Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kabel VGA 1080i vs. HDMI 1080p
Forum PSX Extreme > Inne > HD
spinnaker
Witam serdecznie.
Posiadam telewizor Full HD, 36 calowy Sharp XD1E, który stanowi dobry kompromis pomiędzy ceną a jakością. Podłączonego doń, przez kabel VGA, mam X'a 360. Wyświetlam obraz w rozdzielczości 1080i i grając w Gears of War grafa ryje mi beret hyh.gif Nurtuje mnie jednak jedna kwestia: czy jakbym kupił kabel HDMI do 360tki i podbił rozdziałkę do 1080p to czy obraz by był zauważalnie lepszy?

Jaka na prawdę jest różnica pomiędzy 1080i a 1080p, miał ktoś okazję grać na tym i na tym?
C1REX
CYTAT(spinnaker @ 24 04 2007, 20:13) *
Witam serdecznie.
Posiadam telewizor Full HD, 36 calowy Sharp XD1E, który stanowi dobry kompromis pomiędzy ceną a jakością. Podłączonego doń, przez kabel VGA, mam X'a 360. Wyświetlam obraz w rozdzielczości 1080i i grając w Gears of War grafa ryje mi beret hyh.gif Nurtuje mnie jednak jedna kwestia: czy jakbym kupił kabel HDMI do 360tki i podbił rozdziałkę do 1080p to czy obraz by był zauważalnie lepszy?

Jaka na prawdę jest różnica pomiędzy 1080i a 1080p, miał ktoś okazję grać na tym i na tym?

Z tego co czytałem na zagranicznych forach, to wizualnie różnica jest znikoma.
Podaję tylko plotkę, bo sam zupełnie nie jestem w stanie tego sprawdzić. Zwłaszcza na Twoim TV ; )
konstant
Gdzies czytalem, ze upsale'owane 1080p wyglada gorzej niz 1080i.
koziou
Ludzie. przez VGA po upgradzie dashboardu mozna uzyskac 1080p przez VGA oraz (w wersji Elite przez HDMI)

KONIEC
konstant
Przez component tez!
Jeno wszystko lezy w kwestii czy TV przyjmuje 1080p przez dane zrodlo.
Soul
Jak przez VGA uzyskać 1080i?
Deadeye
CYTAT(Soul @ 19 06 2007, 00:20) *
Jak przez VGA uzyskać 1080i?

normalnie, ale tylko jesli twoj odbiornik to przyjmuje - zwykle monitory nie przyjmuja sygnalu interlaced, przyjmuja takie z tunerem i wiekszosc tv.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.