Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4: Modern Warfare
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Zeratul
heh zapomnialem sie w sobote spytac...
kto zbieral szczeke z podlogi przy akcji z wybuchem atomowki? Zabilo mnie to... ale siedzialem kiedys troche w temacie atomowek i jakos mnie to zawsze krecilo...
chmura
sciska mnie neko.gif

http://www.gamersyde.com/stream_5277_en.html
ryanpl
no gierka wybzikista tylko szkoda ze na pc 80 a na ixa 260 confused.gif ale i to przełknę lokacje przypominają mi bf2 ale reszta nie ma porównania
Temper-Tantrum
Etap w czernobylu jest jednym z najlepszych w historii fps . Nigdy tam nie bylem , znam to miasto z masy zdjec . WSPA-NIA-LY !! Wrazenie niesamowite .
artur z londynu
CYTAT(Zeratul @ 13 11 2007, 01:05) *
heh zapomnialem sie w sobote spytac...
kto zbieral szczeke z podlogi przy akcji z wybuchem atomowki? Zabilo mnie to... ale siedzialem kiedys troche w temacie atomowek i jakos mnie to zawsze krecilo...

Hmmm.No tak. Zobacz i morzesz umierac biggrin.gif co tez uczynil nasz marines
Prawda jest taka ze misje USMC przypominaja mi film Black Hawk Down i bitwe o Mogadiszu lacznie z Cobra down
Gierka ma moc. Najleszy FPS jaki gralem do tej pory a gralem w duzo FPSow.

Pozdrawiam
jjot
fakt, "skradankowy" etap w czarnobylu robi przeogromne wrazenie. Graliscie w ten bonusowy etap w samolocie? ja go zauwazylem w arade mode
Zeratul
wlasnie na nim jestem i daje rade, glownie przez fantastyczny klimat...
rastafuraj
Tia ciekaw jestem czy ktos skonczyl ta gre?
Mam nadzieje ze tak, bo jak nie to jest to pierwsza w histori swiata gra ktorej nie da sie skonczyc przez buga.

Misja w silosie nuklearnym (ostatnia lub przed ostatnia)

zaczyna sie we trzech
wszystkich zabijam bo w tym wzgledzie gra jest prosta.... zabijam zabijam

i wreszcie dochodze do wielkich stalowych drzwi...
i tu sie zaczyna problem

jak misje zaczynamy we trzech, tak do przedsionka wchodzimy we trzech.... i niby spoko
ale co robi pan kapitan?

stoi przy drzwiach wejsciowych i macha ciagle zeby wszedl jeszcze ktos... ale kto skoro 3 nas bylo i 3 nas jest?

wychodze w takim razie szukam moze nie wiem, jakis niewdzialny 4 gosc jest....
przy okazji sie respawnuja wrogowie to ich zabijam.... i nic...

pan kapitam macha ta raczka macha a przeciez wszyscy stoja za nim

czas dochodzi do konca

i koniec gry.....

ktos to przeszedl?
Zeratul
odpal to jeszcze raz...
Temper-Tantrum
Ja juz skonczylem smile.gif
El Loco Chocko
Ja mam tylo nadzieje tylko ze szybko sie uporaja z tymi problemami na Live bo to co sie czasem dzieje to wola o pomstwe do nieba sad.gif
C1REX
Obejrzałem recenzję na gametrailers.

Niezłego kopa daje ta gra. Fajnie to wszystko wygląda. Do tego ten multyplayer.
Diabeu
wyczyściłem cache konsoli i wszystko zaczęło działać poprawnie, zbieg okoliczności czy jak?
zacne jest to że można stworzyć party i tłuc się w meczach rankingowych - LMG FTW!!111jedenaście
Matriks_1111
Szlag mnie już trafia... Utknąłem w misji, w której muszę pomóc McMillanowi (czy jak on tam się zwie...)

Robię wszystko tak jak na tym (http://www.youtube.com/watch?v=tu9zzkVWfuw&eurl) filmiku do momentu, jak przylatuje helikopter, ale jak widać na Veteranie (bo na tym poziomie gram), przejście do helikoptera i po naszego kolegę, nie jest takie proste jak się wydaje dry.gif Ma ktoś na to jakiś sposób, bo mnie już szlag chce trafić, bo od wczorajszego wieczora się z tym męczę już po raz 50-ty chyba...

Heh.... ledwo to napisałem, siadłem do gry i przeszedłem od ręki - heh... cuda się jednak zdarzają biggrin.gif
.:marioo:.
Radzę Ci akurat ten etap ukończyc na normalu, na veteranie lekko z tym przesadzili.
Matriks_1111
Czytaj Edita - udało mi się go skończyć na Veteranie wink.gif Całą gierkę od postaw tak przechodzę, frajda jest nieziemska, chociaż metoda die&load bywa ciut wkurzająca...
Xymek
CYTAT(Matriks_1111 @ 15 11 2007, 09:36) *
Szlag mnie już trafia... Utknąłem w misji, w której muszę pomóc McMillanowi (czy jak on tam się zwie...)

Robię wszystko tak jak na tym (http://www.youtube.com/watch?v=tu9zzkVWfuw&eurl) filmiku do momentu, jak przylatuje helikopter, ale jak widać na Veteranie (bo na tym poziomie gram), przejście do helikoptera i po naszego kolegę, nie jest takie proste jak się wydaje dry.gif Ma ktoś na to jakiś sposób, bo mnie już szlag chce trafić, bo od wczorajszego wieczora się z tym męczę już po raz 50-ty chyba...

Heh.... ledwo to napisałem, siadłem do gry i przeszedłem od ręki - heh... cuda się jednak zdarzają biggrin.gif

tez sie dlugo meczylem z tym fragmentem gry...ale w koncu przeszedlem go calkiem inaczej...osobiscie schowalem sie za tym torem dla malych samochodzikow a na nim poukladalem C4...i za 4-5tym razem w koncu sie udalo...wystarczylo wykazac sie odrobina zimnej krwii i nie wpadac w panike...

Osobiscie duzo dluzej meczylem sie z mometem kiedy jestesmy z ekipa SASu przycisnieci na farmie i mamy tylko chwile zeby zejsc z powrotem ze wzgorza...a fale przeciwnikow caly czas naplywaja...generalnie to wlasnie tu lecialo najwiecej przeklenstw z mojej strony...bo wydawalo mi sie ze jest to po prostu nie do zrobienia...
Matriks_1111
Akurat ten motyw z farmą i dojściem do LZ uwazam za prosty - teraz prawie go skończyłem, ale zabili mnie, bo stałem przed helikoterem, a nie wiedzieć czemu nie mogłem do niego wsiąść? dry.gif Ogólnie trik polega na odpowiednim przemykaniu pod ostrzałem tongue.gif
Zeratul
nie no ja sie wczoraj wkorwilem na ta koncowke prypeci...
schowalem sie w trawie i czekam i zabijam (pipi) ponizej 5k helipoktera nie bylo bata zeby zejsc... bo oprocz milego ostrzalu lecialo w peezdu granatow... wiec schowalem sie do budki. Wszystko cacy... jak jakis granat wpadl to go odrzucalem. Generalnie oka, ale w koncu jakos zginalem...nawet nie wiem jakim cudem. I tak probowalem helikopter byl do 2k z 5 razy... sie wkorwilem i pobieglem za bialy plotek. I to wydaje sie najlepszym miejscem... no i dwa razy udalo mi sie doczekac momentu zeby helikopter dolecial, ale co z tego jak te buraki nie przestaja atakowac confused.gif anyway... nie chce ogladac zadnych filmikow z youtube. Dzis sam to rozloze na lopatki
Matriks_1111
Ogólnie są 3 "sprawdzone" sposoby na ten etap wink.gif Ale wierzę w Ciebie tongue.gif Teraz aktualnie męczę się w etapie, w którym mam na czas odbić silos atomowy - szlag mnie już trafia z tą misją dry.gif
El Loco Chocko
CYTAT
Ogólnie trik polega na odpowiednim przemykaniu pod ostrzałem

Ja to nazywam "bieg na pale...moze sie uda" biggrin.gif
2razyjot
Gierka wypasowa. tongue.gif Super grafioza, w koncu odejscie od schematu 2 wojen swiatowych a przejscie do naszych czasow - wypada nad wyraz udanie, zupelnie nowe CoD, dla mnie rewelka. Pierwsza misja juz mnie zaskoczyla (tonacy okret, hehe), ciekawe co bedzie dalej? GRAAAAC!!!
Zeratul
ok panowie it's official.
Przelazlem ta ochrone mcmillana... sprytnie to nawet rozegralem. hyh.gif

no a ta akcja z ucieczka do helikoptera w nastepnej misji, nie przysporzyla mi wiekszych problemow.
Teraz jestem na misji chyba ostatniej.
rastafuraj
gra skonczona
faktycznie Zeratul trzeba bylo rozpoczac cala misje od nowa a nie od checkpointa.

glupi bug...

ale gra bardzo bardzo fajna
misja w czarnobylu najlepsza w historii gier fpp... chociaz moze halflife mial tez swoje momenty...
Matriks_1111
Przejście na weteranie misji No Fighting in the War Room - masakra... doszedłem do tych drzwi, które tak powoli się otwierają, mając przy tym jakieś 2,5-3 minut... zanim drzwi się otworzą, a ja oczyszczę pomieszczenie i staram się je opuścić, to czas się kończy... Tego się nie da przejść na weteranie sad.gif
Juchy
CYTAT(Zeratul @ 16 11 2007, 14:35) *
ok panowie it's official.
Przelazlem ta ochrone mcmillana... sprytnie to nawet rozegralem. hyh.gif

no a ta akcja z ucieczka do helikoptera w nastepnej misji, nie przysporzyla mi wiekszych problemow.
Teraz jestem na misji chyba ostatniej.

podaj jak przelazles smile.gif, kazdy teraz pomysl mi sie przyda, bo wiekszosc co widze to robilem juz sam na to jakos wpadajac ale i tak sie nie przelazlo...
mecze to caly dzien, chowam sie w roznych miejscach, ale pozniej jest za daleko zeby do kolesia dojsc, a nawet jak dojde to dziady nie dadza przezyc z nim na plecach
Owiec
Po 2h grania moge tylko powiedziec - TA GRA JEST BOSKA! Grajac w singla mam takie emocje ,jakie mialem ostatnio przy CoDzie 2, wszystko jest na najwyzszym poziomie.
Matriks_1111
Ja liczę na jakąś pomoc z tym etapem, który podałem wyżej... najlepiej czasy, w jakich powinienem być kolejnych punktach, aby ją zaliczyć...
Zeratul
ale jestem maksymalnie wkorwiony na ta gre teraz... samolotu na veteran sie nie da przejsc... korna czasu brakuje confused.gif

a co do snipe... to zrobilem tak... rozlozylem ladunki polecialem do budki po lewej strony patrzac od kola, schowalem sie tam i czekalem. jak helikopter byl przy 6k to dostalem checkpointa(jak helikoptery nadlecialy). Wylecialem z budki kolo auta zgarnalem karabin, rozlozylem c4 na calej szerokosci diabelskiego mlynu, polecialem za bialy plotek. zgarnalem kolesi z koptera za pomoca snajpy i ulokowalem sie przykucniety na samym rogu przy tej tym podium co samochodziki po nim jezdza. Zaczalem sciagac wszystkich kolesi co sie pojawiaja, jak jakis podlecial za blisko to zabieralem mu bron, bo mial lepsza. Jak zegar doliczyl do konca, to wysadzilem ladunki na diabelskim mlynie i pobieglem pod mcmillana. Zgarnalem pare kolesi beda schowanym za plecami mcmillana :F i pobieglem do helikoptera.

Taki autorski sposob na przejscie tego, duzo kombinowania, ale liczy sie rezultat
Matriks_1111
CYTAT(Zeratul @ 17 11 2007, 20:47) *
zara ci Juchy napisze, ale jestem maksymalnie wkorwiony na ta gre teraz... samolotu na veteran sie nie da przejsc... korna czasu brakuje confused.gif

To ja proszę o poradę odnośnie poprzedniego etapu z silosem atomowym - szlag mnie trafia, bo czasu mi zawsze brakuje confused.gif
Zeratul
silos to masakra, a to dlatego, ze nie zawsze checkpointy zalicza... przy ok 7 min masz miec pierwszy na schodac, po nim wbiegasz na srodek tunelu, sciagasz kolesia z lewej potem z prawej i ustawiasz sie z lewej. wrzucasz grenat w prawe rozwidlenie, przebiegasz na druga strone, wrzucasz ogluszajacy w lewe rozwidlenie i wbiegasz tam ustawiajac sie miedzy skrzyniami, zeby koles z prawego rozwidlenia cie nie zdjal, i od razu sciagasz ogluszonego kolesia. Przebiegasz miedzy beczkami. Wrzucasz granat na wprost bo tam 3 kolesi jest. Sciagasz ich (to dosyc trudne confused.gif ) biegniesz dalej... caly czas uwazajac, zeby ci nikt nie wyskoczyl. przy 5 min dostajesz checkpointa... i tu sie zaczyna masakra. Zabijasz kolesia i zabierasz mu shotguna, lecisz do samych skrzynek na pale. Sciagasz kolesi wracasz i wrzucasz granat w jedno rozwidlenie i ogluszajacy w drugie, Wbiegasz w to drugie i rozpieprzasz wszystkich ktorzy sie pojawia... tu duzo zalezy od farta smile.gif Potem jest juz latwo.
Matriks_1111
Co do checkpointów... mało konsoli nie roz******* jak po raz 3 musiałem przechodzić niektóre chaptery confused.gif Aktualnie jestem po przejściu tego 1 tunelu i mam jazdę na tym 2-gim - mam jakieś 5:30 na liczniku, więc chyba nie jest źle - za długo się pieprzę w tym tunelu niestety confused.gif Próbowałem to przejść na dzikiej ******, ale się nie udało, bo nawet jak doszedłem do drzwi to tam w środku mnie zabijali i tak w kółko - aż się boję myśleć, gdzie jest następny checkpoint confused.gif

EDIT: Rany... w końcu udało mi się skończyć tą gierkę biggrin.gif Jeszcze tylko bonusowy etap, parę achievementów i mogę zacząć katować multi i z czystym sumieniem kupować AC wink.gif
Zeratul
hmm ten bonusowy etap to wlasnie jest problem. 4h gralem za nic go nie umiem przejsc
Matriks_1111
Byłem już tuż przy VIP'ie - czasu by mi wystarczyło... koleś ostatni dostał kulkę, biegnę do drzwi, moje typy też - przebiegli obok chłopa, który leżał i strzelał i go nie dobili - dotałem w plecy i gleba... myślałem, że konsolę rozniosę confused.gif Ogólnie to nasze przydupasy nie grzeszą inteligencją w tej grze - zdarza im się przebiec obok wroga i go w ogóle nie zauważyć np. dry.gif A misja jest przesrana...
Zeratul
eee gadanie. Oni podnosza poziom trudnosci, bo czesciej przeszkadzaja niz pomagaja...
bountyhunter
ten bonusowy etap jest super, przeszedlem go 2x na veteranie, raz dla achieva, drugi raz dla czystego funu smile.gif
jedyne o czym trzeba pamietac to wrzucic flasha do kazdego pokoju po jednym...
zabijamy kolesia na poczatku z noza, potem idziemy w prawo, wciskamy RT by byl autolock na kolesiu, zabijamy go, wrzucamy flasha, zmieniamy na pistolet, oddajemy pare strzalow na tych co wybiegaja i tego po lewej, zmieniamy pistolet na bron ktora zostawil peirwszy zabity koles w pokoju, jesli ma minimum ponad polowe magazynku to super, jak ma mniej to mozemy dac restart wink.gif dobijamy tych co zostali i wchodzimy do przejscia do nastepnego pokoju [tutaj czesto sie czaja po lewej i prawej]. potem juz jest latwo, do tego nie pamietam tego tak szczegolowo, bo tylko 1szy pokoj najczesciej powtarzalem wink.gif na veteranie jest niespodzianka jak sprobojemy zabic ostatniego kolesia strzelajac mu w nogi... tak wiec trzeba sie przymierzyc na headshota
Matriks_1111
Heh... fajnie, bo ja całą grę przeszedłem bez autolock'a... może dlatego się tak długo z nią pieprzyłem dry.gif
Specu
gierka skończona

kurde, naprawde kawał solidnego FPS'a nam się trafił.
w końcu napierdzielamy do ruskich i arabów a nie tylko bogu ducha winnych żolnierzy wehrmachtu ;]
level z tym samolocikiem poprostu mną pozamiatał smile.gif ratatatatatata (pipi)S! jak na filmach z discovery xD
pozostaje mi tylko podłączyć w końcu net i pozamiatać na Live! ;D
Matriks_1111
Ja muszę najpierw wymasterować gierkę na 1000, zanim zasiądę na live - pamiętam po becie jak mnie zassało, więc na razie odpuszczam tongue.gif Na razie wiem jedno - etap w samolocie mnie trochę przerasta...

EDIT: No i ostatni etap pękł biggrin.gif W sumie... jak się do tego przyłożyć, to poszło gładko wink.gif
Towarzysz
Szkoda, ze single jest taki krotki. Gra jest rewelacyjna, szczegolnie klimat w ukrainskich levelach z kamuflazem, ale to jest krotsze od Halo 3 ohmy.gif
Zeratul
jaki autolock 0_o
zolwik777
Było na treningu, jeśli celujesz blisko jakiegoś przeciwnika i wciśniesz jeszcze raz celowanie to automatycznie na niego Ci namierza. Jak dla mnie trochę głupie, no ale trudno, dla mnie single to tylko dodatek. Relaks pomiędzy kolejnymi match'ami przez live.
Matriks_1111
Szlag mnie trafia... dam sobie wszystkie kończyny poodcinać, że rozwaliłem każdy jeden telewizorek z transmisją Al-Asad'a w misji "Charlie Don't Surf", a achievementa jak nie było, tak nie ma... Chyba, że w misji wcześniejszej ("Black Out") też trzeba było rozwalić jakieś, bo wiem że jeden tam był, ale go pominąłem... Może mnie ktoś oświecić jak mam to cudo zrobić, mniej więcej wiem gdzie są poukrywane tv'ki, cała planszę zwiedziłem, porozwalałem - dlaczego mi nie chce wyskoczyć? Czyżby dlatego, że nie rozwaliłem jednego w poprzedniej misji?
Prime Hunter
CYTAT(zolwik777 @ 18 11 2007, 16:16) *
Było na treningu, jeśli celujesz blisko jakiegoś przeciwnika i wciśniesz jeszcze raz celowanie to automatycznie na niego Ci namierza. Jak dla mnie trochę głupie, no ale trudno, dla mnie single to tylko dodatek. Relaks pomiędzy kolejnymi match'ami przez live.

Na szczęście jest chyba w menu opcja wyłączenia tego.
Zeratul
co mam dwukrotnie szybko kliknac RT?
2razyjot
Jestem w misji gdzie na poczatku helikopterkiem kosilem w miescie ludkow, lece z ekipa po jakiegos al-asada czy innego bin ladena. Duzo jeszcze mi gry zostalo?. chytry_.gif
zolwik777
CYTAT(Matriks_1111 @ 18 11 2007, 16:45) *
Szlag mnie trafia... dam sobie wszystkie kończyny poodcinać, że rozwaliłem każdy jeden telewizorek z transmisją Al-Asad'a w misji "Charlie Don't Surf", a achievementa jak nie było, tak nie ma... Chyba, że w misji wcześniejszej ("Black Out") też trzeba było rozwalić jakieś, bo wiem że jeden tam był, ale go pominąłem... Może mnie ktoś oświecić jak mam to cudo zrobić, mniej więcej wiem gdzie są poukrywane tv'ki, cała planszę zwiedziłem, porozwalałem - dlaczego mi nie chce wyskoczyć? Czyżby dlatego, że nie rozwaliłem jednego w poprzedniej misji?

OUTSIDE IN STREETS (4 Total)

1 TV - Ground floor of the HQ, near the long table covered with weapons..
1 TV - Ground floor of the HQ, in a small room on the left. Sat near a printer and Intel..
1 TV - In the southeastern (keep right) building as you head towards the station and before you cross the main road, take the stairs up. (Has a terrorist on the 1st floor)..
1 TV - Stay to the Southeast (right) after the main road to head up the stairs to a building with no roof. Next to some Intel..

STATION (6 Total)

1 TV - In the TV Station, in the first room you enter..
1 TV - In the TV Station, in the first room you enter Behind you!..
1 TV - In the TV Station, in the break room..
1 TV - In the TV Station, in the production room with all the big screens on the right side..
2 TVs - In the TV Station, in the production room with all the big screens, on the desk in the middle of the room..

STUDIO (104 Total)

1 TV - In the TV Station, in the studio, on a desk in the corner of the room (Left hand side as you go in)...
12 TVs - In the TV Station, in the studio, high up on a the middle of a the desks (Sets of Six)..
8 TVs - Look for TV's on desks in pairs in the two desk pools areas..
1 TV - Get the monitor on the far side of the first desk pool, near the rooms, hidden by the divider..
1 TV - Get the monitor on the right side wall, tucked high behind a 90 degree bend..
64 TVs - Shoot the Sets of Sixteen monitors for good measure..
5 TVs - On the third desk pool on the far left, shoot monitor high up and the four sat on a desk together..
1 TV - In the first room (far side) shoot the monitor..
1 TV - Then make your way through to the darker room on the far side for another..
2 TVs - As you come out of the last room, look up and left for two monitors placed on the walls on the main studio..
1 TV - Head over to the small corner office for one more..
1 TV - After ging upstairs, shot the monitor in the corner..
6 TVs - In the final room, quickly shoot the monitor to the right, two on the left, one in the centre of the room and two in the glass booth...

Total - 114
Matriks_1111
CYTAT(2razyjot @ 18 11 2007, 17:27) *
Jestem w misji gdzie na poczatku helikopterkiem kosilem w miescie ludkow, lece z ekipa po jakiegos al-asada czy innego bin ladena. Duzo jeszcze mi gry zostalo?. chytry_.gif

To w sumie jesteś gdzieś tak w połowie gierki, a nawet bliżej początku niż końca tongue.gif

zolwik777 - dzięki serdeczne biggrin.gif Teraz już pójdzie z górki biggrin.gif
CichyGrzmot
Link do stronki na której oddać można głos na gre, która grana bedzie na WCG. Jeżeli chcesz żebyśmy mogli cieszyć sie obecnością COD4 na największym turnieju świata musisz zagłosować.
http://www.worldcybergames.com/poll/selection2008.asp

BTW : Kto chce pograć w COD4- mój GT- NeMoS87
Diabeu
CYTAT(Zeratul @ 18 11 2007, 17:25) *
co mam dwukrotnie szybko kliknac RT?

chyba LT
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.