A mi wręcz przeciwnie, ciagle tylko ta II wojna, a tu proszę, wg mnie dobre posunięcie. Nie mówię już że mogli wydać tą grę pod innym tytułem, a tak poprostu lecą na popularności serii. Cóż, mi się ta odmiana podoba, chociaż w call of duty 5 chcę widzieć powrót do korzeni.
No i tak... Niby fajnie, że coś nowego, ale z drugiej strony... czemu to się nadal nazywa Call of Duty? IMO twórcy po prostu jadą na popularności marki i nie chcieli wyskoczyć z czymś nowym - przecież równie dobrze można było dać grze inny tytuł (i byłoby to chyba bardziej odpowiednie...), a mimo wszystko tak się nie stało.
zolwik777
1 05 2007, 16:06
Nie ma co się napinać, po prostu chcą zarobić więcej piniunchów. To jest biznes. Uznana marka przyniesie im pewnie trochę więcej klientów, a rozgrywka praktycznie jest ta sama tylko w innym klimacie. Więc po co mieli by zmieniać?
CYTAT(zolwik777 @ 1 05 2007, 17:06)

Nie ma co się napinać, po prostu chcą zarobić więcej piniunchów. To jest biznes. Uznana marka przyniesie im pewnie trochę więcej klientów, a rozgrywka praktycznie jest ta sama tylko w innym klimacie. Więc po co mieli by zmieniać?
No tak, nazwę by zmienili, rozgrywkę pozostawili na tych samych zasadach i ludzie by krzyczeli o "kalce Call of Duty"

.
Może faktycznie nie ma co się tak sprawą tego tytułu przejmować - w końcu najważniejsze żeby zrobili bardzo dobrą grę.
Sarge, IMO się mylisz zmiana klimatów wcale nie oznacza że gra ma od razu być wydana pod inną marką. Taki Ghost recon, klimatycznie niektóre części różniły się bardzo mocno, ale zasady pozostały niemal te same, charakterystyczne dla serii, tak samo z CoD.
Gdyby każda gra po poważniejszej zmianie klimatu zmieniała nazwe mielibysmy 3x wiecej tytułów gier które rzekomo nie są ze sobą związane.
Mastah27
8 05 2007, 08:52
ciekawi mnie czy nadal bedziemy "niesmiertelni" czy w koncu rozwiaza to jakos ciekawe bo jesli znow to bedzie to gra bedzie prosta ("krwawisz", chowasz sie i znow atakujes

)
Dlaczego prosta? Przynajmniej takie rozwiązanie, ostatnio dość modne, eliminuje idiotyczne apteczki. A rozwiązanie np. z sanitariuszem mogłoby negatywnie wpłynąć na grywalność.
prosta bo dostajesz pare kul i sie odrazu chowasz/kladziesz az nie bedzie migal ekran wstajesz strzelasz znow dotales i repeat, podobnie w GOWie, ukonczyc gre na najwyzszym poziome to nie jest jakies extra trudno zadanie, dla wprawionego gracza najtrudniejszy level z regeneracja to jest medium/hard, co innego jak masz 10hp i kazdy strzal ci zabije to starasz sie jakos unikac kul, powtarzac misje a nie chowac sie i isc dalej. Wydaje mi sie ze medyk powinien sie przydac w tej grze lub jakies punkty gdzie mozna uzupelnic HP
Amatorek
16 05 2007, 10:12
Call of Duty kojarzy mi się już tak z II Wojną Światową jak śnieg w zimie i samochody w GT
Szkoda, że odchodzą od tych klimatów. To wlaśnie tylko w tej serii Activision ukazuje całe "piękno" wojny. Trochę dziwi fakt zmiany klimatu przy wciąż ogromnym zainteresowaniu wszystkimi częściami i praktycznie braku konkurencji w tych klimatach (szybki,efekciarski fps)..... szkoda, wielka szkoda
gra jest juz oficialnie zapowiedziana na PC i konsole (niewiem czy tez dla PS3 ale zapewnie tak, na 100% x360)
Ghosth Recon tez pierwotnie przedstawial terazniejszosc tylko pare lat do przodu a GRAW to przyszlosc, futurystyczny sprzet,itp

czy tez Mario, pierw klasyczna platformowka, jakis golf, tennis, bijatyka (smash bros),itp

W sumie dobrze bo z tego co pamietam to nie ma fppsow (procz BF2) osadzonych w konflikcje (swiat a raczej usa vs iraq, iran,itp), najczesciej to byly gry tpp np. Global Storm, czy tez Kuma/war
zolwik777
22 05 2007, 20:35
Lord Tidek
22 05 2007, 20:47
Aż milo patrzec ze to skany z obrazkami z xboxa 360(niby) bo wygladaja miodnie byle tylko w praktyce to trzymalo staly framerate
zolwik777
22 05 2007, 20:49
Piszą że spokojnie trzyma 60fps. A nawet jest cytat od dev'ów "Cokolwiek mogło by spowodować spadek poniżej 60 fps, my to wyeliminowaliśmy".

Pozostaje wierzyć, ja tam czekam na to bardziej niż na halo 3.
Lord Tidek
22 05 2007, 20:55
Normalnie graficzny must have

jeszcze zeby tylko gameplay byl dopracowany i sie rozplyne ze szczescia
Graficzna BOMBA! Jednak nadal nie moge sie przekonac do 'nowoczesnych konfliktow'. ;-/
Hmmm, jeżeli zachowają wszystkie największy zalety poprzednich CoD-ów (dynamika rozgrywki, widowiskowość, efekciarstwo) to zmiana klimatu wcale mi przeszkadzać nie będzie. Powiem więcej, nawet jestem trochę za tym pomysłem. II Wojna Światowa to temat już troszeczkę oklepany (IMO), a spektakularnych gier traktujących o współczesnych konfliktach mamy jakby mniej.
Ciekawi mnie tylko jak rozwiążą kwestie czasowe gry. Pokazanie tylko jednego konfliktu (np. Irak) czy rozbiją to na epoki i będziemy mogli podziwiać np. naloty napalmowe w Wietnamie.
W każdym bądź razie będzie to jakaś odmiana i mam nadzieję, że będzie to stary dobry CoD tylko z arabasami zamiast niemiaszkami w rolach głównych.
Mastah27
17 06 2007, 08:55
Sokolov
17 06 2007, 11:18
WOW! Jedno jest pewne, gra bedzie miała piękną grafikę
No i mamy kolejną wypaśną gierę. IMO grafa wymiata

!!
GAMEPLAYI kojelna gra pisana najprawdopodniej na 360tke jako głowną platformę

. Filmiki z 360tki

!
Matriks_1111
22 06 2007, 08:59
To ujęcie, w którym widać laserki na ścianie budynku mnie zmiotło... aż się mi Peacemaker przypomniał
łałałiła!!! robi wrazenie- szczegolnie poczatek. To co ze smierdzi skryptami na kilometr... wyglada mega efetktownie. Wydaje sie ze seria utrzyma poziom pomimo zmiany klimatow.
Po obejrzeniu gameplaya zaczynam wierzyć, że jednak ta cała zmiana klimatu wcale nie musi wyjść serii na złe

. Wprawdzie nadal masa tu skryptów, ale akcja jest niezwykle efektowna, oprawa daje radę i to wszystko na pewno może się podobać.
A ja jestem zawiedziony. Gameplay pokazuje, ze dostajemy Call of Duty 2 ze zmienionymi teksturami i bronia. Sama rozgrywka jest IDENTYCZNA. Mialem nadzieje na cos innego.
Bojan_Zaw
23 06 2007, 18:25
Nie no ludzie - full wypas. Sie az zastanawialem czy to jest nakrecona jakas strzelanina na zywo

Grafika az jara oczy O_O tylko w wiekszosci przypadkow co innego pokazane jest na trailerze a co innego dostajemy do domow

oby w tym przypadku tak nie bylo

pozostaje czekac ^^
Grafika zamiata. Szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, że to 60 fpsów, to po prostu brak słów. Pewnie dopiero Bad Company będzie mogło podskoczyć. Co do klimatów to bardzo się ciesze, że teraz są współczesne, za WW2 nigdy nie przepadałem, a po CoD3 już na serio miałem dość.
Panowie na Gametrailers jest nowy filmik gameplay z MP i zapowiada się prze pięknie chyba gra nr 2 zaraz za HALO 3 !!!
Dragoov
28 06 2007, 21:40
IMO pograłbym sobie w wojne w wietnamie, moze CoD5...Ludzie, ja zawsze podniecam sie przed kolejnym CoD'em i zawsze sie zawiodłem

Może tym razem bedzie inaczej
Możliwe, że twórcy Call of Duty zdecydowali się na zmianę klimatów, bo dzięki temu nie muszą wprowadzać jakichś nowych, oryginalnych patentów. Trzeba pamiętać, że coraz bliżej najnowsza część Medal of Honor, który pozostaje w czasach IIWŚ, ale dorzuca nieźle zapowiadający się patent z lądowaniem w dowolnym miejscu planszy. CoD4 w tym samym okresie, co zwykle i bez jakichś nowości w rozrywce miałby prawdopodobnie ciężko z MoH-em, a tak się "wycwanili"

.
http://www.gametrailers.com/player/usermov...aylist=featuredGameplay z multi, pociski dziurawią ściany i można przez sciany zabijac, najs
Masakryczna gra.
Czekając katuje nowe mapki w COD III!
Juz nie moge sie doczekac tej gry, dobrze, ze skonczyli z WWII bo juz mi sie cofalo jak widzialem kolejny FPS osadzony podczas tej wojny. Wyglada rewelacyjnie.
maciek88
11 07 2007, 13:55
gierka prezentuje się wspaniale, ale jak znowu wpier**** niewidzialne ściany to zlewam. nic mnie chyba nie wkur*** w grach tak bardzo jak niewidzialne ściany.
oglądnąłem przed chwilą ten gameplay i wiecie co wam powiem - kur*a NAJS !!! Takiej gry mi brakowało, normalnie mi kopara opadła, to już nie wygląda jak gra, nawet brak HUDa

Czekam z niecierpliwością !
Matriks_1111
11 07 2007, 23:48
Motywy w grze zarąbiste

Zwłaszcza patent z ukrytym sniperem na samym początku

Końcówka też ekstra, zwłaszcza że teraz mam wielką ochotę sprawdzić, jak sprawa się rozwiązała

Grafika - miazga... tylko ta tekstura podłoża...
Snajper był świetny. Może mi ktoś wyjaśnić co ma wspólnego "STALKERowski" Prypeć z wojną na bliskim wschodzie?
McDrive
12 07 2007, 11:47
CYTAT(ksips1 @ 12 07 2007, 11:56)

Snajper był świetny. Może mi ktoś wyjaśnić co ma wspólnego "STALKERowski" Prypeć z wojną na bliskim wschodzie?
Poszli zbierać substancje radioaktywne z Czarnobyla, żeby je później przerobić na bombki ;-)
A sama grafa w grze naprawdę zacna.
jak narazie CoD4 to najlepsza gra tegorocznego E3, przynajmniej dla mnie, ma najlepsza grafike, animacje, sam gameplay tez wyglada super. Zapowiada sie prawdziwy hit na koniec 2007 roku. Dla mnie must have...
ksztyrix
12 07 2007, 12:21
Szkoda że nie będziemy uczestniczyli w prawdziwych konfliktach ostatnich lat a zamiast tego dostaniemy kolejną tanią historyjkę pod tytułem "źli terroryści i broń jądrowa". Kto to wymyślił że będą zbierac materiały radioaktywne w Czarnobylu. Niby gdzie? W elektrowni pod sarkofagiem czy na ulicach? I jeszcze to niby zabójcze promieniowanie
o którym mówi nasz dowódca. Pewnie zastąpią tym niewidzialne ściany. Jak zejdziemy z wytyczonej przez autorów scieżki to umrzemy na "chorobe popromienną". Szkoda tylko że promieniowanie jest groźne tylko w bezpośrednim sąsiedztwie elektrowni.
Ale i tak kupie dla multi
Ta gra z każdym tygodniem zapowiada się coraz lepiej

. Ciekawe tylko, jak dużo zmienią w kwestii rozgrywki (może trochę mniej liniowości, hmm?)...
CYTAT(ksztyrix @ 12 07 2007, 13:21)

Szkoda że nie będziemy uczestniczyli w prawdziwych konfliktach ostatnich lat a zamiast tego dostaniemy kolejną tanią historyjkę pod tytułem "źli terroryści i broń jądrowa". Kto to wymyślił że będą zbierac materiały radioaktywne w Czarnobylu. Niby gdzie? W elektrowni pod sarkofagiem czy na ulicach? I jeszcze to niby zabójcze promieniowanie
o którym mówi nasz dowódca. Pewnie zastąpią tym niewidzialne ściany. Jak zejdziemy z wytyczonej przez autorów scieżki to umrzemy na "chorobe popromienną". Szkoda tylko że promieniowanie jest groźne tylko w bezpośrednim sąsiedztwie elektrowni.
Ale i tak kupie dla multi

a z tego co ja wiem, to duzo wieksze jest kilka km od elektrowni niz w niej samej:/
w prypciu;) jest duzo gorzej niz przy samej elektrowni
co nie zmienia faktu, ze gra wyglada rewelacjnie. animacja mniam. i chyba przestaje zalowac, ze przesli na takie klimaty. wszstkie dotychczasowe wpolczesne klimaty byly bardziej taktyczne a teraz szykuje sie nonstop akcja:)
CYTAT(Xymek @ 12 07 2007, 11:06)

jak narazie CoD4 to najlepsza gra tegorocznego E3, przynajmniej dla mnie, ma najlepsza grafike, animacje, sam gameplay tez wyglada super. Zapowiada sie prawdziwy hit na koniec 2007 roku. Dla mnie must have...
Zgadza się ,masakra jak ten typ wstaje z ziemi o ja!!!!!!
Pawli_PL
12 07 2007, 17:33
Dla mnie dobrze.... Nareszcie zmiana otoczenia gry, zupełnie inny klimat, no i bardziej współczesna akcja
Tylko oby ta gra wypaliła...
CYTAT(Soul @ 12 07 2007, 22:48)

OMFG...im dalej jada z tymi filmikami z gameplay tym bardziej sie utwierdzam w przekonaniu ze to jest gra NR.1 tego E3!!!!
no stary bez kitu, ta gra zmiażdży wszystko !!! ;0 a jaki aplauz po filmiku był
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.