Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4: Modern Warfare
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
CichyGrzmot
CYTAT(Wampis @ 30 12 2007, 23:28) *
Nie rozumiem czemu gra dostała gorszą ocenę od Halo 3, w moim mniemaniu jest lepsza.

Halo3 to zupgradowane H2, tyle że z dużym hype'em. Ten hype sprawił właśnie że ocena była taka a nie inna. Sprawił także że sprzedała sie w milionach. Ocena tym bardziej niesprawiedliwa że gra NIC nowego nie wnosi do rozgrywki, bije od niej rozwiązaniami z H2, które to dostało 9- (o ile dobrze pamiętam). W tym momencie porównać można oceny H1 i H3. Te pierwsze dostało tylko 9+ , kiedy było przełomem i wzorem, który naśladowany był przez lata. Podobnie z CODEM. Gra jest czymś naprawdę nowym na konsole. Na PCtach została okrzykniętą pogromcą CSa, a tutaj ''dychy'' brak. No nic , poczekamy na CODA5, który będzie powielaniem pomysłow z CODA4, wzbogacony o tryb Forge i Theatre , oraz z olbrzymim hype'em i będziemy mieć kolejną ''dychę'' jupi_.gif
Edit: zmieniłem hape na hype
Matriks_1111
Hape powiadasz... no możliwe, że to tak działa, chociaż dałbym sobie głowę obciąć, że od Twojego hape większy wpływ miał tutaj hYpe związadny z tą serią wink.gif
signap
napewno COD4 niemozna nazwac pogromca CSS, wg mnie 4 zasluguje na best MP game
CichyGrzmot
CYTAT(signap @ 31 12 2007, 11:36) *
napewno COD4 niemozna nazwac pogromca CSS, wg mnie 4 zasluguje na best MP game

Jedno rozumie się przez drugie
t3xz
CYTAT(CichyGrzmot @ 31 12 2007, 11:11) *
No nic , poczekamy na CODA5, który będzie powielaniem pomysłow z CODA4, wzbogacony o tryb Forge i Theatre , oraz z olbrzymim hype'em i będziemy mieć kolejną ''dychę'' jupi_.gif

Wrong number dude. Za COD5 bierze się ekipa tworząca wcześniej COD3 (Treyarch NGL) i z pierwszych plot wynika, że czeka nas znowu powrót do II wojny światowej. Tak więc może COD6?
Wampis
Jeśli komuś podobał się klimat opuszczonego miasta:
http://www.opuszczone.com/lista_woj.php?woj=woj_uk
polecam
Dziobak_
No Fighting in the war Room- no ja się chyba k**wa zayebie!!!!Mam na liczniku 5:45, jestem w tym momencie, gdy gonimy 2 typkjów, uciekającuch do swoich. Dalej jest korytarz i jakieś skrzynki z przodu. Za nimi mamy jakichś ciuli prowadzacych ostrzał. Do tego korytarz rozchodzi się na 2 strony. Kojarzycie już miejscówkę? To teraz was BŁAGAM o jakiś sposób na przejście tego.

Ta gra jest chora. Dałbym tej grze dyche, jak nic gdyby nie 2 rzeczy
-poryty system checkpointów (raz są, raz nie)
-skrypty, ktore też raz są a raz nie (Idealny przykład to ta misja- skręcam tym korytarzem w lewo i raz wyskakuje jeden typ, a raz od razu 4. I weż ich człowieku ubij)
Snejk
ja w tym miejscu na veteranie mialem 7 minut. typa za rogu ktory biegnie rozwalasz. wiadomo. tych 2 w korytarzu tez. ja najpierw ubijalem tego po prawej z karabinem i potem dzentelmena z szotgunem. potem sa te 2 cholerne tunele. do tego lewej wrzucalem granat oslepiajacy/ogluszajacy, a do tego po prawej granat z karabinu. dalej jest w miare proste. kilku typow od razu na ciebie wybiegnie wiec ich bez problemu rozwalisz. gorzej z tymi na samym koncu. przycelowac nie tak prosto bo celne szmaty ;] najgorszy jest sam poczatek z tymi tunelami, ale obawiam sie, ze moze Ci braknac czasu
Wampis
Ja w sumie podobnie sobie poradziłem. To znaczy wbiegłem do tunelu, zabiłem tak jak Snejk gościa po prawej i przylgnąłem po prawej stronie do ściany przed tunelem. Potem zwykły granat w prawy tunel (nie można się za bardzo wychylić), ogłuszający w lewy i biegiem do lewego tunelu. Powinien tam kucać przeciwnik. Biegnąc trzeba go zabić i schować się za tą rurą w salce. Uwaga zaraz wchodzą nowi wrogowie. Potem już tylko trzeba wybić tych w następnej salce, wejść tam, wybić wrogów widocznych na przeciwko i gra gra powinna się zapisać.
Dziobak jak to przejdziesz to w zasadzie już jesteś na końcu, dalej jest już łatwo, ostatnia misja zajmie ci 5 minut.
Dziobak_
Najbardziej martwi mnie, że mówicie, że braknie mi czasu... sad.gif. Tego tunelu przed też nie mam ochoty przechodzić. Wszystko przez to, że może mi nie zaliczyć checkpointa confused.gif
Wampis
Jakby ci miało zabraknąć czasu, to gra się nie zapisze. Ale z tego samego powodu, skoro na razie się zapisywała, to powinieneś się w czasie zmieścić. Snejk pisał, że miał 7 minut, ja z tego co pamiętam nieco ponad 6.
Dziobak_
A gdzie teoretycznie powinien być następny checkpoint?
wolek92
CYTAT(Dziobak_ @ 2 01 2008, 13:42) *
A gdzie teoretycznie powinien być następny checkpoint?

Ten tego ... kolejny chackpoint jest jak przebiegniesz na drugi koniec tego tunelu i twój pachoł zamknie takie drzwi bo leci do Ciebie "ogień" bo coś tam wybuchło. Ja tez miałem 7 minut (gdy skończyłem misje miałem jeszcze 40 sek., ake mogłem to zrobić szybciej. Ja polecam filmiki na youtube. Powiedziałem smile.gif
Slupek88
Właśnie została mi ta choelrna misja do wykonania na vegetarianie, i nie moge znaleść żadnego filmiku do misji "No Fighting In War Room".
Dziobak_
Takie pytanko- jest taka opcja aby przykleić sie do ściany ala R6:V albo PDZ
maciucha
CYTAT(Dziobak_ @ 2 01 2008, 15:55) *
Takie pytanko- jest taka opcja aby przykleić sie do ściany ala R6:V albo PDZ

Taka odpowiedź - nie.
wolek92
CYTAT(Slupek88 @ 2 01 2008, 15:10) *
Właśnie została mi ta choelrna misja do wykonania na vegetarianie, i nie moge znaleść żadnego filmiku do misji "No Fighting In War Room".

Słupek bez przesady ...
http://www.youtube.com/results?search_quer...p;search=Search
Slupek88
CYTAT(wolek92 @ 2 01 2008, 17:00) *
CYTAT(Slupek88 @ 2 01 2008, 15:10) *

Słupek bez przesady ...
http://www.youtube.com/results?search_quer...p;search=Search

Wielkie THC.
Dziobak_
Gra pekła. Przy misji No fighting in War Room jest jeden długi korytarz- nie wyrzucać dragunova, to bardzo ułatwia sprawę!
mario87
U mnie też pękła wczoraj na Veteranie i mam pierwsze 1000gs smile.gif
Snajperke można wywalić, lepiej wziąć shootguna. W tym korytarzu lepiej podlecieć do blokady, wrzucić flashbanga i rozwalić normalnie, mniej zachodu, o dziwo nie strzelają tak celnie jak inni kiedy stoimy przy samej blokoadzie i jest tam określona ilość gości, nie rodzą sią jak kilku rozwalimy smile.gif Jeżeli chodzi o ten tunel wink.gif
Lesiu_adi
Sorki za lamerskie pytanie, ale nie wiecie może czy jest gdzieś demo Call of Duty 4 na x0 ??? Może na jakimś innym "rynku" bo na Brytyjskim i Irlandzkim nie ma sad.gif
wolek92
Brak
Wampis
Wie ktoś może za co dostaje się złote wersje broni? Ogólnie słyszałem, że za killsy, headshoty i ukończenie niektórych challenge'ów, ale może ktoś posiada bardziej precyzyjne informacje? A no i czy wszystkie bronie mają złotą wersję, czy jedynie niektóre?
zolwik777
Jest tylko jedna złota skórka na każdą kategorie i tak np. z karabinów jest tylko ak47, a ze snajperek Dragunov. By je dostać musisz wypełnić wszystkie chellenges na każdą broń w danej kategorii. Czyli by dostać np. złotą skórkę do LMG, musisz mieć zaliczony każdy chellange dla M60,RPD,SAW.
bountyhunter
nie wszystkie i trzeba na to poswiecic troche czasu sad.gif
Golden Ak-47: Complete all Assault Rifle challenges.
Golden Desert Eagle: Get to Lv.55.
Golden Dragonuv: Complete all Sniper challenges.
Golden M1014: Complete all Shotgun challenges.
Golden M60: Complete all LMG challenges.
Golden Mini-Uzi: Complete all SMG challenges.

imo nie oplaca sie tego robic, no chyba ze ktos nie resetuje rangi po 55lv wink.gif

edit: zolwik byl szybszy >>
koso
Wreszcie łyknąłem CoDa na Veteranie - mocno straszycie tutaj ostatnią (czy też przedostatnią) misją, ale okazała się na tyle łatwa (góra kilkanaście prób na każdego checkpointa; grunt to robić wszystko na speedzie), że nawet nie miałem kiedy zerknąć do tutoriala czy filmiku z YouTube wink.gif "One shot, one kill" napsuło mi znaaaacznie więcej krwi.

Ale gra - autentyczne cudo, choć ani nie jestem fanem "zwykłych" efpeesów, ani nie wielbię specjalnie klimatów militarnych. Kapitalna reżyseria, genialne sceny - chyba najbardziej męska gra na X360/PS3, jeśli można tak powiedzieć wink.gif
.:marioo:.
Mi akurat "One shot, one kill" na veteranie wszedł za pierwszym razem... żeby było ciekawiej, jedynego strzała otrzymałem tylko wtedy kiedy wbiegałem z McMillianem do helikoptera hyh.gif. Filmiki z YouTube pomogły, ale mi to jakoś łatwiej poszło tongue.gif

Jeszcze tylko została mi misja najgorsza, czyli "No fighting in War Room" i calak wpadnie.
Gra jest oczywiście kozak, nie tylko multi.
mario87
"No Fighting in War Room" nie jest taka straszna, co chwile praktycznie jest checkpoint i umiarkowana ilosć wrogów. One shot, one kill może być trochę bardziej wymagająca, ale jak ukucniemy w jednym konkretnym miejscu to nawet nas nie trafią, a my mamy niezłe pole widzenia i strzału.
2razyjot
CYTAT(koso @ 8 01 2008, 23:30) *
Ale gra - autentyczne cudo, choć ani nie jestem fanem "zwykłych" efpeesów, ani nie wielbię specjalnie klimatów militarnych. Kapitalna reżyseria, genialne sceny - chyba najbardziej męska gra na X360/PS3, jeśli można tak powiedzieć wink.gif

A i sama walka swietnie oddana, klimacik marzenie a jak wspomniales rezyserka a szczegolnie zakonczenie urywa glowe! Przeszedlem ja ostatnio 2 raz i tez mam zamiar wziac sie za veterana. Cudenko. smile.gif
wolek92
CYTAT(koso @ 8 01 2008, 23:30) *
Wreszcie łyknąłem CoDa na Veteranie - mocno straszycie tutaj ostatnią (czy też przedostatnią) misją, ale okazała się na tyle łatwa (góra kilkanaście prób na każdego checkpointa; grunt to robić wszystko na speedzie), że nawet nie miałem kiedy zerknąć do tutoriala czy filmiku z YouTube wink.gif "One shot, one kill" napsuło mi znaaaacznie więcej krwi.

Ja zupełnie odwrotnie Koso. Misje One shot one kill, która straszyliście przeszedłem od ręki. Ale za to 'no fighing...' było znacznie trudniej. Może nie robiłem tego długo ale się strasznie w(pipi)i.... wkurzałem biggrin.gif
qwerty_91
Czy w tej grze idzie grać na spilt screen przez xbox live???
Owiec
Nie ma zadnego co-opa, ile mozna gadac.
wolek92
A przydałby się ... blink.gif
Owiec
Duzo rzeczy by sie przydalo wielu grom ,ale nic na to nie poradzisz.
LESZEKCHPL
Jak włączyłem wczoraj live zobaczyłem że zostałem zdegradowany o kilka stopni, potraciłem też odblokowane wcześniej przedmioty ,wie może ktoś o co chodzi ?
wpieniacz
ja tak mialem 2 razy za pierwszym razem stracilem 26 lvli i nic umarl w butach jechalem je od nowa za drugim razem spadlo o 23 lvl wylaczylem gre, zalaczylem ponownie dalej lipa wiec wylogowalem sie z mojego konta zalogowalem na konto brata looklem czy u niego wszystko ok i bylo ok wylogowalem sie z jego konta na moje i moje lvle powrocily. Pomaga takze wylaczenie gry na pare godzin wtedy laduje twoje prawdziwe statystki przynajmniej to zadzialalo u innego gracza ktory mial ten problem
Dziobak_
Alez genialny ten mafia, och ach. Jak tylko mi wróci konsola, to trzeba będzie razem z naszym wspanialym klanem jakieś sparingi pograc smile.gif.
wpieniacz
sie wie dziobek ale mowie warto probowac aby odzyskac lvl bo jak mi za pierwszym razem ucielo levelki to z tym 2800 kili ktore zrobilem danego dnia cofa wszystko kile celnosc i inne statystyki
Tommo
jak przejsc moment w misji snajperskiej w czarnobylu gdzie te typy przechodza obok mnie przez łąkę?
caly czas czolgam sie za tym typem a jak oni nadchodza to sie nie ruszam ale i tak mnie ktos w trawie wyluka
Dziobak_
Podam ci sposób ala "Fakin Glicza!"Patrzac z tej górki na której siedzi ranny sniper, spójrz w lewo. Jest tam mała budka. Można w niej przesiedziec cały czas, od czasu do czasu odrzucajac granaty. Raz na dziesięc razy zgniesz, bo jakiś "achtung achtung" cie zabije, a tak to luz. Potem tylko łapiesz MacMilliana pod pachę i dzida do samolotu smile.gif
Dud.ek
Chyba nie chodziło mu o ten moment!
Ja mu wlazłem w du.pe i podszedłem troche w lewo. Próbuj a sie uda smile.gif
Dziobak_
Aj, to na samym pocżatku. To jeszcze misja All Ghilled Up smile.gif. Moj sposób dotyczy finału misji One Shot, One kill, jakbyś miał problemy. A Dudek podał dobry sposób smile.gif
Radiell
Od 2 dni posiadam swoj egzemplarz COD4 i powiem wam ze gdy pierwszy raz wlaczylem multiplayer siedzialem od 16 do 7 rano ^^. Gdy wszedlem na pierwszy server i zobaczylem ludzi z lvl 40-50 to nastawilem sie na to iz bede tylko ginal, a co sie okazalo? Ze bylem przewaznie u gory rankingu, i jakos odnosze takie wrazenie ze Cod jest latwiejszy od np Halo 3. Jedyna bardzo irytujaca rzecza w Codzie sa te granaty zostawiane po smierci jakiegos gracza ;/
Wampis
Owszem, to upuszczanie granatu jest denerwujące, powinni je wywalić. Dlaczego może wydawać się, że Halo jest trudniejsze? W Halo mecze rankingowe gra sie z osobami o tym samym poziomie, co skutkuje ciągłą rywalizacją i równymi wynikami. W COD4 ludzie są wymieszani, stąd najlepszy w teamie może mieć ratio 20:2, a najgorszy 2:20.
PS: nie liczy się tylko level, po poziomie 55 można wybrać prestige mode i level nalicza się od początku, tylko obrazek jest inny. Prestige modes jest 10, czyli w sumie jest 605 leveli.
.:marioo:.
Nie rozumiem narzekania na martydoma, skilla zawodnika też można poznać jak unika tych granatów, zamiast wbiegać pod nie za każdym razem.
Wampis
Nie do końca się z tym zgodzę, jest to denerwujące. Przykładowo posuwasz się do przodu, szybko eliminując kolejnych przeciwników, jeden z nich wypuszcza granat który wybucha akurat w momencie, kiedy zbliżysz sie na tyle by zobaczyć ikonkę i cię zabija.
Albo wchodzisz do pomieszczenia z wrogiem, a nie zareagujesz dostatecznie szybko by uciec.
Jak dla mnie martydom to jedynie lamerski sposób na nabijanie fragów. Jeśli w połączeniu z jedną bronią często go używam, to tylko dlatego, że inni też to robią. Ale moim zdaniem Activision powinno go wywalić.
kulizacja
Jeżeli denerwuje was martydrom to pograjcie sobie w jednym z trybów hardcore , mianowicie tak samo łatwo załatwić jest swojego jak i przeciwnika zgon.gif , więc martydrom staje się tam bezużyteczny i mało kto go tam używa , choć zdażają się przypałowcy crazy.gif
Wampis
To ja wiem, w ogóle hardcore jest lepsze bo przeciwnicy szybciej giną pifpaf.gif
Ze zwykłych trybów polecam Sabotage, 10 punktów za zabicie przeciwnika, bonusy za bomby i długie partie pozwalające na zabicie nawet 50 wrogów w jednej grze.
kulizacja
Jak dla mnie to hardcore jest najlepszy, najbardziej realistyczny- wystarczy jedna,dwie kule aby położyć oponenta, nie ma żadnych celowników na środku ekranu , nie ma wskaźnika pokazującego granaty leżące w twojej okolicy , można ich tylko nasłuchiwać , no i kwintesencja tego trybu to możliwość zabicia swojego kumpla z zespołu - oczywiście przypadkowo, no chyba że ktoś ma niepokoleji , a i tacy się zdarzają (martydrom staje się tu bezużyteczny,gdyż można więcej stracić jak zyskać), zalecane miny (na nie już swój nie wdepnie).
Szczególnie polecam hardcore search and destroy , ponieważ nie ma tu bezmózgiego biegania bez celu i zabijania przeciwników jak leci , tu trzeba planować każdy krok , bo śmierć=respawn w najstępnej rundzie. Zalecane jest obeznanie się dokładnie z mapami , gdyż ich nieznajomość może prowadzi do frustracji poprzez częstą śmierć icon_chainsaw.gif .
Grając w tym trybie , a szczególnie w gronie znajomych w jednej drużynie , planując różne strategie - miodzio , jak dla mnie najlepszy tryb w historii gier video closedeyes.gif
Chyle czoło nisko przed CALL OF DUTY 4: MODERN WARFARE
Wampis
Oj tak, Search and Destroy jest naprawdę fajne, szczególnie grając właśnie ze znajomymi albo w klanie. Jedna wada - często ginie się będąc zachodzonym od tyłu. Ale to już kwestia wyczucia i instynktu, aby nie dać sobie strzelić w plecy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.