Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4: Modern Warfare
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
[InSaNe]
Imo akurat z realizmem to ma malo wspolnego smile.gif Skrypt jest przepisany po prostu tak, by kazda kula leciala w nas, a nie naszych kompanow . Jest to lekko "z dupy", wychylasz sie zza rogu, j e b ! i po Tobie . Test dla cierpliowsci, a nie skilla ;]
Wampis
No dobra, nie pisałem, że jest realistycznie, a bliżej realizmu. W końcu na Veteranie przynajmniej trzeba korzystać ze wszystkich osłon, skradać się w misjach które normalnie tego wymagają, itp. Na normalu można pruć do przodu, strzelając i chowając się by odzyskać zdrowie, po czym wyskoczyć i biec dalej.

Zauważ, że do naszych kompanów też strzelają, tylko jedni szybko giną i w zasadzie tylko ścielą swoimi ciałami otoczenie, a inni są nieśmiertelni w większości misji.
STERN
CYTAT
Za veterana sa dodatkowe achi zią dry.gif
Przecież nie każdego obchodzą acziwy .
Owiec
Ale jednak fajnie to wyglada 1000/1000.
niemrawy
CYTAT(Owiec @ 7 02 2008, 20:48) *
Ale jednak fajnie to wyglada 1000/1000.

hehee, to więcej niż ja na dwóch kontach przez dwa lata cool.gif
Piechol_Jr
Ooooołłłłł siet... Normalnie cały sie trzęse. Przeszedłem całego CoDa 4 na veteranie... Godzinę męczyłem sie żeby zrobić Epilog... Ale jakos dalem rade. Taka satysfakcja że normalnie szok... jeszcze tylko 90 punktow i bedzie kolejny komplecik. Ale te nerwy... Za kazdym razem jak dostawalem killa na Epilogu to takie wiązanki leciały, takie bluzgi, że gardlo mnie teraz boli jak po meczu Polska Czechy biggrin.gif
Pozdro!
Butcher
CYTAT(STERN @ 7 02 2008, 20:31) *
CYTAT
Za veterana sa dodatkowe achi zią dry.gif
Przecież nie każdego obchodzą acziwy .

Dlatego jak kogoś nie obchodzą - gra na Normalu, a kogo obchodzą i chce maksymalnego wyzwania od tej genialnej gierki, gra na Veteranie...
Po co jałowa dyskusja?

Podstawowe utrudnienie Veterana - poza zmasowanym ogniem w naszym kierunku - to fakt, że giniemy po 3 celnych kulkach w ciało (lub jednym headshocie), a na niższych poziomach możemy znieść o wiele więcej ołowiu. Przy ogniu maszynowym na Vet giniemy czasami w ułamku sekundy...
ShtaS
Vet jest trudniejszy w dwójce czy w czwórce?
Butcher
Ciężko powiedzieć - CoD2 był na swoje czasy jednym z największych wyzwań jakie zaliczyłem, więc teraz CoD4 już tak nie szokuje. Powiedziałbym, że to samo...
McDriv3r
A butcherem nie moge sie zgodzic ze cod 2 i 4 sa takie same:P COD 4 to najlatwieszy veteran ze wszystkich codow ;] Mi calak zajal dwa dni biggrin.gif

A co do multi w cod'zie 4.To dla mnie w porownaniu z PC'tem to straszna padaka.16 graczy(no chyba ze jest wiecej smile.gif?Dziekuje na pc jest 64.Laczy mi sie z pierwszym lepszym hostem?Na pc jest cale mnostwo serwerow do wyboru do koloru.Moze za bardzo marudze xD
STERN
Imo mniejsza ilość graczy to + bo już przy 12 graczach nie niektórych mapach jest tłok .
Wyobraża sobie ktoś grę na statku ( nie pamiętam nazwy tej mapy ) w więcej niż 12 osób ??
danielskii
a ja ciagle tkwie w tym epilogu zeby zrobic calaka:/ ogladalem setki razy te filmiki na youtube ale nie pomaga przeciez tam nawet jak flash im nie wyjdzie i sami sa oslepieni to wala caly czas do przodu i nie gina a strzal i mnie nie ma:/ kuzwa najgorsze jest ze dochodze tam do konca do schodow i mam okolo 16 sekund co widze ze jest bardzo malo czasami mam okolo 20 ale to jak maksymalnie wykrece dochodze do punktu gdzie sa na szafce flashe ale tam mam zwykle okolo 10-8 sekund i juz nie mam szans dobiec do tego zakladnika:/ achh dzis znowu sprobuje
McDriv3r
Tak ja sobie wyobrazam i jest genialne jak sie gra z 64 typami xD
Wampis
CYTAT(danielskii @ 8 02 2008, 12:04) *
a ja ciagle tkwie w tym epilogu zeby zrobic calaka:/ ogladalem setki razy te filmiki na youtube ale nie pomaga przeciez tam nawet jak flash im nie wyjdzie i sami sa oslepieni to wala caly czas do przodu i nie gina a strzal i mnie nie ma:/ kuzwa najgorsze jest ze dochodze tam do konca do schodow i mam okolo 16 sekund co widze ze jest bardzo malo czasami mam okolo 20 ale to jak maksymalnie wykrece dochodze do punktu gdzie sa na szafce flashe ale tam mam zwykle okolo 10-8 sekund i juz nie mam szans dobiec do tego zakladnika:/ achh dzis znowu sprobuje

W tym ostatnim przejściu musisz oślepić tych gości i przebiec między nimi. Taka porada, jak na końcu masz dwóch przeciwników za rogiem, to zamiast przeładowywać, zabij ich pistoletem.
CYTAT
Tak ja sobie wyobrazam i jest genialne jak sie gra z 64 typami xD

No nie wiem, nie wszystkie łącza są dzisiaj na tak wysokim poziomie, aby nie było problemów z lagami.
Piechol_Jr
Tylko nawet jak juz oslepisz i przebiegniesz między nimi to uwazaj, bo tam biega kolo z shotgunem, wiec jak doradzil Wampis, albo pistolet a w ostatecznosci nóż. I uwazaj żeby przy scence z zakladnikiem przymierzyc w głowę, a nie w bok czy w nogi terrorysty. Bo Ci nei zaliczy tego smile.gif pozdro
Maiden
Fanów Calla zapraszam do nowego grupowca na naszym forum:

http://www.psxextreme.info/index.php?showforum=181
Soul
CYTAT
nfinity Ward wreszcie skończyło dłubanie przy wyczekiwanej od dawna aktualizacji do Call of Duty 4: Modern Warfare i przesłało niezbędne dane do Microsoftu. Teraz wszystko zależy od producenta konsoli - po przeprowadzeniu odpowiednich testów i wydaniu certyfikatu łatka wyląduje na Xbox Live do pobrania przez graczy. Warto przypomnieć, że auto-update ma zawierać poprawki do celownika ACOG oraz karabinów snajperskich, KillCamy do praktycznie każdej broni (od granatów po naloty), jak również ważną opcję migracji hosta, która zagwarantuje, że skończy się wyrzucanie wszystkich walczących po opuszczeniu pokoju przez zakładającego grę.

Przyda się też zapewne szybka możliwość wyciszania krzyczących do mikrofonu dzieciaków, koniec z grzebaniem w zakładkach dashboarda - po wyjściu patcha wystarczy wejście na tabelę z punktami, podświetlenie gracza i wciśnięcie jednego przycisku. Miło, łatwo, przyjemnie i bez groźby śmierci, o którą nie trudno przy przemierzaniu kolejnych funkcji Guide'a. Ostatnią nowością będzie przemodelowana kamera widza, pozwalająca na przeskakiwanie pomiędzy widokami zza placów i z oczu, czy też na obracanie obrazu dookoła oglądanego wojaka.

by onlinecenter.pl
elsaint360
Jaka jest najłatwiejsza misja na Veteranie?
mario87
Ta z samolotem AC130
Wampis
A ta misja z samolotem w ogóle czymś się różni zależnie od poziomu?
.:marioo:.
Chyba nie... bo to jeden wielki skrypt, aczkolwiek być może łatwiej zestrzelic naszych smile.gif
jarken
Wg. mejla otrzymanego cotygodniowo od charlieoscardelta.com nowe mapy pojawią się już wczesną wiosną. Osobiście kupuję na 100%wink.gif
Maiden
Długo jeszcze trzeba czekać na ten patch? Jajo można wysiedzieć.
Wallerot
Czy w misji "One Shot, One Kill'' na veteranie w ostatniej części tej misji, kiedy przylatują dwa helikoptery z przeciwnikami jest checkpoint , bo mi sie nie pojawia a na filmikach i na niższym poziomie był.
Wampis
Nie jestem pewien o który moment chodzi, wydaje mi sie, że jest tylko po położeniu naszego towarzysza na ziemi. W każdym razie tamten atak jest łatwy do przeżycia, wystarczy położyć się w jednej z budek koło diabelskiego młyna.
w07t3k
Ja tez sie schowalem w tych budkach i cieszylem sie, ze pojdzie gladko jak po masle, jednak po chwili zostalem obrzucony granatami i po misji. Pewnie to zalezy od ilosci prob i po jakims czasie sie to udaje. Ja schowalem sie za drzewem, na prawo od kapitana. Od lewej chronilo mnie drzewo, po prawej sa krzaki, z tylu jakims trafem mnie nie atakowali, zreszta byl tam MacMillan, a z przodu co jakis czas pojawiali sie przeciwnicy. Mozesz pomagac sobie claymore'ami lub C4, rozstawiajac je w oczekiwaniu na kolejne fale wrogow(po pewnym czasie bedziesz dokladnie wiedzial, kiedy sie pojawiaja). Lezac za drzewem widocznosc jest ograniczona przez wysoka trawe, wiec co jakis czas pauzuj gre i patrz na mape. Sa na niej zaznaczeni oponenci, co powinno ci ulatwic eliminowanie ich.

EDIT: Zapomnialem napisac o checkpoincie. U mnie pojawil sie wlasnie przed tymi helikopterami z przeciwnikami. Jesli u ciebie tak nie bylo, zacznij misje od poczatku. Dotarcie do tego punktu, w ktorym sie znajdowales wcale nie jest trudniejsze od koncowki misji.
Wallerot
Nie chodziło mi o moment , w którym kładziemy kapitana i sami mamy się gdzieś ukryć ale trochę później ,kiedy przylatują te dwa helikoptery . Na szczęście za 10 próbą wskoczył mi checkpoint i misję dokończyłem.
biszat
cosik mi grupowiec nie dziala sad.gif co do CoDa to wczoraj gralem 2 raz multi i jeszcze nie do konva ogarniam ,ale gra ma potencjal .. niestety co drazni to to ze host moze rozlaczyc gre jak mu sie podoba , a i czesto na td ludzie graja jakby grali zwyklego deada
Master_Lukas
Zalaczylem gierke i zostalem poproszony o update biggrin.gif
jarken
http://www.charlieoscardelta.com/board/vie...c&start=105

Yes, Yes, a już miałem usunąć konto, aby zacząć naukę do matury...
Othis
patch to jakis zart jak wczesniej najlepiej gra chodzila 13-15 tak teraz nie moglem znalezc dobrego hosta przez 3 godziny laugh.gif jak przejdzie na moj host to mam tak ze wszyscy procz mnie chodza i strzelaja 2 razy szybciej cool.gif gdzie to wyciszanie hamburgerow? pozatym chyba nie poprawili za wiele co dodali to kilka killcam i szuka po levelu ogolnie na moim necie dziala gorzej...wielki minus... infishity catfight.gif
bartiz
Mutowanie - wciskasz back (lista graczy) i pod A masz mutowanie.
berbor
U mnie rewelka.Nie wrzucilo mnie do rozpoczetego meczu,snajperkami nie gram lecz wzialem do testow i jest o niebo lepiej niz bylo.Killcamy spoko i nie zobaczylem ani razu"host end game".
popiol
lipa... "host ended game" nadal jest, graliśmy z chłopakami to parę razy wyskoczyło, często były problemy z połączeniem przez co mieliśmy lagi (przed patchem czegoś takiego nie było), mutowanie też bez sensu bo tylko na jedną mapę się ich mutuje, potem w lobby znów ich słychać, jedyne co na plus to, że na killcamie można przełączać między 1, a 3 osobą (zza pleców - można też wtedy obracać analogiem). Podsumowując, po ok. 7h testów zawiodłem się !
Soul
U mnie git zero lagów wszystko śmiga aż miło ,miodzio update ,kill cam z wszystkiego daje radę ,snajperki są nareszcie porządne ( choć teraz wydają się być nie co przegięte) i nareszcie nie muszę grać z noobami w teami którzy mają 1-20 lvl ;)
Brolly PL
jak ktos ma lvl 1-20 to nie znaczy ze jest noobem! Ja dopiero od wczoraj gram i kurde mam lagi w ch*j. Niewiem co się dzieje. Wchodze i co... rozwalaja mnie ludzie co maja ponad 30lvl bo maja lepszy sprzet, znaja lepiej mapy i sie maja czym jarac (są tez co maja prawdziwego skilla)
Wampis
Level to rzecz względna, potem są prestige modes i na każdym zaczynasz od zera jeśli chodzi o bronie i perki. Czyli ktoś na 30 levelu i pierwszym poziomie ma lepszy sprzęt niż ktoś na 7 prestige mode i levelu 4.
(Tak naprawdę leveli jest 605).
Matrox
Ja po tym updatecie mam wieksze lagi niz wczesniej, trudniej teraz zostac hostem, a to automatyczne wybieranie najlepszego hosta to w ogole jakas kpina. Mieli cos zrobic z konczeniem gry przez hosta i nic nie zrobili, wczroaj wieczorem zaliczylem 2 takie sytuacje pod rzad. Snajperki lepiej dzialaja za to wydaje mi sie, ze grzebali cos przy M16 albo to przez te lagi trudniej mi teraz kogos ustrzelic z tej broni. ta gra zaczyna mnie coraz bardziej denerwowac, im dluzej gram tym wiecej bledow widze, jeszcze miesiac i migruje do Vegas biggrin.gif
berbor
Zbyt pochopnie wystawilem opinie na temat patcha.Po calonocnym graniu swierdzam ze (pipi) sie poprawilo.Snajpy ok ale dalej wyskakiwaly komunikaty"host ended game",wzucalo mnie do rozpoczetych rozgrywek,do druzyny ktora przegrywala np w HQ 180:0 ehh.
Othis
patch jest poprostu hamburgers i camps friendly na laczu ponizej 2 mb nie zagrasz teraz na poziomie...
bartiz
Faktycznie dzisiaj trochę pograłem i też miałem lagi confused.gif Parę razy wyrzuciło mi HOST ENDED GAME po czym powrót do lobby i dopiero tam wybiera nowego hosta...
Matrox
Jedynie podoba mi sie to wyciszanie hamburgerow, rewelacyjna rzecz, kilka klikniec i masz wyciszonych wszystkich smile.gif Ogolnie IW pokpili sprawe z tym patchem.
.:marioo:.
Fajna sprawa z obracaniem kamerki, powinna być taka opcja już od samego początku.
Większych innych zmian nie zauważyłem.
Soul
Snajperki teraz masakrują o_O

btw mogli by dać podział na Europe ,USA itp .
Matrox
CYTAT(Soul @ 1 03 2008, 14:26) *
Snajperki teraz masakrują o_O

btw mogli by dać podział na Europe ,USA itp .

Wlasciwie to nei wiem czy to dobrze, wczesniej tez bylo duzo kamperow, a teraz zaczyna sie kampienie na potege, osobiscie nie lubie takiego stylu grania.
Soul
Po grałem trochę wczoraj i do jednego mogę się czepić ,nadał wrzuca nas do gry w połowie meczu ,gra potrafi zacząć mecz 3 na 3 i prze pól gry gramy 3na3 albo 2 na 5 itp bzdury tego wcześniej nie było , po za tym git lagów jakoś nie miałem ;)
Owiec
To ja mam teraz pytanie - Ten kto ma lagi - jakiego macie neta?
Zebra
Mam pytanie, co oznaczają te słupki obok nazwy gracza w tabeli gdy zakończy sie mecz?
bartiz
Jakość połączenia ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.