Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4: Modern Warfare
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Matrox
CYTAT(Owiec @ 2 03 2008, 09:54) *
To ja mam teraz pytanie - Ten kto ma lagi - jakiego macie neta?

1,5Mb/s w dzien i 3Mb/s w nocy.
Soul
6Mb/s w dzień i 10Mb/s w nocy.

lagi mam ale bardzo rzadko ,nic dziwnego jak host jest gdzieś w USA albo kij wie gdzie jeszcze down.gif
Brolly PL
1.3 MB... Rano nie miałem ale teraz juz sie nie da grac :( czerwony ping
MichAelis
QUOTE(Wampis @ 1 03 2008, 11:15) *
Level to rzecz względna, potem są prestige modes i na każdym zaczynasz od zera jeśli chodzi o bronie i perki. Czyli ktoś na 30 levelu i pierwszym poziomie ma lepszy sprzęt niż ktoś na 7 prestige mode i levelu 4.
(Tak naprawdę leveli jest 605).

Moglby ktos to rozwinac ? ;P od ktorego levelu to wchodzi i dokladnie na czym polega??

QUOTE(bartiz @ 1 03 2008, 14:05) *
Faktycznie dzisiaj trochę pograłem i też miałem lagi confused.gif Parę razy wyrzuciło mi HOST ENDED GAME po czym powrót do lobby i dopiero tam wybiera nowego hosta...

Potwierdzam
No jak nigdy nie mialem lagow, to wczoraj jakos tak dziwnie mi smigalo czasem.

QUOTE(Matrox @ 1 03 2008, 14:11) *
Jedynie podoba mi sie to wyciszanie hamburgerow, rewelacyjna rzecz, kilka klikniec i masz wyciszonych wszystkich smile.gif Ogolnie IW pokpili sprawe z tym patchem.

Fajnie takiego gnojka wyciszyc, szkoda ze nie ma informacji dla niego ze zostal wyciszony, moze by sie czego nauczyli tongue.gif. Ale widze dwie male wady, szkoda ze nie mozna wylaczysz HSa calej liscie jednym kliknieciem i ze "wyciszanie" nie przechodzi na kolejny mecz, tylko znowu trzeba debili zaznaczac.
Wampis
CYTAT(MichAelis @ 2 03 2008, 11:55) *
CYTAT(Wampis @ 1 03 2008, 11:15) *
Level to rzecz względna, potem są prestige modes i na każdym zaczynasz od zera jeśli chodzi o bronie i perki. Czyli ktoś na 30 levelu i pierwszym poziomie ma lepszy sprzęt niż ktoś na 7 prestige mode i levelu 4.
(Tak naprawdę leveli jest 605).

Moglby ktos to rozwinac ? ;P od ktorego levelu to wchodzi i dokladnie na czym polega??

Jak osiągniesz 55 level i 5 generalskich gwiazdek, to po zdobyciu kolejnych 4k punktów możesz wejść w pierwszy prestige mode. Resetują się wtedy wszystkie challenge, tracisz zdobyte bronie, perki, generalnie nie licząc możliwości wpisania nazwy klanu zaczynasz od zera i masz level 1. Zmienia się tylko obrazek. A tych prestige modes jest 10.
http://www.revenuerobot.com/2008/call-of-d...g-icons-badges/
MichAelis
Czyli w zasadzie rezygnuje ze wszystkiego dla ikonki?
Wampis
Tak. Ale jak ktoś dużo gra, to jest to niezła motywacja.
Soul
Ja osobiście dziś zaczną robić 3 prestige .
Master_Lukas
CYTAT(MichAelis @ 2 03 2008, 12:28) *
Czyli w zasadzie rezygnuje ze wszystkiego dla ikonki?

No i szybciej punkty nabijasz, bo zdobywasz ponownie challenge smile.gif
Wampis
No może, ale nie znam nikogo kto zwracałby uwagę na ilość tych punktów. Jeśli już to właśnie na prestige.
MichAelis
Ale nie wiem czy bede umiał sie rozstać ze wszystkimi broniami sad.gif
Maiden
Ja się rozstałem i źałuję ;ffff
Owiec
Znowu mam CoDa po jakis 3 jak nie 4 miechach i narazie nie zauwazylem jakis roznic w lagowaniu w porownaniu do tego co bylo dawno temu, moze mam farta.
berbor
Dzis gralem ze 4h i nie zauwazylem zadnych lagow.Moze jakies problemy z serwerami mieli.
Brolly PL
Ja mam pytanko: Wszyscy co maja lagi to jakiego dostawcy maja internet??? Ja mam Neostrade i laguje w ch** i ponoc TP ma przeciazenia serwerów i dlatego.
Dziobak_
Przeciążenia? Minie, to wytrzymam. Ale jak znowu będzie tak, że będę grał 2 na 3, albo 3 na 3, to ja dziekuje tej grze
popiol
Szlag mnie już trafia ! Niech sobie w dupę tego patcha wsadzą ! Po jego wgraniu mam cały czas lagi, jedna czerwona kreska, góra dwie żółte, a jak zielone wyglądają to już zapomniałem ! Net 1mb (Multimedia). Przed patchem czegoś takiego nie było !
Brolly PL
No to popiol dałes mi do myslenia co sie dzieje. U mnie chyba wina dostawcy poniewaz mam tez lagi w fifi08. Jutro jeszcze sprawdze jak bedzie w Gearsach.
Mihau_ALU
CYTAT(McDriv3r @ 8 02 2008, 10:18) *
A butcherem nie moge sie zgodzic ze cod 2 i 4 sa takie same:P COD 4 to najlatwieszy veteran ze wszystkich codow ;] Mi calak zajal dwa dni biggrin.gif

A co do multi w cod'zie 4.To dla mnie w porownaniu z PC'tem to straszna padaka.16 graczy(no chyba ze jest wiecej smile.gif?Dziekuje na pc jest 64.Laczy mi sie z pierwszym lepszym hostem?Na pc jest cale mnostwo serwerow do wyboru do koloru.Moze za bardzo marudze xD

Chyba akurat multi nie ma co porownywac w wersji na konsole i na pc.
2 rozne swiaty smile.gif
Maiden
Tak, gra na padzie jest dużo bardziej skilowa.
Diabeu
CYTAT(MichAelis @ 2 03 2008, 14:47) *
Ale nie wiem czy bede umiał sie rozstać ze wszystkimi broniami sad.gif

inaczej gra może ci się szybko znudzić, a umiejętności zdobyte do tego czasu i tak dadzą ci fory
Soul
U mnie git ,non stop na zielono whistling.gif (ping)
Wampis
U mnie też jest ok, może ten patch ułatwił kojarzenie osób z jednego kraju i posiadacze kont na Stany, częściej grają z Amerykanami i stąd te pingi?
Osobiście mam za to wrażenie, że wyszukiwanie przeciwników trwa teraz dłużej.
SIKI
ja mam konto na USA i jakiś wielkich lagów nie uświadczyłem (neostrada 1mb)
biszat
lagow nie uswiadczylem a troche gram zaluje jedynie ze nie moge trafic na zadnych polaczkow i w sumie TD to takie randomowe ciupanie ... Za wyjscie hosta powinien byc jakis minus kilka pkt lub cos.Co do prestiga ... wg mnie bez sensu jest to ze sie mecze i mecze zeby zrobic np 150 HS shotgunem , a wejde na prestige i znowu musze sie meczyc ...no ale fun pozostaje
Logan
1388Kb/s)w dzien 1840Kb/s)w nocy
i lagow jeszcze nie mialem a gralem juz o kazdej porze dnia hyh.gif.
Butcher
Trzy nowe mapy ujawnione:
- Broadcast - stacja TV z singla
- Dusk - miasteczko przed levelem z TV Station
- Hill - znane z singla zdobywanie wzgórza z lądowiskiem (także nocna wersja)

Infinity Ward jest świadome problemów z lagami i planuje spatchować patcha smile.gif
jarken
Hill chyba będzie moją nową, ulubioną mapą smile.gif Prezentuje się super.
artur z londynu
CYTAT(Butcher @ 4 03 2008, 13:22) *
Trzy nowe mapy ujawnione:
- Broadcast - stacja TV z singla
- Dusk - miasteczko przed levelem z TV Station
- Hill - znane z singla zdobywanie wzgórza z lądowiskiem (także nocna wersja)

Infinity Ward jest świadome problemów z lagami i planuje spatchować patcha smile.gif

Witam

Pytanie brzmi: kiedy i za ile wink.gif
Jędrek
Dobrze, ze nowe mapki ida, mam nadzieje, ze ich koszt bedzie oscylowal sie w granicach 500MSP.

Jesli chodzi o lagi, to mam 1mb neo i nie mialem ich wcale.
Zephi
Juz czuje te kampienie na Hill...
Soul
takie samo jak na każdej innej mapie.
.:marioo:.
Jednak ten patch nieco skaszanili. Dłuższe wyszukiwanie meczu, moje ulubione bronie stały się słabsze jakby. Cały magazynek często musze wywalic by kogoś zabić, coś nie tak z celnością chyba confused.gif

Coraz częsciej hosta wywala/wychodzi z gry w połowie itd. Ogólnie jest gorzej, odechciewa się grac.
Zephi
CYTAT(Soul @ 4 03 2008, 19:20) *
takie samo jak na każdej innej mapie.

Raczej nie, popatrz tylko na Hill, wlacz sobie ta mape w singlu czy cos i zastanow sie ile jest miejscowek do takiego ukrycia sie, ze przeciwnik na 100% sie tam nie spojrzy. A teraz podaj mi przyklad innej takiej mapy... Nie wiem jak wy, ale ja wielkiego kampienia w tej grze jak dotad nie uswiadczylem, jak trzeba na kogos przyczekac to sie przyczeka, a to ze ktos z dachu sobie strzela snajperka to akurat nic dziwnego.

Co do patcha - Host Ended Game dalej jest, tyle ze zamiast od razu konczyc gre - wyrzuca do lobby, migruje host i rozpoczyna od nowa na innej mapie... Rozwiazanie slabe, chociaz maja to poprawic...
Butcher
Proste i krótkie pytanie (sorry jeśli już było):
czy szukając laptopów w singlu (Intel) musze kończyć każdy level żeby zaliczyło znalezisko, czy po znalezieniu lapa mogę dać od razu Quit&Save i wybrać kolejną misję?
koso
Po zebraniu lapa możesz od razu wyjść z misji.
Butcher
Thnx, a tak btw: filmowa zajawka Chinatown - nowej mapki z nadchodzącego pakietu DLC, "chiński remake" kultowego Carentan z CoD2...
Logan
CYTAT
Activision zapowiedziało wydanie w kwietniu Call of Duty 4: Modern Warfare - Game of the Year Edition. Czym się ta edycja będzie różnić od aktualnie dostępnej w sprzedaży wersji? Dojdzie nowy projekt okładki, a w pudełku znajdzie się token umożliwiający pobranie z Rynku Xbox Live zestawu czterech map do trybu multiplayer bez dodatkowych opłat. Przy okazji wydało się, że za paczkę chętni wyłożą normalnie 800 MSP (dokładnej daty premiery cały czas nie ujawniono). Poza tym znamy również kilka szczegółów dotyczących ostatniej areny - Killhouse. Jest to wnętrze niezbyt dużego hangaru nadające się w sam raz do ostrej sieczki. Mapka jest na tyle mała, a do tego praktycznie nie posiada osłon, że będzie można na niej grać wyłącznie w rozgrywce Free-For-All. W rozwinięciu kilka nowych filmików.

źródło
Wampis
A propos tych laptopów, nie uważacie, że nie powinny znajdować sie w misji snajperskiej dziejącej się 15 lat temu?
Owiec
Teknologia ultranacjonalistow xD
Kiler8888
a może to były duże walkmany ?
Logan
CYTAT
Na Xbox.com pojawiła się specjalna strona poświęcona nadchodzącej paczce z nowymi mapami do trybu multiplayer Call of Duty 4: Modern Warfare. Dzięki niej dowiadujemy się, że zestaw czterech aren ochrzczono nazwą "Variety Map Pack". Ważniejsza wydaje się jednak wiadomość, że plik wskoczy na Rynek Xbox Live naprawdę niedługo - dokładnie w czwartek, 3 kwietnia, Jeśli komuś znudziły się standardowo dostępne plansze i ma ochotę pobiegać z karabinem po Killhouse, Chinatown, Creek lub Broadcast, to musi przygotować sobie na dobry początek wiosny sumkę 800 MSP.

onlinecenter.pl
Diabeu
CYTAT(Wampis @ 18 03 2008, 12:23) *
A propos tych laptopów, nie uważacie, że nie powinny znajdować sie w misji snajperskiej dziejącej się 15 lat temu?

niezbyt, przecież kampania dzieje się w bliskiej przyszłości
skypawel
CYTAT(Diabeu @ 20 03 2008, 11:01) *
CYTAT(Wampis @ 18 03 2008, 12:23) *

niezbyt, przecież kampania dzieje się w bliskiej przyszłości

A wydawalo mi sie ze bylo mowione ze to dzialo sie kilkanascie lat temu (lata 90 albo cos). Nawet pamietam ze sobie pomyslalem - "Nie no kurde w tej misji nie moze byc takich nowoczesnych laptopow" smile.gif Szukalem ich dopiero przy drugim podejsciu smile.gif
Sasori
Kilkanaście lat temu (dokładniej 15) względem bliskiej przyszłości. Czyli jeżeli akcja gry ma miejsce za, dajmy, 7 lat, to Price urwał łapę dziadowi w roku 2000.

Powoli kończę drugi akt na veteranie (kończę Heat). Jako że mam się za casuala raczej, wprost pękam z dumy banana.gif

Który moment z singla wałkowaliście na veteranie najdłużej? jak na razie zatrzymałem się na dłużej na stacji telewizyjnej i Heat właśnie (ale chyba już mam sposób na to cholerstwo smile.gif

A The Mili High Club ktoś zmęczył? To będzie chyba największy potwór.
[InSaNe]
Ostatnia misja w samolocie jak sie obejrzy filmik na youtube, to jest to pikus . Najgorsza dla mnie byla ta przy rozbrajaniu bomb, chyba No fighting in the war room . Ile kur.. polecialo nie jestem w stanie zliczyc biggrin.gif

Owiec
Narazie No fighting in the war room, a epilogu nie potrafie skonczyc.
Master JIN
mam pytanko, a mianowicie czy da sie grac online rankingówki na zdrapkach 48h?
toudi
Da się, przynajmniej ja tak gram smile.gif
mario87
Najtrudniejsze dla mni chyba była ta misja po powrocie w przeszłość, gdzie uciekaliśmy ze stodoły do helokoptera. One Shot One Kill(?) i No Fighting in the War Room nie były takie trudne jak się znalazło sposób. Epilog też prosty jak się wie jak, nawet po przerwie od COD4 idzie dosyc łatwo to zrobić smile.gif Nawet względem całej gry na Veteranie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.