No to jest nadzieja z tym epilogiem, widzę
Misja, o której piszesz, to właśnie "Heat". Wczoraj zrobiłem misje retrospekcyjne i zablokowałem się na ucieczce z obory. W myśl zasady "zanim ci pęknie żyłka, odpocznij od gry" zostawiłem sobie to na dzisiaj.
Chyba trzeba będzie olać czołganie się tym tam kanalikiem, spuścić za to nalot i sadzić przez pole po prawej stronie. Powinno się udać.
mario87
20 03 2008, 13:50
Po prawej jest mała stodoła, stamtąd też wybiega kilku gości, tamtędy chyba najlepiej uciekać.
A jak przejść stację telewizyjną, kiedy wchodzi się do tego głównego pomieszczenia i rozpoczyna się rzeźnia?
Litwin25
20 03 2008, 14:07
Ja zawsze biegne do pomieszczenia gdzie się respawnują przeciwnicy,wtedy moi partnerzy biegna za mną i ładnie wszystkich tłuką,jak zaczniesz się czaić to raz dwa ciebie ustrzelą a twoim wojakom nie będzie się chciało szturmować.
mario87
20 03 2008, 14:30
można też isć prawą stroną przy ścianie i chować się do tych małych pomieszczeń. Kucnąć tam tak aby mieć tylko kilka cm prześwitu drzwi i walić do każdego kto się nawinie i odrzucać granaty. I pamiętać o granatach, RPG czy granatniku jak mamy do nich dostęp.
CYTAT(Doneth @ 20 03 2008, 14:05)

A jak przejść stację telewizyjną, kiedy wchodzi się do tego głównego pomieszczenia i rozpoczyna się rzeźnia?
Zrobiłem to tak - zaraz po wparowaniu do tego pomieszczenia pobiegłem prawą stroną do samego końca i przykucnąłem tam za biurkiem. W tym momencie ze spawna (to miejsce, gdzie twoi ziomkowie po wszystkim otwierają drzwi i idziemy schodami na górę) zaczęli się wysypywać Mohammady. Rzuciłem im w ryj dwa szybkie flashe, ściągnąłem ze dwóch i pobiegłem tam sprintem siejąc z biodra i wrzeszcząc jak Dżon Rambo. Udało mi się dopaść spawna, schować za winklem i przeczekać zadymę. W czasie czekania zajrzał tam tylko jeden Asran i dostał w prezencie deko ołowiu. Po chwili ziomki z oddziału wyczyściły salę i poszliśmy dalej.
mario87 - właśnie takiego mam plana. Oczyścić tą małą stodołę i po zrzuceniu nalotu na pole za nią puścić się w dziki galop, co jakiś czas kitrając się w trawę (jeśli oberwę). Dróżka z tym małym tunelem jest chyba zbyt niebezpieczna...
A tak w ogóle, to bombowy filmowy poradnik jest
tutaj.
Spoko, daj znać, jak ci poszło. I nie zapomnij podczas walki drzeć ryja jak Dżon. To bardzo ważne przy czerpaniu z gry tzw full experience lol
marcin0903
20 03 2008, 16:30
Ja zrobiłem tak, że wbiegłem do pomieszczenia, na przeciwko tego wejścia skąd się wchodzi, obstawiłem je Claymorami no i strzelałem, jak zrobiłem sobie troche miejsca przebiegłem do pokoju bliżej wyjścia no i z tamtąd znów cisnąłem, potem już z górki.
Jeszcze jeden problem. Już za drugą misję nie dostaję achievementa za przejście jej na veteranie. W misjach są zaznaczone jako zaliczone na veteranie, a achievementa jak nie było tak nie ma. Ktoś wie o co chodzi?
Pewnie chodzi o War Pig i Bog, miedzy dwoma misjami jest pare innych ,potem dostaniesz achi.
maciek88
21 03 2008, 13:53
kampania tej gry to czysty ogień, prawdziwy majstersztyk - wszystko śmiga tip-top bez najmniejszych zwolnień, intensywnie i z niespotykaną dotąd w takich grach energią. lepiej się chyba tego zrobić nie dało począwszy od wizualnej słodoczy po grzmocące audio... nie spodziewałem się!
multi. czy istnieje inna gra w tak duzym stopniu nastawiona na kampienie? chyba taki jej charakter. i mapy - poniekad zywcem wyciagniete z kampanii czego naprawde nie lubie, wstyd. ale sam gp dostarcza naprawde sporo frajdy wiec mozna przymknac oko, zobaczy sie tylko na jak dlugo.
a co do narzekan na dlugosc gry to nie podzielam zdania. akcja jest cholernie blyskawiczna i moze stad poczucie "krótkości". dla mnie styka, rewelacji nie ma, ale zle tez nie jest.
elsaint360
22 03 2008, 18:19
No i kolejna misja na veteranie zaliczona

Ostatnia misja, pierwsza i druga to kopmletne banały na Veteranie. Po 25min na każdą

jak ktoś by chciał pomoc do ostatniej to służę pomocą. Jakie są jeszcze proste misje na veteranie?
Hunted- masakra na końcu. (jak nad stodołą lata ten (pipi).any helik

) Nie wiem jak to zrobić, bo helika idzie uniknąć jak wszyscy na zewn. są kaput

, ale jak wbiegam do stodoły to tam normalnie małpi gaj. A na zewn. nie idzie jak zostać, bo helik lata. A najgorsze jest to, że zrobiłem inną misję i trzeba będzie od nowa robić
maciek88
22 03 2008, 19:40
w biegu flashe targaj do srodka, a jak wejdziesz to odrazu pod deski na glebe i strzelaj przez podloge. team zalatwi reszte.
(Zly)Seba
22 03 2008, 21:04
moze to smeisznie zabrzmi,ale jak odrzucic granade ?
elsaint360
22 03 2008, 21:16
Musi być (granat) tuż pod Tobą, wtedy RB i no problem, ale radzę uciekać, bo to jest bardziej skutevzne
Kiler8888
22 03 2008, 22:16
przeszedłem 3 misje na Veteranie w CoDzie 3 i stwierdzam że czwórka jest banalna -_-
Serio, nie licząc momentów (np. epilog poniżej 1 minuty) to grało się łatwo i przyjemnie (sporo checkpointów).
CoD 3 to masakra, chyba sobie daruje tego Veterana.
Wracam nabijać levele na liveie
Lepiej pasuje do ciekawych filmikow, ale jednak dam to tu -
tuuuu
elsaint360
23 03 2008, 23:35
Proszę o pomoc; jakie są jeszcze proste mijse na Veterania oprócz: Crew Expandable, druga misja, game over, aftermath, ac-130 gunship?
1000 juz od piątku jest u mnie

ogólnie gra nie sprawiała problemu moze poza High Mile Club który przeszedłem na veteranie chyba za 20 podejściem. Wkurzające były respy gości. Prosta misja na veteranie ? hmmm ta przed "game over" hmmm nie pamiętam teraz nazwy. Wydaje sie na maxa trudna ale wystarczy na nią mieć sposób i za pierwszym podejściem pęka.
Jak bedziesz robil z poradnikami na youtube ,to kazda jest latwa - poza samolotem jak dla mnie...
elsaint360
24 03 2008, 10:54
PAtrzyłem na utube, ale żadnych misji na Veteranie nie znalazłem oprócz One Shoot, One KIll
...jaja sobie robisz?
1-sza lepsza misja jaka mi do glowy przyszla. Ciezko wpisac nazwe misji i veteran za tym?
Szabla8
24 03 2008, 13:48
Elsaint zapraszam tutaj. Masz tu wszystko po kolei więc raczej się nie zgubisz
http://www.nextgenwalkthroughs.com/systems.../cod4/index.php
chyba emocje cod4 nieco opadly i w sumie nie dziwne skoro najlepsza gra fpp zostala z(pipi)a.a przez "cudowny" patch nie mniej jednak zapodam montage typa ktory jest mna:
http://www.youtube.com/watch?v=rEkKuYtm7JE
jak obecnie wygląda kwestia multi w Duty na X360?
Dotychczas grałem tylko w wersje US na PS3 i z połączeniem nie było najmniejszych problemów. Teraz chce pobawić się troszkę grą w wersji X360, niemniej jednak wcześniej warto o to zapytać.
Jakieś róznice w działaniu pomiędzy wersjami US/PAL? Z tego co wiem wersja PALowska także i na PS3 śmigała nędznie (problemy z łączeniem+wywalanie), podczas gdy ja (i mój COD4 US) zwyczajnie nie miałem z tym problemu.
maciek88
28 03 2008, 10:35
co prawda rozegrałem zaledwie kilkanaście meczy, ale nie miałem nawet jednego, najmniejszego problemu - zero wywalania, lagów, kłopotów z dołączeniem. tip-top.
PAL mam.
to jeszcze mi powiedz, że planujesz się pozbyć niebawem tej gry i będzie git.
a poważnie: dzięki, poszukam PALa zatem
elsaint360
28 03 2008, 16:39
CYTAT(Swiechu @ 28 03 2008, 08:18)

I powiedz mi jeszcze że twoje posty są w pełnie dorosłe...
Jak ktoś nie wie - granatnik jest uważany za 100% lamerską i denerwującą broń, a polacy to hardcorowi gracze.
Tak? A multum claymorów, które stawiają polacy? To nie jest lamerskie? Claymora postawisz i masz automatycznego fraga, jeśli ktoś na niego wejdzie, a granatnikiem sam strzelasz. BTW-dlatego nie gram z Polakami
elsaint - > nie wiem, czy dobrze Cię kojarzę, ale czy to przypadkiem nie ty dałeś to śmieszne zdjęcie w Hyde Parku, a potem się nieziemsko spinałeś? xD
Co do gry, to mam nadzieję, że uda mi się położyć na niej łapska przed premierą GTA IV

Jedna rzecz mnie tylko niepokoi, mianowicie ten patch. Dużo osób na niego narzeka, że popsuto nim grę i w ogóle jest be. Co takiego zmienił na gorsze?
elsaint360
28 03 2008, 16:46
JA tam żadnej różnicy nie uświadzyłem.
CYTAT(elsaint360 @ 28 03 2008, 16:39)

Jak ktoś nie wie - granatnik jest uważany za 100% lamerską i denerwującą broń, a polacy to hardcorowi gracze.
Tak? A multum claymorów, które stawiają polacy? To nie jest lamerskie? Claymora postawisz i masz automatycznego fraga, jeśli ktoś na niego wejdzie, a granatnikiem sam strzelasz. BTW-dlatego nie gram z Polakami
miny to pułapki, trzeba umieć je ustawiać inaczej nic ci nie dadzą
granatnik potrafi wnerwić ale żeby od razu od lam wyzywać?
Aha czyli tylko Polacy używają min i granatników? xD
Na to wychodzi ,ze w ogole kazdy polak ,ktory gra w coda to lama, bo smie miec do wyboru granatniki i claymory. Pewnie M16 to tez bron dla lam, bo za latwo sie nia zabija, Baretta to samo i P90 oczywiscie, najlepiej to kazdy powinien lazic z pistoletem i nozem.
@elsaint - napewno jej nie uswiadczyles, bo nie grales przed patchem z tego co mi wiadomo...
elsaint360
28 03 2008, 19:13
ZAL> Ludzie, czy Wy widzicie gdzieś, że mówię, że każda broń jest lamerska, lub każdy Polak to lama? Nauczcie śie czytać ze zrozumieniem. OWiec-skąd możesz wiedzieć niby?Sam grałeś 15.03 więc mi tu nie pitol
CYTAT(ShtaS @ 28 03 2008, 16:43)

Co do gry, to mam nadzieję, że uda mi się położyć na niej łapska przed premierą GTA IV

Jedna rzecz mnie tylko niepokoi, mianowicie ten patch. Dużo osób na niego narzeka, że popsuto nim grę i w ogóle jest be. Co takiego zmienił na gorsze?
Szczerze mówiąc to nie wiem, może trochę częściej przerywa grę po wyjściu hosta?.. Ale częściej nie znaczy często, to jest doskonała gra na multi. Kupuj bez obaw.
To jest kiedy ostatnio gralem ,a nie kiedy najpierw, jakbys chcial wiedziec zaczalem w grudniu, wiec wiem jak bylo przed i po. Wlasciwie to zadnej wiekszej roznicy nie widze, poza po(pipi)ym systemem znajdowania hosta i nie pokazywania kto to...
Intotherain
29 03 2008, 01:14
Elo melo:) dzis dokonalem zakupu tejze jakze zacnej giery i mam pytanie, czy uzywa sie aim assista w grach multi? tzn czy nikt nie uzywa czy wiekszosc tak.
Salwador
29 03 2008, 02:29
Ogólnie uważam że update również kiepsko wypadł..jedynie co to snajpa jest znacznie lepsza...Lecz coraz częściej mam połączenie strasznie kiepskie mimo iż posiadam 16mb łącze..
Co do aim assista chyba mało osób w multi tego używa gdyż większość to tylko zależy od nas:)..
Po za tym chciałby zaprosić wszystkich fanów,graczy jak i klany czy drużyny na stronę call4duty.pl poświęconą konsolwej wersji która ma na celu stworzenia polskiej sceny CoD4..:)
po 1 aim assist w multi nie da sie wylaczyc(bo to tylko w singlu sie ustawia)
po 2 dla tych ktorzy po patchu nie widza roznicy:
-albo sa lamami z konca stawki i nie zauwazyli
-albo niech sie skontaktuja z poradnia okulistyczna-niestety
testowalem gre na 3 roznych laczach a przegrane mam ponad 12 dni(50000 kills) wiec raczej wiem co mowie wszystkie nety powyzej 2mb i gra dziala nawet do 3 x gorzej po patchu
idealnego hosta nie mozna znalezc przez caly dzien czasem(przed patchem 1 mecz na srednio 4 byl super)...tyle
p.s. niewiem jak ktos ma lacze 6 mb w zwyz ale mysle ze jest podobnie jako ze na pc gra do idealnego dzialania wystarczy lacze 512..
Ja mam 512 i jakos gram ,to dzialanie i lagowanie jest takie samo jak przed patchem, tylko ze faktycznie pol dnia sie siedzi w lobby, bo hosta nie moze znalezc...
jest jeszcze 2 teoria: dla osob majacych do 1mb gra dziala identycznie dlaczego? wiem ze na 512 lagowalo i przed patchem wiec po updacie nic u nich sie teoretycznie nie zmienilo(procz snajperek). A sam patch u mnie np nie poprawil nic w strzelaniu ze snajpy (3mb) a pogorszyl reszte broni...Teraz kalach z doubletapem nawet caly magazynek na typa leci przedtem pyk pyk i typa nie ma)Wiele opini na forach ze po patchu oslabili bronie infinity zaprzecza- poprostu priorytet celnosci byl ustawiony na zwykle bronie po patchu odwrocili dali go na snajperki(chociaz jak mowie u mnie na dobrym hoscie przy 3mb dzialaly tak samo jak teraz) ale pogorszyli priorytet reszty broni inaczej mowiac infinity to prostaki i partacze...dlatego juz w to nie gram moze za jakies 2 kolejne patche pozdro.
p.s.
http://www.youtube.com/watch?v=rEkKuYtm7JEost p.s. bo az mnie telepie

w nowych grach programisci ustalaja najwiekszy priorytet lacz na chodzenie pozniej snajperki pozniej reszte dlatego mniej doswiadczeni gracze nie widza lagow (bo teoretycznie ich nie widac) tak jest np w halo ale lagi sa wierzcie mi wlasnie glownie "chowa sie" je w strzelaniu...i to bardziej wkkk niz np. widoczne podczas chodzenia- przynajmniej wiesz ze masz slaby host a nie myslisz ze jestes lama bo cie jada jak chca...
CYTAT(Diabeu @ 28 03 2008, 16:47)

CYTAT(elsaint360 @ 28 03 2008, 16:39)

miny to pułapki, trzeba umieć je ustawiać inaczej nic ci nie dadzą
granatnik potrafi wnerwić ale żeby od razu od lam wyzywać?
Generalnie wielce zabawne są te spinki "prosów" i innych "l33tów". Biegam z granatnikiem - lama. M16 z RDSem - lama. Rzucam granatem, też lama, nalot lama, heli lama, kamper lama, rusher lama, tubiś lama, pankrac lama, bolek i lolek - też lamy.
Najlepiej byłoby latać za wszystkimi z nożem, gdyby nie jeden szkopuł - nóż lama.
Czasami, ze spliffem w zębach, latając w lepszym (początek spliffa) lub gorszym (przy filtrze) stylu-skillu po mapkach zastanawiam się, skąd tyle negatywnych emocji w grze. GRZE. Zabawie.
ChOomik
29 03 2008, 13:06
CYTAT(ShtaS @ 28 03 2008, 16:43)

elsaint - > nie wiem, czy dobrze Cię kojarzę, ale czy to przypadkiem nie ty dałeś to śmieszne zdjęcie w Hyde Parku, a potem się nieziemsko spinałeś? xD
Tak, to on xD
Jaką prędkość trzeba mieć na łączu aby móc spokojnie i bez lagów grać w multi ?
Ja na 512, jakos 70% meczy gram bez problemow.
Salwador
30 03 2008, 01:17
Dziś próbowałem grać ale co drugi mecz był przerywany przez hosta...Lagi!Lagi!Lagi!..Ale to może być też wina z powodu zbliżającego się updata dasha..Ale mam nadzieję że to się zmieni..
Swoją drogą luknijcie na BEST MONTAŻ EVER!! >>
TUTAJ<<
CichyGrzmot
30 03 2008, 03:19
CYTAT(Salwador @ 30 03 2008, 02:17)

Dziś próbowałem grać ale co drugi mecz był przerywany przez hosta...Lagi!Lagi!Lagi!..Ale to może być też wina z powodu zbliżającego się updata dasha..Ale mam nadzieję że to się zmieni..
Swoją drogą luknijcie na BEST MONTAŻ EVER!! >>
TUTAJ<<
Bylo

Ja mam nadzieje ze wszystko bedzie ok kiedy juz wznowie granie (2 tygodnie jeszcze

)
elsaint360
30 03 2008, 09:16
Ten koleś wygląga jakby miał aimbota. Ale niezłe
elsaint360
30 03 2008, 16:10
Lamerskie jest:
Martyrdowm
Last Stand na Hardcore
Claymory
Koleś z p90, który ma 10 prestiż i 55lvl
kulizacja
30 03 2008, 16:35
lamerskie to są Wasze Nasze mózgi. Przecie po to zrobili takie bronie i takie dodatki aby z nich korzystać i ubijać oponentów.
Jak ktoś mnie wyzywa że użyłem tego czy tamtego, to mam z niego polewe że jest szczypiorek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.