Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4: Modern Warfare
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
bartiz
Dokładnie, po to jest żeby używać a na wszystko jest sposób wink.gif
ChOomik
CYTAT(elsaint360 @ 30 03 2008, 17:10) *
Lamerskie jest:

Martyrdowm
Last Stand na Hardcore
Claymory
Koleś z p90, który ma 10 prestiż i 55lvl

Nie rozumiem dlaczego uważasz, że częśc broni jest lamerska. A ty jesteś taki pr0? Wkurvia mnie to.
Keymaker
Gdyby jakaś broń była niepodważalnie lamerska, to by jej nie było w grze TAKIEGO kalibru.
Darko.
Lamerskie jest:

Martyrdowm
Last Stand na Hardcore
Claymory

Brak słów rolleyes.gif
w07t3k
Lamerskie jest:

Martyrdowm
Last Stand na Hardcore
Claymory

Koles z p90 z 10 prestigem raczej lamerem nie jest, a ze nie umiesz sobie z takim poradzic(i dlatego twoim zdaniem jest to lamerskie), to juz twoj problem.
CichyGrzmot
To że ma najwyzszy lvl o niczym nie świadczy...teoretycznie móglby go pokonać nawet Maciek z klanu, o Ryśku nie wspominając
Dziobak_
Rychu to wogóle kozak jest. IMO:
-Granatniki są przegiete, owszem, ale odczuwasz to jakos bardzo na HC S&D wtedy dostajesz granatnikiem na respie i nawet nie wiesz co sie dzieje
-P90 jest przegięte, ale mimo wszytsko trzeba umiec z tym grac, zeby kogoś ubić. Ma troche za duży magazynek, bo mozna pruć do czego tylko sie da na HC TDM i nie ma połowy druzyny
-Martyrdom (chyba tak to isę pisze, c'nie?). I tu chyba każdy sie ze mna zgodzi nawet przeciwnicy podziału na "bronie dla pro" i "bronie dla noobów" smile.gif
Nie lubię jeszcze klasy LMG. Tzn. chodzi mi o takie typowe "dzieci 100megowych łacz z USA". Tzn- wchodze na HC TDM, biorę M249 SAW, double tapa, deep impact i pruję po każdym mozliwym budynku. Ale ogólnie- jest ok, CoD jest raczej wyważona grą
Hlipo
Najgorzej jest z granatami wypadającymi po śmierci przeciwnika w dodatku mają większe pole rażenie od zwykłych przez to przestałem grać w cod.
Owiec
No to mowia o martydromie. Ja ogolnie tego nie cierpie, ale mam stworzona specjalna klase i jak trafiam Shipment to ja wlaczam i dzieki martydromowi ,sporo killi sie nawija smile.gif Ale tylko na tej mapce ,tego uzywam. Tryb jak zawsze headquarters ofc.
Soul
Najgorsze co jest ,martydom (cwelski perk ) i P90 kapusta nie broń.
A no i miny a raczej i chory zasięg verymad.gif
Kiler8888
CYTAT(Dziobak_ @ 31 03 2008, 15:24) *
wchodze na HC TDM, biorę M249 SAW, double tapa, deep impact i pruję po każdym mozliwym budynku

hmmm sprawdziłem przed chwilą i nawet niezłe biggrin.gif
tyle że póki nie mam lepszego celownika to kiepsko z celnością

moim ulubionym perkiem jest UAV jammer, mam go w każdej klasie którą mam przygotowaną pod HTD i HD
mało ludzi tego używa i łatwo można ich na to nabrać
bountyhunter
ale z czym dokladnie macie problem z martyrdoomem? to, ze nie potraficie sie opanowac i po zabiciu przeciwnika lecicie od razu przed siebie? last stand jest bardziej lamerski, bo mozna zabic kilku przeciwnikow zarowno z dalekiego dystantu jak i z bliska, ale na niego jakos nikt nie narzeka, dziwne. sami prosi, a z granacikiem, ktory jest dobry tylko na blizsze dystanse, poradzic sobie nie potrafia...
Kiler8888
Martydoom jest o tyle kłopotliwy że na Hardcorze nie ma znacznika i trzeba wysłuchiwać odgłosu upadającego granatu.
Granatniki już są mniej lamerskie bo to gracz zabija przeciwnika, a nie liczyć że ktoś nie zauważy i wejdzie na granat.
Laststand nie jest taki zły bo jak strzelasz do kogoś to widzisz że jeszcze żyje (sam nie używam żadnego z "pośmiertnych" perków)
Soul
Weź też pod uwagę to ,że czasami zabija się typa w takim miejscu że nie bardzo jest jak uciec ,albo masz dwóch panów koło siebie jednego jedziesz z noża i leci na Ciebie drugi ,po za tym jeżeli ktoś ma last standa można go zabić za nim co kol wiek zdąży zrobić ( ja zazwyczaj strzelam dla pewności dłużej także kolo nie jest wstanie nawet we mnie wycelować , marty co byś nie zrobił i tak granat zawsze zostanie )
Hlipo
CYTAT(bountyhunter @ 31 03 2008, 18:16) *
ale z czym dokladnie macie problem z martyrdoomem? to, ze nie potraficie sie opanowac i po zabiciu przeciwnika lecicie od razu przed siebie? last stand jest bardziej lamerski, bo mozna zabic kilku przeciwnikow zarowno z dalekiego dystantu jak i z bliska, ale na niego jakos nikt nie narzeka, dziwne. sami prosi, a z granacikiem, ktory jest dobry tylko na blizsze dystanse, poradzic sobie nie potrafia...

jak dla mnie głównie chodzi o większe pole rażenia granatów z tego perka.
Sasori
Granaty rażą tak samo, te posmiertne są tylko lekko "podgotowane" - 2,5 sekundy do detonacji (zamiast normalnych 5).
Szabla8
Dla mnie lamerski jest granatnik. Nie używam go. Martydroma używam chociaż u innych może to troche wpienić, Last standa też nie używam ale tak bardzo mnie nie wkurza. Z broni prawie każdą używam i żadna nie jest lamerska. Każdy gra czym umie wink.gif
Wampis
Dlaczego last stand jest mniej lamerski od martyrdoma?
Proste, last stand wymaga czegoś od samego gracza, osobiście go używam i zgodzę się, że jak zabijam gościa stojącego obok mnie to nie jest to szczególnie trudne, ale jak już ustrzelę snajpera leżącego na drugim końcu mapy to co innego. Mój rekord last standu to 3 fragi, kiedy przeciwnicy wcale nie biegli korytarzem w rządku.
Za to martyrdom jest lamerski bo od gracza nie wymaga absolutnie niczego, a najgorsze, że zabija się także swoich gdy gra się na hardcorze.
bountyhunter
to nie jest problem zabic kogos z last standa - tak samo jak z martyrdooma - mashowac w RT kazdy glupi potrafi, a jak juz sie gra na hardcore, to juz dopiero lameradia. obydwa perki sa tak samo lamerskie lub tak samo dobre - ale gadanie ze martyrdoom jest lamerski, a last stand dla samych pro graczy jest dziecinne. tym bardziej, ze to z last standa wpada przewaznie wiecej fragow.
Owiec
Bo jak ktos juz uzywa last standa i nabijanie grafi, to raczej umie grac ,chyba ze mu sie idocio sami pod nogi pchaja, to to nie trudne.
benito82pl
Ble ble ble bronie dla noobów....hmmm martydrom moze i lamerskie ale jak typ go ma to przeciez nie ma ilu lepszych perków!!!!wiec niech sobie uzywa ale z czasem zrozumie ze on malo daje!!Last stand ciut lepiej ale rzadko sie sprawdza.No i powinni dac do kazdej broni automatycznej ogien ciagły ,potrójny i pojedynczy.wtedy juz ta m16 nie była by tak przegieta od innych broni a jeszcze jedno albo juz nic:P
jarken
Oby plotki o przełożeniu premiery nowych mapek były bullshitem... 800 pkt już mam odłożonych.
skiz
TURNIEJ COD 4 ZapraszaM
http://forum.xboxonline.pl/viewtopic.php?t=14165
Maiden
CYTAT(Wampis @ 31 03 2008, 23:41) *
Dlaczego last stand jest mniej lamerski od martyrdoma?
Proste, last stand wymaga czegoś od samego gracza, osobiście go używam i zgodzę się, że jak zabijam gościa stojącego obok mnie to nie jest to szczególnie trudne, ale jak już ustrzelę snajpera leżącego na drugim końcu mapy to co innego. Mój rekord last standu to 3 fragi, kiedy przeciwnicy wcale nie biegli korytarzem w rządku.
Za to martyrdom jest lamerski bo od gracza nie wymaga absolutnie niczego, a najgorsze, że zabija się także swoich gdy gra się na hardcorze.

Abstra(pipi)ąc od tego że Hardcore który jest dla mega noobów (lub pseudo prosów) to właśnie w tym trybie wychodzi lamerskość granatnika. Mam tu na myśli "bombardowanie" przy jego pomocy respa przeciwnika na samym początku gry. Wel na Bog'u. down.gif
Dziobak_
Moze i tak. Ale mnie maidenku raczej nie bawia mecze, gdzie łoi się typów na 10lvl smile.gif. Poza tym, takie mecze są strasznie krótkie. Jeśli już mówimy o zwykłych trybach, to te objective'owe jak HQ czy dominacja są całkiem OK
Maiden
Dziobaczku, zapewniam Cię że jak trafisz na dobrych graczy to nawet sam nie wygrasz meczu, ba możesz nawet ostro dostać w ciacho. I nawet znajomość brył i umiejętność mnożenia Ci się tu na za wiele nie zdadzą mój kreciku :*
Dziobak_
Maidenku, taka ekipa prosów zdarza się raz na dziesięc spotkań. a na HC TDM, HC S&D non stop spotykasz jakieś wyzwanie paczusiu. I tam znajomośc brył okazuje sie zabwienna. A jak umiesz dodawać i liczyć? Hoho, wtedy pojawiaja sie panowie w czarnych garniturkach i mowia, ze MLG chce cie w swoich szeregach kwiatuszku :*
Wampis
CYTAT(Maiden @ 1 04 2008, 17:46) *
Abstra(pipi)ąc od tego że Hardcore który jest dla mega noobów (lub pseudo prosów)
Do S&D jest zdecydowanie lepszy, przynajmniej uniemożliwia latanie na pałę i motywuje do skradania się oraz stosowania taktyki.
Kiler8888
Akurat ja się trochę zniechęciłem do S&D. Sam nie wiem czy to zależało od trybu/mapy czy czegoś tam, ale dograłem się w momencie kiedy przeciwnik miał już 3 flagi. Kiedy się respawnowałem to albo ginąłem po 5 sekundach albo nie mogłem się nigdzie ruszyć bo wszystkie wyjścia były obstawione...
Na TD respawny się zmieniają i w większości przypadków (za wyjątkiem mapy ze statkiem) ciężko jest zginąć na respie.
Ze strzelaniem na początku z gry granatnikiem się jeszcze nie spotkałem, ale to chyba logiczne skoro pierwsze respy są stałe. Ja bym wyzywał takich od lam i kickował ;]

Zawsze grałem w zwykłego TD, ale kiedy dograłem się do znajomego i zostałem zmuszony do HTD (wcześniej nie bawiłem się w eksperymenty) to już przy nim zostałem. Friendlyfire i brak mapy wymiatają.
Maiden
CYTAT(Wampis @ 1 04 2008, 18:07) *
Abstra(pipi)ąc od tego że Hardcore który jest dla mega noobów (lub pseudo prosów)
Do S&D jest zdecydowanie lepszy, przynajmniej uniemożliwia latanie na pałę i motywuje do skradania się oraz stosowania taktyki.

Motywuje do kampienia.

A jak grasz z dzikami, to jeżeli w TD nie zastosujesz taktyki, jesteś skończony.
Cr3aTiVe
Od niedawna mam X-a i dziś zakupiłem COD4 osobiście uważam, że chłopcy z Activision staneli na wysokości zadania gra jest BOSKA. Dawno już nie grałem w tak dobrego Shootera
Pelipe
CYTAT(Cr3aTiVe @ 1 04 2008, 21:25) *
Od niedawna mam X-a i dziś zakupiłem COD4 osobiście uważam, że chłopcy z Activision staneli na wysokości zadania gra jest BOSKA. Dawno już nie grałem w tak dobrego Shootera

Dzięki za cynk. chytry_.gif

CoDa 4 mam nabitego w Gamercardzie, ale to nie był mój CoD 4. Jednakże motywacja jaką mam na przejście singla on Veteran i kapitalne multi sprawia, że grę zdobędę prędzej czy później. Będę przegryzać z RS: V2, Fifą i GoWem ;p
Master_Lukas
Popatrzcie tutaj: http://gameoftheyear.callofduty.com Czyli mapki dopiero 10.04. Mam nadzieje ze to zart, bo strona zadebiutowala wczoraj. Inna stronka podaje ze mapki beda 8.04. Jutro sie przekonamy.
jarken
http://news.teamxbox.com/xbox/16110/Call-o...p-Pack-Delayed/

Wyszło, że to jest prawda... Cóż, jakoś przeczeka się ten tydzień.
artur z londynu
A co powiecie na to:
(...) The Variety Map Pack will be available on Xbox LIVE Marketplace from early April for 800 MS Points . And don’t forget that it’s exclusive to Xbox 360 for 21 days!(...)

Info ze strony xbox.com.

Czy to znaczy ze te mapki beda tylko dla iXa i tylko przez 21 dni, czy po 21 dniach pojawia sie tez na PC i PS3.

Pozdrawiam

Artur

elsaint360
Exclusive dla X360 przez 21 dni
wrog
CYTAT(artur z londynu @ 3 04 2008, 12:18) *
Czy to znaczy ze te mapki beda tylko dla iXa i tylko przez 21 dni, czy po 21 dniach pojawia sie tez na PC i PS3.

Po 21 dniach pojawią się też dla PS3. Na PC ta paczka nie trafi, przynajmniej na razie.
Salwador
Co do map będą przez 3tygodnie tylko dla x360 dopiero potem się ukażą na ps3..
Oraz wydanie map zostało przesunięte do 10tego kwietnia ze względu na update..
Swoja droga gdy mapy się ukarzą mają się ukazać wraz z nimi poprawki do CoD4...smile.gif
więcej info na call4duty.pl
Sasori
fourzerotwo twierdzi, że mapki będą dziś.
Salwador
Abstra(pipi)ąc od tego że Hardcore który jest dla mega noobów (lub pseudo prosów) to właśnie w tym trybie wychodzi lamerskość granatnika. Mam tu na myśli "bombardowanie" przy jego pomocy respa przeciwnika na samym początku gry. Wel na Bog'u. down.gif

Dla tego pro a raczej psudo nie pro dla Ciebie meczach granatniki są zabronione według zasad MLG...smile.gif
LESZEKCHPL
Jak grałem o godzinie 11,15 jakieś dziwne rzeczy się działy, wszystko zaczeło się chrzanic wyskoczyła jakaś aktualizacja po chwili wszystko się wyłączyło i nic. Już myslałem że mapki ale nic nie ma. Teraz 12,30 jednak aktualizacja wskoczyła ale co daje niewiem.
Master_Lukas
Jest update, pojawiła się zakładka Downloads Maps, ale to na razie tyle. Mapek na razie nie ma.
hellspawn81
Mapki będą dostępne dzisiaj od 15:30
Master_Lukas
Już są nowe mapki biggrin.gif Zajmują 444 MB. Idzie jak krew z nosa confused.gif

Mapki ZAJE*ISTE! Ludzie, warto wydac kase na te 800 pkt. Sciagajcie i grajcie!
Wampis
Mapy naprawdę dobre, szczególnie piękny Creek, ale czemu nie da się na nich grać trybów hardcore?
elsaint360
Pewnie dorzucą za jakieś 2 tyg. przy nowym patchu wink.gif
.:marioo:.
Creek- średnio grywalna, już często skipowana. Raj dla snajperów. Może jak pogram dłużej to zmienię zdanie.
Broadcast - nawet fajna mapka, nie ma kampienia, dużo do biegania itd..
Chinatown - również niczego sobie, fajny klimacik i dużo miejsc do chowania, budynki dwupiętrowe sprawiają że mapka wydaje się duża, choć jest średnia.
Killhouse - ciekawostka w stylu showdown, jednak tym razem bardziej skillowa.

Ogólnie warto wydać te 800 MS zwłaszcza że jako bonus w zwykłym deathmatchu za killa dostajemy 20 punktów, co za tym idzie szybciej podwyższamy rangi. Ciekawe jak długo...
berbor
Podwoja nliczba punktow,bedzie przyznawana podobno tylko w ten weekend.Mam pytanie,czy grajac wczoraj w godzinach 12-3 w nocy,wrzucalo was caly czas do pustych looby?
marcin0903
Co prawda nie grałem o tych godzinach, ale do 11.00 było OK. Dalej nie wiem bo nie grałem. Mapki naprawde wymiatają, China Town - tutaj mapka najmniej mi się podoba, ale 1x zagrałem naniej i już znam ją na pamięć, dlaczego? - Przypominacie sobie mapkę z CoD2 - Carentan? To jest dokładnie ta mapka tylko, że otoczenie made in china. Creek - juuuhu raj dla snajperów, duża góra przedziela 2 baze, jest tunelik pod tą górą, bardzo fajny tryb na Sabotage - grałem wczoraj i nagle wszyscy z zaczajki po bombe i w headsetcie głos : Rush, rush, rush, tylko lekko smuci to, że większość osób stara się grać na własną rękę, byle fraga byle heada. Brodcast, mapka jak wszyscy wiedzą na podstawie Charlie don't surf. Jak dla mnie ta gra jest idealna do Team Deathmatch - ostra zadyma, a wszystko co nas otacza to telewizory smile.gif.
Dziobak_
*Creek-IMO kosmos smile.gif. Za(pipi)ista tak na TDM (sporo ataku pozycyjnego i mozliwości flankowania (pipi)i biggrin.gif) jak i na S&D smile.gif
*Broadcast-sporo ciasnych korytarzy, później troche wolnej przestrzeni. IMO będzie genialnie sprawdzała druzynowość teamu na S&D. Trzeba obstawić wszystko i mieć oczy z tyłu dupy, żeby nie dostać z któregos przejscia smile.gif
*Chinatown-też b.fajna mapka. Sporo budynków do ukrycia sie, obronienia jakiejś pozycji smile.gif. I też trzeba mieć oczy dookoła głowy, bo na ataku w S&D mozna dostać z każdego budynku smile.gif
*Killhouse-jedyna na której nie grałem, wiec na razie STFU smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.