Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4: Modern Warfare
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Gęsior
Gram już kilka meczy i ani razu jeszcze nie trafiłem na nową mapę. Czy to jest związane z tym, że mało osób jeszcze ściągnęło Pack czy co?
Dziobak_
Nie jestem pewien, ale nowe mapki losują sie narazie w:
-Variety Pack Team Deathmatch
-Variety Pack Team Objective
marcin0903
Chyba doszło chyba jeszcze Variety Pack Team Hardcore.
biszat
skoro tak zachwalacie to nie omieszkam wydac tych 800 MS na nowego map packa... CoD4 daje rade =]
berbor
Widze ze jeszcze nikt nie gral na Killhouse.Ja gram od piatku,dzis do 5 w nocy gralem i ani razu nie trafilem na ta mape.Czyzby IW razem z MS zrobilo nas w bambuko...
Maiden
W team objective jest
Dziobak_
Team Tactical albo Cage Match, w Team Objective nie być
Sasori
Run Forrest! Run!

hahaha.gif

btw, czy ktoś z was ma jakiegoś radosnego linka, gdzie mógłbym sobie poczytać o trybach gry multi coś więcej, niż tylko to jedno zdanie z okienka gry? Może nawet jakieś ogólne taktyki, byłoby sweet... Bo se wczoraj postanowiłem czeknąć coś innego niż TDM i mnie wrzuciło w S&D HC i mnie bardzo brzydko wyzywali panowie z zagramanicy, chlip, za lamerstwo.
danielskii
mam pytanko czy wczoraj pogralem troche w multi i dzis ale live cos dziwnie chodzi (czesto po 2-3 pojedynkach rozlacza mi x-live) nie wiem czy to moje polaczenie czy cos nie tak jest z live
Sasori
CYTAT(danielskii @ 7 04 2008, 13:54) *
mam pytanko

Wal.

czy wczoraj pogralem troche w multi i dzis

Nie wiem, stary. Może sobie to zapisuj gdzieś?

live cos dziwnie chodzi (czesto po 2-3 pojedynkach rozlacza mi x-live) nie wiem czy to moje polaczenie czy cos nie tak jest z live

Pominąwszy maintenance pierwszego kwietnia, żadnych problemów z Live nie miałem. Z rynkiem owszem, ale nie z usługą multiplayer.
Wampis
CYTAT(Sasori @ 7 04 2008, 13:21) *

Naprawdę śmieszne wideo, gość miał niezły pomysł i dobrze dobrał muzykę.
Amer
wczoraj skonczyłem na Veteranie (wcześniej katowałem praktycznie tylko multi). I właśnie, czy tylko ja odnosze wrażenie ze Vet w Duty4 jest sporo łatwieszy od tego z 2-ki? smile.gif

dosłownie kilka zdrowo porąbanych akcji + łatwa reszta. Wystartowałem w sobote, a we wtorek wieczorem było już po zawodach.
Butcher
Rozumiem, że aby pograć Killhouse muszę grać tylko w Cage Match lub Team Tactical i liczyć na łut szczęścia?
Nie ma tej mapy w ŻADNEJ z trzech playlist dedykowanych Variety Pack ?
Bezsens jakiś... jakby nie mogli wrzucić jej do VP Team Objective... confused.gif
Dziobak_
CYTAT(Butcher @ 9 04 2008, 15:00) *
Rozumiem, że aby pograć Killhouse muszę grać tylko w Cage Match lub Team Tactical i liczyć na łut szczęścia?
Bezsens jakiś... jakby nie mogli wrzucić jej do VP Team Objective... confused.gif

Killhouse to taki zamknięty shipment z wieżyczka na środku i "dachem" przez który mozesz puścic nalot
Sasori
Kiedy te nowe mapki zostaną wmieszane w normalną pulę map?

Nie mam ścisku na ich kupno i zastanawiam się, co ze mną będzie, kiedy mapki wylezą z getta.
Owiec
Podobno dzisiaj.
Soul
Ale bieda nowe mapki IMO są do bani i tyle w ogóle ich nie ogarniam ,zrobione bez pomysłu confused.gif
danielskii
CYTAT(Sasori @ 9 04 2008, 14:19) *

Nie mam ścisku na ich kupno i zastanawiam się, co ze mną będzie, kiedy mapki wylezą z getta.

tzn ze nie trzeba placic za nie 800MP bo beda za darmo po jakims czasie do sciagniecia? nie za bardzo rozumiem..
JacekW
CYTAT(Soul @ 10 04 2008, 01:56) *
Ale bieda nowe mapki IMO są do bani i tyle w ogóle ich nie ogarniam ,zrobione bez pomysłu confused.gif

Mapy sa bardzo dobre tylko jak zwykle do kazdej potrzeba innej taktyki, chyba ze ktos biega na wariata.. rolleyes.gif
Butcher
CYTAT(Dziobak_ @ 9 04 2008, 15:08) *
CYTAT(Butcher @ 9 04 2008, 15:00) *

Killhouse to taki zamknięty shipment z wieżyczka na środku i "dachem" przez który mozesz puścic nalot

OK, dzięki - ale ja nie pytam jak wygląda Killhouse, tylko GDZIE to znajdę, szybko i bez grania setek meczy żeby trafić... confused.gif

CYTAT(JacekW @ 9 04 2008, 20:14) *
CYTAT(Soul @ 10 04 2008, 01:56) *

Mapy sa bardzo dobre tylko jak zwykle do kazdej potrzeba innej taktyki, chyba ze ktos biega na wariata.. rolleyes.gif

Dokładnie - każda inna i każda świetna (Killhouse nie wiem bo nie grałem smile.gif), standardowy zestaw ma o wiele więcej kiszek, które skipuję za każdym razem. Zadyma i demolka w Broadcast, wielopoziomowe, pełne zaułków i przesmyków Chinatown (przecież oryginalne Carentan to KULT!) i górzyste Creek - raj dla snajperów (na których i tak są metody tongue.gif). Mniam...
Gregorius
KILLHOUSE jest tylko na "cage" i "free for all" - bo jest za mala na wiecej osob.A zeby na niej zagrac wszyscy w lobby musza miec sciagniety pakiet z mapkami takze szansa nie jest zbyt duza.Ale mi sie raz udalo cool.gif
Sasori
CYTAT(danielskii @ 9 04 2008, 18:42) *
CYTAT(Sasori @ 9 04 2008, 14:19) *

tzn ze nie trzeba placic za nie 800MP bo beda za darmo po jakims czasie do sciagniecia? nie za bardzo rozumiem..

Nowe mapy będą/są już wrzucone do normalnej puli map. Nie są za darmo, tylko niedługo/teraz nie są wydzielone do osobnych trybów ('variety map pack something'), są z pozostałymi mapami w trybach standardowych.

Stąd moje pytanie - co z tymi, którzy w efezie mają nowe mapy?
Butcher
Płatny (800 MSP) pakiet Variety Map Pack, w ciągu pierwszych 9 dni na Xbox Live został pobrany PONAD MILION RAZY, ustanawiając nowy rekord na XLM - info IGN
Ktoś jeszcze ma nadzieję na coraz więcej DARMOWYCH i TANICH dodatków do gier ? rolleyes.gif
.:marioo:.
Jaki to czysty, owiany małą ilością pracy zysk dla Microsoftu i Infinity Ward. Niezły wynik.
Wampis
Akurat takie mapki do takiej gry są warte tych punktów.
biszat
Butcher .. no ale co sie tu dziwic w sumie ... Ludzie wola dac te 800MP i sciagnac te 4 mapki i miec wiecej funu niz ciagle grac na podstawowych.Poza tym skoro dobrze sie bawie spedzam mase czasu przed konsola przez to to czemu mam w jakis sposob im nie podziekowac ? niech robia dalej dobre rzeczy

Swietna mapka w studiu , kanion ,

mniej lubie te budyneczki

w Killhouse nie gralem jeszcze ani razu tongue.gif

jak nie masz nowych mapek to wywala z lobby
Othis
CYTAT(Wampis @ 21 04 2008, 22:42) *
Akurat takie mapki do takiej gry są warte tych punktów.

akurat moim zdaniem chinatown i killhouse sa g.wno warte...a co do lagow i lacz w cod to zmienilem net ost na 10 mb (z3mb) i laguje tak samo wystarczy ze jakis as dolaczy sie ze slabym polaczeniem i w grze sa zarty (czyli 2 gra po halo3 w ktorej nie ma mozliwosci wejscia sobie na server z dobrym pingiem) infinity chair.gif
biszat
hmm ja na laczu neonki 1 mb , nat moderate , owszem mam lagi jednak nie zdazaja sie one czesto a powiedzialbym ze zadko dosc , poza tym mozesz miec lacze i 20 mb jednak jezeli up masz slaby to i tak beda lagi i tak .

chinatown nie jest moja ulubiona mapa ... ale zeby mowic ze jest z tylnej czesci ciala ... hmmm przesada
Othis
widze ze sie znasz ale nie na necie..upload akurat jak nie hostujesz moze stykac nawet 256kbit/s a ja mam ponad 1 mb tak sie sklada...nie chce cie obrazic ale mowiac "mi nie laguje" gadasz bzdury..akurat testowalem ta gre na 3 laczach.. moze pochwal sie swoimi wynikami jakie osiagasz np w tdm lub jakie masz ratio bo ja mowiac o lagacha mam srednio 20-30 kili w tdm a jak nie laguje ok 40-50...moze zauwazysz jakies roznice jak porownasz swoje osiagniecia.. rolleyes.gif

p.s. http://www.youtube.com/watch?v=rEkKuYtm7JE
p.s.. http://www.youtube.com/watch?v=xNYut6AgDXE
Wampis
Mi też szczególnie nie laguje, pod warunkiem, że host ma przyzwoite łącze. Generalnie jeśli mam lagi, to wtedy kiedy inni też je mają.
Othis
mowiac o lagach ja nie mam na mysli "teleprotow" przyklad bez lagow starczaja 2 kule z m16 z perkiem damage ja czasem musze poslac 2-3 serie zanim typ padnie 9naboi .. i na tym polega random coda4 wtedy jak masz dobry wynik prawdopodobnie wiekszosc ma lagi a jak sam masz lagi ktos ich nie ma...dlatego proponuje zaspamowac infinity niech robia online na klocka z wyborem servera a nie dolanczanie sie wiary z "psiej dupki"
Wampis
Sorry, ale zostanę przy swoim, też czasem laga się "czuje", ale nadal twierdzę, że ich zwykle nie mam. Może w deatchmatchu są częstsze niż w S&D bo często ktoś wychodzi, a ktoś inny dołącza w czasie gry.
Owiec
Nie wiem ja gram na 512 i jak mam miec lagi to najczesciej mnie odrazu wyrzuca xD Lagow jako tako nie mam, chociaz ostatnio musialem walnac typowi 4 heady z R700 ,zeby padl ,to bylo dziwne confused.gif
biszat
othis mowiac o lagach moge porownac h3 i coda ...w h3 jak mam lagi to mam teleporty w codzie jak juz sie zdazy to fakt z m16 potrzebuje czasem dosc zeby zabic tongue.gif co nie zmienia faktu ze gra mi sie lepiej niz w h3 a te " lagi" nie biora przyjemnosci z gry w coda
Dagadagadaga
Pytanie z innej beczki. Orientujecie się może czy żeby pograć online jest wymagany dysk twardy tak jak to jest z Halo 3? Bo zamierzam zakupić ten tytuł lecz posiadam kartę pamięci i chce wiedziec czy to będzie jakas przeszkoda zeby pograc online.
Owiec
Nie, chyba ze chodzi o dodatkowe mapki.
Kiler8888
To niech kupi od razu "Game of the year edition" smile.gif
hooki
gram od wczoraj. singiel mnie jakoś wielce nie porwał, ot taki sobie jest. ale multi.. poeeezja.
Abdul
ej, jak zaliczyliście końcówkę misji w czarnobylu ? tam co nasz ziomuś ranny leży na trawce a ruskie dowożą bydło helikopterami a my czekamy aż przyleci nasz. bo zaliczyłem to w kamperski sposób. w ogóle tak se teraz pomyślałem , można go było w tym momencie przenosić , tego naszego ziomusia ? nie pamiętam czy sprawdzałem, grałem o 2 w nocy , byle do przodu. bo zostawiłem go na pastwę losu a sam spierdzieliłem do takiego pomieszczenia po przeciwnej stronie od karuzeli, tam na lewo skąd ruskie wychodzą , zapewne kumacie. zaczaiłem się tam w drzwiach ze snajperką , inaczej nie dawałem rady. muszę trochę dopakować skilla w graniu na padzie w dynamiczne fpp. jak wymiatacze to zaliczali ?
KIELiCH
ja na vetreranie przeszedlem dobrze rozmieszczajac C4 i claymorsy, co skutecznie powstrzymalo 1sza falę mięska, a pozniej zaczailem sie ze snajpa przy tej scenie po prawej (patrzac od strony kola) no i one shot-one kill, musialy isc heady bo inaczej lipa, jest do zrobienia, duzo gorsze jest na veteranie "No fighting in the war room" IMO, niektore checkpionty sa przegiete i ten czas lecacy, no nic zycze powodzenia mi sie osobiscie COD4 max podob i singiel i multi to juz wogole, duzy minus za brak COOP w kampani...jedyny -
ksztyrix
Najlepszy sposób to C4 w miejscach gdzie zjeżdzają z helikopterów i przyczajenie się z kałachem za betonowymi zaporami po lewej stronie. Gościu będzie kosił większość ze snajperki a do nas dobiegnie najwyżej 3 gości i czasem pies.
Gazi
Mam teraz pierwszy prestige mode. Nie przeskakuje dalej ze względu na bronie. Gdy przeskoczę dalej za jakiś czas to podskoczy mi o kilka poziomów ?
masterlag
Jak przeskoczysz na prestige to automatycznie skasuje cie do "zera" nie ważne czy jestes 1 exp pt po max levelu czy xxx.
Othis
3 i ostatni filmik z gry online:

http://www.youtube.com/watch?v=Au_kF_AIrLM

KIELiCH
hey przypomina Wam coś ta fotka ?? wink.gif

http://widelec.org/index.php?page2=2&s...t=&pages=10

1sza od góry
Colin84
Misje w której biegamy ze snajperą na Ukrainie?
KIELiCH
dokałdnie, IMO dosyc ładnie przenieśli realny wygląd i klimat do gry, zresztą prawie każdy już się wypowiedział na temat tejże misji i jej świetności smile.gif
Fader
Może dlatego że to to samo miasto...
marcin0903
No klimat tej miejscówki jest mega, nigdzie nic nie ma po za polującymi na nas terrorystami, przechodzimy przez budynek jakiś i można sobie pomyśleć co tu się kiedyś znajdowało a co teraz. Klimat jest niezmiesko oddany!
Maiden
http://gry.onet.pl/1782150,,Call_of_Duty_4...,wiadomosc.html

COD wraca na szczyt.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.