Gram już kilka meczy i ani razu jeszcze nie trafiłem na nową mapę. Czy to jest związane z tym, że mało osób jeszcze ściągnęło Pack czy co?
Dziobak_
5 04 2008, 12:39
Nie jestem pewien, ale nowe mapki losują sie narazie w:
-Variety Pack Team Deathmatch
-Variety Pack Team Objective
marcin0903
5 04 2008, 20:29
Chyba doszło chyba jeszcze Variety Pack Team Hardcore.
skoro tak zachwalacie to nie omieszkam wydac tych 800 MS na nowego map packa... CoD4 daje rade =]
Widze ze jeszcze nikt nie gral na Killhouse.Ja gram od piatku,dzis do 5 w nocy gralem i ani razu nie trafilem na ta mape.Czyzby IW razem z MS zrobilo nas w bambuko...
Dziobak_
6 04 2008, 17:51
Team Tactical albo Cage Match, w Team Objective nie być
Run Forrest! Run!
btw, czy ktoś z was ma jakiegoś radosnego linka, gdzie mógłbym sobie poczytać o trybach gry multi coś więcej, niż tylko to jedno zdanie z okienka gry? Może nawet jakieś ogólne taktyki, byłoby sweet... Bo se wczoraj postanowiłem czeknąć coś innego niż TDM i mnie wrzuciło w S&D HC i mnie bardzo brzydko wyzywali panowie z zagramanicy, chlip, za lamerstwo.
danielskii
7 04 2008, 12:54
mam pytanko czy wczoraj pogralem troche w multi i dzis ale live cos dziwnie chodzi (czesto po 2-3 pojedynkach rozlacza mi x-live) nie wiem czy to moje polaczenie czy cos nie tak jest z live
CYTAT(danielskii @ 7 04 2008, 13:54)

mam pytanko
Wal.

czy wczoraj pogralem troche w multi i dzis
Nie wiem, stary. Może sobie to zapisuj gdzieś?

live cos dziwnie chodzi (czesto po 2-3 pojedynkach rozlacza mi x-live) nie wiem czy to moje polaczenie czy cos nie tak jest z live
Pominąwszy maintenance pierwszego kwietnia, żadnych problemów z Live nie miałem. Z rynkiem owszem, ale nie z usługą multiplayer.
CYTAT(Sasori @ 7 04 2008, 13:21)

Naprawdę śmieszne wideo, gość miał niezły pomysł i dobrze dobrał muzykę.
wczoraj skonczyłem na Veteranie (wcześniej katowałem praktycznie tylko multi). I właśnie, czy tylko ja odnosze wrażenie ze Vet w Duty4 jest sporo łatwieszy od tego z 2-ki?

dosłownie kilka zdrowo porąbanych akcji + łatwa reszta. Wystartowałem w sobote, a we wtorek wieczorem było już po zawodach.
Rozumiem, że aby pograć Killhouse muszę grać tylko w Cage Match lub Team Tactical i liczyć na łut szczęścia?
Nie ma tej mapy w ŻADNEJ z trzech playlist dedykowanych Variety Pack ?
Bezsens jakiś... jakby nie mogli wrzucić jej do VP Team Objective...
Dziobak_
9 04 2008, 14:08
CYTAT(Butcher @ 9 04 2008, 15:00)

Rozumiem, że aby pograć Killhouse muszę grać tylko w Cage Match lub Team Tactical i liczyć na łut szczęścia?
Bezsens jakiś... jakby nie mogli wrzucić jej do VP Team Objective...

Killhouse to taki zamknięty shipment z wieżyczka na środku i "dachem" przez który mozesz puścic nalot
Kiedy te nowe mapki zostaną wmieszane w normalną pulę map?
Nie mam ścisku na ich kupno i zastanawiam się, co ze mną będzie, kiedy mapki wylezą z getta.
Ale bieda nowe mapki IMO są do bani i tyle w ogóle ich nie ogarniam ,zrobione bez pomysłu
danielskii
9 04 2008, 17:42
CYTAT(Sasori @ 9 04 2008, 14:19)

Nie mam ścisku na ich kupno i zastanawiam się, co ze mną będzie, kiedy mapki wylezą z getta.
tzn ze nie trzeba placic za nie 800MP bo beda za darmo po jakims czasie do sciagniecia? nie za bardzo rozumiem..
CYTAT(Soul @ 10 04 2008, 01:56)

Ale bieda nowe mapki IMO są do bani i tyle w ogóle ich nie ogarniam ,zrobione bez pomysłu

Mapy sa bardzo dobre tylko jak zwykle do kazdej potrzeba innej taktyki, chyba ze ktos biega na wariata..
CYTAT(Dziobak_ @ 9 04 2008, 15:08)

CYTAT(Butcher @ 9 04 2008, 15:00)

Killhouse to taki zamknięty shipment z wieżyczka na środku i "dachem" przez który mozesz puścic nalot
OK, dzięki - ale ja nie pytam jak wygląda Killhouse, tylko GDZIE to znajdę, szybko i bez grania setek meczy żeby trafić...

CYTAT(JacekW @ 9 04 2008, 20:14)

CYTAT(Soul @ 10 04 2008, 01:56)

Mapy sa bardzo dobre tylko jak zwykle do kazdej potrzeba innej taktyki, chyba ze ktos biega na wariata..

Dokładnie - każda inna i każda świetna (Killhouse nie wiem bo nie grałem

), standardowy zestaw ma o wiele więcej kiszek, które skipuję za każdym razem. Zadyma i demolka w Broadcast, wielopoziomowe, pełne zaułków i przesmyków Chinatown (przecież oryginalne Carentan to KULT!) i górzyste Creek - raj dla snajperów (na których i tak są metody

). Mniam...
Gregorius
10 04 2008, 03:03
KILLHOUSE jest tylko na "cage" i "free for all" - bo jest za mala na wiecej osob.A zeby na niej zagrac wszyscy w lobby musza miec sciagniety pakiet z mapkami takze szansa nie jest zbyt duza.Ale mi sie raz udalo
CYTAT(danielskii @ 9 04 2008, 18:42)

CYTAT(Sasori @ 9 04 2008, 14:19)

tzn ze nie trzeba placic za nie 800MP bo beda za darmo po jakims czasie do sciagniecia? nie za bardzo rozumiem..
Nowe mapy będą/są już wrzucone do normalnej puli map. Nie są za darmo, tylko niedługo/teraz nie są wydzielone do osobnych trybów ('variety map pack something'), są z pozostałymi mapami w trybach standardowych.
Stąd moje pytanie - co z tymi, którzy w efezie mają nowe mapy?
Butcher
21 04 2008, 19:15
Płatny (800 MSP) pakiet Variety Map Pack, w ciągu pierwszych 9 dni na Xbox Live został pobrany PONAD MILION RAZY, ustanawiając nowy rekord na XLM -
info IGNKtoś jeszcze ma nadzieję na coraz więcej DARMOWYCH i TANICH dodatków do gier ?
.:marioo:.
21 04 2008, 19:40
Jaki to czysty, owiany małą ilością pracy zysk dla Microsoftu i Infinity Ward. Niezły wynik.
Akurat takie mapki do takiej gry są warte tych punktów.
Butcher .. no ale co sie tu dziwic w sumie ... Ludzie wola dac te 800MP i sciagnac te 4 mapki i miec wiecej funu niz ciagle grac na podstawowych.Poza tym skoro dobrze sie bawie spedzam mase czasu przed konsola przez to to czemu mam w jakis sposob im nie podziekowac ? niech robia dalej dobre rzeczy
Swietna mapka w studiu , kanion ,
mniej lubie te budyneczki
w Killhouse nie gralem jeszcze ani razu
jak nie masz nowych mapek to wywala z lobby
CYTAT(Wampis @ 21 04 2008, 22:42)

Akurat takie mapki do takiej gry są warte tych punktów.
akurat moim zdaniem chinatown i killhouse sa g.wno warte...a co do lagow i lacz w cod to zmienilem net ost na 10 mb (z3mb) i laguje tak samo wystarczy ze jakis as dolaczy sie ze slabym polaczeniem i w grze sa zarty (czyli 2 gra po halo3 w ktorej nie ma mozliwosci wejscia sobie na server z dobrym pingiem) infinity
hmm ja na laczu neonki 1 mb , nat moderate , owszem mam lagi jednak nie zdazaja sie one czesto a powiedzialbym ze zadko dosc , poza tym mozesz miec lacze i 20 mb jednak jezeli up masz slaby to i tak beda lagi i tak .
chinatown nie jest moja ulubiona mapa ... ale zeby mowic ze jest z tylnej czesci ciala ... hmmm przesada
widze ze sie znasz ale nie na necie..upload akurat jak nie hostujesz moze stykac nawet 256kbit/s a ja mam ponad 1 mb tak sie sklada...nie chce cie obrazic ale mowiac "mi nie laguje" gadasz bzdury..akurat testowalem ta gre na 3 laczach.. moze pochwal sie swoimi wynikami jakie osiagasz np w tdm lub jakie masz ratio bo ja mowiac o lagacha mam srednio 20-30 kili w tdm a jak nie laguje ok 40-50...moze zauwazysz jakies roznice jak porownasz swoje osiagniecia..
p.s.
http://www.youtube.com/watch?v=rEkKuYtm7JEp.s..
http://www.youtube.com/watch?v=xNYut6AgDXE
Mi też szczególnie nie laguje, pod warunkiem, że host ma przyzwoite łącze. Generalnie jeśli mam lagi, to wtedy kiedy inni też je mają.
mowiac o lagach ja nie mam na mysli "teleprotow" przyklad bez lagow starczaja 2 kule z m16 z perkiem damage ja czasem musze poslac 2-3 serie zanim typ padnie 9naboi .. i na tym polega random coda4 wtedy jak masz dobry wynik prawdopodobnie wiekszosc ma lagi a jak sam masz lagi ktos ich nie ma...dlatego proponuje zaspamowac infinity niech robia online na klocka z wyborem servera a nie dolanczanie sie wiary z "psiej dupki"
Sorry, ale zostanę przy swoim, też czasem laga się "czuje", ale nadal twierdzę, że ich zwykle nie mam. Może w deatchmatchu są częstsze niż w S&D bo często ktoś wychodzi, a ktoś inny dołącza w czasie gry.
Nie wiem ja gram na 512 i jak mam miec lagi to najczesciej mnie odrazu wyrzuca xD Lagow jako tako nie mam, chociaz ostatnio musialem walnac typowi 4 heady z R700 ,zeby padl ,to bylo dziwne
othis mowiac o lagach moge porownac h3 i coda ...w h3 jak mam lagi to mam teleporty w codzie jak juz sie zdazy to fakt z m16 potrzebuje czasem dosc zeby zabic

co nie zmienia faktu ze gra mi sie lepiej niz w h3 a te " lagi" nie biora przyjemnosci z gry w coda
Dagadagadaga
1 05 2008, 22:16
Pytanie z innej beczki. Orientujecie się może czy żeby pograć online jest wymagany dysk twardy tak jak to jest z Halo 3? Bo zamierzam zakupić ten tytuł lecz posiadam kartę pamięci i chce wiedziec czy to będzie jakas przeszkoda zeby pograc online.
Nie, chyba ze chodzi o dodatkowe mapki.
Kiler8888
2 05 2008, 10:11
To niech kupi od razu "Game of the year edition"
gram od wczoraj. singiel mnie jakoś wielce nie porwał, ot taki sobie jest. ale multi.. poeeezja.
ej, jak zaliczyliście końcówkę misji w czarnobylu ? tam co nasz ziomuś ranny leży na trawce a ruskie dowożą bydło helikopterami a my czekamy aż przyleci nasz. bo zaliczyłem to w kamperski sposób. w ogóle tak se teraz pomyślałem , można go było w tym momencie przenosić , tego naszego ziomusia ? nie pamiętam czy sprawdzałem, grałem o 2 w nocy , byle do przodu. bo zostawiłem go na pastwę losu a sam spierdzieliłem do takiego pomieszczenia po przeciwnej stronie od karuzeli, tam na lewo skąd ruskie wychodzą , zapewne kumacie. zaczaiłem się tam w drzwiach ze snajperką , inaczej nie dawałem rady. muszę trochę dopakować skilla w graniu na padzie w dynamiczne fpp. jak wymiatacze to zaliczali ?
KIELiCH
16 05 2008, 13:09
ja na vetreranie przeszedlem dobrze rozmieszczajac C4 i claymorsy, co skutecznie powstrzymalo 1sza falę mięska, a pozniej zaczailem sie ze snajpa przy tej scenie po prawej (patrzac od strony kola) no i one shot-one kill, musialy isc heady bo inaczej lipa, jest do zrobienia, duzo gorsze jest na veteranie "No fighting in the war room" IMO, niektore checkpionty sa przegiete i ten czas lecacy, no nic zycze powodzenia mi sie osobiscie COD4 max podob i singiel i multi to juz wogole, duzy minus za brak COOP w kampani...jedyny -
ksztyrix
16 05 2008, 14:49
Najlepszy sposób to C4 w miejscach gdzie zjeżdzają z helikopterów i przyczajenie się z kałachem za betonowymi zaporami po lewej stronie. Gościu będzie kosił większość ze snajperki a do nas dobiegnie najwyżej 3 gości i czasem pies.
Mam teraz pierwszy prestige mode. Nie przeskakuje dalej ze względu na bronie. Gdy przeskoczę dalej za jakiś czas to podskoczy mi o kilka poziomów ?
masterlag
19 05 2008, 21:01
Jak przeskoczysz na prestige to automatycznie skasuje cie do "zera" nie ważne czy jestes 1 exp pt po max levelu czy xxx.
Misje w której biegamy ze snajperą na Ukrainie?
dokałdnie, IMO dosyc ładnie przenieśli realny wygląd i klimat do gry, zresztą prawie każdy już się wypowiedział na temat tejże misji i jej świetności
Może dlatego że to to samo miasto...
marcin0903
10 06 2008, 07:31
No klimat tej miejscówki jest mega, nigdzie nic nie ma po za polującymi na nas terrorystami, przechodzimy przez budynek jakiś i można sobie pomyśleć co tu się kiedyś znajdowało a co teraz. Klimat jest niezmiesko oddany!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.