Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
DIXON
Przecierz tworcy nie raz powtarzali, ze obie wersje pojawia sie w tym samym czasie confused.gif
Wersja PC'towa tez za 30 dni... co jest grane?? sad.gif
YETI
Pierwsze recenzja
OXM 10/10
DIXON
CYTAT(YETI @ 11 10 2007, 10:26) *
Pierwsze recenzja
OXM 10/10

Ciekaw jestem, jaka bedzie srednia wszystkich ocen na gamerankings i czy bedzie wieksza niz jej poprzedniczka (COD3), ktora na PS3 ma 80.9%, a wersja na X360 83%.
mrynk
Po zagraniu w demo na PC musze z zadowoleniem stwierdzic ze Infinity Ward nie zawodzi (w przeciwienstwie do Treyarch i ich CoD3).
Swietna grafika, dzwiek, ogolna zadyma. Po prostu gracz rzucony w sam srodek pola walki - kule ze wszystkich stron, wybuchy, ciagla presja.
Efekty graficzne extra - oswietlanie, bump mapping, poswiata wzdloz krawedzi zolniezy gdy stoja pod swiatlo.
I nawet odpalilem na laptopie wszystko na max (minus AA) w 1440x900 i ciagnie 40-22 fps.
Murowany zakup na PS3 - nie ma jak sie rozsiasc w fotelu z padzikiem w lapach.
Jedyny bol na ktory podejrzewam bedzie na PS3 (wnioskujac z filmikow na necie) to brak AA, ktory bedzie szczegolnie widoczny z powodu wyzej wspomnianej poswiaty wokol postaci.
DIXON
CYTAT(mrynk @ 12 10 2007, 22:12) *
Po zagraniu w demo na PC musze z zadowoleniem stwierdzic ze Infinity Ward nie zawodzi (w przeciwienstwie do Treyarch i ich CoD3).

Ze Call of Duty 3 zawiodlo?? No wez chlopie nie gadaj glupot i chociaz podalbys jakie argumenty czemu tak uwarzasz...

Po zagraniu w betke COD4 moge smialo stwierdzic, ze grafika w multi jest gorsza niz w COD3 i ogolnie mutli tez jest lepszy w trojce, bo tam liczy sie skill. No i multi w COD bez trybu War traci duzo na jakosci bo to chyba jeden z najlepszych trybow ze wszystkich ogolnie. A nastepna czesc niech zrobi treyrach i niech seria wroci juz do starych dobrych klimatow, czyli do czasow II Wojny Swiatowej wtedy bedzie najlepiej dla tej serii.
mrynk
CoD3 zawiodl mnie slaba grafa (jak na next gen) i przede wszystkim frameratem.
Dla mnie liczy sie przede wszystkim single, multi zawsze traktuje jako dodatek.
DIXON
CYTAT(mrynk @ 12 10 2007, 23:17) *
CoD3 zawiodl mnie slaba grafa (jak na next gen) i przede wszystkim frameratem.
Dla mnie liczy sie przede wszystkim single, multi zawsze traktuje jako dodatek.

Grafike ma bardzo dobra, animacja tez jest dobra i nigdzie nie zauarzylem zeby spadla chociaz na chwile. A tekstory sa tez lepsze w COD3 tylko animacja postaci i efekty graficzne (dym, wybuchy...) wygladaja lepiej w COD4, nic wiecej. Chyba, ze grales w werje na PS3, bo na X360 w jaka ja gralem jest troche lepsza graficznie.
mrynk
No ba... to jest forum o PS3.
Wiec i ja mowie o CoD3 na PS3 - ktore naprawde czesto lubi chrupnac.
DIXON
No to sorka i nie wiedzialem, ze z wersja na PS3 jest tak zle confused.gif .
Katana
oglądałem sobie filmik Blacksite: Area 51 i takie to jakieś plastikowe, zero podjary, znudzony odpaliłem filmik CoD4 i... myślałem, że spadne z wyrka tongue.gif Jeśli to ma tak wyglądać (w co raczej wątpie tongue.gif ) to wooohhhoooo! mistrzostwo biggrin.gif
DIXON
Mi najbardziej sie podoba animacja postaci w tej grze, jest najlepiej wykononana ze wszystkich gier. Ruchy zolnierzy wygladaja na prawde realistycznie i nie mozna im nic zarzycic.

A grafa w betce jakos nie powalala, pewnie singel bedzie o wiele lepszy jesli o to chodzi... chyba se, az sciagne jakis trayler z singla smile.gif .
wojnar
Właśnie przeszedłem demo na PC i muszę powiedzieć, że zostałem mile zaskoczony smile.gif
Dużo się dzieje na ekranie, różne wybuchy, strzały i w ogóle masakra tongue.gif
Animacja postaci stoi na bardzo wysokim poziomie.
No ale cóż, na kompie nie ma takiej grafy jak na PS3 tongue.gif
Już nie moge się doczekać chytry_.gif
YETI
Multiplayer - system rankingowy
http://www.ps3site.pl/call-of-duty-4-moder...ge-mode-w-akcji
DIXON
CYTAT(YETI @ 21 10 2007, 10:47) *

Tak w ogole to wszystko bylo w betce tyle, ze zapomnialem o tym wspomniec.
Adi_TEAM LBN
Wiadomo juz cos o obsludze klawiatury i myszy na PS3??
DIXON
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 21 10 2007, 12:59) *
Wiadomo juz cos o obsludze klawiatury i myszy na PS3??

Takiej opcji na konsolach nie bedzie.
OlooS
Wiadomo cos o jakims demie/becie na ps3....?
Don_Kaorle
Koledzy a juz wiadomo kiedy CoD4 sie pojawi??? czy to 9 czy 23 strasznie mnie to intryguje, ja bym juz chcial ja teraz, a tu znowu czekanie!!! Dopiero co sie otrzasnolem po przesunieciu UT3. Ale fakt faktem CoD4 bedzie to absolutny must have. Online non stop, cos czuje ze singla nwet nie zaczne smile.gif starwars.gif
Adi_TEAM LBN
CYTAT(Don_Kaorle @ 21 10 2007, 23:11) *
Koledzy a juz wiadomo kiedy CoD4 sie pojawi??? czy to 9 czy 23 strasznie mnie to intryguje, ja bym juz chcial ja teraz, a tu znowu czekanie!!! Dopiero co sie otrzasnolem po przesunieciu UT3. Ale fakt faktem CoD4 bedzie to absolutny must have. Online non stop, cos czuje ze singla nwet nie zaczne smile.gif starwars.gif

Slyszalem ze 9 listopad. Ja tak samo, jak nie bedzie zadnej korzysci w multi po przejsciu singla tez sobie daruje smile.gif
Memory
Preview (PS3) - http://uk.ps3.gamespy.com/playstation-3/ca...e/829058p1.html
OlooS
swietnie to wyglada smile.gif) tryb z bomba zywcem z cs-a ale sadze ze bedzie super ten tryb smile.gif) tak pozatym to jak juz maja takie fragmenty mogli by dac jakas bete....multi smile.gif))
GMB
Słabe te tekstury na ziemi i ścianach. Od początku mówiłem że jeśli chodzi o ten aspekt to gra nie będzie niczym specjalnym. Reszta bardzo ładna ale tekstury lipne.
mrynk
Na necie (www.n4g.com) pojawila sie plotka, rzekomo recenzja z magazynu OXM (czy jakos tak) w ktorej twierdza ze singiel to tylko 5-6 h !!! Jesli to sie okaze prawda, to sie wkurze bo juz zamowilem i zaplacilem za ta gre. A taka dlugosc to zenada ! Co oni robili przez 2 lata ? (jesli plotka prawdziwa)
OlooS
w tej grze sie multi liczy moim zdaniem...Single to bedzie dla mnie taki trening przed multi...
DIXON
CYTAT(GMB @ 22 10 2007, 20:05) *
Słabe te tekstury na ziemi i ścianach. Od początku mówiłem że jeśli chodzi o ten aspekt to gra nie będzie niczym specjalnym. Reszta bardzo ładna ale tekstury lipne.

Niestety to prawda, mowilem juz o tym w mojej recenzji bety, ktora umiescilem kilka stron wczesniej.

CYTAT(mrynk @ 22 10 2007, 21:30) *
Na necie (www.n4g.com) pojawila sie plotka, rzekomo recenzja z magazynu OXM (czy jakos tak) w ktorej twierdza ze singiel to tylko 5-6 h !!! Jesli to sie okaze prawda, to sie wkurze bo juz zamowilem i zaplacilem za ta gre. A taka dlugosc to zenada ! Co oni robili przez 2 lata ? (jesli plotka prawdziwa)

Nie wierze zeby byla to prawda. Kazda czesc Call of Duty starcza na minimum 20 godzin.
Adi_TEAM LBN

To bedzie tak krotkie jak Black na PS2.
Dla mnie singla moglo by nie byc tylko zeby multi byl dobry smile.gif
mrynk
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 22 10 2007, 21:38) *
To bedzie tak krotkie jak Black na PS2.
Dla mnie singla moglo by nie byc tylko zeby multi byl dobry smile.gif

No widzisz, a dla mnie (i wielu innych) wrecz przeciwnie.
A Black na Hardzie (lub BlackOps - bo to to samo zasadniczo), to sie niezle przeciagal - zwlaszcza koniec ostatniej misji.
Memory
Trzy trailery pochodzą z PS3.
http://www.ps3site.pl/tylko-szesc-godzin
maciucha
CYTAT(DIXON @ 22 10 2007, 22:34) *
CYTAT(GMB @ 22 10 2007, 20:05) *

Niestety to prawda, mowilem juz o tym w mojej recenzji bety, ktora umiescilem kilka stron wczesniej.

Nie wierze zeby byla to prawda. Kazda czesc Call of Duty starcza na minimum 20 godzin.

Ke? 20 godzin o_O w singlu? CoD3 zajął mi ok.8 na mediumie a CoD2 na ok.9 ..... Co do singla to mogłoby go w ogóle nie być dla mnie zbędny dodatek.... W tej grze mlti bedzie rządziło a nie singiel, tak w kazdej czesci CoD'a jest tongue.gif.
YETI
To prawda, podobno CoD4 starcza na 5-6 godzin gry w singlu.
Hela
CYTAT(YETI @ 23 10 2007, 09:47) *
To prawda, podobno CoD4 starcza na 5-6 godzin gry w singlu.

Mniej niż w poprzednich częściach? To mogli zrobić po prostu samo multi...
OlooS
Single to bedzie rozgrzewka i trening..proste smile.gif
DIXON
Maciej: spokojnie kazda czesc starczala na 20h, oczywiscie zawsze gram na veteranie.
Faranell
CYTAT(DIXON @ 23 10 2007, 21:47) *
Maciej: spokojnie kazda czesc starczala na 20h, oczywiscie zawsze gram na veteranie.

20 H? chyba jak tylko z kolba chodzisz;) Spedzilem kawal zycia grajaca w Coda 1 i 2 w multi.Singiel w Codzie 2 na veteranie tez zabieral raptem kilka godzin,siadales sobie w sobotke i singla pykalas za jednym razem.
Adi_TEAM LBN
CYTAT(Faranell @ 23 10 2007, 21:31) *

20 H? chyba jak tylko z kolba chodzisz;) Spedzilem kawal zycia grajaca w Coda 1 i 2 w multi.Singiel w Codzie 2 na veteranie tez zabieral raptem kilka godzin,siadales sobie w sobotke i singla pykalas za jednym razem.

Dokladnie. Wg mnie kupienie coda dla singla to blad. Juz chyba do singla lepiej kupic MoH:A
Tony111
ej ale adi w MoH:A singl jest pewnie kozacki ale MULTI tez jest pewnie kozackie ???? smile.gif))
ale ja niewim bo ja bym go niekupował poco marnowac sare
Mastah27
Recenzja Władimira Putina:

http://www.gametrailers.com/player/27119.html

10/10

laugh.gif
YETI
CYTAT(Mastah27 @ 28 10 2007, 18:30) *
Recenzja Władimira Putina:

http://www.gametrailers.com/player/27119.html

10/10

laugh.gif

Putin nie oszczędził naszej wódki sad.gif

laugh.gif
ziemia1
COD4 Review and New Footage
http://cod4boards.com/viewtopic.php?f=14&t=218
ziemia1
OPM reviev 10/10

http://i125.photobucket.com/albums/p65/bob.../OPM/img110.jpg
YETI
Przesadzają z tymi dychami confused.gif
Litwin25
To jest reakcja łancuchowa,jeden da to potem każdy daje wysoko by sie nei wyróżniać,no chyba że ma ugruntowaną pozycje na rynku
Xymek
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 23 10 2007, 22:18) *
CYTAT(Faranell @ 23 10 2007, 21:31) *

Dokladnie. Wg mnie kupienie coda dla singla to blad. Juz chyba do singla lepiej kupic MoH:A

Ale co to za podejscie, w reklamach i na samym pudelku nigdzie nie bylo napisane - MULTIPLAYER ONLY. Dla mnie to troche szukacie usprawiedliwienia dla nierobstwa developerow - o ile oczywiscie 6h SINGLE okaze sie prawda. Nie ma tlumaczenia, ta gra to ma byc zarowno emocjonujacy Tryb Kampanii jak i Multi. Jezeli krotki single okaze sie prawda to nie pozostawie na autorach suchej nitki...
OlooS
przynajmniej zostanie dopracowany multi z czynnikami rpg...ulepszanie postaci itd super ! Single przejde ale glownie multi rox
Memory
CoD4 jest już praktycznie ukończone! Premiera na PS3 odbędzie się 9 listopada w Europie!
OlooS
swietnie sie prezentuje
GMB
Niech mi ktoś napisze że w tej grze są wysokiej jakości tekstury. Ja tu widzę papkę na podłożu i na ścianach. Ale ogólnie prezentuje się bardzo fajnie.
elvis004
Wiadomo już coś nowego na temat premiery ? Na oficjalnej stronie CoD w preorderach widnieje ta właśnia oto storna z datą premiery (PS3) 09.11.2007

http://www.game.co.uk/PS3/Action/FirstPers...Modern-Warfare/

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.