Przecierz tworcy nie raz powtarzali, ze obie wersje pojawia sie w tym samym czasie

Wersja PC'towa tez za 30 dni... co jest grane??
Pierwsze recenzja
OXM 10/10
CYTAT(YETI @ 11 10 2007, 10:26)

Pierwsze recenzja
OXM 10/10
Ciekaw jestem, jaka bedzie srednia wszystkich ocen na gamerankings i czy bedzie wieksza niz jej poprzedniczka (COD3), ktora na PS3 ma 80.9%, a wersja na X360 83%.
Po zagraniu w demo na PC musze z zadowoleniem stwierdzic ze Infinity Ward nie zawodzi (w przeciwienstwie do Treyarch i ich CoD3).
Swietna grafika, dzwiek, ogolna zadyma. Po prostu gracz rzucony w sam srodek pola walki - kule ze wszystkich stron, wybuchy, ciagla presja.
Efekty graficzne extra - oswietlanie, bump mapping, poswiata wzdloz krawedzi zolniezy gdy stoja pod swiatlo.
I nawet odpalilem na laptopie wszystko na max (minus AA) w 1440x900 i ciagnie 40-22 fps.
Murowany zakup na PS3 - nie ma jak sie rozsiasc w fotelu z padzikiem w lapach.
Jedyny bol na ktory podejrzewam bedzie na PS3 (wnioskujac z filmikow na necie) to brak AA, ktory bedzie szczegolnie widoczny z powodu wyzej wspomnianej poswiaty wokol postaci.
CYTAT(mrynk @ 12 10 2007, 22:12)

Po zagraniu w demo na PC musze z zadowoleniem stwierdzic ze Infinity Ward nie zawodzi (w przeciwienstwie do Treyarch i ich CoD3).
Ze Call of Duty 3 zawiodlo?? No wez chlopie nie gadaj glupot i chociaz podalbys jakie argumenty czemu tak uwarzasz...
Po zagraniu w betke COD4 moge smialo stwierdzic, ze grafika w multi jest gorsza niz w COD3 i ogolnie mutli tez jest lepszy w trojce, bo tam liczy sie skill. No i multi w COD bez trybu War traci duzo na jakosci bo to chyba jeden z najlepszych trybow ze wszystkich ogolnie. A nastepna czesc niech zrobi treyrach i niech seria wroci juz do starych dobrych klimatow, czyli do czasow II Wojny Swiatowej wtedy bedzie najlepiej dla tej serii.
CoD3 zawiodl mnie slaba grafa (jak na next gen) i przede wszystkim frameratem.
Dla mnie liczy sie przede wszystkim single, multi zawsze traktuje jako dodatek.
CYTAT(mrynk @ 12 10 2007, 23:17)

CoD3 zawiodl mnie slaba grafa (jak na next gen) i przede wszystkim frameratem.
Dla mnie liczy sie przede wszystkim single, multi zawsze traktuje jako dodatek.
Grafike ma bardzo dobra, animacja tez jest dobra i nigdzie nie zauarzylem zeby spadla chociaz na chwile. A tekstory sa tez lepsze w COD3 tylko animacja postaci i efekty graficzne (dym, wybuchy...) wygladaja lepiej w COD4, nic wiecej. Chyba, ze grales w werje na PS3, bo na X360 w jaka ja gralem jest troche lepsza graficznie.
No ba... to jest forum o PS3.
Wiec i ja mowie o CoD3 na PS3 - ktore naprawde czesto lubi chrupnac.
No to sorka i nie wiedzialem, ze z wersja na PS3 jest tak zle

.
oglądałem sobie filmik Blacksite: Area 51 i takie to jakieś plastikowe, zero podjary, znudzony odpaliłem filmik CoD4 i... myślałem, że spadne z wyrka

Jeśli to ma tak wyglądać (w co raczej wątpie

) to wooohhhoooo! mistrzostwo
Mi najbardziej sie podoba animacja postaci w tej grze, jest najlepiej wykononana ze wszystkich gier. Ruchy zolnierzy wygladaja na prawde realistycznie i nie mozna im nic zarzycic.
A grafa w betce jakos nie powalala, pewnie singel bedzie o wiele lepszy jesli o to chodzi... chyba se, az sciagne jakis trayler z singla

.
Właśnie przeszedłem demo na PC i muszę powiedzieć, że zostałem mile zaskoczony

Dużo się dzieje na ekranie, różne wybuchy, strzały i w ogóle masakra
Animacja postaci stoi na bardzo wysokim poziomie.
No ale cóż, na kompie nie ma takiej grafy jak na PS3
Już nie moge się doczekać
CYTAT(YETI @ 21 10 2007, 10:47)

Tak w ogole to wszystko bylo w betce tyle, ze zapomnialem o tym wspomniec.
Adi_TEAM LBN
21 10 2007, 12:59
Wiadomo juz cos o obsludze klawiatury i myszy na PS3??
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 21 10 2007, 12:59)

Wiadomo juz cos o obsludze klawiatury i myszy na PS3??
Takiej opcji na konsolach nie bedzie.
Wiadomo cos o jakims demie/becie na ps3....?
Don_Kaorle
21 10 2007, 23:11
Koledzy a juz wiadomo kiedy CoD4 sie pojawi??? czy to 9 czy 23 strasznie mnie to intryguje, ja bym juz chcial ja teraz, a tu znowu czekanie!!! Dopiero co sie otrzasnolem po przesunieciu UT3. Ale fakt faktem CoD4 bedzie to absolutny must have. Online non stop, cos czuje ze singla nwet nie zaczne
Adi_TEAM LBN
21 10 2007, 23:17
CYTAT(Don_Kaorle @ 21 10 2007, 23:11)

Koledzy a juz wiadomo kiedy CoD4 sie pojawi??? czy to 9 czy 23 strasznie mnie to intryguje, ja bym juz chcial ja teraz, a tu znowu czekanie!!! Dopiero co sie otrzasnolem po przesunieciu UT3. Ale fakt faktem CoD4 bedzie to absolutny must have. Online non stop, cos czuje ze singla nwet nie zaczne

Slyszalem ze 9 listopad. Ja tak samo, jak nie bedzie zadnej korzysci w multi po przejsciu singla tez sobie daruje
swietnie to wyglada

) tryb z bomba zywcem z cs-a ale sadze ze bedzie super ten tryb

) tak pozatym to jak juz maja takie fragmenty mogli by dac jakas bete....multi

))
Słabe te tekstury na ziemi i ścianach. Od początku mówiłem że jeśli chodzi o ten aspekt to gra nie będzie niczym specjalnym. Reszta bardzo ładna ale tekstury lipne.
Na necie (www.n4g.com) pojawila sie plotka, rzekomo recenzja z magazynu OXM (czy jakos tak) w ktorej twierdza ze singiel to tylko 5-6 h !!! Jesli to sie okaze prawda, to sie wkurze bo juz zamowilem i zaplacilem za ta gre. A taka dlugosc to zenada ! Co oni robili przez 2 lata ? (jesli plotka prawdziwa)
w tej grze sie multi liczy moim zdaniem...Single to bedzie dla mnie taki trening przed multi...
CYTAT(GMB @ 22 10 2007, 20:05)

Słabe te tekstury na ziemi i ścianach. Od początku mówiłem że jeśli chodzi o ten aspekt to gra nie będzie niczym specjalnym. Reszta bardzo ładna ale tekstury lipne.
Niestety to prawda, mowilem juz o tym w mojej recenzji bety, ktora umiescilem kilka stron wczesniej.
CYTAT(mrynk @ 22 10 2007, 21:30)

Na necie (www.n4g.com) pojawila sie plotka, rzekomo recenzja z magazynu OXM (czy jakos tak) w ktorej twierdza ze singiel to tylko 5-6 h !!! Jesli to sie okaze prawda, to sie wkurze bo juz zamowilem i zaplacilem za ta gre. A taka dlugosc to zenada ! Co oni robili przez 2 lata ? (jesli plotka prawdziwa)
Nie wierze zeby byla to prawda. Kazda czesc Call of Duty starcza na minimum 20 godzin.
Adi_TEAM LBN
22 10 2007, 21:38

To bedzie tak krotkie jak Black na PS2.
Dla mnie singla moglo by nie byc tylko zeby multi byl dobry
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 22 10 2007, 21:38)

To bedzie tak krotkie jak Black na PS2.
Dla mnie singla moglo by nie byc tylko zeby multi byl dobry

No widzisz, a dla mnie (i wielu innych) wrecz przeciwnie.
A Black na Hardzie (lub BlackOps - bo to to samo zasadniczo), to sie niezle przeciagal - zwlaszcza koniec ostatniej misji.
maciucha
23 10 2007, 08:28
CYTAT(DIXON @ 22 10 2007, 22:34)

CYTAT(GMB @ 22 10 2007, 20:05)

Niestety to prawda, mowilem juz o tym w mojej recenzji bety, ktora umiescilem kilka stron wczesniej.

Nie wierze zeby byla to prawda. Kazda czesc Call of Duty starcza na minimum 20 godzin.
Ke? 20 godzin o_O w singlu? CoD3 zajął mi ok.8 na mediumie a CoD2 na ok.9 ..... Co do singla to mogłoby go w ogóle nie być dla mnie zbędny dodatek.... W tej grze mlti bedzie rządziło a nie singiel, tak w kazdej czesci CoD'a jest

.
To prawda, podobno CoD4 starcza na 5-6 godzin gry w singlu.
CYTAT(YETI @ 23 10 2007, 09:47)

To prawda, podobno CoD4 starcza na 5-6 godzin gry w singlu.
Mniej niż w poprzednich częściach? To mogli zrobić po prostu samo multi...
Single to bedzie rozgrzewka i trening..proste
Maciej: spokojnie kazda czesc starczala na 20h, oczywiscie zawsze gram na veteranie.
Faranell
23 10 2007, 21:31
CYTAT(DIXON @ 23 10 2007, 21:47)

Maciej: spokojnie kazda czesc starczala na 20h, oczywiscie zawsze gram na veteranie.
20 H? chyba jak tylko z kolba chodzisz;) Spedzilem kawal zycia grajaca w Coda 1 i 2 w multi.Singiel w Codzie 2 na veteranie tez zabieral raptem kilka godzin,siadales sobie w sobotke i singla pykalas za jednym razem.
Adi_TEAM LBN
23 10 2007, 22:18
CYTAT(Faranell @ 23 10 2007, 21:31)

20 H? chyba jak tylko z kolba chodzisz;) Spedzilem kawal zycia grajaca w Coda 1 i 2 w multi.Singiel w Codzie 2 na veteranie tez zabieral raptem kilka godzin,siadales sobie w sobotke i singla pykalas za jednym razem.
Dokladnie. Wg mnie kupienie coda dla singla to blad. Juz chyba do singla lepiej kupic MoH:A
Tony111
25 10 2007, 16:13
ej ale adi w MoH:A singl jest pewnie kozacki ale MULTI tez jest pewnie kozackie ????

))
ale ja niewim bo ja bym go niekupował poco marnowac sare
Mastah27
28 10 2007, 16:30
CYTAT(Mastah27 @ 28 10 2007, 18:30)

Putin nie oszczędził naszej wódki

ziemia1
29 10 2007, 08:22
ziemia1
30 10 2007, 14:31
Przesadzają z tymi dychami
Litwin25
30 10 2007, 14:57
To jest reakcja łancuchowa,jeden da to potem każdy daje wysoko by sie nei wyróżniać,no chyba że ma ugruntowaną pozycje na rynku
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 23 10 2007, 22:18)

CYTAT(Faranell @ 23 10 2007, 21:31)

Dokladnie. Wg mnie kupienie coda dla singla to blad. Juz chyba do singla lepiej kupic MoH:A
Ale co to za podejscie, w reklamach i na samym pudelku nigdzie nie bylo napisane - MULTIPLAYER ONLY. Dla mnie to troche szukacie usprawiedliwienia dla nierobstwa developerow - o ile oczywiscie 6h SINGLE okaze sie prawda. Nie ma tlumaczenia, ta gra to ma byc zarowno emocjonujacy Tryb Kampanii jak i Multi. Jezeli krotki single okaze sie prawda to nie pozostawie na autorach suchej nitki...
przynajmniej zostanie dopracowany multi z czynnikami rpg...ulepszanie postaci itd super ! Single przejde ale glownie multi rox
CoD4 jest już praktycznie ukończone! Premiera na PS3 odbędzie się 9 listopada w Europie!
Incognitos
30 10 2007, 17:26
CYTAT(pack @ 30 10 2007, 07:11)

W końcu gładziutkie krawędzie

mniam mniam...
Niech mi ktoś napisze że w tej grze są wysokiej jakości tekstury. Ja tu widzę papkę na podłożu i na ścianach. Ale ogólnie prezentuje się bardzo fajnie.
elvis004
30 10 2007, 18:04
Wiadomo już coś nowego na temat premiery ? Na oficjalnej stronie CoD w preorderach widnieje ta właśnia oto storna z datą premiery (PS3) 09.11.2007
http://www.game.co.uk/PS3/Action/FirstPers...Modern-Warfare/Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.