Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Adi_TEAM LBN
CYTAT(MajinBroda @ 22 01 2008, 00:17) *
Czytam tak, czytam i śmiać Mi się chce tongue.gif

Widać że część z was dobrze nie pograła a już marudzi że niby za łatwo jest...

Jakby co, może na siebie trafimy z naszym kl. GROM...

Wierz mi ze pare osob z tego forum gralo dlugo, pewnie dluzej od ciebie.
Multi jest zalosnie latwe w porownaniu do UT czy Resa. CoD jest n00b friendly i tyle.
Z tego co wiem to macie klan na CG wiec POL czeka na wyzwanie wink.gif
Litwin25
No raczej że COD4 jest w multi łatwiejsze od Resistance.W Resistance mam wygrane 10 meczy przez okres 3 miechów,a w COD4 ponad 100 w miecha,tam jest akcja tak intesnywna że szok
muadib83
Czy mając COD4 z USA (ntsc) pogram na serwach eu? Kupiłem z usa i teraz coś mi się zdaje że będzie kupa:(
Ficuś
nie ma podziału na serwery smile.gif co więcej wiele osób w tym ja uważa ,że wersja NTSC do multi nadaje się zdecydowanie bardziej-jeko jedyna doczekała się patcha
muadib83
heh to super:) mozesz jeszcze mi wytlumaczyc o co biega z tym prestizem? Na multi nie wchodzilem jeszcze. Czy nbija sie go tylko na multi czy tz na single? I gdzie to sprawdzic
Ficuś
prestiż i tym podobne nabija się tylko w multi.Po walkach dostejsz exp(jak w rpg tongue.gif ) i awansujesz na wyższe levele,odrywasz nowe bronie,umiejętności,tryby,dodatki ,zadania do wykonanie itp. Bodajże po osiągnięciu 55 lv masz możliwość albo zostania na tym levelu albo nabijania znowu od 1 lv z tym,że koło Twojego nicku pojawia się stosowny medal(jest ich kilka,zależnie od tego ile razy dobiłeś postać do 55lv)-to jest ten prestige mode smile.gif
elvis004
Jeśli chodzi o wersje NTSC to nie tak jest do końca jak mówi Ficuś. Jeśli odpalisz grę na koncie US (nie wiem czy na Eu też tak jest) to automatycznie zacznie ściągać Ci się patch. Gdy zainstalujesz patcha wtedy nie masz już możliwości grania z graczami z Europy zostają Ci same głupie hamburgery. Grać z pozostałymi będziesz mógł dopiero kiedy wyjdzie patch dla EU. Tak to chu.jowo wygląda niestety. Serwery stają się podzielne wtedy z jednego powodu gra z patchem (USA) nie jest kompatybilna grą bez niego (EU). Jak chcesz być na bieżąco i wiesz oco kaman troche w angielskim to polecam forum Infinit Ward.

http://www.infinityward.com/community/foru....php?board=30.0

A co do Prestige jest ich dokładnie 10:

Pozdro
mrynk
A to ciekawe, bo ja mam Cod4 NTSC, zalogowalem sie wczoraj z konta EU i automatycznie patcha sciagnal.
Do tej pory jakos nie gralem w CoD4 online, bo zaraz jak kupilem (premiera USA) to nie chcial sie laczyc z serwerami, wiec sie wkurzylem. A do tego, za bardzo zbieram w pupe, a nie mam czasu tyle cwiczyc co nastolatki czy studenci z lepszym refleksem i mnostwem wolnego czasu biggrin.gif
muadib83
sad.gif Dziwne bylem na koncie polskim i mi sciagnelo patcha tzn ze aby zagrac na necie z eu musze czekac na wyjscie patcha? Czy skasowac gre i jeszcze raz zainstalowac i wtedy nie sciagac patcha (chyba nie da rady odpalic gry bez sciagania patcha), tylko ze savy chyba mi sie skasuja:(
elvis004
CYTAT(mrynk @ 23 01 2008, 14:45) *
A to ciekawe, bo ja mam Cod4 NTSC, zalogowalem sie wczoraj z konta EU i automatycznie patcha sciagnal.
Do tej pory jakos nie gralem w CoD4 online, bo zaraz jak kupilem (premiera USA) to nie chcial sie laczyc z serwerami, wiec sie wkurzylem. A do tego, za bardzo zbieram w pupe, a nie mam czasu tyle cwiczyc co nastolatki czy studenci z lepszym refleksem i mnostwem wolnego czasu biggrin.gif

Pisałem wyraźnie:

"...Jeśli odpalisz grę na koncie US (nie wiem czy na Eu też tak jest) to automatycznie zacznie ściągać Ci się patch..."

A co do refleksu: Studentem nie jestem to raz, dwa nastolatkiem już też nie, trzy wolnego czasu też zbyt dużo nie posiadam. Ale cisnę kiedy się da smile.gif

"Dziwne bylem na koncie polskim i mi sciagnelo patcha tzn ze aby zagrac na necie z eu musze czekac na wyjscie patcha? Czy skasowac gre i jeszcze raz zainstalowac i wtedy nie sciagac patcha (chyba nie da rady odpalic gry bez sciagania patcha), tylko ze savy chyba mi sie skasuja"

Skoro ściąga Ci patcha nawet na PL koncie to niestety musisz czekać na wyjście Patcha dla EU. Patch ściąga się automatycznie, więc nia ma opcji że go sobie nie ściągniesz bo niechcesz. Ale spoko Patch już wychodzi z dobry miesiąc albo lepiej więc nie bawem powinien się ukazać w EU. Według oficjalnego info IW ma to nastąpić jeszcze w tym miesiącu ale szczerze w to wątpie, po tym co IW odpe.rdala z Multi w CoD4. A na pocieszenie powiem Ci tak graj narazie z hamburgerami i trenuj na nich w porównaniu do Graczy z EU są naprawdę słabi smile.gif

Pozdro
Ficuś
Patch się ściąga niezależnie jak jesteś zalogowany-wystarczy ,ze masz wersję NTSC CoD4.Faktycznie z graczami z EU nie da się połączyc do prywatnych meczy ale z drugiej strony o wiele szybciej wyszukuje meczy po tym patchu i ogólnie naprawdę jest mało problemów.
Oby patch dla EU skończył z tą regionalizacją confused.gif
mrynk
CYTAT(elvis004 @ 23 01 2008, 16:08) *
A co do refleksu: Studentem nie jestem to raz, dwa nastolatkiem już też nie, trzy wolnego czasu też zbyt dużo nie posiadam. Ale cisnę kiedy się da smile.gif

biggrin.gif Czyli trzeba znalezc czas i cwiczyc cwiczyc cwiczyc ? biggrin.gif Ja mam dopiero 3h na liczniku w multi...i tak z reguly konczylem meczyki w srodku stawki (czasem bylem nawet 2-gi czy 3-ci).

Pozdro
pack
Darmowe poradniki - http://gry.onet.pl/28060,1465101,1,artykul.html
da$io
Dziwi mnie te info o patchu bo na koncie us i na pl mimo iż mam wersję ntsc żaden patch mi się nie ściągnął! Jeśli mylicie patch gry z patchem serwerów to tego nie róbcie a jeżeli nie to przepraszam!
pack
Dwa miliony egzemplarzy - http://www.n4g.com/ps3/News-103476.aspx
Incognitos
CYTAT(Litwin25 @ 22 01 2008, 10:19) *
No raczej że COD4 jest w multi łatwiejsze od Resistance.W Resistance mam wygrane 10 meczy przez okres 3 miechów,a w COD4 ponad 100 w miecha,tam jest akcja tak intesnywna że szok

Tylko, że w Resa ludzie grają już tyle czasu, że jest bardzo dużo mega wymiataczy, natomiast w COD4 jest ich stosunkowo na razie mniej bo gra jest krócej na rynku...
Litwin25
Też fakt,ale za każdym razem nie gram z wymiataczami a i tak stawka jest wyrównana
Katana
Dzisiaj kumpel odpalil CoD4 na kompie, na grafie 7300GT, wiec nie spodziewalem sie czegos ladnego, ale jak gra sie wlaczyla to musialem mu zabrac myszke xD Ta gra jest za(pipi)ista biggrin.gif Bardzo fajnie sie gralo, az nie moglem sie oderwac xD
Moja kopia na PS3 juz do mnie leci biggrin.gif Nie moge sie doczekac tongue.gif
waldusthecyc
Czyli podsumowując Wasze dywagacje US vs EU. W wersji US nie pograsz z kumplami z EU, czyli połowa aukcji na allegro jest o kant tyłka rozbić...
Katana
Aktualnie nie pograsz. Dopóki Patch nie wyjdzie dla EU, to nie pograsz. Ale miejmy nadzieję, że niedługo smile.gif Ja zamówiłem wersję US i nie mam zamiaru narzekać tongue.gif
Jakim
A skąd wiadomo że patch pozwoli na gre różnym regionom?
elvis004
CYTAT(Jakim @ 29 01 2008, 15:56) *
A skąd wiadomo że patch pozwoli na gre różnym regionom?

Powiedzmy, że wersja US to v1.10 (z patchem), zaś EU to v1.00. Z tego prosta rozkmina gry z tych 2 regionów nie są ze sobą kompatybilne co nie pozwala nam grać z hamburgerami. Po patchu EU do v1.10 będzie git, tylko ja już zaczynam wątpić, że takowy się ukaże po tym jak IW wciska nam farmazony.

http://www.infinityward.com/community/foru....php?board=30.0

Tu masz forum IW gdzie niejaki pracownik IW: "fourzerotwo" od premiery "raczy nas" na tym forum swoim słodkim pierdzeniem od parunastu tygodni kiedy to niewyjdzie patch smile.gif Ostatnie oficjalne info: Patch pojawi się pod koniec stycznia co było spowodowane przerwą Świąteczną smile.gif Który dziś mamy 30 ?? smile.gif
Ficuś
Idiotyzm z tym patchem confused.gif ja na szczęście mam wersje NTSC i jedyny problem to taki,że większość moich znajomych ma wersje Pal,bo tak to multi działa mi pięknie.

I tak wspomnicie moje słowa ,że największe cyrki z multi to są dopiero przed nami===>premiera Home-idę o zakład,że Sony nie poradzi sobie z tym na czas i będzie milion patchy i 20stron tematu z problemami smile.gif
GnOOsny
Co oznaczaja niesmiertelniki w online ??
Mihau_ALU
CYTAT(GnOOsny @ 31 01 2008, 21:26) *
Co oznaczaja niesmiertelniki w online ??

Że postac, ktora ma niesmiertelnik przed nickiem/tagiem najzwyczajniej nie zyje ( zostala zabita smile.gif )
wiedzminka
Czy przy łączu 512 kb będę miał lagi? Motorstorm i Warhawk chodzi idealnie płynnie.
Jakim
nie będzie lagów, spoko
artb1
Panowie co jest znowu grane z tymi zaproszeniami do gry,wczoraj miałem wolny wieczór chciałem pograć z Jakim PL wysyłam zaproszenie,czekam ze 2 min.i dupa,za chwile odtrzymuje zaproszenie,przyjmuje i znowu dupa,bład coś tam... i tak w kółko !!! Jest jakaś rada na to czy znowu jakiś patch,wkur... mnie to,na x360 tego problemu nie mam.
konstant
1000000000x bylo to juz walkowane.
Mihau_ALU
CYTAT(artb1 @ 2 02 2008, 10:28) *
Panowie co jest znowu grane z tymi zaproszeniami do gry,wczoraj miałem wolny wieczór chciałem pograć z Jakim PL wysyłam zaproszenie,czekam ze 2 min.i dupa,za chwile odtrzymuje zaproszenie,przyjmuje i znowu dupa,bład coś tam... i tak w kółko !!! Jest jakaś rada na to czy znowu jakiś patch,wkur... mnie to,na x360 tego problemu nie mam.

Pewnie JakimPL gral w tym czasie, jak mu wyslales zzaporoszenie, a jak je juz zobaczyl, to anulowal i wyslal Tobie. JakimPL wlaczyl sie do gry, gdzi ebyl juz komplet graczy i wtedy ty chciales sie podlaczyc, a ze nie moze byc na planszy +1 zawodnika ( spectacor'a nie licze) to ci wyskoczylo okienko, ze server is full... innego wytlumaczenia nie mam, jedynie rade: dajac zaproszenia, daj czas osobie na podlaczenie sie do ciebie smile.gif Moze wtedy unikniesz takich sytuacji wink.gif
alexx-1
CYTAT(konstant @ 2 02 2008, 11:25) *
1000000000x bylo to juz walkowane.

I niestety chyba jeszcze bedzie walkowane jekies 100099987 razy, jak szybko nie wyjdzie ten path. Mam nadzieje, ze bede mogl tez ogladac rekordy ludzi z mojej listy w kazdej chwili, a nie tylko w tedy kiedy sa online. Czasem wydaje mi sie jakby wersja PS3 zostala specjalnie z bugowana...
Jakim
Aha jak masz wersję Usa to i tak byś się do mnie ani ja do ciebie nie podłączył. Kiepska sprawa z tym Codem w tej kwesti.
wiedzminka
Witam. Od wczoraj gram w sieci i w związku z tym mam pytanie. Jak to jest że zawsze zostaje automatycznie dołączony do jakiejś gry, a nie moge tego zrobić samodzielnie. We wszystkie tytuły w jakie gram po sieci jest tak że jak jestem w lobby to widzę całą liste gier jakie się odbywają lub właśnie mają się zacząć i mogę się dołączyć tam gdzie chcę(oczywiście jeżeli jest wolne miejsce). Tutaj natomias konsola automatycznie wrzuca mnie tam gdzie jej się podoba bez możliwości ręcznego wyboru.
Mihau_ALU
Konsola sprawdza przepustowosc lacza ( zebys nie mial lagow ) i wrzuca cie do pierwszego wolnego znalezionego servera biggrin.gif Takie rozwiazanie zastosowalo activision i to do nich wysylaj pretensje biggrin.gif
izon
Nie wiem kto to wymyslil szczegolnie ze na PC jest normalnie i mozna wybrac dowolna gre.Dzieki temu nie trafia sie na nielubiane mapy itp mam nadzieje ze developerzy wezma przyklad z ut3..
Jakim
Kurdeee, juz mnie powoli denerwuje ten cod:/ Raz mam full kresek na jakości łącza i nigdy nie spada mi opniżej trzech a raz jak wchodze na mecz to tylko pierwszy koleś na liście ma pełny zasięg że tak powiem a resza grupy ma po jednym:/ I spróbuj kogos ustrzelić w tym momencie. Koleś ładnie wszystkich kosi a ty musisz działać z wyprzedzeniem i władowac cały magazynek aby coś kolesia ruszyło. Wiecie od czego to zalezy?
marcindpol
cod4 to piekna gierka, powroce do gry po wyjsciu patcha!, a teraz to czekam na pieknego unrealat3
Litwin25
Znowu mam experience na minusie i nie moge wykorzystać mojego ulubionego perka,jak ja mam uczciwe z ludźmi grać confused.gif
ramzes_1981
A powiedzcie mi COD4 jest fajne? Mozna grac odrazu online czy trzeba singla grac wpierw? Aha no i mam pytanie czy jak odpalam pes2008 to pisze ze niemam portu 5730 odblokowanego ale COD 4 powinno pójść nie? No i mam do wyboru albo nowy nfs albo COD4. Odpiszcie!!! smile.gif
Mihau_ALU
Zasadniczo o gustach sie nie rozmawia, ale jesli mialbym do wyboru tak jak ty, Cod4 czy Nfs, bralbym Cod'a biggrin.gif Nie trzeba przechodzic singla, zeby zagrac w multi. Co do portu 5730 to nei mam pojecia...
waldusthecyc
grał ktoś z Was w COD4 na tym:
http://www.allegro.pl/item307184009_zostan...rago_gwara.html

???
Ficuś
Na zachodnich forach są informacje,że większość najlepszych graczy w COD4 gra właśnie na frag fx.Jak mnie pamięc nie myli,ktoś z naszego forum gra lub usiłował kupić to ustrojstwo tongue.gif
Litwin25
Specjalnie bym sie nie zdziwił,bo niektórzy mają ponad przeciętną celność i refleks
waldusthecyc
pytam bo ogólnie wiele negatywnego słyszałem o tym produkcie - sęk w tym że na allegro chodzą już po 170zł...a to nie jest prawie 300zł. wiem też, że to nie jest jak zwykła myszka, tylko myszka emulująca ruch gałki- czyli w zasadzie działa to tak samo wolno, ale bardziej intuicyjnie mozna zmieniać położenie celownika (szybkość raczej ta sama)
dlatego miałem nadzieję, że ktoś z was się wypowie :-)

a do tego jestem leworęczny...
Litwin25
Butcher(chyba) chwalił ten przyrząd w PSX Extreme
Memory
New COD4 maps to be user-created?

http://www.psu.com/New-COD4-maps-to-be-use...a0002624-p0.php
ramzes_1981
A czy jest podzail na regiony w tej grze? Czy jak mam ntsc to beda ludzie czy nie? Bo w sumie to jest jednak 6 godzin do tylu. Wiec jak to z tym jest?
Jakim
było juz o tym. Widzisz znajomych ale z nimi nie pograsz- no chyba że również maja ntsc
ramzes_1981
A w Call of Duty4 na 100% mozna grac po kims online?
hay
CYTAT(ramzes_1981 @ 5 02 2008, 21:19) *
A w Call of Duty4 na 100% mozna grac po kims online?

Po kablu sieciowym najczęściej.
Ale to raczej coś, niż ktoś wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.