Faranell
5 02 2008, 19:30
CYTAT(hay @ 5 02 2008, 19:26)

CYTAT(ramzes_1981 @ 5 02 2008, 21:19)

A w Call of Duty4 na 100% mozna grac po kims online?
Po kablu sieciowym najczęściej.
Ale to raczej coś, niż ktoś

Hahaha;D to jest prze haslo "po kims";D Po mnie np. nie pograsz
ramzes_1981
5 02 2008, 20:06
No pytam się czy kupując uzywaną zagram online. PS3 dziala przez wifi. Odpowiedzcie.
Hmm konto nie jest przypisane do krazka z gra..... tylko z towim kontem online, z towimi plikami na dysku i wogole ze wszytkim tylko nei z krazkiem.
Nie bardzo rozumie. Chodzi ci czy w używanej grze będzie ci działać online? A czemu miałby nie dziąłać?
ramzes_1981
5 02 2008, 20:19
No wlasnie o to sie pytam. Czyli na uzywanej pogram online?
Człowieku bo już i na gg mnie się pytałeś i niech mu to ktoś potwierdzi .Można grać online w każdej używanej grze na ps3(która oczywiście ma taką opcję)
Nie ważne czy jest nowa,czy przed Tobą miało ją 100 osób.Wydawało mi się to oczywiste ale jednak jak widać trzeba 5 potwierdzeń byś sie sam o tym przekonał
CYTAT(Litwin25 @ 4 02 2008, 17:08)

Butcher(chyba) chwalił ten przyrząd w PSX Extreme
Musze Was rozczarować, ale nic takiego nie testowałem...
A co do sposobu pracy, to przeczucia podejrzewam macie dobre - to praca gałek analogowych (pada) przełożona po prostu na inny kontroler (myszowaty:). Myk zawiera się w innym trzymaniu ustrojstwa, lepszej (wygodniejszej) kontroli, a przez to większej dokładności, niż manipulowanie kciukami na zwykłych gałkach...
Litwin25
6 02 2008, 11:21
To moja pomyłka,ale wiem że w jakimś magazynie czytałem opis tej zabawki,ubzdurałem sobie że w PSX
ramzes_1981
6 02 2008, 12:43
Co zrobic jak ciagle pisze try to join server i to trwa i trwa

Mam wersje PAL.
Ogólnie z wersją pal są większe cyrki z uwagi na niewydanie patcha(a tak się IW zarzekało ,że do końca stycznia będzie).Kumpel ma palową i jakoś u niego
na mojej wersji ntsc o wiele szybciej wyszukiwało mecze.Choć to też może być sprawa szczęścia,akurat w danej chwili nie było problemów na serwach gry ,kto wie.Choć jak pokazał ten temat to głownie klną na grę posiadacze Palowych wersji(Litwin25 nawet co jakiś czas ma status na PSN jak to kocha serwery z COD4

).Ja przez 1,5 miesiąca styczności z grą,chyba tylko raz miałem większy problem z serwerami,choć fakt faktem ostatnio w ogóle nie gram to nie wiem jak będzie aktualnie(umiejętnie od cod4 odwróciło mnie Uncharted,potem AC a teraz Ratchet ,który jeszcze długo długo nie będzie z konsoli wychodzić bo to wspaniała gra jest

)
Incognitos
6 02 2008, 15:40
CYTAT(Jakim @ 6 02 2008, 13:04)

czekać;]
Właśnie że nie! Jak nie wchodzi 10 sekund od razu kółko i próbuj raz jeszcze. Mam wprawdzie wersję USA na której czekam max 10-15 sekund na wyszukanie meczu ale i tak zawsze tak robie jak nie chce mnie dołączyć przez 10 - 15 sekund lub wrzuci do meczu jako jedynego gracza.
CYTAT(Incognitos @ 6 02 2008, 15:40)

CYTAT(Jakim @ 6 02 2008, 13:04)

czekać;]
Właśnie że nie! Jak nie wchodzi 10 sekund od razu kółko i próbuj raz jeszcze. Mam wprawdzie wersję USA na której czekam max 10-15 sekund na wyszukanie meczu ale i tak zawsze tak robie jak nie chce mnie dołączyć przez 10 - 15 sekund lub wrzuci do meczu jako jedynego gracza.
Dokładnie to jest jedyna przypadłość na jaką można narzekać w wersji ntsc i robię dokładnie tak samo jak Ty bo nie chce mi się czekać .
Swoją droga nie rozumiem trochę tych co kupują wersje pal obecnie,jak czas pokazał jest z powodu braku patcha mocno upośledzona w online.Jeśli wkońcu IW go nie wypuści to jedynym sensownym wyjściem będzie zakup ntsc gdzie to wszystko jeszcze jakoś wygląda(oczywiście nie licząc regionalizacji zaproszeń na prywatne mecze)
A ja wam mówię że i z tym palowym czekaniem to jest nie tak że każdy tak ma. Jak mówiłem wcześniej przy starym dostawcy netu miałem podobnie jak inni- czekałem na połączenie kilka-kilkanaście minut. Teraz kiedy mam inne łącze- nawet nie o wiele szybsze ale inne- wyszukiwanie trwa sekundy. Może coś z typem Natu ma to wspólnego. Z3- były problemy, z 2- nie ma wcale.
CYTAT(Ficuś @ 6 02 2008, 15:56)

Dokładnie to jest jedyna przypadłość na jaką można narzekać w wersji ntsc i robię dokładnie tak samo jak Ty bo nie chce mi się czekać .
Swoją droga nie rozumiem trochę tych co kupują wersje pal obecnie,jak czas pokazał jest z powodu braku patcha mocno upośledzona w online.Jeśli wkońcu IW go nie wypuści to jedynym sensownym wyjściem będzie zakup ntsc gdzie to wszystko jeszcze jakoś wygląda(oczywiście nie licząc regionalizacji zaproszeń na prywatne mecze)
Bzdura.
Serwery dla wersji NTSC stoją w USA = dwukrotnie większe pingi. Do tego 80% graczy to amerykanie mający znacznie lepsze pingi, a co za tym idzie, szanse nie są wyrównane.
Serwery dla wersji PAL stoją w Europie = bardzo dobre pingi, wszystko wchodzi jak w masło. 99% graczy to europejczycy, a co z tym idzie, szanse są równe.
Ja nie rozumiem tych którzy kupują wersje NTSC. Europejskie serwery są zapełnione, dlatego są problemy z połączeniami, ale jak już wejdziesz na serwer, gra jest zupełnie inna niż na amerykańskiej wersji.
CYTAT(Jakim @ 6 02 2008, 17:50)

A ja wam mówię że i z tym palowym czekaniem to jest nie tak że każdy tak ma. Jak mówiłem wcześniej przy starym dostawcy netu miałem podobnie jak inni- czekałem na połączenie kilka-kilkanaście minut. Teraz kiedy mam inne łącze- nawet nie o wiele szybsze ale inne- wyszukiwanie trwa sekundy. Może coś z typem Natu ma to wspólnego. Z3- były problemy, z 2- nie ma wcale.
Kolejna bzdura.
To nie zależy od posiadanego łącza. Wszystko zależy od zapełnienia serwerów demonware. Optymalne łącze pod granie online to 512kb/ - więcej nie potrzeba.
Popieram, tez mam Pala i smiga az milo a lacze adsl 1Mbit, laduje sie w pare sec.
pozdroofka
Nie bzdura bo mówię jak było. Po zmianie łącza połączenia z 15 minut zastąpiły połączenia 10 sekundowe.

Moi teamci dzikowali jak widać, jakimś cudem to wygraliśmy.
COD4 patch to contain PS3 firmware v2.20! (RUMOR)
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=122507
Incognitos
7 02 2008, 12:25
CYTAT(w00t @ 6 02 2008, 19:26)

CYTAT(Ficuś @ 6 02 2008, 15:56)

Bzdura.
Serwery dla wersji NTSC stoją w USA = dwukrotnie większe pingi. Do tego 80% graczy to amerykanie mający znacznie lepsze pingi, a co za tym idzie, szanse nie są wyrównane.
Serwery dla wersji PAL stoją w Europie = bardzo dobre pingi, wszystko wchodzi jak w masło. 99% graczy to europejczycy, a co z tym idzie, szanse są równe.
Ja nie rozumiem tych którzy kupują wersje NTSC. Europejskie serwery są zapełnione, dlatego są problemy z połączeniami, ale jak już wejdziesz na serwer, gra jest zupełnie inna niż na amerykańskiej wersji.
CYTAT(Jakim @ 6 02 2008, 17:50)

Kolejna bzdura.
To nie zależy od posiadanego łącza. Wszystko zależy od zapełnienia serwerów demonware. Optymalne łącze pod granie online to 512kb/ - więcej nie potrzeba.
Przecież to chwilowy podział bo nie ma patcha dla wersji PAL. Masz rację w Europie szanse są wyrównane ... zwłaszcza w trybie Wait in Lobby Deathmatch

A tak na poważnie to od chwili ukazania sie gry jedni nie mają żadnych problemów, a inni za nic nie mogą się połączyć więc nie możesz pisać "to bzdura" skoro Jakim Ci napisał że tak miał... Myślisz, że ściemnia?? jaki by miał w tym interes??
PS: Co to za akcja... widziałem ludzi którzy mieli nick na niebiesko/czerwono a w Tagu np. przycisz kwadrat albo start (taki jak na padzie) WTF???
elvis004
7 02 2008, 12:46
@Incognitos
Musisz mieć klawiaturę, żeby takie dziwolągi wrzucać do Taga, ma być to usunięte przez IW gdyż jak to oni twierdzą "jest to niesprawiedliwe wobec graczy, którzy to nie posiadają klawiatury" haha. Mi to tam wisi jaki mam kolor nicku czy Tagu zresztą w Tagu widnieje zawsze POL naszego klanu. Poczytajcie forum IW wiele ciekawych newsów się pojawiło mi.in to co wklejał Pack. Prawdopodobnie istnieje szansa, że patch pojawi się jutro dla EU. Napewno przeszedł certyfikację po.je.ban.ego oddziału SCEE teraz tylko kwestia tego kiedy się pojawi opcja jego zassania. Wątpie by nastąpiło to szybko ale kto wie...
Pozdro
Aby miec inny kolor nicka wcale nie potrzeba żadnej klawiatury;]
Sam miałem przez jakiś czas czerwony i śmiesznie wyglądąło jak ludki z mojej drużyny naparzały we mnie a ja nadal stałem i nic heheh. Lepiej by wypadał kolor zielony bp wtedy przeciwnik widzi ciebie jako zielonego i może się na to nabrać. Jesto to troszkę nieuczciwe i w sumie mozna by to podpiąc pod cziterstwo;]
ehh niech juz ten patch wyjdzie w menu spedzilem chyba wiecej czasu niz w grze czekajac na wyszukiwanie serwerow nie liczac rozlaczania hostow w co drugiej grze i w ogole porazka
CYTAT(Jakim @ 7 02 2008, 13:18)

Aby miec inny kolor nicka wcale nie potrzeba żadnej klawiatury;]
Sam miałem przez jakiś czas czerwony i śmiesznie wyglądąło jak ludki z mojej drużyny naparzały we mnie a ja nadal stałem i nic heheh. Lepiej by wypadał kolor zielony bp wtedy przeciwnik widzi ciebie jako zielonego i może się na to nabrać. Jesto to troszkę nieuczciwe i w sumie mozna by to podpiąc pod cziterstwo;]
Kolorki huh? A da się co innego wstawić jakoś?
Można ikonki z R3, X, O itp. Można kolory ustawić. To chyba wszystko.
ramzes_1981
7 02 2008, 16:54
Czy wam tez dzis nie dziala? Czekam i czekam na polaczenie i nic.
Odowiedzcie mi na jedna rzwcz tylko szczerze. Czy to normalne ze dlugo czekam na wyszukanie serwera?
CYTAT(ramzes_1981 @ 7 02 2008, 18:06)

Odowiedzcie mi na jedna rzwcz tylko szczerze. Czy to normalne ze dlugo czekam na wyszukanie serwera?

Szczerze ?To nie jest normalne tylko chore
wiedzminka
7 02 2008, 17:52
CYTAT(ramzes_1981 @ 7 02 2008, 17:06)

Czy z tym oczekiwaniem na wyszukaniem serwera to nie jest przypadkiem tak że w danej chwili wszyscy akurat grają i konsola czeka aż jakaś grupa wróci do lobby?
Nie bardzo. Już wieleosób (w tym ja) miało problemy z połączeniem z wersja Pal. Czasem można czekac i czekać aż do usranej śmierci. Póki panowie z IW nie wydadza patcha to ten problem będzie dalej istniał. A ludzi gra w to tyle że na 100% nie jest to czekanie az jakas grupa ludzi skończy.
Ja nigdy nie czekam dluzej niz 15-20s na polaczenie...
ramzes_1981
7 02 2008, 18:41
No ta ale masz wersje PAL SZKD? Jakim a co do twojej odpowiedzi to kto wie może rzeczywiscie tyle osób gra i musi sie zwolnic pokój żeby zajac miejsce. No bo skąd masz pewne info ze to napewno nie od tego? ( Nie kłóce sie tylko dyskutuje) A tak pozatym to jeżeli mecze maja sie odbyc to w pokoju musi byc full osób czyli 8? Przed chwilą grałem i powoli wszyscy opuszczali pokój no i wywalilo mnie do menu , mam racje z tym?
Wiem że nie od tego bo już parę razy powtarzałem że przy zmianie dostawcy neta połączenie z jakimkolwiek meczykiem trwa do 20 sekund i nie ma problemu. Graczy jest tylu że non stop są roszady między pokojami. po za tym jezeli masz ustawiony mecz na 12 graczy to wystarczy juz 6 ciu aby mecz się rozpoczał. Tak więc z całą pewnością połączenie z serwerem. pokojem nie zalezy od tego że jest mało graczy. czasem sam mam tak że łączę się z pokojem i jestem jedyny! w tym pokoju. Wtedy pisze mi że musze poczekac i innych graczy- ale w samym pokoju juz jestem.
Ja też nigdy nie czekałem wiecej niż jakieś pół minuty na połączenie się. Śmigam na neo. Raz tylko miałem że było Dodnlowading Game Settings i nie chciało dalej ruszyć. Po jakiś 5 minutach wyłaczyłem CODa i za pół godziny znowu włączyłem i było już wszystko ok.
polaki899
7 02 2008, 21:11
Gdzieś czytałem ze jutro wyjdzie patch do wersji europejskiej

Jeśli to sie potwierdzi to mozna odetchnąć juz z ulga, moze cos tam naprawią
Wiśnia San
7 02 2008, 22:23
Też to słyszałem i mam nadzieje że to prawda
to by było za piękne żeby było prawdziwe
Mam wersje PAL...Ale moze to od lacza zalezy...16Mb mi starcza
elvis004
8 02 2008, 11:50
Właśnie sobie czytałem forum IW. Patch jest ok zaj.ebi.ście tylko wiecie co jest najlepsze jednym pomaga, drugim nie haha zj.eb po całości jeśli faktycznie tak jest to pie.rdole całe IW i ich Call Of Duty4. Narazie siedze w pracy, może któś z was już to sprawdził ?? WTF ?? 3 miechy i istnieje opcja, że patch Ci ni ch.uja nie pomoże zaj.ebiś.cie

(pipi) to ja niechce wiedzieć jak wyglądał patch, który nie przeszedł za 1 razem weryfikacji SCEE. Żenada q.rwa. Poniżej macie linki:
http://www.infinityward.com/community/foru...p?topic=15103.0http://www.infinityward.com/community/foru...?topic=6712.795
Idzie wkońcu tworzyć drużyny między posiadaczami wersji pal i ntsc.Włąsnie wraz z Jakimem eliminujemy angoli
Ta z ostatniego meczu to wszyscy pouciekali haha. Taką sieke dostali:D
Wie ktoś co ten patch naprawia wogóle?
Adi_TEAM LBN
8 02 2008, 14:09
JEEEEEEEST!!! Legendarny patch na ktorego czekalismy kilka dobrych miechow zajmuje az (!) 11 mb i nie zmienia nic poza tym ze gracze z roznymi wersjami moga ze soba grac. Na gre czekam tyle samo czasu co czekalem czyli albo sekunde albo pare minut, pare razy juz rozlaczylo hosta w czasie gry i lagi zdrzaja sie takie jak poprzednio. Dobra robota IW
elvis004
8 02 2008, 14:15
To za(pipi)iście czyli moje obawy po tym co czytałem na forum IW się sprawdzają. To już centralne walenie w ch. Patch z której strony ??
ramzes_1981
8 02 2008, 14:42
Musze powiedziec ze patch duzo poprawil jesli chodzi o online!!! A jak u was? U mnie błyskawicznie łączy a to wlasnie było ich celem zey to poprawic

tak więc radocha!!!
lothronik
8 02 2008, 16:32
Informuję, że patch naprawił wszystkie problemy z połączeniem, przynajmniej u mnie - z grą łączy mnie w 3 sekundy (niezależnie w jakim trybie), a nie tak jak kiedyś po kilka minut lub w ogóle. W każdym bądź razie na ok. ~10 wejść na różne serwery w 100% uzyskałem błyskawiczne połączenie. Więc jest w porządku - aż chce się grać.

Infinity Ward
Adi_TEAM LBN
8 02 2008, 17:20
CYTAT(lothronik @ 8 02 2008, 16:32)

Infinity Ward

Taa jasne... alez oni sa zaje.bisci ze po trzech miesiacach pozwolili nam normalnie korzystac z gry...
wiedzminka
8 02 2008, 17:30
Mnie też błyskawicznie wyszukuje serwer. Mam neo 512.
ramzes_1981
8 02 2008, 17:49
To wszysct sie bardzo cieszą że wkońcu moga grać!!! HAHA
Coś jest nie halo z tym patch-em, kumpel mający wersje ntsc twierdzi, że nie może odpalić private match lobby freez-uje….a ja(pal) za Chiny ludowe nie mogę wysłać do niego zaproszenia? Jak by invite było nie aktywne
Wygląda to tak, jak by amerykańcom zabrali i dali „nam” heheheh chociaż ja nie miałem problemów z połączeniem z serwerami.
Wiśnia San
8 02 2008, 18:41
ogólnie było tak że jesli ty masz wersje EU a kolega NTSC to sie nie połaczycie, musicie mieć tą samą wersje gry
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 8 02 2008, 17:20)

CYTAT(lothronik @ 8 02 2008, 16:32)

Infinity Ward

Taa jasne... alez oni sa zaje.bisci ze po trzech miesiacach pozwolili nam normalnie korzystac z gry...
Dokladnie;] IW zlitowalo sie nad graczami dajac im pacza. Noooo brawo!! Swoja droga lepiej pozno niz wcale...
Ide porobic troche mega killow;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.