a u mnie patch wszystko spieprzył.Jak daje opcje Find Game to pojawia mi sie piękny napis DOWNLOADING GAME SETTINGS i sobie moge czekać chyba w nieskończoność.A jak wybieram opcje PRIVATE MATCH to mi wiesza konsole.Już raz usunąłem go i ściagłem na nowo ale to i tak nic nie pomogło.Co robić ?
Jak dla mnie patch zadzialal, zdecydowanie teraz szybciej sie lacze ale tez i czesciej wyrzuca mnie z lobby samoistnie, jeszcze trzeba potestowac powinno byc dobrze,
wiem jedno wczoraj chlopaki dawali ognia jak nigdy:)
CYTAT(Wooyek @ 9 02 2008, 00:45)

a u mnie patch wszystko spieprzył.Jak daje opcje Find Game to pojawia mi sie piękny napis DOWNLOADING GAME SETTINGS i sobie moge czekać chyba w nieskończoność.A jak wybieram opcje PRIVATE MATCH to mi wiesza konsole.Już raz usunąłem go i ściagłem na nowo ale to i tak nic nie pomogło.Co robić ? :(
ja miałem podobne problemy z Warhawkiem, spróbuj kilka razy usunąć / instalować powinno działać..
ramzes_1981
9 02 2008, 13:48
Mam pytanie. Od czego zalezy dobór broni? Bo gram w sumie tylko w free for all ale tam jest tylko 5 CLASS. A czy inne bronie sa dostepne w innych kategoriach online? Czy poprostu z czasem sie je odkrywa?
napletator
9 02 2008, 14:00
Ja mam ciekawy problem po patchu. Mianowicie chodzi o lvle. Mialem lvl 34, dostalem tyle xp ile potrzeba do lvlu 35 i go dostalem. O ile sie nie myle na tym lvlu dostaje sie nowa bron. Zaczalem jej uzywac i po jednej grze lvl mi spadl i xp jakie mi jest potrzebne do tego lvlu ktory mialem to -900 xD W ogole tego nie kminie bo cofnelo mi lvl w tyl, zabrali mi bron ktora zdobylem i jeszcze mam za duzo xp na nastepny lvl czyli ten ktory juz zdobylem

Wczesniej takich problemow nie bylo wiec patch musial to spieprzyc

W ogole pasek stanu tego xp wychodzi poza swoj obszar wiec wyglada to ciekawie, mam zdjecie, ale teraz niestety nie moge wrzucic.
Też tak miałem. Musisz to że tak powiem przeczekać:D Ja te problemy z exp miałem przed patchem, po patchu i pewnie będa jeszcze sporo razy.
Ramzes nie wiem na którym lv jesteś ale poźniej odblokowywuje się opcja Create a Class w której sam sobie dobierasz broń i różne Perki.
CYTAT(ramzes_1981 @ 9 02 2008, 13:48)

Mam pytanie. Od czego zalezy dobór broni? Bo gram w sumie tylko w free for all ale tam jest tylko 5 CLASS. A czy inne bronie sa dostepne w innych kategoriach online? Czy poprostu z czasem sie je odkrywa?
Jest tak... na samym starcie masz tylko podstawowe klasy narzucone przez grę potem z czasem a powiem nawet zaraz, (nie pamiętam kutry lvl

) ale bardzo szybko dostajesz opcje CREATE A CLASS i tam mieszasz giwerami i perkami jak ci pasi. Bronie i perki dostajesz za lvl a levele za XPpoints, i tak aż do 55 lvl po tymże dostajesz opcje nabijania wszystkiego od początku prócz punktów które zostają. Tak sie kreci
waldusthecyc
11 02 2008, 10:38
witam,
czekam na moją kopię call of duty 4 - czy patch instaluje się automatem, czy też muszę coś specjalnie uruchomić?
pozdrawiam
kozbinio
CYTAT(waldusthecyc @ 11 02 2008, 11:38)

witam,
czekam na moją kopię call of duty 4 - czy patch instaluje się automatem, czy też muszę coś specjalnie uruchomić?
pozdrawiam
kozbinio
Jedyne co musisz zrobic to wlozyc plytke i wcisnac x
Snake_Plissken
11 02 2008, 10:48
Po uruchomieniu gry pojawi Ci się komunikat, że jest nowy patch. Ty wtedy dajesz OK i zaczyna Ci się ściągać.
elvis004
11 02 2008, 10:49
Odpalasz grę i dostajesz automatycznie info po jej uruchomieniu o "apdejcie" dajesz ok i po problemie. Ten śmieszny patch waży 11 MB więc szybko sie ściągnie i zainstaluje. A co nam daje ? Dalej Downloading game settings

, szybsze wyszukiwanie meczy to akurat git

, możliwośc grania z debilami z USA, możliwość kopania im zadów

i loterie: zależy na jakiego hosta trafisz jak będziesz miał "ping" na zielono graj, jak na żołto albo czerwono wychodź z gry bo nie ma sensu tracić nerwów.
Pozdro
Litwin25
11 02 2008, 11:28
Ogólnie patch na plus,ale wrzucanie w środku meczu do gry mnie wkurza,dodatkowoczęsto mnie rozłącza z netem mimo iż mam auto podpis.Tak w ogóle dzisiaj przez 3 godziny nie miałem listy znajomych
Lagi, lagi, lagi...dżizas...
waldusthecyc
11 02 2008, 14:05
ciekaw jestem jak to u mnie pochula... może po prostu będę hostował?
@elvis004
A co ty gadasz z tymi czerwoncami:) ja tam bylem jedyny na czerwono z jedna kreseczka i wygralem mecza heh:) (i to wcale nie z lamami z USA)
swoja droga jestem ciekaw jak oni nabijaja sobie tyle leweli bo jak ostatnio gralem z takimi po 2x 50lvl to zachowywali sie gorzej niz ustawa przewiduje,
@Litwin PL
Dzieki ostatnio za szkole zycia, ale zes mnie zaprosil do kilerskiej rozgrywki, same cyborgi 45lvl 2x a ja bidula jako jedyny 20lvl 1x powoli to zaczynalo przypominac UT3:)
i do tego co mnie zapraszales do gry to jakims cudem doslownie 3-4 minuty przed koncem! skandal! nie moglem sie nawet wykazac!:))))
co do patcha to jest zdecydowanie szybciej ale wywala czasciej co wpienia do kwadratu, prowadze w meczu i na 2 minuty przed koncem smyk i pad laduje na scianie,
apropos pada nie macie wrazenia ze te sixaxisy sa jakies tandetniejsze od duali z ps2?
pozdroofka
elvis004
11 02 2008, 14:37
"@elvis004
A co ty gadasz z tymi czerwoncami:) ja tam bylem jedyny na czerwono z jedna kreseczka i wygralem mecza heh:) (i to wcale nie z lamami z USA)
swoja droga jestem ciekaw jak oni nabijaja sobie tyle leweli bo jak ostatnio gralem z takimi po 2x 50lvl to zachowywali sie gorzej niz ustawa przewiduje,..."
Tak się składa, że wiem co gadam. Nie podważam twoich umiejętności ale mając czerwony Ping = lagujesz (Tobie może i się dobrze grać ale pozostali widzą jak się teloeportujesz

To działa o obie strony pograsz dłużej to się przekonasz.
Pozdro
Oczywiscie ze wiem o co B jednak nikt nie narzekal przez headseta:)
umiejetnosci jeszcze marne oj marne ale cwicze codziennie:)
pozdroofka
Litwin25
11 02 2008, 15:52
Jungli,w takich mechach najszybciej skumasz jak się gra,ogólnie trzeba mieć oczy dookoła głowy.Wkurza mnie że nei dość że jestem słaby to jeszcze mi się moja ulubiona broń zawiesiła(mp5)i wale podstawową wersja,ile bym dał za tłumik bądź red dota
Fanów Calla zapraszam do nowego grupowca na naszym forum:
http://www.psxextreme.info/index.php?showforum=181
@Litwin PL
Myslalem ze latasz z M4?

ja nadal nie mam koncepcji jak sie ustawic na perkach,
niestety mi cos nie idzie do tego jak daje tlumik to ta bron nadaje sie w szybkiej grze tylko prawie ze do zwarcia i bardzo bliskiej odleglosci oraz drastycznie spada skutecznosc przez tlumik, musze sie chyba nauczyc celowac w glowe nadal mam manie walenia w tulow:)
chyba przerzuce sie na MP4 i bede ja cwiczyl dzis moze znow sie spotkamy:)
pamietaj ze rozgrzewam sie kolo 10 meczy:)
btw
link z poprzedniego postu nie dziala, chetnie bym sie wciagnal do jakiegos teamu bo tryb mercenary juz zaczyna meczyc tam kazdy sobie gra...
Mihau_ALU
11 02 2008, 20:06
Moze zmontujemy jakis teamik z forum ?
Poprosimy na kolanach modow, zeby zrobili temacik dot. Cod'a
Nie jestem może znanym user'em, ale pomysł jest co najmniej bardzo dobry i chętnie się dołacze.
Co prawda aż do wyjścia pacz'a nie mogłem grać i muszę się znowu wkręcić, ale ogólnie całkiem dobrze mi idzie

A tak btw - działają invite'y? Bo nie miałem okazji sprawdzić, a wcześniej tylko raz mi się udało do kogoś dołaczyć.
dzialaja poprawnie:)
Maiden czemu pisze ze mam brak dostepu do tego dzialu?
jungi- z perkami jest roznie - zalezne od upodoban. Ja mam zawsze miny, zwiekszenie mocy broni i granacik posmiertny- praktycznie dla kazdej klasy. tlumik jest nieprzydatny juz lepiej montowac red dota na kazdej broni, i to tego zwyklego bez lupy. Z czsasem przy odrobinie wprawy ustrzelisz kazdego z kazdej odleglosci.
Co do broni to goraco polecam M16. Moze na poczatek jest z nim ciezko ale z czasem staje sie najlepszy na praktycznie kazdej mapie.
Szakal v_1
11 02 2008, 21:13
Ja też bym się chętnie dołączył do teama,ostatnio jakies problemy z invite ja i moi kumple na cal4 ani razu sie polaczyc nie moglismy zawsze pisalo joined to unabled.Slyszalem ze patch wyszedl czy on cos poprawi bo podobniez niektorym daje a niektorym odbiera
"tlumik jest nieprzydatny juz lepiej montowac red dota na kazdej broni, i to tego zwyklego bez lupy" zalezy dla kogo

ja preferuje m4,mp5,g36c,g3,m16,p90 nic innego perkow nie zdradzam ;p
aktualnie G36c + tłumik jeszcze wczoraj bylo to m4 + red dot
Litwin25
11 02 2008, 22:27
Dla mnie tłumik to podstawa,bo ja jestem stealth assasin
Ja tam wolę szybko i precyzyjnie przeycelowac nie tracąc na zasięgu- tłumik chyba go obniża. A że mnie widza po serii? Szybko ulatniam się z miejsca z którego oddałem strzał. M4 i M16 y dotami to dla mnie podstawa.
tlumik obniza rzucanie celownikiem i ja sie nie czaje tylko ide na calosc w koncu dzis z tlumikiem zdobylem 87/7 na ambushu w domination ...co do celowania celuje mi sie tak samo jak z red dot wystarczy szybka reka i sprawne oko
ramzes_1981
11 02 2008, 23:34
Tak na marginesie. Mam pytanie posiadam telewizor Samsung LE32R72B i mam podłączony do niego oczywiście ps3, używam kabla HDMI i mam pytanie czy jak zmienie na COMPONENT to czy odczuje różnice?
Przepraszam że tutaj , ale za h..... niemoge znaleźć tematu odpowiedniego.
Gawlick
11 02 2008, 23:39
Imo M16 nie potrzebuje Red Dota, bo ma chyba jeden z najlepszych standardowych celowników. Tak Samo G3
ta ramzes poczujesz, tylko ze obraz bedzie gorszy
@ramzes 1981
Nie sadze z tego co pamietam byly testy tych tv na hdtvpolska i zdecydowanie gra to lepiej po hdmi, ale generalnie te starsze lcdki graja lepiej po componencie...
@Litwin PL
Stealth assassin? gery ci sie nie pomylily?

Ja widzialem twoje stealth assassin hehe kula w leb i do piachu, fajnie wyglada zolnierz w cichobiegach?

Tlumik znacznie obniza zasieg i do tego skutecznosc broni M5 musze pakowac w delikwenta tyle bulletow ze masakra (ciagle nie moge sie przestawic na celowanie w czache), choc to tez zalezy czasem stane na chwile i wale z daleka jak ze snajpery ale to na prawde trzeba miec fuxa zeby w baniak trafic:)
co do perkow, kazdy gra po swojemu, ostatnio bawie sie minami, wlaczam dopalacz do dreptania i zdrowie (bo zdrowie to podstawa:))
m16 mnie wpienia swoja czkawka, ale skuteczny jest to prawda, paradoxalnie na razie najlepiej mi sie gra M5 zabojcza bron na krotkim dystansie,
z tego co widze z killcama czasem to ludziska lubia walic power na maxa w rpd albo m60e4 i nie podchodza, ale dla mnie to tacy kamperzy
pozdroofka
Litwin25
12 02 2008, 10:59
Stealth Assasin bo ja cały czas biegam ale po cichaczu i zdradza mnie tylko broń

ja chce tłumik
Szakal v_1
12 02 2008, 12:12
Które lvl macie?
Jaki jest sens podawania lv skoro co chwilkę ulega zmianie? 2x12 lv ale pewnie wieczorem o 2-3 podskoczy. Jak już mówiłęm nie ma sensu się o to pytać. Wejdź do gry ze znajomymi i sam zobaczysz.
Szakal v_1
12 02 2008, 18:03
Ja mam kolegow ale malo co w cala4 gra z 3.Jakim dopisz moje id Szakal777 a sobie popykamy
Jak chcecie z prosem pograć to zapraszam: dasio_PL

Nie no żartowałem oczywiście, ostatnio idzie mi po prostu katastrofalnie, nie wiem czy to wina tych paskudnych lagów czy po prostu tak sobie tłumaczę swoją słabość

Tak czy siak czekam na zaproszenia i chętnie z rodakami popykam bo rzadko mam okazję!
lockeros
12 02 2008, 23:09
mam male pytanko - czy mozna jakims cudem przeniesc lvl i inne (pipi)y zdobyte przez danego usera na drugiego?
możesz skopiować save gry na inny login i wtedy prawdopodobnie będziesz miał stan gry na każdym koncie jakie zrobisz.
CYTAT(Jakim @ 11 02 2008, 21:02)

tlumik jest nieprzydatny juz lepiej montowac red dota na kazdej broni, i to tego zwyklego bez lupy. Z czsasem przy odrobinie wprawy ustrzelisz kazdego z kazdej odleglosci.
Oj jak czasami zapodam tłumik i perka na niewidzialnosc przez OAV przeciwnika to
ponabijam trochę punktów. A czasami dostaję w du.pę aż miło i przesiadam się na standardowe wyrzynanie

Ostatnio trochę coda zaniedbałem, nawet assassin leży nie skończony. W weekend i przyszłym tygodniu postaram się ponabijać trochę fragów, zwłaszcza że patch wyszedł (na razie tylko raz zagrałem na patchu i sie pozytywnie zaskoczyłem, już chciałem w przerwie na szukanie serwera herbatę zrobić a tu, hop i już w grze

)
Tomasson225
13 02 2008, 18:03
Mam pytanie. Przed wydaniem patcha czytałem o tym, że najmniej problemów z grą on-line mają posiadacze wersji NTSC. Czy po wydaniu tego patcha jest jakaś znacząca różnica pomiędzy tymi wersjami? Czy dalej zależy to od "szczęścia"?
fajnie, w końcu będzie można wyciszać wszystkich drących gęby pajaców
Zauwazyl moze ktos ze po tym patchu cos sie spierd.....owszem szybko znajduje mecz jest ok.Ale czesto mi sie teraz zdaza ze strzelam w goscia a mu nic nie jest odwraca sie i posyla mnie do piachu JEDNYM strzalem zdaza sie to czesto wczesniej tego nie bylo nie az w takiej skali jak teraz jest to niesamowicie denerwujace moj pad najbardziej o tym wie.
GnOOsny
14 02 2008, 19:04
CYTAT(RYU25 @ 14 02 2008, 18:17)

Zauwazyl moze ktos ze po tym patchu cos sie spierd.....owszem szybko znajduje mecz jest ok.Ale czesto mi sie teraz zdaza ze strzelam w goscia a mu nic nie jest odwraca sie i posyla mnie do piachu JEDNYM strzalem zdaza sie to czesto wczesniej tego nie bylo nie az w takiej skali jak teraz jest to niesamowicie denerwujace moj pad najbardziej o tym wie.
TO przez lagi jest o_0
lagi, ani chybi
mnie się wydaje, że gra mi nieco zwolniła po patchu.skacze.sprawdzałem kilka meczy i non stop to samo.ciekawe.
ja gram bez patcha bo z patchem to wogóle nie moge no i nie moge przyjmować zaproszeń, chyba też przez to że go nie mam
Mihau_ALU
14 02 2008, 21:19
CYTAT(Wooyek @ 14 02 2008, 20:47)

ja gram bez patcha bo z patchem to wogóle nie moge no i nie moge przyjmować zaproszeń, chyba też przez to że go nie mam

??
Przeciez patch sciaga sie automatycznie....
żeby sie ściągnął trzeba dać ok, a ja daje cancel i sie nie ściąga

przynajmniej ja tak mam, zresztą nawet jakby sie ściągał automatycznie to bym go usunął
Mihau_ALU
14 02 2008, 21:30
Yhm.
Mi patch poprawil laczenie sie z serverami. Teraz nie czekam dluzej, jak 5 sekund na polaczenie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.