Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
YETI
Jeden serwis ocenił wyżej wersje na PS3, reszta serwisów przyznała identyczne oceny wersji na PS3 i X360.
DIXON
CYTAT(YETI @ 6 11 2007, 15:49) *
Jeden serwis ocenił wyżej wersje na PS3, reszta serwisów przyznała identyczne oceny wersji na PS3 i X360.

Napisałbyś chociaż jaki serwis ocenił wyżej wersje na PS3 i czemu ta wersja jest lepsza według nich whistling.gif
YETI
GameZone, a dlaczego wyzej? Nie wiem nie czytałem recenzji, ale podobno wersja na PS3 ma lepsze oswietlenie.
Maximmus
jesli CoD4 na PS3 jest w 1080p to mamy do czynienia z ogromna przewaga mocy nad X...
Adi_TEAM LBN
Jestem ciekaw ile osob bedzie online (PS3). Ja i spora czesc ludzi z mojego klanu juz zamowilismy pre-ordery. Teraz tylko do premiery hyhyhy... smile.gif
Memory
Video recenzja serwisu GameTrailers
http://www.ps3site.pl/a-jednak-hit
GMB
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 6 11 2007, 16:52) *
Jestem ciekaw ile osob bedzie online (PS3). Ja i spora czesc ludzi z mojego klanu juz zamowilismy pre-ordery. Teraz tylko do premiery hyhyhy... smile.gif

Witam w gronie czekających na przesyłkę. cool.gif W COD3 grałem sporo na X0 i bardzo mi się podobał to też czekałem na to co pokażą twórcy COD4 na PS3 i udało im sie zrobić wersje tak ładną jak na X0 a nawet ponoć ciut piękniejszą. Mam nadzieje że gra warta jest tej niemałej kasy. Ciul że single 5 godzin ale 16 map multi jednak skusiło mnie aby wykonać telefon do sklepu PE.
Zeratul
CYTAT(Maximmus @ 6 11 2007, 17:44) *
jesli CoD4 na PS3 jest w 1080p to mamy do czynienia z ogromna przewaga mocy nad X...

ale zdajesz sobie sprawe, ze jest to upscale'owane 1080?

Generalnie jezeli, podkreslam jezeli wersje roznia sie tylko oswietleniem na korzysc PS3, to nie siejcie propagadny, ze juz wersja PS3 wyglada lepiej. Poza tym musze po pracy sam poweryfikowac recki znanych serwisow. A jakis GameZone malo mi mowi tongue.gif

Acha moze ktos wkleic tu cytaty z jakis powaznych serwisow jak IGN, Gamespot, GameTrailers, GameInformer? Ktore stwierdzaja, ze grafa, oswietlenie, tekstury jest lepsze na PS3... bo z tego co widze opieramy sie na razie na tym, ze ktos cos pierdnal i nie potwierdzil. Plus GameZone nie jest dla mnie zadnym szanowanym zrodlem informacji. I nie chodzi tutaj o fanbojowanie, chodzi o ty by informacje byly zweryfikowane. A nie jak bylo, ze ktos pierdnal na Wikipedii, ze ME w Famitsu dostalo 14/40, a potem Famitsu sie tlumaczyc musialo...
Maximmus
Na X360 tez mozna teoretycznie skalowac... jest jakis nawet specjalny chip do tego... a w wersji PS3 czytalem ze jest faktycznie "fizyczna" wyzsza rozdzialka choc nie jest to 1920x1080 ale wiecej niz 1280x720.... ile dokladnie to nie pamietam... a jesli chodzi o oswietlenie to zauwazylem ze to bardzo czesto tak jest z wersja PS3 ze ma lepsza... o ja odkad zobaczylem CoD4 i przedewszytkim GT5Prologe... stwierdzilem ze ma to fundamentalne znaczenie dla wrazenia "fotrealizmu". smile.gif
Ja i tak uwazam ze technologia streming z twardego danych z dysku daje ogromna przewage dla PS3... a wraz z zaimpletowniem napedu BLURAY i mocnym procesorem i porownywalna(podobno TROCHE slabsza) karta graficzne... daje NAPRAWDE DOBRZE PRZEMYSLANA konstrukcje... a nie konsole bez dysku i napedu HD. DLAMNIE TO FAKT ze X ma gorzej przemyslana KONSTRUKCJE nie mowiac o awaryjnosci, co nie zmienia faktu ze na dzien dzisiejszy na 360 jest wiecej fajnych gier...
albz74
CYTAT(Zeratul @ 6 11 2007, 17:26) *
CYTAT(Maximmus @ 6 11 2007, 17:44) *

ale zdajesz sobie sprawe, ze jest to upscale'owane 1080?

Dokładnie tak jak na X360/

CYTAT(Zeratul @ 6 11 2007, 17:26) *
Acha moze ktos wkleic tu cytaty z jakis powaznych serwisow jak IGN, Gamespot, GameTrailers, GameInformer? Ktore stwierdzaja, ze grafa, oswietlenie, tekstury jest lepsze na PS3... bo z tego co widze opieramy sie na razie na tym, ze ktos cos pierdnal i nie potwierdzil. Plus GameZone nie jest dla mnie zadnym szanowanym zrodlem informacji. I nie chodzi tutaj o fanbojowanie, chodzi o ty by informacje byly zweryfikowane. A nie jak bylo, ze ktos pierdnal na Wikipedii, ze ME w Famitsu dostalo 14/40, a potem Famitsu sie tlumaczyc musialo...

Czy to naprawdę takie ważne do czerpania przyjemności z tej gry ? Czy coś się złego stanie jak wersja X360 nie będzie wyglądać lepiej ? Na pewno nic z tego nie wynika dla graczy. Gry są praktycznie identyczne. A że wersja na X360 nie jest lepsza - będziesz to musiał jakoś przeboleć biggrin.gif

Aha, nie wiem dlaczego ale jakoś nie spodziewam się dla tej gry porównania obu wersji na gametrailers biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
OlooS
mam pytanko zna ktos jakis sklep w ktorym zamawial lub poprostu widzial ze jest najtaniej call of duty 4 ?? no wszedzie 239zł...ehhh
Hela
Doceniam to co twórcy zrobili w kwestii oprawy graficznej oraz tego, jak poradzili sobie z przerzuceniem serii w zupełnie inne realia (chociaż równie dobrze mogli nadać tej pozycji zupełnie inny tytuł, CODem jest jedynie z marketingowego punktu widzenia - wyrobiona marka itp. itd.), jednak jakoś mnie do niej nie ciągnie. Jestem jednym z tych, których swędzi granie multi, a 5 godzin kampanii, to raczej mało, nawet jeśli jest intensywna. Wiadomo, że są inne poziomy trudności i całkiem ciekawie pomyślane "Arcade Mode", ale i tak moim zdaniem mogli się trochę więcej wysilić.
YETI
Call of Duty 4 Near Identical on PS3 and Xbox 360
http://www.n4g.com/News-80617.aspx

Hmm... jeszcze sie zastanawiam nad kupnem tej gierki, głównie chodzi o multi. Z pierwszych opini graczy, wynika ze jest bardzo dobrze.

Zeratul grałeś już po sieci? Jak wrażenia?
donalduck
Ja osobiście wciągne sobie tą gre bo zapowiada się bardzo przyjemnie a dawno już nie grałem w żadnego fps-a.
Zeratul
pisze recke... multi powaznie kosi, kto gral w bete to wie...
Mapy na multi niszcza maksymalnie... wyobrazcie sobie latanie wokol szarych blokow w Rosji... korwa padlem!!
Anyway... inne podejscie niz w Halo, ale miod ostry

za gre zaplacilem $75, bo niby limitke zamowilem. Chociaz nie przypominam sobie, zebym limitke zamawial, ale jeden kij.

Teraz mam dwie gry dla multi, HA CZY i CoD4... inne rozgrywki miod podobny. Gwarantuje wam, ze w nastepnym zestawieniu majoranelsona, bedzie tak.

1. Halo 3
2. CoD4

n4g... to dla mnie zadne wiarygodne zrodlo informacji, to tak jakbym czytal Fakt...
YETI
n4g bierze newsy z roznych stron, po prostu je kopiują i dają linka do strony skąd pochodzi info. Więc jak można pisac ze N4G to mało wiarygodne źródło?

Sprawdzałem ceny CoD4 i tak w sklepie PSXE życzą sobie 239zł a w ultimie 259zł!!! x_X
Problem z sklepem PSXE jest taki ze ich kurier nie pracuje w weekend a gierka ma swoją premierę w piątek, wiec dopiero w poniedziałek dojdzie confused.gif
Jakim
a nie wiesz jak sie ma sprawa z empikami lub media markt/ saturn?
Zeratul
CYTAT(YETI @ 6 11 2007, 21:47) *
n4g bierze newsy z roznych stron, po prostu je kopiują i dają linka do strony skąd pochodzi info. Więc jak można pisac ze N4G to mało wiarygodne źródło?

Sprawdzałem ceny CoD4 i tak w sklepie PSXE życzą sobie 239zł a w ultimie 259zł!!! x_X
Problem z sklepem PSXE jest taki ze ich kurier nie pracuje w weekend a gierka ma swoją premierę w piątek, wiec dopiero w poniedziałek dojdzie confused.gif

problem w tym, ze podaja wszelkie mozliwe, nawet niesprawdzone informacje czesto nie informujac, ze to moze byc tylko plotka...
Maximmus
i trafiaja im sie takie bzdety ze az glowa boli(np. ps3 bez portow USB)
YETI
W 90% informują, że news jest plotką. Oni nie odpowiadaja za treść newsów! Każdy może sobie sprawdzić z jakiej strony pochodzi news, a tym samym ocenic jego wiarygodność. Więc nie rozumiem, ze macie jakieś pretensje do N4G.

Jakim - nie.

PS3

X360

0_O

Ciekawe czy to nie fake.
DIXON
Te screeny juz dawno byly pokazywane - wersja na X360 byla w tedy we wczesniejszej fazie developingu (chodzi mi oczywiscie o screeny).
OlooS
CYTAT(YETI @ 6 11 2007, 20:47) *

i to mnie najbardziej boli..;/ bo nie dojdzie na weekend wiec poczekam z zamowieniem do poniedzialku moze na jakiejs aukcji wychacze cos tanszego
Zeratul
YETI znajdz jeszcze gdzies screeny z wersji pre-alpha na x360 i porownaj, w tym dobry jestes...

Ciekawostka... w sieci sklepow Gamestop w US, CoD4 nie jest najlepiej sprzedajaca sie gra, ani na PS3, ani na X360...
DIXON
Narobiliscie tylko balaganu w temacie mojej ulubionej gry. Powinniliscie wszyscy dostac warny i skonczyc wreszcie ta bezsensowna dyskusje, bo i tak kazdy wie swoje.
Emet
Niestety częściej bywa, że tytuły multiplatformowe wypadają nieco słabiej na PS3. Śmieszne jest to, że zeratul chyba kilka(naście) postów wstecz pisał, że ma nadzieję na to, że CoD4 na PS3 będzie równie dobry jak na X360. Nie byłoby problemu gdyby nie to, że teraz gdy okazuje się, ze na PS3 wygląda to nawet nieco lepiej. No więc zeratul będzie pisał na temat wszystkich stron, gdzie swierdzą, że wersje są identyczne (lub o zgrozo na PS3 jest ładniejsza) że są "niekompetentne" itp... Ach... ciężko to przeboleć prawda???
izon
Dziwi mnie tez postawa Zeratula bo koles ma obie konsole wiec moze grac w co chce i naczym chce..Zreszta juz dawno byly wypowiedzi nawet programistow z Infinity ze COD 4 na PS3 bedzie ciut lepiej wygladac pisalem o tym nawet an tym forum kto chce niech znajdzie ale jako ze nie dalem linka to nikt nie wierzyłsmile.gif
Mastah27
CYTAT(DIXON @ 6 11 2007, 22:35) *
Narobiliscie tylko balaganu w temacie mojej ulubionej gry. Powinniliscie wszyscy dostac warny i skonczyc wreszcie ta bezsensowna dyskusje, bo i tak kazdy wie swoje.

Za dużo osób do oprocentowania by się znalazło, więc tego nie robię, ale jeśli ktoś dalej będzie ciągnął tę dyskusję, zdobędzie specjalne wyróżnienie. Posty przeniesione w odpowiednie miejsce, totalny offtop ukryty, temat, mam nadzieję, że nadaje się teraz do czytania. To by było na tyle.
froniu
CYTAT(Emet @ 6 11 2007, 22:39) *
... No więc zeratul będzie pisał na temat wszystkich stron, gdzie swierdzą, że wersje są identyczne (lub o zgrozo na PS3 jest ładniejsza) że są "niekompetentne" itp... Ach... ciężko to przeboleć prawda???...

no pan 'konfiturka' tak już ma laugh.gif

co do COD4 przeglądnąłem wszystkie prawie filmiki jakie są dostępne na necie poczytałem i chyba zamawiam biggrin.gif jeszcze niedawno COD4 nie był na mojej liście must have a czym bliżej premiery to się na niej pojawił biggrin.gif
Zeratul
dalej nie dostalem zadnego cytatu ani linka...
tak bedziecie sobie pierdziec nawzajem czy w koncu pokazecie jakis dowod?
Burth
wiadomo czy bedzie demko na pss ?
Memory
COD4 movies: PS3 Vs 360
http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=175122
RON!N
CYTAT(Memory @ 7 11 2007, 00:10) *

W pierwszym filmiku widać różnice na korzyść PS3 ale w drugim jak dla mnie obie gry to toćka w toćkę to samo cool.gif
Maximmus
hahaha... ciekawe jakie tam roznice widzisz hahah... gry na filmiku slabej jakosci wygladaja identycznie... a w pierwszym filmiku jest wieksze opuznienie czasowe miedzy dwoma materialami video...
Jakim
również nie wychwyciłem żadnej różnicy. Z pewnością jesli już będzie widoczna na screenach porównujących obie wersje. Chociaz i w to wątpię.
TaKeShiX
[ironia] jak to nie ma różnicy ? na pierwszym filmiku chłopek, który będzie pierwszy zjeżdzał na linie, na ps3 ma hełm z paskami, a na XO zwykłą kominiarkę. XO nie pociągnąłby takiego hełmu sorcerer.gif [/ironia]
Foxter
w ultimie juz maja.

czekam az psxextreme dostanie biggrin.gif
GMB
CYTAT(Foxter @ 7 11 2007, 13:04) *
w ultimie juz maja.

czekam az psxextreme dostanie biggrin.gif

Ceny to oni mają chore. Dolicz do tego jeszcze koszty przesyłki podczas gdy sklep PE za free dostarcza powyżej 200zł. Ludzie w Ultimie chyba oci....i.
egonszef
Ja mam ziomka z Białegostoku, który mi pewnie za 220 załatwi, plus koszty wysyłki albo osobiście go odwiedzę i w poniedziałek już spotykamy się na polu bitwy. smile.gif
A ultima sobie leci w kulki bo mają za dużo chętnych, nie wyrabiają się i dlatego jest z nimi jak jest. Ogólnie jak ci na czasie zależy to nie polecam Ultimy. pozdro
GMB
GameSpot daje obu wersjom 9.0
elvis004
Witam,

Wiecie coś na temat wysyłania CoD4 przez sklep PSXeXTREME ? Bo jakoś od ludzi ze sklepu nie jestem wstanie się jak narazie nic dowiedzieć (może wam się udało) czy zmieniło się coś w kwestii wysyłki (czy będzie w czwrtek czy w piętek wysłane, a moze później?) Ostatnia opcja jak znam to możliwe, że zostaną wysłane w piątek.

Pozdro
Kevinus
Tez jestem tego ciekaw chcialbym w weekend miec mozliwoscp ogrania w cod4 ;s Specjalnie zamowilem dzisiaj przed premiera w sklepie PE . mam nadzieje ze mnie niezawioda . Swoja droga gra jest swietna, demo mna wstrzasnelo ze kupilem wersje pc i ps3 biggrin.gif , na pc gram juz w coda od powstania cod1 a na konsole o bedzie moja 1rwsza czesc , wiem ze sie niezawiode na grze wink.gif
LiSoQuan
Wczoraj rozmawialem z Sojerem i napisał że gra bedzie u NIch w piatek lub po niedzieli (poniedziałek). Sam chce sie osobiscie udac do redakcji no ale wczesniej bede musial zapytac kiedy... a przy okazji... w reklamówce Media MArkt jest duza reklama all Of duty w sprzedazy na kazda platforme (pc, ps3 X0..) tylko nie pisze od kiedy czy juz od piatku jak premiera czy kiedys tam ale reklama jest wiec wydaje mi sie ze na dniach...
OlooS
a cena jest ohmy.gif ? z mm?
Memory
Call of Duty 4 najlepiej ocenianym tytułem na PlayStation 3?
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=37749
lothronik
Dziś odebrałem grę z Ultimy i jestem zdecyowanie na tak:) Gra w singlu wymiata, w multi jest jeszcze lepiej. Ograłem na razie dwa poziomy, teraz cioram w multi i mogę szczerze powiedzieć, że jest to stare, obre Call of Duty w świetnej oprawie, a multiplayer to prawdziwy majstersztyk!!! Szczerze polecam, na pewno nie będziecie żałować. smile.gif
Yogi
Takie pytanie z mojej strony:
Da sie skonfigurować własnoręcznie przyciski?
Don_Kaorle
Ja juz sie doczekac nie moge jak przyjdzie z PE smile.gif morowany hit, wypatrywalem go tak samo jak U3 ale skoro premiera po nowym roku wiec zostaje CoD4. juz chce grac!!! smile.gif A wiadomo juz czy jakies klany sie twoza chetnie bym zagral od poczatku w jakiejs ekipie, fajnie bylo by porzadny, zgrany sklad stworzyc.
lothronik
CYTAT(Yogi @ 7 11 2007, 19:04) *
Takie pytanie z mojej strony:
Da sie skonfigurować własnoręcznie przyciski?

Własnoręcznie nie, jest jedynie kilka z góry określonych kombinacji do wyboru.
OlooS
Ja po swoj egzemplarz udam sie do łodzi w poniedzialek-wtorek :)tak pozatym jak gracie to duzo jest juz osob online ?
GMB
Na GameRankings wersja na PS3 o pół oceny wyżej.

PS3:
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/939213.asp

X0:
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/939212.asp

Plus ciekawa wypowiedź na temat programowania PS3:

PS3 development was easy, says COD4 developer
http://www.psu.com/PS3-development-was-eas...a0001806-p0.php
CYTAT
“We haven’t had any problems [with PS3] and that’s probably because of our development philosophy. We develop content-agnostic so we don’t have a lead platform. We have a team working on each of the different versions and everyone else forms a team who makes the content platform agnostic.”

No i to jest wiarygodne źródło bo jak sami widzimy COD4 śmiga pięknie na PS3. Także wypowiedzi jakiś lolów z Hramonix i innych "wielkich znawców" można na półkę odstawić. Tutaj za tą wypowiedzią stoi niezbity dowód w postaci COD4.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.