Najczesciej gram na Ground war lub Sabotage i wyszukuje gre jakies 15-30 sek....24 lvl juz

850/400 kill death super idzie

po 6h gry
Fajne motywy da się w tej grze robić. Wybrałem sobie umiejętność podkładania C4. Jak się założy ładunek to mamy w ręce detonator i tylko tak możemy odpalić C4 (tak myślałem na początku). Ale zdarzył się się sytuacja że gdy zakładałem plastik to zaszedł mnie koleś i zastrzelił. Miałem na szczęście tą opcje że jeszcze przed śmiercią leże na plecach i mogę strzelać z pistoletu. Próbuje więc przełączyć z pistoletu na detonator a tu lipa bo się nie da. Myślę sobie że już po mnie. Koleś biegnie w moją stronę a ja tak dla jaj wycelowałem w założone wcześniej ładunki i strzeliłem. Jakieś było moje zdziwienie gdy poprzez trafienie, C4 wypaliło i mój oprawca wyleciał w powietrze. Wiadomo że i tak zginąłem bo 10 sekund można jeszcze żyć jak się na plecach leży ale jego też zabrałem ze sobą.
Przez multi nie mam kiedy przejsc singla jakos sie nie kwapie do niego <rotfl> multi rlz !
Jedyne co jest nie tak jeśli chodzi o oprawę tej gry to momenty kiedy na ekranie jest dużo dymu i animacja nieco spada. Nie można tego nazwać szarpaniem. Taki leciutki spadem klatek na sekundę gdy przesuwając kamerę natrafimy na dym czy gęsty kurz.
Witam, mam pytanko. Właśnie jestem szczęśliwym posiadaczem gierki ale mam jedno zapewne proste pytanko:
Czy jest możliwość by samemu wybierać serwer na którym chce grać. Bo ja wybieram opcję "Play Online" i wybiera mi samemu pierwszy lepszy serwer. Nie ma czegoś takiego jak lista serwerów i wówczas wchodzę na ten który mnie najbardziej interesuje?
Gawlick
10 11 2007, 21:23
Hmm, chyba nie a przynajmniej ja niczego takiego nie widziałem.
CYTAT(Gawlick @ 10 11 2007, 21:23)

Hmm, chyba nie a przynajmniej ja niczego takiego nie widziałem.
No cóż, może to kiedyś naprawią

Wprawdzie zbyt wcześnie aby coś powiedzieć o więcej na temat trybu online CoD4 ale jako 3 letni zapalony gracz w Battlefield 2 mogę z całym szacunkiem powiedzieć: Czuje się jak w domu

Online to prawdziwa perełka! Wprawdzie kilka rzeczy można by było bardziej poprawić (ale o tym później) ale po prostu jest bosko!
No właśnie, ale co ja bym jeszcze poprawił

Po pierwsze dodał bym listę serwerów (ale o tym już pisałem). Po drugie, za szybko dostajemy awansy. Może to przyzwyczajenie z BF2 gdzie różnice punktowe pomiędzy poszczególnymi rangami czasami wynosiły 30K punktów ale w CoD4 to troszeczkę zbyt łatwe. Szybko może to spowodować że niektórzy odpuszczą sobie tytuł w co osobiście wątpię

No i po trzecie i chyba najważniejsze.
BRAK OBSŁUGI KLAWIATURY I MYSZKI Gdyby nie to sądzę, że byłby to taki killer że na inną grę bym nawet nie spojrzał! Ale i tak jest super. Bardzo jestem zadowolony z zakupu.
PS. Tutorial w którym musimy na czas "opanować" budynek jest fajny. Zwłaszcza że pokazuje, na jakim etapie powinniśmy przejść grę
tia za szybko awansy ? dojdziesz do 20 lvl to bedziesz inaczej gadal

...teraz zeby dostac awans przy moim lvl trzeba sie na pocic
zajebisty
11 11 2007, 10:37
Ukonczylem singla bardzo krotki dobry ale krotki.Oczywiscie drugie perzejscie gry rozpoczete.Po koncowych napisach jest taka mala niespodzianka
pytanie gdzie i za ile zaopatrujecie się w nowego COD?
mczaper
11 11 2007, 11:03
CYTAT(Jakim @ 11 11 2007, 10:40)

pytanie gdzie i za ile zaopatrujecie się w nowego COD?
Na ebay.com Chyba najtaniej wychodzi
ja tam w media markt tylko 259 zł
agrestrybnik
11 11 2007, 11:54
na allegro teraz widzialem u gostka nowki sztuki po 199 zloty! dwie sztuki jeszcze ma
CYTAT(agrestrybnik @ 11 11 2007, 11:54)

na allegro teraz widzialem u gostka nowki sztuki po 199 zloty! dwie sztuki jeszcze ma
Zapewne chodzi ci o te francuzy
CELL7777
11 11 2007, 12:04
jak obczailem giera smiga w 720p....a mialo byc 1080p co jest????
Jacobss
11 11 2007, 12:16
CYTAT(CELL7777 @ 11 11 2007, 12:04)

jak obczailem giera smiga w 720p....a mialo byc 1080p co jest????
Słyszałem, że w COD 4 (tak jak Uncharted) trzeba wyłączyć 720p i 1080i, a mieć tylko włączone 1080p i 576p, aby grę mieć w 1080p. Gra jak najbardziej działa w 1080p.
czy to prawda że odrobinke COD4 jest Ladniejszy na PS3 ?
Napiszcie , bo to mi spokoju nie daje
LiSoQuan
11 11 2007, 12:32
Jedyna na razie gra w ktorej nie brakuje mi lsta serverów.. wyszukuje szybko i podczas gry nie ma zadnych problemo (lagi czy wysoki ping).
Minusy to małe mapy... i wszystkie podobne do siebie tylko sceneria sie zmienia... ciasne uliczyki i tyle.
Raz mnie połaczyło do gry 4vs4 ale mapa była taka mała że było widac respawn przeciwen druzyne ze swojego i przez nascie sekund nawet ruszyc sie niemoglem bo co mnie zrespawnowało to dostałem granatem i taka zadymam była ze nic nie widziałem (przez tą jedna gre moje ratio spadło poniżej1:0 kule.. teraz musze odrabiac)
grafika super... teraz Ubisoft i ich beznadziene gry Ghost Recon i Rainbow Six sie moga skryć (juz znalazły nowych włascicieli przez allegro ) ...
Wczoraj wieczorem niezle sobie pykalismy z ekipą.. nawet nieźle mi szło tylko Gawlicki był lepszy ale jka sobie poszedł :) to rządziłem
mała wskazówka... wykorzustujcie dźwiek.. mam system 5.1 i bardzo dobrze słychac że ktos sie zbliza i z jakiej strony :)
Ja żednych spadek animacji nie zauważyłem.. porostu nie ma czasu na to :)
Czy jest ładniejsza.. poczytaj topic to sie dowiesz... ja niewiem bo nie mam Xboxa ale według grających podobno jest ostrzejszy obraz ale nardzo mała róznica wiec nawet chyba nie zauważysz.
CYTAT(LiSoQuan @ 11 11 2007, 12:32)

Wczoraj wieczorem niezle sobie pykalismy z ekipą.. nawet nieźle mi szło tylko Gawlicki był lepszy ale jka sobie poszedł

to rządziłem
Bo przypadkiem zdjąłem w opcjach upgrade broni celownik z kropką i nie mogłem w nikogo wycelować.

Na swoje usprawiedliwienie powiem jak Adam Małysz. "Najważniejsze że skakałem równo" i każdy mecz na 3 miejscu kończyłem.

Raz nawet spory czas prowadziłem ale przed końcem rundy przestałem celnie strzelać i lipa, spadłem na 3 miejsce.
BTW. Na jednej mapie odkryłem taką miejscówkę że na 99% jej nie znacie (zupełnym przypadkiem natrafiłem na to miejsce bo z początku wydawać się mogło że nie ma możliwości żeby tam się znaleźć). Ale nie powiem gdzie.

Może uda mi się przez to trochę frag'ów nabić.
Mapy w tej grze to najlepsze mapy jakie widziałem w FPS'ach. Pod warunkiem że nie gramy w więcej niż 12 osób.
Gawlick
11 11 2007, 14:23
No wczoraj jatka była, tylko kamperstwa za dużo, a jak wiemy trzeba tym gardzic

Tak czy inaczej trzeba się umówić na 12 osób w free for all czy tam inne TDMy i jaha
Jeszcze co do invitów, to czesto mam tak ze ktoś wysyła mi inva, a ja dostaje go jak skończy się runda i kiedy chce zaakceptować to wywala bład to z hostem to z czym innym. Tez tam macie?
na jakich netach gracie neo 1024 styknie? Juz wciągnołem grę od tego typka z allegro za 225 eng bo te po 199 maił fr
a w tych francuskich nie ma mozliwosci wyboru języka??
dziala u was poprawnie multi ?? u mnie ciagle download game setings jak wczesniej niektorym z was ...
juz dziala
maUpEck
11 11 2007, 17:14
CYTAT(OlooS @ 11 11 2007, 18:34)

dziala u was poprawnie multi ?? u mnie ciagle download game setings jak wczesniej niektorym z was ...
juz dziala
u mnie na przykład na dwoje babka wróżyła...raz załapie multi, a innym razem jest tak jak u ciebie ... z tym, że z tego co zauważyłem, im bliżej godzin wieczornych tym gorzej

co nie zmienia faktu, że jak już uda się podpiąć to jest to czyste zło i pożeracz czasu
CYTAT(Gawlick @ 11 11 2007, 14:23)

No wczoraj jatka była, tylko kamperstwa za dużo, a jak wiemy trzeba tym gardzic

Tak czy inaczej trzeba się umówić na 12 osób w free for all czy tam inne TDMy i jaha
Jeszcze co do invitów, to czesto mam tak ze ktoś wysyła mi inva, a ja dostaje go jak skończy się runda i kiedy chce zaakceptować to wywala bład to z hostem to z czym innym. Tez tam macie?
Też tam mam z invitami.
BTW. Wiecie że podczas gry (w trakcie walki) jak jest wolne miejsce to możecie zaprosić kumpla. Wciskacie start i tam jest opcja żeby zaprosić kogoś z listy. Także jak gdzieś będziecie grali to zapraszajcie a szczególnie jakbyśmy się kiedyś umówili na grę a ktoś nie był poinformowany to w ten sposób można go łatwo wciągnąć do zabawy.
jak mam Nat 2 to dam rade grać online?
tomci23
11 11 2007, 21:45
Ja tez mam maly problem z multi czasami mi dziala czasami nie mam nadzieje ze infinity to naprawia bo pokladam wielkie nadzieje w gre online
Mi tam jak narzie dziala ciagle oprocz tej jednej zacinki z "download game settings" trwalo to jakies 2 min i dalej gramy

...Fajnie dzisiaj gralismy w ok 14 z polakami swietnie sie gralo
tomci23
11 11 2007, 21:51
a ja mialem problem bo jak daje play online to w prawym gornym rogu musi pisac ile ludzi aktualnie gra online i wczoraj bylem tylko ja niewiem jak sprawa wyglada dzisiaj bo jeszcze nie gralem a ty jak masz OlooS?
Co jak ja mam ?? Moj problem polegal na tym ze jak wciskalem play online to na srodku pojawil sie wielki napis "Download Game Settings" ale juz mi sie nie pojawia mowie 2 min to trawlo i przestalo jezeli oto ci chodzi ...a oco ci chodzi z tym pokazywaniem kto gra ?? mi sie nic nie pokazuje jak wejde w invinite players czy friends to pokazuje mi kto gra
tomci23
11 11 2007, 21:57
a niewarzne:D zaraz sprawdze pozdro ja mialem taki sam problem wczoraj jak ty dlugo musialem czekac az mi sie zaladowalo
w Lobby wiadc tylko moj nick i strasznie dlugo szuka mi gry niewiem co sie dzieje ma ktos taki problem jak ja?????!!!
AAAAAAAAA bo tam musi byc tylko twjo nick innego nie ebdzie chyba ze zaprosisz przyjaciela

serwerki ci sie tam nie wyswietla ani osoby jest wszystko ok aby sie dolaczyc robisz fidn match albo serwer zapomnialem

....
Zdarza się Wam że czasem jak uruchomicie grę to nie ma zapisanych klas, które żeście utworzyli? Nie ma ich nazw bo ustawienia zostają. Czasem też przełącza się opcja Invert, którą zawsze ustawiam.
Mi sie zdarzyło ze nie mam nazw i do teraz nie mam a zniknely dzisiaj rano heh nie przeszkadza mi to ale fajniej wyglada jak cos pisze

moze jutro beda
CYTAT(OlooS @ 11 11 2007, 22:46)

Mi sie zdarzyło ze nie mam nazw i do teraz nie mam a zniknely dzisiaj rano heh nie przeszkadza mi to ale fajniej wyglada jak cos pisze

moze jutro beda

Nie tylko nazwy znikają bo i ustawienia pada też. Ja zawsze włączam Invert i czasem z powrotem mi go wyłącza.
BTW. Zrobili by coś z tymi serwerami bo wieczorem się nigdzie wejść nie da. Mi ciągle pisze Downolading Game Settings i dalej nie rusza. No i powinno dać się przeglądać listę kumpli, gdzie kto gra żeby móc się do takiej osoby dołączyć.
Wybor serwerow to powiniene byc taki ja w warhawku czy resistance ale mniejsza z tym super sie gra....jak mowisz ze w nocy sie wbic nie da to dobrze ze nigdy w nocy nie gram tylko w dzien hehehhe

ustawienia mi nie padly tylkoo nazwy tak pozatym jakiej broni najczesciej uzywacie ?
zajebisty
11 11 2007, 23:00
CYTAT(tomci23 @ 11 11 2007, 22:06)

w Lobby wiadc tylko moj nick i strasznie dlugo szuka mi gry niewiem co sie dzieje ma ktos taki problem jak ja?????!!!
Mi tez dlugo szuka gry jak juz tu ktos napisal czym blizej godzin wieczornych tym gorzej.Nie wiem od czego to jest moze dlatego ze gra swieza i malo ludzi jeszcze gra nie znam sie ale troche to denerwujace....Poza tym dlaczego nie ma czata?dlaczego nie widze czy ktos jest w grze czy w lobby?no i dlaczego nie moge tworzyc listy znajomych z gry jest tylko ta z z konsoli dlaczego nie moge wysylac wiadomosci??mogliby to zmienic..poza tym jak sie juz gra jest zaje......mapki sa nie samowite jak dlamnie ta mapka z deszczem no i jeszcze te burze albo te opuszczone bloki klimat niesamowity.
Pewnie wyjdzie jakis patch(a raczej powinien) ktory ddoa te rzeczy bo sa moim zdaniem bardzo potrzebne...Oczywiscie chodzi mi o te wszystkie rzeczy ktore wymienil za(pipi)isty
orphelen
11 11 2007, 23:17
Dzisiaj gdzieś około 22 nie da się wejść do online pisze cały czas download game settings. Jak gram w jeden z rodzajów gier
Old shool (coś w tym stylu albo to ostatnie) nie mam wogole celownika chyba że przybliże i niemam żadnych pasków i wskaźników, to jest bugg czy tak powinno być?
Moje id to Pawel83 jak by co to wpiszcie mnie na liste
CYTAT(OlooS @ 11 11 2007, 22:55)

...jakiej broni najczesciej uzywacie ?
Ja sobie teraz najczęściej gram M4 i zdobyłem do niej wszystko (prócz malowań). Ta ostatnia luneta z przybliżeniem to lipa bo zasłania pół ekranu przez co nie widać czy ktoś z boku nadbiega. Celownik z czerwoną kropką jest najlepszy bo mapy i tak nie są w większości duże więc na dalekie odległości rzadko się strzela. Poza tym M4 ciężko trafić kogoś z daleka bo ma za duży rozrzut a seriami też niewygodnie bo słaba siła rażenia powoduje że parę razy trzeba celnie serią trafić.
Co do mapek to bardzo lubię tą wiochę. Tą bez deszczu gdzie są stodoły i mostek koło stacji benzynowej. No i wszystkie mapy w klimatach arabskich są GENIALNE!!! Masa okienek, zakamarków itp. Świetna też jest mapa Crash z tym rozwalonym helikopterem na środku. Często zdarza się na tej mapie że drużyny obsadzają się po przeciwległych stronach a niektórzy biegają przez środek (koło tego wraku) i wtedy jest totalna rzeźnia. Jak chcecie posłuchać trochę frustracji przez headset to podczas takiej strzelaniny rzućcie w sam środek granat dymny. Wszyscy zaczną strzelać na oślep i miotać granatami.
gmb zgadzam sie z toba te ostatnie lunety do zdobycia sa lipne na maksa i tylko do kampienia w blizszych starciach sa beznadziejne lub na pol dystans zawsze uzywam tez z czerwona kropka

i oczywiscie do tego AK-47...Myslalem ze G3 bedzie fajny i dobry ale strzela seriami i jest lipa moze G 36 bedzie normalny
ziemia1
12 11 2007, 08:31
Też się wczoraj wbić nie mogłem na multi, a miałem straszną chcicę po 1 godzinie w sobotę. Kupujcie bo naprawdę warto wydac te 250. Trzeba nam rodaków online. Z braku możliwości multi jadę z kampanią i tak sądzę że ze 4 razy trzeba będzie przejść aby wszystko docenić.
http://www.infinityward.com/community/foru...pic,2505.0.htmlHey Everyone --
Another Update for you:
The server team has been working on this all weekend, and will be working through the night. They're upgrading all server hardware as well as dedicated an individual database to each functionality to improve performance and handle the traffic hitting the servers. (i.e. Database for Matchmaking, Database for Leaderboards, etc.)
This will greatly improve the speed and stability for matchmaking for players.
During this upgrade you may still receive the 'Downloading Game Settings' message, but it is temporary, in the sense of just let it download and you will eventually drop into a lobby and play just fine.
Remember, this is just short term, eventually once everything is upgraded you won't be receiving Downloading Game Settings at all.
However, if you do, just wait it out and you will be dropped into a lobby.
Gawlick
12 11 2007, 10:33
Powiem tak niby G36c ma taki sam DMG co G3 tylko inną dokładność i zasięg a potrzeba wiecej strzałow w typa. Ale to nie jedyna dziwna rzecz jeśli chodzi o bronie
No tak ale wie ktos czy G36 strzela seriami ?? Bo ja nie to sie na niego napalam a jak tak to sobie odpuszcze
Zmienia się wojna, zmienia się broń - ale żołnierze pozostają tacy sami.http://www.ps3site.pl/zmienia-sie-wojna-zm...staja-tacy-sami
Gawlick
12 11 2007, 12:15
G36c ma tryb Full Auto, ale jest gorsze niż M4 a przynajmniej niż AK.
Ale żeby trafić z AK na dalszą odległość to graniczy z cudem. Broń ma taki odrzut że strzelając widzę tylko niebo/ziemia a przeciwnik to jakaś smuga. Jak na razie M4 mi odpowiada ale przypuszczam że G36 ją zastąpi w najbliższym czasie.
trzeba umiec strzelac hehehe AK Rlz. Grajac sobie w TD znalazlem na ziemi od kogos G36 poprostu cudna bron !! musze ja miec

...Tak pozatym sprobojcie trybu Team Hardcore naprawde super
ziemia1
12 11 2007, 15:12
dzięki olooS za zaproszenie, ja dopiero zaczynam to po mału łapać i uczę się map. Prawdę mówiąc to dopiero po 6 klasie zacząłem GRAĆ, przedtem biegałem i waliłem do wszystkiego co się rusza. I dopiero wtedy jakiś kolo "niemiec"

"wytłumaczył" mi te perki i to całe diabelstwo i wniki poprawiły się z 2cyfrowych na 3cyfrowe
CYTAT(OlooS @ 12 11 2007, 14:26)

trzeba umiec strzelac hehehe AK Rlz.
HoHo jaki kozak.

M4 mi bardziej przypasowało mimo że sporo biegałem z AK. Zgodzę się że Kałach jest mocniejszy ale jak grasz parę godzin to potem celność nieco spada (w sensie zmęczenia gracza) i wtedy z M4 łatwiej trafić z dalszej odległości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.