Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
maUpEck
a ja pokochałem tą grę za to, że ma jak dla mnie bardzo podobny feeling do cs'a w którego sporo grałem ;p bierzesz m4 lub kałacha i jak masz skilla położysz każdego ;]

PS. no i zapomniałem wspomnieć o tym, jaka to radocha zaserwować headshot'a przez całą mapę mierząc z kałacha ;D normalnie nie cieszyłem się tak od czasów rzeczonego cs'a ;d
OlooS
dzisiaj poznalem moc M4 !! poprostu super bron...Ale jest jeden warunek aby byla super tongue.gif biggrin.gif Najlepsza jest z jednym z packow poprostu jak sie go doda to m4 miażdzy !! G36 moze byc od niej lepsze ;] ale tego jeszcze nie srpawdzilem 2 lvl mi brakuje tongue.gif
GMB
CYTAT(OlooS @ 12 11 2007, 17:55) *
dzisiaj poznalem moc M4 !! poprostu super bron...Ale jest jeden warunek aby byla super tongue.gif biggrin.gif Najlepsza jest z jednym z packow poprostu jak sie go doda to m4 miażdzy...

Widzisz, mówiłem. tongue.gif A o który pack Ci chodzi? IMO jak założysz celownik z czerwoną kropką to ta broń wymiata.
OlooS
leee to to wiem w kazdej broni mam ten celownik bo jest najlepszy biggrin.gif chodzi mi o upgrade ktorys jest dodawany ok 30lvla tongue.gif kurcze nie mgoe zdradzic sam sie pewnie domyslisz i sprawdzisz jak dostaniesz biggrin.gif M4 naprawde z tym miazdzy
adamcky
CYTAT(maUpEck @ 12 11 2007, 16:23) *
a ja pokochałem tą grę za to, że ma jak dla mnie bardzo podobny feeling do cs'a w którego sporo grałem ;p bierzesz m4 lub kałacha i jak masz skilla położysz każdego ;]

Jasne... Czlowieku ta gra ze skillem nie ma nic wspolnego. To juz R6 byl bardziej skillowy. Tutaj 90% fragow masz kamperskich (przeciwnik Cie nie widzi, albo zobaczyl za pozno) i 90% deathow masz takich, przy ktorych nie miales cienia szansy na przezycie. CoD4 to gra dla noobow i kamperow. Jakbys chcial grac skillowo to albo zabilby Ciebie pierwszy lepszy sniper/kamper, albo zastrzeliloby Cie dziecko, ktore odblokowalo wszystkie najlepsze bronie, dodatki i packi bo siedzialo 12 h dziennie zamiast isc do szkoly...
OlooS
CYTAT(adamcky @ 12 11 2007, 19:18) *
CoD4 to gra dla noobow i kamperow.

To ze ty jestes noobem i grac nie umiesz w takie gry jak cod 4 to nie znaczy ze kazdy nim jest i nie musisz mnie obrazac i innych co graja po prostu lepiej. Nie wypowiadaj jezeli masz takie glupie posty walic...Przed napisaniem mocno puknij sie w glowe i zastanow
adamcky
Oloos- za przeproszeniem kim Ty ku*wa jestes??confused.gif Jezeli dobrze Ci idzie w CoDa to oznacza, ze jestes kamperem bo inaczej sie nie da byc dobrym w ta gre. No chyba, ze chcesz mi powiedziec, ze wybiegasz na srodek walki i strzelasz sie z kazdym face to face walac im heady podczas strafeowania, skakania i kucania.
Jestes nowym uzytkownikiem tego forum, nowym graczem online wiec pewnie sie srednio znasz. A teraz wracaj do krzakow/okna i szukaj potencjalnych klientow, ktorzy Cie nie widza i mozna ich latwo sciagnac z drugiego konca mapy chowajac tam gdzie diabel mowi dobranoc
OlooS
Widac szkoda ci bo pewnie nawet nie posiadasz tej gry buahuahuahuahuah chyba ze jestes zagorzałym pecetowcem

CYTAT(adamcky @ 12 11 2007, 20:06) *
nowym graczem online wiec pewnie sie srednio znasz.

skad wiesz?

CYTAT(adamcky @ 12 11 2007, 20:06) *
Jestes nowym uzytkownikiem tego forum

i co to ma do tego?? przynajmniej nie pisze tak glupich i dokuczliwych tekstow jak ty. Nie mam zamiaru z toba dalej pisac bo to nie ma sensu jestes bezmozgiem proste, ktory w dodatku grac nie umie

PS: Tak pozatym to setki tysiecy ludzi wdg. ciebie to nooby i lamy ktore grac nie umieja haha
adamcky
Gre kupilem w dniu premiery buhuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehuehue, na PC nie gram dla tego znam cala polska czolowke graczy online na konsolach SONY ( a Ciebie nie znam...).
Mozemy zagrac 1 vs 1, na pistolety w wyznaczonym miejscu, twarza w twarz, bez chowania sie itp i zobaczymy czy bedziesz taki madry w starciu 1 vs 1. Krzaki Ci nie pomoga.
Boze, z kim ja gadam wogole... Jezeli uwazasz, ze COD jest skillowy to oznacza tylko tyle, ze sie nie znasz, bo jest pare gier, gdzie naprawde liczy sie skill, a nie dobry kamuflaz...
Prosze Cie powiedz publicznie na forum, ze w tej grze zdzialasz wiecej prawidlowym graniem z otwarta walka niz kampieniem to juz wtedy bedzie sie z Ciebie smialo cale forum
OlooS
CYTAT(adamcky @ 12 11 2007, 20:45) *
Prosze Cie powiedz publicznie na forum, ze w tej grze zdzialasz wiecej prawidlowym graniem z otwarta walka niz kampieniem to juz wtedy bedzie sie z Ciebie smialo cale forum

Niestety musze to przyznac i nie wiem z kim ty grasz ale wiekszosc liczba map to mapy na ktorych toczy sie normalna walka.Zreszta kto ci kaze w to grac ?

Mozemy zagrac 1 vs 1, na pistolety w wyznaczonym miejscu, twarza w twarz, bez chowania sie itp i zobaczymy czy bedziesz taki madry w starciu 1 vs 1. Krzaki Ci nie pomoga.

nie mam zamiaru niczego ci udowadniac i gram jak chce i na co chce

Boze, z kim ja gadam wogole... Jezeli uwazasz, ze COD jest skillowy to oznacza tylko tyle, ze sie nie znasz, bo jest pare gier, gdzie naprawde liczy sie skill, a nie dobry kamuflaz...

nigdzie nie napisalem za gra jest skillowa tylko poprostu nie powinienes sie tak wypowiadac na temat graczy
maUpEck
huh gra ma taki a nie inny klimat .. ale - bez personalnych wycieczek - zastanów się co piszesz ;o w każdej grze, szczególnie na otwartych serwerach, 90% ludzi kampi ;o kampili i w q3 i w cs'a , kampią i w CoD4 cool.gif a to, że znasz całą czołówkę pecetowych graczy czyni Cię nie lada autorytetem... Szpakowski też zna całą czołówkę polskich piłkarzy i co z tego ?

edit: Ps. Przpraszam, że obraziłem kogoś, nazywając CoD4 grą gdzie liczy, albo może się liczyć, skill ..ehhh ;o

edit2: PS2. współczuję tym, którzy tak nerwowo reagują na posty na forum ;p
Adi_TEAM LBN
CYTAT(adamcky @ 12 11 2007, 19:18) *
Jasne... Czlowieku ta gra ze skillem nie ma nic wspolnego. To juz R6 byl bardziej skillowy. Tutaj 90% fragow masz kamperskich (przeciwnik Cie nie widzi, albo zobaczyl za pozno) i 90% deathow masz takich, przy ktorych nie miales cienia szansy na przezycie. CoD4 to gra dla noobow i kamperow. Jakbys chcial grac skillowo to albo zabilby Ciebie pierwszy lepszy sniper/kamper, albo zastrzeliloby Cie dziecko, ktore odblokowalo wszystkie najlepsze bronie, dodatki i packi bo siedzialo 12 h dziennie zamiast isc do szkoly...

Wiec ja sprzedaj wielce skillowy graczu i graj dalej w resa. Do kazdej gry trzeba innych umiejetnosci. W COD liczy sie znajomosc map i przede wszystkim taktyka a ze ty tego nie dostrzegasz to twoj problem. Mam nadzieje Adamcky ze spotkamy sie w UT3 tam nie bedziesz mogl mowic ze gra jest kamperska.
adamcky
Poprostu jestem jedynym, ktory potrafil sie przyznac, ze wydal nie lada kase (w moim przypadku 270 pln) na gre, ktora jest warta troche mniej.
UWAGA!! Gra ogolnie jest SWIETNA! Grafika, animacja, a przedewszystkim KLIMAT (doslownie czuc dzialania wojskowe) sa na najwyzszym poziomie. Za ogol CoDowi musze przyznac najwyzsza ocene. Poprostu srednio lubie ginac 3 razy z rzedu od osoby, ktora chowa sie miedzy krzakami, ceglami i smietnikiem. Ja go nawet nie widzialem, on cieszy sie z fraga... Nie tak powinno byc.
Jestem dodatkowo zly, bo wiazalem z ta gra spora przyszlosc. Ale w obecnej sytuacji jestem zmuszony gre sprzedac (kasa nie(pipi) za przeproszeniem) i kupic... no wlasnie... co...?? Juz pomijam fakt, ze strace 50 zl na tej transakcji... Ale co ja bede robic do czasu wysypu hitow... Nie wiem... moze dam jeszcze CoDowi jedna szanse...
Adi_TEAM LBN
Ja sie niczego wiecej nie spodziewalem pewnie dlatego ze mam doswiadczenie z COD2 na PC. Po prostu COD to symulator wojny i tyle. Wiadomo ze zolnieze w Iraku wola kampowac niz wybiegac 1on1 na pistolety albo noze xD
Jacobss
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 12 11 2007, 23:07) *
Ja sie niczego wiecej nie spodziewalem pewnie dlatego ze mam doswiadczenie z COD2 na PC. Po prostu COD to symulator wojny i tyle. Wiadomo ze zolnieze w Iraku wola kampowac niz wybiegac 1on1 na pistolety albo noze xD

Muszę się wtrącić. Przeczytaj jeszcze raz zdanie 'COD to symulator" a jak dalej będzie tak twierdził to przeczytaj jeszcze raz, aż zmienisz zdanie. Nie masz pojęcia co to jest symulator wojny, nazywając tak Call of Duty. Polecam zagrać w Armed Assault albo Operation Flashpoint, jedyne gry, które są symulatorami wojny na rynku i w których naprawdę liczy się skill. Zresztą w przyszłym roku wychodzi Armed Assault II na PS3, to się niektórzy przekonają co to znaczy symulator wojny. Sorry, że tak piszę, ale jak widzę takie herezje, to mi ręce opadają. rolleyes.gif
Adi_TEAM LBN
CYTAT(Jacobss @ 12 11 2007, 23:19) *
Muszę się wtrącić. Przeczytaj jeszcze raz zdanie 'COD to symulator" a jak dalej będzie tak twierdził to przeczytaj jeszcze raz, aż zmienisz zdanie. Nie masz pojęcia co to jest symulator wojny, nazywając tak Call of Duty. Polecam zagrać w Armed Assault albo Operation Flashpoint, jedyne gry, które są symulatorami wojny na rynku i w których naprawdę liczy się skill. Zresztą w przyszłym roku wychodzi Armed Assault II na PS3, to się niektórzy przekonają co to znaczy symulator wojny. Sorry, że tak piszę, ale jak widzę takie herezje, to mi ręce opadają. rolleyes.gif

Sorry bardzo przepraszam ale zdania nie zmienie smile.gif A co to bo pierwszy raz slysze? Jest w tych grach wogole multi? xD
Gawlick
No to jasne że Cod to zaden symulator.
W multi da się grać bez kamperstwa. Choć denerwują mnie ludzie którzy siedza w jednym jedynym miejscu z wycelowanym smg, to każde z moich 3K killi daje mi satysfakcje, ze zrobiłem to tak a nie inaczej. Oczywiście mogłbym wleźć w kąt i czekać na Bloc`u aż pojawią się tabuny graczy i każdemu wbić serie w tył głowy. Ale to nie po mojemu... Ja nie moge być w jednym miejscu, musze biegać, strzelać, rzucać granatami, być w środku akcji. To taka pozostałość po BFie i innych grach. I mysle że tak powinno się grać w tą grę. No ale każdy ma inny styl...
izon
Wydaje mi sie ze jak w kazdej strzelance dobry gracz i z camperami sobie poradzi:)
Jacobss
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 12 11 2007, 23:37) *
CYTAT(Jacobss @ 12 11 2007, 23:19) *

Sorry bardzo przepraszam ale zdania nie zmienie smile.gif A co to bo pierwszy raz slysze? Jest w tych grach wogole multi? xD

Jak ktoś nie zna przynajmniej Operation Flashpoint ze szanujących się graczy (a szczególnie tych, którzy twierdzą, że COD to symulator) to jest dla mnie nie poważny. Bestellerowa gra, która wiele lat temu wyznaczyła nowe standarty, a Armed Assault tylko podążyło w tym kierunku. A multi oczywiście, że jest. Na wyspie o powierzchni 400 km^2 plus 60 ludzi do tego. No ale, ludzie wolą grać w jakieś arcadowe-popierdółkowate gry typu COD, które nie mają nic z symulatorem wspólnego, niż poznać co to prawdziwa wojna. Zresztą o czym ja gadam, i tak tu każdy wie swoje rolleyes.gif
Adi_TEAM LBN
Pewnie ze da sie grac tylko po prostu latwiej noobowi stac w oknie niz wyjsc 1on1. Dlatego zawsze trzeba sprawdzac camp spoty i tu wlasnie przydaje sie znajomosc map. Ja gram roznie, jak mam gorszy dzien to kampuje ale czesciej gram z M4 w rece. Trzeba sobie wyrobic w kazdej grze inny styl gry. W COD powoli chodzic i uwazac na kazde okno a np. w takim Q3 najbardziej lubie wskoczyc w tlum noobow i powybijac wszystkich railem happy.gif

EDIT: @Jacobss
no wiec jestem niepowazny
Wlasnie obejrzalem na youtube pare filmikow z ArmA. I teraz mi wytlumacz gdzie w tej grze potrzeba wiekszego skilla niz w COD???
maUpEck
eh nie potrzebna ta dyskusja o skillu ;o w każdym fps dobry manual sie przyda tongue.gif w moim poście bardziej chodziło mi o feeling towarzyszący wyrzynce ;] natomiast przyznaję, że w CoD na niektórych mapach jest zbyt wiele okienek ;f ja tak jak ktoś pisał , starym nawykiem lubię dzierżyć m4 i szaleć po mapie i czasami bywam poirytowany gdy po raz n-ty ktoś mnie zdejmuje z okna. Rada na to jest prosta - ustawić się w takim gronie, w którym wszyscy lubią pobiegać z karabinem tongue.gif i skill się przyda i kamperstwa nie będzie ;]
GMB
Dzisiaj po powrocie z pracy włączyłem grę około 19 i grałem online do 24. Nie było żadnych problemów. Łączyło mnie zawsze z jakimś serwerem a jak nie było miejsca to automatycznie tworzyło pokój dla mnie i gości gdzie oczekiwałem na przybycie innych ludzi szukających meczu.

Widocznie uporali się z tym problemem. Ale brakuje mi opcji dołączenia się do gry gdzie gra ktoś z listy przyjaciół. Mogli by to dodać.

-------

Panowie nie ma się o co sprzeczać. Nie wiem czy COD4 jest skill'owy czy nie ale wiem że jest cholernie grywalny i wciągający. Wiadomo że nie wymaga od gracza takich umiejętności jak Resistance czy UT bo to zupełnie inne gry. W Resi trzeba szybko strefować, non stop biegać i szybko reagować (chociaż to ostatnie też przydaje się w COD4). Natomiast COD to czysta taktyczna strzelanka. Tutaj nie tak bardzo liczy się skill w bezpośrednim starciu (aczkolwiek w jakimś stopniu też jest ważny) co znajomość mapy i kombinowanie jak by tu podejść przeciwnika żeby tez był totalnie zaskoczony. Dlatego wielu graczy, którzy nie radzą sobie z takim kombinowaniem po prostu siedzi gdzieś w krzakach i czeka na okazję. To też w COD4 bardzo często zdarzają się kille nożem czy strzały w tył głowy (tudzież ewentualnie jak kto woli pleców).
Dla mnie COD4 jest spełnieniem marzeń o multi online. Tryb TDM czy Sabotage to czysty miód w najlepszym wydaniu. W COD4 klimat wojny (jak to dobrze ujął Adamcy) jest niesamowity. Biegniesz za kompanami i nagle gdy już dochodzisz do strefy gdzie możesz spotkać przeciwnika widzisz jak jedni ustawiają się za murem inny kładą na ziemi a jeszcze inni wspinają sie na dachy ze snajperkami by osłaniać tych, którzy prą w przód na sprincie. Potem przez chwilkę widzisz przeciwnika, który do odstawia podobne akcje a w jego stronę już lecą kule i granaty Twoich kompanów. Zaczyna się tworzyć czysta, taktyczna walka o zdobycie kawałka terenu i przyparcie przeciwnika do muru. Jak zapewne wiecie gdy w TDM będziemy powoli przesuwać się ku miejscu respawn'ów wroga aż w końcu zamkniemy go w tym polu to zacznie się on odradzać tam gdzie my na początku rundy w naszej bazie. I to jest to panowie co uwielbiam. W tej grze odchodzą tak piękne i realistyczne akcje jak w żadne innej. A z kamperami trzeba się pogodzić bo oni byli, są i będą. No i trzeba przyznać że zabicie takiej kampy nożem czy nawet strzałem z daleka daje ogromną satysfakcję.

PS. Miałem taką sytuację że na tej mapie we wiosce tej gdzie jest stacja benzynowa koleś (snajper) zaczaił się w krzakach za domem koło tego dużego rowu nad którym biegną dwa mostki. Wyleciałem na schody i nie wiedziałem że tam ktoś siedzi ale nagle lekko się poruszył. Przycelowałem i patrze a ten drań mierzy prosto we mnie i intuicyjnie oddałem serię z AK. Trafiłem w głowę i koleś padł jak długi. Zaraz po tym zmienił klasę na Assult'a bo widocznie odechciało mu się kampienia.
w00t
Właśnie przeszedłem singla na wersji PS3, wcześniej PC (c2d 2,66; gf8800gts sli; 2gb ram - wszystkie ustawienia na max - rozdz. 1280x800) i niestety muszę przyznać, że wersja PC graficznie i grywalnie bije na głowę wersje konsolowe, oczywiście na tych samych rozdz. bo nie mam telewizora FullHD, ale zapewne byłoby to samo. Granie padem nigdy nie jest tak dobre jak granie myszką i klawiaturą w FPS. Online na PC - żadnych lagów czy rozłączeń na neo 1mb, w przypadku PS3 wręcz przeciwnie, same bugi, raz rozłacza, raz jest oki, raz laguje itd. Więc jeśli masz mocnego PC i PS3 to łap wersję PC, po pierwsze dlatego, że jest o wiele tańsza, po drugie ma lepszy online a po trzecie przy dobrej karcie graficznej uzyskasz znacznie lepszy efekt niż na PS3.
blazej1980
eeetam co wy ludzie gadacie i sie klocicie, nie ma takiej gry zeby zadowolila wszystkich

ja sobie odpalilem wczoraj multi, po skonczeniu gry na 3 poziomie trudnosci, gralem caly dzien wczoraj od 9 rano do 19, (musialem cholera isc do pracy na nocke) i ani razu nie mialem laga, ani jednego zaciecia czy tam doladowania, wszystko smiga jak ta lala
co do atmosfery wojny itp kurcze dla mnie najwazniejsze ze jest fajna rozgrywka, dynamiczna, pelno bigania, kombinowania, ciagle sie cos dzieje, piekne mapy, ktore mam nadzieje beda dodawane w psstore
a co do kampienia i duzej ilosci okien gdzie mozna sie chowac, ludzie dla mnie to nie problem, jak ktos wszedl i sie schowal gdzies kampic to musial jakims wejsciem wejsc i nie stoje pol godziny i nie szukam ktore to okno, biegniesz normalnie wewnatrz budynkow i szukasz, po to jest pelno samochodow, smietnikow murkow itp zeby sie chowac, jak bedziesz stac jak osiol i sie rozgladal to cie nawet i koles patykiem zabije. ja tu gadam gadam ale i tak zawsze beda camperzy, nic nie poradzimy, ale jak to ktos napisal wczesniej, jak masz jaja to znajdziesz sposob zeby typa dorwac albo nie dac sie dorwac, nie bedziesz stac i plakac
a moment kiedy biegniemy za kims po cichu albo kogos przylapiemy schowanego w rogu i go zabijamy nozem, to cos pieknego, od razu mi adrenalina skacze zeby tylko typ sie nie odwrocil
powiem szczzerze ze nie jestem jakims wielkim masterem ale postanowilem ze codziennie bede gral i sie doskonalil, wiec jakby co zapraszajcie mnie, chetnie pogram i nabiore doswiadczenia.

pozdrawiam

moje id to blazej1980 , wiec zapraszajta biggrin.gif bedzie smiesznie

ps. adamcky ja tez jestem z elblaga i nie czytalem nic o tobie w gazetach, moze nie czytam czasopism tematycznych tongue.gif
LiSoQuan
No to przyznaje sie że ja jestem kamperem.. zawsze byłem... AA i Flashpoint to "moje ulubione gry".
Wole sie czaić i niz walczyć face to face.. i wcale nie czy\uje sie gorszy niz inni...
Smieszy mnie jak ktos obraza innych z tego powodu. Jakby to była UT czy Quake to rozumiem , w tych grach liczyc sie akcja-zadyma.. ale kupiliscie (Adam i Gawlik) gre ktora jednak nalezy do gier "taktycznych" a kamperstwo to nie jest gorsza gra tylko inny styl, ktory mi i innym daje taka sama satysfakcje jak wam podczas strfowania. Mnie tez denerwuje jak ktos mnie zabija aj a niewiem jak, skad i kiedy ale denerwuje pozytywnie , kolejna rudne przeznaczam na odnalezienie tego Kogos :)
Mogleiscie sie spodziewc ze to nie bedzie gra w stylu UT wiec nie rozumie waszych narzekań... ale widze ze Gawlik bardzo wiele juz zdziała w tej grze i widocznie tez sie da grac na "hurra" :)
killdante
Nie rozumiem czepiania sie tych kamperow, jak ktos lubi taki styl gry to jego brocha, tak samo rozumiem ze jak ktos co chwile ginie i nie widzi swojego oprawcy to moze byc irytujace ale kazdy gra tak jak lubi i trzeba to uszanowac.
ziemia1
I ja się przyznam, nie jestem kamperem w 100% no może w 50% (nie te palce nie ten wiek), ale lamą jeśli idzie o multi totalną (brak czasu-chyba że choroba jak teraz). Nie mam czasu na szlifowanie "skills", umawianie się na mecze, treningi w klanach itd. Ja chcę zabawy, to jestem ja Homo Ludens i ten tytuł pod względem zabawy spełnia swoje zadanie, jak na razie. Z teorii paidiologii (o ile jeszcze mnie pamięć od studenckich czasów nie zawiodła) wynika że każda gra po pewnym czasie staje się nudna dla użytkownika, chyba że gra profesjonalnie. Jestem pewien że po kilku tygodniach, miesiącach tytuł ten wypadnie z mojej biblioteki gier bo zastąpi go ciekawsza, dająca ponownie feeling nowości pozycja.
Ale reasumując, na razie taka prosta możliwość strącenia śmigłowca przeciwnika powoduje u mnie niekontrolowane występowanie potliwości plecnej połączonej z mrowieniem.
A gdyby ktoś z was naukowo chciał się zająć graniem, bo przecież nie wszyscy mogą być koderami,art directorami, beta testerami i Kazami Hiraiami, to warto myślę odwiedzić http://www.ptbg.org.pl/aktualnosci.php
A w Poznaniu odbędzie się

III MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA NAUKOWA

z cyklu

Kulturotwórcza funkcja gier
nt.

Cywilizacja zabawy czy zabawy cywilizacji?
Rola gier we współczesności
Poznań 24 – 25 listopada 2007

Może by się jakiś poznański Zg(red) wybrał i dał znać jak nas widzą naukowcy.

edit
CYTAT
Nie rozumiem czepiania sie tych kamperow, jak ktos lubi taki styl gry to jego brocha, tak samo rozumiem ze jak ktos co chwile ginie i nie widzi swojego oprawcy to moze byc irytujace ale kazdy gra tak jak lubi i trzeba to uszanowac.

Pełna zgoda ale w COD4 widać kto cię rąbnął (killcam), jak i skąd. Jeżeli był to kamper100%owy to go znajdziesz na 100%
Wooyek
Zgadzam się z tobą LiSoQuan.Ja osobiście również wole się gdzieś przyczaić w jakimś oknie i ściągać wszystkich jeśli sie tylko da.Nie cieszy mnie taka młócka gdzie spotyka sie na przeciw siebie na środku mapy np. 8 chłopa i naparzają ze wszystkiego co mają.Miałem "przyjemność" zagrać właśnie w taki sposób w Gearsów i bardzo mi sie to nie podoba.Więc jeśli są jacyś chętni co wolą sie chować po oknach ze snajerką to ja również sie na to pisze.Jakby co to proszę sie odezwać na mój ID.Gry co prawda jeszcze nie mam ale w czwartek powinna już dojść i wtedy możemy troszkę posnajpować smile.gif
maUpEck
CYTAT(ziemia1 @ 13 11 2007, 11:48) *
... Nie mam czasu na szlifowanie "skills", umawianie się na mecze, treningi w klanach itd. Ja chcę zabawy, to jestem ja Homo Ludens i ten tytuł pod względem zabawy spełnia swoje zadanie, jak na razie. ...

no i tu sie zgodzę ;d wracam do domu po pracy i mimo ciężkiego dnia potrafię świetnie się pobawić z cod4. Nie odpalam nawet ratcheta. Musi poczekać na swoją kolej. Warhawk też. cool.gif
atom3k
szybkie pytanko, wiem, że już było, ale:
- czy gra ma stałe 60fps, czy są przycinki? jak są to duże/często ?
Gawlick
To nie były narzekania, przecież powiedziałem że każdy ma inny styl. Ale jakby wziąć że każdy z tych 12 osób siedzi w krzakach i czeka to mecze były by nie lada pasjonujące, co? wink.gif
Gerath
Gra elegancko trzyma 60fps, ścinki (a raczej po prostu zmniejszenie ilości klatek) występują bardzo sporadycznie (nawet nie zauważysz biggrin.gif)
atom3k
:D no to już wiem co za grę kupię w tym tygodniu :P
Metal
To ja już wiem, że w tę grę będę wyzywany od kamperów biggrin.gif. Ja osobiście wolę schowac sie za jakimś murkiem, czy w oknie i ściągnąć typów którzy mi biegają i nawet mnie nie widzą, następnie zmienić pozycje i starac nie dać się zaskoczyć, zamiast biegać radośnie na środku placu, żeby strzelać się z kimś face to face. Mi właśnie większa przyjemność sprawia jak mi się uda zabić przeciwnika tak, żeby nawet się nie zorientował jak go zabiłem,przechytrzyć go, niż strzelać sie z nim face to face. Wprawdzie COD4 to żaden symulator ale jednak to gra wojenna. Spróbujcie na wojnie radośnie biegać na środku placu i zaufać swojemu skillowi XD. Takie jest moje zdanie.
atom3k
Ja tam nic nie mam do właśnie takich jak Ty, co często zmieniaja miejsce. Bo i tak trzeba umieć. Natomiast, gdy ktoś siedzi w jednym miejscu całą rozgrywkę, wszystcy na planszy wiedzą, że on tam siedzi "rety, ten znowu tam wlazl" to już jest lekka przeginka, prawda?
Jakim
Ale w tym wypadku koleś sam się skazuje na "samozagładę" prawda? Jeśli ktos jest na tyle głupi że ciągle włzai w jedno miejsce to juz jego strata.
Wooyek
Nie no panowie, to że trzeba zmieniać miejsce to podstawa, bez tego ani rusz.Widzę że coraz więcej sie tutaj kamperów objawia smile.gif to cieszy smile.gif
GMB
Przecież jak ktoś nie chce grać w trybach gdzie kmaperzy pojawiają się najczęściej to może dołączyć się do zabawy w Domination albo Sabotage gdzie trzeba zdobywać bazy czy jak to w przypadku Sabotage zabrać bombę i podłożyć. Tam kamperów nie ma bo ciągle trzeba być w ruchu żeby zdobywać punkty, odbijać bazy itp.

Mi osobiście brakuje takiego typowego trybu jak W Counter Strike. Czyli jedna drużyna ma bombę, są dwa miejsca do podłożenia bomby oddalone sporo od siebie i jedni bronią a drudzy atakuję. Przy czym gdy ktoś nas ustrzeli to nie respwan'ujemt się od razu tylko czekamy do końca rundy obserwując rozgrywkę.
elvis004
Oblukajcie stronkę (o ile jest ktoś kto tego nie zrobił wink.gif ) www.charlieoscardelta.com Jest forum, można pomśleć nad jakimiś klanami za jakiś czas ? i tam właśnie się wbić. Strona wymaga rejestracji. Wczoraj dostałem swój egzemplarz CoD4 dzisiaj wbijam na multi z chęcią zagram z rodakami smile.gif Mój PS id: kuba85PL

Pozdro
Kuba
OlooS
w grze sa kampy po to aby ich uzywac biggrin.gif... Tak pozatym to jak ktos siedzi w jednym miejscu i mnie zabija choc raz to od czego jest ten flimik pokazujacy gdzie siedzi biggrin.gif odrazu tam lece i go wycinam od drugiej strony proste gra swietna
ziemia1
Wymiatacze, a jakich perków używacie?
Łebi
Gram od wczoraj w CODa 4 i jakoś kamperzy mi nie dokuczają smile.gif, za mało jeszcze łusek się wysypało z mego gnata hehe by wystawiać ostateczne oceny jednak jestem z tej giery bardziej niż zadowo
lony.
Gram w CODa od cz. 1 (szczególnie 1 i 2) i śmiem twierdzić iż genialność CODa wzniosła się na wyższy level (perki i strzelanie przez ściany wymiatają smile.gif )
COD by dawać max radochy wymaga zgranej drużyny i strategicznego pomyślunku, co i w tej części stanowi klucz do wygranej (WOW ale amerykę odkryłem hehe wink.gif ) Jeśli ktoś zna dobrze planszę to kamperzy mu nie straszni (przynajmniej nie za bardzo).

A co do pytania ziemi1, to za krótko gram bym wszystko miał poodblokowywane ale jak na razie używam dodatkowych granatów, zwiększenia rażenia pocisków i zwiększenia siły penetracyjnej pocisków na zmianę ze zwiększeniem ilości energii.

PS. Wszystkich chętnych do gry zapraszam do dodania mojego PS ID do listy friendsów: OIP_PL
Don_Kaorle
Poprostu jest cudowny ja nawet singla nie zaczalem:) szukajcie mnie Don_KaOrLe smile.gif
orphelen
Mam 36 lvl i musze powiedzieć że pomału zaczyna się zabawa, na tym lvl można dostosować wyposażenie prawie do każdej mapki
P.S. ta mała mapka z kontenerami jest the best bierzesz karabin maszynowy i strzelasz non stop z przerwami na wezwanie nalotów i helikoptera biggrin.gif mój rekord to 78 killi

id pawel83
Adi_TEAM LBN
CYTAT(ziemia1 @ 13 11 2007, 17:34) *
Wymiatacze, a jakich perków używacie?

Ja mam overkill, claymory i deep impact. Overkill to wg mnie przegiecie.
orphelen
Cieżko powiedzieć, każda broń wymaga innych np w snajprze biore podkladanie min, wstrzymywanie oddechu i tej ostatniej niepamietam. na m4 mam dwie klasy, pierwasza na kampienie z dobra luneta a druga z granatnikiem smile.gif mam też klase z pompką. Ale jeżeli chodzi o perki to najlepszy jest ten z wyrzucaniem granata przy śmierci i do tego perk sonick bomb biggrin.gif z bardziej widowiskowych jest last stand ale tylko widowiskowy bo jest mało efektywny a z najbardziej przydatnych to jagernaut(chyba tak się to pisze) no i fast raiting (szybsze strzelanie ). W zależności od trybu gry ustawiam inne np kiedy gram headquaters czasami biore c4 innym razem np przy sabotage ustawiam sprint bo trzeba szybko biegać.
OlooS
Ja tam jade M4+Aim na stabilizacje+dodatkowe magazynki+szybsze strzelanie+ luneta z ta czerwona kropka i jakos idzie smile.gif nawet jak jade pelna para w goscia celownik sie praktycznie nie rusza tongue.gif choc wada jest dosc maly damage ale wpakowac w kogos calego magazynka (mam ich sporo) nie zaszkodzi tongue.gif
mrynk
No i w koncu dzisiaj do mnie tez przesylka przyszla.
No i jak na moje oko to technicznie bardzo nierownie: z jednej strony prawie rowne 60 fps i porzadne dynamiczne swiatlo i cienie, ale z drugiej strony: tekstury jak z PS2 !!! (w tak niskiej rozdzialce, ze to wyglada jak zamazana plama, 'bump' czy 'normal mapping' na tych teksturach wyglada tragicznie - ciekawe czemu nikt w recenzjach o tym nie wspomnial), cienie strasznie niska rozdzialka.
Widac cos za cos.
I nazywanie CoD4 najladniejszym fps to naduzycie marketingowe (tekstury z dema Timeshift zjadaja Cod4 na sniadanie, R6V i Resi tez sa lepsze).
I oczywiscie wersja na X360 ma lepsze tekstury........
echhhh
GMB
CYTAT(mrynk @ 13 11 2007, 21:21) *
No i w koncu dzisiaj do mnie tez przesylka przyszla.
No i jak na moje oko to technicznie bardzo nierownie: z jednej strony prawie rowne 60 fps i porzadne dynamiczne swiatlo i cienie, ale z drugiej strony: tekstury jak z PS2 !!! (w tak niskiej rozdzialce, ze to wyglada jak zamazana plama, 'bump' czy 'normal mapping' na tych teksturach wyglada tragicznie - ciekawe czemu nikt w recenzjach o tym nie wspomnial), cienie strasznie niska rozdzialka.
Widac cos za cos.
I nazywanie CoD4 najladniejszym fps to naduzycie marketingowe (tekstury z dema Timeshift zjadaja Cod4 na sniadanie, R6V i Resi tez sa lepsze).
I oczywiscie wersja na X360 ma lepsze tekstury........
echhhh

Tekstury to nie wszystko. Jest jeszcze liczba szczegółów a ta w COD4 zjada wszystkie FPS'y jakie widziałem. Owszem tekstury nie są jakieś wypasione ale narzekać też nie można. Co do wersji na X0 to tam masz słabsze anizo przez co gra jest mniej ostra i zaraz przed bohaterem tekstury nabierają ostrości co nie wygląda fajnie. Może dlatego jeden serwis ocenił wersję na PS3 wyżej. Tekstury to nie wszystko mrynk.

-------

Co to jest ten Overkill i kiedy się go dostaje (na którym levelu)? To samo pytanie o sonic bomb.

Ja wczoraj odblokowałem G3 i trochę nią postrzelałem. Dla mnie nadal M4 pozostaje najlepszą bronią z tych do których mam dostęp. G3 jest ok na dalsze odległości. Stabilny celownik i duża siła pocisku to dobra strona tej broni ale na krótkie odległości, starcia face to face zupełnie się nie nadaje. Jeśli przeciwnik posiada broń strzelającą seriami to leżymy. No chyba że dobrze wycelujemy ale jak wiadomo nie zawsze jest na to czas. M4 i G3 wymagają od gracza zupełnie innego stylu gry. Z G3 trzeba się więcej skradać i kampić natomiast z M4 możemy śmiało szturmować.

BTW. Na którym levelu odblokowujemy dodatkowe magazynki do M4? Albo jaki challenge trzeba zrobić. Bo faktycznie wadą tej broni jest mała ilość amunicji.

Ja używam celownika z czerwoną kropką, claymor'ów, zwiększenie siły pocisku (chyba) i Last Stand bo na prawdę jak się dobrze nauczymy strzelać z pistoletu to Last Stand daje dużą szansę że kogoś (najczęściej naszego oprawcę) ustrzelimy.

Jeśli jest taka możliwość albo istnieje storna gdzie są opisane poszczególne perki to prosił bym o wrzucenie tutaj opisów lub linku.
Foxter
CYTAT(GMB @ 14 11 2007, 10:10) *
Jeśli jest taka możliwość albo istnieje storna gdzie są opisane poszczególne perki to prosił bym o wrzucenie tutaj opisów lub linku.

http://cod4.pl/news/faq-czyli-informacje-k...dziec/224#perks

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.