Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
ziemia1
CYTAT(blazej1980 @ 17 11 2007, 09:30) *
nie doczytalem sie albo sie nie znam

gdzie tego patcha mozna sciagnac? i jak?

dziekuje

Jak już będzie gotowy to automatycznie się ściągnie, tak jak to było przy motorstormie czy warhawku.
Przetłumaczyłem część postu o patchu.
Jak dla mnie najlepsze to:
Addition of Host Migration so if Host Leaves auto-chooses next best host
Alokacja Hostów, jeśli host skończy grę to nie wrócicie do swojego lobby tylko przerzuci was do następnego z najlepszym połączeniem.
Optimized Server selection for first match for better connections
optymalizacja wyboru serwera pod pierwszy mecz z lepszym połączeniem (krótsze wyszukiwanie)
Added the ability to Mute Players on PS3
Możliwość wyciszenie graczy, jak ktoś nie ma headsetu to wszystkie gadki słyszy przez głośniki, a teraz będzie mógł wyciszyć.

The patch is finished, just a matter of submitting it to Sony for approval which is the part we can guesstimate on, as that's out of our hands, whenever they say it's safe for you guys to download.

It's typically not a long process within a few weeks, but then again, can't say because it's totally out of our hands once we ship the patch off.

ja jeszcze nawet nie brałem snajperki do "ręki", ale jesli tak jest to dupaaa http://www.youtube.com/watch?v=VAKu5BPvKGU
Ohayo
Mi wszystkto działa niby ok, ale jak np. wczoraj dostawałem zaproszenia do gry od Bartka, to za każdym razem wyskakiwało "unable to connect to host".
Dziwne jest to, że wiadomość pojawiała się milisekunde po kliknięciu yes - nawet bez najmniejszej próby połączenia mellow.gif
LiSoQuan
CYTAT(GMB @ 16 11 2007, 22:11) *
U mnie wszystko jest oki. Znajduję grę bez problemu.

Jesli chodfzi o porblemy z połączeniem to ja mam różnie.. czasami odrazu a czasami dosc czasu musze poczekać

Ale widac ze firma porządna. tak szybko patcha wypuszczaja haha a Ubisoft nie umie smile.gif.. wszyscy ieli nadzieje ze podaczas premiery COD francuziki cos wypuszczą ale nic smile.gif dobrze ze sprzadałem ich gry... a Haze chyba nie kupie...
Amer
CYTAT(Ohayo @ 17 11 2007, 14:07) *
Mi wszystkto działa niby ok, ale jak np. wczoraj dostawałem zaproszenia do gry od Bartka, to za każdym razem wyskakiwało "unable to connect to host".
Dziwne jest to, że wiadomość pojawiała się milisekunde po kliknięciu yes - nawet bez najmniejszej próby połączenia mellow.gif

u mnie dokładnie to samo. niestety.
elvis004
Wiem, że pytanie może trochę j.ebnięte ale jak najbardziej w dobrym temacie wink.gif
Idzie gdzieś kupić tą czapkę ??

http://www.charlieoscardelta.com/sitedata/...zesPageBody.jpg

Jakby ktoś się gdzieś spotkał z możliwością zakupu dajcie cynk smile.gif

Pozdro
Kuba
Don_Kaorle
Też czasami tak miałem ale ogólenie działa bez zarzutu, mnustwo dobrej zabawy:) a wlasnie sprawilem sobie headset do zobaczenie w niedziele na polu bitwy:)
czysty
...witam...

pytanko do 'walczacych' online, czy można zmieniać wygląd naszego 'fightera'?,

tak jak na przykład w RS Vegas?

...pozdrawiam...
GMB
CYTAT(czysty @ 17 11 2007, 22:48) *
...witam...

pytanko do 'walczacych' online, czy można zmieniać wygląd naszego 'fightera'?,

tak jak na przykład w RS Vegas?

...pozdrawiam...

Nie ale jest parę sil specjalnych do których możemy należeć i każda ma po parę rodzajów żołnierzy także wygląd jest ok. No chyba że chciałbyś jakieś logo lub coś w tym stylu to niestety nie ma takiej opcji. Za to możesz zmieniać wygląd broni (różne skórki) bo przecież grając to właśnie spluwa jest widoczna na ekranie.

Pozdro.
Incognitos
Kurdę jak na taką grę, nastawiona głównie na multi to singiel mnie wciągnął na maxa. Klimat wojennego chaosu jaki panuje w tej grze to istny majsterszyk, a misja ze snajperką to już w ogóle WYPAS. Jak tylko obadam do końca singiel to wskakuję na multi...
nightrunner
CYTAT(Incognitos @ 17 11 2007, 23:25) *
Kurdę jak na taką grę, nastawiona głównie na multi to singiel mnie wciągnął na maxa. Klimat wojennego chaosu jaki panuje w tej grze to istny majsterszyk, a misja ze snajperką to już w ogóle WYPAS. Jak tylko obadam do końca singiel to wskakuję na multi...

Heh, dokładnie to samo mam - najpierw skończę singla i dopiero biorę się za multi, Co nie jest wcale takie łatwe gdyż gram na Hardzie:P

Ogólnie jak dla mnie (co prawda bardzo mało grałem we wcześniejsze COD-y) to singiel daję porządnie radę!
Misje są zróżnicowane i cały czas jest coś nowego! Całkowity brak przestojów (no może trochę słabsza wg. mnie misja nocna SASow gdzie pojawia się możliwość zadzwonienia po wsparcie helikopterowe). Na Hardzie(nie wspominając już Veterana:P) naprawdę trzeba się mieć na baczności - jeden nieostrożny krok i śmierć tongue.gif

Misja w Czarnobylu rulez, tylko za cholerę nie mogę przejść końcówki(chyba) tej misji - przetrwanie natarcia ruskich aż do dotarcia helikoptera transportowego. Zaminowałem obszar, powystzrelałem ekipę pościgową, a tu co się okazuje? przylatują jeszcze 3 helikoptery z ruskimi i z każdego po 5 gostków wyskakuje - normalnie aż się chciało od razu popełnić samobója biggrin.gif

Multi zagrałem tylko parę meczyków, ale praktycznie od razu widać, że multi będzie zaje.biasty - mapy są WYPASIONE!
tomci23
Szukam jakis ciekawych stron zwiazanych z COD4 ale nie na pc tylko na konsole a najlepiej PS3
BieŃ
Ludzie..skonczylem ta gre przed chwila(Hardened) i poprostu musze gdzies napisac ze ta gra jest GENIALNA i ze jest to moje najlepsze fpp jakie w zyciu gralem blink.gif ...dziekuje koniec przekazu
ziemia1
http://uk.youtube.com/watch?v=nyco7ec2nbc&...feature=related
pytanie jaką bronią gra ten miś?

a do tego to kilka razy też dostałem
http://uk.youtube.com/watch?v=Wzk8mBisg6s&...feature=related

mam możliwość nagrywania z ps3 więc jesli się kiedy umówimy to jako spectator chętnie coś nagram, jak to już opanuję znaczy spectaking
KrężeL
mp 5 chyba z celownikiem red dot
OlooS
krezel ma racje smile.gif

CYTAT(ziemia1 @ 18 11 2007, 20:44) *
mam możliwość nagrywania z ps3 więc jesli się kiedy umówimy to jako spectator chętnie coś nagram, jak to już opanuję znaczy spectaking

dobry pomysl hehe
ale ja narazie mam przerwe tv w serwisie o drugi kupuje w najblizszych dniach
RON!N
Singla skończyłem....

Last misja jest boska!

Jak dla mnie 10/10 i nie żałuje ANI grosza na tą grę!
uhr
Jestem na tej misji w Czernobylu.. dużo jeszcze?

Multi mi nie działa.. może to wina, że mam net przez router? Jednak inne gry działają?
Gawlick
Jeśli jesteś w Czarnobylu to połowa jeszcze. Ja od siebie dodam że singiel jest "ździebko" krzywy. Na przykład dzisiaj na Veteranie w misji gdzie zestrzeliwuja nasz helikopter, przy końcu przedzieramy się przez pola itd. Lata tam też helikopter wroga. Komiczne jest to ze kiedy ja nie widze tego helikoptera ostrzeliwuje on innych, a kiedy tylko na niego spojrze zza jakiejs osłony to z miejsca dostaje kulke, hah. Nieważne że on tam lata z 500 metrów odemnie. Telekineza albo cos, rozumiem... Takich akcji jest wiecej, szczególnie na Veteranie.
RON!N
CYTAT(uhr @ 18 11 2007, 23:13) *
Multi mi nie działa.. może to wina, że mam net przez router? Jednak inne gry działają?

Sprawdź czy masz odblokowane porty na routerze odpowiadające CoD4.
A inne działają bo pewnie używają innych portów hyh.gif
uhr
QUOTE(RON!N @ 18 11 2007, 23:31) *
QUOTE(uhr @ 18 11 2007, 23:13) *

Sprawdź czy masz odblokowane porty na routerze odpowiadające CoD4.
A inne działają bo pewnie używają innych portów hyh.gif

zielony w tym jestem.. gdzie to sprawdzić ? biggrin.gif router asmaxa.
Łebi
Masz wszystko tutaj:

CYTAT(ziemia1 @ 16 11 2007, 22:22) *
http://www.infinityward.com/community/foru...pic,3038.0.html
Hey Everyone --

Wanted to give you guys a heads up on some updates coming to the PS3 version as well as some troubleshooting for those of you experiencing connection issues, especially those attempting to play within Dorms.

The first patch will be a Optimized Connection Patch, First the troubleshooting, those of you experiencing connection issues should check your router and make sure the following ports are OPEN:
Jeśli to możliwe otwórzcie oba poniższe porty
Port:
3075 UDP
3074 UDP

This is the cause of why your Xbox 360 may work online, but your PS3 would not, as the Xbox 360 uses Port: 3074 UDP which is default open for Xbox Live compatible routers, however the PS3 version is using BOTH Port: 3075 (which is default closed for the majority of routers) and 3074 which should be default open.

Please ensure your router has 3075 UDP and 3074 open, information on how to open ports on your router should be found in your individual router's manual or website. This is a temporary solution, the optimized connection patch will fix this automatically once it's released.

W razie kłopotów google pomoże smile.gif wpisz otwieranie lub przekierowywanie portów albo port forwarding, zresztą w menu routera powinna być taka opcja widoczna
Memory
Call of Duty 4: Modern Warfare podbija Europę
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=38018
Don_Kaorle
Koledzy mam taka sprawę, i niewiem co jest grane mam 35lv na multi, a M4 jest nadal zablokowany!!! Czym to jest spowodowane, musze coś zrobić jeszcze czy jest jakiś błąd???
OlooS
z pewnoscia blad przeciez m4 juz powinien byc odblokowany
Don_Kaorle
Beznadzieja teraz nie mogę robić chelenges na ta broń. A ten patch to już wyszedł bo mnie dzisiaj dał popalić serwer? (może naprawi mi ten bład)
zajebisty
No ja tez czekam na ten patch jak na zbawienie ale z tego co wiem jeszcze go nie ma.Chyba ze sie myle chcialbym sie mylic:)
mczaper
Dzisiaj w poludnie odebralem swoja sztuke prosto z US smile.gif No i oczywiscie odrazu polecialem zoabaczyc co to warte. 6h spedzonych przy tej grze chyba o czyms swiadczy slinotok.gif Gierka jest przednia, gameplay zabija, szczegolnie multi ale i singlowi nie moge niczego zarzuc. Dyszka jak sie patrzy thumbsup.gif
Łebi
CYTAT(Don_Kaorle @ 19 11 2007, 15:04) *
Koledzy mam taka sprawę, i niewiem co jest grane mam 35lv na multi, a M4 jest nadal zablokowany!!! Czym to jest spowodowane, musze coś zrobić jeszcze czy jest jakiś błąd???

Bo M4 jest dla starych konsolowych wyjadaczy a nie nowo nawróconych pecetowców hehehehe wink.gif

Karolku, wystarczy że z zakładki games w XMB wykasujesz dane lub/i sejwy dotyczące cod4, co prawda będziesz zaczynał od początku ale przynajmniej Cię dogonie a raczej przegonie w punktacji hehehe

ps. i weź się za kucie bo sesja już za 2 miechy hehe !!! a i słyszałem że drugą połowę zaniedbujesz przez calla tongue.gif

mczaper
CYTAT
Dzisiaj w poludnie odebralem swoja sztuke prosto z US No i oczywiscie odrazu polecialem zoabaczyc co to warte. 6h spedzonych przy tej grze chyba o czyms swiadczy Gierka jest przednia, gameplay zabija, szczegolnie multi ale i singlowi nie moge niczego zarzuc. Dyszka jak sie patrzy

No miodu leje się z niej wiadrami ale dyszka być nie może bo:
- rozdziałka nie ten teges (mi  nie przeszkadza ale jednak widać że skalowane)
- tekstury wygladają świetnie tylko z daleka (bluszcz na farmie jest genialny, jednak z bliska... to już siatka maskująca z demobilu lepiej się prezentuje)

a jak bym chciał się przyczepić to:
- problemy z serwerami oraz małe wpady z lobby, vide brak listy serwerów oraz wyciszania HS innych graczy (poprawią to, więc luz)
- brak pojazdów (wiem wiem call to nie bf ale w jedynce były i grało się miło, kilka leveli z pojazdami było by git) [pewnie muszą coś na cod5 zostawić smile.gif ]

plusy:
CAAAŁA RESZTA, gra wciaga niczym student na baletach hehe wink.gif. Brawa za sterowanie, obawiałem się że granie w fpp na padzie będzie wymagało solidnej nauki (resistance mi na padzie w multi ja
koś nie podszedł, a testowałem różne czułości gałek)
 a tu takie zaskoczenie, po godzińce (nawet nie) śmigałem niczym na myszce ( bar
dzo szybkie celowanie, idealnie wyważone autocelowanie które pomaga ale nie spra
wia wrażenia że celuje za gracza)

MUST HAVE dla każdego fana fpp !!! Call w multi jest nieśmiertelny !!! (no może do czasu calla5) smile.gif
Amer
drobne pytanko na temat gry (siedze teraz w pracy, więc nie bardzo mam jak to sprawdzić): czy po "podświetleniu" ikony BR którą odpalamy grę pojawia się jakiś podkład muzyczny (jak przy demku Uncharted np)?
nightrunner
Z tego co pamiętam (też siedzę w pracy) to żaden motyw muzyczny nie występuje.
elvis004
Na 100% nie ma motywu muzycznego. (też siedze w pracy) haha smile.gif
ziemia1
CYTAT(Amer @ 20 11 2007, 10:19) *
drobne pytanko na temat gry (siedze teraz w pracy, więc nie bardzo mam jak to sprawdzić): czy po "podświetleniu" ikony BR którą odpalamy grę pojawia się jakiś podkład muzyczny (jak przy demku Uncharted np)?

na pewno nie, zmiana tła tylko (też siedzę w pracy, ale PS3 mam w drugim pokoju - to jest pokusa)

Nie macie czego zazdrościć bo multi nie działa.
Download Game Settings
i nowy błąd bo udało mi się raz załączyć
DW update file error 102 - 'BD_EXCEPTION_IN_DB'
Amer
no i fajnie - wszyscy siedzą teraz w pracy, by wieczorem móc spokojnie delektować się CoD smile.gif

a w takim razie jeszcze jedno pytanko nie wymagające dostępu do konsoli: czy tylko u mnie nie zapisuje się nazwa profilu, który tworze (ustawienia zostają jak trzeba, ale pole nazwy jest puste). w informacjach o patchu nie widziałem (ew. przegapiłem po prostu) by planowali to naprawić.

maUpEck
CYTAT(Amer @ 20 11 2007, 13:06) *
no i fajnie - wszyscy siedzą teraz w pracy, by wieczorem móc spokojnie delektować się CoD smile.gif

a w takim razie jeszcze jedno pytanko nie wymagające dostępu do konsoli: czy tylko u mnie nie zapisuje się nazwa profilu, który tworze (ustawienia zostają jak trzeba, ale pole nazwy jest puste). w informacjach o patchu nie widziałem (ew. przegapiłem po prostu) by planowali to naprawić.

owszem wieczory są intesive ;]

co do class..niestety nie tylko tobie się nie zapisują ;/ mam ten sam problem i z tego co mi sie obiło o uszy/oczy 'paru' innych userów CoD4 również.

btw. ja również nadaję z roboty ahaha ;p
Gawlick
Z stworzonymi nazwami jest roznie. Zazwyczaj to za pierwszym nazwaniem i stworzeniem nie zapamietuje tylko.
ziemia1
Moje nazwy pokazują się, ale trzeba poczkać z wejsciem online w menu multi ok 10-15 sekund.
mczaper
CYTAT(maUpEck @ 20 11 2007, 11:12) *
co do class..niestety nie tylko tobie się nie zapisują ;/ mam ten sam problem i z tego co mi sie obiło o uszy/oczy 'paru' innych userów CoD4 również.

Hmmm u mnie wszystko dziala classy sie zapisuja i nazwy rowniez. Pozdro

BTW: Jak wszyscy to i ja tez sie pochwale ze nadaje z pracy biggrin.gif

drk2
Ja nie jestem w robocie hehe ...
Na milion % niema muzyczki a klasy mi zapisalo.
Po zielonym normalnie sie boje grac w multi.....
Amer
mam podobnie tyle że na trzeźwo. Słuchawki na uszach + odpowiednia wkrętka = strach o własne zdrowie i życie. Szczególnie jesli gramy z naprawdę dobrym przeciwnikiem.

Mając na uwadze ten lęk podziwiam mocne nerwy wszystkich camperów. Osobiście naprawdę nie widze się w takiej roli - perspektywa przyjęcia kosy w plecy zbyt mocno mnie przeraża, a jak wiadomo do 90 procent kryjówek prowadzi tutaj kilka dróg.
elvis004
Ja mam za to pytanie odnośnie rankingów: przy 55 levelu mamy 5 gwiazdek ok, ale w drabince mamy tez doczynienia z jakimiś innymi wynalazkami tez przy 55 levelu np. mam nadzieje, że wiecie OCB mi smile.gif

Grał już ktoś z was na FW 2.01 ? bo podobno są niezłe jaja z grą po sieci na nim: (text z forum infinity ward)

"New Errors with 2.01 ps3 firmware update
« on: November 19, 2007, 10:50:40 PM »

COD4 was working fine and then i shut off my ps3 went for dinner and came back to it and i wasn't able to sign in because there was a new firmware update 2.01. I downloaded 2.01 and then got back into the lobby to wait for a game in domination and tried to change my weapon class and i get the following error...... DW update file error 102 - BD_Exception_in_DB.....

so now that i can`t get time to play an already unstable multiplayer game i have to wait for you guys to fix yet another problem..... i miss the days when you just had to put the game in the console and just play. get on this IW please. "

Gawlick
Te wynalazki to Prestige tak zwany. Nic to nie daje oprócz nowego znaczka , który sie nie zmienia, a ty tracisz wszystko co do tej pory zdobyłes itd. i musisz zdobywać to od początku. Sam sie połakomiłem na to i mam brzydki znaczek. Bede musiał zrobic to z 2 razy jeszcze zanim bedzię pierwszy ładny jakiś...
A jeszcze odnośnie gier znalazłem najlepszy trub dla mnie a jest nim Domination. Kamperstwo nie popłaca, cały czas coś się dzieje, miodzio biggrin.gif
drk2
CYTAT(elvis004 @ 20 11 2007, 14:38) *
CYTAT(drk2 @ 20 11 2007, 13:16) *
Ja nie jestem w robocie hehe ...
Na milion % niema muzyczki a klasy mi zapisalo.
Po zielonym normalnie sie boje grac w multi.....

Zapisywać zapisuje, tylko jak np.: odpalisz grę w następny dzień to już nie masz nazw klas. Jak po zielonym się boisz grać to popraw teraz 0.5L Vódki na odwagę tongue.gif

Pozdro

Dopiero zaczynam -lvl 5 -wczoraj zapisalem i dzisiaj nazwy sa tak jak zapisalem .
Ta brutalnosc mnie przeraza...
bede gral na trzezwo..
ale ta grafa po ziel...
GMB
CYTAT(Gawlick @ 20 11 2007, 14:11) *
Te wynalazki to Prestige tak zwany. Nic to nie daje oprócz nowego znaczka , który sie nie zmienia, a ty tracisz wszystko co do tej pory zdobyłes itd. i musisz zdobywać to od początku. Sam sie połakomiłem na to i mam brzydki znaczek. Bede musiał zrobic to z 2 razy jeszcze zanim bedzię pierwszy ładny jakiś...
A jeszcze odnośnie gier znalazłem najlepszy trub dla mnie a jest nim Domination. Kamperstwo nie popłaca, cały czas coś się dzieje, miodzio biggrin.gif

Jakie Prestige? O co chodzi? Napisz dokładnie Gawlick bo nie chciałbym stracić wszystkiego co ugrałem na multi.

BTW. Odnośnie tego błędu (DW update file error 102 - BD_Exception_in_DB), który opisuje elvis004 to ja to już wczoraj miałem a nie mam jeszcze nowego FW 2.01. Ale potem minęło i mogłem już grać.
ziemia1
CYTAT(elvis004 @ 20 11 2007, 13:49) *
Grał już ktoś z was na FW 2.01 ? bo podobno są niezłe jaja z grą po sieci na nim: (text z forum infinity ward)

"New Errors with 2.01 ps3 firmware update
« on: November 19, 2007, 10:50:40 PM »

COD4 was working fine and then i shut off my ps3 went for dinner and came back to it and i wasn't able to sign in because there was a new firmware update 2.01. I downloaded 2.01 and then got back into the lobby to wait for a game in domination and tried to change my weapon class and i get the following error...... DW update file error 102 - BD_Exception_in_DB.....

so now that i can`t get time to play an already unstable multiplayer game i have to wait for you guys to fix yet another problem..... i miss the days when you just had to put the game in the console and just play. get on this IW please. "

Grałem .... nie mogłem się... powstrzymać ..... to jest silniejsze
a wracając do do pytania, rano nie działało teraz hula że miło... to się znowu zbliża
podobno problem był po stronie serwera, a ten komunikat to już wczoraj miałem
OlooS
CYTAT(Gawlick @ 20 11 2007, 14:11) *

Ground War baby.gif
Gawlick
CYTAT(OlooS @ 20 11 2007, 15:41) *
Ground War baby.gif

No właśnie niezbyt W GW jest TDM a ten w porównaniu do Domination jakoś już nie kręci. GMB Po uzyskaniu 55 LVLu i dobiciu go do końca odblokowuje się opcja prestige mode, która tak jak napisałem da ci inny znaczek, ale stracisz wszystko. i będziesz od początku wszystko zdobywać. Przez przypadek tego nie da sie zrobić, bo 3 razy Cię pytają czy na pewno chcesz mieć Prestige wink.gif
OlooS
zmiana znaczka jest lipna ....Kille sie tez traci ?? czy tylko lvl ? nie robilem tego jeszcze
GMB
Dzięki Gawlick. No to ja nie skorzystam. Za mało mam czasu na granie żeby taki prezent sobie sprawić i ugrywać wszystko od nowa. tongue.gif Ja chce już grać!
Gawlick
Wszystko na leaderboardzie zostaje, kasuje tylko bronie, czelendze, ranki, perki itd.
uhr
Skończyłem... niesamowita gra.. fabuła i wszystkie te misje.. jak dla mnie 9/10! Nie daje 10tki bo narazie multi mi nie chodzi smile.gif

Motyw czołgania się pod samochodami w Czernobylu, spowodował, że czułem się jak na prawdziwej misji smile.gif

no a dziś wkońcu odbiór AC.. więc kolejne noce nie przespane..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.