Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
YETI
Nowy filmik - wywiad
http://www.ps3site.pl/cod4-wywiad-wideo
lothronik
http://www.cod4forums.com/index.php?showtopic=220 <- porównanie wersji na PS3 i 360. Nie mam pojęcia czy porównanie to zostało zrobione na podstawie materiałów z różnych stadiuów tworzenia gry (w sensie pre-alpha v1, v2 etc.), ale jeśli nie to różnica jest naprawdę spore, na korzyść PS3 ofkoz. Nie dość, że lepsze oświetlenie, to na dodatek w wersji na PS3 jest o wiele więcej szczegółów (wystarczy spojrzeć chociażby na okna). Wiem, też słyszałem, że obie wersje mają być identyczne, ale teraz już sam nie wiem. smile.gif Oceńcie. biggrin.gif
Soul
http://gametrailer.com/player/23570.html a Tu pan który robi tą grę mówi że na wszystkich platformach gra wygląda identycznie. A jak by tego było mało , gościu z GT pyta go o konkurencje dla COD 4, jeżeli chodzi o X360 to oczywiście Halo 3, jeżeli chodzi o PS3 to hm eh ..trudne pytanie....nie dziwota, bo póki co na PS3 jest bieda.....niestety confused.gif
kenedi
Soul, weź się już nie wkurzaj że na PS3 grafa jest lepsza niż na X360. LOL biggrin.gif
qazar
tu nie ma nic do wkurzania, ltora sie okaze jesli wogle tak bedzie ocenimy po premeirze a fanboye niech sie nie podniecaja biggrin.giftongue.gif
Soul
Ojej ale się wkurzyłem, ale zaraz przecież mam też ps3 , więc w czym problem kupić ver na PS3 ?! Żaden , tylko ten pad...
qazar
no pad do fps sie nie nadaje to fakt biggrin.gif
Gawlick
Ja nie mam z nim żadnych problemów (tak samo było z ds2) no ale może jestem wybrykiem natury albo co smile.gif
Gra zapowiada się świetnie i napewno osłodzi mi czekanie na BBC biggrin.gif
qazar
mhmm sprobuj pograc na padzie od ixi to zmienisz zdanie wink.gif oglnie m$ robi najlepsze pady do fps i to jest fakt a nie gadanie fanboya wink.gifbiggrin.gif
Gawlick
Ja wiem które mi bardziej pasują. Na padzie od 360 gra mi się niewygodnie i wole starego DS albo axisa, ale to zapewne przyzwyczajenie tylko. Nic zupełnie mi w axisie nie przeszkadza, no moze oprócz wagi. Ale to nie temat o tym, hm? EOT
Soul
CYTAT(lothronik @ 16 08 2007, 13:13) *
http://www.cod4forums.com/index.php?showtopic=220 <- porównanie wersji na PS3 i 360. Nie mam pojęcia czy porównanie to zostało zrobione na podstawie materiałów z różnych stadiuów tworzenia gry (w sensie pre-alpha v1, v2 etc.), ale jeśli nie to różnica jest naprawdę spore, na korzyść PS3 ofkoz. Nie dość, że lepsze oświetlenie, to na dodatek w wersji na PS3 jest o wiele więcej szczegółów (wystarczy spojrzeć chociażby na okna). Wiem, też słyszałem, że obie wersje mają być identyczne, ale teraz już sam nie wiem. :) Oceńcie. :D

Szkoda tylko, że screeny z PS3 , pochodzą z nowszej wersji(nowszy build).
kenedi
Jesli chodzi o pad do PS3, ma wyjsc inny w ktorym zostanie usprawnione dzialanie analogow i tigerow no i doda funkcje wibracji.

PS. COD4 i tak bedzie lepsze na PS3 tongue.gif
qazar
moze byc i lepszy dla mnie zadna roznica;) moze wkoncu i na ps3 gra bedzie wygladac lepiej bo narazie z tym jest kicha biggrin.gif
ziemia1
http://www.gametrailers.com/player/23938.html
zaje.... są psy i są k...a groźne
walek
CYTAT(kenedi @ 17 08 2007, 01:41) *
Jesli chodzi o pad do PS3, ma wyjsc inny w ktorym zostanie usprawnione dzialanie analogow i tigerow no i doda funkcje wibracji.

Moze i bedzie, ale i tak najbardziej dopieszczona bedzie wersja na PC. Zresztą poczytajcie sobie zach. serwisy z GC- twierdzą, ze najbardziej dopracowane multiplatformowe produkty najefektowniej wyglądaja na PC... Czytałem opinie o CRYSIS, podobno masakruje, tak jak ujawniony Far Cry2 (zmienne warunki pogodowe real-time). Nic trza znierać na GeForce 8800 GTX, bo konsole juz zaczynają tracić dystans.
GMB
CYTAT(walek @ 23 08 2007, 18:59) *

Moze i bedzie, ale i tak najbardziej dopieszczona bedzie wersja na PC. Zresztą poczytajcie sobie zach. serwisy z GC- twierdzą, ze najbardziej dopracowane multiplatformowe produkty najefektowniej wyglądaja na PC... Czytałem opinie o CRYSIS, podobno masakruje, tak jak ujawniony Far Cry2 (zmienne warunki pogodowe real-time). Nic trza znierać na GeForce 8800 GTX, bo konsole juz zaczynają tracić dystans.

Tracić dystans? Proponuje zobaczyć porównanie Bioshock na X0 i PC. Wyglądają tak samo ale wersja na PC ma poważne problemy z synchronizacją poziomą i spadki klatek.
nightrunner
CYTAT(walek @ 23 08 2007, 18:59) *

Multiplatformowe tytuły może i faktycznie mają dużą szansę wyglądać lepiej gdyż programiści nie są ograniczeni sprzętowo (RAM, nowa karta graf. co 2 miesiące), ale czy przypadkiem nie zawsze tak było? Ja np. dużo bardziej wolałbym pograć w COD (nie mówiąc już o innych bardziej "konsolowych" tytułach) na konsoli i rozkoszować się wygodnie na kanapie klimatem niż garbić się przed monitorem i kombinować jak skonfigurować części do mojego PC, żeby gra się nie przycinała tongue.gif

Co do tracenia dystatnsu to IMO pogadamy za jakiś roczek gdy programiści zaczną ogarniać te 7 rdzeni - wtedy PieC będzie miał już cholernie ciężko doganiać konsole.
Dallas
CYTAT

Powodzenia:D Sama ta karta kosztuje tyle co Play 3, a gdzie reszta: RAM, płyta etc. Wywalisz 4000zł a raz, że i tak będzie chrupawa, dwa, że za rok nie obędzie się bez dokupienia tudież nowej płyty, ramu lub wymiany samej grafiki.

Pozatym PeCet to Pecet, bleeeee:/

CYTAT
Co do tracenia dystatnsu to IMO pogadamy za jakiś roczek gdy programiści zaczną ogarniać te 7 rdzeni - wtedy PieC będzie miał już cholernie ciężko doganiać konsole.

PC nigdy nie zostanie w tyle....Tylko pytanie ile będzie kosztowała rozbudowa żeby był porównywalny.

A samo COD:MW miodzio:)po Kane & Lynch to mój drugi faworyt na najbliższy czas;)
walek
Mocne słowa Palkmena! Jestem ciekaw jak się ustosunkuja do tej wypowiedzi gracze szpilający w Lipsku w CoD4. A oto cytat:

Graficznie tytuł ten przewyższa wszystko inne, co do tej pory powstało. Zarówno Gears of war jak i Resistance może tylko marzyć o takiej oprawie wizualnej. To jest dopiero tytuł, który można nazwać nextgenowym.

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;_gc07,2,blog,11;core.html
Sanryu
CYTAT(walek @ 24 08 2007, 04:23) *
Mocne słowa Palkmena! Jestem ciekaw jak się ustosunkuja do tej wypowiedzi gracze szpilający w Lipsku w CoD4. A oto cytat:

Graficznie tytuł ten przewyższa wszystko inne, co do tej pory powstało. Zarówno Gears of war jak i Resistance może tylko marzyć o takiej oprawie wizualnej. To jest dopiero tytuł, który można nazwać nextgenowym.

Kurcze Walek trzeba byla jakims lepszym sajtem zarzucic, a nie wupe peel laugh.gif Szanujmy sie happy.gif
FIFI_PL
CYTAT(walek @ 24 08 2007, 04:23) *

Skąd w tym porównaniu Resistance wink.gif??
izon
Zdecydowanie jeden z najbardziej oczekiwanych przezemnie tytulow na PS 3 w tym roku(obok Unreala i Uncharted).Mam pytanie czy nie ma planu zadnej bety na PS3 tak jak ma to miejsce na xie??

P.S.Tak przy okazji zapytam czy jest juz jakis headset do ps3??
nightrunner
CYTAT(izon @ 13 09 2007, 19:42) *
P.S.Tak przy okazji zapytam czy jest juz jakis headset do ps3??

Jakbyś uważniej czytał forum - niema Headseta sygnowanego specjalnie dla PS3. tongue.gif
Powinien działać każdy na bluetootha (na usb też). Rozważ kupno Warhawka - dodawany do niego HeadSet Jabry jest ponoć w porządku.
izon
A ok.Pisalem tu bo chcialem jakos ratowa temat tej cudownej gry.Czy woógle ktos ma zamiar ja kupowac w dniu premiery tak jak ja??musze wiedziec czy bedzie z kim grac online:D
Pinionist
CYTAT(izon @ 13 09 2007, 20:11) *
A ok.Pisalem tu bo chcialem jakos ratowa temat tej cudownej gry.Czy woógle ktos ma zamiar ja kupowac w dniu premiery tak jak ja??musze wiedziec czy bedzie z kim grac online:D

Ja tak, ale nie w dniu premiery bo narazie mam zamiar grac w Warhawk.
Gawlick

Ludzie do grania w CoDa zawsze się znajdą hyhy. Ja kupuje max tydzień po premierze pewnie smile.gif
nightrunner

Ja czekam tylko na pochlebną recenzję w PE - jeśli takowa będzie, kupuję bez wahania biggrin.gif
Faranell
Kupuje na pewno:) CoD to jest to,co kocham, no oprocz 3 czesci:)
izon
Giera uzyskala dzisiaj status Gold.Dziwie sie w zwiazku z tym ze premiera dopiero 9 listopada.Jedno mozna powiedziec dwa poterzne FPSy w tym roku trafią do naszych czytnikow najpierw CoD a potem Unreal...
YETI
Unreal jeszcze nie jest w 100% pewien na ten rok.
Jacobss
A Haze to patyk? tongue.gif Ja może kupię Call of Duty 4 w dniu premiery, ale to zależy czy mnie Haze bardziej nie przekona, no i czy Unreal będzie w listopadzie. W listopadzie kupuję 2 gry na PS3 i na pewno będzie to Unreal oraz Haze albo COD 4. Nie umiem się zdecydować. Zobaczymy co jeszcze Haze pokaże.
izon
Ja w srod oczekiwanych FPSow na ten rok mam taka kolejnosc

1.COD 4
2.Unreal
3.Nie ma:)

Ten caly Haze to jedna wielka niewiadoma a COD 4 po betach na Xboxie zebral swietne recenzje.Pozatym juz widze ze giera klimatem mi w 100% podpasila a graficznie tez ma byc killer czyli to co lubie:)
DIXON
Wiem, że posiadacze PS3 nie mieli dostępu do betki Call of Duty 4, więc dla wszystkich co nie grali, a są zainteresowani tą grą wszystko opisałem:

CYTAT(DIXON @ 24 09 2007, 18:32) *
Po kilku godzinach grania w betkę Call of Duty 4 mogę śmiało stwierdzić, ze ta gra zarządzi jeśli chodzi o tryb online! Nawet ta wersja ma świetna grafikę - level'e bogate w detale, świetne efekty dymów i wybuchów (chociaż GRAW2 ma lepsze ale to nic:), szkoda tylko że w becie trawa sie (jeszcze?) nie rusza i są słabej jakości tekstórki, lecz juz sama animacja postaci wypada wręcz rewelacyjnie, świetnie ja oddano i wygląda bardzo realistycznie .Także jest bardzo dobrze rozbudowana, w odróżnieniu od trójeczki ma ranking, na którym możemy dodatkowo zobaczyć jacy jesteśmy dobzi w porównaniu do przyjaciól z naszej listy, zdobywamy nowe poziomy, za które dostajemy nowe bronie, dodatki do broni i umiejętności. Bronie dzielą sie na 6 typów:

- Assault Rifles
- Sub Machine Guns
- Light Machine Guns
- Shotguns
- Sniper Rifles

Pierwszy typ, czyli Rifles to m.in. takie bronie jak AK-47 czy M4 i jak w trojce tu także da sie przypiąć do lufy granata ale to już zależy jak z tuning'ójecie broń.
SMG to oczywiście Uzi - małe, szybkie i na bliskie odległości, a bronie to Mini-uzi ,Skorpion i jakieś tam jeszcze.
Light Machine Guns - czyli lekki karabin, szybko zabija i nadaje sie na średnie odległości, a bronie m.in. to M249 SAW i PRD.
Najlepsza bron na bardzo bliskie odległosci - Shotguns.
No i czego nie mogło zabraknąć - Sniper'a, która jak zawsze nadaje sie najlepiej na dalekie odległości i najlepiej jak sie jej używa schować się gdzieś.

Mi najlepiej przypadł do gustu typ typ Assault Rifles, a dokładniej M4 Carbine. Ta broń dosyć szybko oddaje kolejne strzały i nadaje sie na różne sytuacje - gdy jesteśmy daleko, czy blisko od wroga. Chociaż w najnowszym Call of Duty będzie bardzo brakować mi ulubionego typu broni z trójeczki - bunkru. Może dodadzą w pełnej wersji, chociaż wątpię. NO i jeszcze dodam, że można zrobić samemu swoje "Classy", gdzie po prostu robimy własny zestaw broni.

Lobby jest o milion razy lepsze niż w COD3, widzimy w jakim levelu zaraz będziemy walczyć, jakie poziomy maja inni gracze i czy maja słuchawki podłączone.

Trybów gry w becie jest 6:

- Team Deathmatch
- Pick-up Team Deathmatch
- Free-for-all
- Team Tactical
- Team Objective
- Pick-up Team Objective

Pierwszego i trzeciego chyba nie muszę tlumaczyć, sama ich nazwa mówi wszystko za siebie smile.gif. A w resztę za bardzo nie grałem wiec nie będę ich opisywał bo za bardzo jeszcze nie wiem o co w nich chodzi, napisze tylko, ze ostatni to taki odpowiednik War z trójeczki (najlepszy tryb na świecie:).

Sama rozgrywka znacznie sie różni od popszedniczki - szybciej giniemy, szybciej jest respawn i szybsza w ogóle jest cala rozgrywka (jeden mecz trwa 10 min.)
Celownik reaguje znacznie czule, i szybko sie można do niego przyzwyczaić co jest bardzo dobrym rozwiązaniem, Zamiast kompasu mamy teraz radar na którym dokładnie widać jak wygląda m.w. obszar w którym się znajdujemy i gdzie biegają nasi koledzy z drużyny, widać tez wrogów, ale tylko jak strzelają albo jak użyjemy radaru (trzeba zabić dwóch wrogów pod rząd), a gdy wciśniecie START zobaczycie menu i mapkę pokazującą cały level.

No właśnie nowym bajerkiem są dodatkowe umiejętności za zdobyte coraz wyższe poziomy, np: gdy zginiemy mamy ostatnia szanse żeby zabić wroga, strzelając do niego na leżąco albo użycie apteczki czy bombardowania na dany obszar (wybiera sie na radarze).

Czy gameplay daje rade? oczywiście, że tak! smile.gif W tą grę wszyscy będą zagrywać się godzinami - akcja wciąga! No ale i tak COD3 bardziej mi sie podoba tongue.gif Może full będzie jeszcze lepszy? Się zobaczy smile.gif Jak coś to sorka za błędy i brak polskich znaków sad.gif A playtest napisałem dla wszystkich co nie grali w betkę, a są zainteresowani tą grą.

Pozdrawiam++ DIXON

EDIT: poprawiłem trochę błędów i dodałem polskie znaki.

http://www.psxextreme.info/index.php?showt...0&start=260
izon
Dzieki za te recke!!Musze powiedziec ze coraz bardziej sie zajawiam na te gre obok Brother in Arms najbardziej wyczekiwana przezemnie gra w stylu wojennym w tym roku..
J.D
Harry Gregson-Williams odpowiada za muzykę w CoD 4

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,35908;core.html
DIXON
CYTAT(J.D @ 4 10 2007, 17:35) *
Harry Gregson-Williams odpowiada za muzykę w CoD 4

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,35908;core.html

Tworzył muzykę do MGS2, więc nie ma się co martwić smile.gif .

A tu macie ciekawy trailer z multi:
http://www.gametrailers.com/player/23396.html
lothronik
W ten czwartek ma pojawić się demo CoD4 w wersji na PCta. Pojawienie się wersji na inne konsole nie jest na razie potwierdzone, ale że demko pojawi się w czwartek, a czwartek to dzień aktualizacji PSS to istnieje prawdopodobieństwo, że i posiadacze PS3 będą mieli okazję sprawdzić dzieło IW. Oby. smile.gif
izon
byloby super cod nowy rachet aj nie doczekam sie czwartku..biggrin.gif
wojnar
Według mnie to byłoby jakieś większe info gdyby podczas czwartkowej aktualizacji PSS dodali demo CoD4...
Conan jakoś nie jest sławny i tak wyczekiwany jak COD a info o nim jest więc na razie nie ma się co cieszyć
DIXON
Nie mam PS3, ale wreszcie posiadacze tej konsoli by mogli zagrac w ta gre przed premiera, no i na XBL tez pewnie by sie pojawilo. Chetnie bym zobaczyl jak ta gra wyglada w singlu smile.gif .

To jeszcze 3 dni... confused.gif
Memory
Trailer (tylko PS3) - http://www.gametrailers.com/player/usermovies/115298.html
Binek
No gierka zapowiada sie naprawdę kozacko, aż zastanawiam się czy może jej nie zakupię. rolleyes.gif

A tak w ogóle na kiedy dokładnie zapowiedziana jest premiera??
Faranell
CYTAT(Binek @ 9 10 2007, 19:02) *
No gierka zapowiada sie naprawdę kozacko, aż zastanawiam się czy może jej nie zakupię. rolleyes.gif

A tak w ogóle na kiedy dokładnie zapowiedziana jest premiera??

9 listopad
YETI
Bardzo dobra grafika, swietny multiplayer (podobno), także mocna się zastanawiam nad zakupem CoD4.
DIXON
CYTAT(YETI @ 10 10 2007, 10:05) *
Bardzo dobra grafika, swietny multiplayer (podobno), także mocna się zastanawiam nad zakupem CoD4.

Możesz kupować w ciemno - jest swietna w multi i singlu też na pewno będzie smile.gif .

No i do premiery COD4, muszę wreszcie kupić golda, bo mi się właśnie skończył sad.gif .
elvis004
Dokładnie 31 dni do premiery i oby nie więcej biggrin.gif
Faranell
CYTAT(elvis004 @ 10 10 2007, 15:14) *

Wg. ultimy 23 listopad;d 44 dni:P
Mieszaja strasznie.
elvis004
CYTAT(Faranell @ 10 10 2007, 15:56) *

Mieszaja strasznie.

W sumie według sklepu PSX Extreme również, ale okaże się smile.gif

http://www.ps3site.pl/zimowe-granie-tylko-z-ps3

FIFI_PL
CYTAT(elvis004 @ 10 10 2007, 16:14) *
CYTAT(Faranell @ 10 10 2007, 15:56) *

Mieszaja strasznie.

W sumie według sklepu PSX Extreme również, ale okaże się smile.gif

http://www.ps3site.pl/zimowe-granie-tylko-z-ps3

Nie ma co wierzyć w te daty, bo mając w doświadczeniu poprzednie produkcje na ps3 premiera i tak zostanie przesunięta dry.gif

Binek, nie zastanawiaj się kupuj! Ja kupię, prawie cały MiP kupi, to Ty też musisz biggrin.gif
goggy
COD4
tez jest w kręgu moich zakupów w tym roku
oby nic nie przesuwali.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.