mczaper
24 11 2007, 14:35
CYTAT(Dworek @ 24 11 2007, 14:07)

Ile osób może być maksymalnie w meczu multi?
To zalezy jak tryb rozgrywki w Gorund War moze byc maksymalnie 18 graczy, co na wielkosc map jest wystarczajace
ziemia jak znajdziesz czas powiedz fajnie bedzie nagrac cos
adamcky
24 11 2007, 16:11
CYTAT(Soul @ 24 11 2007, 09:13)

Gierka mocno daje radę tak jak przypuszczałem , Halo 3 ma iście godnego rywala jeżeli chodzi o Online.
Soulu... Halo juz dawno nie jest potentatem online. Gearsy to nr1 poki co i ani Halo, ani tym bardziej CoD sie nawet nie zbliza.
Co do buga to jest to bug i moze sie zdazyc na ps3, x, czy pc.
CYTAT(adamcky @ 24 11 2007, 16:11)

Gierka mocno daje radę tak jak przypuszczałem , Halo 3 ma iście godnego rywala jeżeli chodzi o Online.
Soulu... Halo juz dawno nie jest potentatem online. Gearsy to nr1 poki co i ani Halo, ani tym bardziej CoD sie nawet nie zbliza.
COD4 to dla mnie totalny wymiatacz jeśli mowa o multi.
CYTAT(GMB @ 24 11 2007, 19:52)

COD4 to dla mnie totalny wymiatacz jeśli mowa o multi.
Jest o tyle dobrze że już drugą noc zarwałem z COD4 , z meczu na mecz jest co raz lepiej więcej kumacij na mapie robi swoje .

A co do GoW to IMO mp mają do dupy!
Prime Hunter
25 11 2007, 09:18

Dobry żart

Jeżeli chodzi o multi, to GoW jest daleko za H3 i CoD4.
jakieś opienie o G36C poprosze

jeśli czas pozwoli powinienem dokopać się do tego guna już dziś (37lvl o ile dobrze pamiętam) jednak bardzo chętnie dowiem się czegoś od Graczy którym udało się nim już powymiatać.
po dłuższych posiedzeniach przy tej grze dzieją się u mnie straszne rzeczy - zasypiając widze biegających wojaków i wyskakujące ze ich odstrzelenie punkty (+10, +5 itp)

z kiepskich kwestii natomiast: nie jestem w stanie logicznie z Wami pograć

każdorazowe przyjęcie zaproszenia konczy się errorem (choć jakiś czas temu udało mi się chyba zaakceptować 1 czy 2 zaproszenia).
Dla mnie G36 to nic specjalnego. Owszem na daleki dystans jest ok bo celownik jest stabilny i łatwiej ustrzelić przeciwnika z daleka gdy oddajesz do niego jednorazowe strzały. Ja natomiast przystaję przy broniach typu M4 a teraz P90 ze względu na to że preferuję close combat więc G36 zupełnie się tutaj nie sprawdza.
Swego czasu zadowolony że odblokowałem G36 i perk umożliwiający noszenie dwóch dużych karabinów za pierwszy ustawiłem M4 a drugi to był właśnie G36. Nie sprawdziło się. Jeśli ktoś gra mocno na "przyczajkę" czyli trzyma przeciwnika na daleką odległość to po nauczeniu się tej broni może wymiatać. No i niewątpliwy minus tej broni jest taki że strasznie kopie po oddaniu strzału dlatego też szybkie wciskanie spustu gdy strzelamy do kogoś z daleka nie zawsze jest skuteczne.
QUOTE(Amer @ 26 11 2007, 09:00)

każdorazowe przyjęcie zaproszenia konczy się errorem (choć jakiś czas temu udało mi się chyba zaakceptować 1 czy 2 zaproszenia).
Prawdopodobnie zablokowane porty.
Gawlick
26 11 2007, 11:39
G36 jest takie sobie. Ma niby tylko gorszą dokładność od G3, a wolniej sie typów ubija. Ale to nie jedyna rzecz która dziwi w broniach

Ale z bliska też daje rade, bo ma duży fire rate. A przy tych mini lagach jakie występują często i gęsto, ten kto ma bardziej szybkostrzelną pukawe wygrywa zazwyczaj

Sam biegam za wszystkim co wpadnie w łapy, ale preferuje szturmówki (bez granatnika). A smg to nupkity są

Jeszcze tak BTW, wczoraj grałem TDM 6 vs 6 i 5 z przeciwnej drużyny kampiło. Oczywiscie chłopcy z mojego timu postanowili zrobic to samo po krótkim czasie. Gry nie było zadnej, kompletnie zero funu (może dlatego wolę domination...) Dlatego wlasnie myśle że tak nie powinno się grać....
CYTAT(Gawlick @ 26 11 2007, 11:39)

A smg to nupkity są

Co znaczy nupkity?
mczaper
26 11 2007, 13:01
CYTAT(Amer @ 26 11 2007, 10:00)

Mam to samo i to na pewno nie jest kwestia zablokowanych portów. Sprawdzalem to osobiscie. A problem u mnie jest nagminny 1/10 zaproszen konczy sie sukcesem
CYTAT(Amer @ 26 11 2007, 10:00)

jakieś opienie o G36C poprosze

jeszcze nie mam tego lvlu, ale parę razy podniosłem po kimś G36C, nie zafascynowała mnie ta giverka...
podobnie jak G3,
experymentuję z perkiem DoubleTap, bardzo ciekawe efekty... np. w połączeniu z AK-74u.. no i SteadyAim do tego...
miałem w rękach też P90, moze to byc bardzo dobra broń, jak już sobie ją odblokuję.
Gawlick
26 11 2007, 15:56
CYTAT(GMB @ 26 11 2007, 13:53)

A smg to nupkity są

Co znaczy nupkity?
Najprościej mówiąc broń dla nubów. Największa szybkostrzelnośc połaczona z duzym DMG, Capacity (nie licząc Skorpiona). Niby jedyna bolączką jest zasięg, ale zaprawde powiadam Wam sciągałem kolesi z P90 z baaardzo dużych odległości. Nupkit jak nic
CYTAT(Gawlick @ 26 11 2007, 15:56)

CYTAT(GMB @ 26 11 2007, 13:53)

A smg to nupkity są

Co znaczy nupkity?
Najprościej mówiąc broń dla nubów. Największa szybkostrzelnośc połaczona z duzym DMG, Capacity (nie licząc Skorpiona). Niby jedyna bolączką jest zasięg, ale zaprawde powiadam Wam sciągałem kolesi z P90 z baaardzo dużych odległości. Nupkit jak nic

A pamiętam jak dziś gdy mówiłeś do mnie przez headset że się zakochałeś w P90.

IMO już bardziej M4 jest dla noob'ów bo ta broń z bliska jak i na odległość jest cholernie śmiercionośna.
elvis004
26 11 2007, 16:19
Ja już sam nie wiem czym mordować ale jak narazie poczciwy stary "kałach" robi swoje. Owszem łatwo nie jest go opanować, ale .....
M16 z laserowym celownikiem owns ! :]
marcin0903
26 11 2007, 16:39
Śmieszne są te porównania typu nupkit, ja jak gram to generalnie latam z M4 z laserwoym celownikiem, czasem może zmieniam na snajperkę, albo SMG,/
A tam, kałach z laserem, lub G3 bez niczego. To jest potęga.
elvis004
26 11 2007, 16:45
Dobre, haha tylko nie wiem gdzie Wy tam macie "celownik z laserem" ? No chyba, że dla was RedDotSight to jest laser ??

Ja tam żadnych wiązek lasera nie widziałem w multi.
http://www.tajgun.pl/?prod=171&cat=106albo
http://www.militaria.pl/bsa/celownik_kolim...198.xml?cat=274
Gawlick
26 11 2007, 17:21
GMB to były początki. Teraz nie ide na łatwizne

Po kolejnym Prestige`u robię znowu challenge dla broni i naprawde smg ownuje wszystko na dystansie close/medium. Na dalszy jest juz gorzej i trzeba wprawy (szczególnie przy Uzi np.) ale i tak można.
Jak już mowiłem wolę poszaleć ze szturmówką jak G3, lub combo Barrett (który jest słaby jak niewiem, tego nie daruje

) RPD.
No mi bardzo przypadł do gustu M60E4, ciężki i z gripem nie za wiele przez celownik widać lecz nadrabia siłą ognia a z Deep Impact staje się bronią ostateczną hehe. Nie ma to jak ustrzelić wroga nie baczą
c na sciany

. Jednak na dłuższą metę wolę do niego stopping power i steady aim.
Jeszcze chwilka i odblokuję wreszcie overkill a wtedy zarzucę na plery duet M4 i M60E4/RPD.
PS.
Barrett 50 w akcji
oraz M60E4 
, obczajcie kopiec kreta z łusek hehe
Don_Kaorle
26 11 2007, 20:22
AK47u dla mnie super na srednie i male plansze a M4 jest taki uniwesrsalny! Mam nadzieje ze OIP powalczymy dzisiaj jak wczoraj z wrogami HeHe
Odwołuję wszystko złe co napisałem o G36! Pomyliło mi się z G3. LoL! Zacząłem grać G36 dopiero teraz bo nawet nie wiedziałem że ją mam i P90 poszła w zapomnienie. Na razie nie chce innej broni niż G36. Ma bardzo stabilny strzał seriami nawet na dalsze odległości trafić można precyzyjniej.
zajebisty
26 11 2007, 21:04
Dzisiaj mnialem najgorszy dzien w tej grze ciagle trafialem na kuta......co sie chowaja za krzakami nie dalo sie grac podarowalem sobie dzisiaj...A najwieksza beke mam z tego ze ci z najwyzszymy rankingami najbardziej sie chowaja....widac znaja kazdy krzak.....
Gawlick
26 11 2007, 21:41
Jak siedzi jeden albo dwóch to poł biedy, ale jak prawie cały tim przeciwny siądzie na (pipi)e to wtedy jest świetnie! Aż czuć te emocje i chodzi przeciez o zwyciężanie sprytem!

Powinien byc stystem antykamper jakis albo co

(np. po 10 sekundach stania w miejscu detonacja

)
CELL7777
27 11 2007, 01:01
takie sa realia w COD4 ze jak sie trafi na maniakow to sie ginie co 5 seknd
jak trafisz na cieniasow w druzynie to wogule niewspolpracuja i ciezko cos wywalczyc w domination np
na kazdej mapie sa jakies myki i jak je znasz mozesz nekac innych non stop
ale najwazniejsze to trening i obserwacja przeciwnikow nic na hama
LiSoQuan
27 11 2007, 11:07
Ja od poczatku zaliczam chellange.. teraz ładuje G3 i headshoty.. ciezka sprawa :) ale da sie grac i nawet dobre wyniki.. trzeba szybko palec operowac przy close combat :)
w wyniku wczorajszego posiedzenia doceniłem moc MP5, który wcześniej (po kilku meczach) wydał mi się mocno przeciętny. Dotychczas biegałem głównie z AK-47, podkuszony jednak rekomendacją (hehe) Gawlicka sprawdziłem ten automat i...
w meczach free-for-all uplasowałem się kilkukrotnie na 1st pozycji (niby łatwizn, ale...), przy okazji zaliczają także 10-11 killsów jeden za 2-gim (z AK47 udawało mi się dobić tylko do 7). A było by jeszcze lepiej gdyby nie niespodziewany brak amunicji i to w najgorszej z możliwych sytuacji (starcia na otwartym polu 1 vs 1).
tak czy inaczej - MP5 to mega mobilny marderca szczególnie jeśli zaopatrzymy go w odpowiedni celownik. Nie ma mowy o campowaniu (trzeba być możliwie blisko), ale przy celnym oku spokojnie da się zdjąc 3 typów na jednym magazynku, a kilka razy udało mi się zapodać także zgładzić 2-ch (przeciwnicy ustawili się jeden za 2-gim, a posłana w stojącego bliżej seria położyła obu)
dziś sprawdzam G36C...
edit: GMB - napalony jestem na ten sprzęt strasznie, oczywiscie zdam relacje (oby tylko nie rozczarował, ale skoro piszesz ze jest OK). Btw, wrzuć mnie proszę do listy "ziomów" od CoD4.
CYTAT(Amer @ 27 11 2007, 11:29)

dziś sprawdzam G36C...
Napisz co sądzisz bo dla mnie ta broń to niezły killer.
Gawlick
27 11 2007, 11:49
CYTAT(GMB @ 27 11 2007, 11:31)

CYTAT(Amer @ 27 11 2007, 11:29)

dziś sprawdzam G36C...
Napisz co sądzisz bo dla mnie ta broń to niezły killer.
Powiem tak, da się strzelać ale jakiejś rewolucji nie ma. Dla mnie przecietniak w sumie. Recoil jest większy niż w przypadku M4, a DMG mniejszy niż w przypadku AK. Jedyna mocna strona tego sprzętu to szybkostrzelnośc, co przydaje sie na dystansie close/medium. No takie jest moje zdanie przynajmniej.
CYTAT(Gawlick @ 27 11 2007, 13:49)

Jedyna mocna strona tego sprzętu to szybkostrzelnośc, co przydaje sie na dystansie close/medium. No takie jest moje zdanie przynajmniej.
z tym ze czy na takich odległosciach nie sprawdzi się lepiej chociażby MP5?
Gawlick
27 11 2007, 11:58
Właśnie tu leży pies

SMG nic nie przebije na tych odległościach, zarówno AK74u jak i P90 oraz właśnie MP5 koszą wszystko, a nie oszukujmy się na 80% map w takich odległościach sie strzela. Minusem jest range, ale da się to nadrobić wprawą, jak już mówiłem możliwe jest sciąganie np. z P90 typów z duzych odległości.
CELL7777
27 11 2007, 13:07
czy COD4 obsluguje myche??
czasami niektorzy bardzo dobrze mierza i wogule ciezko ich trafic macie jakas rade na to ??
skoro juz o technikaliach sobie rozmawiamy: granaty stunujące czy flashowe? osobiscie skłaniam się raczej ku tych 2-gich.
CYTAT(Amer @ 27 11 2007, 13:42)

skoro juz o technikaliach sobie rozmawiamy: granaty stunujące czy flashowe? osobiscie skłaniam się raczej ku tych 2-gich.
Po oberwaniu z flascha przy odrobinie szczęścia (i umiejętności

) da się uciec, no i można się ostrzeliwać, co prawda na ślepo ale zawsze hehe. Natomiast stunujące dają tą przewagę że przeciwnik raczej nie ucieknie i przeważnie zawsze da się takiego delikwenta ustrzelić. Sam używam obydwu odmian jednak z przewagą stunujących.
co do broni to kazdemu sie inaczej gra kazda bronia wiec nie ma co gadac o tym ktora jest lepsza na tej czy na tej odleglosci jeden dobrze z tej przyceluje jeden z tej a co do granatow to tylko smoke !
CYTAT(CELL7777 @ 27 11 2007, 13:07)

czy COD4 obsluguje myche??
czasami niektorzy bardzo dobrze mierza i wogule ciezko ich trafic macie jakas rade na to ??
może frag fx ?
Gawlick
27 11 2007, 15:55
CYTAT(OlooS @ 27 11 2007, 14:35)

co do broni to kazdemu sie inaczej gra kazda bronia wiec nie ma co gadac o tym ktora jest lepsza na tej czy na tej odleglosci jeden dobrze z tej przyceluje jeden z tej a co do granatow to tylko smoke !

No wiesz jeśli wpadam do pokoju z 4 typami w srodku i mam 74u/P90 a po tym jak opadnie dym i kurz słysze tylko UAV recon is ready to coś jest na rzeczy
CYTAT(Gawlick @ 27 11 2007, 15:55)

CYTAT(OlooS @ 27 11 2007, 14:35)

No wiesz jeśli wpadam do pokoju z 4 typami w srodku i mam 74u/P90 a po tym jak opadnie dym i kurz słysze tylko UAV recon is ready to coś jest na rzeczy

Ten 74u to jest ta ostatnia broń do odblokowania w Assault Rifle?
Gawlick
27 11 2007, 17:22
Przedostatnia w smg. Ostatnia w szturmówkach to poniemiecki MP44
CYTAT(Gawlick @ 27 11 2007, 17:22)

Przedostatnia w smg. Ostatnia w szturmówkach to poniemiecki MP44
Dobry czy lipa?
jezeli lubisz mocne bronie strzelajace pojedynczymi seriami to tak ^^
Dobra, dobra, my tu o multi ale powiedzcie mi czym się charakteryzuje tryb ARCADE w singlu. Miałem przejść najpierw całego singla, do multi zajrzałem tylko na moment i tak już zostałem hehe. Widziałem na filmikach że niby podlicza więcej punktów za trafienia i jakieś łączone streaki można robić czy coś. Przeszedł już ktoś całego singla ??
elvis004
27 11 2007, 18:37
Hehe też zajrzałem tylko na moment do multi....

Singla też jeszcze nie skończyłem, jak narazie jestem w misji w Prypeciu ale co odpalam CoD-a to widze tylko "aktywną opcję online"
Gawlick
27 11 2007, 18:49
Oststni nie strzela pojedyńczym szotem jakby mogło sie wydawać, ale wali serią. Wolno bo wolno, ale mieli. W sumie to bardziej ciekawostka chyba, bo nic do niego nie można dołożyć.
Ja singla skończyłem na hardened i teraz w połowie na Vecie jestem, ale że dziwne rzeczy się dzieją wiec nie ruszam. Arcade to po prostu przełażenie misji tyle że za kazde zabicie dostajesz punkty. Łącza się one w combo i jak pzreleziesz do końca masz ranking czy coś. No tak mniej wiecej to wygląda.
CYTAT(elvis004 @ 27 11 2007, 18:37)

Hehe też zajrzałem tylko na moment do multi.... :) Singla też jeszcze nie skończyłem, jak narazie jestem w misji w Prypeciu ale co odpalam CoD-a to widze tylko "aktywną opcję online" :D
Ja mam za sobą tylko pół pierwszej misji :] tak, wiem, że ładne fajne ciekawe jak dobry film itepe, ale nie mam czasu :P wolę na multi pośmigać :]
mczaper
27 11 2007, 19:15
CYTAT(Łebi @ 27 11 2007, 18:26)

Przeszedł już ktoś całego singla ??
PRzeszedlem calego singla na Regular czy jak sie tam poziom nazywal

Teraz przechodze jeszcze raz w trybie VETERAN. Po przejsciu odblokowuje sie dodatkowa misja na pokladzie air force one

Ale wporownaniu do poprzednich wyglada jakby byla robiona na szybko i na kolanie
CELL7777
28 11 2007, 00:28
http://www.amazon.com/SplitFish-Gameware-P...mp;s=videogames
czy ktos ma takie urzadzenie?? interesuja mnie opinie czy warto kupic.
Gawlick
28 11 2007, 00:43
Ponoc typek który po pierwszych trzech dniach był pierwszy w killsach (7K) uzywał tego. Jesli jednak o mnie chodzi to mija sie to z celem, bo wole wyłożyc sie z padem w ręku niz operować takim gówienkiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.