Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
mczaper
CYTAT(Dworek @ 24 11 2007, 14:07) *
Ile osób może być maksymalnie w meczu multi?

To zalezy jak tryb rozgrywki w Gorund War moze byc maksymalnie 18 graczy, co na wielkosc map jest wystarczajace
OlooS
ziemia jak znajdziesz czas powiedz fajnie bedzie nagrac cos smile.gif
adamcky
CYTAT(Soul @ 24 11 2007, 09:13) *
Gierka mocno daje radę tak jak przypuszczałem , Halo 3 ma iście godnego rywala jeżeli chodzi o Online.

Soulu... Halo juz dawno nie jest potentatem online. Gearsy to nr1 poki co i ani Halo, ani tym bardziej CoD sie nawet nie zbliza.

Co do buga to jest to bug i moze sie zdazyc na ps3, x, czy pc.
GMB
CYTAT(adamcky @ 24 11 2007, 16:11) *
Gierka mocno daje radę tak jak przypuszczałem , Halo 3 ma iście godnego rywala jeżeli chodzi o Online.

Soulu... Halo juz dawno nie jest potentatem online. Gearsy to nr1 poki co i ani Halo, ani tym bardziej CoD sie nawet nie zbliza.

COD4 to dla mnie totalny wymiatacz jeśli mowa o multi.
Soul
CYTAT(GMB @ 24 11 2007, 19:52) *

COD4 to dla mnie totalny wymiatacz jeśli mowa o multi.

Jest o tyle dobrze że już drugą noc zarwałem z COD4 , z meczu na mecz jest co raz lepiej więcej kumacij na mapie robi swoje . cool.gif

A co do GoW to IMO mp mają do dupy!
Prime Hunter

Dobry żart biggrin.gif Jeżeli chodzi o multi, to GoW jest daleko za H3 i CoD4.
Amer
jakieś opienie o G36C poprosze smile.gif jeśli czas pozwoli powinienem dokopać się do tego guna już dziś (37lvl o ile dobrze pamiętam) jednak bardzo chętnie dowiem się czegoś od Graczy którym udało się nim już powymiatać.

po dłuższych posiedzeniach przy tej grze dzieją się u mnie straszne rzeczy - zasypiając widze biegających wojaków i wyskakujące ze ich odstrzelenie punkty (+10, +5 itp) smile.gif

z kiepskich kwestii natomiast: nie jestem w stanie logicznie z Wami pograć sad.gif każdorazowe przyjęcie zaproszenia konczy się errorem (choć jakiś czas temu udało mi się chyba zaakceptować 1 czy 2 zaproszenia).
GMB
Dla mnie G36 to nic specjalnego. Owszem na daleki dystans jest ok bo celownik jest stabilny i łatwiej ustrzelić przeciwnika z daleka gdy oddajesz do niego jednorazowe strzały. Ja natomiast przystaję przy broniach typu M4 a teraz P90 ze względu na to że preferuję close combat więc G36 zupełnie się tutaj nie sprawdza.

Swego czasu zadowolony że odblokowałem G36 i perk umożliwiający noszenie dwóch dużych karabinów za pierwszy ustawiłem M4 a drugi to był właśnie G36. Nie sprawdziło się. Jeśli ktoś gra mocno na "przyczajkę" czyli trzyma przeciwnika na daleką odległość to po nauczeniu się tej broni może wymiatać. No i niewątpliwy minus tej broni jest taki że strasznie kopie po oddaniu strzału dlatego też szybkie wciskanie spustu gdy strzelamy do kogoś z daleka nie zawsze jest skuteczne.
C1REX
QUOTE(Amer @ 26 11 2007, 09:00) *
z kiepskich kwestii natomiast: nie jestem w stanie logicznie z Wami pograć sad.gif każdorazowe przyjęcie zaproszenia konczy się errorem (choć jakiś czas temu udało mi się chyba zaakceptować 1 czy 2 zaproszenia).

Prawdopodobnie zablokowane porty.
Gawlick
G36 jest takie sobie. Ma niby tylko gorszą dokładność od G3, a wolniej sie typów ubija. Ale to nie jedyna rzecz która dziwi w broniach wink.gif Ale z bliska też daje rade, bo ma duży fire rate. A przy tych mini lagach jakie występują często i gęsto, ten kto ma bardziej szybkostrzelną pukawe wygrywa zazwyczaj smile.gif

Sam biegam za wszystkim co wpadnie w łapy, ale preferuje szturmówki (bez granatnika). A smg to nupkity są smile.gif

Jeszcze tak BTW, wczoraj grałem TDM 6 vs 6 i 5 z przeciwnej drużyny kampiło. Oczywiscie chłopcy z mojego timu postanowili zrobic to samo po krótkim czasie. Gry nie było zadnej, kompletnie zero funu (może dlatego wolę domination...) Dlatego wlasnie myśle że tak nie powinno się grać....
GMB
CYTAT(Gawlick @ 26 11 2007, 11:39) *
A smg to nupkity są smile.gif

Co znaczy nupkity?
mczaper
CYTAT(Amer @ 26 11 2007, 10:00) *

Mam to samo i to na pewno nie jest kwestia zablokowanych portów. Sprawdzalem to osobiscie. A problem u mnie jest nagminny 1/10 zaproszen konczy sie sukcesem biggrin.gif
paulb
CYTAT(Amer @ 26 11 2007, 10:00) *
jakieś opienie o G36C poprosze smile.gif

jeszcze nie mam tego lvlu, ale parę razy podniosłem po kimś G36C, nie zafascynowała mnie ta giverka...
podobnie jak G3,
experymentuję z perkiem DoubleTap, bardzo ciekawe efekty... np. w połączeniu z AK-74u.. no i SteadyAim do tego...
miałem w rękach też P90, moze to byc bardzo dobra broń, jak już sobie ją odblokuję.
Gawlick
CYTAT(GMB @ 26 11 2007, 13:53) *

Co znaczy nupkity?

Najprościej mówiąc broń dla nubów. Największa szybkostrzelnośc połaczona z duzym DMG, Capacity (nie licząc Skorpiona). Niby jedyna bolączką jest zasięg, ale zaprawde powiadam Wam sciągałem kolesi z P90 z baaardzo dużych odległości. Nupkit jak nic wink.gif
GMB
CYTAT(Gawlick @ 26 11 2007, 15:56) *
CYTAT(GMB @ 26 11 2007, 13:53) *

Co znaczy nupkity?

Najprościej mówiąc broń dla nubów. Największa szybkostrzelnośc połaczona z duzym DMG, Capacity (nie licząc Skorpiona). Niby jedyna bolączką jest zasięg, ale zaprawde powiadam Wam sciągałem kolesi z P90 z baaardzo dużych odległości. Nupkit jak nic wink.gif

A pamiętam jak dziś gdy mówiłeś do mnie przez headset że się zakochałeś w P90. tongue.gif IMO już bardziej M4 jest dla noob'ów bo ta broń z bliska jak i na odległość jest cholernie śmiercionośna.
elvis004
Ja już sam nie wiem czym mordować ale jak narazie poczciwy stary "kałach" robi swoje. Owszem łatwo nie jest go opanować, ale ..... smile.gif
Soul
M16 z laserowym celownikiem owns ! :]
marcin0903
Śmieszne są te porównania typu nupkit, ja jak gram to generalnie latam z M4 z laserwoym celownikiem, czasem może zmieniam na snajperkę, albo SMG,/
Maiden
A tam, kałach z laserem, lub G3 bez niczego. To jest potęga.
elvis004
Dobre, haha tylko nie wiem gdzie Wy tam macie "celownik z laserem" ? No chyba, że dla was RedDotSight to jest laser ?? laugh.gif Ja tam żadnych wiązek lasera nie widziałem w multi.

http://www.tajgun.pl/?prod=171&cat=106

albo

http://www.militaria.pl/bsa/celownik_kolim...198.xml?cat=274
Gawlick
GMB to były początki. Teraz nie ide na łatwizne wink.gif Po kolejnym Prestige`u robię znowu challenge dla broni i naprawde smg ownuje wszystko na dystansie close/medium. Na dalszy jest juz gorzej i trzeba wprawy (szczególnie przy Uzi np.) ale i tak można.
Jak już mowiłem wolę poszaleć ze szturmówką jak G3, lub combo Barrett (który jest słaby jak niewiem, tego nie daruje sad.gif ) RPD.
Łebi
No mi bardzo przypadł do gustu M60E4, ciężki i z gripem nie za wiele przez celownik widać lecz nadrabia siłą ognia a z Deep Impact staje się bronią ostateczną hehe. Nie ma to jak ustrzelić wroga nie baczą
c na sciany smile.gif. Jednak na dłuższą metę wolę do niego stopping power i steady aim.
Jeszcze chwilka i odblokuję wreszcie overkill a wtedy zarzucę na plery duet M4 i M60E4/RPD.

PS. Barrett 50 w akcji smile.gif oraz M60E4 smile.gif, obczajcie kopiec kreta z łusek hehe
Don_Kaorle
AK47u dla mnie super na srednie i male plansze a M4 jest taki uniwesrsalny! Mam nadzieje ze OIP powalczymy dzisiaj jak wczoraj z wrogami HeHe
GMB
Odwołuję wszystko złe co napisałem o G36! Pomyliło mi się z G3. LoL! Zacząłem grać G36 dopiero teraz bo nawet nie wiedziałem że ją mam i P90 poszła w zapomnienie. Na razie nie chce innej broni niż G36. Ma bardzo stabilny strzał seriami nawet na dalsze odległości trafić można precyzyjniej.
zajebisty
Dzisiaj mnialem najgorszy dzien w tej grze ciagle trafialem na kuta......co sie chowaja za krzakami nie dalo sie grac podarowalem sobie dzisiaj...A najwieksza beke mam z tego ze ci z najwyzszymy rankingami najbardziej sie chowaja....widac znaja kazdy krzak.....
Gawlick
Jak siedzi jeden albo dwóch to poł biedy, ale jak prawie cały tim przeciwny siądzie na (pipi)e to wtedy jest świetnie! Aż czuć te emocje i chodzi przeciez o zwyciężanie sprytem! wink.gif Powinien byc stystem antykamper jakis albo co biggrin.gif (np. po 10 sekundach stania w miejscu detonacja biggrin.gif )
CELL7777
takie sa realia w COD4 ze jak sie trafi na maniakow to sie ginie co 5 seknd
jak trafisz na cieniasow w druzynie to wogule niewspolpracuja i ciezko cos wywalczyc w domination np
na kazdej mapie sa jakies myki i jak je znasz mozesz nekac innych non stop
ale najwazniejsze to trening i obserwacja przeciwnikow nic na hama
LiSoQuan
Ja od poczatku zaliczam chellange.. teraz ładuje G3 i headshoty.. ciezka sprawa :) ale da sie grac i nawet dobre wyniki.. trzeba szybko palec operowac przy close combat :)
Amer
w wyniku wczorajszego posiedzenia doceniłem moc MP5, który wcześniej (po kilku meczach) wydał mi się mocno przeciętny. Dotychczas biegałem głównie z AK-47, podkuszony jednak rekomendacją (hehe) Gawlicka sprawdziłem ten automat i...

w meczach free-for-all uplasowałem się kilkukrotnie na 1st pozycji (niby łatwizn, ale...), przy okazji zaliczają także 10-11 killsów jeden za 2-gim (z AK47 udawało mi się dobić tylko do 7). A było by jeszcze lepiej gdyby nie niespodziewany brak amunicji i to w najgorszej z możliwych sytuacji (starcia na otwartym polu 1 vs 1).

tak czy inaczej - MP5 to mega mobilny marderca szczególnie jeśli zaopatrzymy go w odpowiedni celownik. Nie ma mowy o campowaniu (trzeba być możliwie blisko), ale przy celnym oku spokojnie da się zdjąc 3 typów na jednym magazynku, a kilka razy udało mi się zapodać także zgładzić 2-ch (przeciwnicy ustawili się jeden za 2-gim, a posłana w stojącego bliżej seria położyła obu)

dziś sprawdzam G36C...

edit: GMB - napalony jestem na ten sprzęt strasznie, oczywiscie zdam relacje (oby tylko nie rozczarował, ale skoro piszesz ze jest OK). Btw, wrzuć mnie proszę do listy "ziomów" od CoD4.
GMB
CYTAT(Amer @ 27 11 2007, 11:29) *
dziś sprawdzam G36C...

Napisz co sądzisz bo dla mnie ta broń to niezły killer.
Gawlick
CYTAT(GMB @ 27 11 2007, 11:31) *
CYTAT(Amer @ 27 11 2007, 11:29) *
dziś sprawdzam G36C...

Napisz co sądzisz bo dla mnie ta broń to niezły killer.

Powiem tak, da się strzelać ale jakiejś rewolucji nie ma. Dla mnie przecietniak w sumie. Recoil jest większy niż w przypadku M4, a DMG mniejszy niż w przypadku AK. Jedyna mocna strona tego sprzętu to szybkostrzelnośc, co przydaje sie na dystansie close/medium. No takie jest moje zdanie przynajmniej.
Amer
CYTAT(Gawlick @ 27 11 2007, 13:49) *
Jedyna mocna strona tego sprzętu to szybkostrzelnośc, co przydaje sie na dystansie close/medium. No takie jest moje zdanie przynajmniej.

z tym ze czy na takich odległosciach nie sprawdzi się lepiej chociażby MP5?
Gawlick
Właśnie tu leży pies smile.gif SMG nic nie przebije na tych odległościach, zarówno AK74u jak i P90 oraz właśnie MP5 koszą wszystko, a nie oszukujmy się na 80% map w takich odległościach sie strzela. Minusem jest range, ale da się to nadrobić wprawą, jak już mówiłem możliwe jest sciąganie np. z P90 typów z duzych odległości.
CELL7777
czy COD4 obsluguje myche??
czasami niektorzy bardzo dobrze mierza i wogule ciezko ich trafic macie jakas rade na to ??
Amer
skoro juz o technikaliach sobie rozmawiamy: granaty stunujące czy flashowe? osobiscie skłaniam się raczej ku tych 2-gich.
Łebi
CYTAT(Amer @ 27 11 2007, 13:42) *
skoro juz o technikaliach sobie rozmawiamy: granaty stunujące czy flashowe? osobiscie skłaniam się raczej ku tych 2-gich.

Po oberwaniu z flascha przy odrobinie szczęścia (i umiejętności smile.gif ) da się uciec, no i można się ostrzeliwać, co prawda na ślepo ale zawsze hehe. Natomiast stunujące dają tą przewagę że przeciwnik raczej nie ucieknie i przeważnie zawsze da się takiego delikwenta ustrzelić. Sam używam obydwu odmian jednak z przewagą stunujących.
OlooS
co do broni to kazdemu sie inaczej gra kazda bronia wiec nie ma co gadac o tym ktora jest lepsza na tej czy na tej odleglosci jeden dobrze z tej przyceluje jeden z tej a co do granatow to tylko smoke ! tongue.gif
atom3k
CYTAT(CELL7777 @ 27 11 2007, 13:07) *
czy COD4 obsluguje myche??
czasami niektorzy bardzo dobrze mierza i wogule ciezko ich trafic macie jakas rade na to ??

może frag fx ?
Gawlick
CYTAT(OlooS @ 27 11 2007, 14:35) *
co do broni to kazdemu sie inaczej gra kazda bronia wiec nie ma co gadac o tym ktora jest lepsza na tej czy na tej odleglosci jeden dobrze z tej przyceluje jeden z tej a co do granatow to tylko smoke ! tongue.gif

No wiesz jeśli wpadam do pokoju z 4 typami w srodku i mam 74u/P90 a po tym jak opadnie dym i kurz słysze tylko UAV recon is ready to coś jest na rzeczy laugh.gif
GMB
CYTAT(Gawlick @ 27 11 2007, 15:55) *
CYTAT(OlooS @ 27 11 2007, 14:35) *

No wiesz jeśli wpadam do pokoju z 4 typami w srodku i mam 74u/P90 a po tym jak opadnie dym i kurz słysze tylko UAV recon is ready to coś jest na rzeczy laugh.gif

Ten 74u to jest ta ostatnia broń do odblokowania w Assault Rifle?
Gawlick
Przedostatnia w smg. Ostatnia w szturmówkach to poniemiecki MP44
GMB
CYTAT(Gawlick @ 27 11 2007, 17:22) *
Przedostatnia w smg. Ostatnia w szturmówkach to poniemiecki MP44

Dobry czy lipa?
OlooS
jezeli lubisz mocne bronie strzelajace pojedynczymi seriami to tak ^^
Łebi
Dobra, dobra, my tu o multi ale powiedzcie mi czym się charakteryzuje tryb ARCADE w singlu. Miałem przejść najpierw całego singla, do multi zajrzałem tylko na moment i tak już zostałem hehe. Widziałem na filmikach że niby podlicza więcej punktów za trafienia i jakieś łączone streaki można robić czy coś. Przeszedł już ktoś całego singla ??
elvis004
Hehe też zajrzałem tylko na moment do multi.... smile.gif Singla też jeszcze nie skończyłem, jak narazie jestem w misji w Prypeciu ale co odpalam CoD-a to widze tylko "aktywną opcję online" biggrin.gif
Gawlick
Oststni nie strzela pojedyńczym szotem jakby mogło sie wydawać, ale wali serią. Wolno bo wolno, ale mieli. W sumie to bardziej ciekawostka chyba, bo nic do niego nie można dołożyć.

Ja singla skończyłem na hardened i teraz w połowie na Vecie jestem, ale że dziwne rzeczy się dzieją wiec nie ruszam. Arcade to po prostu przełażenie misji tyle że za kazde zabicie dostajesz punkty. Łącza się one w combo i jak pzreleziesz do końca masz ranking czy coś. No tak mniej wiecej to wygląda.
atom3k
CYTAT(elvis004 @ 27 11 2007, 18:37) *
Hehe też zajrzałem tylko na moment do multi.... :) Singla też jeszcze nie skończyłem, jak narazie jestem w misji w Prypeciu ale co odpalam CoD-a to widze tylko "aktywną opcję online" :D

Ja mam za sobą tylko pół pierwszej misji :] tak, wiem, że ładne fajne ciekawe jak dobry film itepe, ale nie mam czasu :P wolę na multi pośmigać :]
mczaper
CYTAT(Łebi @ 27 11 2007, 18:26) *
Przeszedł już ktoś całego singla ??

PRzeszedlem calego singla na Regular czy jak sie tam poziom nazywal smile.gif Teraz przechodze jeszcze raz w trybie VETERAN. Po przejsciu odblokowuje sie dodatkowa misja na pokladzie air force one tongue.gif Ale wporownaniu do poprzednich wyglada jakby byla robiona na szybko i na kolanie
CELL7777
http://www.amazon.com/SplitFish-Gameware-P...mp;s=videogames

czy ktos ma takie urzadzenie?? interesuja mnie opinie czy warto kupic.
Gawlick
Ponoc typek który po pierwszych trzech dniach był pierwszy w killsach (7K) uzywał tego. Jesli jednak o mnie chodzi to mija sie to z celem, bo wole wyłożyc sie z padem w ręku niz operować takim gówienkiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.