Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
CELL7777
wlasnie zauwazylem ze cwaniaki jakos za dobrze namierzaja mnie i teraz juz wiem dlaczego uzywaja takiego wlasnie sprzeta.tak wiec za jakis tydzien powinienem to juz miec:)
Gawlick
Ale jesli by tego używała wiekszośc to musiała by mieć ratio takie jak on czyli blisko 4.0. A takiego nie ma, czyli raczej na padziorkach pomykają smile.gif Ja po takim czasie jak ten typ miałem nabite 5.5 K killi ale moje ratio było na poziomie 1.78 czyli jakby nie było troche mniejsze hehe. Jak kupisz to zdaj relacje czy faktycznie cos to daje, ale jak mowie mi do takich wynalazków daleko hehehe wink.gif
CELL7777
od kilku dni widze ze niektorzy nawet jak sie poruszaja bardzo szybko mnie namierzaja grajac na padzie ciezko jest cos takiego zrobic
LiSoQuan
Prawdopodobnie sa tacy co używają tej myszki ale mysle ze ich znikoma liczba... a jesli ktos Was szybko namierza i odstrzeliwuje to uwierz mi na padzie tez mozna tak tyko trzeba duzo grac i poprostu miec umiejetności.. nie ja nie umiem ale wiem ze sa tacy , którzy spokojnie mogli by rywalizować z ludzmi używającymi myszke...

a pad jest duzo wygodniejszy na fotelu sie wyłażyć a z tym sprzetem to musisz miec twarde podłoze.
Łebi
Hmmmm, no poczytałem właśnie na amazonie opinie użytkowników o tej myszce i muszę powiedzieć że mam mieszane uczucia.
Podobno wykonanie a dokładnie klikanie klawiszy jest niczym w najtańszych myszkach a co najgorsze sterowanie nie jest tak komfortowe jak na pecetowych myc
hach. Frag Fx emuluje analoga, z tego też powodu 
występuje w nim opóźnienie, przy szybkich ruchach objawia się akceleracja wstecz
na. Podsumowywując sprzęt ten wymaga paru poprawek i nie jest tak dokładny jak mysz na PC, jednak pomimo tych wad część osób uważa iż jest to przydatny sprzęt dzięki któremy zwiększyli swoją skuteczność w FPSach.
Pozostaje pytanie czy byli to konsolowi gracze w miarę przyzwyczajeni do analoga, chcący zwiększyć swoje umiejętności,czy byli to pececiarze, którzy mają do analoga dwie lewe ręce i każdy, nawet mało udany, substytut mychy da im poczucie większej kontroli ?

CYTAT
a pad jest duzo wygodniejszy na fotelu sie wyłażyć a z tym sprzetem to musisz miec twarde podłoze.

No właśnie nie za bardzo. Podkładka pod mychę nie jest płaska, wykonana jest tak by można było obsługiwać na kolanach co też podobno wymaga przyzwyczajenia bo taka pozycja nie zapewnia stabilności jaką daje biurko czy inny blat .

Ps. Cały ten wywód opieram na przeczytanych opiniach z amazon.com, sam jestem bardzo ciekaw tego sprzętu i cze
kam na relację kogoś z Nas kto się skusi na taką zabawkę.
OlooS
CYTAT(Gawlick @ 28 11 2007, 00:43) *
Ponoc typek który po pierwszych trzech dniach był pierwszy w killsach (7K) uzywał tego. Jesli jednak o mnie chodzi to mija sie to z celem, bo wole wyłożyc sie z padem w ręku niz operować takim gówienkiem.

SWIETA RACJA !! nie kupie nigdy myszy do mojej peestrojki pad rlz !
Łebi
CYTAT
SWIETA RACJA !! nie kupie nigdy myszy do mojej peestrojki pad rlz !

No właśnie, pozostaje jeszcze sprawa moralności, mój znajomy ksiądz twierdzi że może być to grzech zdrady plejaczka, mieszanie rzeczy czystych (dual i konsola) z nieczystymi (piec i mychy) twisted.gif  wink.gif
LiSoQuan
Hehe

Kule to nawet nie moge sobie wyobrazic grac tą myszka na kolanach ?? Przecierz wiadmo ze lepsze wyniki są gdy obie dłonie sa szeroko po bokach, wtedy niezalezna koordynacja dwóch tych kończyć jest lepsza... hmm i jeszcze tak ręką ruszac po kroczu to moga byc ciekawe ofekty :P
elvis004
http://hstv.pl/video.php?vid=75

Film z premiery Call Of Duty4 z Warszawki. Po obejrzeniu nie ma się już co dziwić czemu onet.gry jest tak "profesjonalny" laugh.gif
Faranell
Ahhh no wiec tak,jako ze przez wiele lat uczestniczylem czynnie w scenie Cod1 i Cod2,troszke sceptycznie pochodzilem do 4. Wiadomo,calkiem nowy stajl... powiem krotko:MIAZGA. Gierka mnie powalila na kolana!! Nie bede sie wypowiadal o trybie online bo nie chcialem sie zaglebiac dopoki nie przejde singla:) Odpalilem sobie za pierwszym podejsciem poziom trudnosci Hardened i przejscie gry zajelo mi troszke wiecej niz 5 godzin. Singiel zrobiony jest kapitalnie i mam ochote go przejsc jeszcze raz;D Glosy,muzyka,dla mnie bomba;) Polecam kazdemu:)
adaroth
Panowie, na niektórych mapach na multi niebo wygląda tak jakby było w low res tzn widać przejścia tonalne miedzy barwami i to tak aż rzuca sie to w oczy. Nie wiem czy to jest wina mojego TV (R71B 32", juz to kiedyś poruszałem na forum) czy może gry, programiści obcięli niektóre efekty żeby gra płynnie chodziła lub obniżyli rozdzielczość niektórych tekstur. Jak to wygląda u was albo na x'ie? Musze sprawdzić na pc czy tez mam takie paćki na niebie (szczególnie widać to na mapie z wiaduktami, akcja w nocy)
Pozdrawiam,
P.S. Pamiętam jak swego czasu w duke nukem 3D obniżałem jakość tekstur żeby gra płynnie działała na 486 dx.
LiSoQuan
Ja nic takiego nie zauważyłem... nia mam czasu na spogladanie w niebo :)
Amer
G36C - po początkowym lekkim rozczarowaniu stwierdzam jednak że gun ten to jednak poezja, szczególnie jeśli wzmocnimy troszkę siłe ognia i zapoatrzmy go w odpowiedni celownik (wystarczy zerknąć na statystyki). Tak więc w chwili obecnej biega wyłącznie z nim oraz MP5 oczywiście.
adaroth
CYTAT(LiSoQuan @ 30 11 2007, 07:36) *
Ja nic takiego nie zauważyłem... nia mam czasu na spogladanie w niebo smile.gif

Tez nie miałem kiedy spogladac w niebo, do czasu az wyleciałem w powietrze od eksplozji granatu i powiem ze nie wyglada to zachwycająco.
Adi_TEAM LBN
No i stalo sie... zawiesilem sie w CoD. Mam 43 lvl brakuje mi 3115 xp na nastepny i nie moge tego nabic bo za kazdym razem jak dobije do 44 to po wyjsciu z online i wejsciu znowu mam 43 i te cholerne 3115 xp. Kille i deathy tez sie resetuja. Mam juz tak od wczoraj. Pozostaje mi zaczac od poczatku confused.gif
Foxter
od poczatku?
mam identyczna sytuacje od wczoraj... moze wystaryczy poczekac rolleyes.gif
Don_Kaorle
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 1 12 2007, 14:26) *
No i stalo sie... zawiesilem sie w CoD. Mam 43 lvl brakuje mi 3115 xp na nastepny i nie moge tego nabic bo za kazdym razem jak dobije do 44 to po wyjsciu z online i wejsciu znowu mam 43 i te cholerne 3115 xp. Kille i deathy tez sie resetuja. Mam juz tak od wczoraj. Pozostaje mi zaczac od poczatku confused.gif

Nie zaczynaj pd początku (no chyba że chcesz hehe), miałem tak samo i po nabiciu dodatkowych 6 tyś w końcu zaskoczyło i wyrównało licznik pkt zwiększając rangę o 2 poziomy, z tym że był kłopot bo nie odblokowało broni któr powinny się odblokować na tych zwieszonych rangach.
froniu
ja mam to samo confused.gif zawiesiłem sie na 36lvl a dziś dobiłem do 38 i jest dalej 36 tyle samo punktów killow itd confused.gif
alexx-1
Właśnie się przymierzam do zakupu i mam tylko jedno pytanie - czy poprawili już wszystkie problemy jakie były w muliplayer'ze online?

EDIT: Heh, widzę, że nie wszystko confused.gif
Gawlick
Ja zauwazylem ze grajac na grach prywatnych dolicza mi czas gry i accuracy do ststystyk ogolnych. MOze wiec jakis bug albo cos. Dzisiaj wieczorem sprawdze czy dalej tak jest
OlooS
to jakis zbieg okolicznosci czy przypadek ?? mi takze przestalo naliczac nabilem 52 lvl a cofnelo mi na 50 ;o jak wyszedłem baby.gif
Łebi
CYTAT(alexx-1 @ 1 12 2007, 17:00) *
Właśnie się przymierzam do zakupu i mam tylko jedno pytanie - czy poprawili już wszystkie problemy jakie były w muliplayer'ze online?

EDIT: Heh, widzę, że nie wszystko confused.gif

Wal do sklepu śmiało, gra jest piękna, płynna i baaardzo miodna i mimo małych wad (a która gra ich nie ma smile.gif ) związanych z netem bawi wyśmienicie.
drk2
CYTAT(OlooS @ 1 12 2007, 18:13) *
to jakis zbieg okolicznosci czy przypadek ?? mi takze przestalo naliczac nabilem 52 lvl a cofnelo mi na 50 ;o jak wyszedłem baby.gif

U mnie to samo .Cos sie znowu powalilo.
OlooS
no nie idzie nabic lvl-a porazka baby.gif
drk2
CYTAT(OlooS @ 1 12 2007, 21:55) *
no nie idzie nabic lvl-a porazka baby.gif

No porazka .Jeszcze zauwazylem dzisiaj we friendsach ze OlooS gra w COD4 ,odpalam gre OlooSa nie widac i odwrotnie -OlooS nie gra ,odpalam OlooS gra ...Z innymi friendsami to samo o_O
Amer
u mnie dokładnie to samo confused.gif

kiepskie jest to iż wczoraj po raz pierwszy w historii mojej zabawy w strzelanki udało mi się rozegrac meczyk (teamowy) nie ginąc w nim ani 1 raz (a ubiłem 17-tu), a punktowe korzyści które z niego wyniosłem dziś rano i tak zostały zresetowane.

IW - patch albo "w ryj" dry.gif
Gawlick
Gdzies na necie czytalem ze IW mialo wypuscic pacza niedzy innymi na problem ze snajperka (ktory denerwowal mnie od dluzszego czasu) wiec mozer co innago zepsuli. Od premiery nie bylo przeciez takich jazd...
Amer
ale patcha jeszcze przeciez nie było, więc... confused.gif

generalnie coraz wiecej bzdetnych jazd z tym tytułem.
OlooS
sadze ze zbyt duzo osob pakuje sie na cod 4 online i serwy im nie wytrzymuja tongue.gif baby.gif
drk2
Az strach pomyslec co by bylo jak by opchneli ze 3 miliony kopi...
Ze tak zapytam przy okazji...do czego sluzy player options menu???
Styku
jest , kupilem, wczensije musialme sie zaopatrzyc w R&C ale call 4 juz mam od dziisaj ( polecam sklep sony firmowy - 219 zl za sztuke). Grafika naprawde neizla po tym co widzailem w R&C. Akcja w single tez niezla... narescie te wsyztkei filmiki z gametrailers sa jak zywe na tych 32 calach
Wooyek
3 razy dziś przechodziłem z 24 lvl do 26 i ku**a za żadnym razem mi go nie zapisało co jest do cholery ???
Faranell
Szlak mnie juz trafia... normalnie niech to szybko naprawia!!! Mialem takie ladne meczyki,skonczylem jeden z nich na 46 do 6 i lipa nic nie pozaliczalo...tyle challengow;(
OlooS
tia ja tak samo jakis 10 raz juz bylem do 52 biggrin.gif a i tak wraca tongue.gif chyba kazdy tak ma baby.gif
mczaper
Widze sami statsiarze graja w CoD 4 pifpaf.gif

Spoko wiem ze to denerwujace no ale coz.. zycie
Pozdro
OlooS
no tak nie zalezy mi tak bardzo na statsach ale nawet o glupie zapisane bronie ktore mi sie kasuja lub zdobyty celownik do m16 ktorym czsami pogrywam jak nie mam co robic choc i tak gram ciagle jedna....
Don_Kaorle
Ja to mam obydwa przypadki cofa mi lev. oraz niemogę się do zproszeń podłączyć ( znaczy nie za pierwszym razem ). Mam nadzieję, że koniec tych problemów już blisko!!!!
GMB
Klas też nie zapisuje. Utworzyłem wczoraj klasę z MP5 i dziś po uruchomieniu konsoli już jej nie było. Buuu. sad.gif
Wooyek
klas to mi od początku chyba nie zapisuje, ale lvl od wczoraj, ciekawe kiedy to naprawią ???
alexx-1
Czy na X360 tez sa takie problemy?
Wooyek
zapytaj o to w temecie na x360 tutaj ci nie bardzo pomogą
OlooS
nie wiem jak u was ale u mnie sie juz zapisuja staty wreszscie nabity 52 lvl mi sie zapisal smile.gif jak i inne rzeczy tylko szkoda ze tyle co wczesniej nabilem przepadlo sad.gifsad.gif
rafal180
nie no oczywiscie na x360 problemów takich co piszecie nie ma od samego początku są normalne lvl, tworzenie klas postaci, statystyki itd zapisywane, nawet nie wiem czy ktoś mogłby wpaść na taki pomysł aby były z tym problemy . A, że wywala z serwerów, lub wogle nie idzie zagrac online to aż nie do pomyslenia( człowiek płaci za gre a tu problemy z zagraniem online lub wywalaniem czy zapisywaniem parodia) albo zaproszenia nie działaja też dobre. Może wyjdzie jakis patch na ps3 naprawiający te błędy jakos szybko bo takie sprawy moga ostro irytowac ludzi. Swoja droga na x360 nawet nie ma prawa aby były takie problemy co piszecie bo usługa jest płatna(160zł za rok) i gdyby w jakiejs grze (COD3,COD4,GOW,TDU,HALO,LOST PLANET itd) kogoś wywalalo z servera, zaproszenia by nie działały lub statystyki nie zapisywały by się czy zerwanie połaczenia to ktoś mógłby MS podać do sądu za takie jaja.
adamcky
A jak jest chlopczyku w GoWie?? Niezaliczajace sie achievmenty, lagi w trzy dupy, 3x lepszy host, rozlaczenia, glitche, slabe pingi i malo gier. Malo?? A za to sie placi...;]

Co do CoDa to musza to naprawic. Osobiscie takich problemow nie mam jak reset statsow, ale zaproszenia, czy dlugie wyszukiwanie gry (ostatnio nie jest az tak zle) to parodia (jak cala ta gra zreszta;])
Gawlick
Dzisiaj lagi w trzy dupy były, w dwoch meczach miałem zielony ping tylko sad.gif Gawlick z lagami 2/4 Gawlick bez lagów 20/4 W sumie to rożnica w zerze tylko była heh biggrin.gif
slav-wichur
Widzę że wszyscy zagrywają się po sieci, ale może ktoś próbował przejść lub przeszedł singla Call of Duty 4 na najwyższym poziomie trudności? Jeśli tak, to jakie wrażenia? Ja osobiście grałem u znajomego(nightrunner'a z tego forum) na 3 p.t. i już tam przeciwnicy potrafili być bardzo upierdliwi. Zastanawia mnie jak to jest z najwyższym poziomem trudności. Czy przeskok trudności między 3 a 4 p. jest tak duży jak między 2 a 3? Jeśli tak, to może być ciężko. pifpaf.gif
Gawlick
Ja jestem w połowie gry tak mniej więcej na Vecie, ale chyba już kiedyś pisałem jak to wygląda. Za pierwszym razem przeszedłem w 5-6 H na Hardened i IMO to jest wyważony poziom. Tutaj na Vecie, przeciwnicy nie sa upierdliwi tylko uzywaja telekinezy, bo kiedy tylko sie wychylisz lekko przestają strzelać na oślep w inną strone i momentalnie dostajesz kulasa. Granaty pojawiaja sie niedaleko Ciebie, lub pod Twoim tyłkiem i takie sprawy. Jest takie uczucie że walczysz ze wszystkimi, bo wrogowie widzą tylko Ciebie, no przynajmniej jesli patrzysz na nich, nawet zza jakiejs szpary smile.gif
Litwin25
Ja na 3 poziomie chyba ze 2 godziny meczyłem się z przejściem sali,gdzie zdobywaliśmy studio tv.Fajny patent jest ze strzelaniem przez ściany
Gawlick
Taaa, na Vecie tam w małych pokoikach z jednym wejsciem granaty sie pojawiają pod tobą biggrin.gif
Goldi69-PL-
szkoda ze nie ma wspolnych serwerow COD4 dla PS3 i X360, chetnie bym ze stara gwardia Resistence'a posiupal
moze w Bad Company cos pomysla, bo na to najbardziej czekam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.