Live ma zamknieta strukturę niestety

Prędzej z PS3 bedzie można grać z PC

No ale kto wie moze ktoś cos mądrego wymysli i zrobi. A BF pozamiata, chyba nikt w to nie wątpi hehehe
a mi dalej nie nabija statow wrrrr
u mnie działa (już od wczoraj chyba).
plus jeszcze taka uwaga: kilka razy "udało mi się" mięc minusową ilość punktów wymaganych do przeskoczenia na kolejny level (ich pasek wyskakiwał wówczas poza ramke). Doświadczyliście czegoś podobnego?
wczoraj fuxem chyba udało mi się nawet przyjąć kilka zaproszeń od znajomych, dzięki czemu zagrałem kilka (1 cały, a z 2-giego mnie wywaliło) meczy z PL (Adamcky, zdrowo kosisz). Dzięki i licze na więcej.
Adi_TEAM LBN
3 12 2007, 13:09
Ehhh Call of Duty... gra w ktora mi sie z poczatku podobala, w ktora duza czesc osob bedzie grala pare lat, mi sie po prostu znudzila. Po dluzszym pograniu online stwierdzilem ze ta gra jest "deczko" randomowa

Najlepsze sa akcje z wybieganiem zza rogu, jak masz laga i P90 w lapie to jest niezla jazda. Nie mowie tu o duzym lagu ale o minimalnym Ze kolesie widza cie ok. pol sekundy pozniej(ogladajcie killcamy). A randomem jest to ze czasem ty masz takiego laga a innym razem przeciwnik. Przestalo mi sie tez podobac to ze przeciwnik w 9 przypadkach na 10 nie ma z toba rownych szans bo w CoD zabija sie z ukrycia, z daleka albo najczesciej w plecy. Teraz moglbym sie zgodzic z tym co nie tak dawno pisal Adamcky, ze tu nie potrzeba skilla.
Tylko czy to nie jest tak że to same kilcamy są rypnięte ?? Nie pokazują dokładnie całej akcji jaka miała miejsce.
jest dokładnie jak pisze Łebi - swego czasu była już na ten temat dyskusja.
Hehe mówiłem ze random jest czasem?
dokladnie tak jak mowo Lebi (sorry LEBI nie mam polskich znakow) i Amer kilcamy sa czasami pokrecone
CYTAT(tomci23 @ 3 12 2007, 14:49)

dokladnie tak jak mowo Lebi (sorry LEBI nie mam polskich znakow) i Amer kilcamy sa czasami pokrecone
Wiem, wiem, dlatego jak pisze do Ciebie to staram sie nie uzywac polskich znakow aby Ci sie krzaczki nie pokazywaly

I zeby nie offtopowac to dodam ze mi na razie gierka sie nie znudzila i mam nadzieje ze bedzie tak jeszcze dlugo, doczekamy sie patcha, potem zapewnie jakies map packi a moze i perki lub inne "(pipi)y"
fajnie bylo by gdyby sie pojawila jakies nowe wymysly tworcow (perki) jakies buty ze wyzej skaczesz czy co <rotfl> lub wiecej naboi w jednym magazynku

nowa bronia tez bym nie pogardzil

a mapa to juz kompletnie
Adi_TEAM LBN
3 12 2007, 15:37
CYTAT(Łebi @ 3 12 2007, 14:25)

Tylko czy to nie jest tak że to same kilcamy są rypnięte ?? Nie pokazują dokładnie całej akcji jaka miała miejsce.
No niewiem. Wiele razy juz mialem sytuacje ze wbiegalem do pokoju z 3-4 kolesiami patrzacymi sie na drzwi ktorymi wchodze zabijalem dwoch a reszta dopiero zaczynala strzelac. Ja rozumiem ze ktos moze miec wolny czas reakcji ale wszyscy?
Incognitos
3 12 2007, 18:04
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 3 12 2007, 13:09)

Ehhh Call of Duty... gra w ktora mi sie z poczatku podobala, w ktora duza czesc osob bedzie grala pare lat, mi sie po prostu znudzila. Po dluzszym pograniu online stwierdzilem ze ta gra jest "deczko" randomowa

Najlepsze sa akcje z wybieganiem zza rogu, jak masz laga i P90 w lapie to jest niezla jazda. Nie mowie tu o duzym lagu ale o minimalnym Ze kolesie widza cie ok. pol sekundy pozniej(ogladajcie killcamy). A randomem jest to ze czasem ty masz takiego laga a innym razem przeciwnik. Przestalo mi sie tez podobac to ze przeciwnik w 9 przypadkach na 10 nie ma z toba rownych szans bo w CoD zabija sie z ukrycia, z daleka albo najczesciej w plecy. Teraz moglbym sie zgodzic z tym co nie tak dawno pisal Adamcky, ze tu nie potrzeba skilla.
Nie trzeba mieć skilla??? Człowieku widziałem takich gości (np. W S&D gdzie jak zginiesz to oglądasz działania swojej drużyny), że głowa mała i nie chodzi mi o gości kitrających się w domach tylko o rzeźników mordujących raz snajperką za chwilę kałachem lub nożem co w pojedynke sa w stanie roztrzygnac mecz ... nie wiem ile w to grałeś ale żeby z daleka dobrze siepać naprawde trzeba mieć wyczucie to raz, dwa mówisz o strzałach w plecy... fakt czasem drażnią ale skradać też sie trzeba umieć, a nie biegać środkiem ulicy.. mówię tu o tym , że np idziesz za murkiem, patrzysz, nikogo nie ma, więc sprint na drugę stronę ulicy za śmietnik, tam wychylasz łeb patrzysz i kombinujesz dalej... przecież o to w tej grze chodzi. Mam całkowicie inne zdanie ta gra właśnie wymaga mega skilla nie jest to randomowy R:FOM gdzie cała gra polegała na bieganiu w kółko i prucie do siebie z 2 metrów.
Mam 29 level i lagi zdarzyły mi się TYLKO W JEDNYM MECZU - widocznie jakiś słaby host. Zaznaczam, że mam łącze 768/384 więc nie jest jakieś wybitne a wszystko śmiga ultra płynnie.
PS: Nie chce zapeszac ale problemow z levelami czy nie nabijaniem punktow osobiscie nie doswiadczylem... obz jak najduzej
Adi_TEAM LBN
3 12 2007, 19:59
Haha randomowy R:FoM dobre

Zauwaz ze w CoD to kto wygra pojedynek 1 on 1 (jesli to mozna tak nazwac) zalezy w bardzo malym stopniu od skilla gracza i opanowania pada przez niego (w przeciwienstwie do R:FoM) a bardziej od posiadanej broni, szczescia a czasem laga(co jest absurdem). Tak jak mowisz Incognitos, trzeba sie umiec skradac i chowac ale do tego trzeba miec troche rozumu a nie skilla. A co do trafiania z daleka to nie wiem o czym mowisz i co sprawia trudnosc, mniejszy cel?
Mega skilla na padzie to bedzie wymagal UT3 a nie CoD.
Co do lacza to mam 2mb a lagi spotykam dosc czesto (male ale sa)
CYTAT(Incognitos @ 3 12 2007, 20:04)

Nie trzeba mieć skilla??? Człowieku widziałem takich gości (np. W S&D gdzie jak zginiesz to oglądasz działania swojej drużyny), że głowa mała i nie chodzi mi o gości kitrających się w domach tylko o rzeźników mordujących raz snajperką za chwilę kałachem lub nożem co w pojedynke sa w stanie roztrzygnac mecz ... nie wiem ile w to grałeś ale żeby z daleka dobrze siepać naprawde trzeba mieć wyczucie to raz, dwa mówisz o strzałach w plecy... fakt czasem drażnią ale skradać też sie trzeba umieć, a nie biegać środkiem ulicy.. mówię tu o tym , że np idziesz za murkiem, patrzysz, nikogo nie ma, więc sprint na drugę stronę ulicy za śmietnik, tam wychylasz łeb patrzysz i kombinujesz dalej... przecież o to w tej grze chodzi. Mam całkowicie inne zdanie ta gra właśnie wymaga mega skilla nie jest to randomowy R:FOM gdzie cała gra polegała na bieganiu w kółko i prucie do siebie z 2 metrów.
Mam 29 level i lagi zdarzyły mi się TYLKO W JEDNYM MECZU - widocznie jakiś słaby host. Zaznaczam, że mam łącze 768/384 więc nie jest jakieś wybitne a wszystko śmiga ultra płynnie.
PS: Nie chce zapeszac ale problemow z levelami czy nie nabijaniem punktow osobiscie nie doswiadczylem... obz jak najduzej

R:FoM randomowy? O żesz ty w morde... . Tak gadają ci, którzy dostaja baty od byle leszczy i później się żalą na forach, że gra oszukuje. Random masz w codzie bo byle n00b może sie skampić na jakimś za(pipi)ejewie, zaminować wejścia (jak są dwa to pół biedy, gorzej jak jest jedno...) i stamtąd prowadzić działania mające na celu doprowadzić do jego niezasłużonego zwycięstwa. Strzały w plegary też są na porządku dziennym i na 90% giniesz, gdzie w Resie miałbyś szanse sie jeszcze wybronić i ubić dziada. Pojedynki 1 vs 1 polegają na tym kto pierwszy wyceluje i zacznie strzelać. Wiadomo, że jedni robią to wolniej a inni szybciej więc tu jest w miare uczciwie. Ale mam tu na myśli pojedynek w sensie, że jeden i drugi jednocześnie siebie zauważają. Dochodząc do sedna sprawy Resistance = skill, Cod 4 = random. Aha, żeby nie było, że mam mało doświadczenia.
Witam, kupilem gierke, single napwrde neizly ale multi miazdzy klate, ale kurka dluuuugo sie czeka na szpil...

wy tez tak macie czasem czekam 2 min czasem 5 min czasem 10

jakas pomoc, czy wogole bedzie to naprawione ??
Pozwólcie że wtrącę swoje zdanie. Czytając to dochodzę do wniosku ze nikt chyba nie grał w GRAW2 bo tam to jest jedno wielkie campowanie, nieliczni grają normalnie oko w oko, w 1/10 przypadku masz w ogóle pojęcie skąd nadleciał kulka i Cię ugodziła

Gry są free for all i cza sie z tym pogodzić... przynajmniej ja tak myślę
Adi, ASSphalt (Yogi) nie gadajcie z Nim nawet.
Pytasz sie ile Adi gral w ta gre, ze wystawia takie opinie. A gral tyle, ze bez problemu zniszczylby Ciebie w pojedynku 1 vs 1 za kazdym razem.
Co do RFOM to tez sie nie wypowiem, ale jakos Ciebie nawet nie kojarze z tej gry. Napewno jestes tak samo dobry jak w CoDa, prawda;]
Wiec kolezko- sa tu gracze, ktorzy troche wiecej czasu spedzili przy grach online i mysle, ze Twoje zdanie w tym przypadku jest ... srednio warte...
RFOM randomowy, a CoD nie;];];];] Hahahaha pojechales po calosci stary;] Zawsze jak na forum wejde to ktos mnie rozbawi do lez!!
I po co te kłótnie dzieciaki?

Ja wolę gry bardziej taktyczne więc skradanie mi się podoba! Co do pojedynków 1vs1 to najwięcej zależy właśnie od sprytu i "pomyślunku" a nie walenia na pałę, broń i reszta ma drugorzędne znaczenie! Pojawił się tu jakiś problem lagów podobno: mam neo 512 i zalagowało mi ze 2 razy więc nie rozumiem skąd te problemy! Dziś grałem w Team Deatmatch p-ko kolesiom z jakiegoś klanu i jeżeli to ten osławiony skill to niech spadają na drzewo bo całe to gó...no zabiera mi radość z rozgrywki - grali tak chaotycznie że porażka i do tego nie odbiło się to w jakiś znaczący sposób na wyniku
!
dokladnie po co tak klotnia kazdy jest inny i jeden lubi skradanie jeden lubi pojedynki 1vs1 np na noze:D.Mam pytanie czy istnieje w cod4 jakies automatyczne namierzanie celu?
CYTAT(da$io @ 3 12 2007, 23:21)

Pojawił się tu jakiś problem lagów podobno: mam neo 512 i zalagowało mi ze 2 razy więc nie rozumiem skąd te problemy!
gram od ok 3 tygodni i mam neo 1mb niestety BARDZO czesto zdaza sie ze host rozlacza lub sa cholerne lagi...zreszta duzo osob gralo ze mna i musielismy zmienic serwa poniewaz niestety lagowalo
CYTAT(tomci23 @ 3 12 2007, 23:23)

dokladnie po co tak klotnia kazdy jest inny i jeden lubi skradanie jeden lubi pojedynki 1vs1 np na noze:D.Mam pytanie czy istnieje w cod4 jakies automatyczne namierzanie celu?
NIE..zauwazylem tylko ze jest lekki auto aim lecz wlacza sie on gdy zaczniemy strzelac z przyblizenia do osoby z bliskiej/sredniej odleglosci na dalekie nie dziala
chodzi ci o perk steady ? acha ok dzieki
nie wiem czy to on daje ten lekki auto aim....lecz zdazylo mis ie to zaobserwowac bez uzywania tego perka
Widze że coraz wiecej osób zauwaza to oczym juz jakiś czas temu mówiłem hehe. Mowie dobijecie do 16 K killi tak jak ja, to zobaczycie inne rzeczy jeszcze

RFOM i randomowość się wykluczają raczej

Tam nikt mnie nie spawnował na lini ognia, na granacie przeciwnika, czy prosto pod jego lufą...
Ten AA nie jest znowu taki lekki hehe. Szczególnie to widac kiedy masz duże mobility (smg w łapie np.)
CYTAT(Gawlick @ 3 12 2007, 23:34)

Widze że coraz wiecej osób zauwaza to oczym juz jakiś czas temu mówiłem hehe. Mowie dobijecie do 16 K killi tak jak ja, to zobaczycie inne rzeczy jeszcze

Tzn jakie

? co ma 16k killi wspolnego z zobaczeniem innych rzeczy ? zawsze gram tym samym systemem
AA zoabcyzlem juz dawno tylko poco o tym pisac

?
Ano takie że przez ten cały czas to jest prawie 90 H dało sie poznać grę myśle że prawie na wylot. Mini lagi (wszechobecne), randomowe pojazdy nożowe z kilku metrów, dziwnie naliczane heady (bądz czasem nie naliczane), snajperczane błędy i inne jakże przyjemne niespodziewajki

Gra jest klimatyczna, efektowna, robiąca mase, naprawde masę zabawy ale niestety jest też randomowa, do pewnego stopnia oczywiscie.
A po co pisac o AA? A czemu nie, wszak to część tej gry.
LiSoQuan
4 12 2007, 09:32
Z tym auto aim to prawda.. zastanawiałem sie czy tylko mi sie wydaje ale jest lekki i to nawet na duze odległosci... celownik sam porusze sie za przeciwnikiem ale rzadko sie to zdarza i mi przenajmniej kiedy przeciwnik biegnie sprintem.
Wczoraj grałem z gościem co miał chyba tą zabawkę frag fx (czy jakoś tak) bo koleś celował jak szalony. Wkurza mnie to że jest taka możliwość gry z graczami używającymi padów. Ja tego nie pojmuje po co ktoś kupuje sobie taką rzecz. Przecież to momentalnie odbiera całą satysfakcję z nabijania fragów bo chyba każdy kto tego używa jest świadomy że w momencie startu meczu ma on dużą przewagę nad przeciwnikami. Jaka więc frajda z grania gdy zdajemy sobie sprawę że to my mamy znacznie dogodniejsze warunki gry. To trochę jak gra na kodach.
Popatrz na to z tej strony, ze taki delikwent musiał dostawiac na padzie w dupe niemiłosiernie wiec sprawił sobie pomoc, zamiast nauczyc się grać. Teraz się cieszy bo ma przewagę. Co prawda kazdy powinien grać tak jak lubi, ale gdyby serwery były podzielone na normalne i do myszek itp. (coś jak w UTIII miało być) dalej było by to samo. Żądza dostania killa łatwą rączką nie odejdzie sama z siebie hehe.
Goldi69-PL-
4 12 2007, 12:21
no COD jest tez pod PC pisane dlatego ma taki kod ze na klawiaturze i myszce tez sie da grac, nawet lepiej jak na padzie
w takim np. Halo ktore jest wyraznie pod pada pisane to na komputerze nie szlo grac na klawiaturze
Adi_TEAM LBN
4 12 2007, 12:33
Na jakiej czulosci pada gracie? Ja gram na custom miedzy high a very high. Gra ktos na czulosci pada "insane"?

Szybkosc obracania jak na myszce. W UT3 trzeba bedzie na takiej czulosci grac no ale to nie ten temat...
Ja gram tak jak zwykle czyli bez zmiany jakiejkolwiek czułości.
No ja tak samo,a zastanawiałem się ostatnio jak grają inni:D
Ja zalaczylem sobie poziom insane miazga:D
nightrunner
4 12 2007, 14:19
CYTAT(tomci23 @ 4 12 2007, 14:13)

Ja zalaczylem sobie poziom insane miazga:D
No na insane'nie to już prawie jak myszka jest, przynajmniej jeśli chodzi o rozglądanie się bo z precyzja juz gorzej (mały skok gałki, więc ciężko o precyzyjność).
Incognitos
4 12 2007, 20:32
CYTAT(Yogi @ 3 12 2007, 20:00)

CYTAT(Incognitos @ 3 12 2007, 20:04)

R:FoM randomowy? O żesz ty w morde... . Tak gadają ci, którzy dostaja baty od byle leszczy i później się żalą na forach, że gra oszukuje. Random masz w codzie bo byle n00b może sie skampić na jakimś za(pipi)ejewie, zaminować wejścia (jak są dwa to pół biedy, gorzej jak jest jedno...) i stamtąd prowadzić działania mające na celu doprowadzić do jego niezasłużonego zwycięstwa. Strzały w plegary też są na porządku dziennym i na 90% giniesz, gdzie w Resie miałbyś szanse sie jeszcze wybronić i ubić dziada. Pojedynki 1 vs 1 polegają na tym kto pierwszy wyceluje i zacznie strzelać. Wiadomo, że jedni robią to wolniej a inni szybciej więc tu jest w miare uczciwie. Ale mam tu na myśli pojedynek w sensie, że jeden i drugi jednocześnie siebie zauważają. Dochodząc do sedna sprawy Resistance = skill, Cod 4 = random. Aha, żeby nie było, że mam mało doświadczenia.
Masz sporo racji ale widzisz jak w Res trafiłeś na kozaka na szóstej to też miałeś niewielkie szanse na obrót... tak samo jest w COD - a leszcz nie wejdzie Ci w Cod na plecy bo mu na to nie pozwolisz, oczywiście się to zdarza ale chyba nie da się tego uniknąć w ogóle. Nie gram 1 na 1 więc nie mogę się wypowiadać ale w większych starciach zauważyłem, że camperzy wcale nie mają łatwego życia... Dlamnie COD nie jest na tyle randomowy by krzyczeć że to "random". Wymaga skilla i wiem to z własnego doświadczenia i z tego jakie rzeczy widziałem na necie podczas konkretnych walk. Ale rozumiem twój punkt widzenia żeby nie było

tylko trzeba pamiętać, że Cod dązy w strone realizmu dlatego seria w plecy kończy zabawę.
PS: Jak grałem jeszcze to nigdy nie narzekałem na R:FOM. Chcesz to sprawdź moje statystyki... oczywiście oceń moje wyniki proporcjonalnie do rozegranych meczy...
PS2: Nightrunner - dokładnie ja przedkładam precyzję nad szybkość.
Adi_TEAM LBN
4 12 2007, 22:55
Taa... camperzy nie maja latwego zycia chyba ze maja claymore'y ze soba

A jesli ta gra dazy w strone realizmu to po strzale w z barreta z kolesia powinny zostac tylko buty

Widzieliscie ze potrzeba 2-och strzalow w glowe zeby zabic kogos z czegos innego niz snajperki? LOL
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 4 12 2007, 22:55)

Widzieliscie ze potrzeba 2-och strzalow w glowe zeby zabic kogos z czegos innego niz snajperki? LOL
Niekoniecznie to zle. Dzis produkowane helmy sporo znosza.
A ta snajperka to jest zdolna przebic pancerz niejednego pojazdu opancerzonego.
CYTAT(grzes_l @ 4 12 2007, 23:15)

CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 4 12 2007, 22:55)

Niekoniecznie to zle. Dzis produkowane helmy sporo znosza.
A ta snajperka to jest zdolna przebic pancerz niejednego pojazdu opancerzonego.
Hełm hełmem ale jak się po cichu zakradłem do kolesia walącego z okna, wymierzyłem mu z ok 2m prosto w ucho i oddałem strzał z m4 a kolo tylko drgnął to się nieźle ździwiłem, na szczęście zdążyłem w porę poprawić...
Jakby nie było giera i tak wymiata. Jeśli dobierze się zgrana ekipa i każdy wie co ma robić to żaden (no prawie

) kamper nie podskoczy.
Coś widzę że niektórzy już się chyba w coda nagrali

, proponuję w takim razie małą przerwę od tej gry, taki mały detoksik kilkudniowy, gwarantuję że po takiej abstynencji gra znowu zasmakuje lepiej
Ciekaw jestem jaka gra przebije COD4 jeśli chodzi o multi. Albo to będzie BF:BC albo nowy SOCOM. Ja jestem bardzo ciekaw kolejnej odsłony SOCOM'a.
Adi_TEAM LBN
5 12 2007, 00:03
CYTAT(GMB @ 4 12 2007, 23:50)

Ciekaw jestem jaka gra przebije COD4 jeśli chodzi o multi. Albo to będzie BF:BC albo nowy SOCOM. Ja jestem bardzo ciekaw kolejnej odsłony SOCOM'a.
Blad

To bedzie UT3 i jesli wszystko dobrze pojdzie to KZ2 (osobiscie na to nie licze)
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 5 12 2007, 00:03)

CYTAT(GMB @ 4 12 2007, 23:50)

Blad

To bedzie UT3 i jesli wszystko dobrze pojdzie to KZ2 (osobiscie na to nie licze)
Hmmm tylko ja bym nie porównywał za bardzo UT3 do CODa czy BFa, pomimo że wszystkie one to FPSy to jednak o zupełnie odmiennej taktyce i sposobie grania. UT3 może mieć bardziej rozbudowane multi, więcej trybów i wykręconych patentów ze względu na jego świat oparty na SF a nie na realnym świecie.
Ut3 na bank nie zawiedzie, za to za BFa trzymam kciuki aby go nie spartolili (zagrywałem się w bf2147 na pc), za to o SOCOMa się boję (obym się mylił).
Litwin25
5 12 2007, 10:53
Wczoraj męczyłem misje "Sniper" w Czarnobylu,po prostu cudo,klimat opuszczonego miasta gęsty aż można kroić,super gierka
elvis004
5 12 2007, 11:12
"Call of Duty 4: Modern Warfare Double XP WEEKEND
Starts: Friday Dec 7th at 10 AM (PST)
Ends: Monday Dec 10th at 10 AM (PST)
Details:
We're kicking off a double XP weekend exclusively on the PS3 starting on Friday and lasting till Monday morning. Play at anytime starting at 10 am (PST) through Monday at 10 am (PST) and you'll earn double the XP in every gametype. Rank up higher, unlock more all weekend long!
This is a special limited time deal, so get in there and rank up while the double XP lasts, as come Monday morning it's back to normal XP. See you online!"
http://www.infinityward.com/community/foru...pic,4948.0.htmlZapowiada się intensywny week mordowania
moze ktos mniej wiecej napisac oco lotto w tym ?
Przez weekend punkty zdobywane w multi beda naliczane x2.
Sądze ze to moze mieć związek z tym że przez 2 dni nie naliczano expu wogóle. Miło ze strony IW
wow to super

bedzie mozna niezle podbic
Adi_TEAM LBN
5 12 2007, 12:12
No to servy beda tak zatloczone ze masakra
zamiast bawić się w takie akcje niech lepiej napiszą coś o patchu.
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 5 12 2007, 12:12)

No to servy beda tak zatloczone ze masakra

juz czuje jak bez patcha bedzie ciezko sie dostac na serwa....no ale moze sie uda
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.