Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32
Litwin25
Multi mi się bardziej w COD podoba,bo kwestia refleksu,a w Restistance biegną na przeciwko siebie i naparzają happy.gif .Ural nie przeszkadza ci brak interakcji ze środowiskiem?Przy tych platformach to powinien być standard
Ural
Tzn. co dokładnie rozumiesz przez interakcję ze środowiskiem? Jeśli samo otoczenia, to jest to ograniczone oczywiście, ale jakoś nie przeszkadza to specjalnie w zabawie. Choć rzecz jasna gdyby się dało rozwalić każdy płotek po przywaleniu z reakiety, albo budynek, to już w ogóle byłby miód... Tylko że CoD jest tak intensywną grą, że się nawet takich braków nie zauważa... i w tym tkwi jego siła - osobiście wciąz natomiast czekam na grę, w której rozwalić się będzie dało wszystko, no ale pewnie szybko się nie doczekam wink.gif.
Gawlick
Granat po wystrzeleniu potrzebuje kilku metrów żeby sie uzbroic, ale fakt faktem że niekiedy po prostu nie wybucha. Ostatnio denerwuja mnie ludzie ciągnący z noża z odległości wiekszej niż można....
Litwin25
Może nie wszystko,ale niech chociaż dziury w ścianach się robią od bazooki,niech granat robi dziury w ziemi.żeby deski sypały sie tak jak w Strangehold,tak w ogóle marzy mi się COD4 w realiach Bad company(bynajmniej jeżeli będzie tak jak na filmiku)
OlooS
CYTAT(Gawlick @ 11 12 2007, 13:32) *
Granat po wystrzeleniu potrzebuje kilku metrów żeby sie uzbroic, ale fakt faktem że niekiedy po prostu nie wybucha. Ostatnio denerwuja mnie ludzie ciągnący z noża z odległości wiekszej niż można....

niestety ale to jest bardzo uporczywe jak gosc mnie kilka razy z 2-3m zbail z noza a na kill camie tak mnie przyciagnelo do niego ;/ poprostu porazka
elvis004
CYTAT(OlooS @ 11 12 2007, 14:38) *
CYTAT(Gawlick @ 11 12 2007, 13:32) *

niestety ale to jest bardzo uporczywe jak gosc mnie kilka razy z 2-3m zbail z noza a na kill camie tak mnie przyciagnelo do niego ;/ poprostu porazka

To jedno, jest jeszcze jeden dobry zonk z nożem jak ewidentnie widać jak trafiasz nożem typa (wiem, że nie trudno się machnąć) a temu nic = Twój zgon confused.gif
da$io
No niestety różne rzeczy się czasem dzieją! To ten osławiony random pewnie happy.gif Niestety ja ponarzekam na serwery - nie wszystkie dobrze działają! Często zdarza się Connection Corrupted niestety i czasem takie lagi ze hoho, zabijesz gościa a kilkanaście sekund później nabija ci punkty! Singiel zasługuje na osiem - po połowie jest już irytujący, wrogowie zewsząd i nawalają takim zmasowanym ogniem że nie masz szans ich dojrzeć! Jednak multiplayer wciąga jak bagno, jest świetny i dostarcza mnóstwo zabawy! Gram M4 - moim zdaniem najbardziej wyważona broń w grze a do tego:
-Bandolier
-Double Tap
-Last Stand
Miłego koszenia wink.gif
elvis004
Z cyklu musicie to zobaczyć .... laugh.gif

http://youtube.com/watch?v=F0erW_HKJyg

Call Of Duty 4: Modern Warfare w miasteczku Soutpark, co prawda zmontowane ale zesrać się można ze śmiechu..... laugh.gif
(BaT)
Jak wygląda sprawa z online w COD4 ?
Bo mam zamiar nabyc sobie tą giere na gwiazdkę a obserwuje ten wątek i kilka osób narzeka że są problemy z grą multi huh.gif
CichyGrzmot
CYTAT(Ural @ 11 12 2007, 13:24) *
Osobiście wciąz natomiast czekam na grę, w której rozwalić się będzie dało wszystko, no ale pewnie szybko się nie doczekam wink.gif.

Nie musisz czekać. Już taka powstała : Red Faction na PS2 i PC
LiSoQuan
CYTAT((BaT) @ 13 12 2007, 00:13) *
Jak wygląda sprawa z online w COD4 ?
Bo mam zamiar nabyc sobie tą giere na gwiazdkę a obserwuje ten wątek i kilka osób narzeka że są problemy z grą multi huh.gif

Jakie problemy z multi !! Gram od premiery i nie ma zadnych problemów... czasami sie zdarzy ze trzeba pioczekac az Cie połaczy ale przynajmnie mi to w żaden sposób nie zepsuło zabawy... zadnych lagów i przewaznie niskie pingi... nie marnoj czasu na zastanwianie sie bo nie warto.. kupuj a nie pożałujesz :) thumbsup.gif taka ekipa gra co dziennie.. wiec zabawa sie super....

ps. w czasie czekania na połaczenie zawsze jest wesoło w party room... czasami są "zawody" kto wymysli najlepszy clantag turned.gif
Ural
Tak, lagów nie ma. Jedyne zastrzeżenia mam do granatnika wink.gif.
OlooS
no wszystko super poza niektorymi bledami takimi jak zabijanie z noza ze zbyt duzej odleglosci baby.gif czeste rozlaczanie hosta itd
Gawlick
Zadnych oprócz źle naliczanych headów i snajperczanych błędów. wink.gif
Amer
w multi gram ciut ponad 53 godziny z czego 50% czasu biegałem z granatnikiem. Ewidentny brak eksplozji trafił mi się tylko 1 raz (nie licząc tego przy trafieniu prosto w pysk przeciwnika bo to standard i akcja przewidziana przez programistów).

Przeciwnik zaczaił się przy ścianie, posłałem pocisk w jego kierunku, ten uderzył o murek i... cisza (a koleś wyjechał mi serią z automatu).

1/setki wystrzelonych granatów - teagedii chyba nie ma.

lagi - na moim mocno kiepawym łączu wszystko śmiga jak trzeba. Lagi uniemożliwiające granie dopadły mnie dosłownie w 3-4 meczach.

ostatnio "naprawiło się" chyba nawet zapisywanie nazw w ustawieniach dla danego profilu (od 2 tyg. nie mam z tym najmniejszego problemu, podczas gdy wcześniej było to mega upierdliwe).

problem snajpy mnie nie interesuje bo w sumie i tak nigdy tego badziewia nie dotykam wink.gif

w chwili obecnej boli mnie tu wyłącznie działanie noża oraz oczekiwanie na przyłączenie do gry (choć jak zaobserwowałem zalezy to od godziny w której aktualnie staram się połączyć:

rano-południe - luz, śmiga jak trzeba
południe-wieczór - róznie bywa, ale czasami trzeba zdrowo się naczekać
wieczór-późne godziny nocne - luzik, działa pięknie

generalnie to... boska jest ta gra laugh.gif a ja jestem uzależniony. A inne - domagające się jeszcze ukonczenia - tytuły leżą i łapią kurz (w tym takze NGS i Uncharted).
aureliusz
Mozna grac misje w coop po necie?W sensie przechodzic scenariusz przewidziany przez tworce gry z kolega(gami) z odleglego miasta?
elvis004
CYTAT(aureliusz @ 13 12 2007, 12:20) *
Mozna grac misje w coop po necie?W sensie przechodzic scenariusz przewidziany przez tworce gry z kolega(gami) z odleglego miasta?

Nie ma takiej opcji niestety. Multi tak wciąga i "uzależnia" wieć jakoś aż tak bardzo nie jest brak tego trybu.
Szakal v_1
Właśnie zastanawiałem się czy kupić te gre.Slyszałem że multi jets świetne(od paru miesięcy gram w rfom(sniper)i nie moge się powstrzymac) to aż się boje jak mnie Call fo duty 4 wciągnie-problemy z nauką już mam wink.gif
Soniak
A ja mam poważny bug który uniemożliwia mnie dalszą grę :
Mam prawie ostatnią misję w której odpalane są rakiety balistyczne. Czas: 11 minut do odpalenia. udaje mnie się przedostać pod ostrzałem do drzwi. I kiedy przez nie przechodzę... NIC SIĘ NIE DZIEJE! Ta pipa stoi i macha że mam wejść chodź jestem już w środku!. Stoję tam a on dalej macha i kał z tego jest, nic się nie dzieje!. Czy ktoś z Was tak miał? Jestem cholernie zdenerwowany ponieważ nie pomagają liczne restarty.
Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję
pozdro
Gawlick
Zacznij misje od początku, ktos chyba tez już tak miał.
GMB
Jaka ocena w PE? Obie wersje tak samo ocenione? Pytam bo przestałem kupować PE.
Litwin25
GMB ban happy.gif takie same oceny,za grafe 10,ocena ogólna 9+,akurat za grafe dali troche za dużo,maks to 9
Szakal v_1
Właśnie zamówiłem te gre.Widziałem filmik że w samej grze można wlaczyć tryb tych starodawnych automató,że za zabitego przeciwnika się punkty dostaje.Po zabiciu go jest nad nim ilość punktów a w lewym górnym rogu ekranu TV jest licznik wszystkich-calkiem zabawne happy.gif
GMB
CYTAT(Litwin25 @ 15 12 2007, 21:10) *
GMB ban happy.gif takie same oceny,za grafe 10,ocena ogólna 9+,akurat za grafe dali troche za dużo,maks to 9

Thx. Co do zaprzestania kolekcjonowania PE (kupuję od 4 numeru) to po prostu zbyt dużo bzdur zaczyna się pojawiać w tej gazecie więc zrezygnowałem. Coraz częściej zdarzały się dziwne recenzje a po zagraniu w Uncharted muszę stwierdzić że ten kto napisałem iż gra jest odtwórcza to chyba postradał zmysły.
Soul
CYTAT(Litwin25 @ 15 12 2007, 21:10) *
GMB ban ^_^ takie same oceny,za grafe 10,ocena ogólna 9+,akurat za grafe dali troche za dużo,maks to 9

No 10 za grafikę trochę za dużo , tak samo nie wiem o co chodzi z minusem mało broni biggrin.gif

Co do snajperki to ma strasznego splesha down.gif
hipcio
Bo jest malo broni. Jakies 2 razy mniej niz w RS:Vegas.
(BaT)
W recenzji PE coś wspomnieli iż nalezy mie szybkie łącze do gry multi
Mam zamiar nabyc grę na święta więc czy moje 1 Mb łącze wystarczy aby grac bez problemów?
Wooyek
ja mam tez megowe łącze i wzystko pięknie, płynnie śmiga.Co prawda nie hostowałem nigdy zawsze sie przyłączam do meczów więc nie wiem jak jest z hostem, ale jeśli chcesz pograć to bez żadnych problemów dasz rade smile.gif
Łebi
CYTAT((BaT) @ 16 12 2007, 10:05) *
Mam zamiar nabyc grę na święta więc czy moje 1 Mb łącze wystarczy aby grac bez problemów?

Bez problemu wystarczy do grania, jedynie jakbyś chcial hostowac gre to bodaj tylko na ok 6-ciu graczy Ci wystarczy (przyjmując że masz neostrade lub inne niesymetryczne łacze)
Incognitos
CYTAT((BaT) @ 16 12 2007, 10:05) *

Ja mam łącze 768 i wszytko smiga płynnie... zresztą swojego czasu miałem 256 i w R:FOM też nie spotkałem lagów smile.gif
konstant
O co chosi w trybie "arcade" ?
Druciak_PL
ze wybierasz sobie misje zabijasz i dostajesz za to punkty dokładnie to ja niewiem bo malo widzialem z tego tylko widzialem jedna misje jak kumpel grał smile.gif) ale nawet super tryb
owca
CYTAT(Soniak @ 13 12 2007, 20:51) *
A ja mam poważny bug który uniemożliwia mnie dalszą grę :
Mam prawie ostatnią misję w której odpalane są rakiety balistyczne. Czas: 11 minut do odpalenia. udaje mnie się przedostać pod ostrzałem do drzwi. I kiedy przez nie przechodzę... NIC SIĘ NIE DZIEJE! Ta pipa stoi i macha że mam wejść chodź jestem już w środku!. Stoję tam a on dalej macha i kał z tego jest, nic się nie dzieje!. Czy ktoś z Was tak miał? Jestem cholernie zdenerwowany ponieważ nie pomagają liczne restarty.
Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję
pozdro

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem czy to jest pokój kontrolny z dużyma ekranem na środku i komputerami w poprzek całej sali?
Jeśli tak to patrząc na ten duży ekran z mapą po lewej nie pamiętam w kturum żedzie jest komp z klawiaturą na którym wpisuje sie kody do rakiet dusząc klawisz akcji. Zobacz może będzie możliwość wpisania kodów mimo wszystko. Ja bug-a takiego nie mam, miałem szczęście smile.gif
w00t
Plusy multi:
- świetna grafika, chociaż troszkę mało kolorowa
- płynność animacji
- rzadkie lagi i lossy
- bronie
- mapy

Minusy multi:
- częste rozłączenia, mimo, że z internetem wszystko ok
- brak możliwości sprawdzenia pingu, tylko jakieś głupawe paski sygnału
- mała ilość slotów na serwerach
- brak listy serwerów
- brak możliwości wybrania sobie serwera z lobby lub po IP, co jest największym minusem wersji na konsole
- brak obsługi m&k
- bardzo mało polaków

Na razie tyle, jak coś sobie przypomnę to dopiszę.
P.S Single ssie, jest po prostu słaby.
Adi_TEAM LBN
Rzadkie lagi w multi taa...
Nie zrozumialem o co ci chodzilo z ta malo kolorowa grafika? To co zolnierze powinni miec rozowe mundury?
Spieral bym sie z tym ze jest malo polakow online
konstant
CYTAT

Toś doj.ebał.
No, ale kazdy moze miec swoje zdanie.
drk2
CYTAT(konstant @ 16 12 2007, 21:47) *
CYTAT

Toś doj.ebał.
No, ale kazdy moze miec swoje zdanie.

Normalne ze ludzie maja rozne gusta ale...az tak ???
Wooyek
z tego co mi wiadomo to Polaków jest dość sporo i podobno prezentują wysoki poziom biggrin.gif a jeśli chodzi o to częste rozłączanie to nie wiem bo mnie tam jakoś nic nie rozłącza smile.gif
w00t
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 16 12 2007, 20:14) *
Nie zrozumialem o co ci chodzilo z ta malo kolorowa grafika? To co zolnierze powinni miec rozowe mundury?

1. Zmień łącze. DSL tp = zero lagów.
2. Tak, różowe spódniczki. Kolory są bardzo monotonne na większości map, co nie tylko ja zauważyłem.
Co widzicie fajnego w singlu? lol, wchodzicie do pomieszczenia całą grupą która wybija prawie wszystko, zostawiając ochłapy, nawet sobie nie postrzelacie. Jedyna fajna jest misja ze snajperem.

Mam jeszcze dwa pytanka: gramy z xbox360 users czy tylko z ps3 i czy jest już jakaś liga pl lub eu COD4 PS3 coś jak w clanbase?
zajebisty
CYTAT(w00t @ 16 12 2007, 22:08) *

2. Tak, różowe spódniczki. Kolory są bardzo monotonne na większości map, co nie tylko ja zauważyłem.
Co widzicie fajnego w singlu? lol, wchodzicie do pomieszczenia całą grupą która wybija prawie wszystko, zostawiając ochłapy, nawet sobie nie postrzelacie. Jedyna fajna jest misja ze snajperem.

Mam jeszcze dwa pytanka: gramy z xbox360 users czy tylko z ps3 i czy jest już jakaś liga pl lub eu COD4 PS3 coś jak w clanbase?

To zagraj na wyzszym poziomie trudnosci wtedy zobaczysz czy zostana ci tylko ochlapy.Tylko lepiej dobrze sie chowaj....
Adi_TEAM LBN

No, to jestes pierwsza osoba od ktorej slysze ze w CoD nie ma lagow. Moze po prostu zbyt malo narazie grales.
Hmm a jak wg ciebie wygladaja miasta na bliskim wschodzie i okolice czarnobyla?
Liga jest na consolegaming.eu
elvis004
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 16 12 2007, 23:15) *

No, to jestes pierwsza osoba od ktorej slysze ze w CoD nie ma lagow. Moze po prostu zbyt malo narazie grales.
Hmm a jak wg ciebie wygladaja miasta na bliskim wschodzie i okolice czarnobyla?
Liga jest na consolegaming.eu

" 1. Zmień łącze. DSL tp = zero lagów."

Jasne a Śfistak już nie zawija, mam TP DSL i są lagi czasem jak s.q.rwysyn. Chyba rzeczywiście mało grałeś wink.gif

pozdro
elvis004
Noi stało się, tylko jeszcze nie wiadomo kiedy nas uraczą tymi poprawkami confused.gif Ale coś się dzieje w temacie patcha bo już zaczołem wątpić, że żaden patch nie wyjdzie.

http://www.ps3site.pl/patch-do-cod-4-juz-niebawem

Pozdro
Hudy
hihihih mało polaków online,
jakaś bzdura jest ich sporo i kopią dupę wszystkim.biggrin.gif
jejej

a co do patcha to mam nadzieję ze będzie prezentem na święta.
Druciak_PL
hehehehe dobry prezent dla konsolowców grajacych w COD 4 smile.gif))
(BaT)
Pożyczyłem COD 4 aby przetestowac multi który tak bardzo chwalicie i już moge wywnioskowac iż to najlepszy FPS jaki grałem , wciągneło mnie głównie nabijanie lvlu żołnierza
Mimo to na święta nabywam to grę zdecydowanie

P.S Singla nawet nie tykam kijem laugh.gif
elvis004
CYTAT((BaT) @ 17 12 2007, 21:13) *
...
P.S Singla nawet nie tykam kijem laugh.gif

Zagraj w singla, a on przypie..rdoli Ci intensywnością akcji z siłą kibola smile.gif
Styku
Czy mi sie zdaje czy grafika w singlu jest ciut lepsza niz w multi .....
konstant
Kurna zrobili by cos z tym czekaniem na polaczenie z serwerem.
Strasznie to irytujace.
Wchodzisz do multi i zanim znajdzie jakas gre to czasem z 15min mija.
Troche to przegiete.
Amer
Styku - jest. I wcale nie aż tak ciut (różnice widoczne są już na pierwszy rzut oka).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.