Niech ktoś mi powie jak wyłączyć głosy innych osób? Ściszenie na maxa dalej ich nie wyłącza.
adamcky
17 12 2007, 23:30
Nie da sie...;]
W resistance sie da...
Czekamy na pacza
Nie wiem czy juz wyszla latka do cod4 ale jak odpalilem dzisiaj gre to mi sie wyswietlil update 1.1 a wczesniej tego nie mialem .Update konsoli oczywiscie robilem wczesniej.
CYTAT(bocius @ 19 12 2007, 04:51)

Nie wiem czy juz wyszla latka do cod4 ale jak odpalilem dzisiaj gre to mi sie wyswietlil update 1.1 a wczesniej tego nie mialem .Update konsoli oczywiscie robilem wczesniej.
U mnie nic nie bylo
CichyGrzmot
19 12 2007, 10:23
CYTAT(Wooyek @ 16 12 2007, 21:29)

z tego co mi wiadomo to Polaków jest dość sporo i podobno prezentują wysoki poziom
Nie ładnie tak pisać o samym sobie
wyszedł mały pacz poprawiający jakość połaczenia, chyba tylko dla US na razie, nie ma nic wspólnego z opisywanym wszedzie dużym paczem
US Data Center For NAT Server
Will make all US players connect to US data center and EU users connect to EU data center. This will optimize performance for all users in those areas.
czyżby regionalizcja? nie pogramy z hamburgerami ?
naprawiono 'Downloading Game Settings' Error
Fixed error with conflicting packet interaction.
Port 3095 Issue Corrected
Players were required to have port 3095 open in order to host. Now players who have port 3095 blocked can still host matches.
Matchmaking Optimization
Server search will end upon acquiring a certain number of good servers. Added "prefer" servers with best ping, this will optimize and expedite players finding and joining good matches.
This is the first patch, addressing connectivity issues, there will be a future patch that includes several more multiplayer enhancements but won't be here until well into the new year. Let me know if there are any questions. Thanks guys.
pełnego pacza raczej przed nowym rokiem nie będzie ...
konstant
19 12 2007, 19:57
Jakie polecacie bronie z kazdej klasy?
Niektorzy mowili ze problemu czekania na wyszukanie gry juz nie ma a jednak...dzisiaj gralem pierwszy raz siedzialem godzine przed konsola i zdazylem zagrac dwie partie max po 15 minut czyli z tego wynika ze pol godziny siedzialem i tracilem czas na szuaknie meczu=DRAMAT.Druga sprawa to sixaxis koszmar do fpsow,gra typowo pctowa choc pewnie na xowym padzie jest lepiej..Co do reszt:BAJKA!!!:)specjalnie zaczolem od wad bo o nich cos mozna skrobnac reszta to wypas choicaz wady nie pozwalaja mi ocenic(wstepnie) w moim rankingu gry tak wysoko jak bym chcial:)
CYTAT(konstant @ 19 12 2007, 19:57)

Jakie polecacie bronie z kazdej klasy?
mp5 i de ;]
CYTAT(izon @ 19 12 2007, 21:15)

Niektorzy mowili ze problemu czekania na wyszukanie gry juz nie ma a jednak...dzisiaj gralem pierwszy raz siedzialem godzine przed konsola i zdazylem zagrac dwie partie max po 15 minut czyli z tego wynika ze pol godziny siedzialem i tracilem czas na szuaknie meczu=DRAMAT.Druga sprawa to sixaxis koszmar do fpsow,gra typowo pctowa choc pewnie na xowym padzie jest lepiej..Co do reszt:BAJKA!!!:)specjalnie zaczolem od wad bo o nich cos mozna skrobnac reszta to wypas choicaz wady nie pozwalaja mi ocenic(wstepnie) w moim rankingu gry tak wysoko jak bym chcial:)
hmmm moze i dla ciebie dramat na tym padzie grac lecz dla mnie jest 1000%% lepszy od wielkiego x-owego w sumie kwestia gustu no ale mysle ze jest swietny a ratio 2.60 przy 13k killi mowi samo za siebie
Opłaca się inwestować w ten tytuł jak za bardzo nie lubi się multi?na ile starcza singiel na hard?
CYTAT(Ficuś @ 19 12 2007, 22:10)

Opłaca się inwestować w ten tytuł jak za bardzo nie lubi się multi?na ile starcza singiel na hard?
Opłaca sie, na najwyrzszym sie pomeczysz (sami snajperzy przeciwko tabie hehe). Zresztą daj się przekonać do multi, nie jest tak źle, troche pobiegasz i bedziesz wymiatał
Powiedzcie mi czy jest możliwość zagrania zamkniętych meczów klanowych z konkretnie zaproszonymi osobami, żeby nikt inny nie miał możliwości dołączenia się i dowolnego operowania mapami?
Chodzi mi o coś w typie własnego serwa na PC - czy na PS3 jest taka możliwość?
tak mozna zalozyc prywatny mecz
Ostatnio bardzo często jest "Host ended game". Wchodzę na serw, jest 0-0, nie zacznie się runda i serwer kończy grę lol? Czasem tak też się robi po pierwszej rundzie. Problemy z serwerami?
elvis004
20 12 2007, 14:38
CYTAT(w00t @ 20 12 2007, 13:58)

Ostatnio bardzo często jest "Host ended game". Wchodzę na serw, jest 0-0, nie zacznie się runda i serwer kończy grę lol? Czasem tak też się robi po pierwszej rundzie. Problemy z serwerami?
Po pierwsze te nie serwer kończy "mecz" tylko host. A przyczyn może być kilka

albo host jest debilem i wychodzi z meczu odrazu po jego załadowaniu albo hosta wywala odrazu po załadowaniu mapy.
Mi sie jeszcze do tego dwa razy zdarzylo ze konsola sie zupelnie zawiesila przy wczytywaniu mapy..Dawac tgego patcha bo gra rewelacyjna(tak klimatycznych map to ja dawno nie widzialem.Ta mapa z blokami typowo przypomina Stalingrad dla mnie bomba:D)
zajebisty
20 12 2007, 15:44
No mapa z blokami tez moja ulubiona poprostuy tak klimatycznej mapy jeszcze nie widzialem.Ja ostatnio grywam tak od godz 18 i powiem wam ze dostamnie sie do meczu o tej godz to jest poprostuy tragedia.Cos mi sie zdaje ze szybkoi sie nie doczekamy tego patcha.
CYTAT(izon @ 20 12 2007, 15:37)

Mi sie jeszcze do tego dwa razy zdarzylo ze konsola sie zupelnie zawiesila przy wczytywaniu mapy..Dawac tgego patcha bo gra rewelacyjna(tak klimatycznych map to ja dawno nie widzialem.Ta mapa z blokami typowo przypomina Stalingrad dla mnie bomba:D)
Mi ta plansza przypomina podobne z coda 1 (lub z dodatku do niego, zapomnialem nazwy), z tym ze tam nie bylo placu a 3 duze budynki z ktorych snajperzy sie nap.ie.przali. Klimat sowieckich osiedli zachowany
Mam to samo. Grałem dzisiaj GroundWar kilka razy, 18 osób na serwerze i lagi są konkretne.
heh konsola mi sie zawiesila na private match nie wiem dlaczego

...pewnie wina privata
LiSoQuan
21 12 2007, 06:32
Na groundwar lagi sa prawie zawsze.. wiec to sie nie liczy :) .. jest sa lagi na team deathmach itp to juz jest zle
Gralem niedawno TD i porazka ! Nie dawalo mi punktow za kile ,gralem m60 z double tap a sila pociskow jak bym strzelal zwyklym pistoletem ,a noz ... wiadomo ze czasami sie zdaza ze noz przejdzie przez wroga nie robiac krzywdy ,ale teraz to bylo przegiecie .Jednemu gosciowi sprzedalem 4 kosy az w koncu mnie ubil bo nie dalo sie zarznac .Pie.rdole nie gram bez pacza
Da radę odpalić CoD 4 w 1080p? Bo np. u mnie na początku jest 1080p a jak już jestem w menu, i podczas gry jest "zwykłe" 720p.
Z góry dzięki z odpowiedź
CYTAT(Soniak @ 21 12 2007, 17:29)

Da radę odpalić CoD 4 w 1080p? Bo np. u mnie na początku jest 1080p a jak już jestem w menu, i podczas gry jest "zwykłe" 720p.
Z góry dzięki z odpowiedź
W [display settings] musisz wybrać 1080p a inne opcje odznaczyć.
COD odpali się w fullHD, ale żeby zagrać w coś w 720p będziesz musiał znowu grzebać w w/w menu i tak w kółko
Szybka opinia po 5 godzinach gry(z czego ponad 4 na multi)
Gra jest niesamowita-tak oddanej wojny jeszcze nie było-poprostu brak słów
Tak jak nigdy nie wciągały mnie gry w multi od jutra(bo dziś już czasu nie mam) będę po parę godzin dziennie toczył boje na necie-jak narazie brak lagów,wszystko płynie i cudownie-zaraz po uruchomieniu gry konsola poprosiła mnie o zainstalowanie patcha
Czy w singlu przy wielkich zadymach(wszystko wkoło lata,się dymi itp) gra potrafi u Was leciutko zwolnić?W resistance mimo wszystko obraz przez calusią grę trzymał 60klatek a w CoD4 minimalnie spada,za to w multi chodzi cudownie
CYTAT
zaraz po uruchomieniu gry konsola poprosiła mnie o zainstalowanie patcha
jakiego patcha ??? był jakiś patch, ja nic o nim nie wiem
instalowało mi nawet jakieś dwie nakładki zaraz przed pierwszym uruchomieniem gry-po instalacji musiałem wyjść z gry i ją ponownie uruchomić
Nie ma jeszcze żadnego patcha
No to niby co mi się istalowało?jakaś newest version czy co??
A jak z tymi spadkami animacji o których pisalem?
Wyczytalem że konsola zrobila mi update 1.1 Call of duty 4-w temacie o online nawet o tym piszą
Ja zauważyłem że dużo zależy od połączenia jeśli chodzi o różne dziwne kile. Jak połączenie jest mocne i nie ma lagów wszystko śmiga płynnie to gra jest ok zaczyna sie jak cos nie gra z połączeniem słaby host.. wtedy sie robi cyrk, np wiele razy miałem problem z ubiciem kola z M4 wzmocnionym perkiem na większy damange pocisków, normalnie krótka seria i poległ a tu cały magazynek czasem nie pomaga, podobnie z nożem ciachnięty żyje dalej. Tak przynajmniej jest w moim przypadku.
Aha jak byście potrzebowali mięsa armatniego

to możecie mnie dodawać do listy FRIENDSÓW ja jesli pozwolicie też bym kogoś dożucił do swojej bo z polakami nie wiele narazie grałem
CYTAT(Ficuś @ 23 12 2007, 12:02)

Wyczytalem że konsola zrobila mi update 1.1 Call of duty 4-w temacie o online nawet o tym piszą
Ja po zainstalowaniu tego updatu nie moge sie z nikim polaczyc z mojej listy przyjaciol.
CYTAT(bocius @ 23 12 2007, 18:19)

CYTAT(Ficuś @ 23 12 2007, 12:02)

Ja po zainstalowaniu tego updatu nie moge sie z nikim polaczyc z mojej listy przyjaciol.
To ciekawe bo dziś znajomy zapraszal mnie do gry i tez nie umiałem się połączyć

i chyba też jak Ty mam wersje US(jutro dopiero będę grać w multi w CoD4 to niezwłocznie zaproszę Ciebie-może to wina wersji gry-pal ntsc choć raczej w to wątpię)
Don_Kaorle
23 12 2007, 19:59
To nic nowego, ja to mam tak już od dawna (unable to !!!!!!). Tak wogóle to mi o patcha nie woła!?!
Litwin25
23 12 2007, 22:12
Nie moge się przestawić na online w COD4,poprzednio grałem w Resistance i było wszystko super szybko,teraz idzie jak krew z nosa,gra się zawiesza,jakieś dziwne lagi,nie odbieranie netu,po prostu masakra
wczoraj kolo 12 w nocy cos sie zaczelo sciagac(download settings) i od tamtej pory giera chodzi rewelacyjnie.Mecze wyszukuje w momencie,zero lagów zobaczymy jak bedzie dzisiaj.
mi sie nic nie ściągnęło a gra chodzi tragicznie, nigdy nie miałem problemów ale jakoś od ok. tygodnia nie idzie pograć, długo szuka meczów a jak już znajdzie to mnie dołącza do meczu po 2 minutach gry bo sie jakieś ustawienia ładują no i mam takie lagi że poezja krótko mówiąc masakra
konstant
24 12 2007, 16:27
U mnie tez sciagnal sie update do 1.1 (mam wersje USA).
Wyszukiwanie meczu trwa momencik! Nie trzeba juz czekac.
Lagi praktycznie nie wystepuja (neo 1mb).
Litwin25
24 12 2007, 17:22
Ale dzisiaj fart,grałem z wyższymi rangą i wygrałem deathmatch,nie byłoby by w tym nic dziwnego gdyby nie 15 killsów podrząd,jak na takiego nooba jak ja to całkiem,całkiem
Mam kilka pytań odnośnie tzw. Perk'ów (Create Class):
Perk 2:
Stopping Power - większa wytrzymałość na kule?
Juggernaut - zwiększony health?
Faster Reloading - Szybsze przeładowywanie - działa tylko na Primary weapon czy secondary też?
Double Tap - Zwiększona częstotliwość wystrzału - działa tylko na Primary weapon czy secondary też?
Perk 3:
Steady Aim - stabilny celownik - działa tylko na kampie czy na wszystkich broniach?
Deep Impact - głębsza penetracja kuli - tzn?
Litwin25
24 12 2007, 17:56
Impact zabiera więcej energii,reszty nie odkryłem
CYTAT(w00t @ 24 12 2007, 19:40)

Perk 2:
Faster Reloading - Szybsze przeładowywanie - działa tylko na Primary weapon czy secondary też?
Double Tap - Zwiększona częstotliwość wystrzału - działa tylko na Primary weapon czy secondary też?
Perk 3:
Steady Aim - stabilny celownik - działa tylko na kampie czy na wszystkich broniach?
Stopping power - ty zadajesz większy dmg
Juggernaut - zwiększony health (twój ofc.)
Dwóch następnych nie używam więc sie nie wypowiadam.
Steady aim - stabilniejszy, dokładniajszy celownik przy strzałach z biodra (bez dokładnego celowania)
Deep impact - nie korzystam ale chyba oznacza to że kula przebija wiecej powierzchni (ściany, skrzynie itp.)
CYTAT(Litwin25 @ 24 12 2007, 17:22)

Ale dzisiaj fart,grałem z wyższymi rangą i wygrałem deathmatch,nie byłoby by w tym nic dziwnego gdyby nie 15 killsów podrząd,jak na takiego nooba jak ja to całkiem,całkiem

ja wczoraj mialem tez taka akcje zupelnie jak w UT najpierw 5 razy zginolem a potem 22 killsy pod rzad ( w tym z helikoptera itp) i pierwszy na mapie.Gra zamiata i jak ktos ma jakies watpliwosci to brac i nie gadac.Jedyne co to nie moge sie zmusic do gry w singla przeszedlem etap na statku(miazga) ale zawsze jak odpalam cod to wole grac w multi:)
CYTAT(izon @ 24 12 2007, 20:20)

ja wczoraj mialem tez taka akcje zupelnie jak w UT najpierw 5 razy zginolem a potem 22 killsy pod rzad ( w tym z helikoptera itp) i pierwszy na mapie.Gra zamiata i jak ktos ma jakies watpliwosci to brac i nie gadac.Jedyne co to nie moge sie zmusic do gry w singla przeszedlem etap na statku(miazga) ale zawsze jak odpalam cod to wole grac w multi:)
15 czy 20 killsów to nic w tej grze. Sprobujcie mieć 35/5 - wtedy powieciei że jesteście dobrzy.
Sorry ale taka jest prawda:), no chyba że gracie na oldcore
Faranell
24 12 2007, 21:24
CYTAT(Soniak @ 24 12 2007, 20:44)

15 czy 20 killsów to nic w tej grze. Sprobujcie mieć 35/5 - wtedy powieciei że jesteście dobrzy.
Sorry ale taka jest prawda:), no chyba że gracie na oldcore
Szczerze? Na TD i Domination robie takie wyniki;)(oczywiscie nie zawsze) Innych trybow nie gram;)
Wczoraj mialem miodny dzien,gralem z kuba85 i doslownie przez kilka(nascie?) mapek bylem na 1 miejscu z takimi wynikami.
Litwin25
24 12 2007, 21:25
Dla mnie te 15 killsów to sporo,zważywszy że jako jedyny byłem sierżantem a reszta było wyższa stopniem,czyli poszaleć nie mozna
nightrunner
24 12 2007, 22:02

Jedyne co to nie moge sie zmusic do gry w singla przeszedlem etap na statku(miazga) ale zawsze jak odpalam cod to wole grac w multi:)
Heh, jak to dobrze, że z premedytacją nie ruszałem multi przed skończeniem singla

Przynajmnjiej poznałem całkiem fajną (w sensie sensacyjnym) fabułę

Uważam, że naprawdę warto przejść singla - choćby dla niektórych momentów (tylko oczywiście przechodzić na HArd bo niżej to zdecydowanie za łatwo jest)
CYTAT(nightrunner @ 24 12 2007, 22:02)

Jedyne co to nie moge sie zmusic do gry w singla przeszedlem etap na statku(miazga) ale zawsze jak odpalam cod to wole grac w multi:)
Heh, jak to dobrze, że z premedytacją nie ruszałem multi przed skończeniem singla

Przynajmnjiej poznałem całkiem fajną (w sensie sensacyjnym) fabułę

Uważam, że naprawdę warto przejść singla - choćby dla niektórych momentów (tylko oczywiście przechodzić na HArd bo niżej to zdecydowanie za łatwo jest)
Singiel jest miodny i klimatyczny, a szczególnie misja w Czarnobylu która jest niestety za krótka

. Akurat kiedy zdołałem się wkręcić w akcje i pokochać tę grę bardziej niż mojego psa

ujrzałem creditsy. Niestety. Ale gra i tak super. No i to multi:)
CYTAT(w00t @ 24 12 2007, 17:40)

Perk 2:
Perk 3:
http://www.cod4.pl/news/faq-czyli-informac...to-wiedziec/224 tu masz wszystko wyjaśnione
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.