dziwne u mnie na liscie friends czyli 50 osob i 95% osob ma hs jak nie wszyscy ;o
LiSoQuan
28 12 2007, 07:08
Duzo osob ma hs tak jak pisze Oloos.. jak wchodzisz do gry sam (bez friendsów) to moze sie zdażyć ze maja poprostu wyłaczone bo jak nie ma znajomych to i rozmawiac sie nie chce a po co rozładowywac hs bez potrzeby.. ja tak robie... dopiero jak znajomy sie znajdzie i ma hs to wtedy właczam... z tego co zauwazyłem Inni robia podobnie...
zajebisty
28 12 2007, 09:59
CYTAT(Ficuś @ 27 12 2007, 21:44)

Proszę Was piszcie przy problemach jaką kto ma wersję gry.Ja US -problemów brak-do lobby wbijam bez problemu,na mecz czekam chwilę i tego co widzę bez trudu łączę się z innymi posiadaczami wersji US
Wersja eu problemy mysle ze standardowe dlugie oczekiwanie na mecz i problemy z polaczeniem.
konstant
28 12 2007, 15:24
Nie irytuje was sortowanie zawodnikow do druzyn (TDM) ?
Np, gramy pierwsza runde, jedna druzyna pewnie wygrywa, w drugiej rundzie zawodnicy z najwieksza iloscia pkt znowu sa w tym samym teamie, zamiast to jakos pomieszac zeby bylo rowniej.
Faranell
28 12 2007, 16:08
CYTAT(Wooyek @ 28 12 2007, 15:42)

To jest wina Twojego internetu;)Jakie masz lacze?
internetu ??? net mam w Dialogu łącze 1 mega, ale gram w tą gre prawie od premiery i zawsze wszystko chodziło bez najmniejszych problemów, aż sie dziwiłem że niektórzy mają jakieś problemy jak ja nic nie miałem, no i właśnie od około tygodnia zaczęło sie wszystko kochać
to na pewno nie jest wina netu, ja mam w domku 10 mbitów non stop, wszystkie gry na xboxa 360 mi chulaja ze ho ho w livie, tylko na ps3 call of duty 4 chodzi jakby nie moglo. wkurza mnie to bardzo , ze tak genialna gierka z takim klimatem nie dziala prawidlowo, rozegranie jakiegokolwiek meczu graniczy z cudem.
waldusthecyc
28 12 2007, 17:08
czyli jednak online gaming w wykonaniu ps3 kuleje...mnie też szlag trafia. nie tylko z Cod4
LiSoQuan
28 12 2007, 17:18
Powtarzam... ja tez gra od premiry i nie mialem nigdy zadnych problemów
Adi_TEAM LBN
28 12 2007, 17:19
CYTAT(waldusthecyc @ 28 12 2007, 17:08)

czyli jednak online gaming w wykonaniu ps3 kuleje...mnie też szlag trafia. nie tylko z Cod4
Nie, to CoD online zasysa i to kompletnie.
CYTAT(LiSoQuan @ 28 12 2007, 17:18)

Powtarzam... ja tez gra od premiry i nie mialem nigdy zadnych problemów
też tak kiedyś mówiłem

, nie chwal dnia przed zachodem słońca
Ja też nie stwierdzam najmniejszych problemów w grze online( i oby tak było zawsze)-co więcej w sumie ciesze się z przypływu nowych niedzielnych graczy bo dla mnie(a za dobrego gracza w CoD4 się nie uważam) to doskonała okazja do podbicia statystyk.Dziś pograłem trochę z konstantem i chyba na 100% można stwierdzić ,że zwalone połączenia z friendsami to wina niekompatybilności wersji.Na kopiach US jakoś to wszystko śmiga
konstant
28 12 2007, 18:23
No wlasnie, po prostu wersja US jest nowsza i pewnie dlatego nie moze sie polaczyc.
Mam nadzieje ze zawsze bedzie super smiagac, bo jak nie to jak Boga kocham sprzedam Ps3 i kupie X360:lol:
Litwin25
29 12 2007, 00:13
Dosłownie żenada ten tryb online,żeby to było takie super jak w res
Mam pytanie czy z jest ktoś tu komu udało się przejść kampanie na Veteranie?? Ja mam zamiar podjąć się tego, ale jak dziś włączyłem jedną z misji na tym poziomie to było nieciekawie.
właśnie skończyłem grać i musze powiedzieć że mi sie bardzo dobrze grało, żadnych lagów, mało czekania jak za starych dobrych czasów, znaczy jak przed miesiącem
Faranell
29 12 2007, 10:41
CYTAT(Binek @ 29 12 2007, 01:50)

Mam pytanie czy z jest ktoś tu komu udało się przejść kampanie na Veteranie?? Ja mam zamiar podjąć się tego, ale jak dziś włączyłem jedną z misji na tym poziomie to było nieciekawie.

Pierwszy razem przeszedlem na Hardened a potem Vet,na lajcie;) Wiec nie boj zaby
zajebisty
29 12 2007, 12:02
Veterana to moje nerwy by nie wytrzymaly albo raczej moj pad hehe.
CYTAT(Faranell @ 29 12 2007, 12:41)

CYTAT(Binek @ 29 12 2007, 01:50)

Pierwszy razem przeszedlem na Hardened a potem Vet,na lajcie;) Wiec nie boj zaby

Na lajcie powiadasz, hehe już to widze

. Oby ten lajt nie skończył się tym że wyjde przez okno...
Ja wczoraj i dziś trochę dłużej przysiadłem do single player bo cały czas od zakupu grałem online i powiem wprost -gra wymiata,takiego klimatu wojny nie oddała jeszcze nigdy gra wideo.Po tym co narazie widziałem stwierdzam ,że Killzone naprawdę będzie musiał się srogo napocić by lepiej oddać klimat konfliktu(choć to sf) czy chociażby MGS4 ,w którym z zaprezentowanych materiałów wnioskuje,że niektóre miejscówki będą podobne.
gram na hardened i na chwilę obecną zaciąłem się w misji One Shot, One Kill-mały hardcorek na końcu,nie wyobrażam sobie tego na weteranie.
Prologua nie zapomnę do końca życia tak samo jak misji Shock and Awe i wręcz fotorealistycznej oprawy na Ukrainie-co z tego ,że strypty,to się ogląda jak niesamowity film akcji
Minusy dwa-liniowe do bólu etapy i odnawiający się bez końca napastnicy
ja przeszedlem gre na veteranie - za(pipi)iscie trudno !! zupelnie nie wiedzialem o co chodzi czasem:)
Ma ktos lacze 512? Ladnie hula?
elegancko, więc bez stresu
CYTAT(Amer @ 29 12 2007, 21:57)

elegancko, więc bez stresu

Ufff...kamien z serca ;] Odszkodowanko za noge i na Phli.
alexx-1
30 12 2007, 01:17
Niewiem jak u Was, ale u mnie od dzisiaj wszystko dobrze smiga chociaz i tak powinno byc lepiej np. w becie na X360 bylo pokazane ile ludzi gra w danym trybie a tu w pelnej wersji tego niema, do tego nadal sa jakies chore wyrzucanki i czasem lagi, juz beta byla lepsza jesli chodzi o tryb online co jest kpina. No i do srody musze grac przez chincze na HDTV

to o grafice narazie nie bede pisal
Niestety ostatnio jakość połączenia to tragedia! TD lub FFA są nieosiągalne, przynajmniej przez 15min

udało mi się wbić w Search&Destroy ale po każdym meczu "lobby closed" ehh.... a na Pc już któryś patch z kolei wyszedł... no comments...
Litwin25
30 12 2007, 18:39
Ale szok,13 killsów pod rząd w oldschool(22 w free)

a tak poza tym masakryczne problemy z zalogowaniem do meczu i zwisy serwerów
Ikony
Każda z tych ikon ma również 55 lvl ? czy jak to jest, jeśli tak to ja niewiem ile trzeba grać żeby już mieć tą ostatnią

a ostatnio właśnie grałem z jakimś kolesiem co miał ten złoty krzyż
Litwin25
31 12 2007, 16:21
Pana wooyek to kojarze

i co wymiatał ten kolo?Bo zauważyłem że niektórzy z wysokimi levelami cieniują a inni jak cyborgi
prestiz o niczym nie swiadczy 80% ludzi ktorych spotkalem z tymi krzyzami to same lamy poprostu ze szok ja sie az dziwie jak oni dobili do takiej rangi...
alexx-1
31 12 2007, 16:41
duzo grali
no tak ale zeby zdobyc pkt trzeba zabijac chyba prawda ? to co oni zdobyli to na przejmowaniu flag i zakladaniu bomby ?
zajebisty
31 12 2007, 17:36
Ja tez juz nie raz zauwazylem ze czym koles ma wiekszy ranking tym bardziej sie chowa oczywiscie nie wszyscy ale naprawde duza wiekszosc co mnie naprawde dziwi...Na dzien dzisiejszy juz mi to tak nie przeszkadza a niech sie chowaja i tak ich znajde....
LiSoQuan
31 12 2007, 18:44
Fakt faktem avby miec ten krzyz trzeba bardzo duzo grac... a co za tym idzier, chcac nie chcac maja wysoki poziom a vOloos.. ty nie mozesz sie wypowiadac na ten temat bo sam jestes jak cyborg w tej grze :P wiec dla Ciebie Oni moze maja słaby poziom hehe ale przyznam ze w tej grze jednak wiecej szans maj Ci co mysla tzn w tej grze bardziej liczy sie taktyka i planowanie, jesli znasz dobrze mape to wiesz skad wypadna kolesie i juz na nich czekasz i biegniesz na spotkanie, łatwo idzie przewidziec kroki przeciwnika, i ja przyznam ze BARDZO pomagami odzwiekowienie gry.. mam 5.1 i doskonale słysze skad Ktos sie do mnie zbliza i tej wychodze mu na psotkanie = ustawiam zasadzke :P
Gregovski
31 12 2007, 18:54
Krótko (lamerskowato

) :
Czy warto kupić tę grę dla pykania sobie solo, w zaciszu domowym?
Faranell
31 12 2007, 19:03
CYTAT(Gregovski @ 31 12 2007, 18:54)

Krótko (lamerskowato

) :
Czy warto kupić tę grę dla pykania sobie solo, w zaciszu domowym?
Pytanie.Jasne ze warto!!! Takiego singla nie uswiadczysz w zadnej innej grze FPP!!!
Gregovski
31 12 2007, 19:10
CYTAT(Faranell @ 31 12 2007, 19:03)

Pytanie.Jasne ze warto!!! Takiego singla nie uswiadczysz w zadnej innej grze FPP!!!
W żadnej..? W Gearsach całkiem duży ładunek miodu (moim skromnym zdaniem) jest w singielku..

Przeszkadzała mi liniowość, ale wypas oczny pomagał wracać do gry.
klikMateriał z zdjęciami z Czarnobyla i Prypecia-zobaczcie jak niesamowicie odwzorowano niektóre miejscówki w CoD4-blokowiska,diabelski młyn,basen i ogólny klimat miejsca-MISTRZOWSTWO
A singiel miażdży :0 krótki ale na hardened lub wyżej jest naprawdę przekozacki-klimat jak na wojnie i damage jak na wojnie-chwila nieuwagi i startujesz od checkpointa

zobaczysz jak przekichane mają żołnierze w czasie konfliktów
Faranell
31 12 2007, 19:22
CYTAT(Gregovski @ 31 12 2007, 19:10)

CYTAT(Faranell @ 31 12 2007, 19:03)

W żadnej..? W Gearsach całkiem duży ładunek miodu (moim skromnym zdaniem) jest w singielku..

Przeszkadzała mi liniowość, ale wypas oczny pomagał wracać do gry.
Ale Gearsy to nie FPP,tylko TPP.
Ale i tak wg mnie,singiel sie nie rowna do COD4.W codzie czujesz sie tak,jak bys tam byl,jesli masz dobry sprzet muzyczny lub jakies wypasione sluchawki to jest masakra.
Gregovski
31 12 2007, 19:26
CYTAT(Faranell @ 31 12 2007, 19:22)

Ale Gearsy to nie FPP,tylko TPP. Ale i tak wg mnie,singiel sie nie rowna do COD4.W codzie czujesz sie tak,jak bys tam byl,jesli masz dobry sprzet muzyczny lub jakies wypasione sluchawki to jest masakra.
Więc zaufam

Dzięki!
(głośniki niemałe, będzie dynamicznie:))
CYTAT(Litwin25 @ 31 12 2007, 16:21)

Pana wooyek to kojarze

i co wymiatał ten kolo?Bo zauważyłem że niektórzy z wysokimi levelami cieniują a inni jak cyborgi
dla mnie on wymiatał(był na 40 miejsu w rankingu światowym), z tym że ja jakiegoś tam rewelacyjnego poziomu nie prezentuje po prostu taki sobie, zresztą to jest mój pierwszy FPS w jaki gram odkąd sie grami interesuje, więc nie jest źle
Miałem dzis poważne problemy ok północy z zalogowaniem sie po jednym z meczów gdzie mało co nie zeszłem na zawał gdy podliczyło mi XP points i zdegradowało z 44 lvl na 1

, a raczej było to nie możliwe, cały czas komunikat DOWNLOADING GAME SETTINGS i czasem na czarnym tle ...MATCHMAKING PROBLEM (ERROR 33) czy jakoś tak. Może coś grzebią na serwerach, może patcha wżucą. Jak tam u was to wyglądało?
Mialem to samo ale juz jest ok.
elvis004
2 01 2008, 09:49
CYTAT(owca @ 2 01 2008, 00:29)

Miałem dzis poważne problemy ok północy z zalogowaniem sie po jednym z meczów gdzie mało co nie zeszłem na zawał gdy podliczyło mi XP points i zdegradowało z 44 lvl na 1

, a raczej było to nie możliwe, cały czas komunikat DOWNLOADING GAME SETTINGS i czasem na czarnym tle ...MATCHMAKING PROBLEM (ERROR 33) czy jakoś tak. Może coś grzebią na serwerach, może patcha wżucą. Jak tam u was to wyglądało?
Problem ten mieli pewnie wszyscy i nie tylko wczoraj/dzisiaj się on pojawia. Niestety napewno nie jest to kwestia tego, że mają wydać patcha, ten ma się "podobno" pojawić w połowie stycznia dopiero. Jest to oficjalne info IW. Dlaczego tak późno poczytajcie sobie na forum www.infinityward.com
Pozdro
CYTAT(elvis004 @ 2 01 2008, 09:49)

CYTAT(owca @ 2 01 2008, 00:29)

Problem ten mieli pewnie wszyscy i nie tylko wczoraj/dzisiaj się on pojawia. Niestety napewno nie jest to kwestia tego, że mają wydać patcha, ten ma się "podobno" pojawić w połowie stycznia dopiero. Jest to oficjalne info IW. Dlaczego tak późno poczytajcie sobie na forum www.infinityward.com
Pozdro
oby bo cod stal sie dla mnie zupelnie niiegrywalny bo ile ku... mozna czekac zeby zagrac jeden mecz !! :\
A ja dalej się upieram ,że winę za taki stan rzeczy ponosi niekompatybilnośc wersji.Wersja US doczekała się updatu-nie wiem co on robi ale każdemu posiadaczowi wersji US się on ściągnał jakiś czas temu i z tego co widzę nikt posiadający wersję ze Stanów nie narzeka na tak wielkie problemy z online jak
Wy.Oby IW wypuściała jak najszybciej patcha bo może dojść do paradoksu ,że zacznie się polowanie na wersje ntsc
Faranell
3 01 2008, 01:33
CYTAT(Ficuś @ 3 01 2008, 01:04)

A ja dalej się upieram ,że winę za taki stan rzeczy ponosi niekompatybilnośc wersji.Wersja US doczekała się updatu-nie wiem co on robi ale każdemu posiadaczowi wersji US się on ściągnał jakiś czas temu i z tego co widzę nikt posiadający wersję ze Stanów nie narzeka na tak wielkie problemy z online jak
Wy.Oby IW wypuściała jak najszybciej patcha bo może dojść do paradoksu ,że zacznie się polowanie na wersje ntsc
Nie moge sie zgodzic z Twoim zdaniem.Posiadam wersje EU,nie mam zadnych problemow z gra,wszystko chodzi pieknie,szybkie laczenie do gry,zero lagow czy innych (pipi).Jedynym bledem jest to,ze jak siedzimy w kilka(nascie) osob w lobby,to czasami przestaje slyszec ludzi,musze wyjsc i wejsc do party jeszcze raz,wtedy wszystko wraca do normy;d Jak dla mnie,jest to jedyny mankament,ktory prawie w ogole nie przeszkadza.
W takim razie nie mam pojęcia czemu niektórym wszystko działa ok ,a inni powoli nie potrafią patrzeć na tryb online w CoD4
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.