Faranell
3 01 2008, 07:45
CYTAT(Ficuś @ 3 01 2008, 01:35)

W takim razie nie mam pojęcia czemu niektórym wszystko działa ok ,a inni powoli nie potrafią patrzeć na tryb online w CoD4
Nie mam najmniejszego pojecia,niektorzy od samego poczatku nie maja zadnych problemow co do online.
Od kilku dni gram w CoD4 po multi, wersja europejska. Lacze mam Neo+512, zero problemow z gra, zero lagow i tylko raz wywalio mnie z gry ale byl to ewidentny blad sieci. Multplayer wymiata, a co do singla to chwilowo sobie dalem spokoj po tym jak w czasie pierwszej misji (na statku) zaczelo mi sie zbierac na hafta

. We lbie mi sie kreci ale gram twardo dalej az do samej koncowki kiedy biegnie sie po tonacym okrecie (ekran jest pochylony), po tej akcji to nie wiedzialem juz czy zdaze do kibla i rzucilem spawa przez okno (na szczescie mieszkam na parterze).
Do tej pory tylko dwie gry tak na mnie dzialaly, pierwsza to Disruptor na PSX'a (jak gral kumpel i latal z giwera po scianach i suficie) a druga to Doom III. W zadnej innej grze nawet przy najdzikszych harach nie malem podobnych akcji.
zajebisty
3 01 2008, 21:34
CYTAT(Faranell @ 3 01 2008, 01:33)

CYTAT(Ficuś @ 3 01 2008, 01:04)

A ja dalej się upieram ,że winę za taki stan rzeczy ponosi niekompatybilnośc wersji.Wersja US doczekała się updatu-nie wiem co on robi ale każdemu posiadaczowi wersji US się on ściągnał jakiś czas temu i z tego co widzę nikt posiadający wersję ze Stanów nie narzeka na tak wielkie problemy z online jak
Wy.Oby IW wypuściała jak najszybciej patcha bo może dojść do paradoksu ,że zacznie się polowanie na wersje ntsc
Nie moge sie zgodzic z Twoim zdaniem.Posiadam wersje EU,nie mam zadnych problemow z gra,wszystko chodzi pieknie,szybkie laczenie do gry,zero lagow czy innych (pipi).Jedynym bledem jest to,ze jak siedzimy w kilka(nascie) osob w lobby,to czasami przestaje slyszec ludzi,musze wyjsc i wejsc do party jeszcze raz,wtedy wszystko wraca do normy;d Jak dla mnie,jest to jedyny mankament,ktory prawie w ogole nie przeszkadza.
Tez wersja eu i wczoraj poltorej godziny szukalem meczu i nie znalazlem NAPRAWDE POLTOREJ GODZINY I NIC!!! a szukalem wszedzie gram tak o 18 mysle ze czas tez ma tu jakies znaczenie.Nie wiem dzis np bylo ok znajdywalo w miare dobrze NAWET POGRALEM.Ja czekam na patch.
Faranell
3 01 2008, 21:39
CYTAT(za(pipi)isty @ 3 01 2008, 21:34)

CYTAT(Faranell @ 3 01 2008, 01:33)

CYTAT(Ficuś @ 3 01 2008, 01:04)

A ja dalej się upieram ,że winę za taki stan rzeczy ponosi niekompatybilnośc wersji.Wersja US doczekała się updatu-nie wiem co on robi ale każdemu posiadaczowi wersji US się on ściągnał jakiś czas temu i z tego co widzę nikt posiadający wersję ze Stanów nie narzeka na tak wielkie problemy z online jak
Wy.Oby IW wypuściała jak najszybciej patcha bo może dojść do paradoksu ,że zacznie się polowanie na wersje ntsc
Nie moge sie zgodzic z Twoim zdaniem.Posiadam wersje EU,nie mam zadnych problemow z gra,wszystko chodzi pieknie,szybkie laczenie do gry,zero lagow czy innych (pipi).Jedynym bledem jest to,ze jak siedzimy w kilka(nascie) osob w lobby,to czasami przestaje slyszec ludzi,musze wyjsc i wejsc do party jeszcze raz,wtedy wszystko wraca do normy;d Jak dla mnie,jest to jedyny mankament,ktory prawie w ogole nie przeszkadza.
Tez wersja eu i wczoraj poltorej godziny szukalem meczu i nie znalazlem NAPRAWDE POLTOREJ GODZINY I NIC!!! a szukalem wszedzie gram tak o 18 mysle ze czas tez ma tu jakies znaczenie.Nie wiem dzis np bylo ok znajdywalo w miare dobrze NAWET POGRALEM.Ja czekam na patch.
Ja nie wiem,mi pieknie szuka o kazdej porze:)
waldusthecyc
4 01 2008, 13:05
czy ktoś z was gra zestawem m+k? jak tak to jaki polecacie?
Adi_TEAM LBN
4 01 2008, 13:19
CYTAT(waldusthecyc @ 4 01 2008, 13:05)

czy ktoś z was gra zestawem m+k? jak tak to jaki polecacie?
Raczej nikt nie gra bo CoD nie obsluguje KM. Ja nie polecam wcale, ucz sie grac na padzie, poza tym do CoD mysz wcale nie jest potrzebna.
waldusthecyc
4 01 2008, 13:40
ok. dzięki
CELL7777
4 01 2008, 21:16
to co sie dzieje ostatnio z serwerami to parodia!!! caly czas mie rozlacza albo pojawia sie error33:/ czy zrobia cos z tym ?????
narazie robie przerwe bo juz niemam nerwow
Czy tylko ja tak mam że gra szuka i szuka i nic nie znajduje? Żadnych meczy nic, cały czas szuka:/
Na górze pisze tylko: Trying to join potential matches...
Też tak mam, w sumie nie czekałem dłuzej bo mnie wkurzyło, także niewiem czy dalej tak jest.
zajebisty
4 01 2008, 22:14
No coz moge powiedziec nie jestem wyjatkiem panowie mam to samo a jak widzicie niektorzy maja wszystko idealnie NIE WIEM O CO CHODZI........KU.......
Incognitos
4 01 2008, 22:37
CYTAT(za(pipi)isty @ 4 01 2008, 22:14)

No coz moge powiedziec nie jestem wyjatkiem panowie mam to samo a jak widzicie niektorzy maja wszystko idealnie NIE WIEM O CO CHODZI........KU.......
Nie no teraz to i ja mam problemy od 15 minut próbuje się połączyć... z tego co widzę na forum to jakaś większa zwieszka serwerów.
konstant
4 01 2008, 23:04
Niestety u mnie to samo.
Za cholere nie znajdzie zadnego serwera.
A gralem jakas godzine temu i bylo CACY
asd12033
4 01 2008, 23:10
nie no k.rwa ja sie za.ebałem a to nie działa co to ma znaczyć ;/
godz 01.30 znowu lezy
W ta gre nie da sie grac online, jesli nic nie poprawia do konca tego tygodnia, to w poniedzialek wystawiam gre na allegro i kupie wersje na X360 albo UT3
konstant
5 01 2008, 09:30
Pes2008, teraz dochodzi COD4.
Coz, chcesz grac online, kup X360.
LiSoQuan
5 01 2008, 09:42
Prosze bez takich tektów. że Wam cos nie działa to nie znaczy ze wszystkim... :)
konstant
5 01 2008, 09:43
Niby tak, ale jednak ogromna wiekszosc ma problemy z online w COD4.
Wiec nie mozna powiedziec ze jest dobrze.
Heh nie mam (jeszcze

) PS3 ale kumpel ma i ma CoD4. Graliśmy u niego online (nie było problemów) a potem wzieliśmy konsolę do mnie i graliśmy dalej u mnie z kilkoma innymi osobami. Nie było problemu ani u niego (neo) a ni u mnie (kablówka).
CYTAT(Emet @ 5 01 2008, 11:04)

Heh nie mam (jeszcze

) PS3 ale kumpel ma i ma CoD4. Graliśmy u niego online (nie było problemów) a potem wzieliśmy konsolę do mnie i graliśmy dalej u mnie z kilkoma innymi osobami. Nie było problemu ani u niego (neo) a ni u mnie (kablówka).
jezeli bylo to w godzinach od 19 do 23-24 to poprostu gratuluje normalnego grania bo ja nie jestem w stanie sobie pograc niestety porazka
Było to raczej w godzinach 17-21, potem koło 22 próbowaliśmy się połączyć raz ale wywaliło z gry (juz zaczęła sie gra i po kilku sekundach wszystkich wywaliło). Poza tym nie było problemów.
CYTAT(konstant @ 5 01 2008, 09:43)

Oswiec nas jak to obliczyles. Masz jakies wyniki badan?
Litwin25
5 01 2008, 12:49
Dzisiaj z rana to tylko w oldcore udało mi się pograć a tak to kaszanka.W końcu mam headset więc polaków zapraszam na ustawki
Adi_TEAM LBN
5 01 2008, 12:57
CYTAT(grzes_l @ 5 01 2008, 12:47)

Wystarczy przeczytac kilka ostatnich stron tego tematu zeby dojsc do takiego wniosku.
a jak jest w tym momencie? Sprawdzał ktoś przed chwilką czy łączy z serwerami?
CYTAT(Adi_TEAM LBN @ 5 01 2008, 12:57)

CYTAT(grzes_l @ 5 01 2008, 12:47)

Wystarczy przeczytac kilka ostatnich stron tego tematu zeby dojsc do takiego wniosku.
A myslales o tym, ze ludzie ktorzy nie maja problemow nie maja o czym pisac?
Adi_TEAM LBN
5 01 2008, 13:47
No pewnie bo przeciez tak 'wielka' czesc graczy sie nie ujawna a posiadacze PS3 grajacy w CoD maja puste friend listy
konstant
5 01 2008, 14:32
Probowalem teraz sie polaczyc - TDM za cholere nie da rady.
FFA udalo mi sie dwa razy polaczyc.
renegede
5 01 2008, 15:22
To może zbierzmy się w więcej osób i sami stworzmy własną gre

Kto chce zagrać dodajcie mnie --->> ID MJ1987
LiSoQuan
5 01 2008, 16:08
Ostatnie storny to jest rozmowa kilku osób , ktore maja problemy. Ale oprucz tych osób jest znacznie wieksza ekipa, ktora razem ze mna gra online od dnia premiery i nie ma wiekszych problemów, a gramy codziennie.. nie wypowiadamy sie bo nie ma powodu.
CYTAT(renegede @ 5 01 2008, 15:22)

To może zbierzmy się w więcej osób i sami stworzmy własną gre

Kto chce zagrać dodajcie mnie --->> ID MJ1987
Ja jestem chętny , co prawda nie mam headseta
Mam na liczniku sporo godzin w tym połowa czasu to szukanie gry
Licznik pokazuje tylko czas w grze przecież.
Fak:/ Grę mam od wczoraj i chciałem zasmakowac trochę multi a tu dupa:/ Nie ma nawet z czego wybierać. Ma to może związek z tym że mam NAT type 3? Wczesniejsze gry jakos po sieci dawały radę a teraz nie kumam za bardzo czemu nie idzie sioę połłączyć :/
LiSoQuan
5 01 2008, 17:10
Sobotas, godzina 17:00, właczam gre wybieram TeamDeath Match, dosłownie 5 sekund juz gram na pełnym serverze, brak lagów itp.. wiec jakie problemy :)
Jakim...
To ze nie mozesz wybierac to wina niskiego stopnia :)
ps. włąsnie gramy razem prywatnego mecza..
CYTAT(LiSoQuan @ 5 01 2008, 17:10)

Sobotas, godzina 17:00, właczam gre wybieram TeamDeath Match, dosłownie 5 sekund juz gram na pełnym serverze, brak lagów itp.. wiec jakie problemy

Jakim...
To ze nie mozesz wybierac to wina niskiego stopnia

ps. włąsnie gramy razem mecza.. fajnie a ja do Ciebie pisze haha
moze jestes super wybrancem i dlatego masz wszystko szybko itd?? chyba ze im w lape dales $$$ to rozumiem
LiSoQuan
5 01 2008, 17:44
Może , ?
ale nie ma sie co oszukiwac jest fatalnie poprostu moze jakies 10% ma dobrze
LiSoQuan
5 01 2008, 18:02
No to faktycznie jeste, szczesciarzem... gram online w CODa, nie dorysowuja mi sie tektury w Uncharteed.. ale mi sie trafila konsola... hehe
No pograliśmy. Kilka pierwszych meczyków i zaczynam kumać o co biega. Trzeba się przestawić z Resistance'owego szaleństwa.
Ja wiem że nie mogę trybów wybierać. Chodzi mi tylko o to że mi nie wyszukuje nic w FFA czy TD. Jak już zaczęliśmy grac w grupie to każdy meczyk bez problemu działał.
LiSoQuan
5 01 2008, 20:01
No jak byłes w moim Party to wyszukało w kilka sekund
Właczyłes Head Set ale nic nie mówiłes , ??
O i widze ze z chorzowa jestes, ja z Katowic.. jest jeszcze Marcin z chorzowa to juz małą ekipe hanysów mamy :P
no ba:D miałem headset i coś tam mówiłem ale nikt w grze nie miał więc słychac nie było .
Jakiś czas później załapałem się na mecz free for all ale po nim znowu nastąpiło niekończące się oczekiwanie.
Czy jest tutaj coś na wzór Resistance że po prostu wywala ci listę gier stworzonych przez graczy i mozna dołączyć do czegokolwiek?
Mihau_ALU
5 01 2008, 20:57
Od dzisiaj mam Cod'a i musze przyznac, ze multi rzadzi

Na piwerszych 6 meczykow ( deathmatch - nie pamietam jak sie to dokladnie nazywa w cod) 3 x z rzedu na 1 miejscu i 5 na podium

Czy od 12 lvl mozna dolaczac do klanow ??
Zle sprecyzowalem pytanie. Czy *dopiero* od 12 lvl mozna dolaczac do klanow ?? tak to mialo brzmiec. ;p moj blad.
webster8
5 01 2008, 21:23
CYTAT(Mihau_ALU @ 5 01 2008, 20:57)

Na piwerszych 6 meczykow ( deathmatch - nie pamietam jak sie to dokladnie nazywa w cod) 3 x z rzedu na 1 miejscu i 5 na podium

Tak....dopiero od 12lvl:(

Adi_TEAM LBN
5 01 2008, 21:34
CYTAT(Mihau_ALU @ 5 01 2008, 20:57)

Do klanu mozesz dolaczyc nawet na pierwszym levelu tylko musisz byc dobry
asd12033
6 01 2008, 13:14
Witam mam 30lvl kiedy będe mógł chodzić z 2 heavy weaponami wogole da sie tak bo niektrzy na serwerach maja np snajpe i m4
Da sie tak tylko musisz odblokować perka Overkill wtedy możesz brać na plecy np. snajperkę i M4 , z tego co pamiętam ten perk jest na 38 lvl, więc już niewiele ci zostało
napletator
6 01 2008, 16:49
Czy amerykanski COD4 bedzie chodzil normalnie na Europejskich serwerach?
bez problemu będzie działał,nawet z tego co widać mniej osób posiadających wersję US(np ja) narzeka na problemy z online

Swoją drogą serwery są ogólne ,na 99% nie ma podziału na europejskie i amerykańskie serwery
Na poczatku weekendu mialem lvl 4, planowalem ze pod koniec bedzie to 10, a tu d.pa zagralem moze ze 4 mecze i jestem tylko na lvl5 omg nie idzie nic znalesc na dm i tdm, a do innych sie podpiac jeszcze nie moge no nie prosze panstwa chyba trzeba sie zgadac i zrobic Call of duty z d.py ludziom z activision
U mnie na razie ok i nie radze wybierać dwóch pierwszych trybów, bo czeka się w nich chyba najdłużej

.
A co do singla jest stanowczo za krótki, i na pewno trójka była dłuższa.
Grafika wymiata, najładniejsza gra w jaką grałem, aż czasem wydawało mi się jakbym oglądał jakiś wojenny film
Tylko szkoda, że multi na PS3 jest tak zmarnowany przy czym gra dużo traci na jakości
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.