CYTAT(Yap @ 25 12 2007, 18:54)

CYTAT(luck1985 @ 25 12 2007, 18:33)

Zapomnialem dodac waznej rzeczy - nokie maja wade i nie wiem co oni robia za maniane, ale baterie w ich telefonach sa dobre do kalkulatorow , a nie telefonow....
Oki doki Lucky:)
Masz jakąś dobrą propozycję? Cena nie gra roli :cool: .
Zalezy co chcesz od telefonu .
Jak kogos nie bawia kolorowe ekraniki , mp3, aparaty - uzywa glownie komorki do rozmow i raz na tydzien napisze sms , to wciaz zywa bedzie tu Nokia 6210

Bateria ponad tydzien trzyma

Tani , mp3 ma , bez zbednych wodotryskow to nokia 6230
Pomijam Serie N , bo to cegly, nie kupowal bym zadnej N70 itp , bo to przezytek powoli. Moze N82 , ale nie wiem jak tam symbian chodzi .
Telefon z symbianem , to wczesniej napisana Nokia 6120 .
Warto dodac ze lepiej dla symbiana jak jest duzy ekran .
Do lansu sie kupuje 8800 Sirocco

Ale cena zaporowa
Nie pisze , ze N95 nie jest fajna , bo jako zabawka na tydzien to jest fajne i przyjemne . Ale patrzac na wykonanie tego telefonu , to dal bym za to 500zl . Telefon jak spadnie z metra , to raczej mozna isc po nowy. Mialem go do testow i pod koniec dnia klapke od bateri mialem na gumce

- telefon za 1500zl na allegro

Ma GPS , milo sie slucha muzyki , ale nie warta tej ceny i trzeba z tym chodzic jak z jajkiem . No i gabryty , ale to kweista gustu . Telefon wole maly , ale np aparat wole duzy , zeby wiedzial ze robie zdjecie

Jak kto woli........ I serwisanci mowia , ze duzo N95 wraca na biurko.
Nokia Navigator jest calkiem spoko .Jak ktos potrzebuje nawigacji.
Mi sie jeszcze nie podobaja telefony z klapkami i ostatnio na topie - slidery - np samsung E250 .
Klapka sie po jakims czasie robia luzne i "lata" to jak swinia w patyku . Motorola V3 sie dobrze trzymala z ta klapka , ale czesto w takich tel padaja anteny i tasmy laczace ekran z telefonem - od tego otwierania.
Slidery to podobnie jak klapki , tasiemki lubia sie zerwac , najpierw takie naciecie, czasem cos dziala czasem nie , pozniej juz nie dziala . Od trzymania w kieszeni dostaje sie tam syf , kurz , piasek - po jakims czasie ciezko to sie rozsuwa , jak sie dostanie piasek , to obudowa sie rusze i tez po jakims czasie sie robi to wszystko bardzo luzne - wyrobi sie .
Ja raczej za tradycyjna komorka jestem i sam posiadam 6120 i nie narzekam .Symbiana mam dlatego , ze mialem taki kaprys - chce miec i juz .Caly czas zwykle tel mialem , zwykle proste menu , teraz troche cos bardziej wymagajacego. Wiekszosci funkcji nie uzywam, i na pewno sa jakies bzdety ktoej nie odwiedzilem bawiac sie nim - wlasnie , bawiac . Normalne osoby , czyli3/4 z tego forum nie wykorzysta funkcji tych telefonow ktore juz posiadaja albo chca posiadac .Wiekszosc slucha czasami mp3 , chociaz to nie pobije normalnego playera mp3 za chiny . Drzwonek ustawia z mp3 , aparat w telefonie to i tak porazka , moze byc i 10 mega pikseli - wazna jest optyka . Raczej dodatek , ktory sie przyda w jeden syt na 100 ze akurat teraz nagle bedzie potrzeba zrobienia zdjecia .
I lacznosc bezprzewodowa zeby sobie w pracy na sniadaniu czy w szkole wyslac glupi film czy mp3.Odbiornik GPS w telefonie ,zeby spr droge czy cos , ale bez szczegolow , taka szybka mala pomoc.
Na tym sie powinna konczyc funkcjonalnosc telefonow IMO .
I nie czytajcie na necie opini dzieciakow NEO ktorzy placza ze bateria slabo trzyma .Osoby to pisza czesto majac telefon drugi dzien , obecnie telefon wyciagniety z kartona jest w jakims stopniu naladowany . Jak sie rozladuje , to trzeba ladowac i jak sie naladuje - logiczne , nowa zabawka , trzeba spr wszystko . Gra sie , slucha muzyki 10 razy tej samej , ktos ma nokie od 5 lat ale dalej sprawdza wszystkie mozliwe drzwonki , ktore i tak sie nie zmienily , dochodzi do tego bdb ekranik i pod wieczor telefon chce ladowarke . Pozniej czytamy opinie, ze bateria malo trzyma. Obecnie baterie trzymaja w nokiach trzymaja 2-4 dni SE sa tutaj lepsze i jeszcze aparaty maja lepsze , reszta to dno dla mnie

Ok koniec , to tylko moja opinia i kazdy moze miec inna i powinien , zeby bylo fajnie lol