Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki telefon wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Mobile
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
koniol21
Nie podejrzewałem ze kiedyś sam sie będę pytał jaki telefon kupić wink.gif
Ale jedziem, co polecicie tak do 1k, żeby godnie zastąpiło mojego tragicznie zmarłego SE t610 ? W sumie nie zależy mi na aparacie foto, bardziej na czytelnym wyświetlaczu i baterii, WLAN byłby mile widzianym dodatkiem, ale to też nie priorytet.
luck1985
Duzo osob widze wali w kierunku SE - dla mnie oprocz dobrych aparatow , to te telefony nie maja nic . A ich menu nadal jest jakies " inne-dziwne"
JAk ktos chce kupic telefon z symbianem , to wszystkie nokie seri N mozna sobie w tylek wsadzic ,bo nawet N95 jest mulowata i ma zwiechy - pomijajac ze dostajemy tandete za te pieniadze .

Nokia jakis czas temu wypuscila dobry klasyczny telefonik - 6120
Szybki procek i dobre parametry bija na glowe N pod wzgledem "chodzenia" symbiana - nie ma tutaj zadnich zwiech , myslenia pol minuty nad otwarciem czego kolwiek . hyh.gif

A tak BTW , seria N to cegly ;> Ale aparaty juz sa powoli tak dobre jak w SE.

Nokia i tyle , reszta sie dla mnie nie liczy hyh.gif Zabawki na komunie , jak zegarki casio cool.gif

Zapomnialem dodac waznej rzeczy - nokie maja wade i nie wiem co oni robia za maniane, ale baterie w ich telefonach sa dobre do kalkulatorow , a nie telefonow....
Yap
CYTAT(luck1985 @ 25 12 2007, 18:33) *
Zapomnialem dodac waznej rzeczy - nokie maja wade i nie wiem co oni robia za maniane, ale baterie w ich telefonach sa dobre do kalkulatorow , a nie telefonow....
Oki doki Lucky:)
Masz jakąś dobrą propozycję? Cena nie gra roli cool.gif .
luck1985
CYTAT(Yap @ 25 12 2007, 18:54) *
CYTAT(luck1985 @ 25 12 2007, 18:33) *
Oki doki Lucky:)
Masz jakąś dobrą propozycję? Cena nie gra roli :cool: .

Zalezy co chcesz od telefonu .

Jak kogos nie bawia kolorowe ekraniki , mp3, aparaty - uzywa glownie komorki do rozmow i raz na tydzien napisze sms , to wciaz zywa bedzie tu Nokia 6210
biggrin.gif Bateria ponad tydzien trzyma biggrin.gif

Tani , mp3 ma , bez zbednych wodotryskow to nokia 6230

Pomijam Serie N , bo to cegly, nie kupowal bym zadnej N70 itp , bo to przezytek powoli. Moze N82 , ale nie wiem jak tam symbian chodzi .

Telefon z symbianem , to wczesniej napisana Nokia 6120 .
Warto dodac ze lepiej dla symbiana jak jest duzy ekran .
Do lansu sie kupuje 8800 Sirocco wink.gif Ale cena zaporowa wink.gif

Nie pisze , ze N95 nie jest fajna , bo jako zabawka na tydzien to jest fajne i przyjemne . Ale patrzac na wykonanie tego telefonu , to dal bym za to 500zl . Telefon jak spadnie z metra , to raczej mozna isc po nowy. Mialem go do testow i pod koniec dnia klapke od bateri mialem na gumce laugh.gif - telefon za 1500zl na allegro laugh.gif Ma GPS , milo sie slucha muzyki , ale nie warta tej ceny i trzeba z tym chodzic jak z jajkiem . No i gabryty , ale to kweista gustu . Telefon wole maly , ale np aparat wole duzy , zeby wiedzial ze robie zdjecie wink.gif Jak kto woli........ I serwisanci mowia , ze duzo N95 wraca na biurko.
Nokia Navigator jest calkiem spoko .Jak ktos potrzebuje nawigacji.

Mi sie jeszcze nie podobaja telefony z klapkami i ostatnio na topie - slidery - np samsung E250 .
Klapka sie po jakims czasie robia luzne i "lata" to jak swinia w patyku . Motorola V3 sie dobrze trzymala z ta klapka , ale czesto w takich tel padaja anteny i tasmy laczace ekran z telefonem - od tego otwierania.
Slidery to podobnie jak klapki , tasiemki lubia sie zerwac , najpierw takie naciecie, czasem cos dziala czasem nie , pozniej juz nie dziala . Od trzymania w kieszeni dostaje sie tam syf , kurz , piasek - po jakims czasie ciezko to sie rozsuwa , jak sie dostanie piasek , to obudowa sie rusze i tez po jakims czasie sie robi to wszystko bardzo luzne - wyrobi sie .

Ja raczej za tradycyjna komorka jestem i sam posiadam 6120 i nie narzekam .Symbiana mam dlatego , ze mialem taki kaprys - chce miec i juz .Caly czas zwykle tel mialem , zwykle proste menu , teraz troche cos bardziej wymagajacego. Wiekszosci funkcji nie uzywam, i na pewno sa jakies bzdety ktoej nie odwiedzilem bawiac sie nim - wlasnie , bawiac . Normalne osoby , czyli3/4 z tego forum nie wykorzysta funkcji tych telefonow ktore juz posiadaja albo chca posiadac .Wiekszosc slucha czasami mp3 , chociaz to nie pobije normalnego playera mp3 za chiny . Drzwonek ustawia z mp3 , aparat w telefonie to i tak porazka , moze byc i 10 mega pikseli - wazna jest optyka . Raczej dodatek , ktory sie przyda w jeden syt na 100 ze akurat teraz nagle bedzie potrzeba zrobienia zdjecia .
I lacznosc bezprzewodowa zeby sobie w pracy na sniadaniu czy w szkole wyslac glupi film czy mp3.Odbiornik GPS w telefonie ,zeby spr droge czy cos , ale bez szczegolow , taka szybka mala pomoc.
Na tym sie powinna konczyc funkcjonalnosc telefonow IMO .

I nie czytajcie na necie opini dzieciakow NEO ktorzy placza ze bateria slabo trzyma .Osoby to pisza czesto majac telefon drugi dzien , obecnie telefon wyciagniety z kartona jest w jakims stopniu naladowany . Jak sie rozladuje , to trzeba ladowac i jak sie naladuje - logiczne , nowa zabawka , trzeba spr wszystko . Gra sie , slucha muzyki 10 razy tej samej , ktos ma nokie od 5 lat ale dalej sprawdza wszystkie mozliwe drzwonki , ktore i tak sie nie zmienily , dochodzi do tego bdb ekranik i pod wieczor telefon chce ladowarke . Pozniej czytamy opinie, ze bateria malo trzyma. Obecnie baterie trzymaja w nokiach trzymaja 2-4 dni SE sa tutaj lepsze i jeszcze aparaty maja lepsze , reszta to dno dla mnie wink.gif

Ok koniec , to tylko moja opinia i kazdy moze miec inna i powinien , zeby bylo fajnie lol

jaszczoor
nie chciałem zakłądać nowego tematu to tu sie spytam.

Mam SE w580i i chciałbym kupić sobie katre 4GB tylko jeżeli wypełnił bym tą karte po brzegi muzyką to czy telefon nie będzie mi przez to wolniej chodizł?
Yano
nie wiem jak na komie ale nowy soft do psp dodaje mu funkcje radia internetowego ;p
luck1985
Z tego co wiem , to max karta 2 giga , powyzej sa zwiechy . W instrukcji powinno byc napisane ile zalecaja . Ale wiele opini juz mowilo , ze powyzej 2 sie muli i zwiesza.
wilku00034
CYTAT(jaszczoor @ 4 01 2008, 22:45) *
nie chciałem zakłądać nowego tematu to tu sie spytam.

Mam SE w580i i chciałbym kupić sobie katre 4GB tylko jeżeli wypełnił bym tą karte po brzegi muzyką to czy telefon nie będzie mi przez to wolniej chodizł?

CYTAT(luck1985 @ 4 01 2008, 23:16) *
Z tego co wiem , to max karta 2 giga , powyzej sa zwiechy . W instrukcji powinno byc napisane ile zalecaja . Ale wiele opini juz mowilo , ze powyzej 2 sie muli i zwiesza.

również słyszałem że nie powinno się dawać więcej niż 2 giga dry.gif 2GB ci za mało? To przecież około 400 utworów rolleyes.gif
jaszczoor
nigdy mi nie za mało. No ale jeżeli mam wybierać między iloscią utworów a płynnym działąniem to wybieram to drugie smile.gif
wilku00034
CYTAT(jaszczoor @ 6 01 2008, 14:43) *
nigdy mi nie za mało. No ale jeżeli mam wybierać między iloscią utworów a płynnym działąniem to wybieram to drugie smile.gif

I słusznie biggrin.gif W ostateczności możesz kupić 2x2GB, choć to pośrednie rozwiązanie tongue.gif
szeni
Ja mam na k750 karte 1 gb i dziala bezproblemowo. Kumpel na d750 ma 2 gb i tez nie narzeka, chociaz slyszalem, ze czasami zdarzaja sie problemiki. Te nowsze SE to znacznie mocniejsze telefony i mysle, ze moznaby sprobowac z 4 gb.
Hubi.
Nokia 6630 czy 6680?

Zależy mi na Symbianie, aparacie na zadowalającym poziomie i rozsądnej cenie.
Co sądzicie o tych telefonach?
luck1985
Symbian troche ma - starsza wersja , nie wiem jak wgranie nowego , ale slyszalem ze w granie nowego troche kosztuje .

Ale patrzac na te telefony to :
6680 - 256 tys. kolorów
6630- 65 tys. kolorów

6680 ma flash i wiecej bajerow przy aparacie.

wiec odp jasna

Chociaz w woju non stop bawilem sie kolesia 6630 i podobal mi sie ten fon . Duzy , fajnie w dloni lezy ....

Ale bierz 6680 jest w 3g (wideo rozmowy ) Nie moge wyczytac czy ma irde ;> Zrobisz sobie pilota w domu wtedy hyh.gif GPS tez z niej zrobisz.
Hubi.
Akurat wideo rozmowy średnio mi potrzebne smile.gif
Ale wlasnie z tego co czytalem to chyba 6680 lepsza i design bardziej mi się podoba. No i lepszy wyświetlacz
Hubi.
A czy na tego symbiana, który ma Nokia 6680, wychodzą jeszcze jakieś nowe aplikacje?
luck1985
Aplikacje pisane na v3 , nokia 6680 dziala na S60v2 , wiec musisz sciagac soft i gry pod s60V2 , moze v1 dziala - java itp . s60V3 nie zadziala .
Wpisujac nazwe gry czy programy dodawaj s60v2 i tyle.
mj
jaki polecacie telefon do 350 peso ? moze byc uzywany ;p
wilku00034
CYTAT(mj @ 4 02 2008, 21:34) *
jaki polecacie telefon do 350 peso ? moze byc uzywany ;p

Podstawowe pytanie... co musi mieć? Jakie są twoje priorytety (wygląd, aparat, mp3)?
mj
glownie chodzi o to zeby mial dosc dobre mp3 i niezly aparat hyh.gif
myslalem nad k800i ew. co polecacie w podobnej klasie hyh.gif
stona
Po ile stoi peso? Bo trudno mi przeliczyć ;\
mj
ssij smile.gif
licze ze w temacie wypowie sie ktos kompetentny, i poleci jakis fajny telefon podobny do k800 albo zacheci mnie do zakupu hyh.gif
wilku00034
CYTAT(mj @ 4 02 2008, 22:18) *
glownie chodzi o to zeby mial dosc dobre mp3 i niezly aparat hyh.gif
myslalem nad k800i ew. co polecacie w podobnej klasie hyh.gif

K800i jest fpytę wink.gif Ale nie wydaje mi się żeby chodziły po 350 polskich sztabek złota confused.gif
polecam jeszcze K750i słabszy aparat ale reszta jest już ok smile.gif
YETI
Posiada ktoś SE K850i bo mocno sie zastanawiam nad tym cudeńkiem smile.gif
Coati
aktualnie mam Nokie 6630. telefon fajny, symbian i te sprawy ale.... znudzil mi sie smile.gif poleccie cos niezbyt wielkiego z symbianem/windowsem i o przyjemnym wygladzie smile.gif

co sadzicie o Toshibie G500 ? daja go chyba w Play'u
BiSoN
Nokia 6120, narazie nie ma nic bardziej malego, eleganckiego z symbianem, do tego ma 3G wiec mozna sobie tanim kosztem pogadac i poogladac rozmowce.
Gresh
Mam Nokie e51 - czy to dobra komorka do grania? w sensie czy moge na niej pograc w jakies fajne gierki ?
Mam PSP, DS - i jestem ciekaw czy gry na komórke mogą mnie zainteresować i czy konkretnie ta Nokia e51 może mi coś zaoferować?
w07t3k
Taki wielki problem pogooglowac albo sprawdzic na samej komorce, skoro juz ja masz? Talktohand.gif Talktohand.gif
Soul
CYTAT(YETI @ 5 02 2008, 19:38) *
Posiada ktoś SE K850i bo mocno sie zastanawiam nad tym cudeńkiem :)

Ja go mam tel jest w pytę ,można dzwonić ,pisać sms , słuchać muzy (to istna MP4 - łyka filmik prosto z netu ) multimedia są zrobione na KOZAKU ,wypas aparat (ma latarkę ,a nie to co K800i ) no i chyba największy bajer dotykowy wyświetlać ,no i brak joya ;) A i zestawie jest karta 512.
YETI
CYTAT(Soul @ 4 03 2008, 22:44) *
CYTAT(YETI @ 5 02 2008, 19:38) *
Posiada ktoś SE K850i bo mocno sie zastanawiam nad tym cudeńkiem smile.gif

Ja go mam tel jest w pytę ,można dzwonić ,pisać sms , słuchać muzy (to istna MP4 - łyka filmik prosto z netu ) multimedia są zrobione na KOZAKU ,wypas aparat (ma latarkę ,a nie to co K800i ) no i chyba największy bajer dotykowy wyświetlać ,no i brak joya wink.gif A i zestawie jest karta 512.

wow aż tak wypaśny?
wink.gif

thx za info, na 90% skusze się na niego, ale jeszcze poprzeglądam różne fora, aby się szerzej dowiedzieć to i owo na temat K850
Redmitsu
Do robienia zdjec wole miec normalna cyfrowke , wiec zastanawialem sie nad w580i . Ktos to mial ? Warte zakupu ?
Soul
Po co jak tu się ma tel i Cyf w jednym , no chyba że ktoś ma manie PRO fotografa.
wilku00034
CYTAT(Soul @ 5 03 2008, 21:34) *
Po co jak tu się ma tel i Cyf w jednym , no chyba że ktoś ma manie PRO fotografa.

Ja uważam że cyfrówka to dobra rzecz, należy przcież pamiętać że matryca to nie wszystko. Dobry aparat w telefonie to bajer bo masz go zawsze przy sobie. Ale dobra cyfróweczka przy robieniu "planowanych" zdjęć jest praktycznie nie do zastąpienia biggrin.gif
ProstyHeker
Witam Was misie złotoczekoladowe.
Jako, że najwyższa pora zmienić telefon, powoli zaczynam się rozglądać. Cena: ~500zł za używany. Zależy mi na wypas telefonie z niezgorszym wyświetlaczem i głośnikiem, coby zarywać lachony pod gimnazjum. Mile widziany jakiś symbian/win mobile i EWENTUALNIE dotykowy ekran. Aha, i bez klapki. Na głównym planie w boju pozostało parę modeli, na który się zdecydować? Może jakieś inne propozycje i możecie obiektywnie powiedzieć jak poszczególne modele sprawują się w codziennych sprawach? Czytałem sporo na forach, ale wychodzi na to, że każdy z tych modeli jest idealny, miód malina i siusiary dostają orgazmu na jego widok. Chcę jednak ten najbardziej orgazmatyczny, pomóżcie!
Nokia 5310
Sony Ericsson W950i (chyba najbardziej mi pasuje na chwilę obecną)
Sony Ericsson K800i
Mda Compact
Nokia N70
SPV E650

Pozdro
wilku00034
Polecam właśnie W950, jeżeli zależy Ci na głośnikach to K800 raczej odpada confused.gif
Co do nokii to osobiście ich nie dotykam, bo za nerwowy jestem wink.gif
BiSoN
N70 bierz
ProstyHeker
CYTAT(BiSoN @ 9 03 2008, 19:51) *
N70 bierz

Wczoraj miałem okazję pobawić się N70 i zupełnie mi nie pasuje. Jakieś lipne menu, głośniki średnie na jeża, ogólnie na nie.
FLooK
Jak chcesz zaszpanować to bierz K800.

Tak przy okazji też poszukuje jakiegoś fajnego fonu. Coś na podobieństwo serii P z soniacza, czyli symbian wifi i te sprawy.
Oczywiście nie wyskakujcie mi z kombajnami typu N95 czy P1i. Taki najlepszy wybór cena/jakość.
Soul
Również polecam Ci k800i

Jasna sprawa cyfrówka to cyfrówka nic jej nie zastąpi ;)
wilku00034
CYTAT(FLooK @ 9 03 2008, 20:57) *
Tak przy okazji też poszukuje jakiegoś fajnego fonu. Coś na podobieństwo serii P z soniacza, czyli symbian wifi i te sprawy.
Taki najlepszy wybór cena/jakość.

A myślałeś o SE M600i? Nie ma wifi, ale za to spełnia chyba wszystkie inne Twoje wymagania smile.gif
Specyfikacja M600i
ProstyHeker
SE M600i to W950i tylko bez wbudowanej pamięci 4gb, praktycznie to samo.
FLooK, rozejrzyj się za jakimś SPV, przykładowo M600. Co prawda nie ma symbiana tylko win mobile, ale całkiem spoko sprzęcik.
FLooK
Chcem się przesiąść z K800i właśnie, więc będzie brakowało trochę aparatu. Z drugiej strony mam dość tego prymitywnego OSa z serii K. Marzy mi się P1i, który spełnia praktycznie wszystkie moje zachcianki, ale cena trochę odstrasza. Choć ostatnio na Allegro można było wychaczyć za 1k. No cóż chyba będę musiał poczekać aż stanieje.
Devil
szukam jakiegoś super za(pipi)istego telefonu do ~600 zł oczywiście używany. Dobrze by było gdyby miał slot na karty pamięci, ale jeszcze lepiej gdyby miał dużą pamięć wewnętrzną, ma zabijać wyglądem, mp3 dobrej jakości, aparat nie jest najważniejszy, ale tez ma być dobry wink.gif. Ofkoz system operacyjny.

myslałem nad w950i.... ale nie znam sie wink.gif. z gory thx za pomoc

jesli sie np. opłaca wydać więcej to oczywiście pisaćwink.gif.
MoniqaPS2PSP
SE K800i to moje rozczarowanie roku. Strasznie byłam kiedys na ten model napalona ;P Po tygodniu użytkowania odradzam. Nic poza bardzo dobrym aparatem nie może mi zaoferować. Na fotkach wygladał o wiele lepiej. Tandetna, gumowata klawiera. Jakiś taki klockowaty, ciężki... Ogólnie większość SE jakie posiadałam psuły się, wieszały (fatum?). Słyszałam, że w K800i często padają płyty główne? Wie ktoś coś o tym? Cieszę się, że wybrałam model nokii z serii N. W pełni wykorzystuje jego moc icon_twisted.gif to był strzał w 10.
wilku00034
CYTAT(Devil @ 17 03 2008, 19:51) *
szukam jakiegoś super za(pipi)istego telefonu do ~600 zł oczywiście używany.
myslałem nad w950i.... ale nie znam sie wink.gif. z gory thx za pomoc

Bardzo dobrze myślałeś biggrin.gif W950 to bajerancki telefon.

CYTAT(MoniqaPS2PSP @ 18 03 2008, 01:36) *
SE K800i to moje rozczarowanie roku...

Widocznie masz pecha do tej marki wink.gif Ja używam telefonów sony od lat i nie narzekam. Pracują stabilnie, są dobrze wyposażone no i przedewszystkim mają dość niską awaryjność (w starszych modelach dawało się odczuć ten nieszczęsny dźoj). Jeżeli chodzi o płyty główne to nie trafił mi się jeszcze taki przypadek. Mam kilku znajomych używających tego modelu (K800i) i bardzo go sobie chwalą mimo jego sporej wagi i gabarytów.
Devil
heh.... mógłby mi ktoś np. polecić kilka(naście) telefonów, w tym napisać, które poleca;). Ja z nich przykładowo bym se wybral ze trzy i jeszcze raz sie spytał który najbardziej warto kupićwink.gif.

myślałem nad k850i SE ale i tak mam dylemat smile.gif.

z gory thx ;]

edit: moze cos z n-series?
wilku00034
CYTAT(Devil @ 18 03 2008, 11:45) *
myślałem nad k850i SE ale i tak mam dylemat smile.gif.

Widze że chodzi Ci o telefony z nieco wyższej półki cenowej. Najważniejszym pytaniem jest: Co musi mieć ten telefon?

K850i jest dobrym wielofunkcyjnym telefonem. Jeśli szukasz czegoś muzycznego to polecam W960i lub W950i, z "biznesowych" moze być coś z serii P (P990i, P1i). Dość ciekawie prezentuje się jeszcze między innymi samsung SGH-L170

CYTAT(Devil @ 18 03 2008, 11:45) *
edit: moze cos z n-series?

Jeśli N-series to moim zdaniem tylko wersje 8GB.
Devil
w950i bym od ręki....kupował, ale.... nie ma aparatu sad.gif. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, pewny wręcz byłem, że ma. P1i...za 700zeta biore wink.gif.

a wiec tak- tel musi miec:
-Wygląd. Jednym słowem nie może być (pipi)owy, po prostu musi być super szpanerski smile.gif
-aparat MA BYĆ, nie ma być super za(pipi)iastycznie, ale być musi. koniec
-mp3, glosne (glosnik nie musi być najlepszy, ale na słuchawkach ma dawac czadu XD)
-pamiec.... jak nie wbudowana (duuuzo) to slot na karty
-system operacyjny.... no chciałbym, chciał wink.gif
-duzy wyswietlacz, dobry ofkoz
no, na tyle by było:)

czekam na linki:)
i wlasnie, co z n-series polecacie?
dobra, wybrałem p1i- opłaca sie, tak?!?!!? smile.gif
wilku00034
CYTAT(Devil @ 18 03 2008, 21:10) *
i wlasnie, co z n-series polecacie?
dobra, wybrałem p1i- opłaca sie, tak?!?!!? smile.gif

P1 to kosmiczny telefon, ale taki dość biznesowy. Jeżlei chodzi o Nokie to podtrzymuje swoje zdanie że jedynymi w miare pracującymi modelami są wersje 8GB.
Devil
Czyli P1i sie opłaca?;> ok:P niedługo mam urodzinki wiec se wezme tongue.gif

dzieki za pomoc;d

pozdro & pocwicz

XD
FLooK
Bierz P1i bez zastanowienia! Spełnia twoje wszystkie zachcianki (no może prócz głośników). Sam się napaliłem na ten telefon.
BTW Chce ktoś K800 kupić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.