2razyjot
2 05 2007, 15:28
Mozna sie bylo tego spodziewac, kolejna odslona Pily w US kinach na tegoroczne Halloween.

Jak widzicie kolejna juz czesc tasiemca? Zaskoczy nas czyms pozytywnym czy odgrzeje kotleta na stary sposob?
Chodza ploty, ze w "3" pojawiaja sie sceny ktore dosadnie mowia, ze Jigsaw ma sie calkiem dobrze i ze jest caly i zdrow, jakby tego bylo malo to aktor odtwarzajacy role glownego psychola pojawia sie w obsadzie. Za film wezma sie ludkowie odpowiedzialni za poprzednie czesci wiec ja osobiscie czekam bo jakby nie bylo "Saw" oglada sie przyjemnie.
Temat się raczej wyczerpał, ten film to będzie nędza
nie czekam, ostatnia była nudna, ale obejrze na pewno co by się pośmiać, no i krojenie czachy spoko było.
Kolejna piła? Jigsaw żyje? ludzie litości, to już się powoli nudne robi, ale i tak obejrze 4 częśc, głupio by było przestac po obejrzeniu wszystkich 3 ostatnich...
wortigern
2 05 2007, 17:43
"nie chwal słońca przed zachodem" mowi stare polskie przysłowie... ale pier.dolić przysłowia, to bedzie crap, obejrze byle jaka wresje nawet na 14'' CRT aby tylko odhaczyć... SAW skończył sie na cześci I (słownie:pierwszej)
No coz - jedynka byla genialna (jak na "amatorszczyzne" z budzetem tak niklym jak nasze rodzime superprodukcje) i sam w sobie mogl kandydowac na jeden z lepszych thrillerow psychologicznych ever. Jednak zrobil sie z tego tasiemiec. I ja nie mam nic przeciwko. Od tego typu filmow nie wymagam Bóg wie czego. Zeby bylo mieso, krzyki, mieso, fajne urzadzenia tortur, mieso, jakies zagadki mieso, no i oczywiscie mieso. Lubie serie, wiec czworke tez polubie. W ciemno.
CYTAT
Chodza ploty, ze w "3" pojawiaja sie sceny ktore dosadnie mowia, ze Jigsaw ma sie calkiem dobrze i ze jest caly i zdrow, jakby tego bylo malo to aktor odtwarzajacy role glownego psychola pojawia sie w obsadzie.
Ciekawe

Chociaż nie umiem se tego jakoś logicznie poukladac ale zobaczymy

To chyba ten koles musial poderznac gardlo jego bratu blizniakowi
wortigern
2 05 2007, 18:33
CYTAT
Kim teraz będzie Jigsaw? Hmmm... może ten mały koleś z dwójeczki co siedział w sejfie?
ke? dżigsaf to dżigsaf
No wim wim, popylilo mnie sie.
CYTAT(wortigern @ 2 05 2007, 18:43)

"nie chwal słońca przed zachodem" mowi stare polskie przysłowie...
W zasadzie to ono mówi "nie chwal dnia przed zachodem słońca"...
Już trzecia część była słaba i bez wyrazu, tu może być gorzej, szczególnie, że znowu chcą wrzucić Jigsawa... Pewnie będzie teraz straszył kawałkiem odkrytego mózgu i całkowitym brakiem możliwości ruszania się...uuu...już można zacząć się bać. Mogli by już dać sobie spokój z kolejnymi częściami, poważnie.
Keymaker
2 05 2007, 20:56
Być może zrobią prequel

To by byłoby już przegięcie...A co do sensu tej produkcji, to nie widzę żadnego. Już III część nie miała w sobie nic, co przyciągnęłoby do ekranu na więcej niż jeden seans. Tylko jedne z najbardziej sadystycznych zbrodni pokazanych na srebrnym ekranie ever, ale to za mało. W ogóle film od korzeni jest okrojonym rozwinięciem (oksymoron

) "Se7en". W tamtym filmie wszystko miało mistyczną otoczkę, obłąkanego fanatyka religijnego, a tu mamy po prostu wyedukowanego mordercę...
wortigern
2 05 2007, 22:26
CYTAT
W zasadzie to ono mówi "nie chwal dnia przed zachodem słońca"...
wiem ale przerobilem je tak żeby bardziej pasowało.
No wiec Jigsaw w 4 czesci Jigsaw zostawil nakrecony film ze wskazowkami Jeff'owi ktory bedzie ratowac swoja corke. Cos takiego
Pewnie nic super z tego nie będzie, kolejna pseudo trudna pułapka i niby szokujące zakończenie. W kinie się i tak nie pojawie na tym więc niech sobie robią byleby tych 700 czy iluśtam mega było warte.
Z przyjemnością wybiorę się do kina na ten film!
JigSaw Żyję ?
A Jigsaw wystapi pewnie tyle co w tych nagranych kasetach dla Jeff'a. Bo inaczej nie da rady.
LegionPolski
3 05 2007, 23:03
oczekuje gniota totalnego, przewidywalnego do bólu, a kiedy będzie wchodził do kin hype będzie taki jak przy 300... ja to oleje, ale z pewnością oglądne - mimo tego, że tak na ten film jadę i śmieje się z jego przewidywalności to pewnie obejrze, bo tak (ale na pewno nie w kinie)
CYTAT(LegionPolski @ 4 05 2007, 00:03)

kiedy będzie wchodził do kin hype będzie taki jak przy 300...
No chyba nie wyspales sie dzis

Myslisz ze beda userzy mianujacy sie jigsawami albo zaczynajacy rozmowe na szoucie "i'd like to play a game"? xD Nie sadze.
A w temacie to saw 4 obejrze i tyle. I saw 204 tez obejrze. Hellraiser mial chyba z 9 czesci i wyzsze numery wcale nie byly kichami. Dlatego proponuje odlozyc polskie zwyczaje "yebania wszystkiego z gory" na dzien premiery albo przynajmniej do zassania swojej kopii bezpieczenstwa z pewnego sklepu inTerneTowego.
Ale "Polak kocha narzekanie" i wszyscy beda jechac po tym filmie, zalowac zmarnowanych 2 godzin (buhaha!), albo (olaboga - majatek) 15 zeta. Jakby ten film im zrobil krzywde i przyszedl do nich do domu, zapukal do drzwi i sila zmusil ich do obejrzenia. Typowy polak - wie ze kicha, dobrowolnie obejrzy i narzeka ze "film MU zmarnowal dwie godziny".
Być może to będzie prequel. Droga do kariery Jigsaw'a

.
Narodziny Jigsaw'a był w sumie pierwszej czy tam drugiej części ukazane:była retrospekcja jak dostał diagnoze że jest śmiertelnie chory.
Zapowiedź i zdjęcie z planu:
http://movies.ign.com/articles/798/798800p1.html5 i 6 już się piszą...
2razyjot
25 06 2007, 13:47
CYTAT(Hela @ 24 06 2007, 22:14)

Zapowiedź i zdjęcie z planu:
http://movies.ign.com/articles/798/798800p1.html5 i 6 już się piszą...
Polecam poki co DEAD SILENCE - film tworcow pily, daje radyyyyyy!
MasterShake
25 06 2007, 14:32
jeszcze troche i przebija piatek 13-go ;f
no w DS poczatek i koncowka daje ;]
przez wiekszosc czasu sie jednak troche nudzilem. nic specjlnego imo
co do pił, to niech se robia, i tak do kina sie na to nie wybiore ;]
w ktorejs z czesci moim zdaniem pojawi sie ten doktorek z jedynki , czytalem nawet ze to on mogl w dwojce wszczepic ten klucz za okiem kolesiowi z poczatku filmu , bo ten kto to zrobil kulał na jedna noge, chociaz to mogl byc przypadek =]
shen nizla teorka imo, ciekawe tylko czy w 4ce albo nastepnej czesci tylko o nim wspomna czy pojawi sie na ekranie a jesli tak to czy zagra go znowu Cary Elwes????
pewnie mu machną plikiem banknotow i zagra

bo w sumie jego historii po SAW I nie wyjasnili... or am i wrong????
Widział już ktoś ? Jak wrażenia ? Trzyma poziom ?
Czekam na napisy i się zabieram za to
2razyjot
28 10 2007, 13:20
CYTAT(Masorz @ 26 06 2007, 22:21)

shen nizla teorka imo, ciekawe tylko czy w 4ce albo nastepnej czesci tylko o nim wspomna czy pojawi sie na ekranie a jesli tak to czy zagra go znowu Cary Elwes????
pewnie mu machną plikiem banknotow i zagra

bo w sumie jego historii po SAW I nie wyjasnili... or am i wrong????
Czworka zaczyna sie tam gdzie konczy 3, wiec teoria na razie lezy i kwiczy. ;]
montana
28 10 2007, 14:25
jak wszyscy - bedzie shit , ale obejrze

widzieliscie trailer ? jak jednemu kolesiowi zszyto usta a drugiemu oczy ? juz widac ze bedzie jeszcze brutalniej i w zasadzie tylko tego mozna sie jeszcze spodziewac po tym filmie . a Jigsaw na pewno nie przezyl , pewnie teraz ten gruby co go pociął bedzie teraz zabijal - nudy.ale popatrzec zawsze mozna .
MichAelis
28 10 2007, 21:38
Pierwszy raz nie pojde na to do kina. Seria stoczyla sie zupelnie, ale mam cicha nadzieje ze moze 4 bedzie lepsza.
_Milan_
29 10 2007, 00:17
lepszy od trojki, ale calkowicie juz pozbawiony klimatu.
prawda jest taka,ze zakonczenia pewnie nawet by szlo sie domyslic, ale sie po prostu nie chce ;] film jest slaby i nie chce sie kombinowac, tylko czeka na zakonczenie ktore moze uratowac te stracone 90 minut.
no i zakonczenie jest ofkoz zaskakujace, taaaaaaaakkkk....baaaaaardzoooooooooooo
ide spac
Jak dla mnie to już trochę na siłę jest fabuła żeby tylko złączyć jakoś pomysły pułapek. Nie jest takie tragiczne ale na pewno dalekie od czegoś dobrego no i tradycyjnie juz kończy się tak ze wiadomo ze za rok zobaczymy kolejną część.
już dwójka zalatywała kupskiem, 3cia część to maksymalna poracha i nic mnie nie zmusi bym stracił te 90 minut na oglądanie tego gniota.
sorry...
Zobaczyć to z pewnością zobaczę, ale niczego dobrego się po tym filmie nie spodziewam. Jedynka jeszcze była ok, później już kapa - oglądałem tylko żeby obadać kolejne sceny śmierci.
Junkhead
29 10 2007, 11:15
Ja napewno nie zobaczę, już po 2 dałem sobie spokój z tym badziewiem. Kolejna część? Po kiego ch.ja, potrzebne to jak kolejna susza w Afryce.
_Milan_
29 10 2007, 12:07
piły sa jak nastepne sezony prison break'a, im dalej tym gorzej, a tak samo do nich ssie
2razyjot
29 10 2007, 17:06
CYTAT(Junkhead @ 29 10 2007, 11:15)

Ja napewno nie zobaczę, już po 2 dałem sobie spokój z tym badziewiem. Kolejna część? Po kiego ch.ja, potrzebne to jak kolejna susza w Afryce.
A ja sie wkrecilem, a postac Jigsawa cholernie mi sie podoba! Czekam na seans z niecierpliwoscia... ;]
MichAelis
29 10 2007, 22:36
Jesli to nieduzy spoiler to powiedzcie mi czy Jigsaw zyje? 4 jest tak samo burtalna jak 3 czy moze po za brutalnoscia poszli w fabule(?!) bardziej?
_Milan_
29 10 2007, 22:41
jigsaw zginał na koniec 3, wiec spoko , nie ozywili go, po prostu czas akcji toczy sie rownolegle z trojka, poza tym wystepuje tez w retrospekcjach ,ktore btw sa ciekawe.
brutlanosc na poziomie 3, rozpier,dalanie glow, masakrowanie cial.
2razyjot
19 12 2007, 08:44
W koncu do tego przysiadlem!
Nie zawiodl mnie jako fana serii - dobre akcje, swietne pulapki, retrospekcje z Jigsawem b. dobrze wkomponowane i pomyslane, do tego dochodzi fajny brudny klimat (poczatek filmu, "pozaszywani" ziomale i zatechly pokoj w hotelu), calkiem niezle zakonczenie i jestem zadowolony!
Pila IV trzyma poziom, ktory co prawda wysoki nie jest ale jakby nie bylo oglada sie to z przyjemnoscia. Polecam!
Alpha Trion
21 12 2007, 11:53
ja musialem troche sie wglebic bardziej w to co jigsaw chcial przedstawic w swoich pulapkach "see what I see, feel what I feel , save as I save , judge as I judge" , niezle to pomyslane bylo , duzo lepszy od 3
2razyjot
21 12 2007, 12:02
CYTAT(Alpha Trion @ 21 12 2007, 11:53)

ja musialem troche sie wglebic bardziej w to co jigsaw chcial przedstawic w swoich pulapkach "see what I see, feel what I feel , save as I save , judge as I judge" , niezle to pomyslane bylo , duzo lepszy od 3
Zgadzam sie jak cholera, warto zobaczyc kolejna Pile. Czekam juz na SAW V...
Dla mnie piła skończyła się na jedynce, więc nawet nie zamierzam tego oglądac, ale jak znam życie... to w niedalekiej przyszłości bracki przyniesie płytkę i będe musiał obejrzec razem z nim
po świetnej jedynce, dwójce która przypominała mi bardziej american pie, niż piłę i na maksa przeciętnej trójce, powiedziałem sobie dość piły. No ale skoro już zmęczyłem 3 cześci, a czwórka wpadła mi w łapy, to te 1,5 godziny z życia poświęciłem, ale szczerze mówiąc tylko po to, by potem wyżyć się na pierwszym lepszym forum, jakie to nie badziewie. Ale o dziwo, czwórka podobała mi się, realizacją, wyważeniem historii, ujęciami, wkońcu ciekawymi pułapkami, przemocą, klimatem. Najlepsza część po jedynce, szkoda tylko, że aby poznać całą historie jigsawa, trzeba przebrnąć przez dwójke i trójkę, by znów poczuć klimat piły w czwartej cześci. No to czekamy na 5 i 6, oby znów nie przegieli.
sobushi
31 12 2007, 16:23
Wlasnie jestem po obejrzeniu SAW IV i nie wiem czy mam ochote cokolwiek pisac o tym "filmie"...
paradoksalnie jest nieco lepsz niz 3jka ale to i tak niczego nie ratuje bo to tak mierne filmidło, że głowa mała...
Jeżeli wydawało wam się, że "Mister know it all" Jigsaw w jakiś niewiarygodny sposób zdołał przewidzieć każdą możliwą reakcję każdej osoby, która występowała w jego teatrzyku to teraz okaże się, że był jeszcze 2 razy wszechstronniejszy i chyba chwycił samego Jahwe za kolana... Zabiegi reżyserów, którzy chcieli byśmy uwierzyli, że nowa część piły będzie tchnęła świezością, okazały się żałosne... Z sentymentu, że SAW I był naprawdę świetnym filmem, który nie pwinien NIGDY być kontynuowany, daję aż 3/10...
Saw IV - nudziłem się wczoraj w domu, więc zapuściłem najnowszą cześć "kultowej" już, w niektórych kręgach, serii Piła. Po zakończeniu trzeciej części można się zastanawiać nad tym,jak historia potoczy się dalej. W końcu główny badass gryzie ziemię. Twórcy najwidoczniej również mieli problem jak popchnąć akcję do przodu, przez co film jest przekombinowany do granic możliwości. Mogę pójść dalej i powiedzieć, iż jest tu widoczna ostra zrzyna z trylogii Infernal Affairs, gdzie przyszłość, miesza się z przeszłością i teraźniejszością, przez co nie wiadomo o co chodzi. Niestety w nowym Saw zrobiono to nieudolnie. Motywacja co niektórych bohaterów jest porażająca, a ich głębia psychologiczna porównywalna z kałużą przed moim blokiem. Scenariusz nie zachwyca i po jakimś czasie poczujecie znudzenie, gdy uświadomicie sobie, że dostajecie po raz czwarty to samo. Braki w tej kwestii starano się zatuszować krwawymi i bestialskimi scenami, które - fakt - są mocniejsze niż w części poprzedniej, ale na mnie nie zrobiły żadnego wrażenia, a na wyjadaczach japońskiego hardcoru (guinea pig itd.) tym bardziej nie zrobią. Do tego mamy parę banalnych dialogów, nierówne aktorstwo i niezły montaż, który jest jednym z niewielu zalet tego filmu. Co do zakończenia, które kosiło w poprzednich częściach, tutaj jest niezwykle żałosne i banalne Ocena 4/10
@up - ...i ch.uj, ale fajnie się ogląda :] Właśnie widziałem i 6/10 lajtowo daję (a to niezła ocena). Rzeczywiście przekombinowana historia, ale egzekucje przyjemne :] Ofkoz nie umywa się do pierwszej części, ale chyba każdy już oddziela te filmy: Saw I od Saw II,III,IV (V, VI, ..., MLXVII...).
juz po 2ce uznalem, ze z tej serii nic dobrego nie bedzie...trojka..heh, jakze sie usmialem z mojego kolegi, ktory probowal mi wmowic ze to "dobry" film... 4ka? buhaha... przez pierwsze 10min mialem szczera ochote zobaczyc tego oczywistego gniota, lecz 3 minuty pozniej dobre checi zmienily sie w znuzenie, odczucie "jakim prawem kolesie dostaja taka kase na nakrecenie czegos, co sie na dluzsza mete nie nadaje do wyprzedazy w tesco" ... odpowiedzi nie znalazlem...ale dam "dobra" note, jak na takie "cos" ...3/10 ... Pila jest jedna, reszta to starty pilnik
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.