Mastah27
2 05 2007, 20:30
Na zapowiedź piątej części przygód Sama Fishera nie trzeba było długo czekać, tym bardziej że dzięki wyciekowi materiałów z Ubisoftu znaliśmy podtytuł nowego Splinter Cella, więc tylko kwestią czasu było jego zaanonsowanie. Panie i Panowie, przed państwem Sam Fisher po raz piąty (z pokaźną ilością włosów i zarostem na mordzie):
http://www.gameonly.pl/newsy/11760CYTAT
Nowa część przygód szpiega jeszcze nie tak popularnego jak James Bond, ale zawsze popularnego, zmierza na Xboxa 360 oraz PC. W Tom Clancy' S Splinter Cell: Conviction Sam wstąpi do organizacji Third Echelon by pomóc będącej w niebezpieczeństwie Annie Grimsdottir. Szybko jednak okaże się, że zagrożenie płynie z zewnątrz samej organizacji, ale poza jej kontrolą, a Sam w związku z tym stanie się zbiegiem. Tak pokrótce rysuje się fabuła nowego Splinter Cella. Więcej dowiemy się po opublikowaniu (prawdopodobnie fińskiego) magazynu Pelaaja, na łamach którego ma pojawić się zapowiedź gry. Producentem i wydawcą jak zwykle jest Ubisoft.
Kilka informacji z forum NeoGAF:
-misje rozgrywają się za dnia, ale gra jest nadal skradanką
-gra jest w developingu od 2 lat, pracuje nad nią 110 osób z Ubisoft Montreal
I kilka atworków z wymienionego przeze mnie wycieku materiałów:
http://www.ownage.nl/images/content/44368.jpghttp://www.ownage.nl/images/content/44367.jpghttp://www.ownage.nl/images/content/44366.jpghttp://www.ownage.nl/images/content/44365.jpg
El Loco Chocko
2 05 2007, 20:49
Nice i do tego teraz Samek wyglada naprawde pro.
Sam prezentuje się klimatycznie, jak nigdy dotąd.
Artworki też ciekawe, napawają człowieka optymizmem po przeczytaniu słów - "misję rozgrywają się za dnia". To trochę dziwne na tą serię, i jej flagowe ukrywanie się w ciemnościach. Niby to jest jakieś odświeżenie formuły, ale chciałoby się czegoś więcej (i nie wątpię, że będzie więcej, po pojawieniu się chociażby tego magazynu).
zolwik777
2 05 2007, 21:21
Czy tylko mi wydaje się, że twórcy coraz bardziej inspirują się serialem 24?
Ogólnie zapowiada się ciekawie, wnioskuje po materiałach tym razem faktycznie będziemy zbiegiem. Niesłusznie skazany Sam, pewnie będzie musiał udowodnić swoją niewinność przy okazji rozszyfrowując kim jest prawdziwy szczur i dla kogo pracuje. Pewnie po jakiejś części gry zostaniem nieoficjalnie obdarzeni gadżetami, bo ktoś tam nam uwierzy.
Takie moje popiwkowe spekulacje.
Matriks_1111
2 05 2007, 22:43
Ciekawe jak to jest, że wcześniej sam bym siwy, a teraz niby znów ma normalny kolor włosów... Retrospekcja, czy robota dobrego fryzjera i farby do włosów?
X-clusive ?

Czasowy czy całkowity ? tak czy siak miazga!
Czort to wie najważniejsze że Sam wraca i to na X360 w pierwszej kolejności!

I to w jakim klimacie,he wygląda trochę jak Snejku !
teraz sam jest troche metro

fajnie ze dla x360 exclusive.
na czerwiec ide do roboty

zarobie se na kilka gierek
CYTAT(zolwik777 @ 2 05 2007, 22:21)

Czy tylko mi wydaje się, że twórcy coraz bardziej inspirują się serialem 24?
Nie, mi też. I to bardzo. Ale jak dla mnie jest to in plus bo jestem fanem serialu

Ale wracając do gry. Dla mnie będzie mega ciekawie, ja uwielbiam takie klimaty, fabuły tego typu etc, a i Sam wygląda najbardziej klimatycznie (imo) ze wszystkich części serii. Ja już z niecierpliwością czekam na kolejne informacje.
Nie podniecałbym się na waszym miejscu zbytnio tym, że "exclusive" dla 360tki... Double Agent też taki był, a jak się skończyło to wszyscy wiemy. Każdy SC prędzej czy później wychodzi na inne platformy.
A co do 24, to niby nigdy jakoś specjalnie tego nie oglądałem, ale od razu jak zobaczyłem ten skan, to mi się nasunął ten serial na myśl, sam nie wiem czemu, przecież Sutherland tak nie wygląda...
Ale na X06 już ogłaszali, że kolejna po Double Agent część serii będzie x-clusivem
Jak już napisałem czort to wie ja kto będzie z tym "exclusive", i w sumie jak będzie tak jak z DA to w ogóle mi to nie przeszkadza ważne że będzie na X360!;]
Martwią mnie te misje za dnia. Stanowczo wole kilmaty pokroju Chaos Theory, wszech obecny mrok i takie tam wiecie

Zmiany dobra recz jednak tylko jak wychodzą grze na dobre.
http://www.gameonly.pl/newsy/11775Najładniejsza gra na X360?...na to sie zanosi!
0_o
Kapitalne skany, ale nie wiem na ile w misjach skradankowych przyda się rzucanie krzesłami...
Dla mnie to wygląda niesamowicie. Jeśli w grze będzie taki klimat jaki wynoszę z tych zdjęć to dla mnie to będzie must jeśli zostanie zachowany poziom gameplay-u z poprzednich części (a o to się nie martwię

).
maciek88
4 05 2007, 18:02
cieszą mnie te niusy bo jakoś w klimat poprzednich części nie mogłem się wstrzelić. odpychało mnie "gadżeciarstwo", bezosobowa fabuła, sterylność, political-fiction - czyli chyba to wszystko za co inni tą serie pokochali. co prawda Double Agent wydaje się trochę odchodzić od tych schematów, ale jednak demko dla mnie jest wciąż zbyt sztywne. za to te obrazki pokazują pozurki. być może tym razem Sam będzie ratował własne du.psko, a nie resztę świata. liczę na ciekawą przygodę i gruntowne przemodelowanie kontroli głównego bohatera.
Co do fabuły i nowego gameplay'u mam mieszane uczucia. Jednak lubiłem "techniczny" i "profesjonalny" klimat poprzednich części, a to jak np pokazano fabułę w DA tym bardziej nie napawa optymizmem (podobno była ciekawa tylko że nie za bardzo się dało ją poznać z marszu - wypadałoby zaliczyć wszystkie "pliki" itp. w których były porozrzucane informacje - niby to miało swój klimat - w końcu podwójny agent właśnie ma takiego stresa że nie bardzo kontroluje wszystko dookoła, ale mimo wszystko w tej grze to się nie spisało - ostatecznie nie było ani fabuły, ani klimatu zaszczucia). Zainteresowała mnie za to inna wypowiedź ludzi z UBI - powiedzieli, że nawet jeśli ta gra miałaby teoretycznie być na PS3 to i tak nie mogli by jej zrobić bo PS3 nie dałaby rady

Wypowiedź szokująca, ale z drugiej strony rzygać już mi się chcę jak słyszę kolejne wypowiedzi programistów pracujących nad grami na PS3 i opowiadających co chwile, że "to nie byłoby możliwe na innej konsoli", wiec czemu druga strona nie miałaby prawa mówić podobnych rzeczy. Na pewno w paru kwestiach możliwości 360 są większe niż ps3 i widocznie z tych właśnie funkcji korzystają programiści od SC. Widać to było już po niezbyt udanej wersji SC:DA na PS3.
Mimo wszystko i tak prawdobodobnie PS3 dostnie port Conviction. Nacisk fanboyów PS3 na Ubisoft napewno będzie duży, pewnie jszcze jakaś petycja się znajdzie itp. Widzę Conviction jako czasowy "ekskluzif".
Nacisk fanboyów? A co oni mogą? Zrobią petycję? Będą szturmowaćgłówną siedzibę Ubi? Ubi jest już ugadane z MS, ma podpisany kontrakt itp. tylko nie wiemy czy ten kontrakt jest na exclusive np, półroczny, pełny, czy np. 2-ltni (czyli de facto i tak pełny). Już jest po "ptokach" tylko ze nie znamy szczegółów
Matriks_1111
6 05 2007, 15:31
W sumie petycja może być, tak samo jak w przypadku Capcom i DMC4

Założę się, że odzew byłby w tym przypadku podobny
"Twórcy gry Splinter Cell: Conviction nie wyrazili się negatywnie o konsoli PlayStation 3"http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=33278"Twórcy gry nigdzie nie zaznaczyli, że gra nie mogłaby się ukazać na PlayStation 3. Powiedzieli natomiast, że gdyby zdecydowali się na stworzenie konwersji, musieliby radykalnie zmienić efekty świetlne, ze względu na różnice w programowaniu na każdej z konsol. Mało tego, nigdzie nie padło też sformułowanie, że na urządzeniu firmy Sony nie można przygotować tak dobrego produktu, jak na Xboksie 360. Autorzy oświadczyli jedynie, że nie wiedzą jaką jakością charakteryzowałaby się gra Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction, gdyby powstała wyłącznie z myślą o konsoli PlayStation 3..."
Coś czuję, że czeka nas podobny mętlik, jak za czasów niepewnej wyłączności Assassin's Creed. Gra będzie zapowiadana na PS3, później znów ktoś zdementuje tą wiadomość, itd.
CYTAT
Coś czuję, że czeka nas podobny mętlik, jak za czasów niepewnej wyłączności Assassin's Creed. Gra będzie zapowiadana na PS3, później znów ktoś zdementuje tą wiadomość, itd.
Eee... to juz powoli sie zaczyna nudne robic. Najpierw mowia to bedzie exclusive na konsole xyz, potem okazuje sie ze znowu on takie exkluzywny nie jest, no a na koniec gra powstaje na wszystkie nowe konsole. Trzeba sie przyzywczajć, a gadanie ze jest juz po "ptokach", to zeby nie powiedziec ze to glupota, to powiem ze to uleganie dezinformacji

W sumie to i tak mi na grze nie zalezy, o ile sama rozgrywka nie przyspieszy wzgledem poprzednich czesci.
komar737
7 05 2007, 14:54
Ej no, przeciez nie ma co mowic o exclusivach, jesli chodzi o UBI, kazdy zna ta fime

Co do samej gry, nie bardzo mi przypasil ten concept. Na screenach sprawia wrazenie jakiegos tam crasha n basha, anizeli skradanke. Cos jak kultowe State of Emergency

.
CYTAT(the_m @ 7 05 2007, 13:55)

CYTAT
Eee... to juz powoli sie zaczyna nudne robic. Najpierw mowia to bedzie exclusive na konsole xyz, potem okazuje sie ze znowu on takie exkluzywny nie jest, no a na koniec gra powstaje na wszystkie nowe konsole. Trzeba sie przyzywczajć, a gadanie ze jest juz po "ptokach", to zeby nie powiedziec ze to glupota, to powiem ze to uleganie dezinformacji

W sumie to i tak mi na grze nie zalezy, o ile sama rozgrywka nie przyspieszy wzgledem poprzednich czesci.
A ja myślę, że gierka jednak może być ex. dla XBOXa 360. Już po SC:DA widać było że wersja na PS3 była mocno na siłę robiona. Całe to sprostowanie jest napisane w celu udobruchania SONY, które zapewne bardzo się wkurzyło kiedy przeczytało że ich sprzęt (który według nich jest super-duper najlepszy pod każdym względem i wyprzedza wszystko o tysiąc lat i jest jedynym next-genem itp. itd.) może w jakimś aspekcie być gorszy od XBOXa (przecież to co może 360'ka PS3 może też i to 10 razy lepiej ;-). Dziwi mnie tylko skąd takie zamieszanie skoro podobne teksty rzuca co jakiś czas developer związany z SONY (ostatnio np. twórcy LAIR) i jakoś nikt się na nie nie oburza, chociaż często są niezbyt wiarygodne.
il capitano
8 05 2007, 17:12
Czekam, jako że seria ta dla mnie jest czymś więcej niż tylko skradanką. Wspominam wiele pięknych chwil związanych z Fisherem.
Zmiana może wyjść tylko na dobre - znając Ubi jest to dla pewniak 100%. Żadnej innej gry nigdy nie kupowałem w ciemno jak Splinter Cella. Troszkę dziwi mnie ta przemiana z łysego (imo - rewelka) Sama na rzecz skudlonego Emo

no ale to już kwestia techniczna zdaję się - mam nadzieję, że włosy będą falować w przekonujący sposób.
Brak zabawy w cieniu itp. jestem ciekaw i to bardzo co z tego wyjdzie.
Również jestem bardzo ciekaw jak nowa mechanika sprawdzi się w praniu. Nawet jeśli ubi popełni błąd wydająć Conviction ja i tak kupię tą grę. Mimo wszystko wątpię, żeby coś im się nie udało widać, że Conviction ma coś zmienić w serii ma wprowdzić powiem świeżości. Trzeba wierzyć w Ubi
zmiana konwencji zapewne wyjdzie grze na dobre, już na screenach wszystko zapowiada się bajecznie. Nie mniej jednak zawsze Splinter Cella kojarzyłem z zabawą w cieniu i chciałbym zobaczyć next genową odsłonę wychodzącą w prostej linii od Chaos Theory. Sam wygląda naprawdę kozacko, znacznie lepiej niż w poprzedniej części. Bije od niego taka sama charyzma i doświadczenia, jak od Big Bossa, bo nie ma co ukrywać, że obydwaj panowie wyglądają niemal identycznie.
Tweener
12 05 2007, 18:40
Nowy Splinter jest przeze mnie najbardziej oczekiwaną grą 2007 roku(2008?), która prawdopodobnie będzie najbardziej innowacyjną skradanką w historii.
Cośtam nowego, nie chciało mi się jeszcze czytać, więc nie wiem dokładnie co to:
http://xbox360.ign.com/articles/789/789307p1.html
Mastah27
22 05 2007, 21:26
maciek88
23 05 2007, 14:21
w ruchu wygląda to zaje.biście, gra świateł powala... na końcu trailera jest napis: COMING HOLIDAYS 2007, available on X360 and PC
No to widzę że będzie w co grać na gwiazdkę! Końcówka roku zapowiada się wyśmienicie.
Mastah27
23 05 2007, 19:47
Keymaker
23 05 2007, 20:00
Bardzo ciekawie to wygląda

Chętnie zakupię...
ProChaoS
23 05 2007, 20:02
Jak dla mnie gra przedstawia się słabo. Już nie będzie skradania i super agenta. Sam wygląda jak goście z pod budki z piwem.
Wierzę w potencjał tej gry, ale trailer mnie zawiódł. W sumie nie pokazali nic nowego, oprócz systemu walki wręcz.
No nie do konca, zobaczcie, przy Asassin's Creed gra wyglada gorzej, bynajmniej jezeli chodzi o postacie ( sadzac po filmikach ) przy takim Alan Wake, to swiat z SC, wyglada paskudnie + bochater nie jest tak ciekawy wizualnie... mysle ze taka wielka przestrzen, takiej produkcji moze wyjsc na zle:(
NewsNo, i to mi sie podoba wkoncu bedzie bardziej dynamiczny

i moze bedzie dalo sie w to grac

Oby fabula dopisala i byla lepiej przedstawiona niz we wczesniejszych czesciach. Ten SC zajezdza mi mocno AC vide wtapianie sie w tlum itd.

Moze byc dobrze...
Pyszny(***)
10 06 2007, 12:10
Wszystko, co chcecie wiedzieć o Splinter Cell: Conviction! vol.1http://giery.eu/Publicystyka/Wywiady/Wszys...tion-vol.1.html
Mastah27
21 11 2007, 00:19
http://www.gamespot.com/news/6183188.html?...estnews;title;0CYTAT
Finally, Xbox 360, DS, and PC owners will also be disappointed to learn that Splinter Cell: Conviction has also been delayed. Originally due in the January-March quarter, the game is now set to ship during Ubisoft's next fiscal year, which begins April 1, 2008.
Premiera przełożona na "po" 1 kwietnia 2008. Mam nadzieję, że odbędzie się ona jak najbliżej tej daty (w końcu już raz przełożyli premierę i to o kilka miesięcy), ale z drugiej strony niech się nie spieszą i dopracują wszystko na ostatni guzik. Oby Sam po raz kolejny zarządził

.
Slupek88
21 11 2007, 06:44
Nie powiem,, że cholernie wyeczekuje tego tytułu, i znowu obsuwa, ehhhh.
Brolly PL
22 11 2007, 22:23
jedynie mieć nadzieje że dzieki tej obsuwie dadzą bardzo dobze dopracowaną gierke. czekam także i się czaje żeby zakupic SC:DA na x360 :D
The next Splinter Cell game has been redone three times over already. Developers just can't seem to include good gameplay in it. That's part of why it got delayed.http://softrockhallelujah.blogspot.com/200...of-delayed.html
Slupek88
6 01 2008, 13:23
Nie kumam tego tekstu co z niego wynika?
Sandking
6 01 2008, 15:18
Że Ubi nie wyda żadnej dobrej gry, dopóki nie będzie to konkretny i grywalny produkt. Nowy Splinter Cell był pisany już 3 razy, teraz jadą po raz czwarty i dlatego ta obsuwa. Także czekamy na nowe info, może coś się zmieni w samej grze
Slupek88
6 01 2008, 16:05
Ku... jedna z najbradziej oczekiwanych gierek przeze mnie, trudno niech ją dopracują w 100 %.
Sa jakies nowosci na temat tej gry ? Jeden z lepszych exclusiwów na X360, a straszna cisza wokol tego tytułu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.