Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Crysis
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
komar737
Tajemniczy bonus: programik, ktory powie ci, ile miliardow zlotych musisz wrzucic do swojego kompa, aby gra ci poszla.
Dawido
Hehe i tu się mylisz:) Gra wcale nie ma takich kosmicznych wymagań.
signap
CYTAT(komar737 @ 11 09 2007, 17:12) *
Tajemniczy bonus: programik, ktory powie ci, ile miliardow zlotych musisz wrzucic do swojego kompa, aby gra ci poszla.

do jakiejs gry bedzie mur berlinski (kawalek) a tutaj moze dadza piasek z prawdziej plazy
Kornolio
CYTAT(signap @ 11 09 2007, 18:37) *
do jakiejs gry bedzie mur berlinski (kawalek)

Chyba ziarenko ;p, a tak żeby nie było OT, to prawda co któryś z wyżej kolegów napisał...gra wcale nie ma takich wysokich wymagań. Tym bardziej że będzie chodziła na luzaku w dx9
stona
Zależy też co rozumie się przez nie duże wymagania sprzętowe wink.gif
komar737
Widze ze obrazilem majestat blacharzy... a to byl tylko niewinny dow(pipi) sad.gif?
Dawido
CYTAT
Zależy też co rozumie się przez nie duże wymagania sprzętowe

W porównaniu do jakości grafiki to nie są one duże

CYTAT
Widze ze obrazilem majestat blacharzy... a to byl tylko niewinny dow(pipi) sad.gif?

Wcale nie. Nie mam nic przeciwko konsolom. Sprzęt jak każdy inny.
Dawido
Poczytajcie sobie te bzdury smile.gif
http://gry.onet.pl/1605554,,Crysis_a_DX9_i...,wiadomosc.html
Emet
Po ostatnio obejrzanych filmikach stwierdzam, że są tu 3 rzeczy które robią na mnie wrażenie (całość wygląda bardzo ładnie, ale nie jakoś niewiarygodnie).
1. Kolorystyka (całość sprawia naturalne ważenie).
2. Jakość tekstur (nie wszystkie, ale niektóre sa poprostu "kosmiczne").
3. Cienie... ich szczegółowość, rozdzielczość i bardzo ładne, naturalne wygładzenie. Nie ma takich żadna inna gra.
bajej
widze ze beta juz w sieci, gral ktos?
signap
ale co z tego ze bedzie skoro potrzeba do niej klucz?
J.D
Demo Crysis'a zostalo przesuniete na 26 pazdziernika, ale od tego dnia demo bedzie z edytorem Sandbox 2 do tworzenia wlasnych modyfikacji. Oby to nie wplynelo na premiere okolo 16 listopada br.
Dawido
Nie wpłynie. Wejdz na benchmark.pl. Kuna fak! Wiedziałem że ta wrześniowa data była jakś taka zbyt piękna! verymad.gif
Pablo el
Udalo mi sie zalapac na bete. W tej chwili jest release 2 i chodzi tylko na dx9. Graficznie jest niezle ale nie mozna scinac drzewek - trzeba czekac na DX10 sad.gif

Nie zdziwie sie jak Crysis nie wyjdzie na swieta - zostalo naprawde duzo pracy zeby doszlifowac mase bugow. Na szczescie gameplay nie zawodzi i szykuje sie killer pokroju BF2.
Dawido
Jak tam framerate? Jest multi? Jeśli tak to na ilu graczy? 32 czy 64? Mógłbyś wrzucic jakieś screenshoty na imageshack.us?
Ural
Też mam betę, bo mój znajomy jest z Cryteka i pracuje nad Crysisem. Co mogę powiedzieć? Nie umarłem z zachwytu, choć gra faktycznie jest niezła. W Becie mamy tylko jedną mapkę (Shore), czyli tą znaną już z bodaj GDC. Niestety jest dość chaotycznie, więc pierwszych parę gier trzeba spędzić na przyswajaniu mechaniki rozgrywki itp. Do czego jednak bym porównał owe multi? Do połączenia Warhawka z trybem rozwalania reaktora z Resistance. Innymi słowy - przejmujemy bunkry i mamy rozwalić bodaj reaktor drużyny przeciwnej (taki fajny grzybik nuklearny wtedy się pojawia). Furkami pomyka się naprawdę super - model jazdy jest wręcz doskonały - na desce rozdzielczej nawet pracują wszelkie zegary, co jest niewątpliwie smaczkiem.

Graficznie niestety Crysis mnie nie powalił. Pewnie to wina wersji DX9, ale wygląda to niestety mniej emocjonująco od takiego Killzone 2. Dużo gra traci na tym, że niczego nie da się uszkodzić (poza wozami, które można walnąć z piąchy, to fajnie polecą - w trybie siły). Ale poza tym to uszkodzeń brak co mocno zawodzi. Brak owej interakcji jest tylko w becie multiplayera, chodzi o oszczędność łącz. Ale do mnie to średnio przemawia, bo np. w takim FEAR w multi dało się rozwalić wszystko i jakoś to nie przeszkadzało. Partyjki są po ok. 30 osób, ale rzadko ich tyle jest na serwerze. Jak jest kilkanaście, to dobrze. Na respawn czasem czeka się nawet 20s, co jest przegięciem. Fajne jest natomiast to, że roślinki reagują na nacisk - tj. jak przechodzimy przez liście krzewów, to widać jak się odkształcają.

A co do wymagań - nie jest dobrze. O wszystkim na high można zapomnieć, jeśli nie ma się karty pokroju GF8800. Natomiast bez zaawansowanych efektów gra nie wygląda kozacko (wręcz średniawo), ba, wygląda gorzej niż taki Doom3! Poligony robią swoje rzecz jasna, ale grając np w 800x600 w medium, to graficznie wygląda to nieciekawie. Co więcej antyaliasing wydaje się w ogóle nie działać, bo czy włączę 0x, czy 2x, czy 4x, to wygląda to tak samo źle. Największy jednak problem jest inny - mianowicie dotyczy on laptopowców (czyli niestety mnie) - dyski 2.5 są z reguły wolniejsze od stacjonarnych. Mój ma bodaj 5400 obrotów, a nie 7200. I to niestety czuć. Gra mocno haczy przez... dysk twardy. Wiele danych jest doczytywanych w locie i dysk się dusi. Co i tak jest absurdalne, bo np. mój dysk wyciąga na luzie 12MB/s, a to i tak dla tej gry za mało. Przez to momentami gra jest agrywalna - wychodzisz z budynku i doczytują się tekstury, to masz wtedy slideshow. Zaczynasz strzelać do przeciwnika, to wczytuje się efekt strzelania i znów slideshow (fakt faktem, gdy już coś raz się wczyta, to potem jest nieco lepiej, ale i tak nie jest idealnie). Dźwięk w grze jest do dupy (mam na myśli jakość). Ogólnie ta gra wymaga olbrzymiego szlifu jeśli chodzi o karty słabsze niż GF8800, a wcale nie jest tak skomplikowana, by na kartach pokroju GF6800/7800 miała nie śmigać. Naprawdę - jeśli chodzi o obiekty, to taki FEAR nie wygląda gorzej! Po prostu w Crysis jest cała masa zaawansowanych efektów i to one powodują owe kosmiczne wymagania, ale przy wyłączonych efektach gra powinna śmigać aż miło, a niestety tak nie jest. Stąd liczę, że coś w tym kierunku panowie z Cryteka zrobią, niemniej też mam wątpliwości, bo większość z beta-testerów ma sprzęty z 8800GTX na pokładzie i narzekają, że przy 1920x1200 i wszystkim na high wyciągają tylko 20-30 fpsów smile.gif. Ale gierka ma potencjał, tylko zanosi się na to, że faktycznie trzeba mieć kosmiczny sprzęt, albo po prostu jest jeszcze przed optymalizacją.
Dawido
12 MB/s na HDD to bida z nędzą! Ja mam na laptopie z przed 2 lat 20 MB/s. Ale te całe doczytywanie jest raczej spowodowane małą ilością ram + kieprawa optimalizacja. Pamiętam jak bardzo doczytywało się wykradzione z E3 demo Doom3. Było to samo. Jak naciskałeś na spust to miałeś pauze na doczytanie dzwięku a potem już było w miare ok. Na desktopie mam naszczęście 2GB więc raczej śpie spokojnie. Mógłbyś podzielic się screenshotami? No wiesz MAX vs Medium itd.
Pablo el
Tutorial i gameplay z bety

sd
hd

Faktycznie panuje spory chaos glownie przez zrypana minimap oraz mase camperow. Ale trafiaja sie ludzie ktorzy uzywaja VoIp i wiedza o co biega na mapie i wtedy gra nabiera rumiencow. Tempo walki w budynku daje rade.  Nanosuit daje duze mozliwosci taktyczne, tylko zjada energie w zastraszajacym tempie. Broni jest tylko 5 czy 6 ale wcale nie jest nudno.

Graficznie mozna powiedziec ze Far Cry nie dosc ze wyglada podobnie to chodzi zdecydowanie plynniej. Glowna roznica to nowe efekty takie jak blur, wybuchy itp. No ale wszystko przed nimi. Dodatkowo wydajnosc jest tragiczna. Na 1280x1024 high detail mam 40-60 FPS a na 1900x1200 juz 10-25 confused.gif Szybkie dyski wcale nie pomagaja  - mam Crysis na dwoch raptorach w Raid 0 i nie widac roznicy miedzy zwyklym dyskiem. Naprawde nie zdziwie sie jak gra wyjdzie po swietach...

Screenshotow nie mozna pokazywac bo Crytek lekka reka rozdaje bana na hardware sad.gif
Dawido
Jaki masz sprzęt Pablo?
Pablo el
Athlon X2 @ 2.5Ghz
2 GB Ram
8800  GTX
2 x Raptor Raid 0
Win Xp

Gra na Core 2 duo chodzi zdecydowanie lepiej. W 1920x1200 na GTS na medium detalach wyciaga jakies 30-40 FPS. Wydajnosc na Viscie jest znacznie gorsza niz pod XP - 40 fps jest praktycznie nieosiagalne.
Ural
CYTAT(Dawido @ 25 09 2007, 14:37) *
12 MB/s na HDD to bida z nędzą! Ja mam na laptopie z przed 2 lat 20 MB/s. Ale te całe doczytywanie jest raczej spowodowane małą ilością ram + kieprawa optimalizacja. Pamiętam jak bardzo doczytywało się wykradzione z E3 demo Doom3. Było to samo. Jak naciskałeś na spust to miałeś pauze na doczytanie dzwięku a potem już było w miare ok. Na desktopie mam naszczęście 2GB więc raczej śpie spokojnie. Mógłbyś podzielic się screenshotami? No wiesz MAX vs Medium itd.

No to widocznie miałeś dysk 7200. Co do pamięci, to mam 1GB RAM'u i uważam, że to dość - zwłaszcza jak na komp sprzed 2 lat. Przy czym na PC gram rzadko, a desktopów po prostu nie uznaję - wkurzają mnie pod każdym względem. Kompa sobie zmienię, gdy GF8800 pojawi się na laptopy, a najlepiej laptopy DELL'a, bo uważam, że robią najlepszy sprzęt (z matrycami HD przede wszystkim). Zmierzam jednak do tego, że w aktualnych czasach gra powinna śmigać na laptopach, a nie tylko na desktopach - bo rynek się zmienia i coraz mniej ludzi używa stacjonarnych kompów. Oczywiście problemy kładę właśnie na karb wczesnej wersji i kiepskiej optymalizacji.

A co do tego co pisał Pablo. Na GC robiłem telewizyjny wywiad z szefem Cryteka i obiecywał, że premiera gry jest ustalona na mur-beton - spytałem czy na pewno, a on że tak i że gra jest w 99% ukończona. Jak będę miał ten wywiad u siebie, to może wrzucę na youtube. Moim zdaniem zresztą mogą dotrzymać terminu - nie przesadzajmy, gra wymaga jeszcze szlifu, ale optymalizacja kodu, to nie są miesiące, więc powinni się z tym uporać.
Specu
akurat o optymalizacje się nie martwie. Far Cry graficznie miażdżył konkurencję nawet rok po premierze a śmigał na kompach na których inne FPSy się dławiły. Kolesie z CRYTEK wiedzą co robią smile.gif
Dawido
Ural lepiej wrzuc to na stage6.divx.com będzie lepsza jakośc. W laptopie też mam 1GB i to dwa lata temu. Desktop jest nie zbędny do np. edycji video gdzie power musi byc.
Pablo el
CYTAT(Ural @ 25 09 2007, 14:54) *
A co do tego co pisał Pablo. Na GC robiłem telewizyjny wywiad z szefem Cryteka i obiecywał, że premiera gry jest ustalona na mur-beton - spytałem czy na pewno, a on że tak i że gra jest w 99% ukończona. Jak będę miał ten wywiad u siebie, to może wrzucę na youtube. Moim zdaniem zresztą mogą dotrzymać terminu - nie przesadzajmy, gra wymaga jeszcze szlifu, ale optymalizacja kodu, to nie są miesiące, więc powinni się z tym uporać.

Wejdz na forum bety - zobaczysz ze praktycznie wszyscy narzekaja na cala mase bugow. Nie mowimy tu o jednym czy drugim artefakcie tylko o problemach z balansem gry, hudem, sterowaniem, nie ma squadow, mapa praktycznie nie lezy nikomu i wszyscy umawiaja sie na ustawki (normalne granie mija sie z celem), tragiczna wydajnosc, bronie mamy tylko 3 (dwa karabiny + snajperka - reszta jest bezuzyteczna), peaking jest bezuzyteczny...

Tak wiec sa to zbyt powazne problemy a caly czas dochodza nowe (bug z niewidzialnoscia - niewidzialnego widac lepiej niz normalnego!). Data premiery jest nierealna jesli Crytek nie chce dac ciala. No chyba ze ci co trzeba pracuja nad Far Cry 2 a Crysis ma byc maszynka na kase zrobiona na zmodyfikowanym engine FC wink.gif
Ural
CYTAT(Dawido @ 25 09 2007, 21:26) *
Ural lepiej wrzuc to na stage6.divx.com będzie lepsza jakośc. W laptopie też mam 1GB i to dwa lata temu. Desktop jest nie zbędny do np. edycji video gdzie power musi byc.

To akurat prawda, ale też nie przesadzaj smile.gif. Ja profesjonalne prezentacje multimedialne (filmowe) składałem na poczciwym Athlonie, choć to było lata temu smile.gif. Natomiast na moim aktualnym składanie filmów w Premiere nie stanowi problemu - oczwyiście, renderuje się z 2x wolniej niż na dzisiejszych kompach, ale da się to przeżyć, tym bardziej, że już edycją wideo zawodowo się nie zajmuję. No ale dygresja się zrobiła wróćmy do bugów.

Problemy są i to faktycznie i możesz mieć rację, (to już do Pablo), że premiera się opóźni - pytanie tylko o ile. Te problemy które są, są do rozwiązania stosunkowo szybko - kwestia pokombinowania. Najwyżej Crysis wyjdzie w marcu, co począć - w sumie to normalka już, więc nie będę zaskoczony. Może przynajmniej do tego czasu pojawi się jakiś laptop z 8800 na pokładzie i z nagrywarką BD, to przynajmniej bym mógł sensownie w gierę pograć. A forum czytam - nawet napisałem kilka moich uwag - tylko nie pamiętam jakiego mam tam nicka... bodaj Michal wink.gif.
psx18
Ural a wystarczy Ci laptop z taką specyfikacją:

Intel® Core 2 Extreme Edition X6800 (2.93GHz, 4MB L2 Cache, 1066FSB)
nVIDIA® GeForce™ Go 7950 GTX 512MB GDDR3 SLI™ Capable
1GB expandable to 4GB DDR2 533/667/800MHz
1 Modular Optical Drive Bay
Dawido
1GB to już bieda! Pograj sobie w BF2 na maksymalnych detalach z 63 graczami a zobaczysz jak się nie fajnie dogrywa. Gra potrafi zjeśc bez problemu 1,5 Gb ramu! A to tylko sama gra. A u mnie 0,5 GB idzie jeszcze na viste sad.gif I tym sposobem 2GB już przestaje wystarczac...

Ural ja mówie o edycji Full HD (50 fps) nie o jakimś szyderczym DV. Laptopy niestety idą się kochac w tej kwestii.
psx18
Ramu se zawsze można dokupić biggrin.gif .
Ural
CYTAT(psx18 @ 25 09 2007, 22:14) *
Ural a wystarczy Ci laptop z taką specyfikacją:

Intel® Core 2 Extreme Edition X6800 (2.93GHz, 4MB L2 Cache, 1066FSB)
nVIDIA® GeForce™ Go 7950 GTX 512MB GDDR3 SLI™ Capable
1GB expandable to 4GB DDR2 533/667/800MHz
1 Modular Optical Drive Bay

Jak będę kupował, to tylko DELL XPS i na pewno w mocniejszej konfiguracji smile.gif - ot zakochałem się w tych maszynkach! Kompa zmieniam średnio raz na dwa lata - mój ma nieco ponad rok, ale teraz czekam na jakieś fajne konfiguracje, które liczę, że się ukażą na przełomie roku, więc jak bozia da, to w czerwcu/lipcu może bym sobie zmienił sprzęt na taki, na którym Crysis będzie śmigał.

A jeśli chodzi o granie HD, to do grania mam PS3, a dla samego Crysisa nie widzę sensu kupować nowego sprzętu. Gierka będzie świetna - jestem tego pewien, ale komputer jest dla mnie przede wszystkim narzędziem pracy, a dopiero potem maszynką do gier i to w ograniczonym mocno zakresie.

Zresztą tak jak pisałem - liczę na optymalizację - już się wywiedziałem, że wersja w którą gramy nie jest jeszcze zoptymalizowana, co było do przewidzenia, więc moje odczucia płynące z gry zapewne się zmienią (na plus rzecz jasna). Tym bardziej, że widzę duży potencjał w multi, a dla mnie Crysis ma rządzić przede wszystkim w trybie single. Szkoda, że beta tego aspektu nie uwzględnia smile.gif.
signap
watpie by byla dobrze zpotymalizowana :} gra ma przyspieszyc sprzedarz Visty, prockow i kart graficznycn (oczywiscie wszystko z gornej polki)
J.D
Minimalne wymagania sprzętowe:

* System: Windows XP lub Windows Vista
* Procesor: 2,8 GHz bądź wyższy (XP) lub 3,2 GHz bądź wyższy* (Vista)
* Pamięć: 1 GB RAM (XP) lub 1,5 GB RAM (Vista)
* Karta graficzna: 256 MB **
* Miejsce na twardym dysku: 12 GB
* Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c

* obsługiwane procesory: Intel Pentium 4 2,8 GHz (3,2 GHz pod systemem Vista) lub szybszy, Intel Core 2,0 GHz (2,2 GHz pod systemem Vista) lub szybszy, AMD Athlon 2800+ (3200+ pod systemem Vista) lub szybszy

** obsługiwane karty graficzne: NVIDIA GeForce 6800 GT lub lepsza; ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro pod systemem Vista) lub lepsza. Wersje powyższych chipsetów przeznaczone dla komputerów mobilnych mogą działać, ale nie są obsługiwane. Chipsety zintegrowane z płytą główną również nie są obsługiwane. Może być wymagana aktualizacja sterowników do karty graficznej i dźwiękowej.

Zalecane wymagania sprzętowe:

* System: Windows XP lub Windows Vista
* Procesor: Intel Core 2 DUO 2.2GHz lub AMD Athlon 64 X2 4400+
* Pamięć: 2.0 GB RAM
* Karta graficzna: NVIDIA GeForce 8800 GTS/640 lub podobna

Odliczanie do premiery Crysis już niemal zakończone! Gracze masowo odwiedzają serwis FilePlanet, by wziąć udział w beta testach nowego, ekscytującego trybu multiplayer, Power Struggle. Demo rozgrywki dla jednego gracza zadebiutuje 26 października.
stona
DEMO

http://www.gamershell.com/download_21700.shtml

Telekomuna smile.gif min 60kB , bez kolejek biggrin.gif
Mejm
No to jedziemy. Dla lepszego zrozumenia tekstu moj konfig: gf 7600gt, 2gb ram, athlon 3,2.

Juz sam pocztek demka porzadnie mnie wkurzyl. Az czuc tandetnosc firmy jaka jest EA. Pierwsza minuta dema to pokaz logosow firm i znaczkow PEGI oczywiscie nie do przerwania. Syf normalnie. Ok, przebrnalem. Pierwsze co to ofcorz ustawienia grafy. Nawet nie kozaczylem z dawaniem all na maxa i ewentualnym obnizaniem ustawien. Powolalem sie na autodetect, ktory pieknie mi wszystkie opjce ustawil na LOW. Od siebie zmienilem tylko rozdzialke na 1024 i enterek play. No i znow debilnos EA dala o sobie znac. Tym razem jestesmy zmuszeni ogladac (chyba najnowszy) trailer gry prezentujacy mozliwosci naszego kombinezonu. Oczywiscnie nie do przerwania. Syf. Nie wspomne juz o ciagle wyswietlanym napisie "pre-costam demo" w prawym gornym rogu. No bardzo ciekawa koncepcja. Dobra, po tych perturbacjach w koncu przechodzimy do gry. Na poczatek scenka w samolocie i o dziwo modele postaci na low wygladaja bardzo ten tego. To rokuje dobrze na przyszlosc czyli na odwozorowanie dzungli, sobie pomyslalem. Dopoki byla noc to jeszcze bylem swiecie przekonany ze mam racje. Niestety z nastaniem poranka liczba wysietlanych klatek powoli spadala odslaniajac przerazajacy widok. Mym oczom ukazala sie nie jungla a graficzne slumsy. No ale coz, fraps pokazuje 40fps no to ide dalej. Pierwsza walka w chatce nad woda redukuje framesy do ok 15.

Tyle odnosnie grafy. Co do rozgrywki to bardzo przypomina Farcry. Domki nad brzegiem wyspy, motorowki, jeepy itd. Latamy sobie w tym skafandrze zmieniamy jego moce i zabijamy koreancow. Rutyna. Demka nie skonczylem bo mnie po prostu znudzilo.

Acha, palmy da sie poszatkowac ale jedynie lodyge. Liscie w ustawieniach na low nie reagowaly na sere z karabinu.
Bartezoo
A demo ile trwa tak na oko ?
Mejm
CYTAT(Bartezoo @ 27 10 2007, 14:50) *
A demo ile trwa tak na oko ?

Ciezko mi powiedziec. Do momentu w ktorym skonczylem to gdzies tak moze (moze) 30min.
stona
Około 40 minut ( pewnie licząc te introsy i filmiki XD ) .. tak mówił mi kumpel smile.gif
Dawido
Gra ma zabójcze wymagania! Mój R1950 już nie wyrabia. Od biedy da się pograć na HIGH ale tylko w 800x480 sad.gif Najbardziej spowalnia opcja Shader Detail. Niestety różnica między medium a high jest bardzo duża i dlatego wole grać w najniższej rozdziałce.
Jinxters
Racja gierka ma z(pipi).any kod!!!!!!!!(nowy gothic 3 nam się szykuje) Mi giera ładnie śmigała(1024x768 ,wszytko medium z teksturami i fizyką na hight,bez AA) do momentu tej przeklętej wioski !! Jak domek zmiotłem to animacja zaczęła się bardzo ksztusic confused.gif Ogółem giera spoko jednak nic specjalnego(na filmikach co oczywiste wyglądało to lepiej)
NerkoWiktor
Napiszcie jakie macie kompy najpierw, a dopiero później, że kod jest zje.bany smile.gif Mi bez ścinki chodzi ze wszystkim na high + AA 16Q ( czy jakoś tak - w każdym razie max smile.gif ) Very high mam niestety zablokowane i nawet nie mogę przetestować, no ale gierka i tak wygląda świetnie. Co do rozgrywki to śmiało można powiedzieć, że przez ten kombinezon gierka jest banalna - wystarczy tylko odpowiednio modyfikować funkcje i kosić tych ludzików. Ogólnie nie ma co narzekać bo dostaliśmy to co obiecywali, że dostaniemy smile.gif
pawel3569
NerkoWiktor piszesz żeby podawać jakiego ma się kompa a sam tego nie zrobiłeś wink.gif Powiedz ludziom na jakim sprzęcie tak ładnie chodzi Ci ta gierka biggrin.gif
NerkoWiktor
CYTAT(pawel3569 @ 28 10 2007, 10:43) *
NerkoWiktor piszesz żeby podawać jakiego ma się kompa a sam tego nie zrobiłeś wink.gif Powiedz ludziom na jakim sprzęcie tak ładnie chodzi Ci ta gierka biggrin.gif

gf 8800 gts
Q6600
2gb ram
Lukas_AT
Własnie skończyłem grać w demo Crysisa i musze przyznać, że gra ta zrobiła na mnie spore wrażenie. Detale miałem ustawione na powyżej średnie, a oprawa graficzna i tak stała na wysokim poziomie. W oczy rzuca sie duża szczegółowość otoczenia, które wydaje się żywe. Najlepszy jest początek dema, w którym to skaczemy z samolotu na spadochronie i widzimy całą wyspe, na której toczy się akcja Crysisa - widoki sa niesamowite. Wygląd wody, roślinności i ludzi jest naprawde genialny. Widać, że Cry Engine 2 robi swoje, gdyż interakcja z otoczeniem też daje nam pole do popisu. Możemy każdy przedmiot wziąść w ręcę i nim rzucić bawiąc się w ten sposób w kotka i myszke z wrogami. Walka z nimi za to nie nalezy do łatwych, gdyż ci wykorzystują elementy otoczenia - chowają się wśród drzew i skał. Tytuł ten bardzo przypomina Far Cry'a i śmiało można stwierdzić, iż jest to własnie druga część tej gry tylko pod inną nazwą. Klimat także jest ciekawy i jestem pewien, że to nie będzie "pusty" FPS.
Nie pozostaje mi nic innego jak wyczekiwać pełnej wersji tej gry, która pojawi sie na polskich półkach sklepowych już niebawem...

Mane_TA
Komp to Q6400 2gbRam GF8600gt na 1024x780 aa off i medium detale gra dziala plynnie, ogólne wrazenia sa pozytywne fajny patent zmiany pór dnia, woda jednak wydaje mi sie gorzej zrobiona niz w bioshocku, Ai jest nie równe np wyskakujac z wody do pojazu wskakuje im na glowe a i tak nadal mnie nie widza a np jak jest walka w dzungli to juz jest jak dlamnie spory hardkor tongue.gif
Mejm
Z ciekawosci wlaczylem sobie all na maxa. Klatki nie podskoczyly powyzej 9 xD Ale czy tak zarypiscie ta gra wyglada to nie jestem nadal przekonany. Fakt, liscie palm reaguja na ostrzal ale... robia sie w nich po prostu dziury kiedy taki lisciu powinien sie rozleciec. Strzal w opone nie powoduje ujscia z niej powietrza jak ma to miejsce w CoD4 za to dopiero trzy strzaly powoduja jej wybuch. Smiesznie. Woda to poezja bez dwoch zdan. Jest sliczna i mozna sobie zapolowac na kraba hehe. Ostatnio doszedlem do wniosku ze w takie giery nie oplaca sie grac w nizszych ustawieniach niz max bo dzis tak naprawde liczy sie tylko grafa a nie gameplay. Tym samym redukujac poziom grafiki pozbawiamy sie przyjemnosci z gry. Za 3 lata jak zmienie kompa zapewne powroce do Crysis. Ciakawi mnie niezmiernie jungla skuta lodem.
stona
Powtarza się sytuacja z czasów FC. Żeby pograć w tę gierkę na max większość będzie musiała poczekać z 2 /3 lata :|
Jinxters
Mejm też ustawiłem wszytsko na maxa i według mnie gra prezentuje się wtedy miażdżąco!!! grac się "dało" hehe(przynajmniej nie pokaz slajdów tongue.gif ). Boże gdyby ta gra miała tak zooptymalizowany kodzik jak bioshock to byłby cód,miód i orzechy!!!
pawel3569
CYTAT(stona @ 28 10 2007, 14:03) *
Powtarza się sytuacja z czasów FC. Żeby pograć w tę gierkę na max większość będzie musiała poczekać z 2 /3 lata :|

Może nie aż tyle ale jestem pewny na 100% że mniej więcej za pół roku gdy kupię nową kartę graficzną do gry wrócę z wielka przyjemnością biggrin.gif
Dawido
CYTAT
Boże gdyby ta gra miała tak zooptymalizowany kodzik jak bioshock to byłby cód,miód i orzechy!!!

To są dwie różne gry. Bioshock nie ma otwartych przestrzeni! W Crysisie masz mnóstwo cieni , chmury prawie jak z flight simulator, większa interakcje z otoczeniem, realistyczne oświetlenie (Shader detail:High) plus zmienne pory . Ta gra ma prawo tak cienko chodzic. Te wszystkie rzeczy wymagaja ogromnej ilosci obliczen. Chcieliscie next-gen no to macie tylko ze nasze kart juz nie next gen. Zaczynam juz sie rozgladac za 8800gt 512...

CYTAT
Komp to Q6400 2gbRam GF8600gt na 1024x780 aa off i medium detale gra dziala plynnie

Włącz sobie wspomniany shader detail na high i juz ci minka zrzednie bo framerate padnie ci na pysk przy tej rozdziałce smile.gif Powtorze to jeszcze raz granie na medium mija sie z celem. Gra wyglada wtedy tylko jak dopakowany FarCry.
signap
CYTAT(stona @ 28 10 2007, 14:03) *

dokladnie, opalam FC na UltraHigh w 1440x900 i mam niemal nonstop ~60fpsow smile.gif

ps. jak piszecie ze gra dziala wam plynnie piszcze ile to klatek bo dla ciebie 20-25 jest plynnie dla innych juz nie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.