Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Crysis
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ako
Jak uruchomić najwyższe detale w demie gry Crysis na Windows XP?

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=37560

Jest śmiesznie.
signap
CYTAT(ako @ 29 10 2007, 14:24) *

ale majac karte z DX10 smile.gif
NerkoWiktor
Ja mam więc zaraz to przetestuję i podzielę się z wami wrażeniami smile.gif
signap
c2d e2160 czyli 2x1,8
gf 8600 gt 512
1gb ram (1 kosc) w planach drugie tyle

gra ustawila sobie przez detekcje 1024x768, detale itp na MEDIUM i fpsy wachaly sie miedzy 25-30, spadaly jedynie z 25 gdy wychodzimy na plaze, wieksze skoki sa przy cutscenkach, potem zmiejszylem detale wody, fizyke (bo po co ma mi obciazac) oraz cienie (dalem raczej na low ale ich juz nie widzialem) i wtedy pojawilo sie jakies 5-20fps wiecej (zalezy gdzie) ale przyciec nie bylo podczas gry lecz tylko przy cscenkach. Dla mnie ta gra jest zwykla gra tyle ze posiada fajny silnik i b.dobra grafike, nie ma w niej nic rewolucyjnego bo to nadal FarCry tyle ze 30 lat pozniej
Jinxters
Ustawiłem shadery na hight i o dziwo gra działa lepiej cwaniak_.gif (reszta medium,tylko fizyka hight,1024x768) Klatek mam tak w okolicach 24.Signap napisałeś ze zmniejszyłes detale fizyki("bo po ca ma ci obciążac)...człowieku przecież bez fizyki na hight ta gra traci z 50% radości z niej płynącej!! Mnie najbardziej rozwaliła w tej grze własnie możliwośc niszczenia domków,drzew...wszyskiego! W demko gram co jakiś czas by tylko pobawic sie własnie fizyką.
signap
fizyka tak sama jak w innych grac... Domek mozna rozwalic rzucajac w niego drewniana skrzynke ale opona juz nie, pozatym jak zawsze bywa czy podniosisz deske czy beczke ona ma taka sama wage jak kazdy przedmiot. Niszczenie domkow, palm i co jeszce mozna zrobic z ta superfizyka? Chcesz rozwalac pograj w RED FACTION. Moze potem zrobie 3 filmiki porownyjace fizyke gdy rzucimy granat do domku i zobaczy jak na kazdym ustawieniu to wyglada. Pozatym pocos sa te karty AGEIA chytry_.gif by nie obciazac proca. Pozatym wole zeby mi gra chodzila szybciej niz patrzec na fizyke czy textury przy zachowaniu dobrej grafiki

nie HIGHT tylko HIGH
Specu
CYTAT(signap @ 30 10 2007, 10:18) *
Chcesz rozwalac pograj w RED FACTION. Moze potem zrobie 3 filmiki porownyjace fizyke gdy rzucimy granat do domku i zobaczy jak na kazdym ustawieniu to wyglada. Pozatym pocos sa te karty AGEIA chytry_.gif by nie obciazac proca

w Red Faction byl taki ból że niszczyłeś głównie to co twórcy chcieli żebyś zniszczył.
a te karty AGEIA PhysX to jeden wielki niewypał, niedość że drogie i niepraktyczne to jeszcze wydajność w grach bywa GORSZA z PhysX niż na sprzęcie bez tego gadżetu
signap
opcja LOW w crysisie jest rownoznaczna z OFF XDDDDDDDD

http://www.youtube.com/watch?v=KxzkgfaiO7o
fizyka miedzy HIGH a MEDIUM niewidac rozniczy
pawel3569
Ciekawa rzecz-otóż wybór jakości dźwięku także ma wpływ na płynność gry! Zauważyłem to praktycznie przez przypadek zmieniając ustawienie dźwięku z high na low. Dziwne jak dla mnie.
ako
Na moim sprzecie:

Athlon X2 3800+, X1900XTX 512MB, 1GB RAM,
gra na maksymalnych mozliwych ustawieniach, w rozdzielczosci 1280x768 chodzi hmm... tak sobie wink.gif
Nie mierzylem frapsem, ale na oko w okolicach 10-15 fps -- od biedy by sie grac dalo, ale przyjemnosc mala wink.gif
Jak zacznie rzezbic po dysku to juz w ogole masakra, potrafi sie nawet zatrzymac na pare sekund.

Grafa rewelacyjna, ale zeby ja w pelni docenic trzeba bedzie miec kompa za rownowartosc malego samochodu.
Jinxters
CYTAT(signap @ 30 10 2007, 10:18) *
fizyka tak sama jak w innych grac... Domek mozna rozwalic rzucajac w niego drewniana skrzynke ale opona juz nie, pozatym jak zawsze bywa czy podniosisz deske czy beczke ona ma taka sama wage jak kazdy przedmiot. Niszczenie domkow, palm i co jeszce mozna zrobic z ta superfizyka? Chcesz rozwalac pograj w RED FACTION. Moze potem zrobie 3 filmiki porownyjace fizyke gdy rzucimy granat do domku i zobaczy jak na kazdym ustawieniu to wyglada. Pozatym pocos sa te karty AGEIA chytry_.gif by nie obciazac proca. Pozatym wole zeby mi gra chodzila szybciej niz patrzec na fizyke czy textury przy zachowaniu dobrej grafiki

nie HIGHT tylko HIGH

Dobra dobra masz rację..nie chę mi się już kłócic z powodu durnego tematu
Dawido
Grafa jest rewelacyjna dopiero na very high smile.gif Te kamienie na plaży poprostu zabijają
signap
tylko za taki komp ktory udzwignie VH Crysisa z DX10 mozna kupic sobie 360,ps3 i wii XD
Jinxters
Chyba nikt jeszcze nie wspomniał,że w pierwszej recenzji(PC gamer o ile się nie myle) Kryzisik dostał 98%...więc jest lepiej niż mogło by się wydawac.
Linek
signap, u mnie, na nienajlepszym kompie (Athlon X2 4200+(2-rdzeniowy), GF8600gt sonic, 1gB DDR2 800MHz, dysk na SATA2 (to też ma znaczenie)), da się grać na 1024x768 na very high, jedyna rzecz, jaką wyłączyłem, to blur przy ruchu. Poza tym, wszystko jest. Dla potwierdzenia mogę dać filmik (z tym, że podczas nagrywania filmiku chodzi trochę gorzej, wiadomo). Jak by ktoś nie wiedział, 8600gt ma DX10 i PS 4.0.

EDIT: Dobra, od razu filmik wrzucam. http://rapidshare.com/files/66668489/afas_0002.wmv
Rondel
Kazdy posiadacz dema musi miec Demo Funmap!

http://www.rockpapershotgun.com/?p=522#more-522

Yay!
Tommo
CYTAT(signap @ 1 11 2007, 07:24) *
tylko za taki komp ktory udzwignie VH Crysisa z DX10 mozna kupic sobie 360,ps3 i wii XD

spoko tylko ze w chwili obecnej nie ma kompa ktory pociagnie ta gre w vh w stalej liczbie klatek( 40+), sami tworcy powiedzieli ze dopiero po nowym roku bedzie mozliwosc w pelni zachwycac sie grafa razem z plynnoscia

CYTAT(Linek @ 1 11 2007, 10:32) *
signap, u mnie, na nienajlepszym kompie (Athlon X2 4200+(2-rdzeniowy), GF8600gt sonic, 1gB DDR2 800MHz, dysk na SATA2 (to też ma znaczenie)), da się grać na 1024x768 na very high, jedyna rzecz, jaką wyłączyłem, to blur przy ruchu. Poza tym, wszystko jest. Dla potwierdzenia mogę dać filmik (z tym, że podczas nagrywania filmiku chodzi trochę gorzej, wiadomo). Jak by ktoś nie wiedział, 8600gt ma DX10 i PS 4.0.

buahaha, 1 giga ramu sonic+ i gra na vh lol, czlowieku ludzie na pclabie odpalali ta gre na nowym 8800 gt i 3-4 giga ramu i sie je,bala
Linek
dante_666 - ściągnij sobie mój filmik i odpal - zobaczysz, jak to u mnie wygląda. Przy czym zaznaczam, że podczas nagrywania oczywiście chodzi gorzej. Nie mówię tu o mega ilościach klatek, mówię tylko, że da się grać, jak widać na filmiku.
NerkoWiktor
CYTAT(dante_666 @ 1 11 2007, 17:49) *
buahaha, 1 giga ramu sonic+ i gra na vh lol, czlowieku ludzie na pclabie odpalali ta gre na nowym 8800 gt i 3-4 giga ramu i sie je,bala

ja mam 8800gt i 2 gb a 25-30 fps na vh mam cały czas
Rondel
Nagralem krotki filmik przedstawiajacy moja ulubiona bron w dzialaniu smile.gif. Gra mocno zwalniala podczas nagrywania, co na filmiku widac.

TAC Launcher w akcji: http://www.youtube.com/watch?v=YgvSbT6rAE8
NerkoWiktor
to w demie jest taka broń ??
Linek
Sprawdź link, który podał Rondel. tam jest właśnie wytłumaczone co zrobić, żeby mieć wiele rzeczy, których nie powinno być w demie.
ako
CYTAT(signap @ 29 10 2007, 16:27) *
CYTAT(ako @ 29 10 2007, 14:24) *

ale majac karte z DX10 smile.gif

Podobno na karcie DX9 też działa. Właśnie ponownie instaluje demko, dam znać. Ciekawe jak sobie z tym poradzi X1900XTX biggrin.gif
Dawido
Już dawno przetestowane na moim R1950 PRO (Rdzeń - 634Mhz , Pamięc - 837Mhz smile.gif + Core 2 Duo @2.8Ghz , 2GB ramu. Gra wygląda ślicznie i chodzi zarazem tragicznie nawet na 800x480. Żeby jakoś się dało grac (około 23 fps -> benchmark_GPU) trzeba ręcznie wyłączyc motion blur , krawędziowy AA , Depth Of Field plus tekstury oraz cienie na Medium. Reszta może zostawc na Very High.

Jescze jedno spostrzeżenie. Nie wiem jak wam ale mi najlepiej grało się na najwyższym poziomie trudności. Skafanderek nie daje już takiej przewagi. Krótka seria z motorówy i Load save'a smile.gif
ako
Smiga na Very High, roznica w grafie widoczna na pierwszy rzut oka... fale, 3D kamyczki, refleksy swatla, lekki filtr w nocy... cos pieknego.
Wydajnosc? Na moim sprzecie (X2 3800+, X1900XTX 512MB, 1GB RAM, dysk SATAII), w rodzielczosci 1440x900, FSAAx6 i wszystko na Very High, gra wyciaga stale... 7fps biggrin.gif
13fps przy patrzeniu w niebo tongue.gif Czas na upgrade kompa wink.gif

Yacek
60 fps mozliwe na tym ? :)

http://translate.google.com/translate?u=ht...=en&ie=UTF8
Dawido
Gra puki co nie obsługuje SLI

Ako: Po jakiego grzyba włączasz AA. Przecież wiadomo że karta ci "zdechnie". Nawet 8800 ULTRA przy tej rozdzielczości polegnie!
ako
CYTAT(Rondel @ 1 11 2007, 17:34) *
Kazdy posiadacz dema musi miec Demo Funmap!

http://www.rockpapershotgun.com/?p=522#more-522

Yay!

Pomijając fakt psucia sobie zabawy z pełną wersją... zawiodłem się. Niby fajnie, broń nuklearna i te sprawy, ale wygląda na to że wyspa sama w sobie nie jest podatna na jej działanie. Drzewa stoją jak stały, nie ma ogromnych fal na wodzie, skały niby się sypią, ale tak an prawde odłamki znikają a góra stoi jak stała, nawet nie draśnięta. Nie tego się spodziewałem sad.gif

CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 16:09) *
Gra puki co nie obsługuje SLI

Ako: Po jakiego grzyba włączasz AA. Przecież wiadomo że karta ci "zdechnie". Nawet 8800 ULTRA przy tej rozdzielczości polegnie!

Chciałem zobaczyć grafę w pełnej doskonałości;) Nie sprawdzałem kombinacji Very High + No AA, ale wątpie żeby dało się płynnie pograć?

Ogólnie rzecz ujmując licze na to że ceny Phenoma i X3800 nie będą z kosmosu, i że już niedługo będe mógł męczyć Crysisa w takiej postaci w jakiej został stworzony wink.gif

PS. Czy tylko u mnie trawa wygląda "średnio"?
Dawido
Lepiej nie nastawiaj się na cudowną wydajnośc tego nowego ATI. Po 2900 ja już sceptycznie podchodze do produktów AMD/ATI. Phenom ma narazie jeden zasadniczy feler! ZA NISKIE ZEGARY!!! Nie zdziwie się jak znowu Intel pogrąży AMD swoim nowym Quadem.

Odpal benchamrk na 1440x900 z Very High i daj znac ile masz FPSów.
signap
bencz ma sie calkiem inaczej do gry gdy gramy

tez sie zawiodlem ekspozja atomwa - pare drzewk sie zlamie ale reszta zostaje ale chyba na trailerze bylo pokazane ze wszystko leci moze tak bedzie w full wersji
ako
CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 18:17) *
Lepiej nie nastawiaj się na cudowną wydajnośc tego nowego ATI. Po 2900 ja już sceptycznie podchodze do produktów AMD/ATI. Phenom ma narazie jeden zasadniczy feler! ZA NISKIE ZEGARY!!! Nie zdziwie się jak znowu Intel pogrąży AMD swoim nowym Quadem.

Odpal benchamrk na 1440x900 z Very High i daj znac ile masz FPSów.

Nie lubie nVidii, wiec chocby x3800 byla slabsza od podobnego rozwiazania konkurencji (raczej nie bedzie, no ale sie zobaczy), to i tak zainwestuje w Radeona.
Co do Phenoma - zegary to nie wszystko;)

Benchmark odpale ale to juz nie teraz bo mam dosc mulenia kompa ta gra, nie mam tez bzika na punkcie FPSow tongue.gif
Dawido
CYTAT

Oj żebyś się nie zdziwił smile.gif

CYTAT
Nie lubie nVidii, wiec chocby x3800 byla slabsza od podobnego rozwiazania konkurencji (raczej nie bedzie, no ale sie zobaczy), to i tak zainwestuje w Radeona.

Ale z ciebie fanboy smile.gif Kupuje się to co się opłaca i tyle. W d_u_p_i_e mam firme/marke...

Leśli chodzi o karte to na dzień dzisiejszy łykałbym 8800GT (stosunek wydajnośc w Crysis/cena) . Może będzie 25fps w 1280x800. Puki co moja karta "pędzi" aż w 10fps a 7 w natywnej.
ako
CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 18:50) *
CYTAT

Oj żebyś się nie zdziwił smile.gif

Przypominam ze do czasu Core 2 Duo, Athlony kopaly rozwiazania Intela, mimo ze zegary Althonach nigdy nie byly jakies rewelacyjnie wysokie.
Gdyby wszystko rozbijalo sie o zegary, to wlasnie dorzucal bys uran do swojej domowej elektrowni, coby zasilic nowego Pentiuma 15GHz wink.gif

CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 18:50) *
CYTAT

Ale z ciebie fanboy smile.gif Kupuje się to co się opłaca i tyle. W d_u_p_i_e mam firme/marke...

Leśli chodzi o karte to na dzień dzisiejszy łykałbym 8800GT (stosunek wydajnośc w Crysis/cena) . Może będzie 25fps w 1280x800. Puki co moja karta "pędzi" aż w 10fps a 7 w natywnej.

Yo?

Nie żebym ślepo wierzył w ten wykres, ale czyżby 320 jednostek cieniowania pikseli nareszcie zostało należycie wykorzystane? Jeżeli tak, to ATi jak zwykle wyprzedziło swoją epokę - podobnie było z x1900. Ale już nic nie mówie bo dostane metke fanboja ATi wink.gif

http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/66310/

Poza tym nie mow mi ze 2900XT to nieoplacalny zakup... IMO karta jest bardzo dobra jak za taka cene. Miala byc konkurencja dla 8800 GTS 640MB i jest, również cenowo wink.gif
Dawido
CYTAT
Przypominam ze do czasu Core 2 Duo, Athlony kopaly rozwiazania Intela, mimo ze zegary Althonach nigdy nie byly jakies rewelacyjnie wysokie.

Jeśli chodzi o kodowanie/dekodowanie wideo zegar ma znaczenie! AVC HD 1080p @ 15Mbit działa lepiej na P4 z wysokim zegarem niż na Athlonie XP/64 z tym samym PR.

Te testy to już widziałem wcześniej. Czekam na jakieś normalne testy w Very High. Po zatym coś za dobre te winiki. 52fps w 1600x1200 z AAx4. No raczej nie wydaje mi się... No chyba że patrzyli se pod nogi...hehee

A co powiesz na to

http://www.pclabs.gen.tr/2007/10/29/crysis...rk-with-8800gt/
ako
CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 21:04) *
CYTAT

Jeśli chodzi o kodowanie/dekodowanie wideo zegar ma znaczenie! AVC HD 1080p @ 15Mbit działa lepiej na P4 z wysokim zegarem niż na Athlonie XP/64 z tym samym PR.

Owszem, zgoda, ale nie rozmawiamy tutaj o kodowaniu/dekodowaniu wideo. O dekodowaniu w ogóle nie warto bo w obecnych czasach prawie całą robotę biorą na siebie karty graficzne. Enkodowanie - różnica jest, kilka-kilkanaście sekund.
W grach natomiast taktowanie nie ma już takiego znaczenia, i jako gracza właśnie ten czynnik mnie interesuje. Mówiąc o przewadze procków AMD miałem na myśli właśnie gry, i chyba nie powiesz mi że nie mam racji wink.gif

CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 21:04) *
Te testy to już widziałem wcześniej. Czekam na jakieś normalne testy w Very High. Po zatym coś za dobre te winiki. 52fps w 1600x1200 z AAx4. No raczej nie wydaje mi się... No chyba że patrzyli se pod nogi...hehee

A co powiesz na to

http://www.pclabs.gen.tr/2007/10/29/crysis...rk-with-8800gt/

Może patrzyli pod nogi, może w niebo... a może to CrossFire/SLI. Poza tym to nie Very High tylko High smile.gif
Co powiem na to? Cóż mogę powiedzieć, wszystko widać na wykresach wink.gif Nie będę się kłócił że 2900XT jest lepszy skoro przeważnie nie jest (w grach). I tak wszystkie te karty są prawie 2x szybsze od mojej, więc którakolwiek by mi pasowała, a że mam kiepskie doświadczenia z kartami od nVidii a dobre z kartami od ATi (w wydaniu dobrych producentów ofkoz), to stąd mój wybór 2900XT ponad 8800 wink.gif

Poczekamy na 9xxx i x3xxx, zobaczymy. Poczekamy na Phenoma, też zobaczymy, myślę że akurat w tych dwóch sprawach nie ma co gdybać. Ja jednak trzymam ciągle kciuki za AMD.

EDIT: Też się trochę pobawiłem z Nuke'ami tongue.gif
Dawido
CYTAT
Może patrzyli pod nogi, może w niebo... a może to CrossFire/SLI

Gra jeszcze nie wykorzystuje SLI. Moja teoria jest taka że te matoły podały maksymalny framrate zamist średniego.

Osobiście także trzymam kciuki za AMD bo nic tak dobrze klientom nie robi jak zdrowa konkurencja. Niby dwa razy szybsze ale i tak za słabe do Crysisa. 8800 GT za 250 euro uzyskuje o 40% lepszy winik niż Ati za 320 euro. I nie mówimy tu o skoku z 30 do 42 gdzie prawdopodobnie i tak byśmy tego nie odczuli lecz o niezbyt płynnym 20 do prawie 30 fps. Dziwnymi kryteriami operujesz. Masz karte tańszą i wydajniejszą a ty wolisz przepłacac za coś wolniejszego. Bezsens.
ako
CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 23:08) *
CYTAT
Może patrzyli pod nogi, może w niebo... a może to CrossFire/SLI

Gra jeszcze nie wykorzystuje SLI. Moja teoria jest taka że te matoły podały maksymalny framrate zamist średniego.

Osobiście także trzymam kciuki za AMD bo nic tak dobrze klientom nie robi jak zdrowa konkurencja. Niby dwa razy szybsze ale i tak za słabe do Crysisa. 8800 GT za 250 euro uzyskuje o 40% lepszy winik niż Ati za 320 euro. I nie mówimy tu o skoku z 30 do 42 gdzie prawdopodobnie i tak byśmy tego nie odczuli lecz o niezbyt płynnym 20 do prawie 30 fps. Dziwnymi kryteriami operujesz. Masz karte tańszą i wydajniejszą a ty wolisz przepłacac za coś wolniejszego. Bezsens.

2900XT na 100% potanieje w najblizszym czasie, w AMD nie pracuja idioci smile.gif
Moze jestem fanbojem, ale coz, moja kasa, moja wydajnosc wink.gif

Zobacz filmik ktory umiescilem powyzej. Very High bez AA na x1900... dla mnie z taka predkoscia gra jest grywalna, 2900XT i mam 2x lepiej... hmm... az taki dziwny chyba nie jestem.
Dawido
CYTAT
Zobacz filmik ktory umiescilem powyzej. Very High bez AA na x1900... dla mnie z taka predkoscia gra jest grywalna, 2900XT i mam 2x lepiej... hmm... az taki dziwny chyba nie jestem.

No chyba sobie żartujesz? Te 10 fps jest dla ciebie grywalne? Przy takiej prędkości nie da się precyzyjnie celowac! 20 to absolutne minimum.

CYTAT
2900XT i mam 2x lepiej... hmm... az taki dziwny chyba nie jestem.

Taaa tylko że ja za mniejszą kase i tak będę miał mniejsze dropy. I nie będę k-u-r-wował jak będzie trzeba odawac precyzyjne strzały w multi smile.gif

CYTAT
O dekodowaniu w ogóle nie warto bo w obecnych czasach prawie całą robotę biorą na siebie karty graficzne.

Jak sobie kupisz PowerDVD to może i owszem . Tylko jest małe jedno ale... Z tego co wiem 2900XT nie ma dedykowanego układu dekodującego zaś 8800GT ma.
ako
CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 23:56) *
CYTAT

No chyba sobie żartujesz? Te 10 fps jest dla ciebie grywalne? Przy takiej prędkości nie da się precyzyjnie celowac! 20 to absolutne minimum.

Hehe... no to 13fps obecne x2 = 26fps. Dla mnie styka, a i tak wszystko rozbije sie o 1GB RAMu jak zacznie jezdzic po pamieci wirtualnej wink.gif

CYTAT(Dawido @ 2 11 2007, 23:56) *
CYTAT
2900XT i mam 2x lepiej... hmm... az taki dziwny chyba nie jestem.

Taaa tylko że ja za mniejszą kase i tak będę miał mniejsze dropy. I nie będę k-u-r-wował jak będzie trzeba odawac precyzyjne strzały w multi smile.gif

W multi chyba lepiej grac na minimalnych ustawieniach... tylko Ty i biegające fragi, a nie: Ty, fragi, kwiatki, refleksy, kurz, dym, słoneczko, roślinki, kosmiczne tekstury i skały z taką ilością detali że nie wiadomo w co strzelać smile.gif
I ja też nie będe ku.rwował, ale na karte graficzną (to jakiś uraz z czasów GF2, GF4 i takich innych wynalazków, nic na to nie poradze wink.gif)
BartX
Może to głupie, co teraz powiem, ale ja jako konsolowiec, mówię, że Crysis to syf, bo nie da się w to grać. Jaki konsolowiec ma taki kombajn, który by to pociągnął? Ako, bez high detali granie w to traci sens, to marnotractwo... jeżeli już wydają takiego potwora, to powinni dołączać kasę do pudełka, żeby sobie zakupić kartę graficzną, ram, procesor, płytę główną... Kto ma sprzęt, który pociągnie to na najwyższych detalach ręka w górę! Jedna, dwie... więcej nie widzę tongue.gif
ako
CYTAT(BartX @ 3 11 2007, 00:18) *
Może to głupie, co teraz powiem, ale ja jako konsolowiec, mówię, że Crysis to syf, bo nie da się w to grać. Jaki konsolowiec ma taki kombajn, który by to pociągnął? Ako, bez high detali granie w to traci sens, to marnotractwo... jeżeli już wydają takiego potwora, to powinni dołączać kasę do pudełka, żeby sobie zakupić kartę graficzną, ram, procesor, płytę główną... Kto ma sprzęt, który pociągnie to na najwyższych detalach ręka w górę! Jedna, dwie... więcej nie widzę tongue.gif

Sytuacja podobna jak swego czasu z FarCry, upłynie rok, może dwa, zanim Crysis będzie grywalny na maksymalnych detalach dla każdego posiadacza sprzętu średniej klasy. Co jednak z tego, skoro Crysis to będzie za 2 lata graficzna kupa. Takie uroki grania na PC, właśnie dlatego ludzie kupują konsole.
Inna sprawa że najbardziej krytykują granie na PC osoby które twierdzą iż granie na detalach mniejszych niż maksymalne to marnotractwo (bez obrazy). Owszem, gra wiele wtedy traci pod względem prezencji, ale to nadal ta sama gra, i będzie bawić równie dobrze na średnich jak i na wysokich detalach.
Dawido
CYTAT
W multi chyba lepiej grac na minimalnych ustawieniach... tylko Ty i biegające fragi, a nie: Ty, fragi, kwiatki, refleksy, kurz, dym, słoneczko, roślinki, kosmiczne tekstury i skały z taką ilością detali że nie wiadomo w co strzelać smile.gif

No tym tekstem to już mnie rozwaliłeś na maksa chytry_.gif To proponuje ci wogule grac bez tekstur z flat shadingiem z wyłączonymi drzewami ,trawami i innymi takimi "duperelami" . Tu właśnie oto chodzi aby byc bardziej spostrzegawczym w tym gąszczu detali a nie cheatowac na low detalach. Niektóre lamy grają specjalnie na low w takim BF2 aby jatwiej im się nabijało fragi. Jak dla mnie lamerstwo totalne.

CYTAT
Owszem, gra wiele wtedy traci pod względem prezencji, ale to nadal ta sama gra, i będzie bawić równie dobrze na średnich jak i na wysokich detalach.

Crysis leci na grafice i nic tego nie zmieni dlatego i ja uważam że granie chociażby na high jest bez sensu. Moge się obyc bez motion blura , krawędziowego AA czy głebi pola ale reszty nie racze tykac!

I jeszcze na zakończenie info a propo wydajności super Phenoma w Crysis
http://twojepc.pl/news15557.html
ako
CYTAT(Dawido @ 3 11 2007, 01:33) *
CYTAT

No tym tekstem to już mnie rozwaliłeś na maksa chytry_.gif To proponuje ci wogule grac bez tekstur z flat shadingiem z wyłączonymi drzewami ,trawami i innymi takimi "duperelami" . Tu właśnie oto chodzi aby byc bardziej spostrzegawczym w tym gąszczu detali a nie cheatowac na low detalach. Niektóre lamy grają specjalnie na low w takim BF2 aby jatwiej im się nabijało fragi. Jak dla mnie lamerstwo totalne.

"Cheatowanie na low detalach"? Jaja sobie ze mnie robisz chyba w tym momencie. Az mi szkoda tego fragmentu komentowac, wiec daruje sobie.

CYTAT
Owszem, gra wiele wtedy traci pod względem prezencji, ale to nadal ta sama gra, i będzie bawić równie dobrze na średnich jak i na wysokich detalach.

Crysis leci na grafice i nic tego nie zmieni dlatego i ja uważam że granie chociażby na high jest bez sensu. Moge się obyc bez motion blura , krawędziowego AA czy głebi pola ale reszty nie racze tykac!

Gdyby leciala tylko na grafice to nie dostawala by przedpremierowych ocen grubo powyzej 90%.

I jeszcze na zakończenie info a propo wydajności super Phenoma w Crysis
http://twojepc.pl/news15557.html

Poczytaj komentarze pod tym newsem, ktos nawet dal screena fajnego. Dla mnie to info niczego nie dowodzi.
Rondel
CYTAT

Ze jak? Na grafie leci? A ten kombinezon to ja za co niby kocham? U jea, maximum strenght - chcesz dalej polemizowac chytry_.gif? (heh)
stona
Niektóre lamy grają specjalnie na low w takim BF2 aby jatwiej im się nabijało fragi. Jak dla mnie lamerstwo totalne.

LOL , dzięki że mnie obrażasz. Nie wiem czy wiesz LAMO ale jeśli mam do wyboru granie w low detalach gdzie widać wszystko jak na dłoni albo w high gdzie (pipi) widać to wybieram low. Nie żeby sobie ponabijać fragi tylko żeby granie zależało od skilla a nie od tego kto jaką ma kartę graf. W high to sobie można pograć singla( ofkoz nie w BF gdzie singla nie ma wink.gif ) , a nie multi gdzie liczy się to kto kogo pierwszy zobaczy.

Tak więc nie wyzywaj innych od cziterów i lam ,bo w tym momencie sam z siebie robisz durnia który o multi w BFie wie tyle co : "włazimy na EA polska polatać samolotem? ".

Żal dry.gif
pawel3569
Sory za offtop ale ja także na multi w obojętnie jakiej grze detale mam ustawione na LOW
Jinxters
Dawido rozgryzłeś mnie...musze pozmieniac konfig w fear combat na high bo wyjdzie,że cziter jestem i noob
Mikes
CYTAT(Jinxters @ 3 11 2007, 13:30) *
Dawido rozgryzłeś mnie...musze pozmieniac konfig w fear combat na high bo wyjdzie,że cziter jestem i noob

I tak będziesz.

Ako, nagraj coś jeszcze. daj chociaz poogladac tą grafę ohmy.gif
ako
CYTAT(Mikes @ 3 11 2007, 21:53) *
Ako, nagraj coś jeszcze. daj chociaz poogladac tą grafę ohmy.gif

Demka juz sie pozbylem wiec musisz sie na razie zadowolic tymi screenami i filmikiwm ktory dalem. Ale nie boj sie, jak poloze lapska na pelnej wersji to na pewno nagram co ciekawsze akcje, a co ladniejsze widoczki udokumentuje screenami tongue.gif
Dawido
CYTAT
Gdyby leciala tylko na grafice to nie dostawala by przedpremierowych ocen grubo powyzej 90%.

Przez te określenie miałem na myśli główny czynnik. Reszta to fizyka plus AI przeciwników. Gdyby to wszystko nie było wsparte przez odpowiednią grafe gra już by takiego ogromnego szumu nie zrobiła.

CYTAT
Tak więc nie wyzywaj innych od cziterów i lam ,bo w tym momencie sam z siebie robisz durnia który o multi w BFie wie tyle co : "włazimy na EA polska polatać samolotem? ".

Tak się składa że w BF2 gram już długo. Co prawda nie mam jakiegoś kosmicznego wyniku ale już napewno nie pcham się na chamca do samolotu. Masz kuknij se moje skromne statsy http://www.bf2stats.nl/player/68067575/

Tak apropo amigo to jeśli twój sprzęt pozwala na komfortowe granie w max detalach a ty mimo to perfidnie wybierasz low detale aby lepiej ci się kroiło wiare to coś tu jest mimo wszystko nie tak. Żeby była jasnośc! Nie czepiam się ludzi ,którzy grają na low ze względu na słaby sprzęt.

CYTAT
Ze jak? Na grafie leci? A ten kombinezon to ja za co niby kocham? U jea, maximum strenght - chcesz dalej polemizowac chytry_.gif? (heh)

Łał! Ale wypas. Ameryke odkryli smile.gif Że co odpalisz sobie cloack mode , czy speed i już masz mokro? No daj spokój. Takimi pikusiami się podniecasz. Przecież takie patenty nie są niczym nowym w grach. Ciekaw jestem czy podniecał byś się np. niewidzialnością jak by nie była tak ładnie wykonana? A ten twój "maximum strenght" to niby co? Wyższe skoki + mocniejsza piącha. Eeeee ten element mnie już nie rusza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.