CYTAT(Pablo el @ 9 01 2008, 23:54)

CYTAT(ako @ 9 01 2008, 15:10)

W jakim sensie Athlon to przegięcie, bo nie rozumiem o co Ci chodzi? Każdy setup na c2d jest lepszy. W grach bodajże kilka fps? Athlon do domowego użytku w zupełności wystarcza, ba, wystarcza nawet X2 3800+, którego mam w swoim sprzęcie. Do gier także styka
Dlaczego zwalasz winę za swoje 7fps na Athlona, może to wina karty lub Visty ;>
Hack działa, gra wygląda
minimalnie gorzej niż "prawdziwe" v.high (sporo porównań na necie można znaleźć) a widocznie działa dużo szybciej. Jak już pisałem, jest playable na takim sprzęcie o jakim wspomniałem. Nie wiem jak pod Vistą, nie mam zamiaru na razie instalować

Juz wyjasniam

Jesli wezmiesz pod uwage stosunek cena/wydajnosc kazdy athlon nie ma co szukac z c2d. No chyba ze kochasz zielony kolor

Narazie nie planuje wymieniac swojego athlonika bo mi styka ale kazdy kto kupi w tej chwili nowego athlona po prostu przeplaca. 7 FPS jest i na c2d

Gra nie wyglada minimalnie gorzej - wyglada zauwazalnie gorzej. Tak powiedzmy w pol drogi miedzy high a v.high. Ja nie patrze na screeny bo one nie oddaja calej prawdy - najlepiej jak sam sie pobawisz.
Generalnie Vista inaczej generuje depth of field oraz efekty wizualne (chodzi mi glownie o efekty swietlne - wybuchy, deszcz itp). Wode, lepsze tekstury, fizyke i generalnie cala reszte da sie bez problemu odpalic na XP.
Nie wiem jak to teraz wygląda, ale miesiąc temu jak składaliśmy komputer z ojcem, Athlony X2 wychodziły cenowo całkiem nieźle. Teraz powinno być jeszcze lepiej, AMD raz że wprowadza Phenomy a dwa musi jakoś walczyć z Intelem... nie wychodzi im wydajnością to walczą cenami

Co więcej, nawet jeżeli procek wychodzi drożej, to jednak złożenie całej platformy pod Intela jest/było droższe. No, ale nie róbmy tu OT

Kiedyś jak już DX10 będzie standardem to może i sam się pobawie, o ile o Crysisie będzie ktoś jeszcze wtedy pamiętał

Aktualnie jednak zadowala mnie to co oferuje hack, nie sądzę też żeby warto było tracić sporo na wydajności dla kilku (niestety tylko) efektów.