Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Crysis
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Soniak
Czy mozecie wskazac mi jakiś gotowy komputer który udźwignie crysisa w max detalach itd.?
Pablo el
CYTAT(Soniak @ 9 01 2008, 10:42) *
Czy mozecie wskazac mi jakiś gotowy komputer który udźwignie crysisa w max detalach itd.?

http://www.falcon-nw.com/

wybierz najdroszy a bedziesz miec MAX 30 fps. Wybieranie kompa pod Crysis nie ma sensu bo ta gra po prostu jest zle zoptymalizowana i trzeba worek pieniedzy na takiego kompa wink.gif
ako
Nie ma co przeginac, na Athlonie X2 5000+, 2GB RAM i HD3870 512MB Crysis na XP + hack na Very High jest calkiem grywalny. Rownie grywalny co na X1900XTX na Medium. Sprawdzalem, wybredny nie jestem, nie musze miec stalych jak skala 30+ fps wink.gif
Pablo el
CYTAT(ako @ 9 01 2008, 11:55) *
Nie ma co przeginac, na Athlonie X2 5000+, 2GB RAM i HD3870 512MB Crysis na XP + hack na Very High jest calkiem grywalny. Rownie grywalny co na X1900XTX na Medium. Sprawdzalem, wybredny nie jestem, nie musze miec stalych jak skala 30+ fps wink.gif

A gdzie tu smok? Bo w kazdej bajce musi byc jakis smok wink.gif

Sorki ale ten Athlon to przegiecie, kazdy setup na c2d jest lepszy smile.gif Mam 8800 GTX i wlasnie athlona x2 @2.8ghz i gra ma 7fps na very high pod vista! "Hack" nie dziala - gra wyglada po prostu gorzej niz "prawdziwe" v.high
Yacek
Tyle, ze intel nie sprawi, ze nagle crysis zacznie chodzic pieknie. Nie wiadomo nawet czy na Intelu E8xxx, ddr3 i GeForcie 9xxx w sli bedzie mozna osiagnac 60fps. Nierozsadne jest kupowanie sprzetu pod Crysis.
ako
CYTAT(Pablo el @ 9 01 2008, 19:58) *
CYTAT(ako @ 9 01 2008, 11:55) *

A gdzie tu smok? Bo w kazdej bajce musi byc jakis smok wink.gif

Sorki ale ten Athlon to przegiecie, kazdy setup na c2d jest lepszy smile.gif Mam 8800 GTX i wlasnie athlona x2 @2.8ghz i gra ma 7fps na very high pod vista! "Hack" nie dziala - gra wyglada po prostu gorzej niz "prawdziwe" v.high

W jakim sensie Athlon to przegięcie, bo nie rozumiem o co Ci chodzi? Każdy setup na c2d jest lepszy. W grach bodajże kilka fps? Athlon do domowego użytku w zupełności wystarcza, ba, wystarcza nawet X2 3800+, którego mam w swoim sprzęcie. Do gier także styka wink.gif
Dlaczego zwalasz winę za swoje 7fps na Athlona, może to wina karty lub Visty ;>

Hack działa, gra wygląda minimalnie gorzej niż "prawdziwe" v.high (sporo porównań na necie można znaleźć) a widocznie działa dużo szybciej. Jak już pisałem, jest playable na takim sprzęcie o jakim wspomniałem. Nie wiem jak pod Vistą, nie mam zamiaru na razie instalować wink.gif

Generalnie jednak Yacek ma rację - sprzęt do gier można dobrać doskonały na podstawie wielu innych, "normalnych" gier które pojawiły się w tym roku - wystarczy stosunkowo na długo, a nie trzeba będzie sprzedać mieszkania i samochodu aby za niego zapłacić. Zwłaszcza że Crysis poza ładnymi widoczkami nie oferuje zbyt wiele, więc de facto sprzęcik by służył tylko za farelkę wink.gif
Yacek
Kompletuje zestaw oparty na E2160@3.2ghz, 2 x1GB ram, P35 i 8800gt i bede mogl pograc sobie w wiekszosc obecnych gierek pomijajac crysis i obliviony ktorych nie lubie, w 30->60->xxx fps. Crysis i sprzet pod niego to taka chybiona inwestycja bo obkupimy sie na tysiace zlotych, a nowe wersje produktow, zarowno procki intela, cztero i trzyrdzeniowe phenomy, ramy, karty graficzne dalej nie dadza nam pewnoscie, ze crysis nie przytnie do 34 fps.
Pablo el
CYTAT(ako @ 9 01 2008, 15:10) *
W jakim sensie Athlon to przegięcie, bo nie rozumiem o co Ci chodzi? Każdy setup na c2d jest lepszy. W grach bodajże kilka fps? Athlon do domowego użytku w zupełności wystarcza, ba, wystarcza nawet X2 3800+, którego mam w swoim sprzęcie. Do gier także styka wink.gif

Hack działa, gra wygląda minimalnie gorzej niż "prawdziwe" v.high (sporo porównań na necie można znaleźć) a widocznie działa dużo szybciej. Jak już pisałem, jest playable na takim sprzęcie o jakim wspomniałem. Nie wiem jak pod Vistą, nie mam zamiaru na razie instalować wink.gif

Juz wyjasniam smile.gif Jesli wezmiesz pod uwage stosunek cena/wydajnosc kazdy athlon nie ma co szukac z c2d. No chyba ze kochasz zielony kolor wink.gif Narazie nie planuje wymieniac swojego athlonika bo mi styka ale kazdy kto kupi w tej chwili nowego athlona po prostu przeplaca. 7 FPS jest i na c2d wink.gif

Gra nie wyglada minimalnie gorzej - wyglada zauwazalnie gorzej. Tak powiedzmy w pol drogi miedzy high a v.high. Ja nie patrze na screeny bo one nie oddaja calej prawdy - najlepiej jak sam sie pobawisz.
Generalnie Vista inaczej generuje depth of field oraz efekty wizualne (chodzi mi glownie o efekty swietlne - wybuchy, deszcz itp). Wode, lepsze tekstury, fizyke i generalnie cala reszte da sie bez problemu odpalic na XP.
ako
CYTAT(Pablo el @ 9 01 2008, 23:54) *
CYTAT(ako @ 9 01 2008, 15:10) *

Juz wyjasniam smile.gif Jesli wezmiesz pod uwage stosunek cena/wydajnosc kazdy athlon nie ma co szukac z c2d. No chyba ze kochasz zielony kolor wink.gif Narazie nie planuje wymieniac swojego athlonika bo mi styka ale kazdy kto kupi w tej chwili nowego athlona po prostu przeplaca. 7 FPS jest i na c2d wink.gif

Gra nie wyglada minimalnie gorzej - wyglada zauwazalnie gorzej. Tak powiedzmy w pol drogi miedzy high a v.high. Ja nie patrze na screeny bo one nie oddaja calej prawdy - najlepiej jak sam sie pobawisz.
Generalnie Vista inaczej generuje depth of field oraz efekty wizualne (chodzi mi glownie o efekty swietlne - wybuchy, deszcz itp). Wode, lepsze tekstury, fizyke i generalnie cala reszte da sie bez problemu odpalic na XP.

Nie wiem jak to teraz wygląda, ale miesiąc temu jak składaliśmy komputer z ojcem, Athlony X2 wychodziły cenowo całkiem nieźle. Teraz powinno być jeszcze lepiej, AMD raz że wprowadza Phenomy a dwa musi jakoś walczyć z Intelem... nie wychodzi im wydajnością to walczą cenami smile.gif
Co więcej, nawet jeżeli procek wychodzi drożej, to jednak złożenie całej platformy pod Intela jest/było droższe. No, ale nie róbmy tu OT smile.gif

Kiedyś jak już DX10 będzie standardem to może i sam się pobawie, o ile o Crysisie będzie ktoś jeszcze wtedy pamiętał smile.gif
Aktualnie jednak zadowala mnie to co oferuje hack, nie sądzę też żeby warto było tracić sporo na wydajności dla kilku (niestety tylko) efektów.
Yacek
Athlony padly w boju z core2duo glownie dla tego, ze za 220zl mozna kupic procek robiacy ponad 3 ghz. Za mniejsze pieniadze niz amd dostajemy cos mocniejszego. Proste.
ako
Very High komuś nie wystarcza?

Ultra High Quality Custom Config

http://www.crymod.com/thread.php?threadid=16487
http://www.crymod.com/thread.php?threadid=13790&page=1

Masakra, a to podobno i tak nie wszystko co można z tej gry wyciągnąć...
stona
Huh, daje radę biggrin.gif

Ninja w cieniu smile.gif
ako
@stona: widze ze nie tylko u mnie na screeny nie łapie się oświetlenie HDR wink.gif

Ma ktoś może jakiś patent na wrzucenie używalnego TAC Cannon do singla? i_giveallitems odpada, znaczy dostaję broń ale nie można nią strzelać, cholerne lockowanie. Nie mogę też nigdzie znaleźć czegoś w stylu demo funmap dla pełnej wersji gry...
Linek
Ultra High Quality daje radę, tylko mój komp nie daje. Wyciągnąłem max. magiczne 20 fpsów, a tak ogólnie, to średnio z 12 miałem tongue.gif Przykładowy screen ode mnie, potem może coś dorzucę.

mackal
Jestem już w ostatniej misji i muszę stwierdzić,że jak dla mnie gra nie jest żadną super rewelacją tylko po prostu bardzo dobrą grą
Jedynie nextgenowość można poczuć na grafice i audio a tak po za tym mamy do czynienia z tradycyjnym fps-em.
Moja ocena 8+/10
Mój sprzęt:
AMD x2 5000+
8800 GT 512
2x 1GB
HD 250 GB
Gra chodzi prawie na wysokich detalach(rozdziałka 1440-900) bez żadnych przycięć ze średnim fps 46-47

Oto 2 screeny pokazujące jak to wygląda na moim ekranie:

http://img151.imageshack.us/img151/4660/sc...shot0014jl7.jpg

http://img89.imageshack.us/my.php?image=sc...shot0022kx8.jpg

Przy najbliższej okazji postaram się zrobić ten trick na ultra high quality,zobaczymy jak to u mnie będzie wyglądało.
stona
Wyglądać będzie tak samo jak u nas, pytanie jak będzie chodziło XD

PS. co rozumiesz przez "prawie wysokie" ? Wysokie za pomocą tricku z 4 w CVarGroups czy wysokie bez tego tricku? wink.gif
Linek
Tak patrząc na ten screen... chyba chodzi mu o wysokie bez tricku wink.gif A w przypadku Crysisa IMHO high to taki odpowiednik medium. Między high, a v.high podczas gry jest przepaść.
signap
bo w crysisie ustawienia wygladaja tak
low - oznacza wylaczenie (wystarczy spojrzec na cienie czy fizyke nie ma jej)
medium - low
high - medium
vh - high
Linek
Tutaj pytanie dotyczące bezpośrednio rozgrywki. Wie ktoś, czy istnieje sposób na tych "zbrojnych" z minigunami? Ja robię tak, ze zaciągam ich gdzieś na bok, tam na stealth podchodzę jak najbliżej, włączam maximum strength i napieprzam pięściami tongue.gif Po chwili nawalania padają, nie zdążą nawet nic zrobić. Ale nie wydaje mi się, żeby był to jedyny sposób smile.gif
signap
moja taktyka to ciagly fire i chowanie sie przed nim lub jak mam rakietle LAW to w niego :}
Linek
Nie wiem, czy o tych samych mówimy - chodzi mi o tych, na których nie działają żadne ładunki wybuchowe, ostrzał też nie - przykładowo w gościa wystrzeliłem 2 rakiety, 3 razy wysadzałem obok niego beczki, wysadzałem też ładunki wybuchowe pod jego nogami i cały czas strzelałem w niego amunicją zapalającą - nic. Dopiero pięści na max str pomogły.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.