Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kratos Vs. Dante
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3
XM16E1
Kto jest według was lepszym kozakiem Kratos czy Dante a możę Snake? Kogo historia bardziej was urzekła,wzruszyła?
Coati
a gdzie Snake, Vincent Valentine i kilku innych bohaterow gier? chytry_.gif
Yano
ja wole dantego za luz i klimat biggrin.gif

kratos tez ma swoj wkurozny klimat ale z wygladu mi sie nie podoba (zwykly facet, tylko na filmikach ma fajna mimike mordy chytry_.gif)
XM16E1
Nie ta ankieta bedzie wyłącznie na temat Kratos Vs. Dante
ako
Pewnie ze Kratos, bo IMO Dante to taka ciota a nie kozak wink.gif
komar737
W sumie epickim byłoby polaczenie postaci Kratosa i Dantego, strach sie bac.

Co do samego zapytania, obydwoje sa niepowtarzalni, jednak jesli chodzi o rozrube, wygrywa Kratos (bardziej przemawiaja do mnie jego akcjie kończące, fatality, usmiercanie olbrzymich bossow - bajkowe wzlatywania i wywijania Dantego troche mniej) - natomiast co do charakteru wygrywa Dante, za lajtowy klimacik, jaki nadaje jego obecność.

Ako, nie mów tak głośno, bo narażasz sie na atak ze strony pewnych zatwardziałych fanboyow biggrin.gif.
orion50
Hmm.. stawiam na Kratosa.. gość jest tak wqrwiony , że aż widać ;d
dante też kozak nieprzeciętny , wyśmiewanie przeciwników wymiata , chociaż jakbyłbym był nieśmiertelny też miałbym wszystkich wrogów gdzieś :)
pozdro
Emet
Kratos to niezły zabijaka. Jest spoko bo jest poważnie w(pipi)iony i to widać, naprawdę widać icon_chainsaw.gif wink.gif
Jednak ja zagłosuję na Dantego, który jest IMO bardziej oryginalny, bardziej niepowtarzalny.
Taki kozak, choć w DMC3 nieco za bardzo (taki kozak z bańką w nosie wink.gif).
Wyjebo
Kratos to spoko ziom, ma klimat i charakter...ale do KOZACKIEGO Dante daleko mu jak z Czarnobyla do Pakistanu. Białowłosy rozwala oryginalnością, świetnymi debilnymi wręcz tekstami oraz POWEREM. Jestem pewny że w bezpośrednim starciu "Kodżakiem" z łysego nie zostałyby nawet wióry.
Jinxters
Hmm ciekawy pojedynek...Kratos zmiażdzył by Dantego,wole spartanina za jego bezwzględność w działaniu,no i ta brutalność,nikomu się nie podporzątkowuje,jest przeskuteczny w działaniu. A Dante za bardzo się cwaniaczy,non stop się popisuje a walczy z jakimiś cieciami (jakies kukły,pajace phi ), miał pare trudnych przeciwników w swojej "krucjacie" ale w porównainiu do Boga wojny ma łatwiej na bank....musze wspomnieć tu,że grałem tylko w DMC 3 tak na poważnie,(w jedynke demo,a dwójke odłożyłem po 2 h grania)więc pewnie stąd moja opinia.....podsumowująć wole postacie typu Kratos i tyle....a i tak the best jest Sneak,Leon i "The Prince" thumbsup.gif End....
are91
Nie potrzebnie w pierwszym poście wymieniony jest Snake. Jak dla mnie Kratos. Dante to taki typowy japoński chłopiec, długie włoski o nietypowej barwie, gładka buźka itp. Kratos to coś nowego, bohater bardzo nietypowy smile.gif
blek99
CYTAT(are91 @ 5 05 2007, 18:56) *
Kratos to coś nowego, bohater bardzo nietypowy smile.gif

Nie wiem co takiego nietypowego jest w Kratosie, jak dla mnie to kolejny przeładowany sterydami madafaka, z kolei młody Dante to dopiero powiew świeżości . good.gif
Yap
Świetnym rozwiązaniem byłoby postawić ich naprzeciw siebie.
Ja uważam, że kozactwo obu panów jest z innych bajek. Który z nich jest lepszym wojownikiem. W swoich światach są najlepsi wink.gif .
Grzehoo
Piz.dy, nie kozacy. Rozjechałbym ich furą z Gran Turismo sorcerer.gif
YETI
Zdecydowanie Kratos smile.gif
arkossss
Dante jest pedałem------------------kratos wins
Dhante
Jakoś bardziej wole postać Dantego operującego mieczem i jego luzacki styl, niż Kratosa z dwoma nożykami na sznurkach tongue.gif
amarok
CYTAT(arkossss @ 6 05 2007, 11:11) *
Dante jest pedałem

nie
DJ1988
CYTAT(arkossss @ 6 05 2007, 11:11) *
Dante jest pedałem------------------kratos wins

BWAHAHAHAHAHA!!!

Kay jasne.

Kocham stereotypy.
Masorz
KREJTOS WINS------------------- to nie podlega dyskusji
Sanryu
And the winner is Kratos, a dlaczego nie Dante no bo Devil May Cry tongue.gif wink.gif
Dr.Czekolada
Kratos........................ sic, ja was nie rozumiem.
...MAJKI...
Mimo że lubie Kratosa to wg mnie zdecydowanie wygrywa Dante. Dla mnie to najlepsza postać ze wszystkich gier(choć jego brat Vergil też jest za(pipi)istym madafaką).
Krasus
Kratos - Bo taki miły z niego chłopiec... xD
Zwyrodnialec
Dante wygrywa to starcie. Ale i tak największym kozakiem jest Vergil.
PS. Czemu nie jest uwzględniony w ankiecie? huh.gif
AiszA
Zdecydowanie Kratos, jeśli już muszę wybierać wink.gif Versus... Dante nie miałby żadnych szans rolleyes.gif
Sialala
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 7 05 2007, 21:35) *
Zdecydowanie Kratos, jeśli już muszę wybierać wink.gif Versus... Dante nie miałby żadnych szans rolleyes.gif

Dante by skopal tylek Kratosowi - Kratos jest prostaczkiem bez polotu, ktory ma kilka ciosow na krzyz. Dante samym mieczem by tak obtanczyl Kratosa, ze bog wojny nie wiedzialby z ktorej strony go bija. ktos, kto przeszedl obie gry na poziomie wyzszym niz normal wie doskonale, kto jest wiekszym rzeznikiem. Dante jest niepozorny - wydaje sie byc cienkim jak d... weza chlopcem do bicia tylko zgrywajacym twardziela, ale tak naprawde siedzi w nim bestia. Kratos natomiast to straszacy samym wygladem i pracy do przodu bezmyslny tryglodyta, ktory jednak przy pierwszym lepszym bolu zeba pobieglby do mamy z placzem. Dante natomiast sam przeczyscilby sobie kanaly i zrobil borowanie.
AiszA
CYTAT(Sialala @ 8 05 2007, 09:06) *
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 7 05 2007, 21:35) *

Dante by skopal tylek Kratosowi - Kratos jest prostaczkiem bez polotu, ktory ma kilka ciosow na krzyz. Dante samym mieczem by tak obtanczyl Kratosa, ze bog wojny nie wiedzialby z ktorej strony go bija. ktos, kto przeszedl obie gry na poziomie wyzszym niz normal wie doskonale, kto jest wiekszym rzeznikiem. Dante jest niepozorny - wydaje sie byc cienkim jak d... weza chlopcem do bicia tylko zgrywajacym twardziela, ale tak naprawde siedzi w nim bestia. Kratos natomiast to straszacy samym wygladem i pracy do przodu bezmyslny tryglodyta, ktory jednak przy pierwszym lepszym bolu zeba pobieglby do mamy z placzem. Dante natomiast sam przeczyscilby sobie kanaly i zrobil borowanie.

Przeszłam serię z Dante, więc nie ucz zakonnicy różańca tongue.gif Twoja broszka kim jest towarzysz Vs. tańca wink.gif

Pozdrawiam
Yano
co do walki to zwroćcie uwage na to ze kratos po dostaniu mieczem w brzuch umarł i poszedl do hadesu, tylko ze zostal uzdrowiony i wyszedł

za to dante po dostaniu miecza w klate nawet sie nie spocił xDDDD
amarok
Ja tam i tak wolę Leona Belmonta z Castlevanii. Taki kratos przy nim to nawet nie pierdnie biggrin.gif
ogqozo
I weź nie mów, że gry nie ogłupiają. Przecież Dante prezentuje poziom intelektualny rodem z kultowego serialu Power Rangers. Jeśli ktoś ma więcej jak 13 lat i pisze tutaj, że to "kozak", to naprawdę nie ma się czym chwalić.
consoleboy
Dante może i jest chłodnym kolesiem, ale to jak zachowuje się w DMC 3 należy spuścić tylko zasłonę milczenia.... najlepiej to podsumowała TaiCAT-----> http://www.youtube.com/watch?v=ddJudkOOk64 tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Sialala
CYTAT(ogqozo @ 8 05 2007, 12:33) *
I weź nie mów, że gry nie ogłupiają. Przecież Dante prezentuje poziom intelektualny rodem z kultowego serialu Power Rangers. Jeśli ktoś ma więcej jak 13 lat i pisze tutaj, że to "kozak", to naprawdę nie ma się czym chwalić.

przeciez tu nie chodzi o zaden poziom intelektualny - to nie ten rodzaj gry. to ma byc madafaka-zabijaka, ktory z kaczek wyciska wilgoc, a lod w sercu topi grzalka do wody wsadzana w koncowke przewodu pokarmowego. co z tego, ze jeden pajacuje, a drugi zachowuje sie jakby ktos mu odstawil amfe po roku jechania non stop i tryska agresja na wszystkie strony. wazne, ze chlopaki pra do celu niczym czterej pancerni z psem - i co najwazniejsze - sa w tym cholernie skuteczni. a ze Dante ma wiecej stylu (podczas walki) i repertuar jego ciosow przerasta pojmowanie niedorozwinietego Kratosa, zatem dla mnie to Dante jest jedynym zwyciezca. amen.
consoleboy
Nie ma to jak głupie, fanbojowskie pier.... Kratos chociaż zachowuje sie jak facet (i kobiety potrafi zaspokajać tongue.gif tongue.gif tongue.gif ) a co tu przyjdzie po takim bishonenie..........jak patrzę na jego sylwetkę przypomina mi się z miejsca Raiden.
komar737
I to dwie na raz:D

A co do stwierdzen typu:" Dante pokonalby Kratosa bo ma wiecej ciosow" - nie wiem jakim trzeba byc skretynialym dzieciakiem cierpiacym na syndrom wyschnietego chleba alkoholowego, zeby cos takiego wymyslic.

Co do Danteusza i jego "POWERA", nazwalbym to zwyklym bajkowym oraz efekciarskim biadoleniem, nad ktorym spuszczaja sie jedynie male dzieci (milosnicy wymienionych wyzej Rangersow). Jego czyny sa tak przesadzone i bajkowe, ze az smieszne. No ale dla milosnikow niebieskowlosych (i innych kolorowych) herosow o cerze gladkiej niczym pupa niemowlaka - to jest POWER.

Tak wiec Sparta >> Sparda (ciekawe, ktoremu japonskiemu developerkowi przypadlo wymyslenie tej nazwy i skad czerpal inspiracje).

CYTAT
ja wole przylizane włoski i czerwony płaszcz Dantego niż błyszczącą glace plus przykrótawe gacie hiroła z GoW.

A ja wole Jessice Albe
Wyjebo
CYTAT(consoleboy @ 8 05 2007, 14:11) *
Nie ma to jak głupie, fanbojowskie pier.... Kratos chociaż zachowuje sie jak facet (i kobiety potrafi zaspokajać tongue.gif tongue.gif tongue.gif ) a co tu przyjdzie po takim bishonenie..........jak patrzę na jego sylwetkę przypomina mi się z miejsca Raiden.

No i co z tego, że wygląda jak pedał? Niezaprzeczalnym jest fakt, że pod względem mocy Kratos po prostu leży przy potomku Spardy, i nie ważne co kto napisze w tym dziale, Kratos jest SŁABY przy Dante i chociaż z charakteru może sie podobać tak porównując ich power każdy kto grał w którąkolwiek częćć Devil may cry nie powie że Krakers wygrałby bezpośrednie starcie. Apeluje więc - nie ośmieszajce się.

I jeszcze jedno: z większości postów wyczytuje, że Kratos jest lepszy bo ma bardziej kozacki design...i od razu musze lecieć do kibla żeby nie narobić w gacie ze śmiechu. Design "łysego" nie każdemu musi przypaść do gusu, ja wole przylizane włoski i czerwony płaszcz Dantego niż błyszczącą glace plus przykrótawe gacie hiroła z GoW.
consoleboy
Ciekawe w jaki sposób, miałby to wygrać. to że na przerywnikach jest kozakiem jakoś niestety, nie przekłada się w grze, bo jakoś grając Bishonenem nie trudno zauważyć ,że nieśmiertelny to on nie jest, no i mój ukochany cytat po śmierci "Rest in Peace". A nawet jeżeli , jest madafaką ,umie więcej wywijać kombosów, to w warstwie psycholigicznej, złożoności jest kompletnym zerem. Kratos wygrywa w warstwie psychologicznej, a też nie problem być potomkiem sparty i odcinać od tego kupony. Kratos do sukcesu doszedł sam( no prawie sam tongue.gif tongue.gif) . Od zwykłego Spartanina aż po samego Boga, kwestia czasu kiedy Dante zacznie mu lizać żyć tongue.gif tongue.gif tongue.gif. Wiec wiesz. Rozpatrywanie człowieka po tym co potrafi ( zresztą Kratos pokazał swoje podczas walki z posągiem, a i uścisk ma niczego sobie) jest zgoła błędne, a kto się tu ośmiesza....Miej serce i patrzaj w serce czy od ton ubitego miecha i stylu walki ma zależeć kto jest ciekawszą indiwidualnoscią?? Nie wiem po jakiego te elaboraty skoro pewnie wiecie swoje i się ośmieszamy w oczach fanbojów DMC......
Sialala
CYTAT(komar737 @ 8 05 2007, 15:50) *
A co do stwierdzen typu:" Dante pokonalby Kratosa bo ma wiecej ciosow" - nie wiem jakim trzeba byc skretynialym dzieciakiem cierpiacym na syndrom wyschnietego chleba alkoholowego, zeby cos takiego wymyslic.

jakies kompleksy odreagowujesz?

CYTAT
Co do Danteusza i jego "POWERA", nazwalbym to zwyklym bajkowym oraz efekciarskim biadoleniem, nad ktorym spuszczaja sie jedynie male dzieci (milosnicy wymienionych wyzej Rangersow).

zerknijmy na wyczyny Kratosa - rozerwac cos w pol tutaj, rozerwac cos w pol tam, wyrwac gdzies komus glowe i dalej do przodu. faktycznie zajecie dla intelektualisty aspirujacego do Nagrody Nobla z dziedziny fizyki doswiadczalnej.

CYTAT
Jego czyny sa tak przesadzone i bajkowe, ze az smieszne.

w przeciwienstwie do twardziela ze Spardy, ktory jest ultrarealistyczny ze swoimi lancuchami przyczepionymi do rak i wielkim naganem, ktory zostawia srebrna poswiate.

CYTAT
No ale dla milosnikow niebieskowlosych (i innych kolorowych) herosow o cerze gladkiej niczym pupa niemowlaka - to jest POWER.

nie. obie te postaci maja POWER - pisz sobie co chcesz o Dante. jednak roznica miedzy nimi jest taka, ze Kratosem i jego "rewelacyjnymi technikami i zaspokajaniem panienek oraz strzelaniem z d*py i ogolnie brutalnoscia" zachwycaja sie dzieci, ktore w GOW grac ze wzgledu na ograniczenia wiekowe (gra jest od 18 lat) nie powinny. system PEGI (ten, ktory okresla numerek na pudelku z gra) determinuje takze zachowania kazdej z postaci - DMC dozwolony jest od lat 16, zatem Dante nie moze podszczypywac panienek, nie moze kur*owac na lewo i prawo i nie moze epatowac cyckami na ekranie dla podniesienia "atrakcyjnosci" tytulu dla mlodocianych onanistow, ktorzy cycki tylko na ekranie widuja. a jednoczesnie pokazuje, ze i bez tego mozna byc niezlym zabijaka - 120 hit combo, niewykonalne dla Kratosa (a na pewno nie az tak efektowne i efekciarskie) to dla Dante ktorym kieruje sprawny gracz pikus. plus oceny za styl. dlaczego ocen za styl nie ma w GOW? poniewaz tam styl sie nie liczy - zreszta jak mialby sie liczyc, skoro ciosow jest 5 na krzyz. to tak, jakby porownywac "ktory karateka jest lepszy - bialy z International Karate + czy Law Marshall z Tekkena?".

ja rozumiem, ze Dante moze sie nie podobac, bo pedalkowaty, bo walczy z jakimis manekinami i kukielkami, bo jest czysty, schludny i ma nieskazitelna cere i zawsze zadbana fryzure. a z drugiej strony Kratos - twardziel z miesniami wiekszymi niz cycki Pameli A., rzucajacy fakami na lewo i prawo, z lapami notorycznie ociekajacymi krwia. i przy okazji kojarzacy sie z "300", ktory jest uznawany przez co niektorych za "najlepszy film roku" choc fabuly tam jest co najwyzej na krotkometrazowke.

jednak przy bezposrednim starciu Kratos ciezko by sie zdziwil tymi pedalskimi sztuczkami Dante.

swoja droga ciekawy jest zmasowany atak na Dante obroncow Kratosa - argumenty typu "bo Dante to pedal" i "fani Dante to dzieci" to raczej o doroslosci osoby to piszacej nie swiadcza...
komar737
CYTAT
e i bez tego mozna byc niezlym zabijaka - 120 hit combo, niewykonalne dla Kratosa

Czyli ja jestem lepszy od Dantego, bo bede uderzal o stolek piescia 121 razy? Normalnie nie mam slow. Dante- lepsza postac, bo pop-upy odpowiedzialne za miazge na ekranie pokazuja wieksze wartosci... Gratz.
Idac twoim arcy-genialnym tokiem myslenia, powiem tylko, ze Kratos jest o ok. 8 tys. razy lepszy od Dantego, bo combo, jakie potrafi wykrecic, obija sie o okragly milion. Wiec te twoje symboliczne 120 wprawnego gracza (niewatpie, ze moze byc wieksze, ale za twierdzenie, ze ta wartosc jest dla Kratosa niewykonalna, cos sie nalezy) jest naprawde symboliczne

CYTAT

Patrzac na takich ludzi nie trudno wpasc w kompleks typu "Co ja tutaj robie, co sie z nimi dzieje? Dlaczego maja mozgi rozwielidki?"

CYTAT
w przeciwienstwie do twardziela ze Spardy, ktory jest ultrarealistyczny ze swoimi lancuchami przyczepionymi do rak i wielkim naganem, ktory zostawia srebrna poswiate.

Nie wiesz o czym piszesz? Nie pisz nic.

CYTAT
nie moze epatowac cyckami na ekranie dla podniesienia "atrakcyjnosci" tytulu dla mlodocianych onanistow, ktorzy cycki tylko na ekranie widuja

Wole juz sie onanizowac przy cyckach chociazby jednej z siostr przeznaczenia niz przy "schludnym, czystym, majacym nieskazitelna cere"

CYTAT
swoja droga ciekawy jest zmasowany atak na Dante obroncow Kratosa - argumenty typu "bo Dante to pedal" i "fani Dante to dzieci" to raczej o doroslosci osoby to piszacej nie swiadcza...

Za to argumenty typu "Dante wykreca wieksze hit-combo" oraz "ma wiecej ciosuff i wygra w bezposredniej walce" sa tak dojzale i wyrafinowane, ze nie powstydzilaby sie ich sama Anna Maria Wesołowska.
Pamietam, jak bylem maly to lubilem sie klocic, ktora postac jest lepsza i "kto kogo pokona". Tyle, ze ow postacie pochodzily z calkiem odmniennych swiatow i NIGDY nie bedzie mozliwosci przeprowadzenia takiego starcia - no ale to dla fanow Danteusza szczegolik, Dante na pewno wygra, bo ma przeciez wieksze hit combo, nie?

BTW, nie wiem, w jakiego GoWa grales, ale u mnie Kratos zadnymi fakami nie rzucal i zadnej srebrnej poswiaty nie zostawial.

Nie bede dalej dyskutowal na ten temat, bo widze ze robi sie mala wojenka, a ja warna dostac nie chce.
consoleboy
Dobra ,kuna bo dojdzie do rękoczynów, dawać mi tu Snake'a!! Och stary dziad, on bytu pozamiatał, chociaż...jak tak się przyjrzeć ,to jest najbardziej złożona wewnętrznie postać (w porównaniu do tych dwóch panów powyżej), jednak jakby stanął do walki z kratosem albo bishonenem.....no, ścieżko by było, ale mimo wszystko nie ma nikt wątpliwości że Snake to jest gościu,... kolejny dowód na to iż nie liczy się technika, czy rozmiar tricepsa,bicepsa a......taktyka, inflirtacja, akcja!!!! Dobra, dobra, już kończę tongue.gif tongue.gif tongue.gif. Panowie, make love not war( ciekawe co by na to powiedział Crypto)
Heviro (Fanboy BDG)
Dla mnie obie postacie mają powera z charakteru wolę Kratosa ale ze stylu walki Dante jest lepszy . Też nudzi mnie że Dante stara się być cool i itd jego odzywki . Ale mi mo to powiem, że walka jest bardzo widowiskowa oczywiście brak widowiskowości nie mogę zarzucić GoW ale u Kratosa to inaczej wygląda . a jeżeli do walki mniędzy nimi doszło to z dużą dozą prawdopodobieństwa wygrałby Dante. Lubie obie postacie remis
...MAJKI...
Nie wiem po co to te kłótnie. Obie postacie są bardzo dobre i ciekawe ale różnią się od siebie i nie powinniśmy ich porównywać. Kratos to przykład typowego pierwotnego brutalnego mięśniaka (taki starożytny dresiarz) a Dante posiada dużo więcej gracji i stylu którego brakuje Kratosowi. Dante pokonuje przeciwników nie brutalnością i siłą tylko dzięki zręczności, szybkości i wysokimi umiejętnościami walki, dlatego bardziej lubię tą postać. Choć nie ujmuje nic Kratosowi który też jest bardzo ciekawym bohaterem.

A jeśli chodzi o wygląd obu bohaterów moim zdaniem też wygrywa Dante. Ale to tylko moje zdanie.
Tiglatpilesar
Postawiłem na Kratosa.
Dante mnie irytuje, swoim zachowaniem, gadką, ośmieszaniem wrogów itd. Jakoś luźny styl średnio lubię w takich grach. Nie zgodzę się natomiast, że Dante ma bardziej oryginalny wygląd niż Kratos. Przecież gość wygląda jak 90% bohaterów japońskich produkcji (anime, mangi i gier). Co w nim niby takiego specjalnego?
Wyjebo
CYTAT(Tiglatpilesar @ 9 05 2007, 08:07) *
Nie zgodzę się natomiast, że Dante ma bardziej oryginalny wygląd niż Kratos. Przecież gość wygląda jak 90% bohaterów japońskich produkcji (anime, mangi i gier). Co w nim niby takiego specjalnego?

Kratos też nie wygląda zbyt oryginalnie.
Tiglatpilesar
Nie zaprzeczam. Kratos to typowy mięśniak, a Dante to typowy, japoński bishonen.
Sialala
CYTAT(komar737 @ 8 05 2007, 16:43) *
Czyli ja jestem lepszy od Dantego, bo bede uderzal o stolek piescia 121 razy?

no jesli kazde uderzenie wykonasz inaczej, stol bedzie latal na 3 pietra w gore i do tego zrobisz z niego sitko za pomoca jakichs pistoletow, to tak - bedziesz lepszy.

CYTAT
Normalnie nie mam slow. Dante- lepsza postac, bo pop-upy odpowiedzialne za miazge na ekranie pokazuja wieksze wartosci... Gratz.

zastnawiam sie czego nie rozumiesz.
czy tego, ze system combosow w GOW zostal przygotowany z mysla o tym, aby opanowac go do perfekcji mogla osoba okreslana przez Amerykanow jako "retarded", czy tez moze po prostu nie przyjmujesz do wiadomosci, ze system walki w obu grach dzieli przepasc porownywalna z International Karate + na C-64/Atari 65XL z tym, ktory zaprezentowala Sega w Virtua Fighter?
punkciki w DMC nie dostajesz za sieczke i jak najwytrwalsze wciskanie dwoch guzikow na zmiane, tylko za styl, w jakim ta sieczke robisz. sprobuj wycisnac z DMC na poziomie Hard SSS za styl, a przekonasz sie, ze Kratos to zwykly prostaczek z dwoma ciosami na krzyz. skuteczny, brutalny, ale bez finezji i polotu. taki Commando czy inny Rambo w starciu z Neo czy innym X-Manem. nie ta liga.

CYTAT
Idac twoim arcy-genialnym tokiem myslenia, powiem tylko, ze Kratos jest o ok. 8 tys. razy lepszy od Dantego, bo combo, jakie potrafi wykrecic, obija sie o okragly milion.

dodaj, ze tylko i wylacznie w okreslonych miejscach przy wykorzystaniu bugow w grze.

CYTAT
Wiec te twoje symboliczne 120 wprawnego gracza (niewatpie, ze moze byc wieksze, ale za twierdzenie, ze ta wartosc jest dla Kratosa niewykonalna, cos sie nalezy) jest naprawde symboliczne

biorac pod uwage warunki konieczne do spelnienia tego Twego milion-combo - figa z makiem.

CYTAT
CYTAT

Patrzac na takich ludzi nie trudno wpasc w kompleks typu "Co ja tutaj robie, co sie z nimi dzieje? Dlaczego maja mozgi rozwielidki?"

poprawnie jest "rozwielitka". a tak w ogole - to "madry glupiemu ustepuje"... za duzo masz w sobie agresji - moze to stad ta zacieklosc w bronieniu Kratosa? identyfikujesz sie z nim? chcesz byc taki jak on?

CYTAT
Wole juz sie onanizowac przy cyckach chociazby jednej z siostr przeznaczenia niz przy "schludnym, czystym, majacym nieskazitelna cere"

a ja wole gre komputerowa, w ktorej wymaga sie ode mnie nieco wiecej niz masherki - bo w GOW od gracza wymaga sie masherki, a w DMC wymaga sie odrobiny finezji - no, chyba, ze nie interesuje Cie styl, tylko efekt. bo w GOW efekciarstwo uzyskac jest latwo (ubogi system combo), natomiast zmusic Dante do tak efekciarskiej walki (nie liczac przerywnikow filmowych) jest juz znacznie trudniej.

CYTAT
Za to argumenty typu "Dante wykreca wieksze hit-combo" oraz "ma wiecej ciosuff i wygra w bezposredniej walce" sa tak dojzale i wyrafinowane, ze nie powstydzilaby sie ich sama Anna Maria Wesołowska.

1. nie wiem kim jest Anna Maria Wesolowska - bylbym wdzieczny za wyjasnienie
2. Dante wykreca wieksze combosy - FAKT
3. Dante ma wiecej ciosow - FAKT
4. punkty 2 i 3 przedstawialy ARGUMENTY w dyskusji.
5. twierdzenie, ze "Dante to pedal" nie ma sie nijak do tematu dyskusji. sprowadza dyskusje na temat dwoch postaci z gier komputerowych do poziomu "a ty jestes glupi i masz wszy". czyli przedszkole.

CYTAT
Pamietam, jak bylem maly to lubilem sie klocic, ktora postac jest lepsza i "kto kogo pokona". Tyle, ze ow postacie pochodzily z calkiem odmniennych swiatow i NIGDY nie bedzie mozliwosci przeprowadzenia takiego starcia - no ale to dla fanow Danteusza szczegolik, Dante na pewno wygra, bo ma przeciez wieksze hit combo, nie?

nie. to Ty uprawiasz taka dyskusje, z tym ze Twym argumentem na argument strony przeciwnej jest "to ja mam racje, bo ty jestes glupi". przeciez wiadome jest, ze takiego starcia raczej nie uswiadczymy. mozemy jednak poteoretyzowac "co by bylo gdyby". i do takiego teoretyzowania argument w postaci wiekszego wachlarzu ciosow, wiekszej sprawnosci, szybkosci, czy tez bycia niesmiertelnym moze przewazac szale na jedna ze stron. z drugiej strony sa argumenty typu "bo to madafaka" i "tamten to pedal". i z braku argumentow pojawia sie agresja, prowadzaca do obrazania slownego osob majacych inne zdanie niz Ty.

CYTAT
BTW, nie wiem, w jakiego GoWa grales, ale u mnie Kratos zadnymi fakami nie rzucal i zadnej srebrnej poswiaty nie zostawial.

gralem w GOW1 (dwojke pewnie kupie, jak stanieje do rozsadnego poziomu cenowego). moze i nie rzucal fakami, ale ten duzy nagan (od Afrodyty bodajze?) zostawial poswiate - podobnie jak lancuchy. czy byla srebrna, czy biala, czy szara-bura, to juz szczegol, nie sadzisz?

CYTAT
Nie bede dalej dyskutowal na ten temat, bo widze ze robi sie mala wojenka, a ja warna dostac nie chce.

no wiesz - pisanie o wspoldyskutancie, ze ma "mozg rozwielidki" to na pewno nie jest proba zalagodzenia sporu. i ponownie w Twym dlugasnym poscie nie pojawil sie zaden argument mogacy swiadczyc o tym, ze Kratos bylby lepszy w bezposrednim starciu. jedyny argument to nadal "bo Kratos to madafaka, a Dante to pedal".
komar737
Tak, zeby tylko wyjasnic sprawe zwiazana z ostatnim zdaniem powyzszego postu (do pozostalej czesci nie stosownym jest wracac, szkoda nerwow i czasu ):

Od kiedy to wyszedles zalozenia, ze musze przedstawic jakies argumenty co do ich "bezposredniego starcia"? Same to pojecie, jak i rozumowanie w ten sposob jest poprostu 'zalosnie pochopnymi, bez wyczucia roznic oraz nie posiadajacymi rownowagi w pojmowaniu ogolnym', dywygacjami, z ktorych poprostu juz wyroslem. Od poczatku mowilem, ze cale to "bezposrednie starcie" to BULLSHIT, a ten mi tutaj wyskakuje z zarzutem nie przedstawienia co do tej beznadziejnej kwestii argumentow, przemawiajacych za zwyciestwiem Kratosa. Pomojajac juz fakt, ze nie przypominam sobie, abym napisal ze Kratos rozwaliby Dantego. Bo, wydaje mi sie, ze zeby najpierw rozpoczac "pojedynek", trzeba podtrzymac jedna ze stron. Ja tego nie zrobilem (nie biadolilem tak jak ty, ze Kratos by costam Dantemu zrobil, bo costam umie skakac i w ogole w GoWie lepiej niszczy potworki) , wiec sorry, ale nie wymagaj ode mnie zadnych argumentow w tej sprawie, ani tez nie ludz sie, ze pobawie sie z toba w ta smieszna zabawe.
Kratos lepszy od Dantego? Moje zdanie... tak samo jak i twoje w twoim przypadku. Tyle, ze ja nie widze powodow rzucania sie na kogos innego z tekstami typu "co tu kur.a pierdzielisz, Dante roz@#ilby Kratosa, Kratos by beczał, Kratos by cośtam, Dante by go przeskoczyl..., udezylby go mieczem gdziestam, Kratos by umarl... - kazdy kto gral w DMC to wie!". No i jeszcze te głupie cytowanie odmiennego zdania i przekonywanie kogos na sile, ze tak wlasnie by bylo... nie nazwalbym tego teoryzacja, a jedynie potyczkami dzieci w piaskownicy, z czyjego serialu bohater kogo by rozwalil i co by mu zrobil...

Koniec z mojej strony, tym czasem dalej prawic tobie nie zabraniam, z tym ze nie licz na to, ze przeczytam twoje wypocinki i nie siedz godzinami na tym forum jak jakis kretyn, ktory lasi sie na riposte. [zeby nie bylo, nie twierdze, ze taki jestes]
XM16E1
Kurde! Ja tu tworze ankiete o dwóch kozakach a wy mi piszecie o wyglądzie Kratosa,przylizanych pedalskich włosach Dantego itd. Dajcie se na wsztrzymanie.oboje są super gościami ale swój głos musze oddac na Kratosa(kogoś mi przypominahttp://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=52414)
AiszA
CYTAT(XM16E1 @ 10 05 2007, 15:39) *
Kurde! Ja tu tworze ankiete o dwóch kozakach a wy mi piszecie o wyglądzie Kratosa,przylizanych pedalskich włosach Dantego itd. Dajcie se na wsztrzymanie.oboje są super gościami ale swój głos musze oddac na Kratosa(kogoś mi przypominahttp://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=52414)

Dokładnie... czysty i bezbolesny wybór, ilość głosów świadczy sama za siebie, Kratos lepiej się broni spox.gif Nie wiem dlaczego tak się spinacie, to tylko ankieta rolleyes.gif
SORROW
Nie,no oczywistym faktem jest ,że Dante to leszcz , wygląda jak ciotuchna ...wygląd (te włoski ) klatunia ech...ech... wirtual zaczyna roić się od japońskokształtnych biseksualnych wrażliwych chłoptasi . Myślę,że nie ma co porównywać _ Kratos rządzi !!!!!!!!!! Pierwotna niepohamowana siła !!!1000 % faceta - bohatera wink.gif
Faktem jest ,że nigdy nie byłem fanem DMC , ale postać tego chłoptasia (tak jak większość bohaterów jrpg ) odpychała mnie od samego początku i jakoś nie czułem tego całego zachwytu jaki u niektórych ta gra wzbudzała . To moje obiektywne zdanie , ale szczere.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.