Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
T0MEK
na Ps3 przeeefajnie Master smile.gif Prze !
Wolverinexxx
No dobra, doradźcie.
Jerycho, Conan, Lair czy ProStreet ? (wiem, że każda gra jest z innego gatunku hehe )
Cenowo wyglądają podobnie, można je bez problemu nabyć za okolo 150 zł.

Zagrałem już we wszystkie hity ( Unchartedy i inne Assasiny ) gry znalazły nowych nabywcow, więc trzeba by coś zakupić.

pozdro !
diolek
mam jericho i laira, z tych dwoch polecilbym ci laira, fajowa gierka i superanckie sterowanie. Cos nowego w zasypie fps.
niektore walki są jak epickie pola bitw z władcy pierscieni. tysiace zolnierzy na ekranie , w powietrzu setki smoków i wielkich mant , no i zachod slonca odbijajacy sie w tafli morza...
gra ma klimat, polecam! chociaz jericho tez jest niczego sobie,ale wedlug mnie w starciu z lairem dostaje baty.
Wolverinexxx
dzięki za podpowiedź, pozdro !
marcin0903
Uncharted vs. Assassin's Creed, nie wiem co wybrać, troche inne gry , ale cóż biggrin.gif..

Uncharted - ahhh... ta grafika, intensywna rozgrywka, "zapierająca dech w piersiach, akcje", ale gra jest, krótka ok. 10 h
Assassin - klimat, rola assassyna, eliminacja celu na wiele sposobów, czas gry (znacznie dłuższy niż w Uncharted), z tego co słyszałem praktycznie w koło robi się te same zadania, choć nie nudzą się one..

Proszę o argumentowanie swojej odpowiedzi.
blantman
CYTAT(marcin0903 @ 7 12 2007, 20:19) *
Uncharted vs. Assassin's Creed, nie wiem co wybrać, troche inne gry , ale cóż biggrin.gif..

Uncharted - ahhh... ta grafika, intensywna rozgrywka, "zapierająca dech w piersiach, akcje", ale gra jest, krótka ok. 10 h
Assassin - klimat, rola assassyna, eliminacja celu na wiele sposobów, czas gry (znacznie dłuższy niż w Uncharted), z tego co słyszałem praktycznie w koło robi się te same zadania, choć nie nudzą się one..

Proszę o argumentowanie swojej odpowiedzi.

Uncharted ! a argumentów nie mam jako takich smile.gif AC fajne ale pełne schematów i bugów lepiej sobie kupić po świetach na allegro na pewno spadnie cena etc a Uncharted to prawie idealny misz masz wielu rozwiązań sprawdzonych w innych grach . Grasz ale tak naprawdę uczestniczysz w interaktywnym filmie i na pewno nie znudzisz się czasami jak w AC. Plus Zakończenie o wiele lepsze bo to jakie jest w AC mnie dobiło ....
aureliusz
Czy gry ze stanow rusza na naszej,palowskiej(?) wersji konsoli?Po czy je poznac?Czy ta jedynka lub dwojka przy szkielecie kuli na czarnym tle to region?Bo dostalem gre z jedynka(na motorstormie i resistance jest dwojka) i nie wiem czy odpakowywac czy starac sie jakos wymienic...
marcin0903
1 - Ameryka z tego co pamiętam
2 - Europa
Możesz odpakować śmiało bo blokad regionalntch nie ma na PS3.
wisza
Siema jaką grę polecacie na starcie:
-Motorstorm
-Heavenly Sword
-Uncharted Drake's Fortune
-SKATE
Mam dostęp do neta i chciałbym sobie popykać trochę i mam pytanie jakbym kupił SKATE'a lub Motorstorm jest z kim popykać na necie?? Jak nie to jakie inne "pozycje" proponujecie? Dzięki z góry!
Faranell
CYTAT(wisza @ 10 12 2007, 14:12) *
-Motorstorm
-Heavenly Sword
-SKATE
Mam dostęp do neta i chciałbym sobie popykać trochę i mam pytanie jakbym kupił SKATE'a lub Motorstorm jest z kim popykać na necie?? Jak nie to jakie inne "pozycje" proponujecie? Dzięki z góry!

To wszystko zalezy,jakie lubisz gatunki gier. Podales 4 gry,kazda jest z innego gatunku;) Osobiscie polecam Uncharted,jesli lubisz gre po necie to z tych tytulow Motorstorm,a jesli lubisz FPS'y to Cod4 od online sie nie oderwiesz.
Łebi
CYTAT(Faranell @ 10 12 2007, 17:09) *
CYTAT(wisza @ 10 12 2007, 14:12) *
-Motorstorm
-Heavenly Sword
-SKATE

To wszystko zalezy,jakie lubisz gatunki gier. Podales 4 gry,kazda jest z innego gatunku;) Osobiscie polecam Uncharted,jesli lubisz gre po necie to z tych tytulow Motorstorm,a jesli lubisz FPS'y to Cod4 od online sie nie oderwiesz.

SKATE vs Motorstorm: wybór jest prosty, TYLKO Motorstorm !!! Kupa zabawy w singlu (+dodatki na ps store) a do tego drugie tyle radochy podczas zabawy na necie. Cały czas jest pełno chętnych do gry, jednym słowem cud, miód i orzeszki smile.gif

COD IV: potęga online !!! kupować w ciemno !!! (resistanca sobie odpuść, zaraz będzie Unreal III)

Jeśli chodzi o przygodówki to oczywiście U:DF dla wielbicieli Indiany Jones'a lub HS, dla fanów Kratosa (gra naprawdę świetna ale krótka, kupić, przejść i sprzedać).
sinner
Z podanych gier łapałbym bez zastanowienia Uncharted Drake's Fortune
elvis004
Co mi powiecie o tych tytułach mam rozkmine, którą łyknąć ?

1. Splinter Cell Double Agent - wiem stare ale to Splinter Cell (Skończyłem wer. na PS2, wiem że się różnią ale ile to już nie)
2. NFS Pro Street - Posucha w wyścigach a ja jestem głodny smile.gif Tylko to NFS i coś czuje, że będzie jak w poprzednich odsłonach przy 50-60% gra wylądowała na półce = nudy
3. Ratchet & Clank: ToD - Zaj.ebi.ście wygląda -> ok, Platformówka -> ok, tylko trochę mnie zniechęca bajkowe podejście smile.gif Daje rade ? W wersje na PS2 nie grałem, cisnołem tylko w Jak-a

Jeśli macie jakieś ciekawe inne propozycje "testowanych" gier skrobnijcie coś. Tytuły jakie mam widzicie w sygnaturze. Dzięki za jakieś podpowiedzi smile.gif

Pozdro
Faranell
CYTAT(elvis004 @ 11 12 2007, 15:08) *
Co mi powiecie o tych tytułach mam rozkmine, którą łyknąć ?

1. Splinter Cell Double Agent - wiem stare ale to Splinter Cell (Skończyłem wer. na PS2, wiem że się różnią ale ile to już nie)
2. NFS Pro Street - Posucha w wyścigach a ja jestem głodny smile.gif Tylko to NFS i coś czuje, że będzie jak w poprzednich odsłonach przy 50-60% gra wylądowała na półce = nudy
3. Ratchet & Clank: ToD - Zaj.ebi.ście wygląda -> ok, Platformówka -> ok, tylko trochę mnie zniechęca bajkowe podejście smile.gif Daje rade ? W wersje na PS2 nie grałem, cisnołem tylko w Jak-a

Jeśli macie jakieś ciekawe inne propozycje "testowanych" gier skrobnijcie coś. Tytuły jakie mam widzicie w sygnaturze. Dzięki za jakieś podpowiedzi smile.gif

Pozdro

No wiec wink.gif;d
Co do Splinter Cella,to jesli ukonczyles na PS2 nie widze zadnego sensu w inwestowanie SC na PS3,no chyba ze jestes takim wielkim fanem:) Jest kilka innych tytulow,w ktore nie grales wink.gif
NFS - jesli lubisz ten klimat.... osobiscie mozesz zainwestowac w Dirta. NFS jest krotki i online jest z dupy na maksa.
Ratcheta bym bral i to w ciemno!!! Giera rzadzi na calej linii!!! I na pewno Cie nie zniecheci uwierz,wkrecisz sie w nia okropnie,jeden z najlepszych tytulow dostepny na ps3;)
bajej
co wybrac jako 1 gre na ps3 zeby byc zadowolonym z zakupionego sprzetu tongue.gif? Chodzi o cos co mnie powali na kolana ;]. Gatunek nie gra roli.
YETI
Uncharted, Ratchet lub MotorStorm.
grzes_l
Jeszcze wchodzi w rachube COD4 i Heavenly Sword.
wisza
Hes chyba się skuszę na Motorstorm bo przystępna cena i dobry online nie wiem czy jest multi, MS musi mi styknąć na dwa miechy bo w lutym PS3 kupuje a w kwietniu GTA IV biggrin.gif
YETI
A kto ci powiedział, ze w kwietniu wyjdzie GTA IV? wink.gif
wisza
Na gry-online piszą , wiem że na wiosne ma wyjśćtongue.gif

Cytat:
"Data Premiery:
Europa (PAL): kwiecień 2008
Polska: kwiecień 2008
USA (NTSC): kwiecień 2008"
YETI
CYTAT(wisza @ 13 12 2007, 23:49) *
Na gry-online piszą , wiem że na wiosne ma wyjśćtongue.gif

Cytat:
"Data Premiery:
Europa (PAL): kwiecień 2008
Polska: kwiecień 2008
USA (NTSC): kwiecień 2008"

Pierwotnie gra miała się ukazać w październiku, a wszyscy wiedzą co z tego wyszło wink.gif
leon107
Mam pytanko czy gry z USA róznią sie od tych z Europy wiem ze nie mają blokad regionalnych ale czy jest jakas róznica w grafice? bo mam zamiar kupic pare gier z USA i nie wiem może ktos doradzic?
YETI
CYTAT(leon107 @ 14 12 2007, 13:01) *
Mam pytanko czy gry z USA róznią sie od tych z Europy wiem ze nie mają blokad regionalnych ale czy jest jakas róznica w grafice? bo mam zamiar kupic pare gier z USA i nie wiem może ktos doradzic?

Nie ma żadnych różnic.
Kici58
Proszę doradźcie mi co najlepiej kupić:
-Assasin creed
-Rachet and clank:ToD
-Unreal Tournament 3
-Orange box

Chce grę która mnie przyciągnie na jakiś czas do telewizora. Orange boxa chce kupić tylko ze względu na Team Fortess i trochę na Portal. Czy w tym momencie nie wyrzucę pieniędzy w błoto.
PatrykPSX
Myślicie ,że warto łyknąć NFS Carbona za 90 zł?
YETI
CYTAT(PatrykPSX @ 16 12 2007, 18:21) *

nie

za tą kase możesz kupic MotorStorm na allegro
Snake_PL
CYTAT(YETI @ 16 12 2007, 18:07) *
CYTAT(PatrykPSX @ 16 12 2007, 18:21) *

nie

za tą kase możesz kupic MotorStorm na allegro

Ja MS moge nawet za 80 zł sprzedać wink.gif
BQG
CYTAT(leon107 @ 14 12 2007, 11:01) *

Jak Twój TV nie obsługuje formatu NTSC jak mój (CRT), to na niektórych grach będziesz miał obraz czarno-biały. Jak nie wiesz, czy obsługuje, wystarczy ściągnąć demko s PSStore US.
ArturNOW
Ja mam pytanie o gry z USA. Nie o to czy działają tylko czy ściąganie do nich dodatków jest bez problemowe czy wtedy już zawsze musze ściągać (kupować) dodatki ze sklepu amerykańskiego. Czy gry są jednak w pełni kompatybilne i nie ma z tym problemu, żebym kupił rozszerzenie w sklepie polskim czy europejskim?
elvis004
CYTAT(ArturNOW @ 17 12 2007, 13:08) *
Ja mam pytanie o gry z USA. Nie o to czy działają tylko czy ściąganie do nich dodatków jest bez problemowe czy wtedy już zawsze musze ściągać (kupować) dodatki ze sklepu amerykańskiego. Czy gry są jednak w pełni kompatybilne i nie ma z tym problemu, żebym kupił rozszerzenie w sklepie polskim czy europejskim?

Z tego co się orientuje dodatki z US PS Store nie hulają na wersjach europejskich, więc sytuacja jest pewnie analogiczna: dodatki z EU PS Store nie będą kompatybilne z grami NTSC. Jednak głowy za to nie daje co do 2 przypadku.

Pozdro
mlokon
PES 2008,
Assasins Creed,
COD4
czy oblivion
mówie odrazu, że narazie jestem nastawiony na granie offline gdyż nie posiadam zbytnio dobrego łącza (modem) tongue.gif
adi
Oblivion zdecydowanie,długi rozbudowany ,śliczny....i wbrew pozorom nie nudzi sie szybko,zreszta juz pewnie zdążyłeś poczytać na ten temat wink.gif
YETI
Oblivion, jezeli dobrze znasz angielski.
Wolverinexxx
U mnie Oblivion strasznie się ciął ( szczególnie na otwartych terenach ) przez co przyjemność z grania spadała do zera.
Sprzedałem po miesiącu.
Bierz COD4 bez zastanowienia, to dobra inwestycja.
Foxter
jezeli chodzi o offline to zdecydowanie Oblivion.
pozniej AC, COD4
Ficuś
Uncharted Ratchet czy CoD4 ?

gra ma być względnie długa w singlu,mieć sekrety,wypalać gałki oczne oprawą,nie zwalniać(nie cierpie tego w grach konsolowych) i może być multiplayer(nigdy w MP nie grałem może się wciągnę bo założyli mi neta 3mbit/sek więc lagów na bank nie będzie)
Wolverinexxx
Napiszę to po raz ochnasty :

Bierz COD4 !

Singiel zrywa beret a multi ... ech ... to już zupełnie inna histora ... w chwili obecnej najlepszy FPS na PS3.
Uncharted sprzedałem po przejściu, a COD4 ciągle w użyciu ...
diolek
ratchet&clank to supeeeer gra na swieta !! lekki ,wesoly klimat ,ktory pozwoli sie w pelni zrelaksowac w te swiateczne dni!!!
adamcky
CYTAT(Wolverinexxx @ 19 12 2007, 14:46) *
Napiszę to po raz ochnasty :

Bierz COD4 !

Singiel zrywa beret a multi ... ech ... to już zupełnie inna histora ... w chwili obecnej najlepszy FPS na PS3.
Uncharted sprzedałem po przejściu, a COD4 ciągle w użyciu ...

Prosze Ciebie noobie nie wprowadzaj ludzi w blad...!! CoD4 NIE JEST najlepszym FPSem online na PS3!! To jest chyba raczej oczywiste dla rozgarnietego czlowieka. Jest najlepszy graficznie i klimatycznie (choc to juz zalezy od gustow), ale prosze Ciebie bardzo NIE ROZSMIESZAJ MNIE mowiac, ze jest on najlepszym fpsem online...

ilez mozna...
YETI
CYTAT(Ficuś @ 19 12 2007, 13:53) *
Uncharted Ratchet czy CoD4 ?

gra ma być względnie długa w singlu,mieć sekrety,wypalać gałki oczne oprawą,nie zwalniać(nie cierpie tego w grach konsolowych) i może być multiplayer(nigdy w MP nie grałem może się wciągnę bo założyli mi neta 3mbit/sek więc lagów na bank nie będzie)

Ratchet i Uncharted to tytuły obowiązkowe dla posiadacza PS3. Ten i ten tytuł wypala gałki oczne i ma mase sekretów.
Ratcheta ukoczyłem w jakies 12-13 godzin, Uncharted w 9h 33min.
Ficuś
A CoD 4 singiel np na hardzie i spokojnej grze na ile starcza?uncharted odpada na chwilę obecną bo jest za krótki i pewnie za 2 miechy będzie o wiele taniej schodzić na allegro.Czyli waham się między Ratchet a CoD4
filipekcipek
CYTAT(Ficuś @ 19 12 2007, 19:16) *
A CoD 4 singiel np na hardzie i spokojnej grze na ile starcza?uncharted odpada na chwilę obecną bo jest za krótki i pewnie za 2 miechy będzie o wiele taniej schodzić na allegro.Czyli waham się między Ratchet a CoD4

ja bym sie pokusil na CoD4... mimo tego ze gralem na kompie prawie na maksa detalach to jednak strasznie przeszkadzalo mi ze przeciwnicy sie przez caly czas respawnuja i nie mozna wszystkich zabic zeby nie ylo nikogo na polu walki...

Jesli Ci to nie przeszkadza to smialo wal w tgo FPS-a... bo naprawde warto...
Afroman
Mam problem chciabym kupic gre z byle jakiego gatunku ktora chodzi w stalych klatkach tz. 30fps i wiecej (bez dropów). oprocz dirt, warhawk i uncharted te gralem/mialem. (reszta gier w ktore gralem nie dziala jak tego chcialem np. assasins creed).
Sikor
NBA 2k8
VF5 (prócz areny z samochodami i deszczem)

MotorStorm (dropuje sporadycznie przy sromotnej zadymie)
Heav Sword (czasem problemy z v-synkiem)

Splinter Cell DA (nie pamiętam dropów)
Afroman
dzieki sikor za szybki odzew. a co z ng sigma? plynnie to działa?
YETI
płynnie
płynnie też chodzi Ratchet&Clank, a pod wzgledem grafiki jak i masy szczegółów na ekranie... niszczy.
satowiec
mozecie mi doradzic ktora gierke bardziej warto kupic Ridge Racer 7 czy Sega Rally ???
ktora sie prezentuje lepiej graficznie i nie znudzi sie za szybko
Jazdaone
jak dla mnie to zdecydowanie sega rally. duzo lepszy model jazdy, trudniejsza no i ciekawsza grafika.

wszystkim, ktorzy szukaja gier na dlugo, to polecam dwa tytuly:

- ninja gaiden sigma, juz ponad 110h na liczniku, a ja ciagle w to gram. lubisz slaszery, ta gra nigdy ci sie nie znudzi. zdecydowanie nr. 1 na rynku

- guitar hero 3, ten feeling, w to po prostu trzeba zagrac. gh2 bylo pierwsza gra muzyczna jaka kupilem i nie zalowalem ani razu. ta gierke mozna katowac miesiacami. jak dla mnie najwyzszy poziom trudnosci to juz przesada (oczywiscie mowa o zaliczeniu piosenki na 5 gwiazdek)
chcesz sprobpwac czegos nowego, a gry ci sie ostatnio przejadly, to bierz gh3. najlepsze jest to, ze ja takiej muzyki nie slucham na co dzien.
Afroman
Z sega rally i rr7 wybralbym DIRT. Napewno najladniejszy, napewno najdłuższy- rozne rodzje wyscigów, ale bez multi (tylk ranking). Sega rally jest brzydsza i ma duzo bardziej arcadowy model jazdy. Ridge jest fajny i calkiem ladny ale trzeba go lubic(drift). Najlepiej wejdz na pss usa i sciagnij dema tych gier bo weim ze tam sa - sam ocenisz co ci najbardziej pasi.
satowiec
no tak bedzie najlepiej tylko pierw sobie musze kupic ps a to pewnie bedzie za jakies 2tygodnie dopiero ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.