Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
a_di1
Co wybrać Lost Planet czy Motorstorm ?
Afroman
Lost planet. Właśnie jestem w ostaniej misji w singlu i muszę powiedzieć ze jest za(pipi)iście. Multi wciaga bo dostępna jest duża liczba map i ma fajny system levelowania postaci. NIe długo( no może trochę dłużej) wyjdzie MS2 i nikt w jedynke online nie bedzie juz pykał.

Jeśli lubisz mechy, i singla w systemie misji - tak jak w dmc to bierz LP. MS jest fajny ale stary.
a_di1
CYTAT(Afroman @ 17 03 2008, 11:39) *
Lost planet. Właśnie jestem w ostaniej misji w singlu i muszę powiedzieć ze jest za(pipi)iście. Multi wciaga bo dostępna jest duża liczba map i ma fajny system levelowania postaci. NIe długo( no może trochę dłużej) wyjdzie MS2 i nikt w jedynke online nie bedzie juz pykał.

Jeśli lubisz mechy, i singla w systemie misji - tak jak w dmc to bierz LP. MS jest fajny ale stary.

W multi niestety nie zagram bo nie mam jeszcze netu (niestety). Jaki jest czas rozgrywki na singlu w LP ?
Afroman
na normalu około 12 (plus powtarzanie walk bossami) godzin jeżeli lecisz jak najszybciej. Do tego dochodzą wyższe levele trudności i w każdej misji masz do zestrzelenia pochowane cele. Coś w stylu do żab z mgs 3. Za każdą misje dostajesz punkty więc jeśli chcesz wymaksować swój wynik można spokojnie dodać kolejne 12 godzin. Moim zdaniem najważniejsi są bossowie którzy zrywają beret razem z włosami ( łonowymi ).

Gasei
virtua tennis 3 to dobry tytuł ? Opłaca się brac komus kto o tenisie wie niewiele ?
Tomasson225
Zależy za jaką cenę smile.gif Jeżeli okazyjna cena to można brać ale niestety oranicza tą grę brak multi confused.gif Na Twoim miejscu wziąłbym jakąś inną grę z rozbudowanym multi (jeżeli masz dostęp do neta) wink.gif
grzes_l
Virtua Tenis to jedna z najlepszych gierek multi i prosze nie pisac bzdur. Multiplayer przez internet to nie jest multiplayer w ogole.

Gra samemu akurat nie jest tak fajna (choc nie mam nic do zarzucenia) jak gra z kumplem czy z trzema nawet.
Mozna grac 1na 1; 2 na 2 w roznych konfiguracjach - z kumplem przeciwko dwom komputerow, przeciwko kumplowi z komputerem (on tez z komputerem) badz w cztery osoby.
Gierka na singla jest bogata w duzo multigierek jednak tenisa trzeba troche lubic i jednak odrobine wiedziec by cieszyc sie ta gra w pelni.

Tomasson225
Sorry grzes smile.gif Miałem na myśli właśnie brak multi przez neta smile.gif Oczywiście, że gra w kumplami to wielka radocha i też chętnie pograłbym w tenisa ale zakupię Top Spina wink.gif Natomiast taka gra w pojedynke to zaczyna nudzić, gdyż sprowadza się praktycznie do grania meczy non stop i jakiś tam minigierek smile.gif Pozdrawiam.
Gasei
Znalazlem na necie za 80 dyszek (z UK). No nic myslalem ze bedzie lepiej, nie biore.
Styku
Mam virtua tennis od dluzszego czasu , na dwie osby gra miazdzy na 4 niszczy pokoj w ktorym gracie... singiel jest jak StardustHD czasem pograsz 2h czasem 30 min, ale jest to jedyna gierka ktora nie ruszylem , nawet przez mysl nie przeszedl mi pomysl zeby ja sprzedac, ta gra bedzie u mnie do momentu albo topspina albo virtuatennis 4.. Polecam.. szczegilnie jak masz dziewczyne ktora nie radzi sobei z pade, jak zalapie ta gierke to konsoli nie wylaczys zi z seksu nici ;/:P
Sialala
potwierdzam pozytywne opinie o Virtua Tennis. ja w to gram od czasu do czasu od jakichs 8 miesiecy - na razie jestem 12 w rankingu w singlu i chyba nie uda mi sie juz wejsc wyzej wink.gif
ale w multi stanowi godna konkurencje nawet dla PESa - z tym, ze jest latwiejsza do opanowania.
BQG
CYTAT(Sialala @ 19 03 2008, 23:09) *
potwierdzam pozytywne opinie o Virtua Tennis. ja w to gram od czasu do czasu od jakichs 8 miesiecy - na razie jestem 12 w rankingu w singlu i chyba nie uda mi sie juz wejsc wyzej wink.gif
ale w multi stanowi godna konkurencje nawet dla PESa - z tym, ze jest latwiejsza do opanowania.

Poczekaj, aż dojdziesz do gry deblowej. 1 meczyk z 2 gostkami, który jest hiper hardcorowy. - utknąłem na tym.
Virtua Tennis dużo traci na tym, że nie ma gry sieciowej.
grzes_l
Moze ja jestem stary, ale wciaz wole grac przeciwko komus kto kolo mnie przezywa to ze zdrowo go leje, niz przeciw anonimowemu przeciwnikowi z neta...
Szczegolnie gdy mowimy o grach 1x1 czy 2x2. Przyznaje jednak, ze nieobecnosc internetowego "multi" to powazny brak i wkurza mnie, ze producent ma gdzies to, ze wielu ludzi chetnie by pogralo w internecie.
Gasei
A na x360 jest multi ?
Sciagnelem demko i bardzo mi sie spodobało. Narazie sie wstrzymam ale VT4 pewnie łykne
Nitro
Na x360 jest, ciekawe dlaczego nie ma na PS3 huh.gif
Sialala
CYTAT(Nitro @ 24 03 2008, 17:50) *
Na x360 jest, ciekawe dlaczego nie ma na PS3 huh.gif

z tego samego powodu, dla ktorego nie ma na PS3 online w Virtua Fighter 5...
Strife
Jaki jest dobry rpg na ps3 w szczególnosci japonski bo inne nie za bardzo mi podchodzą.
FLooK
CYTAT(Strife @ 25 03 2008, 10:15) *
Jaki jest dobry rpg na ps3 w szczególnosci japonski bo inne nie za bardzo mi podchodzą.

Zobacz Folklore.
BQG
CYTAT(Strife @ 25 03 2008, 10:15) *

Teraz pogrywam w Enchanted Arms. Fajna gra, ale wkurzają mnie te kwadraciki podczas walki, które ograniczają ataki; innych wad nie zauważyłem. Ubisoft go wydał, ale zrobiło go From Software - ci od Armored Core.
Strife
Dzięki za odpowiedz, własnie chyba na Enchanted Arms'a sie skusze.
Yogi
Witam.

Krótka piłka - Condemned 2 czy Army of Two?
Tomasson225
Na Twoim miejscu wziąłbym najpierw jedną z tych a później wymienił wink.gif Condemned 2 - znakomity klimat horroru ale gra ma parę błedów, których też nie wystrzegło się Army of Two smile.gif Jak lubisz strzelanki to weź AoT (to też bardzo dobre multi) a jak nie chcesz spać spokojnie bojąc się wejścia czegoś do pokoju to bierz Condemned 2 wink.gif
Montinek
Czy lepiej będzie kupić Assasin's Creed, czy Resistance? I czy w tym drugim split screen jest grywalny (głównie na tym mi zależy)?
PS. Tak żeby się nikt nie czepiał: wiem, że asasyn to tylko singiel...
Faranell
CYTAT(Montinek @ 1 04 2008, 19:45) *
Czy lepiej będzie kupić Assasin's Creed, czy Resistance? I czy w tym drugim split screen jest grywalny (głównie na tym mi zależy)?
PS. Tak żeby się nikt nie czepiał: wiem, że asasyn to tylko singiel...

Ciezko polecic jesli ktos wybiera pomiedzy dwoma calkiem roznymi pozycjami.. a co do split screena w Resie jest on imo MEGA GRYWALNY. Przeszedlem kilka(nascie) razy kampanie po splicie.
Tomasson225
Mam podobne zdanie co Faranell smile.gif Co-opa w Resis przeszedłem chyba z 5 razy biggrin.gif W Assassina właśnie gram i gra się też przyjemnie. Tym bardziej bieganie po całym mieście w poszukiwaniu flag może wciągnąć wink.gif Teraz pozostaje Ci do zastanowienia się czy chcesz bardzo fajnego singla czy bardzo fajnego multi smile.gif
sinner
Jeśli nastawiasz się na co-op w Resistance to ta gra jest własnie dla Ciebie smile.gif Co-op w tej grze po prostu jest wyśmienity.
Montinek
Dzięki good.gif
artex
Co powiecie na taki problem
Army Of Two czy Kayne & Lynch
SORROW
K&L odradzam . Army łykaj śmiało - nic lepszego chwilowo nie ma.
BQG
CYTAT(SORROW @ 3 04 2008, 12:32) *
Army łykaj śmiało - nic lepszego chwilowo nie ma.

Army of Two jest chyba skierowana dla 2 graczy. Samemu da się w to grac question.gif

Jakby ktoś chciał pograć w The History Channel: Battle for the Pacific, to przestrzegam, że gra jest bardzo krótka (w nie całe 2 dni ją przeszedłem), a na serwerach nikogo niema, ani 1 gracza. mellow.gif
Nekrokatolik
pod koniec miesiąca kupuje sobie 3 gry. na 100%: GTA 4 i Burnout paradise.a 3: Warhawk, Folklore czy Assasins Creed? która najlepsza?
Tomasson225
Mając na uwadzę to, że zarówno GTA IV jak i Burnout Paradise będą/są grami o super trybie multi (w GTA się taki zapowiada) to polecę Ci Assassin's Creed smile.gif Warhawk ma tylko tryb multi, który pochłania dużo czasu (za dużo jak na półce leży GTA:P). Folklore możesz wziąć tylko jeżeli podoba Ci się taki typ gier smile.gif Pozdrawiam.
marcin0903
Będę kupował jakąś grę, lecz nie wiem jaką chodzi mi o coś świeżego i dobrego smile.gif - myśle nad Condemned 2, lecz lekko obawiam się tego "zeschizowanego" klimatu, bo poprostu nie lubie tego typu gier. Czy ten klimat nadal jest taki straszny smile.gif? Może jest jeszcze coś innego wartego uwagi?
alien666
R6:V2 - online dobry, gameplay dobry - może to tylko mission pack, ale za to jaki! smile.gif
marcin0903
Mam na X360 smile.gif - coś jeszcze jest biggrin.gif?
quill
Gral ktos w enchanted arms?

jestem zdesperowanym fanem jrpegow i chce w cos pograc, ale czy warto wogole to kupowac?
blantman
CYTAT(quill @ 8 04 2008, 23:28) *
Gral ktos w enchanted arms?

jestem zdesperowanym fanem jrpegow i chce w cos pograc, ale czy warto wogole to kupowac?

nie warto grałem na x360 (a się niczym wersje nie różnią ) na ps3 to tylko folklore jest w miarę, na razie kup sobie coś z ps2 jeżeli masz kompatybilność wsteczną lub załatw se x360 i pograj w pare jrpg wink.gif
Strife
Moim zdaniem warto, mam to od wczoraj i jak narazie gra sie całkiem przyjemnie, ta gra to zwykły przeciętniak, ale na ps3 na razie nie ma nic innego. Jesli lubisz jRPG to narazie tylko x360 wchodzi w gre.
alexx-1
CYTAT(marcin0903 @ 5 04 2008, 19:02) *
Będę kupował jakąś grę, lecz nie wiem jaką chodzi mi o coś świeżego i dobrego smile.gif - myśle nad Condemned 2, lecz lekko obawiam się tego "zeschizowanego" klimatu, bo poprostu nie lubie tego typu gier. Czy ten klimat nadal jest taki straszny smile.gif? Może jest jeszcze coś innego wartego uwagi?

Jesli szukasz jakiegos horroru to polecam The Darkness, naprawde dobra gra.
MoniqaPS2PSP
lair czy heavenly sword? nie mogę się zdecydować którą kupić najpierw smile.gif
Tomasson225
Lair jest dłuższa i dość przyjemna. Ja wziąłbym Lair'a smile.gif
easy
Zastanawiam się właśnie nad Lair, czy ta gra nie jest monotonna?
Tomasson225
Grałem w nią trochę i jest dosyć ciekawa smile.gif Radzę spróbować. Sam bym kupił ale trzeba mieć kasę na GT5 i GH III a później GTA 4 itd. biggrin.gif
grzes_l
Heavenly Sword. Zdecydowanie.
Lair jest troche zbyt chaotyczny. Natomiast HS to arcydzielo. Nie opieralbym sie na opiniach kogos kto gral pare minut ;P

Posiadam obie. Od HS nie moglem sie oderwac. Poziom trudnosci bossow potrafi przytrzymac przy grze dosc dlugo. Historia jest przepiekna i smutna.

aux
Czy COD4 na PS3 jest tak samo dobre jak na pozostałe paltformy? Chodzi mi o singla.

Szukam jakiejś fajnej, brudnej ścigałki bo nie samym GT5P człowiek żyje, co kupić:

Colin McRae DIRT czy Motorstorm?

Aha, jeszcze jedno: jaka jest w tym momencie najfajniejsza gra z singlem żeby pograć z ziomkiem dwoma padami na jednym TV (co-op, split screen) ?
Tomasson225
CoD4 na PS3 jest zaje(pipi) biggrin.gif Nawet jeżeli chodzi o samego singla. Co do brudnej ścigałki to możesz kupić i jedną i drugą bo obydwie można tanio znaleźć na allegro, ale jeżeli wybierasz jedną to MotorStorm jest ekstra smile.gif A najlepsza gra po co-op? Hmmm... Army of Two smile.gif
Ficuś
CoD4 jest identyczne jak na x360(nic nie zwalnia,wygląda tak samo),czyli genialny ,choć krótki single player + nieśmiertelny multi

Colin i Motorstorm-oba tytuły bardzo dobre,zależy co lubisz,rajdy to bardziej ściganie z samym sobą,MS to rywalizacja z innymi,zarówno w single player jak i multi.

Na dwóch
- Resistance
- Army od Two
- Kane & Lynch
Tomasson225
Co do gier na dwóch to grałem we wszystkie z podanych przez Ficusia i najlepszą z nich jest Army of Two potem Resistance a na końcu Kane&Lynch smile.gif Army of Two powala filmową grafiką, ogromną ilością broni i możliwością ulepszania ich smile.gif
HikiQmori
CYTAT(MoniqaPS2PSP @ 14 04 2008, 20:05) *
lair czy heavenly sword? nie mogę się zdecydować którą kupić najpierw smile.gif

Obie gry niespecjalnie porażające, jeżeli jednak już miałbym wybierać to chyba wziąłbym HS. Gra jest cholernie krótka (ok.8h), na jeden raz, a jeżeli nie przepadasz za slasherami opierającymi się w głównej mierze na mashowaniu i preferujesz bardziej techniczne nawalanki (Ninja gaiden, DMC) to znudzi cię jeszcze nim zdążysz ją ukończyć, ja mniej więcej w połowie gry musiałem się zmuszać żeby dotrwać do końca. Wprawdzie nie można odmówić jej piękna, grafika to najwyższa półka na ps3, muzyka też nie gorsza, ma kilka fajnych patentów (QTE, wykorzystanie sixaxisa podczas walk), ale dla mnie to zwykły średniak ubrany w piękne szaty. Zagrasz, podniecisz się oprawą wizualną, odłożysz na półke, zapomnisz. W Laira grałem krótko, ale szczerze mówiąc jeszcze mniej mnie do siebie przekonał niż HS, monotonia bije z tej gry już po kilku pierwszych godzinach grania. Tak więc bardziej polecam kilkugodzinną przygode z niezbyt urodziwą panną Nariko, ale to już od biedy, jeżeli wcześniej zaliczyłaś prawdziwe mast hevy na ps3.
grzes_l
CYTAT(HikiQmori @ 15 04 2008, 10:23) *
z niezbyt urodziwą panną Nariko,

WTF?

Dla casual playerow HS jest duzo lepszym wyborem niz DMC czy Ninja Gaiden - ktorych moc wlasnie polega wlasciwie tylko na tluczeniu przyciskow bo cala historia jest mocno naciagana i czasem zenujaca (wyraznie przedzial wiekowy do ktorego sa adresowane jest zaprawde szeroki).
W HS oprocz doskonalej zabawy jest jeszcze sensowna i sensownie pokazana historia.
Dla mnie to HS jest must have nawet przed DMC4.
Dla hardcore playerow byc moze nie, choc znam takich, ktorzy tez ja wyzej cenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.