Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
HikiQmori
CYTAT(grzes_l @ 15 04 2008, 11:44) *
CYTAT(HikiQmori @ 15 04 2008, 10:23) *
z niezbyt urodziwą panną Nariko,

WTF?

Jakie WTF? Przecież żadna z niej laska, miałeś wzrok zawieszony cały czas na jej cyckach czy od czasu do czasu zerknąłeś też na jej twarz? Yuck.

Dla casual playerow HS jest duzo lepszym wyborem niz DMC czy Ninja Gaiden - ktorych moc wlasnie polega wlasciwie tylko na tluczeniu przyciskow

Ale za to jakim tłuczeniu, przy tych grach nie wystarczy po prostu nawalać na przemian w dwa przyciski z jak największą prędkością, wymagana jest wprawa i bardzo dobra znajomość systemu, perfekcja przy wykonywaniu poszczególnych kombinacji, taktyki na przeciwników, przy czym nawet lamer przy odrobinie samozaparcia mógłby odnaleźć się tu bardzo szybko. W HS po prostu chodzisz i rżniesz czasem odpalając jakiąś bajerancką akcje, bez polotu i krzty finezji. Tutaj masz racje, dla casual playerów będzie to dobra zabawa, ale nawet takim graczom znudzi się bardzo szybko, bo ile można iść przed siebie tak naprawde nie robiąc nic poza podziwianiem efektownej sieki na ekranie?

bo cala historia jest mocno naciagana i czasem zenujaca (wyraznie przedzial wiekowy do ktorego sa adresowane jest zaprawde szeroki).

A w HS jaka ona jest? Może nie żenująca, może nie naciągana, ale nudna na pewno. Przez całą przygode dzieje się niewiele, zaskakujących zwrotów akcji jak na lekarstwo, a niektóre postacie są jeszcze bardziej idiotyczne i przerysowane niż w serii MGS (mam na myśli głównie bossów). DMC jest cholernie płytki, mocno komiksowy, ale tam przynajmniej coś się dzieje. I tak samo w NG.

W HS oprocz doskonalej zabawy jest jeszcze sensowna i sensownie pokazana historia.
Dla mnie to HS jest must have nawet przed DMC4.
Dla hardcore playerow byc moze nie, choc znam takich, ktorzy tez ja wyzej cenia.

Sensowna historia...niech będzie, jest nudna, ale sensowna. Nie lepsza niż w innych tego typu grach. No, ale jest sensowna, grunt to sensowność. W końcu to klucz do udanego scenariusza, nieprawdaż?
Tylko zarówno HS, NG jak i DMC to slashery, a decydując się na granie w slashery mało kto zwraca uwagę na przedstawioną historię, w takich grach chodzi głównie o rżnięcie, a w pod tym względem znacznie lepiej wypadają przygody Ryu i Nero. Tak więc kto ma ochote przede wszystkim oglądać ładne widoki przy minimalnym wysiłku niech bierze Heavently, kto chce naprawde grać radze spróbować Ninja Gaiden tudzież serii DMC, raz że te gry mają swój własny unikalny, zapadający w pamięci charakter, a dwa że nie nudzą się tak szybko. Heavently Sword nie ważne jakby ci nie przypasiło przy pierwszym podejściu to i tak już po paru dniach zacznie kurzyć się na półce.
easy
CYTAT(grzes_l @ 15 04 2008, 07:52) *
Heavenly Sword. Zdecydowanie.
Lair jest troche zbyt chaotyczny. Natomiast HS to arcydzielo. Nie opieralbym sie na opiniach kogos kto gral pare minut ;P

Posiadam obie. Od HS nie moglem sie oderwac. Poziom trudnosci bossow potrafi przytrzymac przy grze dosc dlugo. Historia jest przepiekna i smutna.

HS właśnie skończyłem i mam ochotę pograć w coś w klimatach fantasy, dlatego zastanawiam się nad Lair.

BTW ciekawe czy powstanie jakaś killerska część Władcy Pierścieni na next-geny, po możliwościach jakie pokazała HS można by się spodziewać czegoś klimatycznego.
grzes_l
CYTAT(HikiQmori @ 15 04 2008, 12:49) *
DMC jest cholernie płytki, mocno komiksowy, ale tam przynajmniej coś się dzieje. I tak samo w NG.

<...>

, kto chce naprawde grać radze spróbować Ninja Gaiden tudzież serii DMC, raz że te gry mają swój własny unikalny, zapadający w pamięci charakter, a dwa że nie nudzą się tak szybko. Heavently Sword nie ważne jakby ci nie przypasiło przy pierwszym podejściu to i tak już po paru dniach zacznie kurzyć się na półce.

NG mnie po prostu znudzil i kurzy sie na polce. Mysle ze to przez unikalny charakter i ze cos sie dzieje. Kiedys pewnie wroce jak juz naprawde nie bede mial co robic...

Do DMC owszem chetnie powracam, podobnie do HS. Tyle ze jesli chodzi o nude w historii to tluczenie tych samych bosow po 3/4 razy naprawde jest zajmujace w DMC4. Gdzie nie pojde to te same okolice i ci sami bossowie... A zabawa glownie polega na tym zeby robiac ciagle to samo robic to za pare punktow wiecej...

Podoba mi sie ze dopatrzyles sie jeszcze w tym wszystkim finezji... Na dodatek ma to byc cos co odroznia te gry od HS.

Zakoncze, ze o gustach sie nie dyskutuje, do czego mozna dojsc gdy mowisz ze Nariko nie jest piekna. Pytanie sie tylko cisnie czy w ogole grales w HS?
MoniqaPS2PSP
hmm.. większosć dobrych multiplatformowych gier tj dmc 4posiadam juz na x360 dlatego zastanawiam się nad jakimś exclusivem na ps3, czymś świerzym.
Ilona1973
CYTAT(MoniqaPS2PSP @ 15 04 2008, 18:35) *
hmm.. większosć dobrych multiplatformowych gier tj dmc 4posiadam juz na x360 dlatego zastanawiam się nad jakimś exclusivem na ps3, czymś świerzym.

Kup sobie "Burnout Paradise" to pogramy on-line.
Ostatnio grałam z Chickenem i bardzo mi się spodobało smile.gif
Tomasson225
Ale chodziło raczej o Exclusive'y Ilona smile.gif. Moniga z exclusive'ów to może Ratchet, GT5, Uncharted, Resis bądź MotorStorm?
Dr.Czekolada
Ja mam taki problem że szukam jakiegoś dobrego slashera (czyli mnóstwo wrogów, łupaniny, i możliwość dołączenia qmpla - opcjonalnie tongue.gif). Mój wybór stoi między Dynasty Warriors 6 a Viking: Battle of Asgard. Które powinienem wybrać ?? (żeby nie było, słyszalem wiele złego nt serii DW, ale mi ona chyba nigdy sie nie znudzi, miałem do czynienia z czwórką na PC smile.gif).
MoniqaPS2PSP
CYTAT(Tomasson225 @ 15 04 2008, 21:12) *
Ale chodziło raczej o Exclusive'y Ilona smile.gif. Moniga z exclusive'ów to może Ratchet, GT5, Uncharted, Resis bądź MotorStorm?

burnouta już obcykałam na 360. ratcheta i uncharted mam. gt5 proloque... wolę poczekac na pełną wersję smile.gif jak na razie zdycha mi wysłużony czytnik w ps2 więc kaska pójdzie na nowy zamiast na grę... właśnie jestem w trakcie rozkręcania małego czarnucha ;D
w każdym razie dzięki za porady
HikiQmori
CYTAT(grzes_l @ 15 04 2008, 15:24) *
Zakoncze, ze o gustach sie nie dyskutuje, do czego mozna dojsc gdy mowisz ze Nariko nie jest piekna. Pytanie sie tylko cisnie czy w ogole grales w HS?

Gusta. Czasem wypada odsunąć je na bok i spojrzeć obiektywnie, 'na trzeźwo'. Ja patrze obiektywnie na Nariko i widze kobiete z ładnym ciałem i brzydką twarzą. Nie rozumiem jak można nazwać ją piękną kobietą patrząc tylko pod kątem samego ciała nie zwracając uwagi na twarz (Pamele Anderson też określisz mianem pięknej?). Tak samo nie rozumiem jak można nazwać HS bardzo dobrą grą, czy o zgrozo - hitem, patrząc tylko pod względem graficznym, nie zwracając uwagi na całą reszte. W końcu, czym innym miałaby zachwycić ta gra? Rozbudowanym systemem? Przemyślanymi walkami? Wspaniałym scenariuszem? DMC i NG mają swoje wady, niektóre nawet bardzo rażące, ale generalnie jako gry spisują się lepiej. Mają do zaoferowania graczowi znacznie więcej niż taki HS. Prawda jest taka że większość graczy kupi Heavently Sword tylko po to żeby popodniecać się jej możliwościami graficznymi, bo do grania na dłuższą mete sie nie nadaje. Bardzo przeciętny slasher w ładnym opakowaniu. Tyle.

waldusthecyc
CYTAT(HikiQmori @ 17 04 2008, 14:50) *
Bardzo przeciętny slasher w ładnym opakowaniu. Tyle.

To jak Resident Evil 4 biggrin.gif
Lem
HS jest dobra gra ale za te 5h gry nie dalbym za nia 200zl. Bardzo mi sie spodobal Uncharted ale tez dosyc krotki, choc grafika moze i czasami zbyt kolorowa to zapiera dech w piersiach. Najwiecej czasu spedzilem z CoD4 i musze powiedziec ze ta gra poprostu zamiata (jesli masz podlaczona konsole do neta). Jesli ktos lubi bajki to Ratchet & Clank wciagnie gracza na dlugie godziny i nie dziwie sie bo ow gra jest jednym z najlepszych exclusiwow w obecnej chwili na ps3.
Pozdrawiam cool.gif
waldusthecyc
Niesamowite ja gusta są różne - ja przy Ratchet zanudziłem się na śmierć. Ale z pewnością jest to dobra gra, tylko nie trafia w moje gusta. pozdr
waldi
napletator
Ja mam maly dylemat co wybrac. Czailem sie na Fight Nighta albo na Prologue'a i nie wiem sam co wybrac. Gierki zdeka inne, ale obydwie sportowe mozna powiedziec biggrin.gif Chodzi mi o to ktora gierka jest lepsza do pogrania sobie samemu, okazyjnie po necie. Jeszcze przez mysl mi przeszedl Colin, ale nie wiem czy tam online jest.
Danilo1972
Zacząłem właśnie w Colina grać i powiem Ci że to całkiem niezła gra.
Ma oczywiście opcje sieciowe.
Trzeba tylko zaakceptować, że jest to gra o wyścigach wszelakich (ciężarówki, WRC, przednionapędówki czy buggy).
Model jazdy całkiem znośny, grafa też.
malcher
Zastanawiam się nad zakupem PS3. Mam już Xboxa 360, więc pleja używałbym tylko do gier, których nie ma na X'ie. Możecie zapodać jakieś przykłady exclusive'ów dla PS3 na najbliższy czas (powiedzmy 6-12 miechów)? Trochę się orientuję, wiem o MGS, Killzone 2, Little Big Planet i Tekkenie. Coś jeszcze wartego polecenia zapowiedziano do końca roku?
Tomasson225
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=20553 smile.gif Życzę przyjemnej lektury tongue.gif
Lem
Witam
Stanolem przed trudnym wyborem zamierzam kupic gre ale nie wiem jaka. Ostro sie zastanawiam czy wybrac Assassins Creeda czy Unreala 3? Moze jescze w gre wchodzi Ratchet & clank. Tak sobie mysle assassin oferuje swietna kampanie i swietne przezycia (wspinaczka po domach) natomiast po jej przejsciu zapewne odloze ja na pulke, Unreal natomiast nie oferuje zadnej super ciekawej kampanii tylko pozadna nawalanke przez neta ktora moze sie jednak znudzic. I problemem jest to ze nie wiem co wole bardziej swietna kampanie bez mozliwosci onlinu czy dobry online bez (prawie) kampani.
Pomocy!!!
Ocelot
CYTAT(Lem @ 24 04 2008, 15:13) *
Witam
Stanolem przed trudnym wyborem zamierzam kupic gre ale nie wiem jaka. Ostro sie zastanawiam czy wybrac Assassins Creeda czy Unreala 3? Moze jescze w gre wchodzi Ratchet & clank. Tak sobie mysle assassin oferuje swietna kampanie i swietne przezycia (wspinaczka po domach) natomiast po jej przejsciu zapewne odloze ja na pulke, Unreal natomiast nie oferuje zadnej super ciekawej kampanii tylko pozadna nawalanke przez neta ktora moze sie jednak znudzic. I problemem jest to ze nie wiem co wole bardziej swietna kampanie bez mozliwosci onlinu czy dobry online bez (prawie) kampani.
Pomocy!!!

Witam, stanołem przed Twoim postem i po prostu aż mnie oczy bolą. Odradzam Assassins Creeda bo domyślam się że jak ktoś pisze "pułke" to zakładam że skoro po polsku nie potrafi napisać tak prostego słowa, to po angielsku nie czai kompletnie nic. Sądząc po stylu pisania doradzam Ratcheta- odpowiada mentalnemu rozwojowi pytającego... pozdro

PS: szczera odpowiedź coby nie było że sarkazm..
diolek
z tych co podales to tylko i wylacznie RATCHET !!! gra cudna!
Lem
Kazdemu moze sie zdarzyc blad a tak wogole to w miejscowosci w ktorej mieszkam bardzo popularny jest jezyk slaski no i wlasnie w tym jezyku to slowo "pulka" napisalem biggrin.gif Mysle ze takie wpadki juz sie nie powtorza a jak tak to pech zawsze bylem slaby z pola ;/ wole mate
Pozdrowienia

Ps: Angielski umiem bardzo dobrze
Ilona1973
CYTAT(Ocelot @ 24 04 2008, 19:41) *
CYTAT(Lem @ 24 04 2008, 15:13) *
Witam
Pomocy!!!

Witam, stanołem przed Twoim postem i po prostu aż mnie oczy bolą. Odradzam Assassins Creeda bo domyślam się że jak ktoś pisze "pułke" to zakładam że skoro po polsku nie potrafi napisać tak prostego słowa, to po angielsku nie czai kompletnie nic. Sądząc po stylu pisania doradzam Ratcheta- odpowiada mentalnemu rozwojowi pytającego... pozdro

PS: szczera odpowiedź coby nie było że sarkazm..

W takim razie ludzie grający w "Ratcheta" to mentalnie niedorozwoje???
Nie chcę się czepiać Ocelot ale uważam,że porównanie to jest z d.u.p.y wzięte.
Akurat jestem fanką serii "Ratchet&Clank" i jakoś dziwnie się poczułam po przeczytaniu Twojego posta smile.gif
Tomasson225
Mi akurat też bardzo się spodobał Ratchet, ale nie uważam się w związku z tym za niedorozwoja tongue.gif Osobiście bardzo polecam Ratcheta wink.gif Pozdrawiam.
diolek
ja polecam kazdemu kto jescze niegral JERICHO , gra starsza ,ale superancka, przeszedlem ja 2 razy i naprawde mozna sobie milo poszpilac, a w dodatku teraz mozna ja łyknac za stowke.

polecam!
SORROW
Jericho ma ''zły ''klimat .Jest chora !!! Nie grajcie w nią ...
A poważnie : dobry tytuł, ale mocno poshizowany .Specyficzny.
diolek
CYTAT(SORROW @ 27 04 2008, 22:23) *
Jericho ma ''zły ''klimat .Jest chora !!! Nie grajcie w nią ...
A poważnie : dobry tytuł, ale mocno poshizowany .Specyficzny.

jak dla mnie to jericho jaest calkiem normalne, w porwonaniu do takiego np darkness ,ktory tak ryl beret ze hej .ale jak kto lubi happy.gif
Lem
Witam
Jeszcze raz zwracam sie z prosba do forumowiczow. Mam duzy problem z wybore gry. Zastanawiam sie co bardziej oplaca sie kupic Assassins Creed czy Unreal Tournament 3?? Assassin oferuje swietna kampanie, ale po jej ukonczeniu bede musial odlozyc ge na polke, unreal natomiast oferuje swietny online tylko nie wiem czy z laczem 512 nie bedzie zbyt duzych lagow. Pomocy!!!!
Tomasson225
Bierz Unreal i nawet nie myśl tongue.gif "Kampania" w Assassini trwa jakieś 8h, a w Unreal masz na dodatek on-line wink.gif I nie bój się o łącze bo niektórzy grają na Neo 256 i też jest spoko smile.gif Pozdrawiam.
QTF
zastanawiam sie nad The Darkness. gra juz troche ma ale za to strasznie podobalo mi sie demo... jak wyglada glowna rozgrywka?? i jesczez jedno czy w pelnej wersji mozna dac strzaly pod R1 i L1 bo w demie nie mozna bylo i gralo sie strasznie kiepsko srzelajac ze spustow...
ping
jeżeli demko przypadło Ci do gustu - łykaj bez wahania. Gra jest świetna i ma niepowtarzalny klimat, nie chcę Ci spoilerów rzucać - podróż między światami żywych i umarłych included.
Jazdaone
obecnie najlepsza chyba gierka do lykniecia to gta4.
Vamp
Witam zastanawiam sie miedzy Dark Sector a Viking: Battle for Asgard happy.gif niestety nieposiadam biezacego numeru extrima takze niewiem jakie noty zgarnely.Osoby ktore graly prosze o plusy i minusy obu pozycji rolleyes.gif z gory Dzieki.
Matt90
Niedługo kupuje PS3, i jak na razie mogę sobie pozwolić tylko na 2 gry. Wiem, że jedną z nich będzie GTA IV, ale nie wiem co jeszcze wybrać. Chciałbym jakąś grę, która długo by mi się nie znudziła i będzie posiadała multi. Jaką polecacie?
grzes_l
Gran Turismo 5 Prologue.
Jak sie sprezeysz to za jakies 90 zloty kupisz sobie trzecia gre - uzywke. Wtedy moze to byc COD 4 badz cos konsolowego jak Uncharted czy Heavenly Sword.
Snake_PL
Opłaca się wymieniać Burnouta Paradice na PES'a 2008? Czy może macie jakieś inne propozycje wymieny na jakąś party gre.
Baton_Forever
No witam którą z gier WARTO wziąć jako pierwszą z tych 4 podanych:

Assassin’s Creed, Uncharted: Drake’s Fortune, Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction, Haze
grzes_l
1. Ratchet
2. Uncharted
3. Devil May Cry 4
4. GTA IV
5. COD4 wink.gif

Ostatnie 3 kupilbym przed wymienionymi przez Ciebie pozycjami. Haze ciezko ocenic. Assassin moze zachwycic a moze rozczarowac - bardzo kontrowersyjna gra to jest - zdecydowana czolowka ale nie dla kazdego. Wymienione przeze mnie daja pewniejsza rozrywke i chyba wieksza radosc...
Kotu
Mi Assassin nie podzszedl,ale o gustach sie nie dyskutuje;) Baton polecam Ci Uncharted i GTA4-jak dla mnie dwie gry must have.
_Blizzard_
mam do wyboru 3 jakiekolwiek gry ze starter packów, jakie polecacie ? GTA IV juz jest na "liscie" smile.gif
FLooK
Gran Turismo 5: Prologue i Motorstorm
Baton_Forever
Widze że wszystkim podeszła gierka Uncharted: Drake’s Fortune więc widzę że warto kupić ^^ a gra nie droga bo coś 100 zł biggrin.gif ale najpierw kupię Assassina smile.gif

( GTA 4 mam ciekawa gra jednak GTA SA miało więcej bajerów [ np. dało się koksić ] Fabuła w GTA 4 to coś 65 % gry a gdzie reszta ? )

Zaciekawiła mnie jedna z gier niestety coś mało wiem jeszcze na jej temat gry firmy Sucker Punch gra ma się nazywać INFAMOUS
Lem
Witam
Czy The Orange Box jest dobra gra? Czy warta jest wogole uwagi? Slyszalem cos o duuuuzych spadkach animacji czy one bardzo przeszkadzaja w grze? Half-Life 1 byl dla mnie idealem czy moge sie tego samego spodziewac po HL 2? Zadaje takie moze troche dziwaczne pytania bo mam problem, nie wiem ktora gra jest lepsza czy The Orange Box czy Ratchet & Clank: ToD. Prosze o szybkie odpowiedzi
Za wszystkie odpowiedzi z gory dzieki biggrin.gif
Afroman
Jak bardziej chcesz postrzelac to OB a jak poskakac to R&C. Ja bym bral OB bo na dluzej starczy i Portal jest fajny.
Lem
Dzieki za szybka odpowiedz happy.gif
artex
GTA 4 Vs Metal Gear Solid 4 huh.gif
HikiQmori
CYTAT(artex @ 15 05 2008, 17:58) *

Resident Evil 5.
artex
CYTAT(HikiQmori @ 15 05 2008, 18:17) *

Resident Evil 5.

Dzięki naprawdę naprawdę pomogłeś
FLooK

ICO czy GT4? dry.gif
Ja yebie to przecież całkiem różne gry.
HikiQmori
CYTAT(artex @ 15 05 2008, 20:30) *
CYTAT(HikiQmori @ 15 05 2008, 18:17) *

Resident Evil 5.

Dzięki naprawdę naprawdę pomogłeś

Nie ma za co, pomógłbym bardziej gdybym zagrał w tego MGS'a...tylko że najpierw musiałby się on w ogóle ukazać...
Afroman
Kazdy kupi obie gry, wiec teraz kup GTA4 - przejdz - sprzedaj - dodaj 50 zl i kup MGS4.
estel
GTA4 jakos mega mega mnie nie wciagnela. Od fajna gierka ale zadna rewolucja. MGS to kolejny tasiemiec od Kojimy, ktory mnie zupelnie nie interesuje. Jednak z wschodniej gangsterki z przytupem, a toczacym sie w beczce starym dziadem wybralbym chyba gangstera ;]

Tak btw, Afroman dobrze gada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.