_Blizzard_
18 05 2008, 12:33
CYTAT(FLooK @ 10 05 2008, 19:40)

Gran Turismo 5: Prologue i Motorstorm
Co sadzisz o Ratchet & Clank: ToD zamiast GT5/MotorStorma ? (lubie platformery:))
Jak masz kierownice to bierz GT5:P+Rachet, jak nie masz to zamiast GT weź Motorstorm.
jakubde
18 05 2008, 21:40
Mam pytanie : Kane & Lynch czy The Darkness
Co do tego to nie wiem, ale jeżeli chodzi o Ratcheta to przed nim grałem w GTA IV i mimo wszystko wolę rudego bo jest szybsza i większa rozpierducha, ale GTA IV pod koniec i free-city też ,,RZĄDZI"
Snake_Plissken
20 05 2008, 16:25
Army of Two czy Rainbow Six: Vegas 2?
theGrimReaper669
20 05 2008, 16:40
CYTAT(Snake_Plissken @ 20 05 2008, 16:25)

Army of Two czy Rainbow Six: Vegas 2?
Army of two szybko sie nudzi,zwlaszcza jak sie gra samemu,naprawde tej gry nie polecam-sredniak.
Afroman
20 05 2008, 17:15
W Vegas tez bym nie inwestowal. Krotki i brzydki. Jezeli chcesz ktoras z tych gier dla singla to bym nie kupil ani jednej ani drugiej. Jezeli szukasz dla multi to bralbym AoT dla coopa albo wzialbym COD4 zamiast Vegas. Z tych dwoch(AoT i RSV) gier wzialbym AoT.
Snake_Plissken
20 05 2008, 17:41
Głównie mam zamiar wykorzystać którąś z tych gier do co-op.

A CoD 4 mam
theGrimReaper669
21 05 2008, 10:14
CYTAT(Snake_Plissken @ 20 05 2008, 17:41)

Głównie mam zamiar wykorzystać którąś z tych gier do co-op.

A CoD 4 mam

ja bym nie wyrzucal pieniedzy w bloto,napewno jest wiele ciekawszych gier
Snake_Plissken
21 05 2008, 11:56
A czy warto kupić TES IV: Oblivion lub Clive Baker's: Jericho?
theGrimReaper669
21 05 2008, 13:52
tes to moja ulubiona gra,bierz w ciemno zwlaszcza jak lubisz rpgi
Afroman
21 05 2008, 17:22
Jezeli jeszcze nie grales w Oblivion to odpowiedz jest tylko jedna. Post wyzej ^ .
jericho mozna brac w ciemno , gra jest mocna !! oczywiscie jak lubi sie gry w stylu painkiller czyt serious sam :-)
Bardzo lubię FPSy i RPG, wiec szybkie pytanie, co najlepiej wybrać:
RAINBOWSIX VEGAS?
OBLIVION?
TIMSHIFT?
theGrimReaper669
23 05 2008, 20:04
CYTAT(kenaj @ 23 05 2008, 16:06)

Bardzo lubię FPSy i RPG, wiec szybkie pytanie, co najlepiej wybrać:
RAINBOWSIX VEGAS?
OBLIVION?
TIMSHIFT?
1.Oblivion
2.Timeshft
3.Vegas
duuuuzy dylemat

FIFA 08, Skate, PES 2008 czy Burnout?
karol885
24 05 2008, 09:59
Fifa 08 - najlepszy online
Pes 08 - najlepiej z kumplem
Burnout - najlepiej sam (czasami online)
Wybiesz Sam co dla Ciebie najwazniejsze
waldusthecyc
27 05 2008, 15:14
Panowie i Panie
szukam dobrej F1 na PS3. Jest takowa? Tak w ramach Kubicomanii...
Afroman
27 05 2008, 15:28
Chciałem się spytać jaką grę wybrać bo mam na razie 2
Tutaj jest lista :
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...amp;gr_id=28388Którą byście mi radzili

Najbardziej lubię gry typu fps,tps ,przygodowe oraz wyścigi
Cena to tak do 120 zł
CYTAT(terror @ 28 05 2008, 15:04)

Tutaj jest lista :
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.p...amp;gr_id=28388Którą byście mi radzili

Cena to tak do 120 zł
Z listy widzę tylko dwie gry godne polecenia, Call of Duty 3 i Heavenly Sword.
theGrimReaper669
28 05 2008, 15:21
CYTAT(terror @ 28 05 2008, 14:04)

Tutaj jest lista :

Cena to tak do 120 zł
heavenly sword w pierwszej kolejnosci
dzięki
WhiteBoy
30 05 2008, 16:29
Heavenly Sword, Devil May Cry 4 czy Ninja Gaiden Sigma??a moze Ratchet and Clank? pomozcie bo mam dylemat?
Wolak10
30 05 2008, 18:47
Heavenly Sword jest najsłabsze w mojej opinii z wymienionej trójki i nie istnieje tam takie coś jak replayability(przchodzisz raz i potem może być coraz nudniej, dzięki "mnóstwie secretsów" lol). Jeśli nie grałeś w żadną z poprzednich odsłon NG na X-boxa to wal śmiało, ale miej na uwadze wysoki poziom trudności i fakt, że w przeciwieństwie do DMC4 nie będziesz się relaksował przy niej, a raczej irytował. To tyle ode mnie.
No dobra co prawda konsoli jeszcze nie mam, ale mam już 2 gry - DMC4 i Obliviona, planuję kupić jeszcze trzecią. Zastanawiam się nad Uncharted lub Folklore, wiem że z jednej strony Uncharted to piękna grafika itd ale z drugiej strony czytałem, ze jest to niesamowicie krótka gra, oraz że jak na grę przygodową jest tu za dużo strzelania. Folklore to znowu długa gra, już po obejrzeniu trailerów spodobał mi się jej niesamowity klimat, przywołujący na myśl Medievila, zastanawiam się tylko czy przez dość duży backtracking nie będzie to nudna przygoda, czy są tam jakieś ciekawe questy itp? Jak wygląda edytor dungeonów?
Afroman
30 05 2008, 23:17
Kup MGS4. A jak nie masz tyle kasy to przejdz DMC4 sprzedaj i kup MGS4. Ewentualnie GTA4 ale... kup MGS.
Nie lubię GTA, co do MGS, to raczej nie teraz, ale w przyszłości na pewno. DMC4 na pewno nie sprzedam, bo mam w zwyczaju każde DMC przechodzić po kilka razy
theGrimReaper669
31 05 2008, 10:01
CYTAT(Sowaa @ 31 05 2008, 07:00)

Nie lubię GTA, co do MGS, to raczej nie teraz, ale w przyszłości na pewno. DMC4 na pewno nie sprzedam, bo mam w zwyczaju każde DMC przechodzić po kilka razy

Jezeli wybierac z tych dwoch to polece uncharted,bo to obowiazkowa pozycja na ps3,tymbardziej ze mozna teraz znalesc za grosze.Folklor nie kazdemu sie spodoba bo jest to specyficzny rpg.
CYTAT(theGrimReaper669 @ 31 05 2008, 11:01)

Jezeli wybierac z tych dwoch to polece uncharted,bo to obowiazkowa pozycja na ps3,tymbardziej ze mozna teraz znalesc za grosze.Folklor nie kazdemu sie spodoba bo jest to specyficzny rpg.
Stwierdziłem, że najpierw obczaje dema z PSstore
Bardzo polecam The Darkness gierka za(pipi)ista

jesli ktos lubi klimaty godfather lub conan to warto sprawdzic.Obliviona niepolecam giera niepodeszla mi wogole

teraz zabieram sie za gta4
Race Driver: Grid
czy
Ferrari Challenge

Grałem w demo RD: G i powiem, że widok z kamery ze środka i "fizyka" jest miodzio, ale sądzę, że będzie podobnie jak we wcześniejszych wersjach na PS2, mowa o poziomie trudności, mianowicie niektóre wyścigi są hardcorowe, nie do przejścia. Więc się waham. O F Ch nie wiem nic.
Snake_Plissken
1 06 2008, 18:12
Grał ktoś w Viking: Battle for Asgard? Czy jest to równie dobre co Spartan: Total Warrior na PS2?
HikiQmori
1 06 2008, 18:40
CYTAT(WhiteBoy @ 30 05 2008, 17:29)

Heavenly Sword, Devil May Cry 4 czy Ninja Gaiden Sigma??a moze Ratchet and Clank? pomozcie bo mam dylemat?
DMC4 lub NGS (z naciskiem na to drugie) - sporo siekania w najlepszym, hardkorowym wydaniu. Heavently to przeciętniak z ładną grafiką, w Racheta nie grałem.
Ja bym bral DMC4 dla ralksu a NGS jak chcesz sie pozytywnie powkoorviac.
CYTAT(Sowaa @ 31 05 2008, 11:07)

CYTAT(theGrimReaper669 @ 31 05 2008, 11:01)

Stwierdziłem, że najpierw obczaje dema z PSstore 
no wlasnie
to jest naprawde dobra rzecz przetestowac gre nim sie wyda na nia 100-200zl i dziwne, ze (tak sie przynajmniej wydaje) nikt z tego nie korzysta tylko woli tutaj zadac pytanie
uncharted dobra gra
czy krotka? ciezko odpowiedziec, gdyz praca i zycie prywatne sprawiaja, ze mam bardzo malo czasu na granie i dlugosc (a raczej "krótkosc")gry mi nie przeszkadza (oczywiscie sa granice)
pierwsze przejscie na normal zajelo mi 8 godzin, teraz gram drugi raz z opisem, by zdobyc wszystkie medale i skarby
wiec nie jest chyba tak zle
Ze starcia DMC4, a NGS zwyciesko wychodzi NGS. Lepszy system walki (przynajmniej jest blok ;p ). Ale ogolnie to sa dwie rozne gry. DMC4 polega na biciu przeciwnika, zeby nie mial szansy na kontre. NGS jest bardzej "taktyczny". Czesto blokujesz, rollujesz i czekasz na wyprowadzenie kontry. Co kto lubi.
HS to zupelnie inny rodzaj rozgrywki. Wspaniala przygoda, ktora sie przezywa (w moim przypadku ;] ). Mi tam system walki spodobal. Wszystkie 3 gry sa fajne i we wszystkie nalezy zagrac/miec, jezeli lubisz slashery.
Edit: No i teraz mnie dopadlo pytanie z topica. Zupelnie nie mam pojecia co wziac. Ostrze sobie zabki na DMC4, ale z drugiej strony ma byc premiera na PCta na dniach, wiec troche szkoda mi kasy. NGS... Mam Blacka na Xboxa. Uncharted troche krotkie i demko wcale mi jakos mega nie podeszlo. DBZ jest za malo rozbudowane (20 postaci? 4 plansze?), zeby mnie zadowolic. Myslalem nad Folklore. Demko bardzo mi sie spodobalo, a i gra nie jest zle oceniania. Byc moze jeszcze Burnout, ale gralem tylko w jednego Burnouta na PS2 (tego ostatniego chyba) i znudzilo mi sie po 1 czy 2 dniach. Moze... No wlasnie, moze co? Czekam na propozycje ;]
Edit2: MGS odpada. Nie chce ogladac filmu o dziadku turlajacym sie w beczce gdzies w afganie ;]
Ja polecam Orange Box. Wiele osób uważa, że jest to zabytek ale grubo się mylą. Jeśli ktoś nie grał niech zagra bo klimat jest nieziemski. A ostatni poziom w Portal ma tak wgniatające zakończenie, że głowa mała. Połączenie Cube i klimatu z Łowcy androidów.
Jezeli masz pada i dobry pc to devila mozesz se imo odpuscic. NG masz na xklocku wiec szkoda kasy. Z reszty gier ktore wyminiasz wzialbym Burnouta. GTA4 pewnie masz. Proponuje Guitar Hero 3 - niesamowicie wciaga i jest trudna = dobra do masterowania. Eventualnie GRID lub... MGS4. Ta gra zmiazdzy wszystko na PS3. Mysle ze MGS warto kupic nawet jezeli rowanie w beczkach Cie nie bawi. Sam MGO jest warty zakupu a przeciez to tylko dodatek do singla.
Grida sprawdzilem demko. Dzisiaj bede mial na PCta

MGS4 pewnie kupie, ale dopiero jak stanieje. Az tak wielkim fanem Snake'a nie jestem ;] I w sumie z tego wszystkiego wzialem i DMC4 i Folklore. Przypomnialem sobie jakie byly jajca z DMC3 na PCta, poza tym nic nie moze sie rownac z rozwalaniem demonow siedzac na kanapie ;]
Mam pieniążki na każdą grę i na chwilę obecną nie widzę ŻADNEGO ale to żadnego tytułu wartego kupna. Mam już 9 gier które uważam za "warte posiadania" i jak tak przeglądam całe allegro to po prostu się pytam czy nie kupiłem konsoli rok za wcześnie. Mam już PES 2008, CoD4:Game of the Year, GTA4,Assassins Creed,DMC4, Grid, Burnout Paradise, Grand Turismo Prologue i Uncharted. Niech nastanie już ten 12 czerwca...
Baton_Forever
7 06 2008, 20:04
No wiatm Aktualnie przeszedłem Assassina i GTA 4 super gry

i Mam pytanie czy znacie jakaś fajną przygodówkę / grę akcji wartą polecenia

[ pytanie drugie przy okazji czy zebranie wszystkich flag w Assassinie daje jakiś bonus ]
_Blizzard_
8 06 2008, 01:12
1. Uncharted, Ratchet and Clank ;]
Baton_Forever
8 06 2008, 08:01
Hmmm też dobra propozycja hmmm ale kurczę myślę tez nad Alone in the Dark 5 albo Dark Sector
Alone 5 będzie dopiero w 3 kawartale roku na PS3

problemy z naszą wersją sprawiły,że przesunęli premierę.X360 grę dostanie za kilka dni
Niedługo pojawi się u mnie Ps3(mam nadzieje),jaką grę zakupić jako pierwszą?, będę chciał się z nią pomęczyć około miecha.Tuzy typu gta4 i mgs4 odpadają narazie(cena), myślałem nad Sigmą(zawsze chciałem pograć w NG) ale boję się, że sobie nie poradzę z tym tytułem(choć skilla do gier myślę,że mam

). Preferuję raczej każdy gatunek jeśli gra jest dobra.
WhiteBoy
8 06 2008, 08:56
ze swojej strony mogę polecić Assasins Creed i Uncharted. Obie gry są wspaniałe, Uncharted napewno mniej schematyczne i ciekawsze ale za to dość krótkie. Są natomiast do zdobywania ukryte skarby i punkty + poziomy trudności które przedłużają żywotność ale nie jestem pewien czy na miesiąc starczy - częstego grania napewno nie.
Assasins Creed: przejście zajmie więcęj czasu i do tego jeszcze mnóstwo flag do znalezienia, troche Templarów do zabicia, jedyny minus moim zdaniem jest taki że gra jest schematyczna ale klimat moim zdaniem sprawia że się nie nudzi. Ma też ciekawą oryginalną fabułę.
Pamiętaj, że decydując się na Assasins Creed musisz mieć podłączoną konsolę do internetu bo bez sciągnięcia patcha często się zawiesza.
Dużo Ci powiedzą demka z PS Store -jak kupisz konsolę ,podłącz ją do netu i zasysaj,są tam min demka wg mnie świetnych gier jak DMC4,Uncharted,Ratchet,Sigma,Motorstorm. Do tego dochodzi COD4,który w singlu starcza na ok 6h to w multi jest praktycznie nieśmiertelny.
Zależy czego oczekujesz od pierwszej gry,każda z przeze mnie wymienionych jest bardzo dobra z tym,że wszystkie są stosunkowo krótkie i nie mają multi prócz CoD4,no może za wyjątkiem Ratcheta,którego się przechodzi w ok 20h(Uncharted-ok 8h,DMC-12h).Oczywiscie zawsze mozesz przechodzić grę po parę razy

Motorstorm jest teraz śmiesznie tani,a też to fajne wyścigi-szczególnie w multi rządzą.
CoD4,Uncharted,Ratchet,Sigma,Motorstorm-co wybierzesz będzie ok
CYTAT(Wiolku @ 8 06 2008, 09:44)

Niedługo pojawi się u mnie Ps3(mam nadzieje),jaką grę zakupić jako pierwszą?, będę chciał się z nią pomęczyć około miecha.Tuzy typu gta4 i mgs4 odpadają narazie(cena), myślałem nad Sigmą(zawsze chciałem pograć w NG) ale boję się, że sobie nie poradzę z tym tytułem(choć skilla do gier myślę,że mam

). Preferuję raczej każdy gatunek jeśli gra jest dobra.
Bardziej niż NG polecam DMC4, gram od przedwczoraj (dopiero kupiłem PS3:P) i gra z punktu widzenia fana serii jest naprawdę świetna. Co najważniejsze jeśli lubisz dokładną eksplorację, to misje wydają się naprawdę długie, w porównaniu do NG, piękna grafika i nie ma tu pierdół w stylu walki z czołgami w bazie wojskowej za pomocą miecza (sigh). Poza tym piszesz, że możesz sobie nie poradzić z poziomem trudności, dla wielu DMC4 jest łatwiejszy niż NG, chociaż dla mnie jako fana slasherów (a grałem w NG na Xboksie), NG wcale nie był taki ultrahardkorowy. Wracając do DMC4 są też sekretne misje, z tego co czytałem po przejściu gry masz nowy tryb Bloody Palace, w którym wycinasz zastępy wrogów, także na pewno gra będzie miała cię czym zająć. Chyba, że lubisz japońszczyznę to bierz Folklore, gry jeszcze nie mam ale demo mnie zachwyciło, no i czytałem że to długa gra.
Lub jeśli lubisz PC-towe RPG to bierz Obliviona - mega kobylastą grę na kilka długich miechów grania, ja wciąż czekam na swoją - strajk poczty polskiej
Dzięki za odpowiedzi, Assasina grałem na Piecu i mi się nie spodobał zbyt, DMC4(demo) też i tu już uważam, że giera bardzo dobra,ale skminię sobie ją właśnie na Piecyka(malutkie ma wymagania). Chyba jednak zdecyduję się na Sigme,coś czuję, że mi tak gra się spodoba
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.