Tomasson225
9 09 2008, 06:19
Hehe

Bardzo dobre pytanie. To juz zalezy tylko i wylacznie od tego co bardziej lubisz. Czy wolisz pojezdzic samochodami standardowymi czy tuningowanymi. Gralem w obydwie pelne wersje i powiem szczerze ze na Twoim miejscu wybralbym jednak dzielo Codemasters ze wzgledu na realizm (wchodzenie w ostry zakret przy predkosci 300 kmh a la NFS tu sie nie sprawdza). Ani w jedna ani w druga gre nie gralem po sieci bo w GRiDa gralem tylko na PC a GT5 mam w wersji JAP wiec nie bardzo rozumiem

Ale na forum mozesz poczytac, ze on-line w Gran Tourismo praktycznie nie istnieje

Mam nadzieje, ze pomoglem (i to dosc szybko

). Pozdrawiam.
Tomasson225
11 09 2008, 17:19
Battlefield:Bad Company czy Buzz! Quiz TV? Wiem, ze to tak jakby porownywac Mercedesa do Lamborghini, ale musze sie dobrze zastanowic. Na razie jestem blizej zakupu Buzz'a, gdyz o multi w Battlefield slyszalem wiele zlych rzeczy, a poza tym to do gry po sieci mam CoD4 i Resistance, a niedlugo Resistance2 i Far Cry2. Wiem, ze ciezko bedzie Wam odpowiedziec ale postarajcie sie

Sorry za brak polskich znakow ale moj komputer ich nie posiada
krak2610
11 09 2008, 17:47
CYTAT(Tomasson225 @ 11 09 2008, 18:19)

Battlefield:Bad Company czy Buzz! Quiz TV? Wiem, ze to tak jakby porownywac Mercedesa do Lamborghini, ale musze sie dobrze zastanowic. Na razie jestem blizej zakupu Buzz'a, gdyz o multi w Battlefield slyszalem wiele zlych rzeczy, a poza tym to do gry po sieci mam CoD4 i Resistance, a niedlugo Resistance2 i Far Cry2. Wiem, ze ciezko bedzie Wam odpowiedziec ale postarajcie sie

Sorry za brak polskich znakow ale moj komputer ich nie posiada

Skoro masz CoD`a to bierz Buzza i po sprawie
Tomasson225
11 09 2008, 17:57
Dzieki za wypowiedz krak2610

Ktos jeszcze swoje za i przeciw?
theGrimReaper669
11 09 2008, 18:18
CYTAT(Tomasson225 @ 11 09 2008, 17:19)

Battlefield:Bad Company czy Buzz! Quiz TV? Wiem, ze to tak jakby porownywac Mercedesa do Lamborghini
zle porownanie,to jest jak by porownac rower do samochodu..
wiele ciekawych fps zmierza na nasz konsole,wiec nie warto inwestowac w sredniego Batllefield
Tomasson225
11 09 2008, 18:26
No w sumie zle porownanie

A z tych co nadchodza zarzadzi (IMO) Resistance2. Gdyby nie to ze "lvl'owanie" w CoD4 wciaga to nie odszedlbym od Resistance. No a po kilku miesiacach od Resistance przyjdzie czas na KillZone2!!! Przekonaliscie mnie, kupie Buzza a poza tym mam jeszcze wiele gier do przejscia, a nie znowu zajmowac sie multi Battlefielda (zagram w niego tylko singla bo gre pozycze od kolegi

). Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam
PatrykPSX
13 09 2008, 15:08
Ratchet and Clank: ToD czy może Assassin's Creed?Która gra jest bardziej miodna , jeśli można tak to określić?

Assassin wyszedł teraz bodajże w platynie i mam takie pytanie.Czy wersja platynowa jest po polsku i ma zainstalowanego patcha?
triboy17@o2.pl
13 09 2008, 19:32
Jeżeli grałeś w poprzednie Ratchet'y i nie masz jeszcze tego dosyć, śmiało atakuj ToD. Czas gry, system rozgrywki i mnóstwo dobrego humoru, to główne plusy tej pozycji. Minusem mimo wszystko jest to, że to w sumie kolejny raz dostajemy to samo...
Na temat Assasin Creed nie mam zdania, nie grałem.
Z tego co wiem, to Assassin nie wyszedł w Europie w platynie, tylko w Ameryce. Za to Ratchet jest

Polecam ci Ratcheta.
CYTAT(triboy17@o2.pl @ 13 09 2008, 20:32)

Jeżeli grałeś w poprzednie Ratchet'y i nie masz jeszcze tego dosyć, śmiało atakuj ToD. Czas gry, system rozgrywki i mnóstwo dobrego humoru, to główne plusy tej pozycji. Minusem mimo wszystko jest to, że to w sumie kolejny raz dostajemy to samo...
Na temat Assasin Creed nie mam zdania, nie grałem.
ale głupoty piszesz, pewnie nawet w ogole w ta gre nie grales

zartuje oczywiscie
pod tym tekstem podpisuje sie w 100%
w assasina nie gralem, jak bedzie gdzies tanio do wyrwania to sie skusze
jesli chodzi o ratcheta to 1,2,3 i gladiatora skonczylem z ogromnym bananem na twarzy i tod byl praktycznie jedyna gra, ktora sklaniala mnie do zakupu ps3, kupilem wersje z ratchetem i unchartedem i o ile gdzies tak w polowie dopadl mnie syndrom "to samo tylko lepsza grafa", tak pod koniec znowu banan na mych ustach sie pojawil
wiec podsumuje:
tak, to juz 5 raz to samo, ale czego nowego byscie chcieli?
triboy17@o2.pl
13 09 2008, 21:39
CYTAT(.... @ 13 09 2008, 22:15)

ale głupoty piszesz, pewnie nawet w ogole w ta gre nie grales
To się wściekłem w pierwszym momencie:)
Musiałem dać jakiegoś minusa, żeby wyglądało obiektywnie. 1,2,3 i Tod zaliczone:)
CYTAT(PatrykPSX @ 13 09 2008, 16:08)

Ratchet and Clank: ToD czy może Assassin's Creed?Która gra jest bardziej miodna , jeśli można tak to określić?

Assassin wyszedł teraz bodajże w platynie i mam takie pytanie.Czy wersja platynowa jest po polsku i ma zainstalowanego patcha?
Asassins Creed to przereklamowany, pusty, niedopracowany badziew. Pograłem 3 godziny i miałem serdecznie dosyć. Szkoda 80 zł, więc nawet nie myśl o jej zakupie, ale pożyczeniu od kolegi na jedną dobę.
pierwsze 2 godziny w assasinie to na przemian scenka, dialog, troche gry, jak w mgs2. w ratchecie non stop cos sie dzieje wiec na nude nie bedziesz nazekal przez jakies 15-20h (przejscie gry+jakies dodatkowe wyzwania)
Nie wiem co wybrać z nadchodzących gier na październik

Kasa odłożona, teraz decyzja. Niech dadzą to demo PES2009, bo Konami co raz mniej ufam.
Bes kitu, mam do wyboru Fife 09, LBP i Bioshocka. Tego ostatniego mozna przeczekac az stanieje i teoretycznie fifa jak bedzie rozdawana z bundlami to tez szybko stanieje. Nie wiem moze ktos ma podobny dylemat.
ja też mam wydelamt co do wyboru gier-Na chwilę obecną na 100% biorę Wipeout HD i Fife 09,z reszty gier będę musiał wybrać tylko jeden tytuł(bo na tyle mnie w chwili obecnej stać

)-Fallou3,Bioshock,LBP,Far Cry2,MS2.Kurcze każda gra super,nie mam pojęcia na co się zdecydować
Ken Marinaris
20 09 2008, 15:09
Gry sportowe bardzo szybko tanieja,co wiecej-2-3 letnie produkcje sa niestety nic nie warte. Nie wiem czy inwestowanie w Fife albo Nba 200 zeta jest dobrym posunieciem! Za rok bedzie warta 20:))
takim tokiem rozumowania to chyba nigdy bym nie kupił gry sportowej

tym bardziej mam głód na piłkę nożną bo w tej generacji na dobrą sprawę jeszcze w żaden tytuł o tej tematyce ,dużo nie grałem.
LBP,Fallout3,Bioshock- 2 gry z tych do wyboru,pomóżcie

(Far Cry 2 i MS2 już skreśliłem)
Ken Marinaris
20 09 2008, 15:55
CYTAT(Ficuś @ 20 09 2008, 15:15)

takim tokiem rozumowania to chyba nigdy bym nie kupił gry sportowej

i tak bogaci sie np EA,rokrocznie zbiera kase swymi tasiemcami. Ale jesli ktos bardzo lubi sportowe...,chyba nie wyboru.
Skotnik
20 09 2008, 16:42
Ficuś moim zdaniem Fallout 3

Wszystkie gry z tych 3 bym chciał ale pierwszą kupiłbym F3

Myślę że długa rozgrywka jest dużym plusem tutaj
Jeśli nie grałeś w Biszkopta to zdecydowanie on. Gra jest masakratorem

ja już biorę Pes'a nowego.
niech jeszcze ktoś mi napisze ,że najlepiej wziąć LBP i dalej będę w punckie wyjścia

.Tzn na bank te trzy gry kupię(F3,Bioshock i LBP) ,pytanie tylko które pójdą na pierwszy ogień ,bo na wszystkie mnie nie stać.
Chyba wybieram Bioshocka(w ile się ją przechodzi?)-od zawsze go zazdrościłem xboxowcom

,to teraz pytanie czy LBP czy F3-wogóle kiedy ma wyjść polska wersja bo preorder w psx extreme dotyczy tylko angielskiej
Bioshock to spokojnie ponad 20h miodnej gry.Trofea jeszcze będą więc nie mam pytań gdy ktoś jeszcze nie grał.
Ja osobiście mam zamiar importować Eternal Sonata z US, bo brak rpgów na PS3 powoduje u mnie zaparcia! a Disgaea 3 to bardziej sRPG >.>
Mam dylemat tylko odnośnie pozycji 2 i 3, bo więcej niż 3 gier nie chce kupić z braku czasu na je wszystkie ;p mam do wyboru Armored Core for Answer, Golden Axe, Fallout 3 (tutaj może PC bo taniej) Silent Hill 5 (podobnie jak F3)......ktoś ma jakieś wieści o Golden Axe? na sieci prawie nic, a premiera za parę dni.....jestem bardzo ciekaw, czy będzie klop, czy lepsze od Heavenly Swords oO
Mr. Blue
22 09 2008, 15:42
Fallout 3 czy Bioshock? Co pierwsze?
theGrimReaper669
22 09 2008, 15:50
ale to jest temat jaka gre wybrac a nie co pierwsze

, bierz bioshocka,a z falloutem i tak posiedzisz kupe czasu,cos a'la Oblivion
Granat1987
22 09 2008, 22:21
Ficuś a nie myślałeś jeszcze nad Dead Space?? Zapowiada się miodzio
No ja myślę że najpierw powinieneś kupić bioschocka, przejsc, sprzedać a w miedzyczasie doczekamy sie wersji PL Fallouta. LBP I F3 to gry na dłuuugie godziny grania, więc teoretycznie długo byś czekał na Bioshocka (jeśli mówimy o przechodzeniu i sprzedawaniu).
@Granat1987
No właśnie ja też się przymierzam do Dead Space, poważnie sie zastanawiam nad preorderem bo bardzo mi brakuje takich klimatów w takim wykonaniu
Oczywiście pozostałe wymienione tu tytuły są dla mnie obowiązkowe i podobnie jak u Ficusia rozchodzi się jedynie o kolejność

LBP na szczęście kupi moja połowa więc zostanie kasa na MS2 lub FC2 (z naciskiem na MS2, z FC2 czekam na recke w PE i może kupie ale jako używke z allegro)
Granat1987
25 09 2008, 12:23
Też się zastanawiam nad preorderem jak zaamówisz we wrzesniu w sklepie psx to dostaniesz upominek

Zdecydowałem się złożyłem zamówienie PES2009, BioShock, Dead Space

. A co, mam nadzeję że się nie zawiodę
Wkoncu posiądając ps3 czuje ze mam konsole nowej generacji. Wychodzi masa swietnie wygladajacych gier a ja nie wiem na co wydac kase(. Tego mi brakowalo!:) Dzisiaj zaczynam jesienny szturm od Wipeouta HD a takto to naprawde nie wiem z kad wziac pieniadze ( i czas) zeby zagrac we wszytskie gry ktore chce w tym roku czyli : Brothers in Arms, Dead Space, Bioshock, Silent Hill, Alone in the dark(dostaniemy znacznie poprawioną/dopakowaną wersje), Resistance 2, Prince of Persia, Tomb Rider Underworld,White Knights Chronicles, Valkyria Chronicles a oprocz tego chce jeszcze nadrobic Foklore...
P.S. Zapomnialbym o Pure ktorego demko zrobilo na mnie swietne wraznie. Tylko gdzie nowy SSX??
Czy w MGS 4 jest multi? Słyszałem, że jest coś takiego jak Metal Gear Online, ale czy on jest zawarty w MGS 4?
Dead Space - 14 Paź
Tomb Raider Underworld - 3 Lis
Fifa 09 - 14 Paź
Co wybrać ? Co czytam w psxie artykuły na temat Dead Space mam na niego coraz większą ochotę, Tomb Raider też zapowiada się miodnie, zawsze od fify wolałem pesa ale to co pokazało demo mnie zniechęciło ;/
Ken Marinaris
5 10 2008, 14:35
wybrac cos starszego.w co nie grales. Poczekac 2/3 miechy-kupic TOMB RAIDERA. Cena Fify bedzie spadac bardzo szybko.
theGrimReaper669
5 10 2008, 15:33
lol,totalnie nie podobne do siebie gry z ktorych to dwie sie jeszcze nie ukazaly...i jak ci tu pomoc?
Koniec tego miecha. Którą z gier brać od razu w dniu premiery? Far Cry 2, Little Big Planet, Midnight Club: Los Angeles, Saints Row 2?
Fallout 3 to pewniak, nie przepuszczę tej gry. Problem z dobraniem tej drugiej (chyba że poczekam do 7 listopada i tak jakoś multiplatformowo wybiorę GOW2).
theGrimReaper669
5 10 2008, 16:13
Ludzie...nie zadajcie takich pytan.Gry sie jeszcze nie ukazaly,wiec wszystko zalezy waszych wymagan.Nie powiem Ci LBP zamist FC bo to zupelnie inne gry.Jezeli grales w bete to wiesz ze LBP jest bardzo ciekawe i zawiesc nikogo nie powinno.FC zapowiada sie solidnie wiec jak masz ochote na fps'a to bierz.Reszty bym nie ryzykowal.
Mnie bardzo ścisnęło na Dead space, brakuje mi takich klimatów. Po za tym wypatruję w tej grze sporego hita.To będzie dla mnie gra października.
Baton_Forever
15 10 2008, 19:33
Poszukuję gry coś pokroju uncharted/ Assasin ^^ no niesty widze ze trudno by było coś tego typu znalesc xP
Tak więc spytam się czy któraś z pozycji wydaje się dość obiecująca : Fallout 3, Fracture hmmm?
Proszę o odpowiedź
Powstały Bokser
15 10 2008, 19:35
Heavenly Sword? Fallout to raczej coś zupełnie innego, Fracture jest takie sobie (zresztą sprawdź sobie demko z PSN). Zawsze możesz też spróbować Ratcheta... Albo Dark Sector (choć wg mnie gra taka sobie).
Baton_Forever
16 10 2008, 09:01
Ten Nowy Ratchet & Clank: Quest for Booty to z tego co się orientuję to czas rozgrywki 4 godziny xP
Trochę za mało
Hmm będę musiał coś wypróbowac bo naprawdę mam ochotę pograć w dobrą grę

Heavenly Sword hmm wydaje się ciekawe więc można będzie zobaczyć
CYTAT(Baton_Forever @ 16 10 2008, 10:01)

Heavenly Sword hmm wydaje się ciekawe więc można będzie zobaczyć

Nie mozna a
trzeba ! Choćby i dla najlepszego motion capture w grach (Bohan jest nie do przebicia), nie mówiąc o widowiskowych walkach. Gra na raz ale grzech mieć ps3 i nie widzieć HS

@EDIT grzes_|
No może przesadziłem, od czasu do czasu też ją sobie potem załączałem. Jednak tuż przed ukończeniem jej drugi raz (na hard) opchnąłem na allegro (ekonomia wygrała

)
grzes_l
16 10 2008, 11:29
Nie wiem czy na raz. Moze nie wraca sie do niej natychmiast ale po paru miesiacach jak mam ochote na relaks, to z przyjemnoscia wlaczam HS by choc popatrzec na te piekna kobiete i powyrzynac tlumy wrogow
Danilo1972
19 10 2008, 10:05
Kasę mam na jedną grę i powstał dylemat:
FIFA czy PES?
Pograłem w dema obu gier i teraz to już całkiem nie wiem co wziąć.
Mógłby ktoś w miarę obiektywnie doradzić?
CYTAT(Danilo1972 @ 19 10 2008, 11:05)

Kasę mam na jedną grę i powstał dylemat:
FIFA czy PES?
Pograłem w dema obu gier i teraz to już całkiem nie wiem co wziąć.
Mógłby ktoś w miarę obiektywnie doradzić?
Dokładnie mam ten sam problem. Nigdy nie przepadałem za fifą , ale teraz już nie wiem na którą grę warto wydać te ponad 100zł.
grzes_l
19 10 2008, 15:57
Ja zdecydowalem sie na FIFe. Online zdecydowanie lepszy. Tricki i zwody naprawde dopracowane. Pilkarze majacy niepowtarzalne umiejetnosci. Sklady zgodne z rzeczywistoscia. Swietna grafika. Granie jednym pilkarzem ma duzo wiecej sensu niz w PESie. Nie ma durnowatych skryptow na polu karnym czy bramek odbijanych od plecow "nic nie spodziewajacych" sie obroncow.
Za rok moze bedzie trudniej. Poki co FIFA
CYTAT(Baton_Forever @ 16 10 2008, 10:01)

Ten Nowy Ratchet & Clank: Quest for Booty to z tego co się orientuję to czas rozgrywki 4 godziny xP
Trochę za mało

Ale mu raczej chodziło o R&C:Tools of destruction - tutaj jest "trochę" więcej niż cztery godziny rozgrywki. Polecam, zwłaszcza że grę można dostać taniej niż quest for booty ;]
Redmitsu
20 10 2008, 12:54
Niedlugo na rynku pojawi sie MotorStorm:PR i Midnight Club: LA i mam dylemat, ktora wybrac. W motorstorma jedynke gralem tylko w demo, demo dwojki grafa nie powala ( jednak po wideo recenzji IGN zmieniam zdanie ) ale bardzo podoba mi sie intensywnosc wyscigow, midnighta 2 i 3 przeszedlem ciorajac niemilosiernie ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.