Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaką grę wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
GMB
Panowie mam pytanko. Mam tylko jednego pada (narazie nie zanosi się na kupno drugiego) a chce pograć w dobrą gre na dłuższy czas bo narazie nic na PS3 ciekawgo się nie pojawi. Co mi doradzicie, VF5 czy Oblivion? Ciekaw jestem recki Obliviona na PS3 w PE bo VF5 dostał bardzo wysoką ocene. Co radzicie?
YETI
To dwie zupełnie inne gry, jezeli masz z kim grac w VF5 i siedzisz mocna w bijatykach to raczej VF.
Oblivion to massssssa swietnej zabawy/przygody. Po jakims czasie gra sie nudzi (ja miałem ponad 50h i sobie odpusciłem).

Na mojej liscie przyjacioł juz widziałem chyba trzy osoby ktore pykaja w Obliviona.
Emiel
Jeśli nie grałeś wcześniej w Obliviona to łap się za Obliviona. Musi Ci tylko odpowiadać tamten system levelowania, mnie troszkę wkurzało, jak musiałem całą drogę skakać, żeby sobie odpowiednio skille podciągnąć smile.gif, ale nie trzeba tego robić, żeby się świetnie bawić. Jedyny minus Obliviona i otwartości świata to faktycznie po X godzinach, gdzie X z reguły >50, zaczyna się nudzić, znane na pamięć choć różne katakumby itd. Jednak to wciąż około 60 godzin świetnej zabawy.

Co do VF5 naprawdę świetna gierka, jednak moim zdaniem trzeba mieć z kim grać. Na single tryb quest choć wydaje się fajny nie sprawia specjalnych trudności bo komputerowi przeciwnicy nie są najmądrzejsi i poza tym wyrabia złe nawyki. Będąc całkowitym noobem w tym spokojnie rozkładałem kompa, zanim nie pograłem ze znajomymi co w VF troszkę więcej grali i mnie zniszczyli smile.gif.
G_ambit
Ja wcześniej grałem w Obliviona na PC, było do dupy bo po 10 minutach komp się strasznie nagrzewał i grafa się cięła. Na PS3 jest pięknie, Oblivion to moim zdaniem najpotężniejsza gra jaka wyszła, a PS3 świetnie ją dźwiga. Grafa świetna, mimo że TV starej generacji. Polecam, bo naprawdę warto, zabawa na setki godzin wink.gif Chyba że chcesz grę przejść 'szybko'.
Zeusek666
Nic nowego raczej nie dodam.Mam Obka na PC i po pierwszych minutach po odpaleniu bylem ta gra zachwycony! Wszystko piekne i sliczne lecz tak jak inni wspomnieli po pewnym czasie sie nudzi i nie zacheca do ponownego zasiegniecia po ten tytul.Nie zmienia to faktu, ze takie gry to rzadkosc na konsole i osoby, ktore nie czesto maja stycznosc z takimi grami, a czuja pociag do ambitniejszych gier powinny sie skusic.
GMB
Dzięki wielkie. Skusze się na Oblivka bo bardzo rzadko miałem do czynienia z takimi grami i być może od niej zacznie się moja przygoda z RPG'ami. VF5 kupie za F1 jak sprzedam albo zamienie.
Amer
Geez, jutro łykam PS3 wraz z 2 grami i... chyba po raz pierwszy w życiu jestem w sytuacji że naprawde nie wiem co wybrać confused.gif

VF5? Motorstorm? Resistance?

Jeden tyt. musi odpaść, tylko który... co polecacie, w ramach pakietu "tak na starcie"?

Początkowo bardzo napalałem się na Resis, z czasem jednak naczytałem się sporej ilości tzw 'marudnych postów/recenzji', w których wytknięto grze kilka wad, więc mój zapał lekko przysiadł.

Motorstorm nakręca mnie głownie za sprawą ściezki audio (jest konkretna... ponoć), odstrasza natomiast monotonią która z czasem jest tu pewnie nieunikniona (chwilowo nie nastawiam sie na starcia online, malo tras, brak splitscreena...)

VF z kolei, to tyt. ultra kuszący, ale przeznam szczerze że od jakiegoś już czasu nie bardzo kręci mnie siedzenie w stertach kartek i masterowanie ciężkich comb i zawodników, więc... ehh, sam nie wiem. Z 2giej strony jednak VF wydaje sie być naprawdę śliczną (mam racje?) oraz grywalną produkcją.

skoro powstał juz taki temat, wypowiedzcie sie prosze smile.gif
Qra
Osobiście polecam MotorStorm. Nieco krótka i monotonna, ale naprawdę dobra wink.gif Ponoć kupno VF ma sens tylko wtedy, gdy jest z kim grać na multi. Gdy u Ciebie jest inaczej, odpowiedź, czy warto, nasuwa się sama smile.gif
YETI
Zdecydownaie MS, swietna gra (Burnout moze sie schowac wink.gif ).
VF5 czy Resistance? single w Resistance jest dobry tak na 8, ale najwieksza siła tej gry to swietny multiplayer. Dodatkow gra sporo naszych rodakow.
VF5 jezeli masz z kim grac i lubisz tego typu gry.

MotorStorm obowiazkowo smile.gif
Emiel
Ponieważ posiadam wszystkie 3 to mogę z czystym sumieniem się wypowiedzieć.

Motorstorm. Świetna ścieżka audio to jedno, ale po prostu świetna gra to drugie. Jasne od razu na początku przyznam są wady, czasami drobne dropy animacji, trawa w 2d, tylko 7 tras no i tylko jeden tryb ścigania się. Naprawdę jednak w tej grze nie o to chodzi, tu chodzi o czysty fun. Ja już przeszedłem single'a, a przyznam, że multi jest odrobinę niedopracowany. Włączasz single'a i pomimo 7 tras uczysz się na nich jeździć na 3, czy 4 sposoby. Różne rodzaje pojazdów powodują, że każdą trasę na początku poznajesz od nowa. Grafa jest świetna i to też zachęca po prostu do jazdy, gdy błotko świetnie osadza się na masce wink.gif. Czysty fun i o to chodzi w tej grze. Czasami można się troszkę wkurzyć, że musisz parę razy jeździć tą samą trasę chociaż byłeś pierwszy, bo był jeden kamyk na drodze, którego nie minąłeś. Jednak gierka wcale nie jest trudna, a muzyka naprawdę jest świetna i wpasowuje się do takiej jazdy świetnie. Słowo o online, który niby jest, niby jest fajny, ale jednak jest ale. W zasadzie sprawę ma rozwiązać patch, który wyjdzie i poprawi to i owo, ale zresetuje też rankingi, więc na razie sobie odpuściłem. W Motorstormie chwilami trzeba sporo czekać na rozpoczęcie wyścigu w onlinie, co niestety wkurza. Ma wyjść też paczka z time trialem i może nowymi trasami. Na pewno motorstorm jest jedną z najlepszych gier startowych na PS3 i jeśli nie odstraszają Cię wyścigi to bierz, będziesz się świetnie bawić.

Resistance tutaj sprawa nie jest taka prosta. Na początku uważałem, że ta gierka nie jest warta 200zł. Odpaliłem i zabolała mnie statyczność, brak zniszczeń dużo starych znanych rozwiązań. Naprawdę spodziewałem się czegoś więcej od gier nowej generacji, potem było trochę lepiej bo wgłębiłem się w singla dalej i panowie z Insomniac potrafią nadać grze klimat. Pomimo pewnych schematyczności to jednak single ocieka aż klimatem, który bardzo mi odpowiadał. To jednak nic, w trakcie przechodzenia single'a odpaliłem multi i tu dopiero mnie zaskoczyło. Tak jak w singlu chwilami widać, że robili tą grę na niepełnych devkitach, tak multi jest dopracowane w każdym calu. Wciągnęło mnie bez reszty, w zasadzie ostatnio grałem tylko w Resistance online. Naprawdę Online to pierwsza liga tutaj, wiadomo są jakieś małe minusiki, ale naprawdę sporo ludzi, zero lagów, system rang, klany widać, że pracowali nad online.

Co do VF5 naprawdę świetna gierka, jednak moim zdaniem trzeba mieć z kim grać. Na single tryb quest choć wydaje się fajny nie sprawia specjalnych trudności bo komputerowi przeciwnicy nie są najmądrzejsi i poza tym wyrabia złe nawyki. Będąc całkowitym noobem w tym spokojnie rozkładałem kompa, zanim nie pograłem ze znajomymi co w VF troszkę więcej grali i mnie zniszczyli. Dodam jeszcze, że jeśli nie chce Ci się masterować długich comb, to jednak VF traci odrobinę na uroku. Sama gra jest bardzo ładna, nawet można powiedzieć śliczna, ale jej prawdziwe piękno tkwi właśnie w systemie walki. Na początku bałem się, że jest to gra dla hardcorowców, ale spokojnie można i pograć ze znajomymi, choć oni przyznają, że Tekken to to nie jest. Żeby się nikt nie oburzył, ja wiem, że Virtua jest bardziej finezyjna, ale przez to Tekken jest bardziej imprezowy. Ogólnie jak masz pogrywać w zasadzie głównie samemu, to jednak 2 powyższe pozycje są lepsze.
Amer
dzięki Panowie, zamówiłem Moto oraz Resis... a VF będzie musiał jeszcze troszkę poczekać (poleci jako 3-ci, no chyba że konwersja R6V nie zostanie z*ebana) smile.gif
tomci23
a co sadzicie o NHL 2K7??
Zeusek666
Sluchajcie ludzie dobrej woli.Jaka jest teraz najlepsza oferta, aby kupic ps3 nowke z gwarancja? Moze ktos polecic jakas stronke lub siec sklepow?
I po drugie co na start? Jestem prawie przekonany o Resistensie bo ma za(pipi)isty multiplayer lecz fps na konsole jakos zmnie zawsze razily lecz moze sie myle.
kubaa
Nie wiem jak teraz stoją konsole i czy jest taniej , ale ja sobie na początek kupiłem Resistance'a i jestem/byłem zadowolony , myślałem w sumie , że będzie gorzej , bo jak tu w fpsa na konsoli grać , ale się przyzwyczaiłem i jest ok.
Teraz pykam w VF5 , gra jest świetna , polecam wszystkim wink.gif
Mihau_ALU
Co do ofert, to nie orientuje sie teraz za bardzo. A jesli chodzi o gre to polecam Obliviona.
ocelot007
Witam! Zastanawiam się nad kupnem Fight Night Round 3? Polecacie mi tą gre? Dodam tylko, ze jestem wielkim sympatykiem boksu. Moze cos innego oprócz tego macie do zaproponowania? Mam MS i R:FOM tak więc to nie wchodzi w gre. Pozdrawiam!
Amer
FNR3 polecam bardzo! Ta gra przekonała mnie do boksu (jako takiego), a z czasem takze stała się flagowym tytułem podczas wszystkicgh spotkań ze znajomymi itp. Prezentuje się świetnie, a w dodatku zapewnia mase radochy. Bierz.
GMB
Orientujecie się kiedy pojawi się Everybody's Golf 5 (u nas bodajże Hot Shots Golf 5)? Po demku z PStore jestem chętny wrzucić ją do swojej kolekcji bo jest naprawde odprężająca. BTW. Jak ktoś wie coś więcej odnośnie tego ile będzie pól czy postaci to napiszcie bo nie wiem czy czekać na GRAW2 czy kupić już teraz EG5 (ponoć 28 maja miała być premiera).
KRATOS_PL
w tym miesiecu kupilem se OBLIVIONA, a w lipcu tez chcem se cos kupic, mysle nad motorstorm a resistance. doradzacie cos.
W.A.Rebel
CYTAT(KRATOS_PL @ 14 06 2007, 13:25) *
w tym miesiecu kupilem se OBLIVIONA, a w lipcu tez chcem se cos kupic, mysle nad motorstorm a resistance. doradzacie cos.

z tych dwoch polecam zdecydowanie MOTORSTORMA. chyba ze lubisz FPS na konsole...
GMB
Ciężko doradzić. Motor Storm na singlu jest świetny ale multi nieco kuleje. Być może nowa łatka która pojawi się jutro znacznie to poprawi. Siła Resistance natomiast tkwi w multi, które jest bardzo dopracowane i wciągające (szczególnie jak masz headset i grasz z Polakami). Single w Resistance też daje rade. Zależy co bardziej lubisz, wyścigi czy strzelanki. Ja Resi kupiłem troche od niechcenia bo nie przepadam za FPP i bardzo miło się zaskoczyłem. Natomiast Motor Storm zjadł mnie oprawą i frajdą z gry. Nawet teraz jak mam ugrane wszystko na złoto to od czasu do czasu odpalam gre na singlu dla zabawy i czystej rozpierduchy. Także głównym czynnikiem przy wyborze tych gier są preferencje gatunkowe bo oba tytuły są naprawdę świetne.

PS. Jeśli chcesz komuś zaprezentować zalążek power'u drzemiącego w PS3 to kupuj Motor Storm bo gra na HD TV (wiem że taki masz) niszczy oprawą. Resi też jest ładne ale to jednak dynamika i fizyka w MS robi ogrone wrażenie. Największe ohhh i ahhy w R:FoM powoduje multi na 40 graczy tyle że to rzadko się zdarza na ranked matach.
KRATOS_PL
dzieki BOBAN za rade, kupie Motorstorm. Mam demo i wogule mi sie nie nudzi i zawsze z checia je wlanczam, a na resistance poczekam sobie do sierpnia bo ta gre tez trzeba kupic. PS. sorka za brak polskich, pisze z PS3.
adamcky
Kratos na RFOM potem bedzie juz za pozno jesli myslisz o rozgrywce online. Za duze przepascie miedzy graczami na pewno beda Cis skutecznie zniechcecaly. Jesli kupilbys teraz i mocno popracowal to zalapalbys sie jeszcze do jakiegos klanu, gralbys wtedy oczywiscie klanowki- czyli esencja online. To tylko moja rada i sugestia. Chyba, ze myslisz o zabawie CALKOWIECIE dla przyjemnosci (choc co to bedzie za przyjemnosc ginac caly czas...) to ok.
Najlepiej jest kupic obie te gry, ale oczywiscie trzeba miec kase. Jezeli komus zalezy na ZYWOTNOSCI tytulu to ZDECYDOWANIE polecam Resistance. Bedziesz w niego gral ZNACZNIE dluzej niz w MS!!
Amer
Szczerze odradzam zakup Resistance. Bardzo cenie sobie dobre strzelanki, ale R:FoM bawiłem się (multi+single którego nawet nie skończyłem) przez dosłownie 2 tygodnie, a później go sprzedałem. Gra na 7+/10, nic więcej.

Jeśli chcesz sobie postrzelać wstrzymaj się jeszcze przez 2 tygodnie (niecałe) i zainwestuj w The Darkness lub Rainbow Six Vegas (solidny mutli) - będziesz zadowolony.

MS natomiast cieszy mnie cały czas... jest tak jak napisał GMB - idealna gra na start, solidny power.
Zeusek666
CYTAT(adamcky @ 15 06 2007, 11:30) *
Kratos na RFOM potem bedzie juz za pozno jesli myslisz o rozgrywce online. Za duze przepascie miedzy graczami na pewno beda Cis skutecznie zniechcecaly. Jesli kupilbys teraz i mocno popracowal to zalapalbys sie jeszcze do jakiegos klanu, gralbys wtedy oczywiscie klanowki- czyli esencja online. To tylko moja rada i sugestia. Chyba, ze myslisz o zabawie CALKOWIECIE dla przyjemnosci (choc co to bedzie za przyjemnosc ginac caly czas...) to ok.
Najlepiej jest kupic obie te gry, ale oczywiscie trzeba miec kase. Jezeli komus zalezy na ZYWOTNOSCI tytulu to ZDECYDOWANIE polecam Resistance. Bedziesz w niego gral ZNACZNIE dluzej niz w MS!!

Wiekszej (pipi)y w zyciu nie czytalem.
Jakby tak bylo to w kazdej grze online mielibysmy do czynienia tylko ze zamknieta grupa starych pierdow, ktorzy pykaja w dana gre od poczatku.
KRATOS_PL
Zeusek ma troche racji bo przecierz zawsze znajda sie nowi chetni na gre przez neta. Wiem ze predzej czy puzniej ich zabraknie ale napewno jesszce NIE podczas wakacji.
Amer
nie troche, a 100% wg mnie.

Resis to jednak póki co flagowa strzelanina na PS3, więc chętnych do gry na multi będzie raczej cały czas przybywać... Idę o zakład iż znaczna część posiadaczy nowej Plejki zakupiła także ten tytuł (i szybko się to nie zmieni, więc o ludzi do multi możesz być naprawdę spokojny).

co nie zmienia jednak faktu iż - wg mnie - nie jest to gra warta tych 130zł closedeyes.gif
KRATOS_PL
Amer i w tym miejcu sie z toba nie zgodze bo jak mozna uwazac ze resistance nie jest warte zakupu, przecierz to najlepsza strzelanina (jak narazie) jaka jest na PS3, mi ta gra bardzo sie podoba (mam demo) no i troche przesadzasz ze gra nie jest warta nawet tych 130zl...
Amer
dlatego też napisałem - WG MNIE smile.gif

skatowałem już ogrom konsolowych strzelanek, a wraz z zakupem PS3 wybór padł na Resis... cieszyłem się grą przez około 2 tygodnie, a później... phii, najzwyczajniej ją sprzedałem. Wygląda względnie dobrze, ale zaproponowane przez jej autorów pomysły po prostu do mnie nie przemówiły (lista jest długa i założe się że nikomu nie będzie chciało się tego czytać smile.gif ...)
marcin0903
No a ja mam problem już dotyczący tematu biggrin.gif. Krótka, szybka piła co wziąc?- R6: Vegas czy Ninja Gaidena Sigme? Nigdy nie miałem styczności z serią ninja gaiden, a w R6 Vegas, troche grałem na X360, lecz nie zbyt dużo;). Proszę o konkretne wypowiedzi, które będą argumentowane.
KRATOS_PL
CYTAT(marcin0903 @ 19 06 2007, 09:09) *
No a ja mam problem już dotyczący tematu biggrin.gif. Krótka, szybka piła co wziąc?- R6: Vegas czy Ninja Gaidena Sigme? Nigdy nie miałem styczności z serią ninja gaiden, a w R6 Vegas, troche grałem na X360, lecz nie zbyt dużo;). Proszę o konkretne wypowiedzi, które będą argumentowane.

bierz NINJA GAIDEN bo to byl najlepszy exklusive na xbox1, no i jeszcze na PS3 oczywiscie bedzie w najlepszym wykonaniu.
marcin0903
Tym mnie przekonałeś tongue.gif, dziś/jutro zamówię. THX za pomoc!
adamcky
Ojjj to nie tak. 'Nowi' zawsze beda dochodzili do rozgrywki online, ale beda mieli Oni znacznie pod gorke. Beda na poczatku slabi, wiec do zadnego dobrego/ w miare dobrego klanu sie nie dostana. Swojej szansy moga szukac w klanach zlozonych z 'nowych', ale te z kolei nie maja szans z klanami, ktore graja od premiery/troche po premierze. Taka jest prawda. Radosci z gry online bedziesz mial zawsze, ale jesli myslisz o meczeniu tego w miare na powaznie, to albo bedziesz musial dlugo nadrabiac poziom innych (siedziec po nocach), albo sobie to odpuscic i pograc sobie na nizszym poziomie.

Amer jak mozesz oceniac gre, w ktorej nie wlaczyles nawet online (chyba, ze sie myle to przepraszam). Moze nie jest to killer wszechczasow, ale online jest przynajmniej dwa razy bardziej fascynyjacy niz offline. Szczegolnie jak juz sie zapoznasz z gra (no i nie bedziesz dostawal od wsystkich w d**e)
Amer
Mylisz się. Online skatowałem dość dokładnie (problemy z połączeniem przeszły same z siebie), więc spokojna głowa smile.gif Multi - faktycznie, jest lepszy od trybu singlowego (starcia w 40 chłopa mogą się podobać), co nie zmienia jednak faktu iż gra wypada średnio/przeciętnie wg mnie.

Do kwestii technicznych nie chce się już czepiać, ale bardzo przeszkadzał mi ogólny feeling tej gry (nie mój typ) oraz dostępne uzbrojenie (o czym pisałem już dawno). Gra nie dla mnie, ot co i naprawdę cieżko jest mi w chwili obecnej ją polecać.

a tak poza to koniec offtopowania bo będzie "pałą po jajach" od modów wacko.gif dysk. mozemy kontynuowac w temacie o Resis (tylko po co).
Mihau_ALU
Listopad '07
Juz wiem ze pln'ow starczy na 1 tytul i dylemat zaczne juz teraz:

Assassin's Creed
czy
Brothers In Arms: Hell's Highway

NA dzien dzisiejszy.... co byscie polecali...
Incognitos
CYTAT(adamcky @ 19 06 2007, 20:34) *
Ojjj to nie tak. 'Nowi' zawsze beda dochodzili do rozgrywki online, ale beda mieli Oni znacznie pod gorke. Beda na poczatku slabi, wiec do zadnego dobrego/ w miare dobrego klanu sie nie dostana. Swojej szansy moga szukac w klanach zlozonych z 'nowych', ale te z kolei nie maja szans z klanami, ktore graja od premiery/troche po premierze. Taka jest prawda. Radosci z gry online bedziesz mial zawsze, ale jesli myslisz o meczeniu tego w miare na powaznie, to albo bedziesz musial dlugo nadrabiac poziom innych (siedziec po nocach), albo sobie to odpuscic i pograc sobie na nizszym poziomie.

Amer jak mozesz oceniac gre, w ktorej nie wlaczyles nawet online (chyba, ze sie myle to przepraszam). Moze nie jest to killer wszechczasow, ale online jest przynajmniej dwa razy bardziej fascynyjacy niz offline. Szczegolnie jak juz sie zapoznasz z gra (no i nie bedziesz dostawal od wsystkich w d**e)

Tak się składa że opcja free- for - all działa na takiej zasadzie, że stara się dobrać graczy o podobnych umiejętnościach (statystykach). Nie straszcie gościa ja jakiś tydzień po premierze dostawałem baty na maxa, a teraz siekam ale też zdarzają mi się wpadki normalka jak gra się np w 30 osób to często nie wiesz kto i skąd strzela a zanim się odwrócisz... na pewno z takiego powodu nie odradzałbym komus gry bo to głupie myślenie.

PS do MIHAU ALU:
Trzeba poczekać ale ja stawiam na Assasyna smile.gif
adamcky
Te pytanie bezsensu jak dla mnie bo o tych grach wiemy dokladnie tyle samo co TY z realcji, zapowiedzi, zdjec itp. Jak wiec mamy cos polecic skoro sami w to niegralismy?;] Musisz polegac na przeczuciu i indywidualnych upodobaniach

Jeszcze ostatnie slowo w starciu RES vs MS. Najlepszym przykladem na to, ze MS nie jest (oczywiscie tu baaardzo duzo zalezy od wlasnego gustu) gra na dluzszy czas jest postem tematow zwiazanych z ta gra. Po premierze w kaciku online temat MS czterokrotnie przekraczal (w ilosci napisanych postow ofkoz) temat RESa. Gra robila furore, fajnie sie gralo, przyjemna dla kazdego i w dodatku swietnie sie prezentuje (o full HD nie wspomne). Jednakze potem zainteresowanie tym tytulem spadlo ZNACZNIE, temat resisa przegonil temat MS i pewnie bylby jeszcze dalej gdyby nie to, ze przenieslismy sie na forum OC. Nie kloce sie tu z Toba Amer, bo Ty juz napisales, ze poprostu RES do Ciebie nie przemawia i nie widze w tym nic dziwnego. Chce tu zauwazyc, ze jednak MS nie jest gra na dlugo.

Jest naprawde swietna gra, ktora robi wrazenie oprawa i zapewnia mase zabawy. Jesli masz kase bierz w ciemno. Jednak jesli ktos sie liczy z pieniedzmi i chce miec jeden tytul na dlugo to z zestawu RFOM i MS zdecydowanie polecam RFOM- poprostu bedzie w to gral wiecej.

Sorry za podwojnego posta, ale pisze z konsoli a tam jest ograniczone miejsce dla wiadomosci;/
chelcho
CYTAT(Amer @ 19 06 2007, 20:45) *
Mylisz się. Online skatowałem dość dokładnie (problemy z połączeniem przeszły same z siebie), więc spokojna głowa smile.gif Multi - faktycznie, jest lepszy od trybu singlowego (starcia w 40 chłopa mogą się podobać), co nie zmienia jednak faktu iż gra wypada średnio/przeciętnie wg mnie.

Do kwestii technicznych nie chce się już czepiać, ale bardzo przeszkadzał mi ogólny feeling tej gry (nie mój typ) oraz dostępne uzbrojenie (o czym pisałem już dawno). Gra nie dla mnie, ot co i naprawdę cieżko jest mi w chwili obecnej ją polecać.

a tak poza to koniec offtopowania bo będzie "pałą po jajach" od modów wacko.gif dysk. mozemy kontynuowac w temacie o Resis (tylko po co).

Hm, jak długo gram online nie miałem problemów z połączeniem. Jak dla mnie to pierwsze FPS online i musze stwierdzić że mnie wciągnął na maxa. Mam Obliviona ale na razie masteruje RFOM, gdyż po około 3000 kill-sów wreszcie mogę powiedzieć że zabijam częściej niż mnie zabijają. Ale początki były straszne, pamiętam że stosunek zabitych do śmierci był 1:4 i to nie było fajne sad.gif
Nie gram w party i czasami jak natknę się na jakiś killerki klan to kończe na minusie, ale potem zawsze jakoś się odbije biggrin.gif
Ogólnie RFOM multi polecam. Pewnie R6V też jest fajny ale tylu graczy w multi co w RFOM nie będzie.
Terrago
Ktora wg was (najlepiej posiadaczy) gra jest lepsza? R6:Vegas / Resistance / COD3 ?
Nosze sie z zamiarem kupna jakiejs gry ale mi nic nie odpowiada lub mam watpliwosci.
Dlaczego nie ma jeszcze CMR:Dirt? Nie byloby dylematu...
marcin0903
Resistance i CoD3 wymięka przy R6 Vegas! Dużo lepszą grafe ma no i bardzo dobry Single, a multi jest genialne.
CMR: Dirt na PS3 wyjdzie dopiero 1 września:(.
GMB
Może mi ktoś z posiadaczy R6 Vegas na PS3 opisać jak wersja na "chlebaczek" wypada? Grałem troche na X360 i fajnie się prezentuje graficznie. Chcialbym wiedzieć jak to jest z wersją na PS3. Czy są spadki fremrate'u i czy są jakieś znaczące różnice między obiema wersjami. Jak wypada multi? Dużo ludzi gra? Zastanawiam się nad zamianą za Obliviona albo kupnem R6 Vegas.
marcin0903
Ninja Gaiden Sigma czy The Darkness? Proszę o konkretną argumentacje, a nie takie coś "to jest lepsze bo jest lepsze" itp...
LiSoQuan
CYTAT(marcin0903 @ 1 07 2007, 14:23) *
Resistance i CoD3 wymięka przy R6 Vegas! Dużo lepszą grafe ma no i bardzo dobry Single, a multi jest genialne.
CMR: Dirt na PS3 wyjdzie dopiero 1 września:(.

Online jest lepszy ale nie przesadzaj z ta grafa :), słaba i w dodatku duzo bledów typu zanikajace tekstury :P.. ale online bardzo dobry....
_Raven_
Tekken5:Dark Resurection tylko i wyłącznie to ewentualnie tekken 6 icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif bomb_ie.gif
Qra
CYTAT(_Raven_ @ 4 07 2007, 22:12) *
Tekken5:Dark Resurection tylko i wyłącznie to ewentualnie tekken 6 icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif bomb_ie.gif

He? huh.gif

CYTAT
Ninja Gaiden Sigma czy The Darkness? Proszę o konkretną argumentacje, a nie takie coś "to jest lepsze bo jest lepsze" itp...

NGS 88% na GameRankings i masa doskonałych recenzji, świetna gra, mam nadzieję że widziałeś demko smile.gif The Darkness na GR 85%. Nie sądzę, żeby na forum była przynajmniej jedna osoba, która w to grała wink.gif Poczekaj na recenzję w PE.
Nagan
W oczekiwaniu na Darkness pomyślałem, że zakupie sobie jakąś gierkę.. I teraz:
Resistance czy Ninja Gaiden Sigma? Grałem w oba dema i szczerze nie wiem co przyciągnie mnie na dłużej. Kusi trochę resistance, bo ma MP... Jak wygląda sprawa z tą grą? Wciąga, czy to tylko gra na parę godzin?
marcin0903
Dla mnie Resistance to mocny średniak, po 5h grania nudzi się, wybrałbym NGS
grzes_l
Resistance to chyba lepszy wybor bo:
1. MP
2. Mozna we dwoch grac na konsoli w trybie kooperacji
3. Gra naprawde wciaga
4. Mozna pogrywac po parenascie minut - NGS wymaga chyba wiecej czasu.
marcin0903
Naprawde wciąga:)? No ba mnie wciągnęło, ale jakoś szybko się to zmieniło, i stało sie to monotonnnnne confused.gif.
grzes_l
Fabula jest naprawde niezla.
No i pamietaj sa gusta i gusciki, choc ja akurat strzelanek FPP nie bardzo - w zyciu skonczylem tylko Halo jedynke -reszta mnie generalnie nudzi dosc szybko to Resistance ma klimat, ktory wciaga.

Generalnie wybor z tych dwoch jest trudny jezeli ktos nie ma sprecyzowanych oczekiwan.

NGS jest na pewno ladniejsze moim zdaniem... To typowy konsolowy tytul, tyle ze wlasnie typowy. Na pewno go kupie ale Resistance juz mam. A sugeruje Resistance bo dla zabicia czasu chyba jest lepsze - NGS jest bardziej wymagajacym tytulem.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.