Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Konfiguracja RAM Idle LE
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
sir_ryszard
Zainstalowałem sobie program pt. TwekNow RAM Idle LE (pełna nazwa). Próbuję zoptymalizować działanie RAMu poprzez zabawę z dwoma suwakami. Jeden to Target free RAM, drugi to Minimum free RAM. Na górze oczywiście wykres, który symbolizuje wydajność, ale nie wiem czy dobrze go czytam. Teraz jak mniej więcej najlepiej poprzesuwać suwaki, aby uzyskać odpowiednią wydajność? Czy może lepiej nie kombinować i odinstalować program w cholerę, bo widzę pomału iż bardziej go przez to zamulam niż przyspieszam. Jeżeli go usunę, wszystko z RAMem powróci do normy? :\

EDIT: W opcjach jest ładny motyw: Disable CPU detection i w końcu teraz chyba chodzi optymalnie. xD

EDIT2: Odinstalowałem ścierstwo. :|
stona
Takie programy są do pipki.Niby zwalnia jakąś tam ilość( maks kilkadziesiąt MB) RAMu ale tak naprawdę często wywala z tego RAMu potrzebne rzeczy. Kiedyś kombinowałem z takimi programami. Wkurzyłem się i dokupiłem 512 MB tongue.gif Wydajność wzrosła nieporównywalnie, a tego typu progsy poszły w odstawkę smile.gif
sir_ryszard
Tylko mam nadzieję że po odinstalowaniu wszystko z tym RAMem wróciło do normy. :|
stona
No wróci, po prostu ten program miesza i tyle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.