Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Soul Calibur Legends
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Di

Nie bijatyka 1 vs 1 a gra action/adventure. Wii exclusive.

CYTAT
Whereas the rumour had run for now several days, Namco Bandai confirms today the development of Soul Calibur Legends on Wii. Soul Calibur Legends will dissociate preceding episodes of the series by its action kind ventures thanks to which it player will use Wiimote to come to end from its adversaries for the majority straight left the universe of the series. Soul Calibur Legends should thus offer a title to us to the original concept, although at first sight similar to Death by Degrees left on PlayStation 2 in April 2005.

Ciekawe co z tego wyjdzie...
ogqozo
Namco ma podobno w planach obecnie 47 produkcji na Wii i raczej chodzona nawalanka w "świecie" Soul Calibura to nie jest najciekawsze z nich.
Raz, że z developer ostatnio słabuje, i widać, że próbuje się ratować wydawaniem "dopieszczonego" Tekkena i RR na wszystko co się da. Poza tym takie action-adventure coś im nie wychodzą. Death by Degrees było tragiczne, Urban Reign w sumie ok, ale bez żadnego błysku.
Sama seria też obniża poziom. Pierwsza część - najlepsza bijatyka, druga - fajnie się grało, trójka - gorsza od dwójki.
Pierwsze screeny są dość dziwaczne... zero podjarki tym tytułem.
Di
Screeny? Gdzie można jakieś znaleźć?
ogqozo
Chodziło mi o to coś, co zamieściłeś na górze. Obrazki. Znamionują lekką zmianę podejścia w designie. W sumie oczywiste, skoro to inny gatunek gry, ale mi jakoś podejrzanie wygląda.
cycu16
A ja dalej wierzę w Namco i mam nadzieję ,że tego nie spiepszą dry.gif Chociaz róznie to moze byc.
chrno-x
Wyjdzie pewnie przeciętniak, pamiętam jak zrobili chodzony tryb w T4 matko co to był za shit.........nie wierze aby im się udało coś zrobić w tym przypadku, pewnie aby fani Wii(lub Zeldy) dorzucą znowu Linka i się pewnie sprzeda w 250 tyś. tak jak Soul II na GC.Chociaż Soul II na GC miał to "coś" rolleyes.gif
Joocker
Soul Calibur Legends - nowe fakty
http://giery.eu/Wii/Newsy/Soul-Calibur-Leg...nowe-fakty.html
Di
Premiera 3 lipca? E... to nie brzmi wiarygodnie. Tego dnia w EGM mają pojawić się informacje na temat SC4 i SCL, więc musieliście coś pomylić.
Joocker
Hmm zobaczymy jak autor da linka, do źródła biggrin.gif...
Di
CYTAT
Wiemy już trochę więcej na temat historii w Soul Calibur Legends. Będzie ona dotyczyła misji Siegfrieda Schtauffena, który chce zdobyć Soul Edge. Jak się zapewne domyślacie, doprowadzi go to do zła - przejścia na ciemną stronę. Byćmoże Niemiecki rycerz zmieni się później w Nightmare'a.
W SCL nie będziemy mogli zagrać wszystkimi postaciami z serii. W tej chwili wiemy, że - poza głównym bohaterem - otrzymamy do dyspozycji: Ivy, Taki, Mitsurugiego i nową postać, Isukę. Jest to chłopak który podróżuje z Siegfriedem, swego rodzaju giermek.

Będziemy mogli wybrać 2 postacie, które w trakcie walki będzie można zmieniać (tagować).
Według Jina Okubo, głównego twórcy gry, głównym aspektem Legends będzie machanie Wii Remote. Dostępne będą ładowane ciosy, podobnie jak Guard Crushe.
Nie liczcie na skomplikowane zagadki - owszem, będą one obecne, ale znacznie więcej będzie tutaj akcji.

Poziom, w którym poruszamy się po Egipskich grobowcach, kończy się bossem, Ammonem, który zieje ogniem. Namco zapowiada bardziej skomplikowanych bossów i przeciwników jak np. wielkiego Astarotha, którego widzieliśmy na jednym ze screenów.
Gra będzie pozwalała również na zabawę z przyjacielem w trybie cooperative, ale prawdopodobnie będzie to możliwe tylko na poszczególnych levelach. Byćmoże obaj Gracze będą mogli też ścigać się w wykonaniu jakiegoś zadania. Niestety, wszystko to będzie się odbywało kosztem obniżonego frame-rate i pionowego spli-screena.

www.soulcalibur.xt.pl
Di
Trailer z E3: http://youtube.com/watch?v=saM4iJcES2g
Mendrek
Fajnie się to zapowiada, tylko jestem ciekaw w której epoce to umieszczą. Czy przed Soul Blade, czy też po Soul Calibur 2. Jeśli to pierwsze, to nie zamieni się w Nightmare'a, bo by musiał od nowa przejść całą historię z Edge Master Mode z Soul Blade, no i zastanawiam się czy dla każdej postaci będzie odrębna historia, czy będzie jedna wspólna. Nie wiem też na co tam ten grobowiec egipski, bo on był bodajże w dwójce podczas pogoni za Verciim, ale to był epizod. No chyba, że Siegfred po prostu nie wie, że Soul Edge są w rękach byłego posłańca Verciego - czyli Cervantesa smile.gif Inna sprawa, jakby się to działo po Soul Caliburze 2, ale jak wiadomo wtedy Siegfred był Nightmare'm, nie wiem czy zgubił Soul Edge'a, czy szukać będzie reszty kawałków. Doprawdy jestem ciekawy smile.gif
Di
Ale już od dłuższego czasu wiadomo, że wydarzenia będą się działy pomiędzy dwiema pierwszymi częściami serii.

http://youtube.com/watch?v=esJ5vECidCU - wywiad z jednym z twórców.
chrno-x
Ciekawi mnie czy zrobią jakiś ciekawy bonus w postaci jeszcze jednego grywalnego bohatera a mianowicie mam na myśli Linka ;p , chociaż wtedy mogła by fabuła nie mieć sensu, chyba że Link miałby jakiś osobny mini scenariusz. Pomimo że wcześniej mówiłem że wyjdzie przeciętniak, to jednak po filmikach i wogóle zapowiada się na mały must-have.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.