Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Marzenia :P
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
młoda
Mi się marzy remake gry z Saturna i PSXa - Grandia. Moim zdaniem jeden z lepszych RPG, bardzo do gustu przypadł mi system walk. Nie słyszał ktoś może jakiś pogłosek o tym że ktoś planuje jakąś grę z tej serii ? smile.gif smile.gif smile.gif Jeszcze widzę na DSa Xenogears... ale to raczej nie możliwe, no chyba że się samemu zrobi tongue.gif
kermit
Flashback albo Anotherwolrld z Amigi ; ]
lalQr
Seria Gauntlet z Atari ST. Super jak na tamte czasy moja ulubiona gra: chodzenie po lochach i rozwalanie potworów, zbieranie skrzynek i elementy rpg wszystko w epickim świecie ludzi, elfów, krasnoludów biggrin.gif
Grabol
Heroes of M&M 2 lub najlepiej 3 gra z PC, chciałbym żeby wydali wersje na DS. Hirołsi w kieszeni - moje marzenie!!! Pojedynki przez WiFi eh...! Zagrywałem się w to miesiącami.
młoda
OOOO "hirołsi" biggrin.gif żeby jeszcze jakieś fajne nowinki dorzucili:D, nowe jednostki, czary, zamki, rzeczy do zbierania, artefakty mmm. Właściwie to dziwie się że firmy produkujące gry nie wydają takich tytułów przecież to żyła złota.
STRETCH
o tak, hirousi to bylaby masakra, ale bez jakiegokolwiek dorzucania czegokolwiek :f. czysty port 3.
młoda
Byleby by byli. Kurcze szkoda że nie ma na DS jakiejś naprawdę super mega extra gry, takiego killera z prawdziwego zdarzenia, owszem jest wiele świetnych tytułów ale w mojej ocenie mają 8 tongue.gif może nowy DQIX namiesza
Cohonez
Zelda: Ocarina of Time (+Master Quest) i Majora's Mask na 1 carcie biggrin.gif (monotematyczny się robię)wink.gif

Fajny temat:D
Nexus-6
Fallout na NDS Lite... chlip...
carnal
suidoken 1 lub 2 albo najlepiej nowy 2d
młoda
a mi się marzy jakiś jrpg z wciągającą fabułą pełną intryg i nagłych zwrotów akcji smile.gif no i fajnymi walkami które nie nudzą po 100 pojedynkach, aha i żeby się dało postać ubierać w różne ubranka:P no i mnogość przedmiotów do zebrania smile.gif
lalQr
ehhh mi się marzy to samo biggrin.gif PS: moge już pracować w nintendo w dziale reklamy bo wczoraj przyniosłem ds do szkoły i nagle 3 osoby kupiły se lity biggrin.gif
młoda
hehe smile.gif Ja mogę im pomysły podsyłać tylko żeby z nich super gry zrobili, nawet kasy za to mogę nie braćtongue.gif Kurde najfajniej by było żeby tak samemu umieć pisać gry biggrin.gif
jakbu
Z tymi "Hirołsami" to niezly pomysl... Trzeba petycje zrobic smile.gif
młoda
Świetny pomysł, tylko do kogo?
lalQr
Mój pomysł na petycje jest taki by nintendo zorganizowało konkurs na fabułę do gry. Petycja oczywiście zgodnie z szablonami po ENG do nintendo of Japan albo Nintendo of America <----adresy na stronie nintendo.com nintendo.jp
AnDrO
CYTAT
Heroes of M&M 2 lub najlepiej 3 gra z PC, chciałbym żeby wydali wersje na DS. Hirołsi w kieszeni - moje marzenie!!! Pojedynki przez WiFi eh...! Zagrywałem się w to miesiącami.

To już nie marzenie, a rzeczywistość. biggrin.gif

KOD
http://heroes-ds.blogspot.com/

Wprawdzie to gierka hombrew, ale wygląda smakowicie.

CYTAT(nScene")
Wszyscy fani "hirołsów" już mogą się cieszyć. Niejaki Kotfire pracuje nad gierką z tej serii na nds'a. Gra na razie jest w początkowej fazie produkcji, ale zapowiada się bardzo dobrze. Grafika jest "skopiowana" z trzeciej części tej kultowej serii.
młoda
A skąd można to ściągnąć?
AnDrO
Na razie nie można. Prace idą pełną parą, lecz jeszcze trochę czasu należy poczekać.
młoda
mogłeś podać info o heroesach dopiero jak byłaby możliwość ściągnięcia, bo teraz nie mogę się już doczekać smile.gif oby było po angielsku...aha proszę o cynk jak już gra zostanie ukończona bo nie orientuje się w tamtej stronie sad.gif
-acid-
remake'i Shin Megami Tensei / Persona / Digital Devil Saga ... i jak napisała młoda - Xenogears
Skeleton
Chrono Trigger i Final Fantasy 7
Ali G
pikmin
wave race
diablo

jakas gra w stylu desperados / commandos

oraz najwieksze marzenie:

nowa scrollowana platformowka donkey kong country zrobiona przez rare
okens
Street Fighter 3rd Strike no ale... marzenie
Di
Okami - sterowanie świetnie sprawdziłoby się na DS-ie smile.gif

Free Pascal Compiler (albo innego języka) - no chyba że jest/będzie z Linuxem? wink.gif

No i jakaś dobra bijatyka, bo GG na DS-a to jakaś kpina.
RoL
Z bijatyk, to podobno calkiem dobre sa obie czesci Bleach, a jakos niedlugo ma wyjsc konwersja Ultimate Mortal Kombat. Mogliby zrobic jakiegos Street Fightera, chociazby kolejna konwersje SFA3 + bonusy.

Co do Okami, to swego czasu czytalem gdzies, ze planowana jest rowniez wersja na DSa. O grze chyba jednak ucichlo, ale za to potwierdzono port Okami na Wii.
Czappi
Trzeba odświeżyć ten temat.
Po świetnej konwersji Resident Evil chętnie zagrałbym w część drugą i trzecią, to by było to! Nie ma to jak ukończyć RE leżąc w wannie biggrin.gif
DS był wychwalany jako świetna konsola do gier FPP. Więc gdzie te wszystkie dobre strzelanki? Mamy tylko MP:H i dobrego COD'a 4. Ponoć Id Software grzebie przy jakimś Quake'u na NDS. Mam nadzieję, że będzie to konwersja Quake 1 a nie całkiem nowa gra.
coopa
Z FPSów świetny jest Metroid Hunters, no i Moon ciekawie się zapowiada (chociaż Dementium im nie wyszedł). Ja także chciałbym Okami, a dodatkowo jakiegoś spin-offa Metal Gear'a;).
plecak
a ja bym chciał denshe de go! i iss'a z prawdziwego zdarzenia, choćby konwersje z psx'a
dziki_dziku
CYTAT(Czappi @ 27 06 2008, 14:25) *
Ponoć Id Software grzebie przy jakimś Quake'u na NDS. Mam nadzieję, że będzie to konwersja Quake 1 a nie całkiem nowa gra.

jakiś czas temu krążyło info, że ma to być QIIIArena, z trybem sieciowym, ale bez sterowania ekranem (tylko klawisze), przynajmniej tak twierdził Carmack

ja bym jeszcze chciał zobaczyć jakąś nową produkcję z Kirbym oraz, choć pewnie się powtarzam tongue.gif , konwersję OoT rolleyes.gif
krupek1
ja bym chcial jakis remake starszego nfs(np czesc III ,IV lub porsche 2000) albo Gta San Andreas Stories na psp;)
krupek1
ja bym chcial jakis remake starszego nfs(np czesc III ,IV lub porsche 2000) albo Gta San Andreas Stories na psp;)
RoL
ale to jest subforum o NDS ;]

skoro wyszly podrasowane wersje FFIII i IV, to fajnie by bylo, gdyby powstaly rowniez odswiezone FFV i VI.
kami30004
Z otwartymi ramionami (rękami biggrin.gif przyjąłbym driver-a, najchętniej z niezmienionym modelem jazdy - 1&2 część - i z nowym zestawem misji. Stare nfs-y: porshe i high stakes to też dobry pomysł. Jeśli chodzi o fps-y to mam nadzieję że quake w końcu się ukaże (a moon będzie na przyzwoitym poziomie...). No i jeszcze Spyro 2: Gateway to Glimmer i RE 2&3
plecak
a ja jeszcze loco roco i patapon'a neko.gif
coopa
Jakaś gierka z modelem jazdy jak w Driver, Ace Combat, Silent Hill, Portal, Breath of Fire...
Kenshin
Final Fantasy 7 smile.gif
Master JIN
Final fantasy VI i klasyczny final fantasy:tactics z psx

coopa
Jak tak czytam niektóre tematy o PSP, to doszła mnie myśl, że oddałbym włosy za Monster Hunter na DSa.
raven_raven
Hahahahaha, ja też tak miałem, miałem to tak długo, aż nie kupiłem PSP XD.
Ale uważaj, to jest jak Diablo - albo wciągnie po uszy, albo odepchnie. Ja pierwszy raz w życiu nie grałem w nowe gry od razu po odpakowaniu i podchodzę 10 raz do tego samego zadania, bo się nie udało... Ta gra uczy pokory. A ja nawet jej nie zacząłem, i już mam problemy wink.gif.

Gothic bym kciał.
Heihajin
FF6 w 3d. Nawet bez żadnych innych rimejkowych bonusów.
raven_raven
Będzie, na 100 %. Od razu po piątce się wezmą za 6, jestem tego pewien.
Killabien
Oby było tak jak mówisz. Ja bym chciał jakąś dobrą skradanke na ds-a.
Crono
- Moonstone ( rolleyes.gif )
- Jagged Alliance ( podobno coś planuja..)
- FFVI w 3d ( kto wie smile.gif )
- Ufo: Enemy Unkown (żadnej szansy nie widać)
- Chrono Trigger (będzie napewno biggrin.gif )
coopa
Chciałbym jakiegoś Metroida w 2D. Metroid Prime: Hunters jest OK (przynajmniej przez pierwszą połowę gry), ale jak dla mnie, to zupełnie nie przystaje do takiego np. Metroid Fusion. Nie wiem czy 3D nie pasuje do tej serii, czy to tylko ta część na DSa jest taka płytka.
Siwy_
heroes 1 albo 2, mysle ze sterowanie za pomoca rysika mogloby sie sprawdzic i gra bylaby calkiem w cyc tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.