Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Enemy Territory: Quake Wars
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
maciek88
CYTAT
Enemy Territory: Quake Wars to gra wieloosobowa typu FPS, stworzona przez Splash Damage i id Software, oparta na Doom III engine. Przedstawia futurystyczną wizje świata w której, walczą naprzeciw siebie ziemska armia Global Defence Forcei atakująca ziemię, obca rasa Strogg. Nazwa pochodzi od innej gry Wolfenstein: Enemy Territory, posiadająca podobne elementy gry. Odróżnieniu od poprzedniej gry z serii Quake, Enemy Territory: Quake Wars wraca do punktu, w którym to wszystko się zaczęło – inwazji Stroggów na Ziemie. Do wyboru jest po pięć różnych klas żołnierzy dla obu armii - Stroggów i Global Defense Force.
Dotychczas w większości gier tego typu klasa jednej drużyny miała swój odpowiednik w drugiej drużynie. W ET:QW (Enemy Territory: Quake Wars) spotkamy się z dwoma zupełnie odmiennymi zespołami. Żadna klasa GDF'u (Global Defence Force)nie będzie miała swojego odpowiednika u Strogg'ów.
W odróżnieniu do np. Battlefield 2, rozgrywka nie będzie się opierała na przejmowaniu flag lub niszczeniu konkretnego celu. Aby wygrać daną mapę trzeba będzie wykonać szereg zadań głównych i pobocznych.

wikipedia

oficjalny site
trailery
screeny (z PC)

szykuje się bardzo solidna gra. w końcu ktoś decyduje się na dalszy krok nie oferując jedynie podstawowych trybów rozgrywki, które znamy doskonale od dobrych 10 lat. konieczność wspólnego działania, obmyślanie strategii, kombinowanie, złożone zadania, mnóstwo pojazdów, zróżnicowane i rozległe mapy – wszystko to i wiele więcej zagwarantowane na wysokim poziomie przez wyrobioną markę. kibicuje kolesiom, którzy szykują dla nas Huxley’a, ale jeśli coś nie wypali to nowy Quake na bank da radę. Id Software majstrują już to dość długi czas, mają duże doświadczenie i skupiają się wyłącznie na wieloosobowej rozgrywce – będzie MOC.

premiera gdzieś w 2007. gra wychodzi jeszcze na PS3 i PC.
Salwador
Popieram..Mimo że Q4 nie był aż tak dobrym tytułem to jednak w wersji masive multi myślę że pozamiata:)..Widziałem te gameplaye to wyglądało jak na wojnie:)
Fab3r
Że nie wspomne o nieprzespanych nocach przy pierwszym ET smile.gif
Artix
Należy tylko pamiętać, że nie jest to nowa odsłona Quake'a, tylko Enemy Territory!
signap
oby byla mozliwosc dodania botow jak to jest na PC Battlefieldach, bo konsolowy mial srednia kampanie na SP i zadnych botow do MP confused.gif, zawsze co cos przed graniem online, zapoznanie sie z gra,itp
Mastah27
Pierwsze wrażenia z wersji na konsole (X360):

http://e3.gamespot.com/story.html?sid=6173...%3B3&page=1
maciek88
http://gametrailers.com/game/1981.html - trailery z 360tki

graficznie jak wiadomo bez rewelacji, ale sam design i wielkość (!) mapy robią wrażenie
signap
Premiera 30 maja

Powazniejsze wady tego tytulu to (grajac na PC)
- slabe multi
- brak balansu stron
- brak fizyki
- malo kto w to gra
- ... itd

Gra niby dobre oceny zbierala ale nie odniosla sukcesu - teraz gdy na Live kroluje COD4, HALO3, i pare innych miejszych gierek a niedlugo GTA4 to niewiem kto bedzie chcial grac w ten tytul, niezapominajmy jeszcze o nowym BFie.
Fab3r
Zwłaszcza że maniaków pierwszego ET posiadających X360 raczej mało...
signap
a co to ma do rzeczy? ET a ETQW to niemal 2 calkiem inne gry
signap
http://www.gametrailers.com/player/34394.html

gameplay (chyba beda boty bo wiadac - You killed by [bot]xcz)
Fab3r
Hmm kiedyś miałem klan [bot] smile.gif

Takiej furory jak pierwsze ET nie zrobi, ale może dać radę.
signap
niewiem czemu ale dosc poznio dostalismy ETQW, na PC dawno temu juz byl dostepny... Dziwne. Gra w samych zapowiedziach byla dla mnie skazana na porazke, niewiem kto przy dosc duzej popularnosci ET i klimatow 2WS tworzy cos odmiennego - daje swiat Quake4. Jedynym plusem jest to ze tutaj nie tylko ENG musi wykonac zadanie jak to jest w ET lecz jeszcze COVEROP oraz SOLDIER. Przy nadchodzacym BF3 ta gra nie ma zadnych szans, nawet na PC gra w nia tylko garstka ludzi...
Krasus
Yhh... zassałem demko ET: QW, odpaliłem, dołączyłem się do gry (a raczej do lobby) i przy starcie mój XO zaliczył totalną zwiechę. (pierwsza taka jego wpadka, i jak dotąd ostatnia!) Wyłączyłem/włączyłem i wypierdzieliłem - i tutaj chyba skończy się moja przygoda z tą grą. biggrin.gif
Ktoś miał podobna akcję może ?
signap
ja tez tak mialem... i tez po tym gre olalem smile.gif
yaczes
Hmmm, to nie zwiecha, ja poczekalem 10 minut i dolaczylem do gry XDDDDDD
Krasus
CYTAT(yaczes @ 14 06 2008, 20:43) *
Hmmm, to nie zwiecha, ja poczekalem 10 minut i dolaczylem do gry XDDDDDD

W tym czasie konsola nie reagowała Ci na nic, nawet na przycisk "przewodnika"? Bo jeśli tak, to może i ja się pospieszyłem. laugh.gif
Kac_r
sciagnalem dzis demo tak jak i demo BT. i hmm .... zalosne, ta gra to moim zdaniem kompletny gniot, BEZNADZIEJNA. a jestem fanem FPSow. uwielbiam COD4 i demo BT tez mnie zauroczylo ...

probowalem tylko multi bo w zasadzie tylko to mnie w FPSach rajcuje, ale naprawde zawiodlem sie calkowicie.

pozdrawiam
Otas
Ja podobnie ... równocześnie ściągnąłem dema ET:QW i BF:BC ... w BF gram i gram i gram godzinami smile.gif ... natomiast ET całkowicie mnie odrzucił confused.gif ... jak dla mnie to padaka sad.gif
signap
najlepsze to jest ze gra miala premiere jakis czas temu a juz na allegro chodzi za ponad 100zl. Szkoda ze inne gry tak nietanieja confused.gif wink.gif
marcin0903
Sory, że odkopuje temat, ale czy gra ktoś wogóle na multi bo mogę grę wyrwać za ok. 5 dyszek.
signap
kup za to cos lepszego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.