Mastah27
10 05 2007, 20:10
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=154892CYTAT
SEGA of America and SEGA Europe today announced Condemned 2: Bloodshot the next chapter in the terrifying series that began with the award-winning and critically-acclaimed Condemned. Featuring an all-new fighting mechanic and online multiplayer functionality, Condemned 2: Bloodshot is a first-person action thriller which immerses players in a world of psychological terror. Following a string of gruesome murders, players must use their deductive skills and brute force to track down sadistic serial killers.
Developed by the renowned Monolith Productions, creators of the original Condemned, Condemned 2: Bloodshot is due for release across Europe in early 2008 for the Xbox 360™ videogame and entertainment from Microsoft and PLAYSTATION 3 computer entertainment system.
Players will assume the identity of Ethan Thomas, the former Serial Crimes Unit investigator, who's been called back to duty to track down his missing partner. As Ethan, players will engage in visceral combat using a variety of firearms, blunt instruments and an all-new fighting system complete with defensive and offensive combo chains. To help track the killer and solve the mysteries behind Condemned 2: Bloodshot, players will crack open an all-new set of high-tech forensic tools. Using wits and brute strength, murders can be solved in a number of different ways to keep players guessing throughout each suspenseful investigation.
Condemned 2: Bloodshottakes the series to a whole new level by introducing a variety of thrilling online multiplayer modes including deathmatch, which promises to deliver the most brutal hand-to-hand combat experience the first person genre has ever seen.
"The original, Condemned, was a game which truly shocked and scared its players with its subtle details, gripping story and eerie tension throughout," said Gary Knight, European Marketing Director, SEGA Europe. "Condemned 2: Bloodshot takes these three key elements to heightened new levels, providing a superb mature gaming experience that will constantly surprise its players and keep them gripped from start to finish."
The disturbing events from Ethan's past have left him a broken man - a desperate burnout, drifting aimlessly through a society in inexplicable decline. Fighting inner demons throughout his one-man investigation into a sinister conspiracy, Ethan will need to use anything and everything in the environment to survive as he unravels the mysteries shrouding the city in darkness.
-nowy system walki
-multiplayer

-premiera na początku 2008 roku
-ponownie wcielimy się w postać Ethana Thomasa, którego zadaniem jest odnalezienie partnera (

? ;P)
maciek88
10 05 2007, 20:45
cudnie. zachciało mi się znowu przejść jedynkę i ponownie przeżyć ten koszmar - bo na serio przy żadnej innej grze nie było AŻ takiego ciśnienia. słuchawki na banie, ciemność i spacerek po sklepie z manekinami. można było miejscami wymięknąć. multi mnie trochę martwi bo pewnie robione jest na chama, lepiej żeby skupili się na coop albo only single. mimo wszystko czekam i to bardzo. oby szybko pierwsze screeny. chyba trzeba będzie znowu zaopatrzyć się w jedynkę.
Zeratul
10 05 2007, 21:36
3 X TAK!! Na to info czekalem, wiedzialem, ze gra sie w koncu ukaze... mam nadzieje, ze klimacik bedzie zabijal jak w pierwszej czesci...
Bardzo dobra wiadomość. Condemned do dzisiaj jest dla mnie w top 3 gier na X360.
Podtytuł i zapowiedzi nowości (online, nowy system walki) trochę mnie niepokoją, że Monolith pójdą bardziej w kierunku masakry niż survivalu. W końcu to tradycja, że horrory (growe, ale i filmowe przecież) są najstraszniejsze w pierwszej części, a potem jest coraz gorzej. Silent Hill, Project Zero, Siren, Resident Evil... im dalej w las, tym mniej napięcia.
Ale w dalszej części developer mówi, że chce skupić się na suspensie, smaczkach i fabule. Oby.
Salwador
11 05 2007, 16:19
Na samą myśl aż mnie ciary przelazły....Świetnie...znowu będę się bał wychodzić z klatki!!:P
Również jestem zadowolony z tej zapowiedzi - Condemned było naprawdę bardzo ciekawym tytułem i z chęcią zagrałbym w kontynuację
maciek88
12 05 2007, 09:59
Tweener
12 05 2007, 18:10
Pierwszą cześc gry przeszedłem na kompie i nie widziałem równie klimatycznej gry "kryminalnej", więc z drugą częścią wiąże nadzieje że gra ta będzie jeszcze lepsza niż jedynka

.
maciek88
5 06 2007, 15:04
maciek88
29 06 2007, 21:47
Salwador
29 06 2007, 23:58
no....szczena mi opada...grafa przeciwnikow wyglada(o ile to nie zwykle rendery)to sie juz boje:)
Salwador
17 07 2007, 19:41
http://gametrailers.com/player/22255.html <--posłuchajcie reportazu oraz luknijcie na screeny..OMG
nie wiem co wy w tej jedynce widzicie,dla mnie to jest dno.wiem,ze wszystko to kwiesta gustu ale bez przesady...No chyba,ze tylko takie sux demo wypuscili
wystawiasz ocenę na podstawie demo, dobry jesteś
Salwador
18 07 2007, 20:00
racja..demo nie bylo rewelka..lecz grajac w ta gre serce stawalo mi w gardle..:)
Diabeu,demo to reklamowka gry-powinno zachecac.Jezeli ono wypada slabo to gra raczej tez jest.Jezeli wy sadzicie inaczej to nie ma o czym dyskutowac ale naprawde dziwie sie,ze ta gra sie moze komus podobac :<
Salwador
19 07 2007, 17:57
gra jest monotonna ale wciąga jej mrok :P..Co do dema...mhmm...uważasz że powinny zachęcać??Demo gry Fear wcale mnie nie zachęciło wręcz przeciwnie...dopuki w pelno wersje nie zagralem..tak samo chocby z Area 51...
CYTAT(Marvel @ 19 07 2007, 18:44)

Diabeu,demo to reklamowka gry-powinno zachecac.Jezeli ono wypada slabo to gra raczej tez jest.Jezeli wy sadzicie inaczej to nie ma o czym dyskutowac ale naprawde dziwie sie,ze ta gra sie moze komus podobac :<
demo to nie jest reklamówka, reklama to trailer itp.
Mastah27
24 08 2007, 20:09
Ja tam czekam z wywalonym jęzórem

. Pierwsza część była fajna, może było za dużo ebania psycholi a za mało zagadek kryminalnych. A tak wogle skąd wzieli się ci psychpaci z pierwszej części, bo niechce mi się drugi raz grać?
powiedzmy że zaraza, wirus atakujący głównie meneli/ćpunów/margines, niewiadomego pochodzenia
Brolly PL
2 09 2007, 00:29
szykuje sie gierka na wieczory w których moze podniesc cisnienie. czekamy bedzie miodnie
Salwador
6 09 2007, 14:44
z2djtkose
6 09 2007, 18:58
Pysznie to wygląda , dla mnie must have. Jeśli bedzie to tak dobre jak jedynka podczas grania w nocy na słuchaweczkach to ja w to wchodze
Już mamy oficjalną okładkę gry :

Nie podoba mi się
maciek88
7 10 2007, 19:13
A dla mnie zaje.bista. Takie lubię - proste.
Mastah27
19 10 2007, 15:39
maciek88
31 10 2007, 22:18
Very nice... Moim zdaniem ta część będzie przynajmniej tak dobra jak jedynka, więc prędzej czy później - must have.
Nom, moc. Obawiam się tylko, że psychopatów zastąpią potwory albo psychole wyglądający jak potwory... dwie pary oczu i te sprawy
Moim zdaniem, ten trailer nie ma żadnej mocy. Nie ma co się nim ekscytować. Kilka klatek na krzyż. W zasadzie, większość screenów już znanych. Poczekamy... zobaczymy
Mastah27
2 11 2007, 13:19
Ten 2 screen mnie po prostu rozwalił
Mam jedynke i powiem jedno-jest chora, czyli wypas. Screeny są ok (dobrze to wygląda). Czuje ,że bedzie za(pipi)isty horror ,jeszce leprzy niż część pierwsza!!!!!!
Drugi trailer Condemned 2: BloodShot
http://gamercenteronline....-2-trailer.htmlPo zobaczeniu trailera powiem tyle jeśli w całej grze bedzie taki klimat jak w tym trailerze to gra bedzie lepsza niż pierwsza część.
Ja jestem pod wrażeniem
z2djtkose
12 01 2008, 16:33
Nie ma bata , ta gierka zarzadzi

Jedynka zmiatala klimatem i schizami a to co teraz widze to wybitna kontynuacja
maciek88
13 01 2008, 13:09
Zbyt krzykliwy, dosłowny i wybajerowany. Taki styl przy konfrontacji z jedynką to śmiech na sali. Było do przewidzenia w sumie.
Salwador
13 01 2008, 16:02
WildFirePL
13 01 2008, 18:11
CYTAT(maciek88 @ 13 01 2008, 13:09)

Zbyt krzykliwy, dosłowny i wybajerowany. Taki styl przy konfrontacji z jedynką to śmiech na sali. Było do przewidzenia w sumie.
grałes wogóle w pierwszą cześć ? dlaczego oceniasz grę która nawet jeszcze nie wyszła? ja napewno tytuł kupię, jedynka sprawiła że pokochałem ten tytuł, wiec tak czy owak do dwójki muszę podejść
maciek88
13 01 2008, 18:36
Gdzie oceniłem grę? Trailer jest w młodzieżowej konwencji gdzie wszystko musi być mocne i widowiskowe. Teraz bohater to kawał twardego skur.wysyna, w jedynce miał minę jakby dopiero co wyszedł z kibla i próbował sobie przypomnieć czy oby na pewno podtarł du.pę - to właśnie miało jakąś atmosferę.
Nie lubię jak coś po drugiej stronie wali w kineskop z całych sił by mi pokazać jakie jest szokujące i zaje.biste.
Ten tekst z podcieraniem w jakiejś książce zobaczyłem.
.:marioo:.
15 01 2008, 12:45
Grafika nie zmieniła się chyba nic przez te dwa lata

Jest w stylu Monolithu - sterylna i bardzo sztuczna.
Jednak to dla fanów takich gier nie jest ważne. Pierwsza część była grywalna, momenty straszenia także bywały ( chyba nawet raz podskoczyłem na fotelu )
Trzeba będzie zagrać, ocenić i zobaczyć, jak dla mnie must have, ale na pewno nie w pełnej cenie.
Beta test Condemned 2
http://www.gry-online.pl/s014.asp?ID=47Naprawde zanosi sie na to że 2 część będzie jeszcze lepsza niż 1 :^^:
Jedyny mankament to to że grafa została bez zmian no i że tym razem zbieranie dowodów będzie wymagało kombinowania i myślenia, ale i tak gre kupie bo już sie nie moge doczekać :^^:
no spory mankament z tym mysleniem, fakt
maciek88
24 01 2008, 20:52
Kilka sek z multi. Na nic wygląda animacja, ale przynajmniej płynnie jest.
http://www.gametrailers.com/player/29861.html
Yyyy... trochę dziwne, że grafika się nie zmieni... Już na line-upie trzystasześćdziesiątki były narzekania pod adresem oprawy, a ona się jeszcze nie zmieniła lol

Multi mnie podłamało. Na prawdę nie wypada, by w tak bądź co bądź głębokiej grze jak Condemned dać taki płytki multi. Liczyłem na czajenie się w cieniu, nagły atak i byczą dawkę adrenaliny a tu dostajemy napieprzanie się deskami
niewidziales calego MP...
maciek88
26 01 2008, 11:53
dzisiaj obacziłem trailer z marketplace'a i zrobił na mnie ogromne wrażenie. kiepskie mam porównanie w stosunku do jedynki bo pamietam jedynie strzępki trailerów jeszcze z przed premiery konsoli, ale w każdym razie dla mnie pozycja obowiązkowa ze straszydeł obok "dead space" na ten rok.
Zwłaszcza, że gra ma być podobna

Jeśli chodzi o ten trailer @2up to zbierałem szczękę z podłogi jak to zobaczyłem

Boję się, że klimat zaszczucia zniknie. Twórcy przy dwójce stawiają bardziej na broń palną. A sytuacji, gdzie klimat umykał za sprawą pukawek jest dość dużo np. Call of Cthulhu Dark Cornes of the Earth...
z bronią palną będzie jak w jedynce, pochowana i z małą ilością ammo - w walce nadal ma rządzić i dzielić walka wręcz
to już nie będzie atak/blok z pierwowzoru
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.