Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Saints Row 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2
Mastah27
http://www.next-gen.biz/index.php?option=c...83&Itemid=2

Na razie wiadomo tylko tyle, że gra wyjdzie na X360 oraz PS3 w 2008 roku, a za jej developing odpowiedzialny jest zespół, który "popełnił" pierwszą część gry. Szykuje się nam ciekawa rywalizacja pomiędzy serią GTA a Saints Row, z której mam nadzieję wyniknie wiele dobrego dla graczy happy.gif.
TomisH
No, pierwsza część SR miała tyle drobnych (i na pozór błahych) usprawnień, że GTAIV bez nich będzie zwyczajnie 'gorsze' ;]
Jacek99
Jakie usprawnienia mialo wg. Ciebie Saints Row?

Ja tam nic szczegolnego nie widze biggrin.gif
Blim
CYTAT(Jacek99 @ 11 05 2007, 17:00) *

Chodźby sposób w jaki wybiera się broń.
zolwik777

SR miało miliony takich małych szczególików nie dostrzegalnych na pierwszy rzut oka. Mi najbardziej przypasował motyw z dzwonieniem po taksówkę. tongue.gif
Lupinator
CYTAT
SR miało miliony takich małych szczególików nie dostrzegalnych na pierwszy rzut oka.

Dokładnie smile.gif
CYTAT
Mi najbardziej przypasował motyw z dzwonieniem po taksówkę.

Z dwóch mozliwych koroporacji lub w tysiac innych miejsc happy.gif

Oby Saints Row 2 wyszło szybciej niz w okresie swiatecznym 2008 roku
PePeP
Ale akurat wybór broni był dziwnie rozwiązany. W czasie większej zadymy lub jeśli chcieliśmy biec i zmieniać broń jednocześnie to się nie sprawdzał. Co do SR2 to pokładam duże nadzieje w tej grze. Oby tylko podkręcili jakoś grafikę, zrobili ją mniej sterylną i płynniejszą... Zresztą i tak zanim nie zagramy w GTA IV to ciężko mówić jak wysoko będzie postawiona poprzeczka biggrin.gif
Sarge
Saints Row 2 nie będzie już miało tak łatwego zadania jak poprzedniczka, bo tym razem na rynku będzie już dostępne GTAIV, do którego przecież z pewnością wszyscy będą się odnosić. Mam jednak nadzieję, że to tylko zmotywuje twórców i dostaniemy bardziej dopracowany produkt, bo mimo wszystko jedynka chyba raczej zawiodła oczekiwania...
Lupinator
CYTAT
W czasie większej zadymy lub jeśli chcieliśmy biec i zmieniać broń jednocześnie to się nie sprawdzał.

Właśnie sprawdzał się wtedy idealnie bo nie trzeba bylo przegladac calego zestawu po kolei jak to było w GTA tylko jeden przycisk i szybko analog (i bron zmieniona w czasie 1 sekundy) ;] Licze ze nie zmienia tego patentu w SR2
popiol
CYTAT(zolwik777 @ 11 05 2007, 17:27) *

Mi najbardziej przypasował motyw z dzwonieniem po taksówkę. tongue.gif

mówisz poważnie ? ;O jest taki patent ? jeśli tak to pod jaki numer trzeba zadzwonić ? biggrin.gif (serio pytam)

btw. Uhh 2008 r. zapowiada się "grubo" jeśli chodzi o gry GTA-podobne: 2 Days To Vegas, All Points Bulletin i Saints Row 2 biggrin.gif Jak dla mnie to extra bo uwielbiam takie gry smile.gif
Yaxa
Oj chlopaki beda musieli sie postarac, bo konkurencja w postaci GTAIV nie bedzie prosta. Jedynka podobala mi sie, miala taki odstresowujacy klimat, licze na druga czesc jak najbardziej.
Wampis
Jeśli gra wyjdzie w rok po GTAIV to nie będzie problemu. Ja się cieszę z tej wiadomości, SR było bardzo dobrą grą, a jak w dwójka będzie płynniejsza i zaoferuję lepszą grafikę to będzie dobrze. I fajnie jakby można było importować postać z sejwa jedynki.
Blim
Dwójka może mieć wszystko to co miało np. San Andreas, a nie będzie miało GTA IV. Mówię tu o luźnym, pseudo gangsterskim klimacie. Zachodnie wybrzeże, rowerki, deskorolki, szmery bajery typu spadochrony itp.
popiol
odpowie ktoś co z tą taxi ? (post 10)
signap
SR1 bylo srednia gra, krotka i latwa confused.gif, miala ciekawe rozwiazania np. jak w/w wybur broni, zdobywanie dzielnic (kazda byla inna a w SA kazda taka sama bylo spawnowaly sie grupy gangow), dzwonimy po kolesia by nam samochod przywiosl, itp niepamietam juz jakie bo dawno gralem smile.gif
zolwik777
Masz zapisane na taksówkach -> 555-455-8008 / 555 819 8415 smile.gif

Tak samo możesz zadzwonić po karetkę by cię wyleczyła. Ale ja tam raczej nie korzystałem z tego. Ogólnie to tych numerów trochę jest, ale głównie to są to śmieszne rozmowy.
popiol
zolwik - dzięki smile.gif a z tym samochodem co pisze @signap to pod jaki numer trzeba zadzwonić żeby podjechał ? smile.gif
signap
jakos sie ich zdobywalo, poczytaj inny temat lub GameFAqs
44bronx
Pierwsza czesc Saints Row, mimo ze jest gra bardzo dobra, uwazam za kalke San Andreas i uwazam ze San Andreas mial duzo wiecej leszych pomyslow jak na okres w ktorym wyszlo niz Saints...GTAVI zamiecie i jedynka i dwojka Saints Row.GTA pokaze dopiero prawdziwy Next Genowy freeroaming.kropka

elimiko
CYTAT(signap @ 12 05 2007, 13:21) *
SR1 bylo srednia gra, krotka i latwa confused.gif

Krotka i łatwa?? Chyba sie zagalopowales, albo sam na szybko przeszedles tylko glowny tryb misji...

Saints Row, wedlug mnie, ma bardzo pomyslowe achievementy, ktore przedluzaja jej zywotnosc.
Szczegolnie jesli dazy sie do ukonczenia wszystkich Activities. A zadanie to do latwych na pewno nie nalezy.
Calosc potrafi zajac sporo godzin, a i nameczyc sie przy niektorych levelach mozna (np. Drug Trafficking, Snatch, Hitman).
Wynagrodzenie w postaci 160 pkt. oraz oczywiscie satysfakcja z przebrniecia przez Activities napawa dumą cool.gif

signap
oczywiscie ze ze ukonczylem glowny tryb (za szybko confused.gif bo gra byla latwa prawde mowiac), zrobilem pare innych zadan, np. przejac dzielnice, pozbierac auta, odszkodowanie,itp Ocenia sie gre tez za dlugosc i trudnosc ale SR nie jest w tym dobre confused.gif bo GTA VC bylo dluzsze, nie wspominajac do GTA SA. Solida gra ale dla mnie minus w strone trudnosci gry i dlugosci
Mastah27
Jak chcecie pogadać o SR proszę bardzo, oto odpowiedni temat:

http://www.psxextreme.info/index.php?showt...85&hl=Saint
Brolly PL
3 nowe trailery.
http://xboxsite.pl/News/Saints-Row-2-sie-rozkreca.html
Blim
Nowe SR to troszkę padaka w porównaniu do GTA IV. No ale cóż, do premiery jeszcze parę miesięcy, więc miejmy nadzieję że coś z tego wyjdzie smile.gif. Mi się póki co najbardziej podoba ten screen (dla grających w jedynkę będzie to zrozumiałe):
moro.
CYTAT(Brolly PL @ 5 04 2008, 20:53) *

Aahahah 2trailer najlepszy ( chodzi o rzucanie ludźmi ), no GTA raczej nie pobije, ale alternatywa zawsze fajna i miła smile.gif
Wampis
No cóż trzeba będzie kupić, ukończenie jedynki zobowiązuje smile.gif
To może być naprawdę dobra gra, muszą tylko usprawnić same jej działanie (musi być płynnie, nie jak w poprzedniczce) i na starcie dać dobre multi, żeby nie trzeba było czekać na patcha jak poprzednio.
44bronx
niestety Saints Row2 już teraz widać że będzie to taki sam ''plastikowy'' tytuł jak jedynka, pograłem trochę ale mówiąc szczerze gra była średnia, choć miała pare fajnych patentów, to ogónie plastikowość, brak klimatu i kopiowanie GTA:SA zabiły tą gre w moim odczuciu.Graficznie styl ten sam, czyli ''plastikowy''.Ludzie którzy narzekają na grafikę w GTAIV niech sprawdzą SR2, które choć nie wygląda słabo, to jednak GTAIV wygląda bez porównania lepiej, dużo bardziej next genowo.
2razyjot
Czekam na sequell i chetnie szarpne, Saint's Row bylo b. dobre IMO.
44bronx
Dobra gra nic poza tym...
Orange
jedynka byla swietna mam nadzieje ,ze dwojka jej dorowna pozbywajac sie przy tym wiekszosci glitchy.
signap
http://www.gametrailers.com/player/32962.html
pojazdy + bronie (z nowosci to heli, jakis normalny samolot, skuter wodny a z broni to defibrylator tongue.gif)
2razyjot
CYTAT(TomisH @ 29 05 2008, 12:15) *

I dobrze. Niech dopracuja na maxa 2 czesc. Trzymam kciuki i optymistycznie zapatruje sie na ten projekt. smile.gif
Zajcik
Jedynka byla gra swietna. Jak sie postaraja tym razem, to Rockstar moze miec powaznego konkurenta. Jako fan gier free roamingowych czekam z niecierpliwoscia smile.gif
2razyjot
CYTAT(Zajcik @ 29 05 2008, 15:09) *
Jedynka byla gra swietna. Jak sie postaraja tym razem, to Rockstar moze miec powaznego konkurenta. Jako fan gier free roamingowych czekam z niecierpliwoscia smile.gif

Ja przysiadlem sie ostatnio do Just Cause na chwile, zeby zobaczyc co czeka mnie gdy skoncze GTA IV na wszystkie sposoby... Wyspa (mapa) mnie rozlozyla, to sie nazywa OGROMNY TEREN! Samo strzelanie itp. to taka prosta jatka w sumie, w sam raz na jeden raz bedzie. smile.gif

Ech - gdzie jest "Mercenaries 2"???? smile.gif
Wampis
Obawiam się, że single nie dorówna temu z GTA IV, ale za to liczę, że dzięki tej grze, chłopaki z Rockstar zobaczą jak powinno wyglądać dobre multi. To w jedynce było naprawdę dobre, teraz wystarczy, że twórcy nic nie zepsują i będzie jak trzeba.
Owiec
Szczerze to to multi nie bylo dobre w zadnym miejscu, moze poza co-opem confused.gif Durny sposob naliczania rang, szybko nudzace sie tryby i ogolnie cos nie teges.
Fab3r
Gra to była typowa kalka San Andreas, z bezimienną postacią, dlatego też pobawiłem się w sumie kilka godzin i odłożyłem... Część druga będzie taka sama, ale jako że GTA IV poszło bardziej w realizm i odrzuciło defibrylatory, miniguny, jetpacki, czołgi itp, to właśnie SR2 może dostarczyć sporo zabawy, której brakuje w GTA IV. IMO zapełni braki schematów z San Andreas.
signap
nowy kontrowersyjny trailer SR2 (nawiazujacy do mozliwosci GTA4)
co wolisz?

http://www.eurogamer.net/tv_video.php?playlist_id=11004

wybieram druga opcje smile.gif
2razyjot
Trailerek bardzo spoko. Widac gleboko inspiracje (kalke?) GTA IV. Graficznie nieco gorzej, ale co tam - jestem na to napalony; chetnie szarpne! Saints Row 1 odkrywcze nie bylo ale gralem jak zly - gierek GTApodobnych nigdy dosyc, byle mialy to cos zeby do pada na dluzej przyciagnac! smile.gif
miki77
Trailer nieźle mnie napalił na ten tytuł. "Jedynka" była całkiem dobra, a druga część zapowiada się jeszcze lepiej.
Slupek88
Mi się tam "jedyneczka", podobała bardzo. Na dwójke jestem napalony jak cholera, a trailler jeszcze mnie w tym utwierdził. Fuck, co ja gadam, po obejrzeniu możliwości SR2, bez dwóch zdań to będzie dobra kopia San Andreas, mnóstwo możliwości. Dobry uzupełniacz GTA 4.
BartX
SR2 nie można na pewno porównywać do GTA IV, jak to zostało pokazane na trailerze. Z tego co widzę będzie to raczej beztroska rzeź, taki dopracowany Postal 2 w TPP. A GTA IV to po prostu symulacja prawdziwego ganstera, a nie kupki tekstur robiącej rozpierdziel.
signap
symulacja prawdziwego gangstera - lol XD. Ale przeciez oni porownali co mozna robic poza misjami. W GTA w tym segmencie ma spore braki
TomisH
7 nowych shotów z gry.
TomisH
Tera Patrick coś "robi" przy tej pozycji...
popiol
Załamałem się przed chwilą... spójrzcie co oni zrobili z tą grą: http://www.gametrailers.com/player/37545.html i druga część gameplayu: http://www.gametrailers.com/player/37563.html - to wygląda jak totalny CRAP :| A przecież pierwsza część była taka dobra... spokojnie dałbym jej 8/10. Nie no ja nie dowierzam, że aż tak skopali tą grę, albo to jest filmik z bardzo wczesnego etapu prac nad grą (OBY!!!), albo niektórzy producenci "schodzą na psy"
Wampis
Może nie będzie tak źle, filmik jest słabej jakości ale gra nie może raczej wyglądać gorzej niż jedynka.
popiol
Ale tu nawet nie chodzi o samą grafikę Wampis... tylko o gameplay... jakieś to wszystko takie sztywne jest... zobacz na animacje, fizykę, model jazdy, w ogóle kamera jest z dupy - z byt blisko auta i gościa, którym grasz... Nie wiem albo w "jedynce" też tak było, a ja już nie pamiętam, albo GTA IV tak wysoko zawiesiło poprzeczkę, że nie mogę patrzeć na inne tego typu produkcje...
Slupek88
Ja tam jestem dobrej myśli, nawiasem mówiąc fajna muzyczka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.