Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Symulator weterynarza na Wii
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Wajper
Chrunch

Przejde od razu do rzeczy... Czego oczekiwalibyscie od gry na Wii w gatunku SimVet? Nic nie sugeruje, bardzo ciekawi mnie swieza opinia i kazdy ciekawy pomysl. Wyobrazmy sobie, ze odpalacie Wii, bootuje sie gra, symulator weterynarza... Co widzicie? Co chcecie zobaczyc w takiej grze? Czego oczekujecie od niej? Jakie elementy gameplay sprawia, ze przez dlugie godziny nie bedziecie chcieli odejsc od konsoli? Prosze o wishlist. wink.gif
ogqozo
No, na pewno słynne badanie poprzez wsadzanie krowie ręki do "dópy". Jeśli umieścicie w grze ten patent, to nawet jeśli reszta będzie ssać, i tak macie zapewnioną reklamę i rynek w postaci niektórych japońskim maniaków (niektórzych kupują PS3, inni pewnie interesują się weterynarią - w końcu zwierzęta są fajne).
MaciejPŃ
ja wam proponuje odpuscic sobie taki pomysl, przynajmniej w europie. TO NIE PRZEJDZIE, zyjemy w swiecie gdzie ludzie nie wiedza co to Osu! Tatakae! a Wy chcecie cos takeigo robić? jesli chcecie to wydac w japoniii to ok, inaczej odradzam;]
Wajper
CYTAT(MaciejPŃ @ 11 05 2007, 14:53) *
ja wam proponuje odpuscic sobie taki pomysl, przynajmniej w europie. TO NIE PRZEJDZIE, zyjemy w swiecie gdzie ludzie nie wiedza co to Osu! Tatakae! a Wy chcecie cos takeigo robić? jesli chcecie to wydac w japoniii to ok, inaczej odradzam;]

Coz, mam dostep do zestawien statystycznych, ktore dosc mocno przecza Twojej opinii. wink.gif Plis nie konotowac, analizowac prosze i pomyslec... SimVet marzen na Wii... Opiszcie, prosze, z gory dzieki za poswiecony czas.
jjot
weterynarz nie zajmuje sie jedynie zapladnianiem krow smile.gif chetnie zaopiekowalbym sie swinka morska z rakiem jelita grubego, koniem ze zlamana noga, czy malpa z kamieniami w moczowodach. pomyslow jest sporo, jednak najwazniejszym elementem gry moim, zdaniem, powinno byc "wyczucie" zwierzatka, czyli: robienie wszystkiego w odpowiednim tempie zeby nie zdenerwowac pacjenta, dobierac dawki antybiotyku (czy substancji znieczulajacych) dla kazdego gatunku. pomocne w tym moglyby byc odpowiednie wskazniki na ekranie. caloksztaltem powinno to przyopminac skrzyzowanie wario ware i trauma center. to tak IMHO.

edit

co wiecej, grafika moim zdaniem powinna byc rysunkowa: cellshading, flash lub cos podobnego. wydaje mi sie, ze proba odwzorowania bebechow zwierzat realistyczna grafika, odstraszyloby zachodnich dzieciakow od wydania tygodniowki na gre smile.gif
hmm do tego jeszcze motyw "wdziecznych zwierzat" w menu glownym, w soundtracku i ogolnie podczas podsumowania misji. czyli chorek gryzoni spiewajacych wesola piosenke rodem z loco roco, innym razem malpy grajace na bongach czy cos. imo taki klimat bardziej przyciagnalby do siebie z kolei tych z dalekiego wschodu smile.gif jak bede mial jeszcze jakies pomysly to chetnie sie z nimi podziele.
ogqozo
W scenariuszu znalazłbym miejsce dla chomika-baletmistrza ze złamaną nogą i starego, grubaśnego kociego tenora z rakiem gardła.
jjot
dorzucilbym watek ekonomiczny- za precyzje i odpowiedni czas dostawalibysmy kase od zadowolonych wlascicieli zwierzat i kupwali lepsza aparature do gabinetu- zapasy lekow, nowsze modele x-rayow itp.
rfl
.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.