Mastah27
14 05 2007, 21:18
CYTAT
ACTIVISION’S TONY HAWK’S PROVING GROUND EMPOWERS GAMERS TO CREATE THEIR PERSONAL SKATING LEGACY
#1 Best-Selling Action Sports Franchise Redefines Skateboarding Genre With Unprecedented Freedom and Control
Santa Monica, CA – May 14, 2007 – It’s time for gamers to command their skating destiny in Tony Hawk’s Proving Ground from Activision, Inc. (Nasdaq: ATVI). For the first time, gamers will have the freedom to define their character, story and style based on the choices they make, the paths they choose and the style of skating they use on the proving grounds from Philadelphia and Baltimore to Washington, D.C.
Tony Hawk’s Proving Ground features deeper customization than ever before, including a Video Editor with full-featured editing tools and visual effects for creating “epic skate videos,” and a fully customizable online Skate Lounge where players can skate with friends in the ultimate pad. In addition, players will have the freedom to skate from single player to online seamlessly, as well as utilize new gameplay mechanics such as skateable terrain altering and building, and Bowl Carving, delivering the most empowered skating experience ever. Tony Hawk’s Proving Ground also features even more Nail the Trick™ moves such as Nail the Grab and Nail the Manual intensifying the thrill of pulling off big tricks.
“Tony Hawk’s Proving Ground drops players into the skateboarding world like never before,” said Joel Jewett, president of Neversoft. “This is the largest, deepest and most compelling Tony Hawk game ever. You can skate the best lines, define your own style and produce your own videos. You can even take it further by tricking out your own Skate Lounge, where you can hang out and skate with others online. Proving Ground will throw you so deep into the lifestyle of skateboarding that you won’t be able to get out. Hands down, it’s the most exciting Tony Hawk title yet.”
Tony Hawk’s Proving Ground is in development by Neversoft for the Xbox 360™ video game and entertainment system from Microsoft, PLAYSTATION®3 computer entertainment system, Wii™ home video game system, PlayStation®2 computer entertainment system, and Nintendo DS™. The game is not yet rated by the ESRB and is scheduled for release later this year.
Więcej informacji w tym temacie -
klik.
Screeny:
http://www.gaming-age.com/cgi-bin/previews...roving%20Ground
gra wygląda praktycznie na skończoną, nie moge się doczekać żeby sprawdzić ją w akcji, z roku na rok wychodzą nowe hawki pod pretekstem wielkiej rewolucji a mimo to tytuły z tej serii nadal mnie chwytają.
10 czesc:/ 3 na current gen'y:/ ja czekam na powrot do kozeni 2 lub 3 czesci, albo remake pierwszych 3 czesci:/
Bo to co wychodzi coraz bardziej mnie zalamuje.
Mam nadzieje ze gra bedzie lepiej graficznie wygladala niz na screenach, bo to mi przypomina tylko stara gre, nowe mapy, nowe mozliwosci kustomizacji postaci, nowsze tricki, poziom ten sam, i beznadziejna zecz, czyli otwarta przestrzen, ta gra powinna miec cos jak 1 2 czy 3, czyli poruszamy sie po ograniczonym miejscu i zylujemy je na 100%, z tym ze nie tak latwo, wiecej poziomow mozliwych do wyboru, a nie freeskate:(
nudaaaaaaaaaaaaa, ile razy mozna grac w to samo z lekkimi zmianamy

, niech NS poszuka nowego sportu extremalnego do ktorego nie ma gier np. BMX, rolki, itp
zgodze sie... rolki, ale street a nie vert!! to jest to:)
Chcialbym tam zobaczyc polskich prosow
Zurawieckiego, Combrzynskiego, Kovaa, Karakana, Zet'a i cala ekipe polska...
po za tym swiatowe slawy, prawdziwe marki usd, razors, remz, valo, xsjado/salomon, deshi, k2 ( i team managera polskiego igora ) to by bylo cos, zeby jak w rollingu szlo sobie wybrac prawdziwe rolki + ew. aktualizacja sprzetow na xbl do pobrania. Do tego custom set, wlasny shell, kola, grind-wheels. ploza, liner, kolor shella, cuffa, plate night hardware i wiele innych... to by bylo cos... Czekam na jakas inicjatywe.
ps. mat hoffman's i david mirra oraz bmx xxx juz bylo, a o rolkach tylko 2 gry z tym 1 sluszna, ciezko osiagalna:/ rolling.
aha... jeszcze ubrania, w tym polskich firm, i prawdziwe sklepy, tak jak hedonskate.com grindhouse.de czy ignation:D
Kup se rolki (jak jeszcze nie masz, a zakładam ze masz) i idź na ulicę, gra to gra chodzi o fun a nie o kolor kółeczek.
Blim

on tylko chcial sie pochwalic ze zna takie fajne nazwy

wracajac do tematu: Według mnie to bedzie tylko ulepszona cześc P8 i nic wiecej

, chociaz lepsze takie cos niz kolejny dziwny underground..
CYTAT(Blim @ 15 05 2007, 09:32)

Kup se rolki (jak jeszcze nie masz, a zakładam ze masz) i idź na ulicę, gra to gra chodzi o fun a nie o kolor kółeczek.
chcesz sie ponowie bawic w to samo od dluzszego czasu z nowymi trickami, nowym miastem, bohaterem, klasycznymi zadaniami,itp? i placac jak za nowa gre?
życie ;] a z grami sportowymi to jak jest ? PES, fifa, nba, wszsytko przechodzi niewielkie zmiany, zostaje wydane pod nowym numerkiem i ludzie i tak to kupują. Nie ma co rozpaczać, nikt ci nie każe kupowac tej gierki, możesz zainwestować w Skate - będziesz miał odmianę.
Krotko No fajnie ze nowa czesc i wogole ale powinni troche przystopowac i wziac sie za cos innego, zupelnie inna tematyke (vide gun) Bo co za duzo to i swina nie zezre
Balasem wieje. 10 czesc od 9 bedzie sie roznila tym, ze neil the trick bedzie mozna laczyc z grabami - bomba. Warto wyrzygac 190 zl na to.
Pabelek
15 05 2007, 20:49
Ehh kolejny "rewolucyjny" Tony, no naprawdę współczuje Neversoftowi, ciągle muszą reklamować kolejną część jaką tą najlepszą i najbardziej nowatorską. To nic, że ten slogan sprawdzał się tak właściwie tylko w przypadku dwójki i trójki. PG przyniesie większe rozbudowanie (czytaj: to czego nie zdążyli wepchnąć to Project

, nowe miejscówki, nowe tricki i tyle. Kiedy to się skończy...
PS. Również popieram oomysł o remaku 2 i 3. Next genowa grafa + sprawdzony gameplay = mniam
HortexPL
15 05 2007, 21:05
Znowu Tony Hawk... Kiedys kochano ta serie, ale teraz to juz zwykly wyciskacz kasy - zero innowacji, kolejne czesci co pol roku. Tak szczerze mowiac to brakuje mi starych zasad - pare minuty i koniec, juz by mogli dac sobie spokoj z tym free roamingiem i zrobic porzadny tytul z ograniczona przestrzenia

Od czasow THPS3 jedynie motyw z nail the trick byl dosyc ciekawy, a pozostale czesci (szczegolnie undergroundy) to zwykly syf i podejrzewam, ze tym razem bedzie tak samo.
Czwórka była właściwie całkiem niezła, głównie z racji wielu podobieństw do mistrzowskiej trójeczki. No i miała dość duże i ciekawie zaprojektowane mapki. Underground to faktycznie małe nieporozumienie.
HortexPL
17 05 2007, 19:21
No nie powiem, czworka tez byla niezla, ale po niej autorzy zaczeli isc w zla strone...
Bo zaczęli na siłę szukać nowych rozwiązań, ale jeśli pozostali by przy starym schemacie, to wiele osób mówiłoby że TH się przez te 10 lat wcale nie rozwinął i co ? i tez byłoby źle.
Chodzi o to, ze znalezli chu,jowe rozwiazania.
CYTAT(ArkejD @ 19 05 2007, 12:46)

Bo zaczęli na siłę szukać nowych rozwiązań, ale jeśli pozostali by przy starym schemacie, to wiele osób mówiłoby że TH się przez te 10 lat wcale nie rozwinął i co ? i tez byłoby źle.
a na FIFE, PES i inne sportówki narzekają?

zmiany w nich są minimalne więc kto wie czy pójście w tą ścieżkę nie okazałoby się zbawienne dla serii THPS, jednak teraz jest już za późno żeby o tym myśleć.
Wie ktoś jak nazywa się na muzyka z traileru (ta pierwsza co leci)?
maciucha
20 06 2007, 14:12
Tak tu mieszacie z błotem tę serię a właściwie jej ostatnie odsłony a mi się akurat to podoba grałem w TH 2 , 3 , 4, U2 i przy wszystkich bawiłem się świetnie . Nie grałem w ostatnie częsci z przyczyn raczej niezależnych ode mnie więc tych nie mogę ocenic . Kiedy te dwie pierwsze części mi się znudziły zrobili nowego TH 4 całkiem fajny był później rozwineli to w U i U2 ale dalej o ile wiem było tak samo a to już troche przesada . Jakaś innowacja by się przydała lecz nie wiem czy można tu jeszcze coś innowacujnego wprowadzic ....
HortexPL
20 06 2007, 17:06
Wlasnie U i U2 to najgorsze czesci, totalne crapy, dno i ogolna ch*jowka, to wlasnie one zniszczyly u mnie obraz TH jako udanej serii...
yasiekk
20 06 2007, 17:37
E tam, thps2 i thps3 byly swietne, a thug2 w multi wcale nie gorsze. Ino na PC, gdzie mozna bylo sobie zmienic przypisanie przyciskow na padzie. W sumie z seria jestem od samego poczatku i te 3 czesci lubilem na tyle, ze nawet po ukonczeniu na sto procent wszystkimi skejterami sobie jezdzilem ot tak, zeby sobie pojedzic i kombosow troche potrzaskac. THAW to bylo juz lekkie nieporozumienie, bo motyw z rowerami za swietnie nie wyszedl, a i oprocz malego "parkura" do reszty gry nic nie dodali. Znowu, tryb classic rzadzil. THP8 z kolei na PS2 to dziad straszny byl, nie moglem w to grac z prostego wzgledu - odrzucil mnie podzial zadan i okrojenie gry z polowy funkcji dodajacych jakiegos tam smaczku. W THDJ nie gralem, bo ps2 juz nie mam. Ale w THUG2 pogrywam sobie dosyc czesto na PSP.
A czym bedzie Proving Ground? Pewnie kolejnym odgrzewanym kotletem pod pretekstem dodania paru trikow. Wiele wiecej sie z tej serii juz nie wycisnie bez psucia resztek gameplayu, a powrot do korzeni (tj. wywalenie free-roamingu) w erze x360 to raczej byloby jedno wielkie uwstecznienie. IMHO pomysl juz sie wszystkim przejadl. Panowie z Neversoftu musieliby zrobic cos naprawde rewolucyjnego - napisac gre od podstaw zupelnie nie wzorujac sie na poprzednich czesciach. To wszystko sie robi przekomplikowane, a tu trzeba czegos lekkostrawnego. Chodzi o zabawe, nie o multum nikomu niepotrzebnych bajerow. THPS3 polowy tych ficzerow nie posiadala, a nadal stawiam ja najwyzej w serii - i to nie z sentymentu. Wiecej miodu plynie z dwojki i trojki niz z reszty razem wzietej. Grafika sie tu dla mnie nie liczy, bo zadna z tych gier z uber-grafiki nigdy nie slynela.
Seria Toniego Hołka sie konczy. Tu trzeba rewelacji albo rewolucji, zeby ja do zycia przywrocic.
Dla zainteresowanych
wywiadzik z Chadem Finley. Oczywiście tak jak zawsze nowy Tony ma być tym najlepszym z serii no i najbadziej rozbudowanym (taaa). Mimo wszystko warto wywiadzik obejrzeć.
Mastah27
10 07 2007, 08:49
http://www.gametrailers.com/player/23355.htmlMówiac szczerze jak widze tą animacje to chce mi sie rzygac
CYTAT(Mikes @ 9 08 2007, 18:29)

http://www.gametrailers.com/player/23355.htmlMówiac szczerze jak widze tą animacje to chce mi sie rzygac
rzeczywiscie jakos dziwnie. chyba sie cofneli wzgledem Project 8.
pozatym glucho i pusto na ulicach. oczywiscie to tez zubozenie wzgledem P8.
a ja zjechalem skate., ze mniej npc niz u Tonego.
Po Underground2, Tony i jego gierka leca na kase. Tak jak to było z fifą... zresztą ktoś wyżej pisał o tym. Mnie P8 nie zaskoczył, a remake pierwszych trzech części na pewno lepiej by się sprawdził niż kolejna mutacja na temat Undergound... Bo na to wychodzi, że PG będzie takim mutantem. A Neversoft ma inne gry ze sportami ektrealnymi np. Dave Mirra`s Pro BMX (czy jakoś tak) oraz Kelly Slater`s Pro Surfers... A samo Spyr i Activision prócz tych serii ma jestcze Wakeboarding Unleshed Feat. Shaun Murray. Więc Asypr, Activison i Neversoft mają więcej serri niż im sie wydaje, a wałkuj dalej Tony`ego Hawk`a bo nasz mistrzu deski poszedł na skejtową emeryture, nie bierze kasy za zawody wygrane i musi z czegoś żyć i widocznie pozostają mu tylko gry

Choć jakby miał chęci to by wziął swoich koleżków i zrobili potęzny Tour po Europie, czy któryś z kolei w USA i miałby kase. Ja osobiście nie czekam na nowego Proving Grounds (a Proving nie znaczy udowodnić czasami? Czyżby Neversoft chce udowodnić, że w grze w której wymyślili wszytsko co daje frajde to można zrobić "rewolucyjną" gre?).
wydaje mi sie, ze sam pan Hawk zarabia wystarczajaco kasy na firmach, ktorych jest wlascicielem.
zreszta dla mnie jest jedna ze skate'owych legend, wiec mam do niego szacun.
P8 bylo w mym odczuciu niezle - pogralem z przyjemnoscia.
ale to co zrobil Neversoft z THPG to porazka. krok wstecz.
No przyznaje. Mr. Hawk jest legendą, nie neguje też jego przychodów z jego firm. Ale jednak, musi się jakoś promować siebie i swoich koleżków, którzy wypierni są przez mniej znanych skejterów, którzy bez problemu wybijają sie do czołówki podczas X-Games czy innych zawodów. Powtóze sie, ale Proving Grounds mógłby równie dobrze nazywać sie Underground: The Remix.... Zgadzam sie z jiloo. To jest bardzo duży krok w wstecz.
massmedia
13 08 2007, 10:46
Bez przesady, zauważcie, że to był pierwszy trailer tego tasiemca od lat gdzie skater nie skacze po dachach

. Widać, że Neversoft wypieprzył pare fajnych efektów z project 8 niestety. I kolory jakieś nie takie. Moim zdaniem to bedzie średniak z dopiskiem przy recenzji tylko dla fanów serii albo nawet nie to. A ja odważnie postanowiłem, że tej gry nie kupię

Ulegałem tej serii zawsze od Thps 4, ile to forsy poszło... Teraz pora na Skate. od EA.
Ja niestety zacząłem swoją przygodę z serią od Tony Hawk's Skatebording na PSX i nie ominąłem żadnej więc jestem "uzależniony" i pewnie i w nowego tonego pogram. Będzie to pewnie taki "mission pack" dla P8 (w sensie że mało usprawnień) ale mi to pasi - dla mnie P8 był pierwszym tonym od dawna na miarę THPS2
P.S. Tony: U, U2 i AW to zal.pl

P.S.2: grał ktoś na PSx'ie w "Trasher Skate&Detroy" ?
CYTAT(toel @ 13 08 2007, 12:07)

Ja niestety zacząłem swoją przygodę z serią od Tony Hawk's Skatebording na PSX i nie ominąłem żadnej więc jestem "uzależniony" i pewnie i w nowego tonego pogram. Będzie to pewnie taki "mission pack" dla P8 (w sensie że mało usprawnień) ale mi to pasi - dla mnie P8 był pierwszym tonym od dawna na miarę THPS2
P.S. Tony: U, U2 i AW to zal.pl

P.S.2: grał ktoś na PSx'ie w "Trasher Skate&Detroy" ?
mozemy przybic piatke, bo i ja nie ominalem zadnej czesci Tonego.
jak i zreszta innych gier skate (i BMX, Mat Hoffman, Dave Mirra...). nawet gowniane Mtv Skateboarding obadalem.
jednak trailer odslony dziewiatej naprawde mnie zasmucil. oczywiscie czaekam na rozwoj wypadkow.
w Trashera gralem, ale nie byl moim ulubiencem.
za to Z-Axis KOCHAM za Dave Mirra Freestyle BMX
z PSX'a najmilej wspominam Grind Session.
poza pierwszym Tonym oczywiscie, dla ktorego zreszta kupilem konsole.
koniec OT
5!
o Grind Sesion miałem napisać, ale zapomniałem jak to się nazywało

Tam był Daewon Song right

?
ja z THPS'ów najmilej wspominam 2, choć pamiętne "School" z jedynki rządzi ;]
Co to Matt'a i Dave to obadałem cześci pierwsze i drugie + którąś z nich na PSP (nie pamietam która to).
Co do Trashera to się długo przekonywałem. Z resztą i potem wiedziałem że to nie jest najlepszy symulator, ale poziom był tam taki że cieszyło się z każdego flipa czy grinda

:D:D
A nowy mnie też nie zachwycił, ale cóż począć... trza grać ;] Pewnie poza PG będzie jeszcze jedna część na tym systemie i potem dobiero obrót w in stronę (vide underground a potem jak widać seria w stylu P8)
Pabelek
13 08 2007, 17:22
CYTAT
za to Z-Axis KOCHAM za Dave Mirra Freestyle BMX
Piękne chwile spędziłem z tą produkcją na wysłużonym szaraczku
Wracając do tematu, PG jawi się jako krok wstecz usilnie udający krok naprzód. Pamiętam jak na jakieś prezentacji ujawniono elektryzującą nowinę o możliwość budowy własnego skateparku w PG! szok normalnie, cóż za nowość... ech litości. Śmieszą mnie te wszytskie hasełka o wyborze stylu jazdy i licznych wyborach i wogóle rewolucji (tiaaa). Po zobaczeniu gameplayów w necie doznałem szoku w negatywnym tego słowa znaczeniu. Tricki wgladają strsznie sztucznie, deska klejem trzyma się butów skatera, ogólnie padaka. Jeśli tak to ma wyglądać chyba czas najwyższy zakończyć serię lub wydać odświeżoną dwójkę/trójkę.
odswiezona dwojka juz byla na Xboxie.
Mi sie widzi cos na wzor kompilacji THPS od 1 do 4 na podkreconym silniku czworki, analogicznie kompilacja THUG 1+2, THAW i P8 na podciagnietym silniku P8 znalazla by we mnie kupca. Swoja droga psioczycie, wiadomo, tasiemiec, to juz nie to samo, magia tytulu sie wypala ale mimo wszystko ja z roku na rok inwestuje w nowe Tony Hawki i bawie sie z kazda czescia wysmienicie (co nie zmienia faktu ze z rozewrzeniem wspominam czasy dwojki i cudownej trojeczki ktora powalala mnie wykonaniem - poczatki mojego obcowania z PS2). Mogliby wysilic sie na cos nowego, fakt, ale wedlug mnie po szybkim porownaniu THAW i P8 moim zdaniem seria idzie w dobrym kierunku (chociaz silnik THAW mial kilka zalet ktore gorowaly nad P8). Teraz neversoft probuje dorzucic do gry elementy symulacji, ja wole stara szybka arcade'owa zabawe. Jaki nowy Tony bedzie, mysle ze i tak warto w niego zainwestowac bo pomimo faktu ze powstal kolejny sportowy tasiemiec vide fifa, nba, to mam pewnosc ze bede gral w gre chociazby na 8.
http://www.gametrailers.com/player/23604.htmlA mi to się bardziej podoba niż ostatni trailer SKATE.
Mastah27
24 08 2007, 20:03
McDriv3r
12 09 2007, 16:42
Sciagnolem nowe demko Tony Hawka.Ta gra nie ma szans przy Skate'cie.Narescie tony hawk ma godnego konkurenta ktory od razu wygrywa z tonym.Brawo EA.
tony to erkejd, a skate to jakby nie patrzeć symulacja - tu nie ma co porównywać
Ja po zagraniu w to demo zastanawialem sie co to w ogole jest? Grafika jak na pierwsze gry ps2, animacja znacznie gorsza niz w Tonym 8. Geezzz kupa do setnej potegi. Myslalem, ze odpowiedz na skate bedzie mocna tymczasem seria siegnela dna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.