Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tony Hawk’s Proving Ground
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Mastah27
CYTAT
ACTIVISION’S TONY HAWK’S PROVING GROUND EMPOWERS GAMERS TO CREATE THEIR PERSONAL SKATING LEGACY

#1 Best-Selling Action Sports Franchise Redefines Skateboarding Genre With Unprecedented Freedom and Control

Santa Monica, CA – May 14, 2007 – It’s time for gamers to command their skating destiny in Tony Hawk’s Proving Ground from Activision, Inc. (Nasdaq: ATVI). For the first time, gamers will have the freedom to define their character, story and style based on the choices they make, the paths they choose and the style of skating they use on the proving grounds from Philadelphia and Baltimore to Washington, D.C.

Tony Hawk’s Proving Ground features deeper customization than ever before, including a Video Editor with full-featured editing tools and visual effects for creating “epic skate videos,” and a fully customizable online Skate Lounge where players can skate with friends in the ultimate pad. In addition, players will have the freedom to skate from single player to online seamlessly, as well as utilize new gameplay mechanics such as skateable terrain altering and building, and Bowl Carving, delivering the most empowered skating experience ever. Tony Hawk’s Proving Ground also features even more Nail the Trick™ moves such as Nail the Grab and Nail the Manual intensifying the thrill of pulling off big tricks.

“Tony Hawk’s Proving Ground drops players into the skateboarding world like never before,” said Joel Jewett, president of Neversoft. “This is the largest, deepest and most compelling Tony Hawk game ever. You can skate the best lines, define your own style and produce your own videos. You can even take it further by tricking out your own Skate Lounge, where you can hang out and skate with others online. Proving Ground will throw you so deep into the lifestyle of skateboarding that you won’t be able to get out. Hands down, it’s the most exciting Tony Hawk title yet.”

Tony Hawk’s Proving Ground is in development by Neversoft for the Xbox 360™ video game and entertainment system from Microsoft, PLAYSTATION®3 computer entertainment system, Wii™ home video game system, PlayStation®2 computer entertainment system, and Nintendo DS™. The game is not yet rated by the ESRB and is scheduled for release later this year.

Więcej informacji w tym temacie - klik.

Screeny:

http://www.gaming-age.com/cgi-bin/previews...roving%20Ground
Amer
Każdego (nowego+dobrego) Hawka łykam w ciemno, więc bardzo cieszy mnie obecny stan rzeczy. THP8 zapewnił mi mase radochy, tylko "szkończył się" nieco zbyt szybko. Teraz może być już tylko lepiej. Czekamy!
Mastah27
Zapowiedź:

http://e3.gamespot.com/story.html?sid=6173...stories;title;1
Groosiek
Ja lubię Tonego ze względu na świeży powiew muzyczny w każdej z części. Niestety seria Tonego stacza się coraz bardziej z przeciętnej w coraz gorszą.
monstrol
Osobiście łykam każdą odsłonę Tony'ego jak młody pelikan - to taka niezobowiązująca rozrywka. To chyba jedyna gra, którą z przyjemnością kupię, zaliczę i sprzedam, bez żalu, że wydałem na nią kasę i bez żalu, że nie stoi na mojej półce. Rozrywka na trzy dni bardzo dobra... Nie zaliczyłem jednak jeszcze AW i P8, toteż mam duże tyły. Wg mnie jeszcze można sporo rzeczy dopakować w serii sygnowanej nazwiskiem Tony'ego. Dla mnie mistrzowskim posunięciem ze strony Neversoftu byłoby wydanie jednego odcinka serii w wydaniu maksymalnej symulacji. Jak ja to widzę? Utrudnione balansowanie podczas grindów, manuali i lipów, krótsze combosy, mniej ko(s)micznych akcji i sytuacji na ekranie, które powodują gromki śmiech wśród publiczności. Z tego co wiem, idzie to w tą stronę. Z moich informacji wynika, że Activision O2 ma zakontraktowaną licencję na 13 odsłon serii, więc jeszcze pomęczymy się z tym świetnym tasiemncem.smile.gif
LoCKer
po ogladnieciu gameplayu(tego z krecenim filmu) wydaje mi sie ze troche wraca do realnosci... ale to nie zmienia faktu ze gra bedzie wymiatala, szczegolnie w multi
Machel
Kolejna czesc Tonego, jak zawsze z pomyslem. Ciesze sie, ze seria odchodzi powoli od przesiakniecia jackassem. Co do pomyslu z symulacja, czemu nie (zobaczymy co pokaze Skate). Osobiscie chcialbym zobaczyc Tonego z mapami wielkosci miast z GTA tongue.gif i trybem online na 100 graczy na raz tongue.gif Jazda ze znajomkami po miejscowkach, organizacje turniejow sytuacyjnych itp rolleyes.gif rozplywam sie powoli rolleyes.gif
LoCKer
no to calkiem niezly pomysl zeby stworzyc MMOTHPS smile.gif
Mastah27
Gameplay:

http://www.gamersyde.com/news_4857_en.html
LoCKer
http://www.ps3crew.ugu.pl/index.php?option...5&Itemid=37

soundtrack z PG jak dla mnie wymiata!! The Clash i Sex Pistols to bedzie najlepszy OST z ostatnich tonych
wisza
Czy nowy "Tony" pojawi się na czarnulkę?
Deadeye
CYTAT(wisza @ 30 08 2007, 19:15) *
Czy nowy "Tony" pojawi się na czarnulkę?

przeczytalbys chociaz pierwszy post... zreszta gdyby ta gra nie wychodzila na ps3, to nie byloby tego tematu w tym dziale, nie sadzisz?
szeni
"Czarnulka" to raczej PS2, nie PS3, mimo takiego samego koloru. Więc pierwsze zdanie twojego posta się zgadza, drugie już nie bardzo.
Deadeye
CYTAT(szeni @ 30 08 2007, 20:50) *
"Czarnulka" to raczej PS2, nie PS3, mimo takiego samego koloru. Więc pierwsze zdanie twojego posta się zgadza, drugie już nie bardzo.

ps3 tez jest czarna, wiec skad mam wiedziec o co pyta? a jak pyta w dziale ps3 o ps2 to tym bardziej sie osmiesza. n/c
Shadow864
dpbrze Panowie. Zgnoic chlopaka bo sie zabłądzil. Tryska od was sympatia. A co do twojego pytania gra ma wyjsc na PS2. PRzynajmniej po wi\psianiu tego w googlach wyskoczylo mi cos takiego http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=9606
Deadeye
CYTAT(Shadow864 @ 31 08 2007, 12:11) *
dpbrze Panowie. Zgnoic chlopaka bo sie zabłądzil. Tryska od was sympatia. A co do twojego pytania gra ma wyjsc na PS2. PRzynajmniej po wi\psianiu tego w googlach wyskoczylo mi cos takiego http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=9606

zgnoic? w pierwszym poscie pisze jak byk ze wyjdzie na ps2 i ps3, poza tym google zawsze wie takie rzeczy.
ziolo69
No no może wyniknie z tego coś dobrego. Jak narazie gra prezentuje niezły poziom. Zobaczymy co wyjdzie w "praniu". wink.gif

PS: Deadeye i reszta, dajcie sobie na luz. W woli wyjaśnienia PSX to "szarak", PS2 to "czarnula", a PS3 to "chlebak". Rozejm chłopaki, nie ma się o co sprzeczać wink.gif
Deadeye
CYTAT(ziolo69 @ 31 08 2007, 18:16) *
PS: Deadeye i reszta, dajcie sobie na luz. W woli wyjaśnienia PSX to "szarak", PS2 to "czarnula", a PS3 to "chlebak". Rozejm chłopaki, nie ma się o co sprzeczać wink.gif

na ps3 tez niektorzy mowia czarnula chytry_.gif co prawda nie ci z hardcore'owych graczy, ale tacy umia korzystac z forum wiec nie zadawal by pytan o ps2 tutaj chytry_.gif zreszta faktycznie temat mozna skonczyc
Deadeye
ile zajmuje demko?
Jakim
ja go tam nie widziałem na sklepie:/ Fifa jest, Harry tez ale ja chciałem nowego Tonyego a tu nici jak narazie/
lothronik
Demo już jest: ~1500mb. Ściąąąga sięęę...
Jakim
pograłem trochę w nowego hawka, a musze powiedzieć że miałem spooora przerwę bo normalne granie skonczyłem na thps4 (trochę pograłem w kieszonkową wersję project 8) więc wypadłem z formy. Oceniając samą grafikę to chyba jest gorsza niż ta w Skate (porównując po screenach bo nie miałem styczności z tym szpilem) ale co nie znaczy że jest zła. Ładne postaci, woda, niektóre tekstury czy sam efekt slow motion i tricki wykonywane gałkami powoduja uśmieszek na twarzy.

Samo demko jest dośc obszerne mamy bodajrze 9 konkurencji/ zadań, które musimy wykonać w tym nauka Nail the Grab, którego nie było (tak mi się wydaje) w poprzedniej cześci a który jest świetnie zrealizowany i dość łatwy w wykonaniu.

W demko pograłem trochę ponad 10 minut- tyle pozwala gra. Chciałbym spróbopwać jeszcze Skate od EA, który podobno uderza bardziej w symulacje aniżeli Tony. Póki co pozostaje Proving Ground:D
Amer
jak wypada framerate? w THP8 trafiały się dość drastyczne zwolnienia, zastanawiam się więc czy usprawnili ten aspekt w PG.
Jakim
póki co nie zauwazyłem spowolnien ale tez może dlatego że się temu nie przyglądałem. Za kilka minut rozpocznę nową partyjkę to dam znać jak co.
LoCKer
tez nie zauwazylem spadkow frame'u. a klimat mi troche przypomina andergrandy
WESKER-DL
Cóż pograłem w demko dość długi czas i z przykrością musze stwierdzić jako fan tej serii ( przez moje łapy przeszły wszystkie częśći jastrzębia) że się rozczarowałem, grafika dno, przecież o wiele lepiej wygląda Project 8, tyczy sie to oświetlenia, bump mappingu i innych smaczków, w PG jest szaro a kolory sa wyblakłe, fakt zauważyłem kila smaczków takich jak mokry krawężnik czy też ślady po oponach (skryptowane) w jednym z rowów, ściany budynków straciły moc ta która widzieliśmy w Projekcie Ejt. Ogólnie grafika daje wrażenie jakby się postarzała dry.gif System jest spoko, kamera podąża za skejterem w odpowiednim tempie. System Nail the grab jest konkretny, tworzenie własnych miejscówek to nic innego jak przełożenie trybu z poprzednich części na ulice miasta, ogólnie wszystko to samo, charaterystyka manuala czy jak grindujemy mi nie odpowiada, smugi rozchodzą się po cały ekranie i więcej uwagi im poświęcam niż patrzę na Skejtera. Ogólnie jak zwykle jest grywalnie ale zaczyna mnie powoli denerwować ten sam schemat rozgrywki więc już postanwiłem wybieram tym razem Skate'a dam mu szanse bo ma potencjał po tym co już widziałem. Ocena dema to 7-/10
adamcky
No ja rowniez musze stwierdzic (po obadaniu demka), ze nowy Tony wypadl znow bardzo blado. Ostatnia dobra czesc to THUG 1. Wszystko co wyszlo potem to... syf.
W porownaniu do rewelacyjnego i innowacyjnego SKATE (gralem w demko na XO) nie widze sensu kupowania tonego, bo SKATE jest pod kazdym wzgledem lepszy
Machel
Mnie demo raz zachrupalo (moment rozbijania desek na rusztowaniu). Sam gameplay, Tony jak to Tony, solidne ciagniecie starych patentow. Grafik faktycznie wrazenia nie robi, jest szaro, buro i ponuro (przynajmniej taka jest dostepna lokacja, w sumie sa to "slumsy"...).
Nowy "system" balansowania wogole nie przypadl mi do gustu, bedzie trzeba sie przestawic. Kamera jest spoko, chociaz osobiscie preferuje jej oldschoolowe ustawienie. Kamera z boku skatera pozwala na obserwacje trikow, prace stop i zachowanie dechy, jednak mocno ogranicza wglad na otoczenie. Subiektywnie, takie jej ustawienie mnie irytuje.
To tylko nowy Tony, niestety takie prawo maja wszystkie wielkie serie...Co jakis czas dostajemy nowy/stary produkt z kosmetycznymi zmianami...
Tony albo zakreci sie o 180 stopni (realizm, presja ze strony Skate) albo przez nastepne lata bedziemy dostawiac to samo bo ludzie i tak beda to kupowac...

Oceny nie ma sensu wystawiac tongue.gif Przeciez to demo, jestem ciekaw jak bedzie rozwiazany edytor filmow no i granie online. Licze na te dwa tryby (zapraszanie graczy do wlasnego parku, wspolne sesje, moze byc bardzo grywalnie. Nawet na starym zajechanym systemie Tonego wink.gif )
WESKER-DL
CYTAT(Machel @ 16 09 2007, 14:19) *
jestem ciekaw jak bedzie rozwiazany edytor filmow

Edytor filmów jestw demie, juz nie pamiętam dokładnie gdzie ale podjeżdżasz pod jedną ikonę i masz możliwość skręcenia filmiku
Ural
Szczerze? Wolałem poprzedniego TH. Ten nie przypadł mi do gustu zupełnie - poza tym nie wiem czy to tylko moje wrażenie, ale kamera jest jakoś dziwnie umiejscowiona - tzn. za blisko postaci. I robienie trików też jakoś mniej naturalne i intuicyjne... sam nie wiem, może dam demku jeszcze raz szansę, ale na razie jestem na nie.
WESKER-DL
Dokładnie, poprzedni Tony Project 8 zdecydowanie wyprzedza obecnego, kamera jest ustawiona automatycznie na DYNAMIC w opcjach można zmienić na pozostałe dwie, jedna nieco wyżej druga zaś identyczna jak w poprzednich Hawk'ach. Demko ukonczyłem kilkanaście razy (tzn. do momentu kiedy skończy się czas) i jakoś mnie nie przekonało, może w pełnej wersji więcej bym się pobawił ale jak narazie coś tu nie gra.
ziolo69
Demo nowego Tony'ego to totalne dno. Jak ktoś już wcześniej wspomniał kolory są "wyblakłe", ogólnie pojęta "grafika" nie stoi na wysokim poziomie (jak na te czasy), co prawda nie ma chrupnięć (choć raz zdarzyło mi się to podczas porządnego łupnięcia o glebę)ale to nie wszystko czego gracz oczekuje od gry na NG.

Szczerze, wolę w ciemno kupić nowego "SKATE'a" niżeli "starego", odgrzewanego kotleta jakim jest Tony. Możliwe, że twórcy dodadzą pewne innowacje do pełnej wersji gry, jednakże nie będzie to na tyle dużo aby przekonać mnie i innych fanów serii. Sory Tony, konkurencja Cię wypycha...
rkBrain
Demko solidne. Zawiera dużo rzeczy m.in. clipy skaterów. Jednak sama gra już nie zachwyca. Animacja niedopracowana i niezbyt płynna. Grafika mało nextgenowa. Seria wiele się nie zmieniła, ciągnie ten sam sprawdzony schemat.
BartIrlandia
No i pełna wersja juz lata w czytniku, wiec pare wrazen z pełnej wersji. Animacja plynna, ani razu nie zdarzyl mi sie spadek fpsow. Z trzech sciezek kariery podazam w tym momencie sciezka sławy biggrin.gif Zadania ogolnie nie zaskakuja, Bierzemy udzial w konkursach, krecimy demowki itd. Ogolnie stary dobry tony hawk. Gra inna od skate, wole skate, ale W TH gram od wersji pierwszej na nintendo 64 a wiec jest to sila przyzwyczajenia hyh.gif mimo wszystko polecam!
Amer
CYTAT(BartIrlandia @ 4 11 2007, 18:03) *
Zadania ogolnie nie zaskakuja.

z czasem sie rozkręca więc spokojna głowa smile.gif

tak samo miejscówki - zdecydowanie mają tendencje wzrostową (jesli chodzi o ich jakosc).

Dziwne było to demko THPG. Dziwne i zupełnie zbędne, tym bardziej że pokazało zdecydowanie najbrzydszą część dostępnego w grze miasta (przez co część Graczy z miejsca zjechała ten tytuł).
MeL
grałem demko i jestem zawiedziony.... jak zresztą wszystkimi Tony Hawkami wydanymi po THPS3. confused.gif
mam też demko SKATE'a i uważam że jest lepszy. Nudzą mnie kosmiczne kombosy. a w SKATE trzeba się napracować sporo żeby zaliczyć fajnego grinda. I jak zrobisz flipa + grind to cieszysz się jak dziecko. A w Tonym żeby się cieszyć trzeba zrobić kombosa na min 500 000 : flip - grind - flip - manual - grab - manual - flip - grab - grind ...... nudaaaa.

nie polecam
LoCKer
dla mnie to juz activision powinno dac spokoj z ta (zaje.ista) seria... a skaterzy zasupportowac nowe dzieło EA
mishka
tonego zakonczylem na czesci 4... skate wzialem w sklepie bo bylem z lekka wstawiony i mialem za duzo funciakow w portfelu na sobote... i to byla najlepsza decyzja w weekend... gierka masakra, zupelnie inny produkt ... LEPSZY (chociaz fanem Tonego bylem od dawien dawna...ba, sam smigalem na desce jakis czas temu - az tak sie wciagnalem w serie ze musialem sam sprobowac) trudniejszy itp itd...pozniej przeczytalem recke w ..czyms tam...ze niby podchodzi pod skate, ze na realizm kladzie itd.... k..wa - przez iles tam lat niegrania w serie, dorwalem nowa czesc i czulem sie "jak ryba w wodzie" ...realizm? kosmiczne kombosy nie maja konca...skoki na cholera wie ile metrow...panowie, nie tedy droga...przynajmniej od teraz....zawiedziony na maxa (ale i tak gram bo reszte gier skonczylem a nie chce mi sie przechodzic drugi raz smile.gif )
Deadeye
activision zapowiedzial, ze mocno zmienia serie th w odpowiedzi na konkurencje ;] ciekawe co konkretnie.
izi
czy w tym tonym mamy też takie konkurencje jak w tych starszych? Typu: zrób XXXX punktów, zbierz napis SKATE itp.? Czy mamy tak takie konkurencje jak w demku?
mishka
CYTAT(izi @ 9 02 2008, 11:33) *
czy w tym tonym mamy też takie konkurencje jak w tych starszych? Typu: zrób XXXX punktów, zbierz napis SKATE itp.? Czy mamy tak takie konkurencje jak w demku?

tzn ja skonczylem przygode z tonym na czesci 4, takze nie wiem jakie byly w kolejnych czterech...i wszystkich jeszcze w PG nie widzialem, ale jest np. nabij iles tam, zamiast SKATE masz np. LINE (musisz zgrindowac/zrobic graba itp iles tam obiektow w jednym kombosie), nadluzsze gridny, manuale, zrob jakis tam trick i przy okazji foto ....praktycznie kazde zadanie mozesz zrobic na 3 poziomach -amator, pro i sick
izi
hm rozumiem dzięki za fachową wypowiedz ;) a jak z trybem online? Lepszy w thp8 czy thpg?
mishka
z tych podanych to i tak tylko podalem street challange, oprocz tego masz jeszcze troche innych...co do online to nie wiem... jeszcze nie badalem tego terenu smile.gif
Arek1987
Nie macie jakiegoś tutoriala do gry?,nawet angielskiego?

Mam trochę problemów, np. w Arcade - Bay Bridge-Tunnel nie wiem co zrobić w zadaniu "clear the walkway". Próbowałem już go przeskoczyć, preskoczyć z trick'iem, przejechać manualem, zacząć grind na rail'u na ścianie, przeskoczyć ten chodnik i znowu grindować na drugim rail'u, po drugiej stronie,, i nic z tego nie wychodzi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.