Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pirates of the Caribbean
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
PePeP
Właśnie się pojawiło demko Pirates of the Caribbean na MP albo inaczej "Rynku" biggrin.gif. Pierwsze wrażenie jest szokujące - gra wygląda na serio bajecznie. Co prawda nie zagraża może pozycji GoW czy LP, ale mimo wszystko wydaje się być jedną ze zdecydowanie ładniejszych gier na 360'ke. Na dodatek chodzi ponoć w 1080p (tego nie sprawdzałem). Już w 720p grafika jest idealnie miękka i chodzi ultra płynnie (bardzo podobny obraz mamy w VT3, który też ponoć chodzi w 1080p - ciekawe czy to zbieg okoliczności). Do tego mamy bardzo ładne tekstury, super zrobione postacie oraz efekt deszczu. Sam gameplay już niestety rozczarowuje. Niby jest dużo możliwości jak rzut, uderzenie ręką czy zwykła szermierka jednak ani animacja tych ciosów ani sam system walki nie są za ciekawe. starwars.gif Do tego kamera jest trochę uciążliwa (nie ustawia się za plecami postaci - trzeba sie nauczyć żeby zamiast postacią skręcać kamerą a na lewym analogu trzymać tylko przód). Wielka szkoda - już od dawien dawna nie trafiła się tak dobrze wyglądająca gra na podstawie filmu. Niestety samo granie w nią zdaje się być bardziej męczące niż bawiące (przynajmniej ja takie miałem odczucia). Gwoździem do trumny jest nieciekawe sterowanie - nie wiem jak można było zepsuć coś co już było tyle razy w innych grach dobrze rozwiązane - przecież mogli skopiować rozkład przycisków z PoP czy innej gierki tego typu. Mimo wszystko polecam ściągnąć demko i samemu się przekonać...
Sokolov
Ogólnie wrażenie pozytywne z gry, ale jakaś taka drętwa confused.gif . System walki powinien być jakiś widowiskowy, a on jest taki zwyczajny. Sprawe ratuje tak jak pisałes grafa i oczywiscie postać Jacka biggrin.gif . Kiedyś sobie kupię tą grę, jak stanieje smile.gif
Beck
Lokacje wygladaja ladnie. Troche razi to, ze postacie w ogóle nie mrugaja oczyma i wszyscy poza Jack-iem potrafia przechodzic przez drzwi bez otwierania. Jesli chodzi o grywalnosc to poza fajnym trybem pojedynków nie znalazlem nic ciekawego.
Mimo wszystko nie jest zle.
Blim
CYTAT(Beck @ 17 05 2007, 16:51) *
Lokacje wygladaja ladnie. Troche razi to, ze postacie w ogóle nie mrugaja oczyma i wszyscy poza Jack-iem potrafia przechodzic przez drzwi bez otwierania. Jesli chodzi o grywalnosc to poza fajnym trybem pojedynków nie znalazlem nic ciekawego.
Mimo wszystko nie jest zle.

Te, a ja myślałem że ten gość przechodzi przez drzwi bo jest duchem tongue.gif. Mega pozytywne zaskoczenie, grafika pierwszoligowa, jedynie walki mogłyby być bardziej dynamiczne.
Beck
CYTAT(Blim @ 18 05 2007, 10:33) *
CYTAT(Beck @ 17 05 2007, 16:51) *
...wszyscy poza Jack-iem potrafia przechodzic przez drzwi bez otwierania...

Te, a ja myślałem że ten gość przechodzi przez drzwi bo jest duchem tongue.gif.....

Jak byłby duchem to jeszcze gorzej bo nie potrafił uciec z celi ;P Poza tym tak jak napisałem to nie tyczy sie tylko tego kolesia na początku.
B0dz1o
Teague jest duchem, co widać, kiedy się stanie blisko niego(jest przezroczysty). Mnie też dziwi to, że duch sam nie wyszedł z celi.
Natomiast wrogowie, przechodzą, a raczej przenikają przez drzwi bez otwierania.
Blim
Wszyscy są duchami hehe. No trochę bez sensu, ale co zrobić? tongue.gif
Artix
W sumie problem ten sam co w Oblivionie. Ech, ta nowa generacja wink.gif...
DaBig
Odgrzewam takiego kotleta, bo mam zapytanie. Czy ktoś zrobił w tej grze calaka? Chodzi o to, że w trakcie gry pominąłem jedną kartę Calypso. Czy muszę teraz od nowa przechodzić całą grę, czy też znaleźć odpowiedni czapter, przejść i znaleźć brakujący kawałek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.