Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zwierzaki w RPG
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Dworek
Ten temat jest poświęcony zwierzakom w RPG.Piszcie w jakim RPG podobał sie wam jaki zwierzak a raczej wasz ulubiony ze wszystkich RPG.Ja mam Dwa ulubione:
1.Mieu-Tales of the Abyss
2.Chochobo-Final Fantasy
Trzcina
Hmpf... nie za bardzo wiem jak mam zareagowac na ten temat... Nie jest niezgodny z regulaminem... nie jest... wlasciwie to to jest najlepszy opis tego tematu, 'on po prostu nie jest'. wink.gif

Ale moze kogos to zaintresuje, a dworek wykazal sie nei tylko inwencja, ale rowniez zrozumieniem i przystosowaniem do sytuacji, napisal posta w zrozumialy sposob, wiec jezeli ktokolwiek ma ochote o zwierzakach pogadac to niech sie nie krepuje smile.gif

Dante
Dog Meat jest moim numerem jeden każdy wie chyba z jakiego post nuklearnego erpega on jest/jak nie to podpowiem Fallout
Shen87
Ra-Seru z Legend of Legaia jesli sie zalicza do zwierzakow
Mariusz Saint
CYTAT(Dante @ 18 05 2007, 13:30) *
Dog Meat jest moim numerem jeden każdy wie chyba z jakiego post nuklearnego erpega on jest/jak nie to podpowiem Fallout

- Pies z Fallouta... Chyba najbardziej lojalny zwierzak w RPG smile.gif
- Epona z Ocarina of Time biggrin.gif Zwierz niezwykle użyteczny, poza tym gdyby jej nie porwano, to by nie było Majora's Mask wink.gif
- Wymieniłbym tu też Natalyę z Goldeneye 007, ale to nie erpeg twisted.gif
Dworek
A np. żaba z Rogue Galaxy to jest ciekawy zwierz. Jak on mieści ten oręż w policzkach ???
Wyjebo
Chyba najbardziej znanym zwierzakiem w historii gier rpg jest Chocobo (no i pikachu)...ale ja najbardziej lubie moogle (takie fajne, słodziutkie tongue.gif ) .
Dworek
Pikachu to nie w RPG a chochobo faktycznie są najbardziej znane
Rotting carcass
Najbardziej lubiłem Reda 13 z ff7. A mooglesy... te z ff9 w(pipi)iały mnie strasznie, ze swym kiczowatym humorem i c.(pipi) wie czym.Kupo to masz na ryju mały kutafonie.(kto grał w ff 9 wie o co mi chodzi)
Dante
CYTAT(Dworek @ 18 05 2007, 20:45) *
Pikachu to nie w RPG a chochobo faktycznie są najbardziej znane

Pokemony to jest erpeg łazimy ludkiem bo robi coś ważnego nagle na polu random encounter z czymśtam a zamiast mieczyka używamy po prostu żółtego stworka.
Dark koki
1.Chocobo
2.Moogle
3.Cactuar

Czyli w moich gustach rządzi seria FF wink.gif
Sunderland
CHOCOBO!!!!!
Następne w kolejce to Moombasy oraz Cactuary.
Dark Serge
1. Cactuar - tak go lubie, że zrobilismy z niego maskotkę naszej strony ^^.
2. Grunty - wypasione z zaje.bistym poczuciem humoru - z serii ./Hack G.U oczywiście bo w poprzedniej serii to tylko głupie świnie były ^^"
3.Moogle - słodkie kupy (?) XD
Strife
1.Chocobo
2.Chu-Chu
3.Mieu
4.Moggle
5.Grunty
Sowaa
1.Cactuar
2.Chocobo
3.Koboldy z SII
Mikes
Gruntiesy! Oink! Oink! xD
dark_grzyb
Jack Frost [SMT series]
Wyjebo
CYTAT(Dworek @ 18 05 2007, 18:45) *
Pikachu to nie w RPG

Więc w czym? W symulatorze gwałcenia pluszowych maskotek (catch them all!)?
Agent_Man
Death clawy, albo jak kto woli szpony śmierci (: p) z serii fallout. Niby takie milutkie i czasem sobie ładnie warknie, ale jak jak machnie łapą to... Ałała blackeye.gif
Dworek
CYTAT

Skoro grasz w takie symulatory to życze powodzenia. A ja muwie o poważnych RPG,a nie o taskich popierdułkowatych jak pokemony
Killabien
CYTAT
Skoro grasz w takie symulatory to życze powodzenia. A ja muwie o poważnych RPG,a nie o taskich popierdułkowatych jak pokemony

No ja nie wiem czy popierdółkowata gierka by sie sprzedała łącznie w ponad chyba 170mln kopii łącznie(wszystkie serie).

Ja tam tylko lubie chocobosy
Dworek
rozumiem że na to był szał w japonii zapewne dalej jest ale jak a RPG jest popierdułkowaty
roxas
ja to bym głosował na chocobo,moga i cactuara więc seria ff rządzi happy.gif
Wyjebo
CYTAT(Dworek @ 21 05 2007, 12:57) *
CYTAT

Oł maj Gad...rozumiem że żartujesz. No i co z tego że popierdółkowate? Pokemon to jest RPG...Golden Sun'a (mega hicior na GBA jeżeli w ogóle kojarzysz super-znawco gatunku) też nazwiesz popierdółką? I od kiedy takie proste gry nie mogą nosić miana RPG?
Dark Serge
No i wypas -- Pokemony to JEST rpg - jak ktoś nie zna definicji gatunku to prosiłbym o wyjście z forum wink.gif
KONIEC offtopa co jest jrpg a co nie. Warny czekają i zaraz ktoś dostanie dwa od razu.
Dworek
Golden Sun jest wypasiony a pokemony to na ich każdy ma takie zdanie jaki ma
wi3wiorqa
Mi to sie podoba Choco, Mog ale rządzi Fat Chocobo w ff IX laugh.gif no i fajny jest jeszcze Daigoro.
MoniqaPS2PSP
Co do zabawnej konwersacji na temat pokemonów biggrin.gif - Nie podoba mi sie taka nietolerancja.To jest RPG. Sama osobiście nie gram ale jak ktos lubi to o.k.
Ulubiony zwierz:
Piesek Koromaru (Persona3)
Chocobosy (któż ich nie lubi? są słodkie smile.gif
Moggle ("What do you want KUPO?" LOL)
fioletowe żabki ze stajni LEVEL 5 (J.Darc,Rouge galaxy...)
raven_raven
Chocobosy, moogle, cactuary, ale przede wszystkim...

Viera. Słodkie, miłe króliczki, dzielące się na ciemno- i jasno-skóre, każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystkie płci żeńskiej, każda ma zgrabną pupcię, którą można by podziwiać miesiącami, całkiem kształtne piersi i dłuuugie nogi. A i twarzom nie można nic zarzucić. Dodajcie do tego głos Fran i lubość do pokazywania walorów swojego ciała i macie idealne zwierzątko domowe smile.gif.
firana140
@up:
xD napaleniec. za dużo FFXII

Jeśli za zwierzątko można uznać summony to ulubionym moim jest Ifrit (zwłaszcza w wersji z FFX)
taki rogaty demon, w sam raz do klatki na biurko
Zax
A ja stawiam na wiewiórki z Suikodenów.

Latające, z błonami pod pachami, no!

Zax
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.