Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Starcraft II
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
ShtaS
http://giery.eu/PC/Newsy/Jednak-StarCraft-2.html

oraz dwa filmiki

http://giery.eu/PC/Newsy/Starciasto-II-w-ruchu.html

Cieszycie się z tego faktu? Ja nigdy fanem starcrafta nie byłem, jednak od czasu do czasu na lekcjach informatyki się przyjemnie grało. Czego oczekujecie od sequela?
Shen87
wlasnie chcialem zrobic taki temat ale mnie ubiegles.

czekalem na drugiego SC odkad jedynka wyszla, to jedyna gra ktora mam zainstalowana nieprzerwanie od zakupu kompa , moim zdaniem najlepszy rts w historii.

od sequela duzo nie oczekuje, wystarczy lepsza grafika , nowe kampanie i troche nowych jednostek , po co zmieniac cos co jest doskonale ?

http://www.starcraft2.com/
CheeseOfTheDay
CYTAT
po co zmieniac cos co jest doskonale ?

True, true:D.

Ja mam tylko nadzieję że rozgrywka nie straci za bardzo na dynamice po przerzuceniu jej w 3D.

Jest pięknie:>.
Dabman
a moja opinia jest taka ze Blizzard zarty sobie robi:| Starcraft Ghost mial wyjsc na x'a pozniej na ngc, a teraz nic o nim nie wiadomo... 2 DNF Forever, ciekawe czy bedzie tak z 2 czescia... czy bedzie to DNF kolejny czy stalker ktory wyjdzie po 5 latach:|
Osobiscie nie jaralem sie mega starcxraftem, dobry rts, ale wole temat wwii w wykonaniu c&c, taki troche "futurystyczny" zato kosmici mnie mniej jaraja, co nie powiem ze jedynki nie skonczylem! bo SC byl bardzo dobry, lecz to nie to co chce w RTS:) Licze ze gra w ogole wyjdzie, az sie boje ze nowy starcraft to bedzie taki Word of Starcraft dry.gif ( o tym tez juz slyszalem )
ShtaS
IMO, ta gra nie będzie niczym rewolucyjnym w odniesieniu do starciasta I. Fani nie potrzebują sequela, podobnie, jak i Koreańcy, którzy całe życie spędzili katując pierwszą część, nie przesiądą się na sequel. Blizzard robi tą grę młodych graczy, których jara grafika i inne dziadostwa. Chcą zarobić drugi raz na nowym pokoleniu. Sprawa podobna do tej z Warcraftem III. Będzie to zapewne gra bardzo dobra, ale nie oszukujmy się, po sequelach produkcji pokorju Starcrafta oczekujemy, że będą czymś więcej niż gram dobrymi. One mają wyznaczać nowy kierunek rozwoju RTSów.
Shen87
gdyby SC2 robil ktos inny niz blizz to moze bym sie martwil , ale oni predzej tej gry nie wydadza niz mieliby zawiesc graczy.
Sanryu
Czekam tylko jak napisza cos o wymaganiach sprzetowych bo tylko dla tej gry jestem gotow na "upgrade" kompa wink.gif

Dabman
CYTAT
gdyby SC2 robil ktos inny niz blizz to moze bym sie martwil , ale oni predzej tej gry nie wydadza niz mieliby zawiesc graczy.

http://www.gamespot.com/xbox/action/starcr...=result;title;0

By: Blizzard Entertainment, Swingin' Ape
Genre: Sci-Fi Shooter
Release Date: Cancelled

Raz dali ciala, az sie boje ze znow dadza.

Co nie zmienia faktu ze to Shooter a to RTS, pewno wyjdzie, ale moze to trwac bardzo dlugo czasu:) teraz raczej sa zajeci Banicja WoW smile.gif zreszta nie tylko Oni:D

Co do kompa, pewno bedzie mial o wiele wieksze wymagania niz 1 czesc, ale to nie zmienia faktu ze nie beda tez one kolosalne:) jak paietamy w WIII szlo pograc na sredniej klasy PC.
tHrol
No ładnie, ładnie smile.gif StarCraft... Ile to się kasy wydało na gre w cafejkach, ile było tych nocy nieprzespanych smile.gif Grać się grało, ale mimo to SC nie zaimponował mi tak jak Diablo, bo do dzisiaj jeszcze miałem cichą nadzieję, że będzie to D3 smile.gif Jendakże to było więcej niż wiadome, iż będzie to sequel. Diablo było, WarCraft był, no i czas na StarCrafta tongue.gif Poza tym domena starcraft2.com była już wykupiona jakieś 2 tygodnie temu (po wejściu nastepywało przekierowanie na strone blizzarda). Co jak co, ale Blizzard zawsze dobre gry robił, także wątpliwości chyba nikt nie ma co do tego sequelu tongue.gif
Shen87
CYTAT(Dabman @ 19 05 2007, 12:30) *

jak dali ciala ? gra byla slaba to jej nie wypuscili na rynek, gorzej jakby gniota wydali
jjot
zacznijmy od tego ze SC ghost nie robil blizzard. a gre wycofali, bo engine na ktorym zaczeli sie zestarzal. nie bojcie sie, sc2 wyjdzie smile.gif ja stawiam na 2010.
Dabman
CYTAT(Shen87 @ 19 05 2007, 12:34) *
CYTAT(Dabman @ 19 05 2007, 12:30) *

jak dali ciala ? gra byla slaba to jej nie wypuscili na rynek, gorzej jakby gniota wydali

Jak nie wypuszcza pograsz? znasz zasade "lepiej pozno niz wcale?"

Bynajmniej ktos by sie przekonal, kogos by zaspokoilo czekanie te x... lat ( np. mnie ) a tak tylko wypielem sie pupa na WoW ( Lineage II rox ) i reszte produkcji, boje sie ze kiedys moga przestac to wzpierac ( jak kilka lat cos robili i nie wydali mozna tak sadzic )

Ale nie dyskutujmy o tym, dla mnei to nie tyle odgrzewany kotlet, co remake, troche "podpimpowany" ( jak ja nie lubie tego slowa... )
No chyba ze zeczywiscie to bedzie sequel. Ale bardziej sklaniam sie miedzy roznicami takimi jak pomiedzy Ninja Gaiden, a Ninja Gaiden Black, tylko tu przepasc czasowa jest ogromna ( predzej zaszkodzi niz pomoze )
Bo ludzie czekaja na ( jak ktos napisal juz ) wyznacznik nowego standartu RTS. W takim wypadku moze byc klops.
Shen87
CYTAT(jjot @ 19 05 2007, 12:42) *
nie bojcie sie, sc2 wyjdzie smile.gif ja stawiam na 2010.

ja bardziej stawialem na przyszly rok , to bedzie 10 rocznica wydania SC tongue.gif
greah
tym bardziej, że engine już mają i teraz pewnie tylko będą balansować jednostki. podobno już pod koniec 2k7 ma wyjść beta dla Koreańczyków
jjot
wiesc o becie dla koreancow rozeszla sie razem z plotka o czwartej rasie i zamknieciu serwerow sc1. smile.gif watpie, zeby gra byla az w tak zaawansowanym stadium. zobaczcie FAQ oficjalnej strony sc2, napisali tam, ze sami nie wiedza kiedy premiera i ze beda zwlekac tak dlugo, az gra bedzie doszlifowana. pamietam, ze od czasow pierwszych screenow D2 do premiery minelo kolo 2 lat.
cieszy mnie z kolei fakt, ze gra nie zmieni mechaniki gry w porownaniu z poprzednim SC. na screenach widac b. duzo jednostek, brak bohaterow, a modele unitow sa brzydsze niz w w3 (co oznacza ze bedzie ich naprawde sporo).
tHrol
IMO wolałbym zobaczyć w grze bohaterów i troche elementów rpg. Warcraft 3 pod tym względem był wypaśny, żeby nie powiedziec the best rts; Jeżeli jednak SC2 będzie "zwykłym" rts'em, który nic nowego nie wprowadza, to sorry confused.gif Z resztą musi się coś zmienić wykluczając engine, historie, czy też modifikacje jednostek, bo zrobienie gry na podstawie dobrego rts'a jakim jest SC raczej się nie opłaca... Bo skoro StarCraft jest/był dobry, to nie pozostaje nic więcej jak go ulepszyć tongue.gif Innymi słowy.. Modle się żeby blizzard nie zrobił mirrora SC z ulepszoną grafiką wink.gif
jjot
modl sie dalej:) sc jest jedna z najpopularniejszych rtsow do dzis. pamietam na wcg 2k5 bylo 3x wiecej ludzi ogladajacych zmagania SC niz W3 czy cs'a. SC ma wielu fanow na calym swiecie (a szczegolnie w korei, rosji, niemczech i francji- czyli tam gdzie scena esportu rozwinela sie najlepiej), gdyby tylko wprowadzono elementy rpg, "starzy" starcrafciarze wrociliby do "jedynki". blizz elementy rpg wprowadzil do d2, w3 i wowa, czyli juz starczy nam tego typu gier. teraz prosimy strategie.
greah
CYTAT(tHrol @ 19 05 2007, 15:29) *
IMO wolałbym zobaczyć w grze bohaterów i troche elementów rpg. Warcraft 3 pod tym względem był wypaśny, żeby nie powiedziec the best rts; Jeżeli jednak SC2 będzie "zwykłym" rts'em, który nic nowego nie wprowadza, to sorry confused.gif Z resztą musi się coś zmienić wykluczając engine, historie, czy też modifikacje jednostek, bo zrobienie gry na podstawie dobrego rts'a jakim jest SC raczej się nie opłaca... Bo skoro StarCraft jest/był dobry, to nie pozostaje nic więcej jak go ulepszyć tongue.gif Innymi słowy.. Modle się żeby blizzard nie zrobił mirrora SC z ulepszoną grafiką wink.gif

za nic! właśnie takich 'zwykłych rts'ów' mi brakuje. jak chcę ubierać ludzika w jakieś ciuszki to odpalę jakiegoś baldura a nie nowego StarCrafta. widać, ze Blizzard idzie we właściwym kierunku - grafika w 3d ale ciągle pod kątem, masa jednostek, mechanika gry taka sama i do tego ten sam dobry interface.
tak jak w Fallout 3 wystarczy mi nowa fabuła a cała reszta może jechać na sprite'ach tak samo tutaj wystarczą mi nowe jednostki
ako
Pojawilo sie sporo gameplayu na GT. Zapowiada sie soczyscie.
gexior
czaicie jazde gdyby bilzz zrobił bardziej zaawansowany system hero vide WC3 tyle że dla każdej jednostki? kazda jednoskta może być ulepszona czym więcej walk stoczy, można by było sobie robić podczas rozgrywki takie elitarne jednosti (coś w rodzaju rang w C&C RA2 tyle że w ch'j bardziej zaawansowane - dla mnie to był by wypas i prawdziwe 'next gen starcraft experience':D
jjot
malo prawdopodobne przy limicie jednostek 200 na gracza (o ile nie powieksza w dwojce), przy takiej wielkosci unitow chyba nikt nie bedzie sie skupiac na ulepszaniu pojedynczego zolnierza.
GRIZZ
Skoro gameplay pokazali dla koreańców i beta będzie w pierwszej kolejności dla prosów to nie ma powodów do zmartwień, gra będzie zaje.biście skillowa i o to chodzi fanom jedynki (nie ma sensu wrzucać herosów skoro SC jest najlepszym rtsem i bez tego...)
Silver
Na poczatku jak zobaczylem te screeny to pomyslalem sobie ze to arty czy cos w tym stylu, ale po ogladnieciu gameplayu uswiadiomilem sobie ze to jednak sa screeny z gry lol. No i jestem troche rozczarowany bo to wyglada na SC 1.5 lub SC w nowej oprawie, hmm nie wiem w sumie czego mozna bylo sie spodziewac, ale na zrobienie SC2 mieli sporo czasu i maja zamiar wydac takie cos? huh.gif
Pozyjemy zobaczymy
Dabman
Gameplay zacny, silnik graficzny wyglada mi na ten z warcraft3, wszystko ok, ale po wybuchu atomu spodziewalem sie czegos wiecej... btw: oco chodzi z tym GG na koncu?
Moim zdaniem wybuch atomow z serii C&C jest niedoscigniony ( szczegolnie RA2 )

Ciekawe kiedy jakis wyciek wersji beta, badz kiedy beda otwarte beta testy:D a z tego co wiemy takowe blizzard preferuje
Mendrek
To wszystko wygląda jak kolejna mutacja Warcrafta III, który przecież sam w pewnym sensie był mutacją Starcrafta. Być może będzie coś takiego jak w WIII, czyli grupowanie jednostek i wycofywanie osłabionych na tyły, a nie tylko atakowanie mięsem armatnim. Protki straciły Dragoony i dostały jakieś śmieszne chodziki, za to zyskali jakiś pojazd ze stealthem, a la Dark Templar, oraz połączenie transportu i tymczasowego pylona. Hmm... coś mi się zdaje, że będą ciekawe tower rushe, bierzemy proba, ładujemy też w to zetki, zetki idą na bazę, a prob i transport leci sobie w bok, transport w pylona, a prob robi turreta ;p

Ah, a co do "GG", ktoś ty pytał o to.

W grach online, znaczy to "good game", życzą sobie to gracze po walce... lub... stało się to w pewnym sensie taką szpilą psychologiczną w przegrywającego właśnie przeciwnika. Ot, jeśli wynik pojedynku jest z góry wiadomy, tak wygrywający gracz może napisać przeciwnikowi: "gg", co oznacza, że za chwilę nastąpi koniec gry, a to dlatego że właśnie on ją wygrał smile.gif
Szopeninchainz
Gdyby wyszedł (nie to co blizzard nam zrobił z GHOSTEM) i byłby godną kontynuacją, byłbym w stanie auto sprzedać dla tej gierki...jedynka do dzisiaj wiedzie prym RTS-ów na mojej liście. Tyle co sie godzin w to nagrało jesus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Mam nadzieję, że tym razem Blizzard się postara i nie będzie nam mydlić oczu 14 częścią Diablo i GHOSTEM na PS7 i Xkloca1440

Yo

Pablo el
http://www.gametrailers.com/player.php?id=...mov&pl=game

co by nie mowic bedzie kosmos biggrin.gif

Grafika jest duzo bardziej szczegolowa niz w Warcaft III. Przede wszystkim lepsze sa tekstury ze nie wspomne juz o totalnym braku wszedobylskiego plastikow. Wszystko wskazuje na nowy engine biggrin.gif
Samuel666
Nareszcie wiadomo jak wygladają Zergowie --> http://www.starcraft.strategie.pl/

Bez rewelacji, tylko lurkery wyglądają fpytke wink.gif
Obsolete
http://www.scarea.yoyo.pl/bigultra.jpg

Ladnie powiekszyli Ultraliska, jezeli wierzyc temu screenowi porownawczemu.
greah
CYTAT(Samuel666 @ 10 03 2008, 15:17) *
Nareszcie wiadomo jak wygladają Zergowie --> http://www.starcraft.strategie.pl/

Bez rewelacji, tylko lurkery wyglądają fpytke wink.gif

latające głowy i podziemne, które opluwają budynki też dają radę. Dobrze, że lury będą widoczne; szkoda tylko, że nie będą się przemieszczać pod ziemią. lur-rush na bazę, która nie ma detektorów to by było coś
Samuel666
Pojawiło sie BIO Zeratula + 3 nowe fotki ^^ - http://www.starcraft2.com/features/heroes/zeratul.xml

pic

pic2

pic3

..jak wrzucasz obrazki to troszkę mniejsze wink.gif /stona
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.